Gość: miśka Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:04 ... likwidować męskiego zarostu na twarzy kremem do depilacji (mój tato) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ultra75 Re: Czego robić nie należy... ? IP: 212.160.93.* 28.01.05, 09:06 Jeżeli jesteśmy mamą nastoletniego młodzieńca ;-) (czyli mojego kolegi X lat temu:-)), który właśnie ma wakacje, dosyć ryzykownym pomysłem jest wysyłanie go w godzinach popłudniowych po chleb, ponieważ z pewnością po drodze do sklepu spotka kolegów, co zaowocuje tym, że: - wróci do domu po jakiś 8 godzinach, - w stanie kompletnego upojenia alkoholowego, - oczywiscie BEZ chleba :-). Odpowiedz Link Zgłoś
lou_biezny Re: Czego robić nie należy... ? 28.01.05, 10:26 Zdecydowanie nie należy wlewać oleju silnikowego do spryskiwacza, nawet jeśli jest to Castrol Magnatec Nie polecam aby w czasie kolacji wigilijnej wmawiać 8-letniej córce kuzynki żony, do spółki z jej starczym bratem, że spożywa właśnie swojego ulubionego króliczka. Ponadto nie warto przerabiać samochodu tatusia na sportowy poprzez wyskrobanie na drzwiach i masce ostrym patykiem numeru i reklam (miałem jakieś 5 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.acn.waw.pl 30.01.05, 17:21 DZieki serdeczne za rade. Juz niedlugo mi sie bardzo przyda :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.crowley.pl 28.01.05, 13:36 A co się wtedy dzieje, bo mój się ostatnio odgraża, że tak będzie robił? Odpowiedz Link Zgłoś
buba12 Re: Czego robić nie należy... ? 28.01.05, 14:49 Otwierać drzwi samochodu od strony jezdni, którą właśnie przejeżdza (na szczęście wolno) ciężarówka... (mój syn) Mówić do koleżanki i kolegi z pracy rozmawiających na korytarzu "zakochana para, zakochana para", bo może się okazać, że w ten dziecinny sposób ujawniamy ich długi i skryty romans. (kolega) Mówić niepochlebnie o urodzie i inteligencji prowadzącego zajęcia na studiach, stojąc po jednej stronie otwartych drzwi do sali wykładowej. Po ich zamknięciu może się okazać, że opisywany pan od dawna stał po drugiej ich stronie!(ja) Puszczać koty do pokoju, w którym stoją dwa dmuchane fotele, pompowane właśnie przez ostatnie dwie godziny (hiperwentylacja szkodzi?, mój niemąż) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:06 Nie należy schylać się po bilet, który upadł na schodki w tramwaju tuż przed zamknięciem drzwi będąc zwróconym twarzą na zewnątrz. Przechodnie dziwnie reagują na widok tramwaju z przytrzaśniętą twarzą a współpasażerowie wyją ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszka Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.crowley.pl 04.02.05, 16:58 Jeść cytryn mając na sobie śliczny szafirowy sweterek, chyba że chce się mieć śliczny szafirowy sweterek w brudnożółte ciapy. Nie do wiary, jak cytryna chlapie. A jak wyżera! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 17:06 Nie należy zostawiać dzieci (nawet nastolatków) w domu, z poleceniem wyłączenia rosołu za 20 min. Może wyjść z tego pieczona kura . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 14:17 Lepiej nie wypuszczać ulubionego szczurka córki, aby się trochę pobawił na podłodze. Trzeba potem 3 dni przeznaczyć na jego łapanie, a i tak się może skończyć zerwaniem skóry ze szczurzego ogona i wymianą przewodów które pogryzł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaspana Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 00:23 Nie należy oglądać telewizji po nocach, bo sie rano nie chce wstać do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
sonia40 Re: Czego robić nie należy... ? 06.02.05, 11:33 Nie należy robić gołąbków, skręcając w maszynce tzw "nerkówkę" - mięso razem z nerką właśnie. Na szczęście nie ja, ale nie powiem kto. W każdym razie pies też nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
dusza_wszechswiata Re: Czego robić nie należy... ? 23.04.05, 03:10 a tym bardziej zostawiac 5-letniej siostry z talerzem pełnym rosołu i butelką maggi ....może się z rosołku zrobić czarna polewka totalnie niezjadliwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 06.02.05, 16:20 będąc w wieku kilkunastu miesięcy dumnym posiadaczem dwóch górnych jedynek nie należy zaczynać kariery wspinaczkowej próbą zejścia z dziecinnego wysokiego krzesełka, bo może się okazać że warga nie wytrzyma kontaktu z ząbkami, a ponadto zostanie się pozbawionym przywileju korzystania z tego krzesełka :) siedząc później na kolanach mamusi nie należy zbytnio interesować się ładnym czerwonym napojem w kieliszku, bo rodzinka może namówić mamusię na pozwolenie spróbowania. jeśli już się to stało, nie należy wypijać zawartości duszkiem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Czego robić nie należy... ? IP: 195.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:36 Stanowczo nie należy (zwłaszcza jeśli się ma 4 lata i nosi się okulary) stawać w jednym końcu pokoju i z pełnego rozbiegu wskakiwać na wąski tapczan, który stoi po drugiej stronie tego pokoju. Po którymś skoku głową do przodu, wylądowałem na szyciu głowy w szpitalu. Chociaż minęło sporo lat, pamiętam niektóre wrażenia z tamtego dnia do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Czego robić nie należy... ? 11.02.05, 15:54 nie należy skręcać cygar z tytoniu do fajki i materiałów bibułopodobnych, jakie można akurat znaleźć w kuchni. Bibuła zaskakująco szybko się pali:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sobota10 Re: Czego robić nie należy... ? 25.02.05, 13:11 Nie należy: 1. Sprawdzać, czy siano w stodole pali się wolno czy szybko 2. Podczas dużego mrozu dotykać językiem do metalowych elementów ogrodzenia. Nie można go potem odkleić. Jak już się to uda, to wierzchnia warstwa języka zostaje na ogrodzeniu. 3. Siadać na kartonie, w którym znajdują się bombki. 4. Uciekać przed kogutem, bo może uczepić się nogi i podziobać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 19:57 To ja tez cos dodam ;) Nie nalezy bawic sie z kolega rzucajac szkolnym mikrofonem bezprzewodowym, ktorego zdecydowanie nie powinnismy miec. Owocuje to zrzucenie mikrofonu na ziemię, a w konsekwencji mikrofon nie dziala. A za godzinę przychodzi pan, ktory chce poprowadzic wyklad :P Nie nalezy podkradac sprawdzianu (ktorego ma sie pisac w niedalekiej przyszlosci), a pozniej na korytarzu przed klasa go ogladac. Na 90% nauczyciel bedzie tamtedy przechodzil ;) Pozdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amazonka Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 23:15 Nie należy zatrzymywać konia w środku lasu z myślą o wysiusianiu się, następnie zdejmować spodni...może sie okazać że z lasu wybiegnie piesek a za nim chmara grzybiarzy, koń może się spłoszyć i wtedy trzeba go ganiać po lesie ze spuszczonymi do połowy spodniami.. =>to ja niestety///min grzybiarzy nigdy nie zapomnę :))) Nie nalezy tez leciec do siostry z przypadkowo zdeptanym chomikiem. Może sie okazać ze siostra bardzo sieprzejmie i zemdleje i zamiast ratować chomika. trzeba jechac na pogotowie z siostrą Nie polecam tez czytania tego watku w przeddzien waznego egzaminu poprawkowego bo moze zabraknac czasu na nauke. POzdrawiam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Memole Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.chello.pl 28.02.05, 19:59 Stanowczo nie należy!! Mając kilka lat: - w zimie włożyć główkę między żeberka od kaloryfera - głowa spuchnie od gorąca i rodzice mogą mieć potem niemały problem z jej uwolnieniem (to ja) - zwiedzać pokój i z uśmiechem na twarzy chodzić po parapecie przy otwartym oknie - grozi prawie zawałem rodziców gdy z podwórka przyleci z krzykiem sąsiadka (znów ja) - po obejrzeniu programu "Domowe przedszkole", kiedy pokazują jakie piękne wzroki można malować pastą do zębów po szybie, stanowczo nie należy ozdobić tak własnego okna - gniew rodziców murowany. Co więcej, gdy rodzice spytają "kto to zrobił", stanowczo odradzam odpowiedź "Dziadek Mróz" - grozi mocnym klapsem (to też ja, do spółki z siostrą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezimienny bohater Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.bbtec.net 02.03.05, 15:13 <włożyć główkę między żeberka od kaloryfera> Większość kaloryferów jakie udało mi się widzeć w życiu mają góra kilkucentymetrową szparę między żeberkami. Moje pytanie brzmi - którą główkę tam wsadzałeś (jeśli płci męskiej). Nie mam więcej pytań (jeśli płci żeńskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezimienny bohater Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.bbtec.net 02.03.05, 15:15 Nie należy samemu sobie przycinać włosów na skroniach ani z tyłu. Możemy zostać wzięci za Irokeza albo i Kmicica pod koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
weronkaka Re: Czego robić nie należy... ? 12.07.05, 10:06 a właśnie że można, swego czasu sama sobie przycinałam włosy z tyłu, wspierając się lusterkami, gorzej wychodziło to w wykonaniu mojej matki.... musiałam chodzić w golfach z podniesionym golfem.... Odpowiedz Link Zgłoś
laurra Re: Czego robić nie należy... ? 03.03.05, 10:44 Nie należy walić monitorem w ścianę, bo później dziwnie miga...:P (koleżanka;) Odpowiedz Link Zgłoś
laurra Re: Czego robić nie należy... ? 03.03.05, 11:00 Nie należy iść do domu zakręcić wodę, podzas gdy kran jest podlączony do węża polewającego ogród, nie należy go na ten czas zostawiać między szczeblami trasu, bo zawsze można pomylić strony i zamiast wyłączyć, to zwiekszyć ciśnienie, tak, że wąż uwoni się ze szczebelków i woda zaleje cały taras, ścianę domu i pokój (bo po co zamykać drzwi) .... 20 cm wody na podlodze, nawet w szafkach...dobrze, że chociaż lato było... (babcia podlewała, ja sprzątalam).... boshe hahaha;P Odpowiedz Link Zgłoś
laurra Re: Czego robić nie należy... ? 03.03.05, 11:44 I jeszcze nie należy przebijać szpilkaimi nowiutkiej piłki gumowej, którą się dostało na dzien dziecka, na drugi dzień po jej kupieniu, żeby sprawdzic, co sie stanie...(ja, 6 lat) Nie należy też całkowicie obicnać wlosów nowej lalce,a potam wrzucać ich za lóżko, po przecież nikt ich tam nie znajdzie, pierwszej ORYGINALNEJ Barbie, bo przeciez odrosną, a potem kiedy nie odrastają,m schowac ją gdzieś a inne lalki, na bank mama przy sprzataniu znajdzie wlosy i w końcu lalkę też... (ja, też 6 lat...;P) Nie należy malować sufitu balkonu szarą żrżcą farbą przelaną do kubka po jogurcie, bo lekki... Of course rozpuści się... (mój tato, dobrz, że była zima i miał rękawiczki...;) Cudny wątek!!;))) hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
sonia40 Re: Czego robić nie należy... ? 09.03.05, 00:03 Nie należy pozwalać gotować obiadu facetowi w dniu kobiet, bo nie dość,że trzeba ten obiad potem zjeść(łeee)to na dodatek facet poczuje się zwolniony z kupowania kwiatów. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Czego robić nie należy... ? 09.03.05, 12:59 Będąc matką świeżo upieczonego kierowcy (czyli mnie kilkanaście lat temu) i, jednocześnie, pasażerką w prowadzonym przez niego samochodzie, nie należy reagować dzikim wrzaskiem na każdy popełniony przez niego błąd, gdyż prowadzi to do totalnego zdezorientowania młodego kierowcy i serii dalszych błędów potęgujących tylko wrzask i sprowadzających niebezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
castaneta Re: Czego robić nie należy... ? 22.03.05, 14:47 A propos...będąc ww matką nie należy podczas jazdy trzymać ze strachu kurczowo torebki przytulonej do piersi - nie pomoże, a skutek jak wyżej. Będąc ww kierowcą nie należy natychmiast reagować na każde polecenie ww matki (grzeczna dziewczynka:-)) - może się to skończyć próbą zakręcenia na skrzyżowaniu a następnie wjechaniem w drzwi garażu, stojącego tuż obok pubu... Jak zaobserwowałam, ostatnio właściciel owego pubu zabezpieczył drzwi metalową bramą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 23:11 Ojoj! Wzruszyłam się... z powodu tych piłek!!! Mając 6 lat przebiłam 5 przedszkolnych piłek równiz z zamiarem zobaczenia co sie stanie... Pani dostała niemalże zawału, gdy się okazało ze to ja - grzeczna dziewczynka tak się zabawiam. Po makabrycznym i wstrząsającym przedszkolem odkryciu pieciu flaków w koszu po piłkach - przyznałam się natychmistdo mego czynu (to był z kolei skutek pogadanki o cywilnej odwadze, postanowiłam nią się wykazać :D). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianna Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.devs.futuro.pl 12.03.05, 22:57 up bo mi zgnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Czego robić nie należy... ? 13.03.05, 13:02 nie należy moim zdaniem prosić się tę upartą wiosnę żeby przyszła,tylko pogonić zimie kota solidną mietłą atmosferyczną:wyżyk,niżyk,hetkopaskal...i fruuuń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.ssnet.pl 13.03.05, 15:20 Raczej nie należy pić zimnego piwa na śniegu przy temperaturze ok -10, będac ubranym jedynie w Tiszert z krótkim rękawem (moja kumpela, ja mialam jeszcze sweter), zdarzyło sie tydzień temu...:) Nie należy także organizując wyścigi urządzac mety przy oknie, bo można rozbić sobie głowę o parapet ( ja w weieku 5 lat) Nie należy także próbowac przerobić makaronu na ryż przez pokruszenie go rękami (ja w wieku 6 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.isp.tvkg.net 13.03.05, 19:17 Nie należy chłodzić wody mineralnej w zamrażarce zapominając o tym. Wybuch w nocy był tak mocny że ze strachu bałam się wstać. Nie mówiąc o wymianie drzwi.To nie ja tylko mój maż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 11:41 Bozenko, wybuchnac to moze twoja wybujala wyobraznia. Ale pierdoly opowiadasz. Nastepnym razem postaraj sie wymyslic cos bardziej wiarygodnego. Butelki plastikowe w ogole nie pekaja, a szklane delikatnie cichutko i spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.isp.tvkg.net 15.03.05, 12:41 Dla sprawdzenia mojej prawdomówności proszę Gościu 1 zamrozić właśnie plastikową butelkę z wodą mineralną - nie biorę udzaiału w kosztach naprawy - Dodam że przy okazji " wybuchu" została lekko uszkodzona wewnętrzna część zamrażarki. No cóż nigdy nie kłamię może to moja wada? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: Czego robić nie należy... ? 15.03.05, 20:44 Twoje ostatnie zdanie z pewnoscia juz jest klamstwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 18:15 znam Bozene /sasiadka /i wiem ze nie klamie. Ta butelka rzeczywiscie narobila niezlego rumoru w srodku nocy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.crowley.pl 16.03.05, 18:58 Nie należy łapać spinki wysuwającej się z włosów trzymając w zębach peta i będąc okutaną w duuuży kosmaty wełniany szalik, szalik podjedzie do peta, a żarzący się popiól urywając się podpali szalik i spadnie ZA kurtkę a tak przy okazji to mam pytanie: czy NALEŻY malować glazurę farbą? Nie cierpię zielonych ścian, a na nową glazurę mnie chwilowo nie stać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 14:29 Glazure mozna pomalowac farba, ale musi to być specjalna farba do glazury - wbrew pozorom są takowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.crowley.pl 31.03.05, 14:59 Gość portalu: ja napisał(a): > Glazure mozna pomalowac farba, ale musi to być specjalna farba do glazury - > wbrew pozorom są takowe Dzięki. Byłam w specjalistycznym sklepie, pan powiedział, że owszem to a to nadaje się "też do glazury". Więc cały czas nie wiem, czy to specjalna, czy nie. A na temat wątku - chyba tego nie pisałam, bo mi się teraz przypomniało pod wpływem wątku o tronie: Stanowczo nie należy odruchowo i machinalnie spuszczać wody, siedząc na klopie, przeprowadzając jednocześnie ważną rozmowę biznesową przez telefon (mój znajomy. Do klopa poszedł nie w celach fizjologicznych, lecz w poszukiwaniu ciszy i spokoju dla tejże rozmowy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciuwa Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 21.06.05, 17:32 Tak, mozna glazure malowac odpowiednia farba, ta do kaloryferow tez sie nadaje, kuchnie mam srebno-szara, bardzo ladny efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: Czego robić nie należy... ? 31.03.05, 18:36 Ja nie twierdze ze klamie w sprawie butelki, ale nie ma ludzi nie klamiacych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iras Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 22:41 nie zgadzam sie z tym ze woda mineralna wybucha - dziś wyjęłam z zamrażarki kilka butelek o których totalnie zapomniałam, a wsadziłam je tam jakiś tydzień temu (dokładnie 8 dni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sIK Musze zaprotestować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 21:45 Gość portalu: 1 napisał(a): > Bozenko, wybuchnac to moze twoja wybujala wyobraznia. Ale pierdoly opowiadasz. > Nastepnym razem postaraj sie wymyslic cos bardziej wiarygodnego. Butelki > plastikowe w ogole nie pekaja, a szklane delikatnie cichutko i spokojnie. Oj oj oj. Nie wybuchają, ha ha ha - same od siebie może nie, ale pod wpływem ciśnienia tak. Teraz człowieku o niku 1 pomyśl sobie dlaczego panowie spawacze tachają ze sobą cieżkie butle z tlenem i acetylenem, żeby spawać, nie łatwiej byłoby nosić lekkie NIEWYBUCHAJĄCE PETy (PET - politereftanal etylenu, czyli butelka plastikowa, zresztą nie mówi się plastikowa tylko z tworzywa sztucznego) To nie bożenka ma wybujała wyobraźnie tylko Ty. 1 - teraz delikatnie cichutko i spokojnie poczytaj sobie o ciśnieniu, o dyfuzji, o wytrzymałości materialów też możesz poczytać. Jeśli w butelce z tworzywa sztucznego powstała siła która potrafiła ją rozerwać, to z pewnością była stosunkowo niemała i mogła zrobić większe straty w lodówce podczas nagłego uwalniania się z butelki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Speedy Re: Czego robić nie należy... ? IP: 217.17.35.* 21.04.05, 11:28 > Nastepnym razem postaraj sie wymyslic cos bardziej wiarygodnego. Butelki > plastikowe w ogole nie pekaja, a szklane delikatnie cichutko i spokojnie. Myślę że cały spór o pękającą butelkę polega na wodzie jakiej użyto do eksperymentu. Gość 1 miał zapewne na myśli wodę mineralną niegazowaną, zaś Bożenka - gazowaną. Zamarzająca woda niegazowana prawdopodobnie nie rozsadzi butelki. Lód ma objętość większą niż woda o tej samej masie, ale różnica wynosi zdaje się raptem 3% czy coś kolo tego. Plastykowa butelka jest na tyle elastyczna że pewnie nic się jej nie stanie, po prostu się rozciągnie. Szklana może niekiedy trzasnąć ale nie jest to zjawisko spektakularne. Co innego jak woda jest gazowana czyli nasycona CO2. Co prawda w miarę ochładzania rozpuszcza się on w wodzie coraz lepiej (czyli cisnienie w butelce spada) ale z kolei w lodzie nie rozpuszcza się niemal wcale. Więc w miarę zamarzania wody, rozpuszczony w niej CO2 wydziela się w postaci gazowej a cisnienie nad powierzchnią wody/lodu rośnie coraz bardziej. Co prawda butelki z założenia powinny być obliczone na to żeby je wytrzymać, ale też jak zawsze przy produkcji seryjnej może się trafić odrobinę słabsza butelka a przy produkcji wody ktoś doda odrobinę więcej gazu... Odpowiedz Link Zgłoś
oga_k Re: Czego robić nie należy... ? 15.03.05, 18:18 Jeżeli coś nie chce się przykleić na lakier do paznokci - nie jest warte klejenia! Odpowiedz Link Zgłoś
roxana_br Świeczka wolnostojąca 15.03.05, 18:34 Na własnym biurku i ważnych papierach sprawdziłam kiedyś, że nie należy pod żadnym pozorem, kaprysem, widzimisię, choćby nawet kierował nami tumiwisizm - nie należy (!) stawiać wysokiej, trzydziestocentymetrowej, zapalonej świecy na talerzyku bez (!) przyklejenia jej do tegoż talerzyka (świecznikiem chwilowo nie dysponowałam). Wyszłam na "pięć minut" i obiecałam sobie, że po powrocie natychmiast świeczkę ustatkuję na talerzyku. Weszłam, a przede mną stała ścianę ognia, wyrastająca z papierów, jakichś zeszytów, gazety i ulotek. A dzisiaj też z braku świecznika zapaliłam świeczkę bez przyklejania jej do talerzyka; cudem nieziemskim obeszło się bez pożaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viciu Maniaczka kaktusów i samochód... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:33 NIE NALEŻY jechać samochodem z maniaczką kaktusów ( moja młodsza siostra, bo ja niby też, ale nie tak gwałtowny;) ). Może to doprowadzić do zawału, kiedy przejeżdżając przez strzeżony, otwarty przejazd kolejowy maniaczka ryknie "O JEZUUUU!!!" i kiedy ty, kierowco, właśnie spodziewasz się, że pieprznie w Ciebie niezauważony pociąg- ona dokonczy: " Ale piękną opuncję w budce dróżnicy mają..." Odpowiedz Link Zgłoś
hauabaua Re: Czego robić nie należy... ? 26.03.05, 15:08 Przypomniało mi się: ABSOLUTNIE nie należy golić się maszynką, z której coś odpadło, w dodatku bez lusterka (ja, kiedyś w górach). Może się okazać, że ostrza nieznacznie (acz wystarczająco) zmieniły geometrię... Winą za lekkie szczypanie obarczy się tępy sprzęt, a potem wygląda się, jakby wsadziło się głowę do klatki pełnej wściekłych szczurów. . Odpowiedz Link Zgłoś
roxana_br Do hauabauy :-) 27.03.05, 05:36 "ABSOLUTNIE nie należy golić się maszynką, z której coś odpadło, w dodatku bez lusterka" A zawsze powtarzałam, że golenie, zwłaszcza siebie, to sztuka. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewela Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.dyndsl.versatel.nl 29.03.05, 15:47 Stanowczo nie nalezy po dwoch piwach na bardzo pusty zoladek , w srodku nocy , siedzac w samochodzie zaparkowanym w rzadku wzdloz ulicy trabic niemilosiernie bedac przekonanym , ze sie stoi w korku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ipsionek Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.autocom.pl 21.04.05, 10:39 Nie nalezy nadmuchiwac chomika, wkladajac mu do pyszczka rurki ze sprezonym powietrzem ( synek sasiadki ) ps . przepraszam za brak polskich liter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.crowley.pl 21.04.05, 11:42 dżezuuuuu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek Re: Czego robić nie należy... ? 21.04.05, 11:54 Gość portalu: ipsionek napisał(a): > Nie nalezy nadmuchiwac chomika, wkladajac mu do pyszczka rurki ze sprezonym > powietrzem ( synek sasiadki ) > ps . przepraszam za brak polskich liter Podaj adres !! Zatłukę gó..arza ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ipsionek Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.autocom.pl 21.04.05, 12:04 Gowniarz dostal juz za swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przypominajka Nie nalezy IP: *.is.net.pl / 217.144.192.* 21.04.05, 13:28 popisywac płyt lakierem do pzanokci kladac jedna na drugiej(bo akurat nie ma sie markera pod reka). Potem dziwic sie, ze sie skleily!! (kolezanka ze studiow). Odpowiedz Link Zgłoś
introligator_snu Re: Czego robić nie należy... ? 21.04.05, 14:55 sprawdzac czy da sie wrzucic wsteczny bieg w samochodzie z automatyczna skrzynia biegow jadac do przodu 60 km/h... bo sie da :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 17:58 Przelewać na spływie kajakowym denaturatu przenzczonego do kuchenki do plastikowego bidonu (w celu zapobieżenia zbiciu butelki) i następnie dopychać plecaka z tmże bidonem nogą w dziobie kajaka. Tym bardziej jeśli obok znajduje się zeszyt od geografi z materiałem, który koniecznie trzeba powtórzyć na poniedziałek (spływ weekendowy). Wszystko śmierdziało, nie było jak wody ugotować i tusz się w zeszycie rozmazał calkiem (ja) Zakupić nowy ketchup, trzymając go w jednej ręce, wyjąć z lodówki ten co się skończył (w identycznej butelce) i wywalić następnie ten nowy, a stary odstawić do lodówki (mój luby) Podobnie jak z ketchupem tylko z lekami (dość kosztownymi)(mój teść) Sugerując się pięknym słońcem założyć szorty rankiem na Mazurak w weekend majowy i wyskoczyć (przysypiając jeszcze) na spacer z psem (mój wujek) - szybko wracał ze spaceru - było chyba z -3 stopnie Mając 8 lat jeździć na rowerku znacznie młodszej siostry i spróbować jak to będzie ja się przednie koło do góry poderwie - nikogo nie było w domu, a ja przez jakieś 10 minut leżałam na plecach, nie mogłam się ruszyć i walczyłam o każdy oddech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:52 Brać pianki montażowej/izolacyjnej w ręce celem zaniesienia sobie z garaż do kuchni i uszczelnienia szczeliny pod oknem - pianka zastyg na rękach, jak się juz tak zrobi to nie należy wpadać w panikę i skrobać wszystkiego pumeksem do krwi (moja ciotka) Smarować pleców chorej dziewczyny wszystkimi dostępnymi maściami rozgrzewającymi (byłam tą smarowaną) najpierw było przyjemnie ciepła, ale w nocy po spoceniu się iała przyjemność doznać poparzenia chemicznego, do rana mama na zmianę z siostrą przykładały mi mokre ręczniki - chłop/niemąż pojechał do domu - do tej pory nie wierzy w tą historię i twierdzi, że dobrze zrobił Przewozić wigilijnych śledzików na ozdobnym, odkrytym półmisku na tylnim siedzeniu - olej dobrze wsiąka i trudno go wywabić i ten cudny zapach (mój tata) Odpalać starej gaśnicy proszkowej nocą w śmietniku osiedlowym (to ja z niemężem), śietnik wyglądał jakby startował w kosmos i nienależy uciekając wpadać na słupek - siniak miała niezły a wgłębienie pozostało do dzisiaj Używać do podtarcia się koszuli nocnej z 'brudów' w którą wcześniej wytarło się ręce po smarowaniu maścią tygrysią (to z opowieści o młodości mojej babci) Chodzić za potrzebą zaraz po zjedzeniu przy użyciu rąk papryczki - czuszki - (to mój wujek) - ptem mu było bardzo niewygodnie siedzieć Wąchać amoniaku tylko dlatego, że zawsze mówili, że nie wolno, a na studiach ma się do niego dostęp na labolatorium chemicznym - koledzy musieli mnie wietrzyć przez okno - a i tak ciężko mi się oddychało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Randone Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.cable.ubr03.camd.blueyonder.co.uk 21.04.05, 22:13 zanurzac ziemniakow gotujacych sie we wrzatku... palcem, poniewaz minie troche czasu zanim mozg zarejestruje, ze zimna woda wcale iejest taka zimna, ale jakos dziwnie inna... auuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
introligator_snu Re: Czego robić nie należy... ? 22.04.05, 07:35 Spierac sie o temperature spalania alkoholu, a nastepnie w ramach zakladu prezentowac, ze palacym alkoholem nie da sie poparzyc... moczac w nim dlon a nastepnie podpalajac. Odpowiedz Link Zgłoś
introligator_snu Re: Czego robić nie należy... ? 22.04.05, 07:35 wjezdzac w autostrade po prad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.crowley.pl 22.04.05, 11:53 Po awarii elektrowni atomowej łyknąć sobie od serca nierozcieńczonej jodyny, bo w telewizji mówili, że płyn Lugola ma coś wspólnego z jodem (moja babcia) Odpowiedz Link Zgłoś
introligator_snu Re: Czego robić nie należy... ? 22.04.05, 12:55 Dobra, babcia wygrywa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 13:20 I miała częściowo rację Lugol to nic innego jak jod. Sadzę jadnak, że babcia jodynę rozcieńczyła bo inaczej skończyłoby się tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: :) 04.11.05, 09:12 płyn Lugola - roztwór jodu w jodku potasu, roztwór jodu (1%) w wodnym roztworze jodku potasu (2% KI), jodyna - 3% roztwór jodu w alkoholu etylowym. Odpowiedz Link Zgłoś
simply.blue Re: Czego robić nie należy... ? 09.05.05, 23:38 >>zanurzac ziemniakow gotujacych sie we wrzatku... palcem, poniewaz minie troche czasu zanim mozg zarejestruje, ze zimna woda wcale iejest taka zimna, ale jakos dziwnie inna... auuuuuuu<< Dodam, ze nie należy przede wszystkim sprawdzac palcem, czy LUKIER sie rozpuscił w garnuszku, nie sprawdziwszy przedtem, ze temperatura wrzenia lukru jednak przekracza temperature wrzenia wody...WIELOKROTNIE PRZEKRACZA... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Czego robić nie należy... ? 11.05.05, 14:56 Dotyczy także budyniu (czy już wystygł. Nie wystygł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annika Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.ae.wroc.pl 19.07.05, 09:22 i karmelu. Bardzo wolno zastyga i nie pomaga w tym rozpaczliwe machanie ręką :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_czyli_ja Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 21:52 co do karmelu, to trzeba polać zimną wodą. Zastygnie od razu i przy okazji woda schłodzi poparzoną rękę:):):) No przynajmniej ja tak zawsze (a w każdym razie często) traktuję karmel:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spanking1 Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 21:42 Stanowczo nie nalezy, po zatrzasnieciu drzwi samochodu z kluczykami w srodku przy pracujacym silniku, próbowac wejsc do srodka przez otwór na narty w oparciu tylnych siedzen. Wyglada sie komicznie z nogami na zewnatrz bagaznika i zablokowana glowa w srodku, nie mówiac o tlumie ludzi zrywajacych boki z osobnika i kosztownych zabiegach specjalistow otwierajacych auto i tnacych siedzenia. a najlepsze w tym wszystkim bylo to, ze to byl mój szef. skadinad bliski przyjaciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lula Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:11 -Siadać na czajniku z wrzątkiem...Wypróbowane w dzieciństwie. Mama prała jakieś białości i dolewała do miednicy wrzątek. Czajnik stał na podlodze, a ja na nim usiadłam...Nie pytajcie dlaczego. Miałam 4 latka. - Bezpośrednio po prasowaniu chwytać ręką tej metalowej półeczki na żelazko... -Trzaskać drzwiami od szafy ze złością (bo gdzie sweter?!) nie wyjąwszy z niej głowy...Chyba, że się gustuje w śpiewach anielskich trwającymi tygodnie... -Robić w domu samodzielnie pasemek farbą typu "łatwe pasemka"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylvii Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 16:12 nie należy kopać ze złości w ścianę domu z całej siły w momencie absolutnego zdenerwowania:)taki gest wykonałam w zeszłym tygodniu, efektem jest złamana kość śródstopia, naciągnięte ścięgna i krwiak na całą stopę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollgivanna Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.autocom.pl 09.05.05, 17:49 Nie należy kupować dziecku w ciężkim PRLu rybek, a po wstaniu w nocy, wsadzenia palucha do wody i stwierdzeniu, że rybki mają zimno podgrzewać im wody grzałką kuchenną i iść spać z myślą, że zaraz się wstanie i wyłączy. Tata zrobił zupę rybną, a mnie, wówczas czteroletniej, powiedzieli, że rybki odpłynęły do oceanu... Nie należy także bawić się z żółwiem w ogrodzie i zostawiać go "tylko na chwileczkę". Żółwie chyba dostają strasznego speedu, kiedy zostają same i... uciekają :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpadka Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:49 nie należy pozwalać bratu na włożenie własnego telefonu do mikrofalówki, w celu sprawdzenia czy flasch sticker sie zaswieci... nie nalezy pozwalac napier**** bratu samemu latac z sikiera... nie pochwalam włamywania się do czyjegos domu, a potem uciekania przed 10 policjantami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: Czego robić nie należy... ? IP: *.acn.waw.pl 22.05.05, 15:41 Nie należy również, nawet jeśli jest się bardzo śpiącym na biwaku czy innym pikniku, próbować szybko napełnić materac, z którego ucieka powietrze za pomocą rury wydechowej... Czynność ta da się wykonać dosyć szybko, ale jeśli materac jest w namiocie, a nie znaleźliśmy wcześniej dziurki w materacu, to można się zdrowo przyczadzić do rana... Efekt jest taki, że budzi się człowiek na ziemi (bo z materaca wyleciały gaze) zakręcony w najlepszym przypadku (bo z materaca wylecialo, co tam było)... Odpowiedz Link Zgłoś
alcoola Re: Czego robić nie należy... ? 23.05.05, 13:48 Nie należy dłubać sobie długim wędkarskim spławikiem w uchu jednocześnie kręcąc się po mieszkaniu, bo kiedy zahaczy się łokciem o futrynę to spławik wbije się w ucho (mój mąż, efekt - uszkodzenie błony bębenkowej) Nie należy wycinać sobie włosów z nosa nożyczkami do paznokci siedząc w fotelu i gadając jednocześnie do psa, bo pies to źle zrozumie i gwałtownie wskoczy na kolana, powodując wbicie się czubków nożyczek w przegrodę nosową (też mój mąż). Prowadząc krowę na postronku nie należy robić z owego postronka pętli i zakładać sobie na szyję (moja mama we wczesnej młodości, na szczęście sąsiad zatrzymał krowę w porę). Nie należy odcedzać rosołu nie upewniwszy się przedtem, że pod durszlakiem znajduje się drugi garnek, bo cała aromatyczna zupka spłynie do zlewu (ja) Nie należy zapominać, że odpływ pod zlewem jest odkręcony (bo był pęknięty i dopiero miał być zamontowany nowy). Odcedziłam wielki gar spaghetti - wrzątek spłynąl do szafki pod zlewem i wprost na moje nogi. Nie należy używać pieprzu w sprayu do odstraszania psów kiedy jest silny wiatr (nasz listonosz, myślałam że facet całkiem oczy wypłacze) Nie należy rozdzielać gołymi rękami gryzących się psów (ja - bliznę na łydce będę miała do końca życia). Nie należy odkładać gorącej pokrywy prodiża na plastikową deskę do krojenia, podobnie głupim pomysłem jest podstawianie pod elektryczny grill, celem łapania spływającego tłuszczu, styropianowych tacek (ja) Odpowiedz Link Zgłoś
hermann4 Re: Czego robić nie należy... ? 23.05.05, 19:13 Nie radzę zamykać drzwi samochodu nie sprawdziwszy wcześniej czy wzięło się stamtąd rękę... Potem nie wyrywać na siłę ręki z drzwi, tylko lepiej je po prostu otworzyć. To brzydkie, ale niestety paznokieć powoli wam odpadnie i w ciągu zaledwie pół roku odrośnie nowy. Aha, gdy idzie się na sylwestra z takim paznokciem to nie klei sie go "kropelką". Potem ciężko go oderwać. Nie próbuj imponować przyszłej żonie w czasie sylwestra nową super petardą. To znaczy można, ale na trzeźwo - nie trzymać w ręce. Jeszcze w nowy rok myślałem, że mam ją urwaną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapol Re: Czego robić nie należy... ? IP: 83.175.158.* 24.05.05, 19:27 nie należy wozić w samochodzie za siedzeniem mleka w worku, bo jak zacznie przeciekać i wsiąknie w chodniczek - smród nie opuści cię nigdy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Czego robić nie należy... ? 28.05.05, 18:08 A tak, smrod po dawno rozlanym mleku pachnie jak stare gowno. Odpowiedz Link Zgłoś
nancy_callahan Re: Czego robić nie należy... ? 19.07.05, 12:33 znam mój szanowny tatuś rozlał kiedyś mleko w drogocennym, na owe czasy, Fiacie 126 p. Efekt trzeba było go sprzedać(po rewelacyjnej cenie, jak się domyślacie, bo wtedy stary maluch na giełdzie stał dużo wyżej od nowego na talon z racji braku tegoż ostatniego naturalnie) i dodatkowo wystarać się przy użyciu wszelkich dostępnych metod o talon na nowy... Odpowiedz Link Zgłoś