verte34 Re: źle przeczytałam 27.05.13, 14:14 Gardias o ciąży (w Plotku, przed chwilą): "Zawsze w chwilach ZAPŁODNENIA mówię sobie: kto da radę, jak nie ja! - dopinguje pogodynka." ...zwątpienia... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 23:43 przed chwilą podczas lektury powieści: ...opadł na zdezorientowany mebel... ?!!! było: "opadł na zdezelowany mebel"... Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Re: źle przeczytałam 28.05.13, 09:15 Czy to była powieść o onanistach (anarchistach)? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Re: źle przeczytałam 29.05.13, 08:56 Robiłam sniadanie dla psów, patrzę na opakowanie makaronu, a tam: MAKARONID Z myślą o FH spojrzałam znowu. Rzeczywiście, makaronid. To po estońsku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Powinniśmy pić tylko czystą wódkę IP: *.unitymediagroup.de 14.06.13, 20:09 Powinniśmy pić tylko czystą wódkę. Zobacz, jak szkodzą nam słodkie soki Było: Powinniśmy pić tylko czystą wodę. Zobacz, jak szkodzą nam słodkie soki Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Re: Powinniśmy pić tylko czystą wódkę 15.06.13, 11:49 Dziś na stronie głównej zauważyłam reklamę: Piękne SUNIE ślubne <wytrzeszcz> Skąd się to wzięło: "Urocze yorki z rodowodem" ( + zdjęcie psa), a poniżej: "Piękne suknie ślubne - okazje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: źle przeczytałam IP: *.183.180.119.dsl.dynamic.t-mobile.pl 07.07.13, 10:20 W ostatnie Gazecie TV, przeczytałam wywiad z Makłowiczem nt. polskiej kuchni. Przenoszę wzrok na kolejna stronę i czytam tytuł (wielkimi literami, to istotne): OSTROŻNIEJ Z TYM WOŁOWYM. W ciągu ułamka sekundy zdążyłam sobie już oczywiście przypomnieć co mi wiadomo na temat tzw. czerwonego mięsa i szkodliwości jego nadmiernego spożycia. Ale po tym ułamku okazało się, ze tytuł brzmi: OSTROŻNIEJ Z TYM WOŁYNIEM... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 09.07.13, 17:38 Fejsbuk mi podpowiedział, że ktoś z moich znajomych lubi stronę "Koniec z rozmnażaniem" :) W rzeczywistości było tam napisane "Koniec z rozmrażaniem" (chodzi o lodówki). Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: źle przeczytałam 09.07.13, 21:45 Dlaczego nie ma penisa w TV? Chyba nie muszę tłumaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
najodleglejszy Re: źle przeczytałam 10.07.13, 13:41 idąc Stolarską: "studentów zapraszamy na darmowe obiady" i jakie było moje rozczarowanie gdy się dokładniej przyjrzałem i zobaczyłem "domowe". Odpowiedz Link Zgłoś
clov Re: źle przeczytałam 12.07.13, 22:05 Wielki bilboard z reklamą filmu, widzę żółte stworki podobne do kartofli i tytuł: "Zimnioki rozrabiają". Zerk jeszcze raz - aha. "Minionki". To musiała być ta słynna halucynacja z niedożywienia. Kiedyś na wyświetlaczu autobusu stwierdziłam napis "zajeżdżony kaleka". Pusty jedzie, popsuł się pewnie - myślę. Autobus podjechał bliżej - "zajezdnia Hallera". :P Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 12.07.13, 22:31 Banner firmy zajmującej się dietetyką, zdrowym żywieniem itp: "Bezpłatne konsultacje z detektywem" Detektywem? W rzeczywistości konsultacje oferował dietetyk.. Odpowiedz Link Zgłoś
lewastronakota Re: źle przeczytałam 21.07.13, 01:54 ostatnio coraz częściej się zdarza.. przed sekundą zamiast 'rajska dieta' wyszła mi 'rosyjska idiota'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.13, 18:32 "Kondolencja na co dzień - to łatwe"... :\ było: "kondycja na co dzień"... Chyba ze mną źle... Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 26.07.13, 19:00 Na płycie pamiątkowej na Rynku Głównym: "Nie oddam serum" ?? Serum?? Jednak bylo "Nie oddamy Sierpnia". Słońce tak padało że przechrzciłam Sierpień na serum.. Wczoraj w Warszawie, na wyświetlaczu autobusu: Nagłówek. Hm, nie jestem z Warszawy,ale takiej dzielnicy to chyba nie ma.. Patrzę jeszcze raz- Targówek! Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 17.09.13, 19:02 Na pewnym kanale YT znalazłem konkurs dla autorów komentarzy pod pewnym teledyskiem - "Spośród wszystkich komentarzy umieszczonych do dnia 20 września wyłonimy 3 - ich autorom doładujemy telefon na kwotę..." - ja przeczytałem "ich autorom doładujemy telefon na wodę" :) Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 18.09.13, 13:43 Notatka w tutejszym portalu, dosyć humorystyczna właściwie, opowiada o człowieku, który z kolegami pił wódkę na cmentarzu, a następnie wracając po pijaku wpadł do świeżo wykopanego grobu i, nie mogąc się zeń wydostać, zadzwonił po pomoc. Tytuł jej brzmi "Telefon na pogotowie: Pomocy, dzwonię z grobu, nie żartuję". A co ja przeczytałem? Telefon na pogotowie: Pomocy, dzwonię z grobu, nie żyję W sumie taki telefon to temat na horror mógłby być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 01:14 ostatnio w programie telewizyjnym: "Kabaret tylko dla dorosłych - skecze prezentować będą ateiści..." było: "artyści"... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 23.09.13, 20:17 Hasło reklamowe "żyj ze smakiem" przeczytałem "żryj ze smakiem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 03.10.13, 14:40 To ma w sumie sens, jak już żreć to coś co smakuje ;) Ad rem: na głównej stronie Onetu- Uczy się na błędach i sika w morzu. Co mnie to obchodzi że ktoś sika w morzu, chyba nie powinno się o tym rozprawiać? Otóż, dwa artykuły zlały mi się w jedno: Uczy się na błędach i staje się miliarderem oraz Dlaczego dwie potęgi walczą o kilka skał w morzu. Skąd więc mi się to sikanie wzięło? Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 03.10.13, 15:26 W bezpłatnej gazecie Metro, reklama nowego ich wydawnictwa: "Metro na szpilkach - bezpłatny magazyn dla kobiet". Patrzę i czytam: Metro na szpilkach - bezpłodny magazyn dla kobiet Ech, szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 16.10.13, 11:46 Artykuł z tutejszego portalu Gazeta - Podróże, na temat street food - regionalnego jedzenia podawanego w różnych krajach na ulicy. Pada tam zdanie: "We Włoszech na szybko podpieką Wam piadinę z dodatkami." A co ja przeczytałem? We Włoszech na szybko podpieką Wam padlinę z dodatkami. I się nawet w pierwszej chwili zastanowiłem, czy autorka artykułu się w ten sposób ironicznie i żartobliwie wyraża o daniach mięsnych, czy może jest wojującą wegetarianką na przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 28.11.13, 17:15 Dzisiaj dwa: 1) W tutejszym portalu, reklama wystawy w jakimś muzeum we Wrocławiu: "Kolekcja Hermansdorferów". A co ja przeczytałem? Kolekcja Hermafrodytów I nawet mnie to nie zdziwiło specjalnie, w końcu Gazeta.pl często podejmuje różne kontrowersyjne tematy... 2) Na budce z pieczywem i ciastkami w Al. Jana Pawła II, odręczny napis reklamowy, wymyślnym charakterem pisma z ozdobnymi zawijasami, głosił "Bajaderka - 1,99 zł". A ja przeczytałem z tego: jąderka - 1,99 zł ("Ba" było lekko oddalone i tak ozdobnie pozawijane że nie kojarzyło mi się z żadnymi literami). No i się przez chwilę zastanawiałem, co to za ciastka, te jąderka, i skąd taka nazwa w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Tusk odchodzi z Platformy IP: *.unitymediagroup.de 04.12.13, 23:17 Było "Turski odchodzi z Panoramy. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: źle przeczytałam 11.12.13, 10:35 Dziś na głównej stronie gazeta.pl: "MTV robi nowe reality show. O majtkach" I w sumie biorąc pod uwagę profil tejże stacji, nawet mnie to szczególnie nie zdziwiło. Ale okazuje się, że show będzie jednak o matkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ostryga11 Re: źle przeczytałam 13.12.13, 16:42 W necie "krasnal na choinkę" przeczytałam "krasula na choinkę" i nawet za bardzo się nie zdziwiłam - ludzie cuda na choince posiadają , może być i krasula. I jeszcze kiedyś dawno w podróży (głodna bardzo) "kotlety grzewcze". Było "kotły grzewcze". A ja już miałam ochotę na smaczny posiłek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;)) Re: źle przeczytałam IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.13, 00:50 Przystanek w Krk : zamiast ,,Borek Fałęcki'' przeczytałam ,,Dworek Fałęcki'' i ,,Ku...nów'' zamiast ,,Kurdwanów'' :D Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 24.12.13, 12:27 Na okladce gazety: "Jajkami w potwory" Hmm..jakaś nowa metoda zwalczania nocnych strachów? Nie, w rzeczywistości bylo "Murakami i jego potwory" Przed chwilą na billboardzie, kontekst tu gra rolę bo to reklama środka na potencję: specyfik nazywa się Puchacz Gold (raczej dziwna nazwa, z P stylizowanym na S z logo Supermana), ja zaś niezawodnie przeczytałam( ekskjuz maj Frencz) Ru..acz Gold Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 24.12.13, 16:12 Hej czerwona_skarpeta napisała: > Przed chwilą na billboardzie, kontekst tu gra rolę bo to reklama środka na pote > ncję: specyfik nazywa się Puchacz Gold (raczej dziwna nazwa, z P stylizowanym n > a S z logo Supermana), ja zaś niezawodnie przeczytałam( ekskjuz maj Frencz) > Ru..acz Gold Może taki był właśnie zamysł autora reklamy :) ? Żeby się kojarzyło...? A z moich ostatnich spostrzeżeń: - na tramwaju napis oznaczający pętlę końcową "Służewiec" przeczytałem: Służalec - w jednym z centrów handlowych, w jakiejś kafejce, napis kredą na takiej tablicy reklamowej, ozdobnymi literkami pełnymi zawijasów "Herbata z rozgrzewającymi dodatkami" (słowo "dodatkami" było w następnym wierszu) przeczytałem: Herbata z pomyjami i w pierwszej chwili pomyślałem, że ktoś im kawał zrobił i napisał coś głupiego na tej tablicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbwitwww Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.14, 02:12 "Franciszek zniósł tytuły "prałata" i "rajfura" - ?!!!!!!!! było: Franciszek zniósł tytuły "prałata" i "infułata" :D Odpowiedz Link Zgłoś
duplo102 Re: źle przeczytałam 18.01.14, 22:33 z podobnego okresu z prasy : "Papież Franciszek suspendował 400 księży " przeczytało mi się : "Papież Franciszek sponiewierał 400 księży " WTF ? moja mina bezcenna... Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 13.01.14, 23:07 W zasadzie to dobrze przeczytałem, tylko chyba nie za mądrze napisali. W sąsiednim portalu Metro jest notatka o opracowanym przez amerykańskich naukowców prostym teście pozwalającym na wczesne zdiagnozowanie choroby Alzheimera. Notatka nosi ogromny wyeksponowany tytuł : "Tych kilka pytań w 15 minut powie ci, czy masz oznaki choroby Alzheimera" A poniżej, w tekst artykułu wsadzona jest ramka reklamowa, gdzie równie wielkim drukiem napisano: "Interesują cię Niemcy?" "Co będzie z OFE w 2014 roku?" "Gdzie kupić tanie sokowirówki?" Myślę, że te pytania są dość abstrakcyjne i zaskakujące. Na pierwszy rzut oka nie wiążą się z tematem (ani też ze sobą) i faktycznie udzielenie na nie jakiejś sensownej odpowiedzi chyba niezbicie będzie świadczyło, że odpowiadający nie ma Alzheimera (ale jakieś inne schorzenie mózgowe, to kto wie... :D) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miaumiau Re: źle przeczytałam IP: *.182.68.86.rev.sfr.net 18.01.14, 21:57 W artykule o odchudzaniu: Zamiast 'Dla kogo przewidziany jest program?' - 'Dla kogo przewidziany jest orgazm?' :/ Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Re: źle przeczytałam 21.01.14, 16:07 Przeglądałam właśnie używane książki na Allegro i wzrok mój przykuły - "Potrawy z noworodków" <szok> "Potrawy z podrobów" 0-o Co mi chodzi po głowie, na Teutatesa?? Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 24.01.14, 09:10 W tutejszym portalu, artykuł o aferze ze sprzedażą budynków Uniwersytetu Gdańskiego. W pewnym miejscu czytam zdanie "Studenci i wykładowcy mieli zostać przeniesieni do nowej siedziby neofilologii, która powstaje na terenie kampusu Oliwa." A wychodzi mi: Studenci i wykładowcy mieli zostać przeniesieni do nowej siedziby nekrofilii Strach pomyśleć, co oni tam w tym Gdańsku studiują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fretka Re: źle przeczytałam IP: 149.156.230.* 14.02.14, 23:39 Aż się wzdrygnęłam, kiedy przeczytałam na stronie onetu, że : "w Tesco ucinają PENISY" . Oczywiscie miało być : "ucinają pensje". Wczoraj idę, zagladając w witryny sklepów i nagle czytam reklamową ofertę, która wydaje mi się jakaś dziwna : "darmowa nauka MASTRURBACJI" . Po lekkim wytrzeszczu oczu, doczytuję : "nauka medytacji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwestion Re: źle przeczytałam IP: *.200.76.86.rev.sfr.net 23.02.14, 22:22 To jeszcze przy okazji wyjaśnij, co to mastrurbacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fretka Re: źle przeczytałam IP: 149.156.230.* 23.02.14, 22:42 to samo, co "masturbacja", tylko z efektem warczenia ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 21.02.14, 23:11 Na butelce z "Yerbatą" (połączenie Yerba mate i zwykłej herbaty, tak BTW), przeczytałam naturalnie mięsny, no nieco się zdziwiłam co mięso robi w napoju.. Byl on jednak naturalnie mętny :) W Empiku, tytuł książki: "Prywatne nastolatki Jana Pawła II"..Przepraszam gorliwych katolików i wiem że o zmarłych się źle nie mówi ale przemknęły mi przez głowę niezbyt przystojne myśli;)Tak źle jednak nie ma, książka ma tytuł "Prywatne notatki Jana Pawła II", o nastolatkach ani słowa zapewne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puszysta kulka Re: źle przeczytałam IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 22.02.14, 18:46 Kolega przeczytał na głos nagłówek artykułu w necie "polska biedaczka". Pytam, co? Co się stało? Co z nią? Aaaa, poprawił- biegaczka, polska biegaczka :) Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 14.04.14, 21:03 W autobusie, pasażerka naprzeciwko mnie czyta książkę "Panieński grób" (sprawdziłem sobie teraz, to jakiś amerykański thriller o porwanych uczennicach). Ale że nie widziałem dobrze tytułu, przysłoniętego ręką tej pani, to w pierwszej chwili przeczytałem: "Panieński drób" I zacząłem się zastanawiać o czym też może być taka książka; na kucharską nie wyglądała w każdym razie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 29.05.14, 14:38 speedy13 napisał: przeczytałem: > > "Panieński drób" > > I zacząłem się zastanawiać o czym też może być taka książka; na kucharską nie w > yglądała w każdym razie... :) Może nie do końca na temat, ale też o tytułach książek. Kolega w pracy czytał powieść "Oko jelenia". Ktoś go zapytał, jaki gatunek reprezentuje ta książka, na co ja skomentowałem: "Okulistyka weterynaryjna". Odpowiedz Link Zgłoś