drzejms-buond 05.07.11, 01:31 Spać nie daje. Nożż..obok komara najbardziej wkurzające stworzenie. Nie licząc chrapiącego sąsiada z klatki obok. Dusssno mu,se łokno roztworzyl. To pewnie od niego ta mucha uciekła? Spaaaaać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pani muza Re: Mucha IP: *.159.56.194.static.crowley.pl 05.07.11, 17:36 taaaa, już ją widzę, jak w mini i dwunastocentymetrowych szpilkach przez okno od twojego sąsiada pod osłoną nocy wyłazi, a potem zakrada się do niewinnych młodzieńców i im sen zakłóca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mucha IP: *.tktelekom.pl 05.07.11, 18:28 chcesz już spać ?jeszcze ranek nie tak blisko muszka to a nie komar cię wzywa zamiast spać trza siedzieć na FH i ludziom życie okraszać Odpowiedz Link Zgłoś
hek_sa Re: Mucha 05.07.11, 21:04 Sposób na komary znalazłam taki www.joemonster.org/art/17434/Komary_nie_daja_ci_zyc_Mamy_rozwiazanie Ale na muche to chyba nie działa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfetka Re: Mucha IP: *.tktelekom.pl 07.07.11, 19:51 Mucha? muuuszka ,jaka rasa? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais ale Anna czy Joanna? 07.07.11, 21:47 a zatyczki do uszu ma? Autor, nie Mucha (ani też mucha). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mucha IP: *.tktelekom.pl 07.07.11, 22:45 > Spać nie daje. Nożż..obok komara najbardziej wkurzające stworzenie. Nie licząc > chrapiącego sąsiada z klatki obok. Dusssno mu,se łokno roztworzyl. To pewnie od > niego ta mucha uciekła? Spaaaaać We fragmencie wiersza drzejmsa występują dwa podmioty liryczne -ludzie sztuki ,przedstawione w nim przeżycia maja charakter metafizyczny, i jak to z poetami bywa wciąż nurtuje nas pytanie :co poeta miał na myśli aneks www.abcgallery.com/M/mucha/mucha.html justynakomar.art.pl/galeria/albumGaleria/galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dż Re: Mucha IP: *.opera-mini.net 08.07.11, 01:36 Mucha! Źwierz taki. Robaczyca zielona co to jaja w jedzeniu sklada. I bzyka. Och,jak ona bzyka. I nie chodzi mi o obraz liryczny "Mucha na Bobku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madame Re: Mucha IP: *.tktelekom.pl 08.07.11, 05:24 Nie jednej musze mucha na imię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madame Re: Mucha IP: *.tktelekom.pl 08.07.11, 05:40 trutnie,osy a wśród nich szerszenie bzykają oj bzykajom ale mucha głodnemu zawsze............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monroe Re: Mucha IP: *.tktelekom.pl 08.07.11, 13:21 czy aby na pewno w jedzeniu?dla mnie to raczej nie jest jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Mucha 08.07.11, 19:39 kup dla muchy łóżeczko, piżamkę i dawaj wieczorem ciepłe mleko do picia. zaśnie jak niemowlę :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaricia_szalona Re: Mucha 08.07.11, 19:54 Czy to już (jeszcze?) sztuka? ćma z muchą za rączkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: Mucha IP: *.tktelekom.pl 08.07.11, 09:48 zastosowanie w wierszu onomatopei świadczy o dużym kunszcie autora Odpowiedz Link Zgłoś