Dodaj do ulubionych

kukułą wróć

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:12
Gdzieś Ty bywał, gdzieś Ty latał przecież ja tu płaczę. A ściślej: nie mogę
sama reanimować Czesława. Przecież się nie rozerwę STOP Ratuj wątek STOP
Obserwuj wątek
    • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:33
      Nic nie znalazłem. Czesław jednak nie istnieje w tajnych aktach IPN. Śmiem
      przypuszczać, że zajmujemy się osobą, która naprawde nie istniała. Ale to tylko
      takie powodowane strachem gdybanie.
      • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:46
        Jak to nie istniała?! Przecież mamy niezbite dowody na jego istnienie, a to:
        - puszka nierozłączka z sardynkami
        - szalik wełniany
        - szynel wojskowy (występujący pod nazwą "płaszcz")
        - łyżeczka do wystukiwania utworów muzycznych!
        Dobytek jest, a człowieka by nie było? Przecież nie żyjemy w Matriksie.
        Chyba? :/
        • zed111 Re: kukułą wróć 31.01.05, 12:03
          "Dajcie mi czlowieka, a ja juz znajde na niego paragraf" - A. Wyszyński
          "Dajcie mi dobytek, a ja juz Wam znajde Czeslawa..." - trusiaa
          :-D
          • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:08
            zed111 potwierdza jednak moje wątpliwości, sam dobytek niby jest, ale gdzie
            świadectwo urodzenia Czesława. przejdz się do urzędu dzielnicowego W-wa
            Śródmieście. nic nie mają - chyba, że Czesław urodził się pod innym imieniem.
            to nie jest wykluczone
            • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 12:36
              Jakim cudem przedwojenny osesek z Cyrenajki miałby mieć świadectwo urodzenia w
              warszawskim urzędzie?! Nie siej defetyzmu kukułą, tylko wyciśnij z klawiatury
              dalsze losy naszego Bohatera. Pamiętaj, że Czesław był zastygł z prawicą w
              kieszeni i długo tak nie postoi. Mógłby się zsiąść nie daj Boże!
              • pan-cerfaust Re: kukułą wróć 03.02.05, 10:39
                Niech się Trusiaa nie nerwuje, wróciłem i co? Czyli od dzisiaj wracam do mojego
                prawdziwego stanu, czyli stanu nadzwyczaj szlachetnego, i wygrzebuję swoje
                pradawne tytuły. Panem Cerfaustem proszę mnie zwać przez najbliższe stulecie.
                • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 08:40
                  szeptem: kukułą? mam nadzieję, że ten ciężkozbrojny uzurpator mnie nie słyszy.
                  Kukułą włącz się do wątku, bo tam partyzantka kwitnie - przenieśli Czesława do
                  Zalesia. Możę go jakoś stamtąd wyplączesz? Szkoda chłopa.
    • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 09:14
      No oczywiście, że trzeba będzie wykluczyć Zalesie. Nie pasuje do akcji powieści
      naszej. Co powiedzą czytelnicy?
      • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 09:19
        Ufff. Dobrze, że jesteś. To może pociągniesz wątek tuż po moim? Zalesia jakby
        nie zauważając...? Zawsze lojalna, z wyrazami szacunku T.
        • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 09:22
          Prawa demokracji jednak nie pozwalają w prosty sposób pozbyć się Zalesia. Nie
          mam pojęcia co zrobić, zresztą przydałaby się Czesławowi jakaś chwila
          wytchnienia. Może gdzieś po drodze do Zalesia jest jakieś spokojne miejsce.
          • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 09:24
            Cudnie. Dobrze, co tylko zechcesz, tylko wyciągnij go stamtąd. Moja wenado
            Zalesia nie sięga :(
            • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 09:29
              Mozna by zastosować rzeczywiście Deus ex Machina (choć to niektórzy potępiają
              jako zbyt teatralne). Tylko kto miałby sie za to zabrac. Mnie już opadają ręce.
              Albo może czas założyć nowe forum, poświęcone tylko Czesławowi?
              • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 09:34
                Ducha nie gaś,a deus ex machina przecież był dopiero co w postaci zdziczałego
                bankomatu - nie czytałeś? :( Tak czy owak - wyplącz łaskawie Czesława z
                igliwia, czy w czym on tam się ubabrał i piszmy dalej, jakby nigdy nic. A ja
                wrócę wieczorem i zaraz za Tobą się dopiszę. Pa!
                • qq33 Re: kukułą wróć 05.02.05, 10:31
                  wiem,że nie moja to sprawa, ale na czym jak na czym ale na geografii to się
                  znam . Po drodze do Zalesia spotkacie urokliwe Przedlesie z mnóstwem
                  przepięknych widoków i zachodów słońca
                  • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 11:00
                    Z tym, że sprwa nieaktualna. Właśnie spadł śnieg w czercu. Zaiteresowanych
                    odsyłam do wątku "TO był naprawdę fajny kolega"
                    • Gość: Grylzdyl Fataan Re: kukułą wróć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:09
                      Zasugerowano, że Czesław mógł się urodzić pod innym imieniem. Chciałem jednak
                      zwrócić uwagę na inną możliwość. Czesław mógł się urodzić pod swoim imieniem,
                      ale jako inna osoba. To znaczy podmianie uległo nie imię, a cały człowiek.
                      Innymi słowy, to nie człowiek zmienił imię, a imię zmieniło człowieka. To by
                      wiele tłumaczyło...
                      • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:38
                        Sprawa jednak nie jest taka prosta,ponieważ Czesław doskonale pasuje do
                        imienia, którego mu prawdopodobnie nigdy nie nadano. Choć nie jest to ani
                        prawdziwy Czesław, i nie jest to jego prwadziwe imię, to jednak z powodu
                        podwójnego zaprzeczenia, z którym tutaj mamy do czynienia, wyjaśnia nam, że nie
                        było żadnej manipulacji. Czesław nosi swoje prawdziwe imię.
                        • pan-cerfaust Re: kukułą wróć 05.02.05, 21:16
                          Nie mogę na to przystać, ponieważ mamy tutaj zaprzeczenie potrójne. Czesław nie
                          nosi swojego prawdziwego imienia z powodu zaprzeczeń lecz z powodu że Czesław
                          nawet gdyby był Czesławem to i tak by nim nigdy nie był. To chyba jasne.
                          • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 07:48
                            No to mamy pasztet! Zalesie znowu straszy - Twój ruch
                            • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:02
                              I znowu wzywam Cię na ratunek kukułą. Ktoś insynuuje, że Czesław został
                              zraniony wieszakiem (może nawet zamordowany), ale to się nie trzyma kupy.
                              Ostatnio przecież siedział bez ruchu w fotelu! Wróć i coś z tym zrób. Proszę.
                              • Gość: kukułą Do Trusiaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 10:27
                                Powieśc, która razem stworzyliśmy jest nowym gatunkiem literaskim: powieścią
                                poboczną. Cały w tym jej urok, że po zagajnikach, błoniach, wrzosowiskach sie
                                wałęsa. Niech Trusiaa nie udaje strusiaa i się bierze do pracy. Nagrody
                                literackie czekają.
                                • Gość: trusiaa Re: Do Kukułą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 11:25
                                  Właśnie wysłałam małe conieco, a wolnych chwilach składam to nasze dziecko
                                  wielu ojców i matek w całość. Zobaczymy, czy będzie miało rączki i nóżki.

Dobrze się Ciebie czyta. Kukułą. :)
    • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 13:42
      Kukułą, a może tak zajrzysz do Czesia? Znowu entuzjasta o obniżonym ilorazie
      odpowiedzialności zakisił wątek. Jak mi ktoś takie kuku bezmyślne robi, to mi
      ręce od klawiatury odpadają i popadam w odrętwienie. Nie lubię, nie lubię
      (cytat z Kingsajzu). Zabiegaj, zalatuj - rób coś, nie stój tak bo Czesia szlag
      trafi!
      • iwles Re: kukułą wróć 24.02.05, 13:51
        Trusiuu, wypraszam sobie ten obnizony iloraz.

>Zabiegaj, zalatuj - rób coś, nie stój tak bo Czesia szlag
        > trafi!

Ale przecież Czesia właśnie już szlag trafił. I to w 1979 roku !!
        • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 14:19
          Nie wiem czy zauważyłeś, ale wątek zaczął się od śmierci Czesia. Teraz jesteśmy
          gdzieś w tzw. międzywojniu. I nie mów, że ktoś odpowiedzialny ot tak, zarzyna
          cudzy wątek (to wszystko z nudów wysoki sądzie wszystko z nudów?). Stąd moja
          opinia o Twoim iwlesie ilorazie odpowiedzialności.
          • pan-cerfaust Re: kukułą wróć 25.02.05, 22:20
            Po co Czesio ma jechać do Sokołowa? Co tu się wyrabia?
            • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 12:41
              Kukułą, dokąd Cię wywiało? Mieliśmy dramatyczną sytuację z Czesiem, teraz
              wynikła kwestia imion na innym wątku. A Ty tak nic? Wróć, wróć.
              • pan-cerfaust Re: kukułą wróć 25.05.05, 12:32
                właśnie
                • Gość: sajko Re: kukułą wróć IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 26.05.05, 00:55
                  ???/
                  • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 10:44
                    Kukuuuuułąąąąą!!! Gdzie łazisz bez sensu?!
                    Dosyć tego obcyngalania się.
                    Siadaj i pisz.

Trusiaa z poważaniem
                    • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:03
                      Drogi Kukułą. I Pan-cerfauście.
                      Rozumiem: studenci mają labę.
                      Rozumiem - jeszcze dwa tygodnie tego luzu.
                      Ale żeby tak wątek porzucić?
                      Echo jeno i zeschłe liście na wietrze. Smutno.
                      A to humorum przecież jest!
                      Trusiaa z poważaniem.
                      • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 14:31
                        zaraz wracam w październiku. właśnie zbieram nowe
                        wątki wyrzucone na brzeg po morskich przypływach.
                        nazbierało się tego sporo.
                        • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:53
                          - Nooo, nareszcie sens widzę. Witaj stary wiarusie!
                          • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 09:33
                            Trzy razy księżyc odmienił się złoty...
                            Nadczesław zdziadział, sflaczał, właśnie próchnieje.
                            To ja sobie posiedzę i popatrzę.

Kukułą, nie myślałam, że tak kolegę Czesia porzucisz w potrzebie.
                            • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 16:43
                              Nie księżyca a słońca
                              czekaj, początku nie końca
                              nowego przejawu radości
                              a nie próchniejących kości
                              A tak po całości i w szerszej ogólności
                              Niechaj się Truśiek nie dąsa, a piekli, a złość.

• Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 10:40
                                :)
                                Jużem całkiem udobruchana i kontenta wielce: rękawiczkę zatem zezuwam i...
                                ciskam ją oto. Czyś gotów podjąć wyzwanie?

(Nie cierpię staropolszczyzny... co mnie napadło?! Oby to było przejściowe)

Trusiaa z szacunkiem

• Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:23
                                  No czekam, czekam.
                                  A swoja drogą, jak ja lubię Kukułą te Twoje nagłe zwroty akcji, te wszystkie
                                  tormada i wichry dziejowe, co w parę sekund oczyszczaja niezdrową atmosferę!
                                  Trusiaa z poważaniem
                                  • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 23:32
                                    a niech to...
                                    • Gość: sto milionów bipów Re: kukułą wróć IP: *.voyager.lub.pl 06.12.05, 00:14
                                      a pal pięć Czesia, szlak z Zalesiem, bo co stanie się stanie z Kukułą i Trusią?
                                      Zagryzam wargi, kołkowacieje mi język od podgwizdów, kiedy ona mu tak a on nic,
                                      ona prosi on powraca, rzuca kilka słów, ona się topi, on ją ogrzewa, tulą się w
                                      siebie słowami o trzeciorzędnym Czesiu, co go własne imię zmieniło sobie, bo
                                      jakiś taki wilgotny, koślawy i cały w igłach i ściółce.
                                      "Dobrze się Ciebie czyta Kukułą"....ooooooo ja oszaleję, co on jej odpowie?, no
                                      co on wypali, nie spadaj mi tu tylko z piedestału, dobrze tam wyglądasz. Stój.
                                      Mów. Pisz do niej!
                                      Ona sobie Trusia siedzi z kubkiem kakao, niebieski ekran odbija się w jej
                                      szarlotkowych oczach, błyska na białych zębach kiedy śmieje się do kukułą.
                                      Trusiu, nie zakrywaj ust. Wyglądasz ślicznie. Kukułą patrzy, przeciera bryle,
                                      zakansza kotleta, siorb herbaty. Uśmiecha się Kukułą. Wątków w głowie ma roje.
                                      Szamocą się by wyjść, to jeden na drugim, to dwa paralelne, a to w pracy, a to
                                      na ulicy myśli, co odpowie Trusi, a co ona na to mu powie. Spokojnie myśli
                                      kudliki szamotki figielki. Wolność myśli później. Dziś ciepłe dłonie Trusia na
                                      nas składa. Ciszka...
                                      • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 10:08
                                        Nie wiem co mi rzec wypada.

"Kakao się wylało
                                        i teraz strasznie płacze,
                                        bo ono naprawdę nie chciało..."
                                        • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 10:52
                                          W związku z pierwszymi urodzinami Nadczesława przesyłam najserdeczniejsze
                                          życzenia Trusii i całej reszcie. Choć niekompletny, niekonsekwentny,
                                          nieudacznik, nienormalny, nieprzyjemny, niesympatyczny, nieurodzjny,
                                          niezabawny, niewierny to jednak był z nami przez cały rok. Pozdrawiam
                                          • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 11:11
                                            Kukułą Drogi,
                                            Pamiętałeś...
                                            Przesyłam równie serdeczne życzenia dla ojców i matek Nadczesława.
                                            Nie byłabym jednak Trusiąą, gdybym obojętnie przyjęła Twój urodzinowy opis
                                            bohatera. Jako ojciec chrzestny obszedłeś się z nim nad wyraz bezceremonialnie.
                                            Dlaczego chłoszczesz go bez litości, ironizujesz i wyszydzasz? To my go
                                            wymyślamy, więc tak jakbyś nas samych (szloch, przerwa w pisaniu...)

(prostuje się dumnie i kontynuuje) Czesław na naszych oczach stał się
                                            bohaterem: zdolny do czynów ponadludzkich stawiał się zawsze tam gdzie rzuciły
                                            go nasze okrutne często pomysły. To my wprawialiśmy go w pomięszanie, my
                                            pakowaliśmy go w tarapaty od jakich niejeden postardałby zmysły. Czesio jednak
                                            trwał. Nadczesław Niezłomny. To w nim nasza siła. To z niego czerpiemy otuchę
                                            do codziennych zmagań. Czesław z nami!
                                            Skończyłam.
                                            Z poważaniem
                                            Trusiaa
                                            • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 17:53
                                              Już wiosna. Warto by sie zbudzić z zimowego snu.
                                              • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 16:39
                                                Kukułą drogi,
                                                Świeżo obudzona zwisam w malowniczej pozie z nasłonecznionego parapetu i pilnie
                                                studiuję klucze wędrownych ptaków wracających do gniazd.
                                                Słońca we włosach Ci życzę,
                                                Trusiaa z poważaniem
                                                • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 08:07
                                                  Czy moglabyś Trusi'uu spróbować używać nowego nicka: Ewa Kuacyjna. Zobaczymy
                                                  co z tego wyniknie.
                                                  • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 14:34
                                                    Ach dawno mię tu nie było, wątek zapomniany przypśniał i zmętniał.
                                                    Dlaczego kukułą pragniesz zmiany mego nicka? Czyżbyś aluzję poczynił (jak
                                                    grubijanin jakowyś) do mojej w wątku obecności?
                                                    Mamże się Ewa Kuować? Zbrzydły Ci nasze biegi na orientację w zagmatwanej
                                                    fabule?
                                                    Mam Cię za wiernego druha, mistrza zaskakującej pointy, niezastąpionego
                                                    towarzysza gonitw po klawiaturze. Nie ukrywam, że bez Ciebie Nadczesław
                                                    marnieje w oczach i w piętkę goni. Zasiadam pod drzewem, aby czekać Twego
                                                    rychłego powrotu, chociaż to kanikuły czas.
                                                    Trusiaa z niecierpliwością.
                                                  • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 08:20
                                                    Dokąd pędzisz?
                                                    Ot, wpisu czesiowego dokonawszy poleciał i tyle go widzieli...
                                                  • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 09:56
                                                    Wyrażam swoje głębokie zaniepokojenie faktem porzucenia przez Ciebie
                                                    Nadczesława w sytuacji niezręcznej. Mam nadzieję, że naprawisz swój nietakt
                                                    i wydobędziesz Czesia z tarapatów .

Stęskniłam się za Twoim pisaniem. To też fakt.

Trusiaa z poważaniem
                                                  • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 07:40
                                                    Bardzo mnię miło, że N. ma juz taki ogólnonarodowy wpływ. Może zmieni sie na
                                                    lepsze. NP. mrozy przyjda później.
                                                    Pozdrawiam. K.
                                                  • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 09:58
                                                    Ogólnonarodowy? A uściślij, gdyż nie kumam?

I co to za kurtyna w ogóle? Kukułą, czyżbyś zamierzał wątek i Nadczesława
                                                    zamordować? Nie oddam - nie pozwolę! Kto mnie będzie przez zimowe wieczory
                                                    przeprowadzał bezpiecznie, przed chandrą chroniąc?

Trusiaa załamana
                                                  • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 22:51
                                                    Ta powieść nigdy się nie skończy. Nie ma na to szans. Nie należy rozpaczać.
                                                  • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 09:38
                                                    Już mi przeszło.
                                                    Lecz dzisiaj czuję się gorzej niż Czesław po dorocznym zjeździe Starych
                                                    Wiarusów. Dlaczego epoki się pozamieniały miejscami? Druga wojna mi nie w smak.
                                                    Nie lubię, nieśmieszna, boję się. Pisać nie będę.
                                                  • Gość: trusiaa Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 12:25
                                                    "Nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi (...): pójdę do ogródka najem się
                                                    robaków"
                                                    Tam baba fatalna dekolt sobie mrozi, jej wielbiciel padnięty trupem na miejscu,
                                                    Nadczesław wisi nad nimi nie powiedziawszy ostatniego słowa, a Kukułą, jakby
                                                    nigdy nic, po zabawie do życia z wolna powraca. Tak bardzo z wolna, że wciąż
                                                    nie widać śladów jego obecności w zamarożonym wątku.
                                                    Nawet "szęśliwego!" nie mogę mu pożyczyć.
                                                    Trusiaa zacukana.
                                                  • Gość: kukułą Re: kukułą wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 22:52
                                                    No nie. Wywiało mnie aż do Więlborga za granicą i to ze razy kilka, alem się
                                                    najeździł, że mnie się nic nie chce. Nawet śpię na umór jakem zacukany. No
                                                    dobra, co trzeba zrobić? Gdzie ten Naczczłek się teraz podziewa? Wszytkiego
                                                    najlepszego w Karnawale co by było na tyle. Pozdrawiam serdecznie, Kukułą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka