azalea Re: Napisy nauliczne 16.09.05, 11:02 Z Rzeszowa: - "Będę księdzem jak mój ojciec" - z klatki schodowej mojego bloku napisy na doniczkach: "Pozdrawiam złodzieja kwiatów" - "tylko poranne bicie konia da ci moc i siłę słonia" To tyle, co mi sie własnie przypomniało :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiak10 Re: Napisy nauliczne IP: *.pzl / *.pzl-wola.pl 16.09.05, 11:55 GEJE TO ZWYKŁE PEDAŁY hmmmmmmmmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NuttyBoy Re: Napisy nauliczne IP: 62.181.161.* 16.09.05, 13:21 W-wa, Ursynów, Przystanek autobusowy "Do nieba tym nie dojedziesz" Nic dodac, nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Napisy nauliczne 16.09.05, 13:59 Z serii: polityczne "Niech połączy nas Polska" - dopisek: "Zjednoczona Partia Robotnicza" zdązyłam zrobić fotkę przed rezygnacją :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nathalie Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:45 hmm fajny temat : "kazek drozdek to pedal" (od 10 dobrych lat napis na murze,kazek ma juz 3 dizeci:-))w naszym pieknym sklepie ze 2 lata temu "milki łej" "wiepszowina" a i kielbasa "krakofska podsuszana" the best ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucusia Re: Napisy nauliczne IP: 80.50.22.* 12.11.05, 20:22 A w Kielcach serwują "pizze tradycyjną i włoską" (w jednym lokalu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareqm Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:18 Tablica na pesesji:sprzedam , wynajmę lub inne propozycje tel.....dopisek :idź na piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Napisy nauliczne 16.09.05, 16:38 Reklama Gazety Pracy, z hasłem "łatwiej szukać, łatwiej znaleźć" "Latwiej" przekreślone, napisane "trudniej", i jescze dopisek wołami GDZIE TA PRACA??? Odpowiedz Link Zgłoś
ag.n Re: Napisy nauliczne 16.09.05, 17:34 Rozczula mnie w Poznaniu na Zwierzynieckiej: JAK PIĘKNIE KWITNĄ CHABRY, MAKI A NAWET MLECZE NIE NAZYWAJ NICZEGO CHWASTEM! A od pierwszego wejrzenia uśmiech wywołuje u mnie napis na murze mojego LO: JESTEM BOGIEM Odpowiedz Link Zgłoś
szafa.bojowa Re: Napisy nauliczne 16.09.05, 18:50 ale to cytat jest..nic nowego, chociaz i tak rozbrajajace :] Odpowiedz Link Zgłoś
bbski1 Re: Napisy nauliczne 16.09.05, 18:29 GDZIEŚ NA MURZE: OKO ZA OKO ZĄB ZA ZĄB A CZEMU DUPA ZA PIENIĄDZE...????? Odpowiedz Link Zgłoś
bbski1 Re: Napisy nauliczne 16.09.05, 18:33 Jeszcze mi się przypomniało:w Białej Podlaskiej w parku Radziwiłłowskim na murze: "RZUFF WONHA RURZOWOM RURZE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Napisy nauliczne IP: *.chello.pl 16.09.05, 18:36 Na plakacie wyborczym dopisane ROMAN GIERTYCH NADZIEJA DLA POLSKI że cie nie wybioro Odpowiedz Link Zgłoś
bbski1 Re: Napisy nauliczne 16.09.05, 18:35 I JESZCZE JEDNO z Klubu Kultury "Eureka"w Bialej Podl. "NIE DOSTANIESZ ANI KROPELKI" podpisano: Ania Kropelka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buuba Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:04 Autentyczny napis z placu zabaw przed McDonaldem w Opolu(juz go zmienili niestety)" Wszelkie niepodleglosci zglaszac obsludze restauracji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rooski Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 00:06 "Wiem, wiem, c.ujowy napis..." to z mojej średniej Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Napisy nauliczne 21.09.05, 15:40 Hihi, ja to widziałam w Hajnówce "U Wołodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
bbski Re: Napisy nauliczne 17.09.05, 12:36 pamiętam napis w ubikacji w mojej szkole średniej: POPATRZ W PRAWO...(PATRZĘ), POPATRZ WYŻEJ...(PATRZĘ), NIE ROZGLĄDAJ SIE TYLKO SRAJ!!... Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Napisy nauliczne 17.09.05, 13:18 "Podatki to kradzież" - standart "Witajcie w krainie, w której obcy ginie" - na bloku w pobliżu kościoła, nikt tego nie usuwa od dobrych 10 lat "Nie mam na chleb" - a spray to chyba pożyczony :) "Płynie Wisła płynie, a jej trener zginie" "SLD złodzieje" - na murze żydowskiego cmentarza Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Napisy nauliczne 17.09.05, 13:18 "Podatki to kradzież" - standart "Witajcie w krainie, w której obcy ginie" - na bloku w pobliżu kościoła, nikt tego nie usuwa od dobrych 10 lat "Nie mam na chleb" - a spray to chyba pożyczony :) "Płynie Wisła płynie, a jej trener zginie" "SLD złodzieje" - na murze żydowskiego cmentarza Odpowiedz Link Zgłoś
blue_eyes Re: Napisy nauliczne 17.09.05, 14:38 jeszcze do Szkieletora krakowskiego wrócę - czy ktoś pamięta dokończenie napisu: "Czy wiecie że Okrutnik to..." - pomimo szczerych chęci od kilku dni nie udaje mi się odczytać tej zamazanej (obecnie TSami czy inną Cracovią) końcówki... :( Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Napisy nauliczne 17.09.05, 16:15 Poszło gdzieś w środek więc ponawiam :-) Napis tak piękny w swej prostocie przesłania,że wykorzystany na pocztówki wakacyjne.Miejscowość nadmorska plaża,morze,zachód słońca ,betonowe wzmocnienie wydm a na nim napis sprayem " każdy ma prawo do orgazmu" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
minnetou Re: Napisy nauliczne 18.09.05, 03:08 W Swieciu przechodniow zawsze straszyl nauliczny napis(ul.Polna): witamy w dzielnicy lordow, wielkie nieporozumienie, ale wygladalo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynka Re: Napisy nauliczne IP: *.cable.tmark.pl 02.10.05, 19:01 a w chełmnie koło świecia napis przed "Twoim lekarzem" - "klinika złamanych serc i hu..ow" urocze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulugula Re: Napisy nauliczne IP: 80.51.206.* 18.02.06, 13:02 w chelmnie na koperasa na bloku nr3 "Kwiatowa sadzi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chełminianka Re: Napisy nauliczne IP: *.cable.tmark.pl 25.02.06, 18:25 bo to akurat prawda :P Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 18.09.05, 13:56 Za komuny w Krakowie na hotelu Polonia, naprzeciwko dworca był taki neon: KORZYSTAJ Z USŁUG KOLEI RADZIECKICH. Dziwnym trafem zawsze "psuła się" część liter i wyświetlało się "LEI RADZIECKICH". Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Napisy nauliczne 18.09.05, 14:08 Bym popsuła tak KORZYSTAJ Z USŁUG KO Z ICH :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies_podwojny Re: Napisy nauliczne IP: 62.233.188.* 18.09.05, 16:32 Lublin. MARIAN- KOŃ KTÓRY MÓWI ??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ola_zosia Re: Napisy nauliczne 19.09.05, 20:15 Teraz ja: - Muchy też mają uczucia - Kiecaki na klęczniki, a nie do polityki Odpowiedz Link Zgłoś
miluszka Re: Napisy nauliczne 19.09.05, 22:24 A kto pamięta w Krakowie u wejścia do przejscia podziemnego przy Dworcu "witajcie kmioty ze stolicy"? No i jeszcze starsze - z lat głębokiej komuny , na trasie kolejowej tuż przy Zawierciu " ćwicz oczy i dłonie w ojczyzny obronie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Re: Napisy nauliczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:53 Z 15 lat temu w Szczecinie - na wiadukcie za krzyżówką w Zdrojach w kierunku Słonecznego: "WAŁĘSA SKROBANKA TYLKO Z WIADRA SPIER...." Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 22.09.05, 11:31 Kraków, ul. Kopernika: ANI BUZEK, ANI KWACH, CAŁY RZĄD NIECH GRYZIE PIACH! Rządu Buzka już 4 lata nie ma, a napis przetrwał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luca3105 Re: Napisy nauliczne IP: 62.40.80.* 11.01.06, 13:25 Chyba było już kilka razy, ale nieodmiennie mnie zachwyca - RANY BOSKIE JESTEM KIOSKIEM - ze 20 lat temu na starym, odrapanym kiosku ruchu w Kątach Wrocławskich. Tytuł "Szczęk" po czesku (kino w Czeskim Cieszynie rok 1979 (chyba) "Boj trzech statecznych mużi ze żralokem" Piszę fonetycznie, żeby nie było! Umarłam ze śmiechu. Ostrzeżenie przy torach kolejowych (też czeskie)Dejte pozor vlak was może ożebratit. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 22.09.05, 12:53 Nie tyle "nauliczny" co "napociągowy". W pociągach z automatycznymi drzwiami zazwyczaj są napisy "PO USŁYSZENIU SYGNAŁU WYSIADANIE ZABRONIONE". Kiedyś widziałem napis tak przerobiony poprzez wymazanie niektórych liter, że wyszło "PO USŁYSZENIU SYGNAŁU WYDANIE BRONI". A w Krakowie napis na przystanku "STAROWIŚLNA" ktoś przerobił kiedyś na "SARNA". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khas Re: Napisy nauliczne IP: *.internet.v.pl 22.09.05, 13:45 szczecin. "katolizm faryzejski przepada w piekle". dla mnie bomba :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Napisy nauliczne 30.09.05, 11:59 Graffiti w jednej z podkrakowskich wiosek: BIG DUPA Ciekawe połączenie elementu obcego i rodzimego:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Napisy nauliczne 30.09.05, 12:10 Pewnie jako przeciwstawienie do Big Cyca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikar Re: Napisy nauliczne IP: 217.98.123.* 02.10.05, 00:46 Należy to zapewne do gatunku Urban Legends, ale opowiadano mi że wczasie stanu wjennego, albo tuz przed, w przejściu podziemnym koło dworca Gdańsk Główny namalowano "IRENA KOCHAM CIĘ. ALBIN". Napis od razu zamalowano, ale na drugi dzień pojawił się drugi: "I TAK CIĘ KOCHAM !!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.C. Re: Napisy nauliczne IP: *.msk.pl / 80.50.253.* 02.10.05, 18:52 Trochę z Tychów: Miller Killer Lech Wałęsa = Kupa mięsa Olewam robotę. Strażak Wipijmy za błędy. Rysiek - nie wiadomo dlaczego, właściciel zamalował "podpis" Ryśka (Rynkowskiego?) , ale sam tekst zostawił :) Gdy życie ci zbrzydnie i stanie się piekłem wsadź głowę do kibla i je***j się deklem A gdy budowano hotel - Piramidę (ten, gdzie wkółko wypoczywa teraz Wisła Kraków) na murze nieopodal pojawił się napis "Precz z faraonem!" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Napisy nauliczne IP: *.its.it 03.10.05, 15:06 W Bielsku-Białej, na skrzyżowaniu ul. Krakowskiej i Żywieckiej: SZATAN STWORZYŁ ARMIĘ, A BÓG DEZERTERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxbox Re: Napisy nauliczne IP: 195.26.24.* 03.10.05, 17:58 W Pruszkowie na murze : "Przechodniu beknij se!" albo na szkole "boze chroń mnie przed katolikami" Odpowiedz Link Zgłoś
sysia13 Re: Napisy nauliczne 03.10.05, 17:58 Ładnych parę lat temu na murze jednostki w Łebie: "Ręka nie granat, ch..a nie urwie" "Uszatek to ci..l - (w podpisie ) Koralgol w WC-cie nieistniejącej juz dawno knajpy Hobbit w Katowicach - Na drzwiach napis "Popatrz w prawo" po prawej stronie napis "Popatrz w lewo" po lewej stronie "popatrz w tył" a z tyłu "SRAJ ĆWOKU A SIE NIE WIERĆ" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxbox Re: Napisy nauliczne IP: 195.26.24.* 03.10.05, 18:08 albo "1939-1945 tournee Hitlera po europie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jehonala Re: Napisy nauliczne IP: *.atol.com.pl 04.10.05, 09:54 Nie z ulicy tylko z ławki szkolnej: Zasmażka dla Staszka Jezus Chytrus Superstar Napis nad tylnym wejściem do szkoły: Ty, który wchodzisz, żegnaj się z nadzieją Odpowiedz Link Zgłoś
martyna101 szczecin os.kasztanowe 04.10.05, 13:51 u mnie na bloku wlasnie wczoraj powstal napis : "coco jambo i do przodu to jest moje hasło" hmm...nie do konca wiem co autor chail przez to przekazac:PPP pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
szafa.bojowa Re: szczecin os.kasztanowe 04.10.05, 20:04 to jest kultowy text z filmu 'chlopaki nie placza', swietny zreszta :P Odpowiedz Link Zgłoś
martyna101 szafa.bojowa dzieki ;) troszke do tylu jestem:P 05.10.05, 13:43 pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciotka Re: Napisy nauliczne IP: *.c204.msk.pl 04.10.05, 19:24 Nad Jeziorem Żywieckim przy szosie niedaleko Oczkowa: "Zakaz wyrzucania śmieci surowo wzbroniony" Gdzieś na Śląsku tablica z dźwięcznie brzmiącą nazwą firmy "DYWYTA", pod spodem branża: DYwany WYkładziny TApety W kamieniołomie granitu w Strzelinie ostrzeżenie: "Uwaga! Niebezpieczny przodek", chciałam to tacie podarować... W okolicach Łodzi tablica z nazwą firmy "KAGUAR" (Co to znaczy? Kangur, kuguar, jaguar?) oraz z logo - kangur, a jakże... Fajny wątek, pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jehonala Re: Napisy nauliczne IP: *.atol.com.pl 05.10.05, 09:33 DyWyTa - to w Opolu;-) Oraz sklep Prosiaczek (chyba) z uśmiechniętym radośnie różowiutkim prosiaczkiem. Sklep mięsny dla jasności, z prosiaczkami w częściach. A jeszcze takie skojarzenie: w lokalnej gazecie reklamowej jest strona z wykazem sklepów z artykułami dla zwierząt (co jest wyraźnie zaznaczone). Pośród tychże sklepów sklep myśliwski z róznymi gadżetami dla amatorów własnoręcznie upolowanej dziczyzny. Ręce mi opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Napisy nauliczne 05.10.05, 10:05 Osobiście nie widziałem, ale mi znajoma opowiadała o szyldzie, który widziała, a na którym stało napisane MASARZ EROTYCZNY Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Napisy nauliczne 10.10.05, 17:08 pavvka napisał: > Osobiście nie widziałem, ale mi znajoma opowiadała o szyldzie, który widziała, > a na którym stało napisane MASARZ EROTYCZNY Haha , a tej znajomej opowiadałam ja - córka! Pawka, to ty ze scrabble`a? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Napisy nauliczne 10.10.05, 17:08 kochanica-francuza napisała: > pavvka napisał: > > > Osobiście nie widziałem, ale mi znajoma opowiadała o szyldzie, który widz > iała, > > a na którym stało napisane MASARZ EROTYCZNY > > Haha , a tej znajomej opowiadałam ja - córka! Pawka, to ty ze scrabble`a? I to nie był szyld tylko ULOTKA hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sophie Re: Napisy nauliczne IP: *.autocom.pl 11.11.05, 23:48 W Zamościu można znaleźć namalowane sprayem lody a pod nimi napis: "Dziewczyny poszły siku" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: varsói Re: Napisy nauliczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:58 1. U mnie na podwórku ( mieszka tu pewna Dominika, w skrócie Ika ): "Ika sika" ( dopisek ) "I sra." 2. "C.ipa" ( dopisek ) "I ch.uj" 3. W pociągu podmiejskim pod Kielcami: "Chodź, opowiem Ci historię o dalekiej Ukrainie, pier.dolnęła elektrownia, Radomsko to ch.uje." 4. Pociąg podmiejski w Warszawie: "Chcesz mieć cnotę, jak marzenie, umocz c.ipę w Butaprenie, żaden k.utas pier.dolony nie przebije takiej błony." Odpowiedz Link Zgłoś
drkronski Re: Napisy nauliczne 05.10.05, 21:27 Napis w bramie: GINEKOLOG HOBBYSTA - Gdansk Wrzeszcz Poeta nienaoliwiony skrzypi - Sopot Tylko twardziele pierdza przy sikaniu - na lawce w moim dawnym LO Odpowiedz Link Zgłoś