Dodaj do ulubionych

bedą jazdy

21.09.14, 18:07
wiadomosci.onet.pl/kraj/tusk-o-kopacz-rozmawialem-z-nia-siedziala-zalamana/jk4dc
to się zaczna jazdy,kobieta ambitna i neurotyczna jako premier
śmiać się bardziej czy płakać?
    • jan_stereo Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:08
      skoro do tej pory nie bylo Ci do smiechu i do placzu to nie bardzo widze powodu ku temu dopiero teraz...
      • krytyk2 Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:11
        tusk zepsul wszystko co tylko kogl w gospodarce i finansach państwa a teraz namaścił blazenke na swoja nastepczynie.zawsze będzie można na kogos zwalic ,gdyby co...
        • krytyk2 Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:12
          winno być "wszystko co mógł"
        • jan_stereo Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:14
          w polityce masz teraz niemalze samych blaznow po obu stronach barykady, nie bardzo widze zatem alternatywe...
          • krytyk2 Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:16
            masz bardzo rozmyty obraz ,może to kwestia znacznego oddalenia od kraju
            • jan_stereo Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:25
              to ja bardzo poprosze o wykrystalizowanie mi tego obrazu i podanie owych swiatlych osobowosci jakie mozna teraz spotkac w polityce, a co wiecej, ktorym warto powierzyc wladanie Polska. Bardzo chetnie zapoznam sie z Twoja rzeczywistoscia.
              • krytyk2 Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:31
                no, moim typem jest L Balcerowicz,ktory otarl się już raz o politykę i to w calkiem wyróżnionej roli
                • jan_stereo Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:34
                  Czyli czlowiek ktory sie skompromitowal w przeszlosci i w zasadzie to powinien siedziec w wiezieniu za przehandlowanie polskiej gospodarki obcym, pamietam tez jego bezduszne eksperymenty na narodzie polskim. To ja juz mam rozeznanie w tych wybitnych postaciach. Dzieki.
                  • krytyk2 Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:36
                    przecież ty tego nie możesz pamietać!Jestes po prostu za młody. Prezentujesz punkt widzenia PIS-u a to dopiero zabawne!
                    • krytyk2 Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:41
                      mylisz człowieku wszystko co tylko można!
                      Balcerowicz otworzyl polska gospodarke na swiat,zahamowal kilkusetprocentowa inflacje/co ty możesz pamietac?/,stworzył Warunki dobra i zła,to nie on sprzedawal polska gospodarke,robili to konkretni ludzie z kolejnych rzadow,np złodziejski rząd SLD z ministrem skarbu Kaczmarkiem na czele. nie znasz historii,nie znasz szczegolow a się wypowiadasz.To ty jesteś w e wladaniu przesadów rodem z moherowych kregow z których się naśmiewasz!
                      • jan_stereo Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:44
                        Chlopie, za SLD to juz najlepsze fabryki byly dawno przehandlowane, wowczas widze rowniez zyles w jakiej krainie fantazji, nic sie nie zmienilo, wieczne uwielbienie dla roznych skompromitowanych dziwolagow ze swiata polityki i ekonomii.
                        • krytyk2 Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:53
                          powtarzam:Balcerowicz to twardy ,madry ekonomista, który zrobił coś ,czego nie zrobił nikt przed nim a ni po nim-otworzył szeroko wrota polski na świat - w sensie ekonomicznym. Gdyby nie on wtedy- dziś bylibyśmy daleko w tyle.On stworzył warunki dla kapitalistycznego funkcjonowania komunistycznego kraju,ale to było aż i tylko,bo po nim przyszli następni,ktorzy w najrozmaitszy sposób kontynuowali reformy .Wg mnie - w sposób złodziejski. Ale to nie wina Balcerowicza.To się moglo wykluc tylko w takich glowach jak Leppera,no i ty klepiesz za tym idiotą.
                          • jan_stereo Re: bedą jazdy 21.09.14, 20:01
                            krytyk2 napisał:

> powtarzam:Balcerowicz to twardy ,madry ekonomista, który zrobił coś ,czego nie
                            > zrobił nikt przed nim a ni po nim-otworzył szeroko wrota polski na świat - w se
                            > nsie ekonomicznym.

