IP: *.as.ennis1.eircom.net 20.06.01, 21:18
Jak najlepiej i najtanie spedzic wakacje na Korsyce, gdzie
sa najlepsze plaze i najciekawsze szlaki gorskie.
Jak wyglada baza noclegowa.
Dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: jovik Re: Korsyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 14:49
      Korsyka - urocza!!! Polecam glownie poludnie i zachodnia czesc wybrzeza. Bajka.
      Jesli chodzi o szlaki to nie bylam w srodkowej czesci, ale podobno jest
      fachowo. Noclegi - campingi, tanio i wygodnie we wlasnym namiocie.
    • Gość: Piotr Re: Korsyka IP: 213.195.142.* 21.06.01, 17:19
      Najpepiej chyba jechać samochodem do włoskiego portu Livirno, z tamtąd promem
      okolo 4 godin do Bastii. W północnej części wyspy przeważają plaże piaszczyste
      i jest sporo zieleni, im dalej na południe tym bardziej sucho i więcej skał a
      plaże kamieniste. Byłem na Korsyce dwa razy w sierpniu 1999 i na początku
      września 2000. Jeżeli chodzi o góry to z Bastii można dojechać kolejką wąskoto-
      rową do Corte, ok 1,5 h a z tamtąd jest dużo szlaków turystycznych, góry mniej-
      więcej jak nasze Tatry, tylko bardzo gorąco. Najtaniej chyba jest mieszkać na
      kempingu, ceny takie jak w Polsce tylko standart lepszy, jedzenie najlepiej
      kupować w supermarketach jest stosunkowo tanio. Mój ulubiony kemping to San-
      Damiano na południe od Bastii na mieżeji oddzielającej może od jeziora. Jego
      duży plus to dużo drzew, czasem na Korsyce jest cieżko znaleźć kemping z
      drzewami, oraz to że graniczy z bardzo ładną plażą, jak się trafi dobre miejsce
      to można rozbić namiot 50 od morza. Generalnie bardzo polecam Korsykę, byłem
      tam dwa lata z rzędu i być może w te wakacje pojadę znowu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka