klymenystra Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 17.10.05, 07:52 Tadeusz -_- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 82.177.111.* 17.10.05, 09:24 Moje dwie kotki noszą dumne imiona Pycia (jest malutka,taka Tycia-Pycia i trochę zakręcona, cała rodzina jest przekonana, że ma koci Zespół Downa) i Bechemota (oczywiście od słynnego Bechemota z "Mistrza i Małgorzaty") vel Stokrota vel Poducha vel Bomba (od rozmiaru, bo się ostatanio w kilogramach posunęła). Są niemożliwe rozpieszczone przez moją Mamę i starsznie za nimi tęsknię, bo się z domu wyprowadziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
decitos Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 22.10.05, 13:12 Mnie i tak najbardziej rozwalił Ugryź - pies ojca Karwowskiej z Czterdziestolatka :) Teraz już na psy mówię "ugryzie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinapaulina Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 13:57 a moje dwa kanraki nazywają sie Chelsea i Milan. Bo to i takie imiona, i kuluby piłkarskie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosseratti Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 19:01 A moj pies wabi się Lopez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina0726 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 21:45 a moja kocia ma imię żywcem z Killera - Ryszarda III Waza..w skrócie Ryśka albo Rych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garbata Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.cable.casema.nl 23.10.05, 18:13 ostatnio zaslyszne: kot znajomego - Baruch jakiegos goscia blizej mi nieznanego - Satanislaw ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 18:41 a ja mam kotkę Brusławę Kangooro Stratocaster VII... w skrócie Brusia :) imię dostała po wokaliście Iron Maiden - Brucie Dickinsonie. napisałam to przed chwilą a mi wskoczyło gdzieś w środku... więc jeszcze raaaz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.chello.pl 24.10.05, 20:42 miałam psa, który nazywał się Zbój, kiedyś na niego wołałam na ulicy a jeden facet sie ogladał przerazony, ze to na niego, teraz mam jorka, którego pełne imię brzmi Czardasz Papillion, ojcie c Fantazy Fangor, matka Atena z Polnych Kwiatów a tak na codzień Czaruś, Czarek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 21:25 Ja miałem kiedys kocura, wolałem na niego Kefir (bo lubiał go jeść:P). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilith1985 :)) Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.246.jawnet.pl 05.01.06, 15:26 hehehe a moj chomik nazywa sie Świnka LOL moj kot Bidul bo jak sie przyblakal to byl taki bidul chudy ze az strach a moje psiaki jeden ten starszy Bigos a ten malutki ktorego ostatnio dostalam Melman heheheh na czesc zyrafy z Madagaskaru ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helijo Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 18:20 koty: Marian i Stefan :) z czego Stefan jest kocicą... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolkaa Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.futuro.pl 05.01.06, 18:33 W latach 70 biegał u babci pies,BIGOS,potem ADIDAS:) Odpowiedz Link Zgłoś
karola1982 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 25.02.06, 22:18 a mój pies nazywa się Szczekuś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelii Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.ghnet.pl 25.02.06, 22:32 Słyszałam jak pewna pani wołała na swojego psa jamnika "Grafit". Inny znany mi jamnik nazywał się Warkocz. Znam też kotka o imieniu Dżarmusz (jest caly czarniuki) ale to chyba od nazwiska rezysera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chani-nr1 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 26.02.06, 15:49 a mój kotek wabił się Olaf, a psy - owczarki niemieckie: Rambula (miał być Rambo, ale okazał się Rambulą:D), Blejk (syn Rambuli) i obecny Hektor... Teraz marzy mi się kotek - i nazwę go Teo lub Tigerek:) Odpowiedz Link Zgłoś
123babajaga_patrzy Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 26.02.06, 19:35 pies-Poniedziałek szczur-Ofelia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egata Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.aster.pl 26.02.06, 19:54 Byliśmy w parku, pewna kobieta nawoływała :Artur, Artur. Myśleliśmy, że dzieciak, a zza górki wybiegł ...jamnik. Odpowiedz Link Zgłoś
metalwrona Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.02.06, 20:24 No... Ja troche tego w domu mam :). pies- Perła (Rura, Suk, Spieprzaj-stąd!) kot- Ziutek (Przyjaciel) szczur- Staszek (Ty-kretynie-jeden!!!) chomik- Cymbał mysz- Psychol :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: })I({ Misiaczek-Rysiaczek-Pysiaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:20 Mój pies ma w metryce Simba, na cześć króla lwa, ale niektórzy niezorientowani i tak mówią Sindbad. A tak naprawde to wszyscy znajomi mówią na niego Rysiek (na początku mówiliśmy Ryśku, na cześć Rysia z Klanu). Z resztą on ma mnóstwo przezwisk,każdy mówi na niego jak chce, np. moja koleżanka ostatnio: pikny Sebastian (na swoją sunie mówi zawżdyli, czy jakoś tak) :)Mój tata: Jeremi Mordasewicz (bo ma długą mordke). Najgorzej jak jesteśmy w parku, a ja z przyzwyczajenia wołam go: Rysiek, buraku jeden chodż tutaj,ale już! Zawsze w tym momencie rozglądam sie czy nie pojawi się jakiś prawdziwy Ryszard :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cre 21 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.06, 20:08 Moj kumpel jest posiadaczem dwoch psow. Pierwszy to Polmos, a drugi Kapsel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 01.03.06, 21:12 Miałam kilka psów porzedni nazywał się Wojtuś(ale dostałam opr od moherówek z kościoła pod wezw.św.Wojciecha!!!!!).Wojtuś odszedł do psiego raju, teraz mam Kaprysa. Kotek, który się kiedyś do nas przyplątał nazywał się Walek.Waluś zechciał się jednak okocić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 22:43 Pies Drops,sąsiedzi z klatki mają Tofika-obydwa rasowe kundelki. W klatce obok mini terier Afra i mini mops Lady (nie wiem, jak nazywają się te rasy), i taki rasowy szczeniaczek,ale nie wiem,jak się nazywa, pewnie Cezar, żeby pasowałdo koleżanek) Odpowiedz Link Zgłoś
asik81 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 06.03.06, 12:00 Mój bokserek też Kaprysek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Po prostu Koleś (pies z Gdańska) IP: *.biotech.univ.gda.pl 02.03.06, 12:10 Odpowiedz Link Zgłoś
progressia Re: Po prostu Koleś (pies z Gdańska) 02.03.06, 12:21 kotka mojej znajomej - POMPUCHA Odpowiedz Link Zgłoś
natti_018 Re: Luis 02.03.06, 15:08 Mój kocur nazywa sie Luis (po bokserze) hee :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Luis IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 02.03.06, 19:12 Moje zwierzaki; kot -Bajzel pies wielorasowy-Kalif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Nadav IP: *.ser.netvision.net.il 20.03.06, 16:54 Od imienia wlasciciela cukierni/kawiarni w ktorej dostalam kota...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agoolka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.136.174.246.netlan.bptnet.pl 02.03.06, 21:14 moj kot nazywa sie Józef - przeszedl dluga droge do tego imienia, na poczatkubyl zuzia, do momentu odkrycia plci:) Odpowiedz Link Zgłoś
betina_betina Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 02.03.06, 22:57 heh... moj jeden kot nazywal sie KASIN! A mialam tez parke, brata i siostrzyczke i oni nazywali sie TINA i TURNER! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lindaevans Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 02.03.06, 23:04 Kot sąsiadów- Mietek Odpowiedz Link Zgłoś
mindsailor Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 03.03.06, 14:23 pies sąsiadki - Bolszewik i suczka - Caryca. innego sąsiada pies - Honeker. mój chomik śp. nazywal sie Dionizy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farcik_bezwonny Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 199.67.203.* 03.03.06, 15:15 TAXI - pies znajomego. Fajnie jest jak go wola na caly glos w parku - "Taxi, taxi"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kobietek Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 03.03.06, 16:13 Psy: Remont (nabyto go w czasie remontu i tak mu zostało) i Kufel. Kot Gagarin. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 04.03.06, 00:02 Mój pies zwie się Student, a to dlatego że znalazłam go na terenie miasteczka akademickiego w swoim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:10 A mój Kanis = canis (łac), pies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sti Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 16:55 żółw Franuś! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.phlapa.east.verizon.net 05.03.06, 21:18 Moj pies - BAPLAG (i kto by zgadl, ze to z pierwszych liter imion w mojej rodzinie;) Bratus[brat], Asia[ja], Piotrek[brat], Leszek[tata], Ala[siostra], Grazyna[mama]) Moj i mamy pomysl;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 12:38 a mój pies nazywał się Żeton. Następny jakiego będę miała będzie miał na imię Rubik, a jeśli suczka to Kostka. Kiedyś też podobało mi się imię Klakson albo Kibic. pozdrawiam mary Odpowiedz Link Zgłoś
salwatorka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 14.03.06, 23:04 miałam psa o imieniu Buzek (bez żadnych aluzji politycznych - po prostu był podobny do byłego premiera), wołaliśmy na niego w skrócie Buzio :) Mój kolega miał pieska - sarenke, takiego małego gołego co sie zawsze trząsł jak g.... w trawie - nazwał go rzeźnik. Znam gościa który nazwał psa "ziom" :) po prostu bosko było jak wrzeszczał przez całą chatę ZIOOOOOOM :D Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 16.03.06, 21:47 nie wiem czy to imie jest jakies dziwne ale moja kotka ma na imie brawurka.kto ma dzieci(ja nie mam poprostu jestem fanka tej bajki)ten wie ze to imie jednej z atomówek:)ale dla kota bardzo ładne.niestety bajki i bójki narazie nie bedzie bo mój chłopak sie nie zgadza:) Odpowiedz Link Zgłoś
bejbe_bejbe20 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 17.03.06, 00:46 kumpeli kotek- FOTELIK kumpla kotek- BAJZEL Odpowiedz Link Zgłoś
k-a-s-i-e-k Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 19.03.06, 16:16 mój psiak wabi się PAGAJ dostaliśmy go od znajomych z którymi się zapoznaliśmy na przystani i żeglowaliśmy razem ;] Odpowiedz Link Zgłoś
tyka444 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 19.03.06, 16:25 moj kot wabil sie "kocie mój" i tylko na to reagowal:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norsk_skogskatt Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 19.03.06, 18:44 mieszkał kiedyś pod Genewą kot o imieniu Mickey (od myszki Miki) i miał chyba z tego powodu kompleksy. W letnim sezonie idmawiał przyjmowania kociego żarcia i żywił się wyłącznie myszami, co kończyło się problemami gastrycznymi i weterynarzem. Znałam też kiedyś psa chow chow pod imieniem Tukidydes ? właścicielem był b.znany prof. filizofii Odpowiedz Link Zgłoś
nane1 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 20.03.06, 17:14 sasiad ma 2 psy, jeden wabi sie Halo drugi Slucham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 17:50 Nasza sunia nazywa się Funia,ale w domu najczęsciej mówimy do niej - krówencja ( bo jest ciężka i trudno ją zrzucić z kanapy ) - sznupella ( bo ciągle biega z otwartą paszczą i patrzy co by tu ugryźć) - zelda ( gryzelda ) jak wyżej :) a pies siostry w papierach Bono - w domu Ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 18:12 Pies mojej serdecznej koleżanki - Spaślak :) Odpowiedz Link Zgłoś