To znaczy jak je otworzyl ??? My przeciez nie mamy praktycznie eksportowej gospodarki, zwlaszcza, jesli mowa o nowej jakosci ktorej nie bylo przed Balcerowiczem. Powiem wiecej, za jego czasow wrecz zredukowano obroty z Rosja (takie nonszalanckie podejscie), pozwalajac wskoczyc na ten rynek Niemcom i Amerykanom. Nasza duza ekonomia jest 'pisana i robiona' obecnie centralnie z UE, glownie pod wodza Niemcow i Francuzow.

• krytyk2 Re: bedą jazdy 21.09.14, 20:10
                              jak?To jego slodka tajemnica.Pierwsza rzeczą ,która zrobił-to uwolnil ceny-wszyscy doznali szoku cenowego następnego dnia po wprowadzeniu reform,druga -uwolnił ale zarazem urealnil kurs zlotowki do dolara,otworzyl granice dla towarów zachodnich.Dzięki jego reformie gospodarka zaczęła pierwszy raz w historii powojennej realnie reagować i normalnie funkcjonować.Przed nim ceny były ustalane recznie,po nim -rynkowo.O dziwo ,od samego początku po szoku,ceny stale spadaly -przez kilka miesięcy!Inflacja gwałtownie wyhamowala.Puste od dziesięciu lat polki sklepowe zaczely zapelniac się towarem.Upadaly jedne po drugich wielkie państwowe spolkin handlowe PPHW.Ich miejsce natychmiast zastepywaly prywatne firmy handlowe,dla ktoych najwazniejsze było -nie wykonać plan,ale dostarczyć na czas i w dobrej cenie towar klientowi.Ja to widziałem na własne oczy,ty jeszcze wtedy bawiles się w" komboi i Indian" na podworku.
                              • jan_stereo Re: bedą jazdy 21.09.14, 20:34
                                Reformy Balcerowicza to byl naokrutniejszy okres jaki wspominam, jesli idzie o poziom zycia normalnych ludzi w Polsce, za komuny to byl raj przy tych jego 'szokowych' zmianach. Jakby sobie na szczurach robil eksperymenty. EKonomia to nie tylko cyferki, ale tez ludzie ktorzy zyja, o czym ten bezduszny czlowiek chyba nigdy nie wiedzial. Taki komputer co by unicestwil wszystkich starych ludzi, jesliby tylko wyszlo mu z rownania ze to sie oplaci finasnowo, nietrawie takich osobnikow i licze ze juz nigdy nie dojdzie do wladzy...
                    • jan_stereo Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:42
                      Z PiSem to chyba Ty sie bratales.

Tego pajaca Balcerowicza to pamietam ze swietnych perel intelektualnych jakie popelnil, facio twierdzil ze:

- efekt cieplarniany to bzdura (tutaj chyba macie odmienne spojrzenia),
                      - gdy upadl Lehman Brothers, powtarzal, ze kryzysu nie ma i nie bedzie (bardzo dobrze sobie zapamietalem to durnoctwo),
                      - ratunek dla finansow publicznych widzial facio w podniesieniu wieku emerytalnego kobiet o siedem lat i to z dnia na dzien (!!!),

Tyle wiem z glowy, moge sie zalozyc ze jakbym poszukal to byloby tego znacznie wiecej.

Jak sie z nim przeniesiesz Krytyku na Ksiezyc to prosze bardzo, mozecie tam dokonywac eksperymentow i sobie tworzyc wlasne panstwo ;'))

• krytyk2 Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:45
                        nie pamiętam takich tez ,sa tak kontrowersyjne ,ze proszę o dowody !
                        • jan_stereo Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:54
                          Widze ze wyborcza porobila platny dostep do starszych artykulow, mogle wiec jedynie skopiowac naglowek z dawnego artykulu:

Balcerowicz o kryzysie: Prywatne banki nie są winne

Nie mamy kryzysu wolnego rynku, nie mamy kryzysu kapitalizmu - tak profesor Leszek Balcerowicz, autor polskich reform gospodarczych, ocenia napiętą sytuację na światowych rynkach finansowych. "Mamy do czynienia z problemami niektórych wielkich instytucji, ale nie z załamaniem się systemu
                          • krytyk2 Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:59
                            ubogo,bardzo ubogo..poza tym brak linku
                            • krytyk2 Re: bedą jazdy 21.09.14, 19:59
                              no i najważniejsze -wyrwane z kontekstu a kontekst nadaje wlasciwe znaczenie
                              • jan_stereo Re: bedą jazdy 21.09.14, 20:08
                                jak sie zastanowic to tutaj zadne argumenty by Cie w sumie nie przekonaly, to troche jak rozmowy o Mohamecie z Islamistami, jego wizerunek jest nienaruszalny. Ludzie widac potrzebuja miec swoje wierzenia nawet w polityce, aby nie zwariowac (?).
                                • krytyk2 Re: bedą jazdy 21.09.14, 20:16
                                  Balcerowicz nie jest politykiem rasowym,to jest naukowiec ekonomista ,który dzięki sympatiom solidarnościowym wszedł w przejsciowy romans z polityką,moim zdaniem- za krotki.Za nim nie stoi żadna partia,zadna grupa lobby,zadan ideologia ani radio maryja.Ocene Balcerowicza robi się dlatego samodzielnie,prznajmniej ja tak mam i od samego początku smieszyli mnie pieniacze typu Lepper ,którzy musieli znalesc jakiego kozla ofiarnego na hasla swoich sztandarow/słynne Leppera-"Balcerowicz musi odejść"/
                                  • jan_stereo Re: bedą jazdy 21.09.14, 20:30
                                    Balcerowicz ma taki ciag na polityke, ze juz chyba dawno przestal byc prawdziwym naukowcem-ekonomista (pytanie czy chociaz byl dobry zanim po niego siegnieto), widac medialnosc uderzyla mu go glowy. Otwieram lodowke, a tam Balcerowicz cos komentuje i krytykuje, jeszcze troche i zalozy swoj program na youtube....
                                    • krytyk2 Re: bedą jazdy 21.09.14, 21:03
                                      gdybym miał taki autorytet jak on i swobodny dostep do mediów tez bym walczył jak on-z ostatnia zbrodnia tuska wobec własnego narodu,tj okradzeniem pracowników na kilkadziesiąt mld zl -słynnym wyprowadzeniem pieniędzy z OFE do ZUS.To było ordynarne zlodziejstwo,ktore zostało wymyślone i zrealizowane na polecenie tuska przez rostowskiego.i wlasnie w tej sprawie -słusznie!- Balcerowicz co chwile wystepuje. Wspiera go stowarzyszenie pracodawców ale też masa zwykłych ludzi,ktorzy potrafią zrozumieć ,ze rachunek musi się zgadzać.
    • paco_lopez Re: bedą jazdy 22.09.14, 12:38
      krytyk to mi potrafi podnieść trochę ciśnienie swoim farmazoniarstwem. A więc Tusk zniszczył polską gospodarkę. No qurva strasznie . Przecież takim eldoradem byliśmy.... Same sukcesy.... je pierdykam w jakim to kraju z tak zniszczoną gospodarką w sobotę do knajpy nie da się wcisnąć i przed supermarketem zaparkować. Jak to możliwe, że w tej zniszczonej gospodarce tyle ciężarowek po drogach zapierdala. Chyba dla hobby sobie, tak jeżdżą puste. Która to zniszczona gospodarka jakiś tam gazoport sobie buduje. Krytyk to może byś troszkę bardziej samokrytyczny zaczął być i raczył zauważyć, że w kraju w którym żyje circa about 20 milionów ludzi, którzy kompletnie do niczego mogą się nie nadawać ze względów mentalnych sukces w całości na prawdę trudno osiągnąć, a jednak nie tylko stąd emigrują, ale też przyjeżdzają i mieszkają i ze mną w piłkę grają na tych zjebanych opinią publiczną orlikach. echchchch szkoda klepać w klawiaturę. Tusk nam tu spierdolił wszystko.
