anima Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 28.07.05, 01:27 a zza Oceanu (Niu Jork) wiesci przyjmujecie? bo tutaj japonki rulez na maksa - nosza je wszyscy: mali, duzi, chudzi, grubi, kazda rasa, kazda plec. i to faktycznie najlepsze obuwie na nowojorskie upaly :) poza tym: mlodziez meska lubuje sie w t-shirtach do kolan i opadajacych spodniach (krok na wysokosci kolan, albo nizej), spod ktorych wystaja majtki (wydaje mi sie, ze sprzedaja takie komplety) - KOSZMAR!!! do takiego stroju najczesciej cos w rodzaju czarnej lub bialej bardzo obcislej chustki na glowie (dzisiaj jeden taki mial pod chustka papierowy recznik - chyba do wsiakania potu) kobiety - cekiny na butach, buty na "grzybku", bluzki na ramiaczka, im wiekszy dekolt, tym lepiej, dzinsy "dziurawione" lub "przycierane". Kobiety z nadwaga, lub wprost otyle nie wstydza sie zakladac obciskajacych ubran. Na szczescie nie zauwazam dominacji rozu. Moze to zwiastun tego, ze w przyszlym roku i w Polsce ten kolor bedzie w odwrocie. wszyscy - kolorowe bransoletki z gumy albo jakiegos plastiku pozdrowienia z NYC :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BooBoo Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:34 No dobrze, ale po co sie tak podniecacie japonkami? Przeciez japonki nosilo sie jak was jeszcze na swiecie nie bylo. Wygodne sa na upaly, szybko sie je zdejmuje i zaklada, sa tanie i jest ich szeroki wybor w sklepach. Jakos nikt nie wola: Lomatko, wszedzie te adidasy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 28.07.05, 20:26 > Na szczescie nie zauwazam dominacji rozu. Moze to zwiastun tego, ze w przyszlym > roku i w Polsce ten kolor bedzie w odwrocie. Dlaczego przypuszczasz, że moda wędruje w tak prosty sposób: co w tym roku w Nowym Jorku, to w przyszłym - w Polsce? Wszędzie samorzutnie powstają lokalne mody i niekoniecznie dyfundują w "jedynie słusznym" kierunku. Czyli z zachodu na wschód. Niektóre wcale nie dyfundują, tylko pozostają zjawiskiem lokalnym. Nawiasem mówiąc - jakieś 9 lat temu byłam w Nowym Jorku i np. wówczas miałam wrażenie, że w stosunku do Polski to oni z modą są o 2 lata do tyłu...! Odpowiedz Link Zgłoś
ifaa Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 28.07.05, 21:57 ja jeszcze chciałam o tych skarpetkach dla mnie to tez jest obciach i kompletnie bez sensu: jak mozna nosic latem sakrpetki do butów które maja odkrywać stope, które powinny "cieszyc sie" powietrzem te kilka dni czy miesięcy w roku.... poza tym dla mnie noszenie skarpetek+sandałek to tez jak noszenie polaru w mieście: jest to totalne bbbbbbbbbbeee i wskazówka jak mało potrzeba zeby z pożytecznej rezczy zrobić kit. nie wiem sama jak to nazwać. wiem że polar jest wygodny i ciepły, ale chyba nie wypada nosic go jako kurtke do pracy na przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sineira Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 16:00 wiem że polar jest > wygodny i ciepły, ale chyba nie wypada nosic go jako kurtke do pracy na > przykład... To Ty w pracy siedzisz w kurtce??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalju Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 213.77.14.* 09.08.05, 19:33 a cóż Ty chcesz od polaru??? jak ktoś się na sportowo ubiera i do pracy jeździ n arowerze to chyba lepiej polar niż kurtka nie przepuszczjąca powietrza.... Odpowiedz Link Zgłoś
anima Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 29.07.05, 01:27 Gość portalu: anuszka napisał(a): > Dlaczego przypuszczasz, że moda wędruje w tak prosty sposób: co w tym roku w > Nowym Jorku, to w przyszłym - w Polsce? Wszędzie samorzutnie powstają lokalne > mody i niekoniecznie dyfundują w "jedynie słusznym" kierunku. Czyli z zachodu n > a > wschód. Niektóre wcale nie dyfundują, tylko pozostają zjawiskiem lokalnym. masz racje. roz jest kompletnie lokalnym zjawiskiem. natomiast tak juz jest w swiecie mody, ze pewne trendy (w tym rowniez kolorystyczne) sa wyznaczane przez "stolice mody", czyli Nowy Jork, Mediolan, Paryz... to na nich (mniej lub bardziej) wzoruja sie i polscy projektanci. Oczywiscie z wyjatkami. Jesli na bazarze "Ptak" pod Lodzia dominuje rozowy (bo ktos z dostawcow wpadl na ten genialny pomysl), to mozna przypuszczac, ze polskie ulice zaleje rzeka, albo co tam rzeka - ocean rozu zaleje polskie ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda_May Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.warszawa / *.crowley.pl 29.07.05, 14:07 A zauważyliście powrót do lat 80 tych ? Zauważam obecnie spódnice z tego okresu które wyglądają jak zszyte z kilku falban ( długość do kolan lub lekko za ) .Szczupłe osoby wyglądają jeszcze OK ,ale te tęższe to mniej więcej jak kobiety z ekranizacji "Chłopów" .Ja osobiście nie cierpię tych spódnic Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 29.07.05, 21:32 powrót do lat '80 był 3-4 lata temu:) teraz, od zeszłego roku widać inspiracje '50 (balerinki, śmieszne wzory z kołem jako głównym motywem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non Blinski, chłoptasiu IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.05, 19:51 a ty w jakim kolorze nosisz balerinki? Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Blinski, chłoptasiu 30.07.05, 20:02 balerinek nie noszę, są mało męskie. wolę tradycyjne szpile z ostro zakończonym noskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tierieszkowa Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 29.07.05, 15:41 Moje zdanie jest takie, ze trendy wedruja sobie w roznych kierunkach, a czasami w ogole. To co jest modne w Europie, moze (ale nie musi) w nastepnym sezonie przyjac sie po drugiej stronie oceanu i vice versa. Z tego co zauwazylam duzo rzeczy popularnych w Stanach w PL przyjmuje sie duzo pozniej. Nie twierdze, ze to zle. Mam tylko wrazenie, ze jestesmy troche bardziej konserwatywni w sposobie ubierania sie niz inne nacje. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 30.07.05, 08:45 To i ja dorzuce: spodnie z dziurami i niesmiertelne japonki :) A widze, ze moj malzonek ma kolege - Rysia - nieustraszonego obronce zestawu sandal+skarpeta :)) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnula74 Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 10:10 I tutaj się zgadzam. U mnie w pracy np nie wolno chodzić z gołymi nogami, nawet przy upale 30 stopni. nie mówiąc już o tym, że kobiety zawsze muszą byćw spódnicy! I gdzie tu jakaś logika? Skoro mówimy o tym co modne, co wypada albo nie, to może ktos mi powie czym faktycznie jest w/w moda? Bo 5 na 10 osób zakłada japonki to już jest mowa o modzie? I gdzie jest napisane że jeśli coś nam się podoba to jest to właśnie dobre? Skoro mowa o skarpetach to również jestem zdania że one nie pasują do sandałów. Ale to jest moje subiektywne zdanie i na pewno nie mam prawa narzucać go innym. Chodźmy wszyscy ubrani jak nam się podoba, czyż to nie jest ciekawsze niż gdybyśmy wszyscy chodzili w takich samych spodniach, butach itp? Od razu kojarzę czasy kartek na buty, RELAKSÓW, w których chodzili wszyscy, tureckich swetrów i dzinsów wykończonych na zielono. Zadbajmy więc o zróżnicowanie na naszych ulicach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plaza.de.armas Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 30.07.05, 21:17 Przepraszam, czy gdziekolwiek indziej niz w Polszy nosza tzw. skunksy? Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 30.07.05, 21:18 o, a co to:)? może znam pod inną nazwą?:) Odpowiedz Link Zgłoś
plaza.de.armas Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 30.07.05, 21:23 Ano, to takie ekhm.. vintage jeansy. Masz tam bialy pasek wzdluz jednej jak i drugiej nogawki. Z tylu tez. Niby wytarte, ale z daleka widac, ze to fake fabryczny. Na czarnych wyglada jak ogon skunksa. Duzo takich smiga po Polsce, facetow tez. Blinski, terefere! Mnie chodzilo o skarpetki do butow zamknietych a nie sandalow. Poza tym, jak sie czlek przemieszcza pare razy dziennie gora/miasteczko, to trudno zmienac image jak swiatla na przejsciu dla pieszych. A tak przy okazji, spojrz do watku o czeskich slowach. Chyba zlikwidowal sie byl Twoj problem lingwistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
plaza.de.armas Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 30.07.05, 21:25 plaza.de.armas napisał: > Ano, to takie ekhm.. vintage jeansy. Masz tam bialy pasek wzdluz jednej jak i > drugiej nogawki. Z tylu tez. Niby wytarte, ale z daleka widac, ze to fake > fabryczny. Na czarnych wyglada jak ogon skunksa. Duzo takich smiga po Polsce, > facetow tez. > > Blinski, terefere! Mnie chodzilo o skarpetki do butow zamknietych a nie > sandalow. Poza tym, jak sie czlek przemieszcza pare razy dziennie > gora/miasteczko, to trudno zmienac image jak swiatla na przejsciu dla pieszych. > > A tak przy okazji, spojrz do watku o czeskich slowach. Chyba zlikwidowal sie > byl Twoj problem lingwistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 30.07.05, 21:35 też mam przecierane dżinsy, ale wiem o czym mówisz - takich, które wygladają jakby ktoś od niechcenia zasunął po nich sprayem:) wydaje mi isę że to wietnamczycy produkują je masowo, i dlatego jedynymi miejscami (przynajmniej w wawie) gdzie można je dostać są stadion i kdt. co do tych skarpetek nieszczęsnych:) jeszczme zazdrowy na umyśle, by sugerować komukolwiek zmiany 'imidżu' przy każdej zmianie środowiska w jakim się poruszamy, tym bardziej jednego dnia:) zawsze mnie śmieszyły rubryki tego typu w trędziastych magazynach - 'by lepiej przystosować się do otoczenia załóż to to i to':) po prostu gdzieś między modowym szaleństwem a tkwieniem przez lata w jednej parze zasyfionych butów (czy sandałów:) znajduje się złoty środek. ale nie chce mi się tłumaczyć rzeczy (na pozór przynajmniej) oczywistych:) a wątek o czechach już sprawdzam:) Odpowiedz Link Zgłoś
marxx CHICAGO 30.07.05, 21:50 Moda ktora juz od jakiegos czasu podbila miasto...mlodziez ze szkol srednich chodzi do szkoly i po szkole w spodniach od pizam........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: CHICAGO IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 31.07.05, 19:08 > Moda ktora juz od jakiegos czasu podbila miasto...mlodziez ze szkol srednich > chodzi do szkoly i po szkole w spodniach od pizam........ A jak to wygląda?? Może jakieś zdjęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
agata781 Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 31.07.05, 01:09 Mój facet i ja też uważamy że jak sandały to nie skarpetki,ale tu pozostawiam wszystkim wolną rękę(yyyyy...stopę?) A tak ogólnie to: -japonki noszone stadami -przyciasne spodnie,spódniczki i bluzki -buty ze szpicem(mój facet mówi że jak by kogoś kopnął w d...ę to by mu taki trep w połowie utknął,a że ten szpic jest cienki to by nie poczuł jak mu w tyłek wchodzi) -kolor"wściekle różowy"i zetaw zielono żółty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotecek Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:02 torun kiedys: -zielone dzinsy, przecierane na kolor chyba podobny do zoltego, lub wcale -ktotkie kurteczki z mega sciagaczem na wys pepka(zima) -przyduze kutrki puchowe wywijane przez dziewczyny pod spod zeby krotsze byly (baardzo kiedys;]) torun teraz: -dzinsy pezecierane na bialo cienkie paski z przodu i z tolu lub z przudu podluzna plama a z tylu tylko pupa -parciane paski z metalowymi klamrami w przeroznych gamach kolorystycznych i po co to? Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 08.08.05, 00:12 paski po co? do podtrzymywania gaci;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misatowy Polska to Kiczlandia IP: *.intranet.ydp / 217.8.175.* 09.08.05, 14:53 Ja do listy obciachów mam takie typy: 1) Biale spodnie plus czarne stringi + wielka d...a (obciach nie tylko tego lata ale i kazdego poprzedniego). 2) czarne buty + biale skarpety (koniecznie z logo nike albo adidas ;> ) 3) dreso-bojowki (takie spodenki dresopodobne ze sciagaczami, a do tego kieszenie a'la bojowki) 4) panny z obfitym biustem i obfitym tyłkiem + ciuchy 2 rozmiary za małe 5) faceci z wielkim mięśniem piwnym + za mała koszulka (badzioch się wylewa) 6) włochy pod pachami (zwłaszcza na plaży, głównie u panów , ale panie tez czasem się trafią). 7) Ładne dziewczyny z czarnym wąsikiem na twarzy (luster nie mają czy jak) 8) adidasy do garnituru (nadal można spotkać takich ludzi!!) 9) Fryzura a'la czeski piłkarz (lub czeski metal). 10) spodnie za dekatyzowane (najczęściej za mocno dekatyzowany przez co wyglądają tak jakby ktoś na nie wylał wiadro domestosu) - ochyda 10. 11) nieśmiertelne saszetki na dokumenty itp. do noszenia na pasie. 12) muzyka disco-polo (wbrew pozorom ludzie tego chłamu nadal słuchają. byłem w tym roku na wsi to wiem;>). itd. itd.. przykłady można mnożyć w nieskończoność. Nie dodawałem już japonek i sandałów plus skarpety bo nie chciałem się powtarzać. Pozdrawiam i liczę na to że u niektórych osób rozumy się przebudzą z odrętwienia i przestaną (jak to się mowiło kiedyś...) - siać wiochę! miastowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luśka heh IP: *.vectra.pl / *.vectra.pl 09.08.05, 14:59 Najwieksza wiocha to zakoksiony dresiarz w starej bmw,z grubym srebrnym łańcuchem na szyi. Bożyszcze kobiet :))) A najseksowniejszy jest jak słucha muzy na maxa w samochodzie, a jak z niego wyjdzie to rzuci "kurw.." i zapluje pół chodnika. Prawdziwy polski macho :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotecek Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 00:07 a, i jeszcze gumki do wlosow cienkie z 2 kulkami a'la jaderka:D dostepne rowniez w wersji z kostkami czasem niesmiertelne olbrzymie froty na kitku niepokojaco niklej grubosci Odpowiedz Link Zgłoś
bender_rodriguez Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 08.08.05, 11:06 te niby balerinki, które wyglądają, jakby pankofcy dopadli do czeskich ćwiczek z gumką i dokonali desakracji. goście "wielcy łowczy" preferują buci z zadartym, wyciągniętym noskiem i lekko ściętym czubkiem. takie niby włoskie i w ogóle;) i koniecznie lekko dekatyzowane portki. u młodych larw daszki zaflogane i czapki a la trucker z siatką z tyłu i koniecznie za duże. nawet jedną widziałem w chyba oryginalnym van dutch fryzura "męska" z grzywką na boczek a la spocony bitels. wiecie takie "jestem awangardowym przedstawicielem nowej rokowej rewolucji" okap nad biodrówkami. im większy opas, tym ciasniejsze portki i wyżej stringi tak z pół roku temu,może ciut więcej nył zalew tych butów niby bokserskich. to już był kwas zupełny a każda siksa miała. no i magnum opus. jako, że jest chłodniej to mozna ponownie zaobserwować typ "artystka" - zamotane w różne substacje bazyle. nie wiadomo, czy jest w spodniach, spódnicy, ponczo czy kocu. nawet to uciesznie wygląda u jednej, dwu ale u 50 nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 08.08.05, 12:11 a moze coś pozytywnego?;) Odpowiedz Link Zgłoś
bender_rodriguez Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 08.08.05, 23:38 pozytywne jest to, że ludzie chodzą umyte. i że większośc sra na to, czy mają skarpety przy sandałach, czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 00:06 hyhy, dostałem fajniejszą odpowiedź niż się spodziewałem:] Odpowiedz Link Zgłoś
noico ograniczona wyobraźnia 08.08.05, 13:25 występująca u dziewczyn, które zakładają T-shirt + legginsy + tenisówki/klapki. Jest to wszechobecne i trwa od kilkunastu lat niezmiennie. Dla mnie to oznaka juz nawet nie braku gustu, ale totlany brak wyobraźni. Kobieta powinna chodzić w sukienkach. Tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bΞLLiCoﻜΞ Re: ograniczona wyobraźnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 23:31 Obciachem tego i nie tylko lata, a także ostatnich wiosen, jesieni i zim, jest pisanie polskich słów (zazwyczaj w nickach) fonetycznie, jak np. rzarufka Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowy-pies Re: ograniczona wyobraźnia 09.08.05, 00:04 Tak trzymaj, bo chyba już niewiele prawdziwych kobiet chodzi po ulicach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozdrawiam Re: ograniczona wyobraźnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 09:12 Popieram ,ze rzarufka to kicz. Nie ubieram sie kiczowato- mam swoj styl i jest on nawet nasladowany przez moje kolezanki z uczelni.Mimo tego posiadam wsrod swoich torebek - rozowa motylkowa z cekinami.Gdy ubieram sie na czarno biore skromna czarna,do rozowch strojow zakladam w lato, ta ktora wymienilas i wcale nie uwazam ,ze to obciach,nie nosze cekinowych bluzek,nie ubieram sie A LA BARBIE a i tak uwazam ta torebke za swietna na lato.Jakbys nie zauwazyla takie motywy sa modne tego lata i jesli ubieram sie z umiarem i smakiem,nie widze powodu by nie miec jednej motylkowej cekinowej torby.Moja jest dobrej wloskiej firmy,byla droga ,bynajmniej nie jest to MADE IN RYNEK.A ciekawe jakie sa twoje torebki zazdrosnico?niech zgadne wytarte indyjskie woreczki.Zazdroscimy wiec wysmiewamy.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny majace swoj wlasny styl i majace w d...takie zazdrosnice. Odpowiedz Link Zgłoś
noico Re: ograniczona wyobraźnia 09.08.05, 09:45 Przecież ja nic o motylkach nie pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlesbovary Trochę obok tematu - mężczyzna z reklamówką IP: *.76.classcom.pl 09.08.05, 10:05 bo temat jest "ponad sezonowy": jak Wam się podoba typ: mężczyzna z reklamówką? Gość może być całkiem dobrze ubrany, ale w ręce niesie np.torbę biedronki i to nie w charakterze siatki na zakupy, tylko zwykłej torby na dokumenty. W tym "paradygmacie" mieszczą się sandały na skarpetki noszone do krótkich spodenek (najlepiej takich za 14,99 z supermarketu), z kieszeniami a la bojówki...:P Odpowiedz Link Zgłoś
noico Re: Trochę obok tematu - mężczyzna z reklamówką 09.08.05, 10:22 Co rozumiesz przez: "mężczyzna nawet dobrze ubrany"? Bo jesli wrzucasz go do jednego wora z facetem w sandałach za 14,90, no to takiemu przystoi reklamówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlesbovary Re: Trochę obok tematu - mężczyzna z reklamówką IP: *.76.classcom.pl 09.08.05, 10:40 Trochę się nieściśle wyraziłem. To są dwa różne przypadki: 1) Facio ubrany OK, nie ma się w zasadzie do czego przyczepić, tylko... ta reklamówka (rzadsze zjawisko) 2) Facio typu sandały na skarpetki, krótkie spodenki typu bojówki + reklamówka = stylistycznie spójne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 09.08.05, 10:11 skarpety do sandałów to nie "trend" tego lata ! Nosili je panowie w latach 50, 60 ,70 etc. - to normalna WIOCHA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katiusza koszmar lata IP: *.airclub.com.pl / *.airclub.pl 09.08.05, 10:24 dajcie spokój tym biednym skarom!! jak ktos chce nosic to bedzie nosil i tyle. a z trendow zaobserwowanych na ulicy bardzo rzuciły mi się w oczy czarne stringi pod białymi ew. różowymi spodniami - fuj!! Odpowiedz Link Zgłoś
noico Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 10:26 Ja kompletnie nie rozumiem szumu wokół tematu skarpetek. Sportowe sandały i sportowe skarpetki razem noszone. Czy to jest obciach? Czy to jest dziwne? O co chodzi? Dla mnie to zwyczajna rzecz. Choć sama tak nie noszę. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 12:10 no, jakbym się zadawał jedynie z osiedlowym dresiarstwem to zapewne też by to była dla mnie normalna rzecz;) Odpowiedz Link Zgłoś
noico ...demaskator? 10.08.05, 08:37 no to mnie rozgryzłeś... aż się wstydzę swoich znajomych z osiedla, dresiarzy Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: ...demaskator? 10.08.05, 12:20 lepiej znaleźć sobie lepszych, zamiast się wstydzić;) Odpowiedz Link Zgłoś
noico Re: ...demaskator? 11.08.05, 08:25 Zaprzyjaźnij się za mną!! Będę ci pożyczać swój dres. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: ...demaskator? 11.08.05, 09:30 nie chcę dresu!:) ale zaprzyjaźnić się mogę, czemu nie;) Odpowiedz Link Zgłoś
noico Re: ...demaskator? 11.08.05, 09:59 Z tym dresem to żartowałam, ja chodzę głównie w sukienkach i spódnicach. Ale oczywiście jak chcesz to też ci moge pożyczać. Zdania o skarpetkch nie zmieniam. Ludzie czasem mają takie wstrętne giry, że lepiej aby je chowali pod skarpetkami. A ze w lecie głównie chodzi sie w sandałach, no to jest jak jest. Przykre jest to że w normalnych krajach nikt nie zwraca uwagi na innych, każdy chodzi w tym co lubi, a u nas.. To takie typowo polskie Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: ...demaskator? 11.08.05, 10:30 nie zwraca uwagi, dopóki nie pojawi się gość w skarpetkach i sandałach - wtedy myślą 'o, pewnie polak' :)) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: ...demaskator? 11.08.05, 11:17 nie wiem w czechach nie byłem, ale kiedy u nas stanie się to taką rzadkością, to będziemy sobie mogli pozwalać na podejrzewanie innych:) Odpowiedz Link Zgłoś
noico re 11.08.05, 11:34 ja akurat pochodze z południa i u nas się mówiło: "czeski metal" (długie włosy + grzywka + sandały + skarpetki). To okrpnie złośliwe, ale niestety tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: re 11.08.05, 11:56 mój ojciec zawsze mówi 'nrd-owski piłkarz':) ja na tą fryzurę mówię po prostu dywan albo mulet. i co, nie śmieszna taka fryzurka?:) nie pomyślisz sobie przechodząc koło gościa z czymś takim 'boszz'?:) Odpowiedz Link Zgłoś
noico Re: re 11.08.05, 12:11 Janusz Laskowski - przedstawiciel gatunku "dywanowców". A kiedyś jeszcze były modne takie ogonki z tyłu: głowa obcięta na krótko i tylko taki wąziutki ogonek. Szczyt mody. Nawet dzieciom tak robili. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: re 11.08.05, 14:09 to się nazywa 'rat tail', czyli szczurzy ogon:) a do szczurzego ogona najlepiej pasował czubek głowy ostrzyżony na lotnisko, czyli jak najbardziej płasko:) kapitan planeta tak miał:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabi nl Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 212.160.130.* 09.08.05, 12:14 Niesmialo chcialam zauwazyc, ze nogi po calym dniu chodzenia w japonkach po miescie wygladaja jeszcze mniej estetycznie niz skarpetki i sandaly. Czy nikt nie zauwazyl, ze nogi tez sie brudza i to strasznie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
tierieszkowa Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 10.08.05, 13:15 Dlatego dawno temu zostalo wymyslone mydlo, zeby go uzywac. Poza tym brudne skarpety w sandalach wygladaja zdecydowanie gorzej, niz brudne stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrenka Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 10:41 Autorów rankingu obiachów trzeba wysłać do sanatorium, bo widać jak się starzeją. Wyluzujcie się i dajcie spokój - jak ktoś chce mieć opaleniznę z piekarnika to niech ma, jak ktoś lubi japonki to życzmy mu jeszcze tajskiego masażu ale błagam, nie czepiajcie się!!! Jest lato więc niech każdy robi, nosi i myśli jak chce. Nie trzeba zaraz się wyśmiewać z innych. Zresztą najlepiej najpierw samemu popatrzeć na swoje odbicie w lustrze zanim coś się palnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.chomiczowka.net.pl 09.08.05, 11:08 wlasnie wrocilam z Dublina, tam to dopiero moda na kicz :/ fakt faktem, ze na niektorych to nawet ladnie wyglada. tak wiec: -japonki czy pada czy wieje, a wiadomo jaka pogoda w Irlandii; -bolerka do wszystkiego o kazdej porze i z roznych tkanin; -duuuuzo cekinow etc. rowniez na japonkach i na bolerkach; -kolory, duzo slicznych, soczystych kolorow, od fioletu przez roz, czerwien po turkus i zolty; no i z tego co w tej chwili moge sobie przypomniec to to sa glowne trendy w kraju Guinessa :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 193.30.160.* 09.08.05, 11:44 ja zauwazylam ze u lodzkim nosie sie przede wszystkim sztruksy spodnie kurtki kurteczki i zdecydowanie w kolorze tzw. brudnym rozowym lub kremowym. Ponadto dominuje jasny zielony (co bardzo mi sie podoba) turkus juz wyszedl z mody tak jak wycierane dzinsy. Koniecznie sweterek zarzucony na ramiona (to takie brytyjskie) buty rozne baletki, ze szpicem, ale zazwyczaj sportowe modelowane na pilkarskie halowki jestem caly czas jak cos mi wpadnie do głowy to napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 157.190.251.* 09.08.05, 15:21 wlasnie wrocilam z Dublina, tam to dopiero moda na kicz :/ fakt faktem, ze na niektorych to nawet ladnie wyglada. tak wiec: -japonki czy pada czy wieje, a wiadomo jaka pogoda w Irlandii; -bolerka do wszystkiego o kazdej porze i z roznych tkanin; -duuuuzo cekinow etc. rowniez na japonkach i na bolerkach; -kolory, duzo slicznych, soczystych kolorow, od fioletu przez roz, czerwien po turkus i zolty; no i z tego co w tej chwili moge sobie przypomniec to to sa glowne trendy w kraju Guinessa :P Krotkie spodniczki falbanki w polaczeniu z fytrzastymi kozakami i takaz sama kurteczka...nie wspominam juz o rozmiarach "modelek"-klasyczny przyklad dobrze upasionych prosiaczkow!I wszystko rozowe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: city woman Lista obciachowych rzeczy IP: *.crowley.pl 09.08.05, 11:59 Obciach nr 1: metal z dlugimi wlosami noszacy garnitur - fuuuujjjjj!!!! nr 2: adidasy do czarnych eleganckich spodni nr 3: elegancka torebka do sportowej bluzy nr 4: japonki i zaniedbane, suche stopy, a najlepiej jeszcze pekajace piety (paskudztwo) nr 5: dluga, letnia sukienka i czarne glany ... nr 6: wystajace stringi (standard) nr 7: dresy ubierane na kazda okazje nr 8: obcisle koszulki noszone przez facetow nr 9: grube panny obcisniete skapym ubraniem nr 10: zimowe kozaki noszone przy 20 stopniach nr 11: wchodzenie na Giewont w klapeczkach... (szczyt glupoty chyba a nie bezguscia, no ale jakby nie bylo - to ubior) nr 12: skarpetki w odkrytych butach nr 13: widoczne podkolanowki u kobiet, lub zakonczenia ponczoch nr 14: bojowki zakladane z bardziej eleganckim plaszczem, w ogole laczenie sportowe + eleganckie. nr 15: pomimo iz to kobiety, to jednak nei wypada nosic bialych skarpetek do czarnych spodni i butow dlugo mozna wymieniac, ale musze wracac do pracy :)))) Papierowe firmowe torby moga byc, bo sa ladniejsze od reklamowek; fryzury a la czeski pilkarz u dziewczyn tez , choc niektorym facetom (mlodym!!) rowniez w nich do twarzy; Czekam z niecierpliwoscia, kiedy do Polski dotra country spodnice i troszke bardziej indyjskie ciuszki :) Powoli docieraja, ale jeszcze sa slabo widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona78 Re: Lista obciachowych rzeczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 12:48 Trochę mi się przykro zrobiło, jak przeczytałam punkt pierwszy Twej listy. Mój narzeczony jest metalem, ma miodowoblond długie włosy i w garniturze wygląda jak młody bóg, po prostu świetnie. Ponadto, widziałam kiedyś pewnego chórzystę, który również miał długie włosy (związane w kucyk) i był przyodziany w garnitur. Wyglądał bardzo dobrze. Po czy po koncercie dokonał zmiany odzieży i przyoblekł się w obcisły strój rowerowy... O rany! TO DOPIERO BYŁ OBCIACH... :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 217.153.187.* 09.08.05, 12:02 ale o co przepraszam ci chodzi z tymi klapkami japonkami? i co ma do tego kraków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacha Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 213.17.145.* 09.08.05, 12:09 Jeśli już wszyscy poruszają temat japonek. To powiem co mi się osobiście nie podoba mianowicie FACET W JAPONKACH ochyda jak można pokazywać męskie stopy prawie w całości fuuuj nie ma w tym seksu. Z reguły panowie nie dbają o stopy wygląda to zatem koszmarnie takie pazury źle obcięte w dodatku co trzeci gość nie wie co to pumeks. Faceci niech zakładają japonki, ale nie na codzień tylko na plażę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacha Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 213.17.145.* 09.08.05, 12:12 Od razu się poprawiam, żeby jakiś gość typu Miodek mnie na tym nie złapał "ohyda" a nie "ochyda" miało być :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 193.30.160.* 09.08.05, 12:23 dokladnie facet w japonkach ochyda to jakies takie nie meskie to tak jak faceci noszą duże pierscionki masakra jak to wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 193.30.160.* 09.08.05, 12:24 ups ohyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
tamara_t Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 12:41 A ja lubię - zarówno facetów w japonkach jak i z dużymi pierścieniami :) I metalowców z długimi włosami - w garniturze może być, ale w bojókach i glanach lepiej i łysy też może być ;P Myslę, że wielu tutejszym bywalcom mimo opczucia humoru przydałoby się trochę pomieszkać za naszą zachodnią granicą. To niewiarygodne dla przeciętnego Polaka, że można nie interesować się co obcy człowiek spotkany na ulicy ma na nogach/ tyłku/ plecach i tego nie komentować. Ludzie - niechże każdy ubiera się jak chce - co komu do tego. Świata nie zbawimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: city woman Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.crowley.pl 09.08.05, 15:53 Co racja to racja, ale niektorzy nie maja gustu i mozna im po prostu pomoc :) I sa za to wdzieczni. Nie rozumiem, czemu sie czepiacie japonek u facetow. Jesli nie dbaja o stopy wystarczajaco, to powinni zaczac :) Ja bym sie brzydzila byc z facetem o stopach takich, jak opisujecie. Fuuuujjjj. Jednak sa i tacy, ktorzy o siebie dbaja. Przebywam dosc czesto na zachodzie, w nieco cieplejszych krajach i japonki to jest absolutnie normalna rzecz, oczywiscie bez skarpetek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tierieszkowa Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 10.08.05, 13:31 Moj facet nosi japonki (bez skarpet), ma zadbane stopy (tak, tak, chodzi na pedikiur) i wyglada super. Z rzeczy popularnych przypomnialam sobie jeszcze tzw destroyed jeans z aplikacjami (w wiekszosci na tylnich kieszeniach) z kolorowych swiecidelek i mikro torebki, do ktorych nic sie nie zmiesci i nie rozumiem po co w ogole je nosic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryna Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 195.119.114.* 09.08.05, 12:10 W Londynie juz od kilku lat hitem sa oczywiscie japonki (smiesza mnie one zwlaszcza u facetow ). Poza buty typu baletki (-ajlepiej z jakas badziewna kokardka na przodzie. No i oczywiscie nie zawazajac na upaly kozaki zimowe (a jakze!!) - na przyklad do bluzki na ramiaczkach i krotkiej spodniczki/spodenek. Ohydaaa. Ja nie wiem ale te nogi to sa chyba ugotowane w tych butach.. Poza tym dlugie faldowane spodnice (zwlaszcza biala trzyczesciowa jest 'a must' w tym sezonie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.kv.is 09.08.05, 13:10 W Reykjaviku jak w Londynie - no coz, stale polaczenia lotnicze i brytyjska telewizja robia swoje. U nas tez japonki - tylko ze na przekor pogodzie, bo przy 10 stopniach ciepla trzeba miec duzo samozaparcia... Falbanki i koronki. Kolor turkusowy. Zamszowe kozaki do wszystkiego. Dlugie kolczyki. W gazetach lansuja cos co sie nazywa romantyczny minimalizm - zwiewnie, powiewnie, prosto. A co do wlosow - panienki sa wszystkie blond, naturalnie, z lekka korekta fryzjera z ciemnego na jasny, dlugie proste wlosy. Panowie - tez lubia dlugie wlosy, im bardziej niedbale wygladaja, tym lepiej. Panowie preferuja styl retro - adidasy, bluzy, spodnie ala poczatek lat osiemdziesiatych (ich torby przypominaja mi typowe tornistry jakie mialy dzieci w Polsce przed 20 laty - ten sam design;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.kv.is 09.08.05, 13:18 oczywiscie to nie jest krytyka, tylko raczej zachwyt fenomenem. Jest takich rzeczy wiecej. Rzeczy ktore staly sie popularne - i kazdy je ma. Jeszcze pare - wszystkie dziewczyny maja grzywki... Torby Marimekko w kwiaty... A w kuchni Amerykanskie Radio typu Tivoli...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 193.30.160.* 09.08.05, 13:21 nooooo i w lodzkim wszystkie maja grzywki to jest na topie w naszym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
paw.el1 Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 13:20 Nie rozumiem jak można nie wiedzieć,iż do sandałów,klapek oraz,tym bardziej,do japonek nie nosi się skarpetek.Jest to, moim zdaniem, OBCIACH nr 1 i jeszcze długo będziemy to tępić.Ciesze się,że coraz więcej osób nosi do krótkich spodenek i sportowych butów stópki a nie skarpety podciągnięte pod kolano,tak aby widać było "znaczek"(poprawa zwłaszcza u mężczyzn,bo jakoś kobiety zawsze gustowniej się ubierały)Aha drogie Panie jestem facetem i noszę japonki,nie zawsze ale noszę,zwłaszcza do długich lnianych spodni.Uważam że nie jest to niemęskie a kwestia brudnych popękanych stóp to już inna kwestia.Faktycznie ktoś z takimi stopami powinien je zakrywać. Inne: 1.Fałdy tłuszczu wylewające się poza spodnie 2.Ramiączka od stanika wystające poza bluzkę 3.Spalenizna po solarium 4.Odrosty(najlepsze są u blondynek) 5.U facetów obcisłe koszulki bez rękawów a spod pachy wystająca kępa włosów 6.białe skarpetki do ciemnego garnituru 7.białe kozaczki ze pseudo skóry 8.wytarte spodnie z jakimiś gwiazdkami To był wrocław i pewnie większość Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mick O'why Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:33 buzuje mnie kiedy ton tej dyskusji wpada w lekka histerie/chichoty zazenowania zwiazane z tym co ludzie sobie przywdziewaja... wydaje mi sie ze byloby lepiej aby wiekszosc miala dystans do tego co kto nosi bo moze pozwoliloby to na wieksza swobode i roznorodnosc. takie rankingi powoduja ze sie sie zaczyna myslec w katergoriach uniformizowania sie. stad potem mamy tabuny rozo-laserowokaszkietowo-szpicowych laleczek a osobno bojowkowo-szmatowo-dredowo-chustowo-sandalowe klimaty a jeszcze osobno japonkowo-grzywkowo-paper-wallowe lansy ....i bog z nimi wszystkimi !!! (chcialbym doczekac chwili ze polacy beda na tyle swobodni ze mozna bedzie spotkac grupy ludzi w ktorych kazdy jest ubrany na odmienna modle i ma gdzies to czy sie dobrze sie dobrze dopasowuje) problemem jest to ze ludzie przede wszystkim nie dbaja o siebie, nie pilnuja sylwetki, sa przedwczesnie otyli, i w koncu co dosyc powszechne nie dbaja o kondycje duchowa i intelektualno co wyziera potem z twarzy, ze na kilometr widac. stroj jest tylko dodatkiem do czlowieka i jezeli ktos sie odstrzeli w garnitur armaniego i zacznie sie przejmowac tym co ma na sobie, to z miejsca sie zamienia w metke na swoim ubraniu.... Jezeli ktos jest meski ma meski glos, jest zdecydowany w sposobie bycia to mu nawet spodnica nie odbierze meskosci , a co dopiero japonki... Jezeli ktos kupuje sobie japonke i mizdrzy sie ta japonka do swiata na wszystkie strony to meskosci mu nie przybedzie nawet jak sie utytla w blocie i zalozy wyswiechtane bojowki , bo nolens wolens ta bojowka sie zacznie mizdrzyc ... bledem jest ocena "en masse" atrybutow wydaje mi sie ze przepis na fajne ubranie nie polega na katalogu rzeczy, ktore mozna ze soba zestawiac lub nie zestawiac, lub co jest albo nie jest obciachowe .mozna wygladac jak szmaciarz w drogich markowych ciuchach i jak ksiaze w lachach.(jak sie ma wyobraznie zeby je odpowiednio zestawic) osobna kwestia jest tandetna jakosc wiekszosci ciuchow do nabycia w butikach (moje ulubione slowo:))) poza tym co mi jeszcze przychodzi do glowy: fryzura na 3mm: nieodlączny znak rozpoznawczy polskich mlodziencow na zachodzie. tak naprawde co jest zlego w tej fryzurze??? fryzura jak kazda inna zla slawe zyskala dlatego ze jest kojarzona w kontekscie dresiarskim wiec kojarzona jest z prymitywnymi gebami i prymitywnym zachowaniem. jesli ktos ma inteligentna twarz i w miere regularny ksztalt czaszki i nie chodzi w wyciagnietym przpoconym podkoszulku, nie garbi sie i nie ma brzucha ktory sie wylewa znad paska to przy zejsciu z 3mm do 0mm , to moze wygladac nawet jak Yul Brynner :)))))) niesmiertelne combo: sandlaki&skarpetki ktos moze byc zwalistym bladym gamoniem i wtenczas jak sie widzi takiego typa w skajowych sandalach na stylonowa skarpetke to rzeczywiscie zalosc bierze.... ale czy taka osoba nagle zacznie wygladac dobrze gdy zdejmie te cholerne skarpety???(nawet jak opiluje pazury i zgoli ryze wloski z palucha) ktos moze bys ubrany w ciemne dlugie spodnie miec ciemne skarpety i ciemne polsportowe sandaly (np w porze przejsciowej) i nikt oprocz pryncypialnych fantykow nie stwierdzi ze rzeczona osoba wyglada obciachowo. Inna sprawa jest kwestia wyczucia stosownosci. Mozna fajnie i pewnie sie czuc elegancko ubranym (nawet wpadajac w nute dandyzmu)w fajnej scenerii ladnego miasta. ten sam stroj jest dysonansem w obskurnej scenerii zapyzialego blokowiska...To poprostu kwestia wibracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:10 "Aha drogie Panie jestem facetem i noszę japonki" "Uważam że nie jest to niemęskie" Zdecydowanie pierwsze na liście obciachów - wyżej niż wymienione przez ciebie 8 innych... Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 13:38 tego dnia modowy wątek przeżywa jakiś szczyt popularnosći:) naliczyłem prawie 70 postów z dzisiejeszą datą - no no.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 193.30.160.* 09.08.05, 13:57 to wszystko przez te skarpety jak tylko zawsze tylko czytam to teraz nawet sie dolaczylam skarpety+sandałki=nigdy w zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 09.08.05, 14:15 Stringi wystające ze spodni są naprawdę oznaką gustu i dobrego smaku tak samo jak bielizna tak zakładana pod spód by każdy mógł zuważyć firmową metkę jakże pasuje do tego czarna ( dosłownie ) twarz po solarium z bardzo mocnym makijażem, prawda? Natomiast jeśli chodzi o uniwersalne i modne dodatki to polecam darmowe gadżety z gazet :j aponki,plastikowe bransoletki i kosmetyczki oraz torebki najlepiej nieco zużyte z powyciąganymi uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:37 zolte bronsoletki - walka z rakiem jaderLA rozowe - walka z rakiem piersi reszta kolorow tez w celach szczytnych tylko czy noszacy je wiedza po co one sa??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witka.klik Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 09.08.05, 14:54 Uważam, ze klapki japonki są super!fajnie wyglądają i są wygodne.Co do bojówek też bardzo fajne.nie rozumiem jaki to obciach!błyszczące spodnie z cekinami, świecące bluzeczki to jest wstrętne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: 82.73.116.* 09.08.05, 15:16 W Groningen (Niderlandy) dziewczyny zamiast japonek nosza kozaki i kalosze w kwiatuszki. Nawet jak jest trzydziesci pare stopni C. Ja wole japonki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luska Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.vectra.pl / *.vectra.pl 09.08.05, 15:18 A ja lubie kalosze i szkoda, że nie mam 2 lat bo bezkarnie dzis bym sie w nie wpakowała :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoten Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 16:05 Skiba ma u mnie kilka małych"oscarków" za kapitalnie śmieszne frazy w jego felietonach we "Wprost" /m.in. "Noc, jak słuchacze R.... M....., bywa na ogół ciemna" /, toteż niech sobie obśmiewa takie , czy inne obciachy, tym bardziej, że obciach jest obciach, choć dla każdego co innego. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
raf67 Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 16:13 wygladam przed okno mojego biura na Tottenham Court Rd w Londku i widze ze wszystkie wymienione przez forumowiczow elementy mody lokalnej sa tu z duma prezentowane. Kazdy nosi wszystko laczac ze wszystkim i naprawde trzeba ufoludka zeby sie ludzie za nim obejrzeli na ulicy. Cekiny, flower power, czyli kiecki z pieluchy i generalnie country girl. Chociaz ostatni vanity fair mowi ze jesien nalezy do lat 50 i grzecznych olówkowych spodniczek i plaszczykow. Ale japonki (czyli tutaj flip-flops) rulez od kilku ladnych lat- do futra rowniez. Chociaz osobiscie nie nabylam zadnych. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 16:27 KAŻDA KOBIETA W KAZDYM MIEŚCIE MA BIODRÓWKI I JAPONKI i to jest nawet ładne ale jeśli maja to wszystkie To ja dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 16:42 Tak biodrówki moga być:) Ale nie każda może w nich chodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyczułka Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:52 Każda kobieta w każym miescie ma majtki i stanik. Podziekuje i bede nosic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sineira Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:53 Nie mam ani biodrówek, ani japonek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:47 A dla mnie całkowitym obciachem tego lata jest MANDARYNA! Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 17:55 > A dla mnie całkowitym obciachem tego lata jest MANDARYNA! Nie MANDARYNA, tylko ELEKTRONIKA. spiewac nie umie i technicy poprawili komputerowo jej glos tak aby "wygladalo" ze umie spiewac. Srednio to wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 18:22 a do czego to się nosi? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gemma Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 18:32 GRZYWKA to coś, co sie teraz nosi, czy komus pasuje czy nie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starenka Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.autocom.pl 09.08.05, 18:51 Dzieci ,co wy tak o tych japonkach. Ja nosilam japonki w latach 60 tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEFAN Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 18:56 " Dzieci ,co wy tak o tych japonkach. Ja nosilam japonki w latach 60 tych " Bo japonki sa oldskulowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_vvika Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 18:55 TIpssssyyyy tipssyyyy tipssssssssyyyyyyy i jeszcze raz tipssssyyyyyy! A najlepiej z naklejanymi różnymi dziwnościami (gwiazdki, pieski, piorunki, fale, kwiatki etc.). KIedyś myslałam, że to moda tylko karnawałowa no ale niektórym ten karnawał pozostał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 19:18 cicho, moja dobra kumpela ma z manicure'u specjalizację i robi takie bajery mistrzowsko:)) hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEFAN Re: MODA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:25 Ale szczerze mówiąć bez tych "bajerów" w wyżej wymienionych(prawie 300) postach nasze życie/ulice nie były by tak ciekawe, kolorowe, smieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
e_vvika Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 19:29 :))) może niedługo metroseksualni faceci też będą nosić tipsy :)))) np. z wizerunkiem ulubionej bryki albo w barwach klubu piłkarskiego, któremu kibicują albo ulubionego piwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści 09.08.05, 20:08 hyhy.. jeśli o kumpelę chodzi, to robi takie rózne wzorki & so on na naturalnym paznokciu, ale tipsy też sie zdarzają:) a skoro faceci lakierują sobie paznokcie bezbarwnym lakierem, to kto wie.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOCTOR-NO PLASTRY IP: *.pruszkow.sdi.tpnet.pl 09.08.05, 20:32 Plastry antykoncepcyjne !!!!!!????? Inne plastry lecznicze są przyklejane na "schowane części ciała". Opalona laska i bluzka bez ramiączek a niech widzą. NIECH NAJLEPIEJ POPRZYKLEJAJĄ SOBIE NA CZOŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: PLASTRY IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.08.05, 00:54 Rzeczywiście, nie ma co się obnosić ze swoim plastrem, tak jak niewłaściwe jest obnoszenie się z zażywaniem tabletek anty. Brakuje jeszcze zakładania kondomów na przyjęciu przy wszystkich ;) Ale mnie najbardziej drażnią pojawiające się jakby ze wzmożona siłą spodnie typu "usiadłem w ACE", albo "posadziłam tyłek w Domestosa". Przeciez to żenua, proszę państwa, żenua. Co innego rasowo wytarte portki, albo udanie podrobione wytarcie ;) I jeszcze jedno!!! Moda w moim mieście = k..., ch..., p... po kilkanaście w zdaniu!!! ja tez czasem przeklnę, ale ma to charakter emotywny, jak coś mnie wkurzy, na pewno nie na ulicy, a tu... Mam ochotę powiedziec jednemu z drugim (i jednej z drugą) - K...., nie klnij, ch.../p..., w zależności od płci! Odpowiedz Link Zgłoś
noico przeklinanie 10.08.05, 08:45 a propos przeklinania i mody. Wczoraj oglądałam mamy cię z Chylińską. To jest dopiero laska, pięknie się wysławia, ładna, dobrze ubrana, subtelna. Esencja kobiecości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaqus Re: PLASTRY IP: 83.238.19.* 11.08.05, 17:14 jak widze te laski z plastrami, to mysle wtedy, ze faceci, albo i kobiety, powinni sobie prezerwatywy wiazac na nadgarstkach:) jak dla mnie zenada na calej linii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczona Re: MODA czyli co ma prawie każdy w Waszym mieści IP: *.devs.futuro.pl 10.08.05, 13:50 A mnie najbardziej drażni, poza nieśmiertelnymi sandałami na skarpetach, gole nogi w mokasynach z frędzelkami. A do tego jeszcze krótkie spodenki. Szczególnie lubią się tak nosić panowie pod 40 - tkę, żonaci i dzieciaci. Ale cudzoziemcy również. No i nie przepadam za paniami w eleganckich strojach np. do biura a do tego japonki, feee. i panie w biodrówkach o wzroście 1,50 m w rozmiarze powyżej 40. Paskudztwo. I do tego krótki t-shirt z wielkim dekoldem z którego wylewa się ogromniasty biust. Odpowiedz Link Zgłoś