Gość: khkhg Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 10:00 kwasy, feta, materiał, koks chyba o tym zapomnieliście, pierwsze lata ostrych tańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemas Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.242.81.adsl.skynet.be 10.11.05, 11:40 fanta - dzięki za wspaniały wątek! Łza się w oku kręci jak się to wszystko czyta. Chwilowo nie mam czasu żeby się rozpisać więc powiem tylko tak: te lata to najlepsze lata mojego życia! Pozdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.crowley.pl 10.11.05, 11:50 Zbierało się puszki i stawialo na regale, a także karteczki z notesików, kapsle, pocztówki. Hitem były gazety Bravo i Bravo Girl, Popcorn. Pierwsze boysbandy m.in. Take That, East 17 i inne. Koszule fanelowe, wytarte jeansy, trampki, Plecak kostka, i takie placaki indiański czy jak i tam, w takie kolorowe wzory. Odpowiedz Link Zgłoś
freud1 Re: Komiksy TM-Semic... 10.11.05, 11:53 ... No i oczywiscie Top Secret, Secret Service i niesmiertelna Amiga!!! Nie wspominajac fascynacji NBA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Komiksy TM-Semic... IP: *.246.jawnet.pl 10.11.05, 14:33 Komiksy Thorgal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.crowley.pl 10.11.05, 11:53 Ja pamiętam jeszcze mentosy, który były podstawą, obok soczków w kartoniku na każdej wycieczce szkolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka29 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: 195.136.92.* 10.11.05, 12:00 Pewnie ...moje liceum /no i matura/stare,fajne czasy...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Sobolewski Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.3.pl / *.3.pl 10.11.05, 12:29 Temat był już rozpracowywany: smupo.achjoj.info/kultowe_lata_dziewiecdziesiate a także: smupo.achjoj.info/kultowa_pierwsza_dekada_xxi_wieku smupo.achjoj.info/kultowa_pierwsza_polowa_xix_wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert56 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: 195.134.112.* 10.11.05, 12:53 Ale dlaczego nikt nie wspomnial Kaszpirowskiego? Kiedy lecial w telewizji, to jak sie szlo po osiedlu to zewszad bylo slychac "adin, dwa, tri...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matik30 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: 150.254.192.* 10.11.05, 13:02 Kelly Family Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: 82.211.83.* 10.11.05, 13:22 THE SIMPSONS!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.brda.net 10.11.05, 16:02 ALF !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin 1981 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 18:56 Początek lat 90-tych i gumy Hubba-Bubba, Turbo ("nieśmiertelne" obrazki) , Super-Cars i Football po 3000zł (z kartami bodajże z Euro '92). 1993 - albumy do naklejek z "Dynastii" czy "Chabel i Danny - tego było kilka serii, chyba od 1990). Wafelki Kuokou-Roukou za 2-3000zł (Koukou Roukou jest pachnące w polu w lesie i na łące...) czy Serenata. pierwszy numer "Samochodów Świata 1991". Reklamy: Najstarsza jaką pamiętam z TV to soki "Bill" czy jakoś tak, "z pewną taką nieśmiałością...", "spróbuj wielki tej świeżości...", "snack, snack, snack wylądował już kosmiczny snack. Snack, snack, snack - musisz zajadać choćbyś pękł", "Business Foundation Book" (z jajkiem), "bez namoczenia", "Postaw na jakość, postaw na AGIP, postaw na sześcionogiego psa", Przerwa na reklamy (z kulą przelatującą przez środek ekranu na pomarańczowym tle) w trakcie Dynastii. Ace of Base, czy mega hit puszczany "na okrągło" 4 non blondes "What's Up" (później to była Macarena, Coco Jambo, Get Down). Gry planszowe - "Business Game", "Magia i miecz" i jej kontynuacje. Wielki koncert na Wembley w 1992 (Tribute to Freddy Mercury).Guns 'n Roses, Nirvana "Nevermind", Oasis, The Prodigy, Sepultura. Big Cyc z albumem "Z Gitarą wśród zwierząt (1996)". Początek hip hopu wraz z Liroyem "Bafangoo" (Scyzoryk, Scooby Doo Ya) w 1995. Pierwsze stacje komercyjne - Telewizja Echo, Polonia 1 (wraz z Mac Gyverem i Drużyną A w 1993), Wielka "kosmiczna" Inwazja Mocy RMF-FM w 1996. Listy Przebojów RMF (Eurochart, Hop-Bęc), 30-ton, World Chart Show. Sprzęt - "jamniki-no name'y (dzięki nim można było bezproblemowo przegrywać kasety)", walkmany "Panasonix", Panasoanic, Thompsonic, koniec Diory i Elwro. Zmierzch płyt winylowych na rzecz kaset (wszechobecnych na targowiskach), a tych z kolei wypieranych coraz bardziej pod koniec dekady przez CD i w niewielkim jeszcze (przez niewielką liczbę osób posiadających sprzęt klasy Pentium) stopniu MP3. Prasa komputerowa - śp. Bajtek, Top Secret, Commodore & Amiga. Pierwsze CD-Romy dołączane do gazet Chip, (PCWK - to w 11/1995...). Komputery C-64, Amigi podłączane do telewizorów. Giana Sisters (Super Mario Bros na Pegasusie), Bruce Lee, International Karate... Flippery i automaty na monety 20 zł (gra kosztowała 3000 w 1993) a na nich m.in. Green Beret. Pamiętam przedsiębiorczych wczasowiczów udostępniających nad jeziorem w Jesionce w 1993 komputer C-64 ze stacją dysków i stosem gier (minuta kosztowała 500 zł). AC-Logo (żółw) czy Gucio obchodzi swoje miasto na Elwro 800 junior, Wolfenstein 3d na 386 sx, Test Drive, Doom, Duke Nukem 3d, Need For Speed. Cała pierwsza połowa dekady pod znakiem Disco Polo (Shazza, Milano, Bolter, Boys "Wolność i swoboda") lecace w każdej kawiarni w turystycznych miejscowościach i na straganach. Walki Gołoty, rzut Krzykały (w X 1998), problem roku 2000, powódź w lipcu 1997, "Pan wszedł tu jak do obory - ani be, ani me, ani kukuryku". Kama (Serce jak dzwon), ociec prać (Pollena 2000). Kasety grupy Hey z autografami w co drugiej, pierwsze telefony komórkowe wśród znajomych (liceum, 1997 rok). Dla mnie czymś zadziwiającym były skanery przy kasach (rura od odkurzacza "czytająca" artykuły). Fox Mulder i Dana Scully; "Bravo" i "Popcorn", a obok nich "Mickey Mouse", "Kaczor Donald", "Królik Bugs", "Zwierzaki"; "Odkrycia Młodych" i "Tajemnice zwierząt" (seria zielonych książek, chyba tak się nazywała), Kurtki T-Rend (czy jakoś tak, pisane pionowo z góry na dół), głupie hasło "Fila dla debila" i wogóle pełno podróbek odzieży. Moda na BMX, później na "górale" i łyżworolki. "Król Lew" w kinach i szał na karteczki z notesu wśród urodzonych nieco później, "składanki" gier fpp na CD po 30 zł na giełdzie, inne płyty po 15 zł, przegrywanie na dyskietki (2 zł + dyskietka) na giełdzie, MKS VIR i dema wirusów. Poza tym spór o aborcję, referendum uwłaszczeniowe, konstytucja, denominacja 1:10000, tanie papierosy (w 1995 roku paczka Klubowych kosztowała 5700 (czyli 57 gr), a niewiele przekraczało cenę 10000). Pojawienie się McDonaldów w naszym kraju (Gdy ktoś zjadł coś w McShicie mógł się tym chwalić i był obiektem zazdrości). Pepsi Cola (kiedyś tak się nazywała...), Coca Cola, soczki w kartonikach, Bonaqua... No to Frugo - ale się rozpisałem, pozdrawiam wszystkich forumowiczów, a zwłaszcza tych, co ten tekst przeczytali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.05, 23:37 słowa uznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.11.05, 13:47 pepsi cola dalej się tak nazywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torren Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.crowley.pl 14.11.05, 14:00 Gość portalu: Wrocławianin 1981 napisał(a): >Najstarsza jaką pamiętam z TV to soki "Bill" czy jakoś tak,< to było 'sosy Billy w każdej chwili' >Początek hip hopu wraz z Liroyem "Bafangoo" (Scyzoryk, Scooby Doo Ya) w 1995.< ta płyta to 'Albóóm' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor? Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 03:09 Varius Manx :D No i pierwsza wieża z CD....pierwsza płyta CD.... pegasusy...ehh... ja jestem rocznik '90 ale nieco pamiętam z końcówki lat '90 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goommolyte Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 13:47 Kaszpirowski to bardziej koniec lat 80tych. Ale dowcip o nim był znany jeszcze w 90tych: -Co zrobić, żeby Kaszpirowski wyleczył hemoroidy? -Trzeba wypiąć d... do telewizora! Odpowiedz Link Zgłoś
lady.k Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 13:53 o rany,lata podstawówki...;-)Bravo i BravoGirl,czytane ukradkiem na lekcjach ZPT;-) Pierwsze dodatki do gazet.Legginsy,duże bluzy...Koszule (brr),jak to mogłam nosić.Backstreet Boys, Kelly Family, Take That, Nirvana, Guns n Roses, Rage Against The Machine-do wyboru do koloru. No i Spice Girls, o matko, to był szał, pierwsze "plastikowe" ubrania, buty na koturnach (miałam lakierowane adidasy na koturnie), jeżdżenie po całej Europie co dla mnie było normalne a rodzicom łezka się w oku kręciła...Wysyp turystów do Krakowa, wielojęzyczny Rynek, pojawienie się wściekle kolorowych szyldów nad sklepami, mini- i hipermarkety a w nich wózki na 1zł;-)Zbieranie kolorowych karteczek do albumów (sic!), wklejanie naklejek z gum do żucia do specjalnych albumów...Powstanie sklepów typu szwarc, mydło i powidło a w nich cały dobrobyt kapitalizmu made in China;-)Zmasowany atak India shopów a wnich popularnych plecaczków tkaninowych i różnych innych, wtedy jeszcze tanich, ubranek.Napój Sinalco, potem automaty z piciem.Powstanie wielkich bazarów z ciuchami i wszelkim dobrem np. Tandeta w Krakowie.Love Parade, nowa muzyka, kiedy dorastałam to grunge odchodził już w odtawkę a zaczynało się coś jak pierwotne techno. Jeszcze 2 Unlimited, MC Hammer, Snap i takie tam.Prodigy!! Pierwszy komputer, Internet, pierwsze płyty CD a na początku lat 90. kasety;-) Aha, no i o dosco polo zapomnieć nie mozna, na trwałe zmieniło to repertuar polskich wesel;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mesmeredia Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 13:55 Napster, ICQ, gg, dyskietki, pierwsze oryginalne kasety z hologramami, likwidacja wszystkich ośrodków z kasetami po 20 tys., denominacja, kaskada, wesela przy kaseciaku, bluzki z kapturami noszone do powłóczystych spódnic, metalowe szpileczki, zmiana kasowników w autobusach na niedziurkujące, reklamy benettona i durexa, program "Morze" w tv z piękną czołówką, mnóstwo programów o podróżach w tv (tony halik!), moja pierwsza płyta, internet i mp2 oraz mp3, gazety obcojęzyczne: NME, MM, Q, Empik, Trójka bez dżingli i rmf którego sie słuchać dało, JW 23 :-) Wywiad z wampirem, oasis, szał na miniwieże, audiofile, Młody Einstein w tv każdego sylwestra, Daria na MTV, Viva i kolorowa "muzyka" z Niemiec. Ech... :-) I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampirella Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 01:51 skoro ICQ to i IRC :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
cechatehace Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 14:08 Przede wszystkim trzeba zapamiętać, że liczebniki porządkowe pisze się bez końcówek, a ewentualnie z kropką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszub lata 90-ta należały do naciągaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 14:36 Po upadku "komuny" ludzie byli chłoni zachodnich nowości. Pamiętacie takie firmy jak Amway, Zapter, Commercial Union, Sklepy wysyłkowe, AudioTele itp. Ci to potrafili naciągać ludzi. A druga grupa naciągaczy to politycy- co ci potrafili na obiecywać. Nasi obecni politycy już nie mają takiego polotu. A szkoda- warto było się pośmiać. A co do seriali i gazet. Ja pamiętam serial Alf,Przyjaciele,Swiat wg Bandgich, a z gazet Tylko Rock i Machina. Zespoły Faith No More, Alice in Chains, Oraz nie śmiertelny przebój MYDEŁKO FA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FlashMan Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.pl / *.access-net.pl 10.11.05, 15:01 Oooh, szkoda, że tamte czasy już odeszły - bardzo za nimi tęsknię. Gdy nadszedł już ten XXI wiek, życie stało sie jakieś takie smutne... Z tych pięknych czasów pamiętam antenę satelitarną, filmy na VHS, Pegasus, zespół Ace of Base, gumy do żucia Turtles, Huba-buba, coraz większe zainteresowanie zagranicznych inwestorów naszym krajem. Lata dziewiędziesiąte to nie tylko lata szczęścia i radości, to także lata wewnętrznego bólu i smutku. W tych latach zmarły dwie ważne dla mnie osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek CB Radio IP: *.246.jawnet.pl 10.11.05, 14:37 CB Radio , było tyle młodych ludzi. Anteny na dachach. Te radia Alan, Prezydent, Midland. Onwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piopal Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.comarch.pl 10.11.05, 14:42 było fajnie... NBA z Włodkiem Szaranowiczem, no i oczywiście problem roku 2000 - miały przestać działć windy, urządzenia medyczne itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Wojna w Europie !! I po II W.Św. !! IP: *.attu.pl 10.11.05, 14:52 Wojna w Europie !! I po II W.Św. !! A wydawało się niemożliwe. Ze tu cywilizacyjnie wyżej. A tu ćwierć miliona trupów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.246.jawnet.pl 10.11.05, 15:03 Na VHS chodził film z przepowiedniami Nostradamusa na temat wojny w Iraku i ataku na Nowy York. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:12 Mea culpa - przyznaje -błąd ortograficzny w zapisie tematu. Ale nie chciałbym, żeby przesłoniło to dyskusję na wyżej wymieniony temat. PZDR Towarzysze! A co do "rozpracowania" watku - proszę się nie mądrować! Jeżeli komuś nie odpowiada ten temat, może sobie iść poczytać coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroobel Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: 80.51.139.* 10.11.05, 15:20 - windows 2.0 - pierwszy wyjazd na narty w alpy no i te wieczory gdy z łodzi jexdziło się do McDonalda w częstochowie maluchem we 4 osoby... jajecznie było pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebra Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.magma-net.pl 10.11.05, 15:47 Dynastia - największy hit tych lat, lalki Barbie (koleżanka miała ich chyba 10 + 2 Keny), koniki Pony, kolorowe reklamy, Bravo czytane ukradkiem (rodzice zabronili przynosić je do domu), zbieranie kolorowych karteczek oraz naklejek z gum do żucia, MTV - wszyscy znajomi oglądali, jamniki - manetofony 2-kasetowe, 386DX i Wolfenstein 3D... Nigdy nie będzie takiego lata... Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 15:56 A już myslalam,że nikt nei pamieta karteczek:)))) Ktory rocznik jestes?? Odpowiedz Link Zgłoś
komorka25 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 18:13 Ach, czemu jestem taka stara? Sam początek 90. to dla mnie 286AT - całe 20 MB twardego dysku - po prostu szał! I piwo w puszkach. I ciągłe dziwienie się, że można chcieć jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.brda.net 10.11.05, 16:07 Wydanie pierwszego, stabilnego jadra, a potem zawiazanie projektu GNU/Debian! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.ydp.com.pl 10.11.05, 16:02 dla mnie to przedewszystkim slynna i niezniszczalna "Moda na sukces" Odpowiedz Link Zgłoś
nilgau Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 16:10 Kurczę, zapomnieliście, że wtedy były najlepsze imprezy - w domach znajomych (kto teraz robi takie ?? zblazowane dzieciaki bawią się w klubach... pamiętam imprezę, gdzie zjeżdżaliśmy po schodach na drzwiach od łazienki z 9 piętra. Było to chyba u kogoś za żelazną bramą. A na innej imprezie ktoś wbił szablę (tata był kolekcjonerem) w telewizor. u mnie kiedyś ktoś zasnął w wielkiej roli zwiniętej wykładziny i starzy odkryli go nast. dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imprezowiczka Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 16:25 Taaak imprezki domowe, bylo ich troche, wychowalam sie w niewielkim miasteczku wiec tym bardziej bawilismy sie w domu. To jest moje glowne wspomnienie z tych lat, no i oczywiscie kaseciaki, przegrywane tysiace razy tasmy :) A z wczesniejszych czasow najbardziej kojazy mi sie Bravo z ktorego rodzice notorycznie wyrywali mi "nieprzyzwoite" strony :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejo Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.bulldogdsl.com 10.11.05, 16:48 *Lucja z Mtv, *rosyjskie gierki - jajeczka, z czterema przyciskami, trzeba bylo lapac w koszyk spadajace jajka *czerwone lub czarne bandamki (bandanki?), dziewczyny nosily je zamiast pasków do spodni *dlugie spodnice *grzywki na tzw Alfa (gó..e u dziewczyn) * golden life, ira , hey, kasie (nosowska i bartosiewicz), synu nie bluzgaj (wilki) i fistaszki na niebie (de mono) *prasowanki (kupowalo sie w drogerii nalepki,które za pomoca zelazka pzryprasowywalo sie do bialego t-shirtu *Pranie bluzek w farbach do tkanin po uprzednim obwiazaniu bluzki sznurkiem lub nitka (wychodzily takie pajeczynki lub esy -floresy) *rozcinakie jeansów na dole i wszywanie trójkatnego materialu, zeby byc wystylizowanym na lata 60. Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 18:05 pierwsze kluby nocne i agencje towarzyskie ludzie noszacy radia samochodowe w reku koszulki we wzorki buty lakierki kurtki flayers a co do muzyki to eurodance : Dj bobo , 2 unlimited, fun factory, masterboy, 2 brothers on the 4 th floor a z techno: the progidy ( w szczegolnosci kawalek no god) , members of maydey ,scooter,moby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.krak / *.crowley.pl 10.11.05, 18:29 a co to sa te kurtki flayersy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.246.jawnet.pl 10.11.05, 19:06 Były jeszcze kasety z polskim rapem Kazika, "już umiera ta kraina", "spalam sie" itd oraz jego konkurenta Liroja "scyzoryk scyzoryk tak na mnie wołają". Odpowiedz Link Zgłoś
mateszalka Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 19:37 No, a dla mnie lata 90. to wlasnie pierwsze imprezy w knajpach, a nie w domu, kolorowe drinki z parasolkami :-) i irish-puby, wtedy sie poznalo takie pojecie. Zreszta byly calkiem fajne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:18 Dla mnie ciemną stroną lat 90 było powolne odwracanie sie TV od młodego widza. Nie było już niczego, zadnej kultowej audycji oprócz Kulfona i Moniki dla młodzieży - owszem- zwłaszcza wysyp "alternatywnych " programów w stylu DRGAWY, CZAD KOMANDO itp. W porządku była FRONDA I ALTERNA TI VI. ale dla dzieci? porażka na całej linii. A co do alkoholi, to przeciez wielkie uderzenie najtanszych na rynku wyrobów winopodobnych, tzw "siary". To własnie lata 90 urodziły legendarnego KOMANDOSA i wiele innych "napojów". Odpowiedz Link Zgłoś
the_sleeper Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 20:36 Koniec PEWEX-ów, zachodnie auta na ulicach (dwudziestoletnie Audi - to był szpan ;), Cinquecento - samochód marzeń, Pegasus (Super Mario Bros - to była taka świetna gierka ;). Pierwsze reklamy i chęć posiadania reklamowanych produktów (szpanowałem mentosami - teraz mi wstyd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:41 MARIO był zajebisty! A co do gier, to raz zepsuł mi sie joystick i kupiłem sobie taki reklamowany w TV - SCORPION się nazywał. Był czarny, można go był w bardzo dziwny sposób składać-rozkładać i generalnie groźnie wyglądał. Co z tego, skoro się rozpieprzył po paru tyg. uzytkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazu Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:44 pan Tik-Tak, krasnal Hałabała obciachowe "adidasy" w kostkę i jeansy gumki, dresy ze stadionu, getry z lajkry kolekcja zabawek z kinder niespodzianek, historyjek z donaldówy, puszek po piwie... dynastia, cudowne lata, mac gyver, drużyna a, m.a.s.h., swiat wg. bundych... a w niedzielę rano "w starym kinie" z tym fajnym starszym panem kaskada, kuku-ruku, zapiekanki w przyczepach campingowych, a potem hamburgery łooooo, fantastyczny temat, jak znajdę wenę to potem jeszcze coś dopiszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Ruscy handlarze IP: *.246.jawnet.pl 10.11.05, 22:23 Bazarowi biznesmeni z portfelami na paskach wypchanymi pieniedzmi. Ruscy handlarze sprzedający: lornetki, wiertarki, szlifierki, talerze, zegarki, gwoździe, wiertła, firanki, staniki, medale armii ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś
mateszalka Re: Ruscy handlarze 10.11.05, 23:00 I tanie ksiazki! Pelno ich bylo, fakt, ze niepiekne, ale mozna bylo duzo kupowac. I nikt nie kupowal, ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz_Enko Re: Ruscy handlarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 13:38 ...również akcesoria wojskowe: lornetki, noktowizory, a dla "znajomych" nawet i broń :) Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 11.11.05, 10:41 a co to sa te kurtki flayersy?? To sa kurtki bez kolnierza wystepujace najczesciej w kolorze czarnym od spodu czerwona podszewka .Teoretycznie mozna nosic taka kurtke na obie strony , ale i tak wszyscy je nosili na ta czarna strone .Obecnie nosza je przewaznie skini .Kurtki maja jedna podstawowa zalete sa lekkie i cieple i nie krepuja ruchow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 11.11.05, 16:12 a teraz się mówi tylko geje noszą fleje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.krak / *.crowley.pl 12.11.05, 00:39 aaa..., to juz wiem jakie! u nas na to sie mówiło szweda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.11.05, 01:30 Grunge, flanelowe koszule, Nirvana, Faith No More A CLIPOLA pamietacie? komputer Amiga i moja szkola srednia, ach... Odpowiedz Link Zgłoś
ateista-onanista Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 11.11.05, 06:56 ...HUYOWO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ananaska Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:23 PEWEKSY !!! guma do żucia Shock, Donald, Turbo białe soczki z pomarańczą nadrukowaną na kartoniku Chipsy chio sombrero, Ruffles kurczakowe - mniam :P miś Koralgol i Uszatek na dobranockę, poźniej : Brygada RR Yattaman, Banda Drombo, Czarodziejka z księżyca Dynastia , Matki żony i kochanki, Studio Fitness, W Labirynicie Koło Fortuny, Czar Par (pamiętacie?), Polskie ZOO kolonie letnie nad morzem trwające 3 tygodnie Dr.Alban !!! Kriss Kross Spice Girls Backstreet Boys (Kelly Family- haha) jakiś Fred : "I'm too sexy.... don't talk just kiss..." getry, bluzki z frędzelkami i nadrukami gwiazd muzyki i filmu, opaski na glowe z przyczepionym sztucznymi włosami <hahaha> gra w gumę, skakanie na skakance, gra w klasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ananaska Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:24 Aha i jeszcze Pollena 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labamba Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:39 ojciec prać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynamonka Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:47 -gry komputerowe sterowane niezawodnym joystickiem -program Halo-Gramy na polsacie z młodym Wojewódzkim i sexy Łucją -debiutujące Wilki, 1992- świetna płyta, szczególnie kawałki: son of the blue sky, beniamin, erol, rachela, aborygen... -fascynacja Metrem, Buffo i Januszem Józefowiczem -program Clipol, ktory nagrywałam na wideo w wakacje 1994r- debiutująca Kasia Kowalska z niskobudźetowym, wręcz garażowym, ale sugestywnym teledyskiem do piosenki Wyznanie, zresztą ta piosenka również była w innej, surowszej wersji, od której włosy stawały na rękach. potem już nigdzie tego nie było. -edyta bartosiewicz, angielskojęzyczna płyta Love, a potem Sen, hit lata 1994 -varius manx i "zanim zrozumiesz" -poza rockiem oczywiście muzyka dyskotekowa typu Haddaway "what is love", FunFactory "I wanna be with you", DJ Bobo "that's a party" i inne wakacyjne hity - Prodigy, zwłaszcza "woodoo people" - 1996 r. -imprezy, osiemnastki w domach, na których normą była większa lub mniejsza demolka, liczyła się pomysłowość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piopal Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 11.11.05, 16:16 no i jeszcze 'drużyna a' na polsacie... Odpowiedz Link Zgłoś
ginalskie Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 11.11.05, 16:53 TOP-ONE ! ! ! Od samego początku, do końca... a tak na marginesie - na dniach wydają płytę :D Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 11.11.05, 18:35 Jeszcze w latach 90-tych popularne bylo puszczanie muzyki dance w mieszkaniu na caly regulator(o roznych porach dnia nawet jesli nie odbywala sie tam impreza) przy otwartych oknach .A jesli ktos mial mocny sprzet to muze bylo slychac kilka blokow dalej.Obecnie milosnicy tej szkodliwej dla sasiadow rozrywki przesiedli sie do samochodow i zalozyli car audio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.246.jawnet.pl 11.11.05, 20:39 Czesto w mieszkaniach miłośnicy disco mieli migajace oświetlenie dyskotekowe "kolorofony", kule dyskotekowe i koguty z pomocy drogowej. to wszystko w mieszkaniu razem ze sprzetem grającym. Całe osiedle misiało wiedzieć gdzie odbywa się impreza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w bardzo kiepski poziom polskiej pilki . ciagle prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 19:28 grane . ms me :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KasiaW aj jeszcze dopisze: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 19:51 jazda na disco do pobliskiej wsi w 8 osób maluchem "bliska moim myślom, chciałbym ci powiedzieć....." chio chips game boy wypożyczalnie kaset video z Top Gun killer i psy poznałam mojego męża :) :****** love parade, westbam Odpowiedz Link Zgłoś
totylkoja84 Re: bardzo kiepski poziom polskiej pilki . ciagle 11.11.05, 20:00 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemeqq Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 23:36 Tu jeszcze raz ja:) Nie wiem jak Wy,ale ja zawsze po powrocie do domu ze szkoły włączałem sobie MTV,zaś po południu wychodziło się na dwór,chodziło się z kolegami i koleżankami (np.zabawa w podchody,dziewczyny grały w gumę,czyli skakały przez nią:))Ja jeszcze miałem hula-hop:)No i to szaleństwo za piosenką "No limit"-to było coś! Odpowiedz Link Zgłoś
kot_z_cheshire Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 12.11.05, 01:04 Łezka mi się w oku kręci, jak sobie przypomnę: lajkry, ciuchy z India Shopów, spódnice niby patchworkowe a do tego swetry robione na drutach: koniecznie czarne albo w innych maskujących kolorach. I buty: nazywaliśmy je ze znajomymi "szczurkami": zamszowe, na cienkiej podeszwie, do kostek. I nikt nie wspomniał o sandałkach "jezuskach":P: skórzane, na cieniutkiej podeszwie i zapinane w kostce. A tak poza tym, to już chyba wszystko było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpiglasowa Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 01:48 "swiat wiedzy" :) kazdy mial swoja teczke w najbliszym kiosku, do ktorej raz w tygodniu odkladano mu kolejny zeszyt "swiata wiedzy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 12.11.05, 02:23 Mrowie małych, efemerycznych, lokalnych stacyjek radiowych. Śmierc Ryska Riedla. Wysyp rozmaitych czasopism, do wyboru, do koloru, tanszych, drozszych. Ostatnie lata "Filipinki" jako pisma z klasą dla dziewczyn z klasą. Dziewcząt. Akcja "Rodzić po ludzku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Busiarze, Szczęki, Sex-shop IP: *.246.jawnet.pl 12.11.05, 11:54 Wspomniano już o wysypie czasopism. Dla wędkarzy naliczyłem w kiosku chyba z 15 miesięczników. Motoryzacyjnych nawet nie dało sie policzyć. Poza tym każdy: wsyp, komórke, ogródek, garaż, kanciape, mieszkanie na parterze przerabiano na "firme". Były: mini-markety, mini-bary, mini-puby, mini-shopy oraz spożywcze abc. Pojawiły się na ulicach SZCZĘKI czyli wyzsza forma łóżka polowego do handlu. Pojawili się BUSIARZE. Włascicele Nysek i Żuków wozili tym ludzi za kase zbieraną do czapki. Podjeżdzali zawsze minute przed państwowymi autobusami. W atmosferze skandalu powstawały sex-shopy. O wizytach w nich ludzie opowiadali z wypiekami na twarzy tak jakby nigdzy nie widzieli wcześniej majtek albo gazety pornograficznej. Odpowiedz Link Zgłoś