      • krytyk2 Re: bedą jazdy 22.09.14, 13:51
        ten kraj na razie niesiony jest miliardami euro podarowanymi z UE.poczekaj tylko co się będzie dzialo jutro.dla takich jak ty ważne jest żeby micha była pełna dziś.Jak myślisz,jaki wpływ na zasobnośc przeciętnego polaka w przyszłości będzie miał złodziejski zabieg z OFe?albo rosnąca fiskalizacja i związane z nia zatrudnianie armii urzędników-dla których będziesz musiał wysupływać coraz większe podatki i którzy będą dbali o to żeby ci wyciagnąc z kieszeni ostatni grosz.Polska gospodarka jako tako funkcjonuje jeszcze dzięki wielkiemu kombinatorstwu prywatnych przedsiębiorców żeby wilk był syty i owca cala.Sprobuj znalexc się na bezrobociu to zobaczysz 1 euro z UE dla siebie jak swinia niebo.albo np. prace ,którą w wielu zawodach dostaje się nie dzięki kwalifikacjom ,ale dzięki znajomosciiom.Czlowieku jesteś odcięty od zycia przeciętnego polaka.Pogadamy za 10 lat i zycze co ,żeby w tym czasie nie powinela ci się nóżka.Ten kraj nie ma perspektyw,armia emigujacych młodych myslacych ludzi temu zaswiadcza.do polski chce wrocic jeden na 20 a i to w praktyce staje się nierealne.Zostaniesz niedługo na placu boju jako polski zarzadca nieswojej własności na potrzeby kapitału z zagranicy.
        • paco_lopez Re: bedą jazdy 22.09.14, 16:35
          to prawda . jestem odcięty od życia przeciętnego polaka, a wiesz dlaczego ? bo nawet za granicą twierdzą , że jestem nieprzeciętny. a przeciętni to tak jak ty- wszędzie zresztą -jojczą tylko i twierdzą, że dawniej to były czasy a tera ??? a za 10 lat, to kamień na kamieniu nawet nie zostanie. Jeśli myślisz, że w reszcie świata funkcjonują tylko narodowe lokalne kapitały, to myśl tak dalej. kapitał dzisiaj nie ma juz narodowości. Jesteś kimś kto w XIX w wspierałby powstania, a ja bym budował z niczego fabrykę wśród ruskich żydów i niemców. Także pogadamy za 10 lat. Ja ci swojej teorii nie przedstawię. z resztą ona nie jest moja, a autor jest zewnętrzny wobec naszej lokalizacji. to mniej więcej jak w siatkówce. Trener z zagranicy zrobił z naszych mistrzów świata. Ciekawe jaką perspektywę widzisz dla czech, włoch, portugalii, rumunii , grecji ??
          • krytyk2 Re: bedą jazdy 22.09.14, 17:53
            bardzo dobrze się zdefiniowałeś-jako wystający poza przecietnośc.i wlasnie to odbiera ci prawo mowienia jak jest przeciętnie.Ja jestem w tej przeciętności i rozumiem,ze wszystko jest procesem.jesli widze,ze wszystko z wszystkim laczy się w logiczna calosc a na imie jej rozwój,to jeśli nawet odczuwam pewne niedogodności ,to wiem ,ze jest to bez znaczenia ,bo idzie ku lepszemu .ale to tu nie jest ten przypadek.Na razie u nas panuje w dalszym ciągu walka o przeciąganie kołderki i wyścig -kto więcej nakradnie dla siebie.Nie liczy się wspólny wysiłek,wspolny efekt,sens calosci -tylko moje.Ja lubie -wbrew temu co mi przypisujesz- ewolucyjny wysiłek,prace od podstaw,ale robie to tylko na wlasny rachunek,bo ilekroc zdaje mi się ,ze można zrobić cos wspólnie,okazuje się ,ze wspólnie oznacza w srodowisku -na rachunek korzyści pana X czy Y.nie ma w tym kraju myslenia wspólnotowego,dlatego w końcu wyginiemy jako odrębny narod.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka