Gość: enia27 IP: *.sistbg.net 19.12.04, 21:54 Hej!!! W jakie gry sie dzisiaj gra w szkole I na czym polegają jak się w nie gra?? Za moich czasów były to gry: " PAŃSTWA-MIASTA" , KÓŁKO-KRZYŻYK, czy "STATKI" . Piszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sIK W kropki i w pingponga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 23:17 Graliśmy w kropki, oraz w pingponga (tylko w szkole podstawowej) Kropki to gra którą można przeprowadzić na kartce (czyli na lekcji) trzeba otoczyć kropki nieprzyjaciela, gra się na kartce w kratke, kropki stawia się na rogach kratki w systemie 'raz ja raz ty', Pingpong szedł w ruch na przerwach, za 'stół' robiła podłoga korytarza, która była zrobiona z płyt o wymiarach ok 120cm x 120cm, więc każde dwie płyty mogły być stołem. : ) Graliśmy grupowo, odbijało się piłeczke i przechodziło na przeciwną strone (właściwie to się biegało) żeby odbić ją odbić. Ten kto się 'skuł' wypadał. Przy trzech zawodnikach trzeba było biegać sprintem wokół 'stołu' : ) (dużo pinpongów się deptało podczas tej szaleńczej gonitwy, więc ten kto dysponował pinpongiem szybko zyskiwał szacunek) W średniej szkole kumple grali w piłke. Podobne do kropek, tylko rysuje się boisko, a zamiast kropek stawia się podczas ruchu kreski między rogami kratek. Ten kto strzeli gola (dojdzie kreską do bramki przeciwnika) wygrywa Odpowiedz Link Zgłoś
shellka Re: Gry szkolne 19.12.04, 23:20 a to zalezy czy na przrwie, czy na lekcji i na jakim poziomie edukacji. bo np. na przerwie w szkole podstawowej gralam z kolezankami w gume, albo w lapki (bardzo rozniste odmiany) za to na lekcji i to juz w szkole sredniej szly pantwa-miasta ale zazwyczaj gazety czytalam (wiem to nie gra, gra moglaby polegac na tym jak najlepieje zakamuflowac gazete zeby nie byla tak na chama widac ze czytam;-)) ) Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Gry szkolne - krzyżówka 20.12.04, 14:22 W liceum gralismy w krzyżówkę na kartce w kratkę: rozpoczynający zabawę pisał jakieś słowo mniej więcej na środku kartki (jedna kratka = jedna litera) i uczestnicy gry po kolei po kolei dopisywali słowa krzyżujące się z już istniejącymi (podobnie, jak w scrabble). Nie pamiętam tylko, jak liczylismy punkty, chyba punkt za literę plus premia za wykorzystanie juz istniejących liter. Jak nam się to znudziło, gralismy po niemiecku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś