Dodaj do ulubionych

jak zapamiętamy lata 90-te???

• Gość: khkhg Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 10:00
      kwasy, feta, materiał, koks chyba o tym zapomnieliście, pierwsze lata ostrych tańców
    • Gość: Przemas Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.242.81.adsl.skynet.be 10.11.05, 11:40
      fanta - dzięki za wspaniały wątek! Łza się w oku kręci jak się to wszystko
      czyta.
      Chwilowo nie mam czasu żeby się rozpisać więc powiem tylko tak: te lata to
      najlepsze lata mojego życia!
      Pozdrówka!
      • Gość: s Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.crowley.pl 10.11.05, 11:50
        Zbierało się puszki i stawialo na regale, a także karteczki z notesików,
        kapsle, pocztówki. Hitem były gazety Bravo i Bravo Girl, Popcorn. Pierwsze
        boysbandy m.in. Take That, East 17 i inne. Koszule fanelowe, wytarte jeansy,
        trampki, Plecak kostka, i takie placaki indiański czy jak i tam, w takie
        kolorowe wzory.
        • freud1 Komiksy TM-Semic... 10.11.05, 11:52
          • freud1 Re: Komiksy TM-Semic... 10.11.05, 11:53
            ... No i oczywiscie Top Secret, Secret Service i niesmiertelna Amiga!!!
            Nie wspominajac fascynacji NBA...
            • Gość: Tomek Re: Komiksy TM-Semic... IP: *.246.jawnet.pl 10.11.05, 14:33
              Komiksy Thorgal
      • Gość: s Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.crowley.pl 10.11.05, 11:53
        Ja pamiętam jeszcze mentosy, który były podstawą, obok soczków w kartoniku na
        każdej wycieczce szkolnej.
    • Gość: stokrotka29 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: 195.136.92.* 10.11.05, 12:00
      Pewnie ...moje liceum /no i matura/stare,fajne czasy...:)
    • Gość: Piotr Sobolewski Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.3.pl / *.3.pl 10.11.05, 12:29
      Temat był już rozpracowywany:
      smupo.achjoj.info/kultowe_lata_dziewiecdziesiate
      a także:
      smupo.achjoj.info/kultowa_pierwsza_dekada_xxi_wieku
      smupo.achjoj.info/kultowa_pierwsza_polowa_xix_wieku
      • Gość: Hubert56 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: 195.134.112.* 10.11.05, 12:53
        Ale dlaczego nikt nie wspomnial Kaszpirowskiego? Kiedy lecial w telewizji, to
        jak sie szlo po osiedlu to zewszad bylo slychac "adin, dwa, tri...."
        • Gość: matik30 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: 150.254.192.* 10.11.05, 13:02
          Kelly Family
          • Gość: Mona Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: 82.211.83.* 10.11.05, 13:22
            THE SIMPSONS!!!!
            • Gość: jacobs Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.brda.net 10.11.05, 16:02
              ALF !!!
              • Gość: Wrocławianin 1981 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 18:56
                Początek lat 90-tych i gumy Hubba-Bubba, Turbo ("nieśmiertelne" obrazki) ,
                Super-Cars i Football po 3000zł (z kartami bodajże z Euro '92). 1993 - albumy do
                naklejek z "Dynastii" czy "Chabel i Danny - tego było kilka serii, chyba od
                1990). Wafelki Kuokou-Roukou za 2-3000zł (Koukou Roukou jest pachnące w polu w
                lesie i na łące...) czy Serenata. pierwszy numer "Samochodów Świata 1991".
                Reklamy: Najstarsza jaką pamiętam z TV to soki "Bill" czy jakoś tak, "z pewną
                taką nieśmiałością...", "spróbuj wielki tej świeżości...", "snack, snack, snack
                wylądował już kosmiczny snack. Snack, snack, snack - musisz zajadać choćbyś
                pękł", "Business Foundation Book" (z jajkiem), "bez namoczenia", "Postaw na
                jakość, postaw na AGIP, postaw na sześcionogiego psa", Przerwa na reklamy (z
                kulą przelatującą przez środek ekranu na pomarańczowym tle) w trakcie Dynastii.
                Ace of Base, czy mega hit puszczany "na okrągło" 4 non blondes "What's Up"
                (później to była Macarena, Coco Jambo, Get Down). Gry planszowe - "Business
                Game", "Magia i miecz" i jej kontynuacje. Wielki koncert na Wembley w 1992
                (Tribute to Freddy Mercury).Guns 'n Roses, Nirvana "Nevermind", Oasis, The
                Prodigy, Sepultura. Big Cyc z albumem "Z Gitarą wśród zwierząt (1996)". Początek
                hip hopu wraz z Liroyem "Bafangoo" (Scyzoryk, Scooby Doo Ya) w 1995. Pierwsze
                stacje komercyjne - Telewizja Echo, Polonia 1 (wraz z Mac Gyverem i Drużyną A w
                1993), Wielka "kosmiczna" Inwazja Mocy RMF-FM w 1996. Listy Przebojów RMF
                (Eurochart, Hop-Bęc), 30-ton, World Chart Show. Sprzęt - "jamniki-no name'y
                (dzięki nim można było bezproblemowo przegrywać kasety)", walkmany "Panasonix",
                Panasoanic, Thompsonic, koniec Diory i Elwro. Zmierzch płyt winylowych na rzecz
                kaset (wszechobecnych na targowiskach), a tych z kolei wypieranych coraz
                bardziej pod koniec dekady przez CD i w niewielkim jeszcze (przez niewielką
                liczbę osób posiadających sprzęt klasy Pentium) stopniu MP3. Prasa komputerowa -
                śp. Bajtek, Top Secret, Commodore & Amiga. Pierwsze CD-Romy dołączane do gazet
                Chip, (PCWK - to w 11/1995...). Komputery C-64, Amigi podłączane do telewizorów.
                Giana Sisters (Super Mario Bros na Pegasusie), Bruce Lee, International
                Karate... Flippery i automaty na monety 20 zł (gra kosztowała 3000 w 1993) a
                na nich m.in. Green Beret. Pamiętam przedsiębiorczych wczasowiczów
                udostępniających nad jeziorem w Jesionce w 1993 komputer C-64 ze stacją dysków i
                stosem gier (minuta kosztowała 500 zł). AC-Logo (żółw) czy Gucio obchodzi swoje
                miasto na Elwro 800 junior, Wolfenstein 3d na 386 sx, Test Drive, Doom, Duke
                Nukem 3d, Need For Speed. Cała pierwsza połowa dekady pod znakiem Disco Polo
                (Shazza, Milano, Bolter, Boys "Wolność i swoboda") lecace w każdej kawiarni w
                turystycznych miejscowościach i na straganach. Walki Gołoty, rzut Krzykały (w X
                1998), problem roku 2000, powódź w lipcu 1997, "Pan wszedł tu jak do obory - ani
                be, ani me, ani kukuryku". Kama (Serce jak dzwon), ociec prać (Pollena 2000).
                Kasety grupy Hey z autografami w co drugiej, pierwsze telefony komórkowe wśród
                znajomych (liceum, 1997 rok). Dla mnie czymś zadziwiającym były skanery przy
                kasach (rura od odkurzacza "czytająca" artykuły). Fox Mulder i Dana Scully;
                "Bravo" i "Popcorn", a obok nich "Mickey Mouse", "Kaczor Donald", "Królik Bugs",
                "Zwierzaki"; "Odkrycia Młodych" i "Tajemnice zwierząt" (seria zielonych książek,
                chyba tak się nazywała), Kurtki T-Rend (czy jakoś tak, pisane pionowo z góry na
                dół), głupie hasło "Fila dla debila" i wogóle pełno podróbek odzieży. Moda na
                BMX, później na "górale" i łyżworolki. "Król Lew" w kinach i szał na karteczki z
                notesu wśród urodzonych nieco później, "składanki" gier fpp na CD po 30 zł na
                giełdzie, inne płyty po 15 zł, przegrywanie na dyskietki (2 zł + dyskietka) na
                giełdzie, MKS VIR i dema wirusów. Poza tym spór o aborcję, referendum
                uwłaszczeniowe, konstytucja, denominacja 1:10000, tanie papierosy (w 1995 roku
                paczka Klubowych kosztowała 5700 (czyli 57 gr), a niewiele przekraczało cenę
                10000). Pojawienie się McDonaldów w naszym kraju (Gdy ktoś zjadł coś w McShicie
                mógł się tym chwalić i był obiektem zazdrości). Pepsi Cola (kiedyś tak się
                nazywała...), Coca Cola, soczki w kartonikach, Bonaqua... No to Frugo - ale się
                rozpisałem, pozdrawiam wszystkich forumowiczów, a zwłaszcza tych, co ten tekst
                przeczytali...
                • Gość: gość Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.05, 23:37
                  słowa uznania
                • Gość: x Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.11.05, 13:47
                  pepsi cola dalej się tak nazywa...
                • Gość: torren Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.crowley.pl 14.11.05, 14:00
                  Gość portalu: Wrocławianin 1981 napisał(a):

>Najstarsza jaką pamiętam z TV to soki "Bill" czy jakoś tak,<
                  to było 'sosy Billy w każdej chwili'

>Początek hip hopu wraz z Liroyem "Bafangoo" (Scyzoryk, Scooby Doo Ya) w 1995.<
                  ta płyta to 'Albóóm'
          • Gość: Autor? Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 03:09
            Varius Manx :D No i pierwsza wieża z CD....pierwsza płyta CD....
            pegasusy...ehh... ja jestem rocznik '90 ale nieco pamiętam z końcówki lat '90 ;)
        • Gość: goommolyte Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 13:47
          Kaszpirowski to bardziej koniec lat 80tych. Ale dowcip o nim był znany jeszcze
          w 90tych:

-Co zrobić, żeby Kaszpirowski wyleczył hemoroidy?
          -Trzeba wypiąć d... do telewizora!
    • lady.k Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 13:53
      o rany,lata podstawówki...;-)Bravo i BravoGirl,czytane ukradkiem na lekcjach
      ZPT;-) Pierwsze dodatki do gazet.Legginsy,duże bluzy...Koszule (brr),jak to
      mogłam nosić.Backstreet Boys, Kelly Family, Take That, Nirvana, Guns n Roses,
      Rage Against The Machine-do wyboru do koloru. No i Spice Girls, o matko, to był
      szał, pierwsze "plastikowe" ubrania, buty na koturnach (miałam lakierowane
      adidasy na koturnie), jeżdżenie po całej Europie co dla mnie było normalne a
      rodzicom łezka się w oku kręciła...Wysyp turystów do Krakowa, wielojęzyczny
      Rynek, pojawienie się wściekle kolorowych szyldów nad sklepami, mini- i
      hipermarkety a w nich wózki na 1zł;-)Zbieranie kolorowych karteczek do albumów
      (sic!), wklejanie naklejek z gum do żucia do specjalnych albumów...Powstanie
      sklepów typu szwarc, mydło i powidło a w nich cały dobrobyt kapitalizmu made in
      China;-)Zmasowany atak India shopów a wnich popularnych plecaczków tkaninowych
      i różnych innych, wtedy jeszcze tanich, ubranek.Napój Sinalco, potem automaty z
      piciem.Powstanie wielkich bazarów z ciuchami i wszelkim dobrem np. Tandeta w
      Krakowie.Love Parade, nowa muzyka, kiedy dorastałam to grunge odchodził już w
      odtawkę a zaczynało się coś jak pierwotne techno. Jeszcze 2 Unlimited, MC
      Hammer, Snap i takie tam.Prodigy!! Pierwszy komputer, Internet, pierwsze płyty
      CD a na początku lat 90. kasety;-) Aha, no i o dosco polo zapomnieć nie mozna,
      na trwałe zmieniło to repertuar polskich wesel;-)
    • mesmeredia Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 13:55
      Napster, ICQ, gg, dyskietki, pierwsze oryginalne kasety z hologramami,
      likwidacja wszystkich ośrodków z kasetami po 20 tys., denominacja, kaskada,
      wesela przy kaseciaku, bluzki z kapturami noszone do powłóczystych spódnic,
      metalowe szpileczki, zmiana kasowników w autobusach na niedziurkujące, reklamy
      benettona i durexa, program "Morze" w tv z piękną czołówką, mnóstwo programów o
      podróżach w tv (tony halik!), moja pierwsza płyta, internet i mp2 oraz mp3,
      gazety obcojęzyczne: NME, MM, Q, Empik, Trójka bez dżingli i rmf którego sie
      słuchać dało, JW 23 :-) Wywiad z wampirem, oasis, szał na miniwieże, audiofile,
      Młody Einstein w tv każdego sylwestra, Daria na MTV, Viva i kolorowa "muzyka" z
      Niemiec. Ech... :-)
      I.
      • Gość: vampirella Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 01:51
        skoro ICQ to i IRC :) pozdro
    • cechatehace Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 14:08
      Przede wszystkim trzeba zapamiętać, że liczebniki porządkowe pisze się bez
      końcówek, a ewentualnie z kropką.
      • Gość: kaszub lata 90-ta należały do naciągaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 14:36
        Po upadku "komuny" ludzie byli chłoni zachodnich nowości. Pamiętacie takie
        firmy jak Amway, Zapter, Commercial Union, Sklepy wysyłkowe, AudioTele itp. Ci
        to potrafili naciągać ludzi. A druga grupa naciągaczy to politycy- co ci
        potrafili na obiecywać. Nasi obecni politycy już nie mają takiego polotu. A
        szkoda- warto było się pośmiać. A co do seriali i gazet. Ja pamiętam serial
        Alf,Przyjaciele,Swiat wg Bandgich, a z gazet Tylko Rock i Machina. Zespoły
        Faith No More, Alice in Chains, Oraz nie śmiertelny przebój MYDEŁKO FA
      • Gość: FlashMan Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.pl / *.access-net.pl 10.11.05, 15:01
        Oooh, szkoda, że tamte czasy już odeszły - bardzo za nimi tęsknię. Gdy nadszedł
        już ten XXI wiek, życie stało sie jakieś takie smutne...

Z tych pięknych czasów pamiętam antenę satelitarną, filmy na VHS, Pegasus,
        zespół Ace of Base, gumy do żucia Turtles, Huba-buba, coraz większe
        zainteresowanie zagranicznych inwestorów naszym krajem.

Lata dziewiędziesiąte to nie tylko lata szczęścia i radości, to także lata
        wewnętrznego bólu i smutku. W tych latach zmarły dwie ważne dla mnie osoby.
    • Gość: Tomek CB Radio IP: *.246.jawnet.pl 10.11.05, 14:37
      CB Radio , było tyle młodych ludzi. Anteny na dachach. Te radia Alan,
      Prezydent, Midland. Onwa.
    • Gość: piopal Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.comarch.pl 10.11.05, 14:42
      było fajnie...
      NBA z Włodkiem Szaranowiczem,
      no i oczywiście problem roku 2000 - miały przestać działć windy, urządzenia
      medyczne itp...
    • Gość: Realista Wojna w Europie !! I po II W.Św. !! IP: *.attu.pl 10.11.05, 14:52
      Wojna w Europie !! I po II W.Św. !! A wydawało się niemożliwe. Ze tu
      cywilizacyjnie wyżej. A tu ćwierć miliona trupów....
    • Gość: Tomek Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.246.jawnet.pl 10.11.05, 15:03
      Na VHS chodził film z przepowiedniami Nostradamusa na temat wojny w Iraku i
      ataku na Nowy York.
      • Gość: fanta Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 15:12
        Mea culpa - przyznaje -błąd ortograficzny w zapisie tematu. Ale nie chciałbym,
        żeby przesłoniło to dyskusję na wyżej wymieniony temat.

PZDR Towarzysze!

A co do "rozpracowania" watku - proszę się nie mądrować! Jeżeli komuś nie
        odpowiada ten temat, może sobie iść poczytać coś innego.
    • Gość: wroobel Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: 80.51.139.* 10.11.05, 15:20
      - windows 2.0
      - pierwszy wyjazd na narty w alpy
      no i te wieczory gdy z łodzi jexdziło się do McDonalda w częstochowie maluchem
      we 4 osoby...
      jajecznie było
      pozdrawiam
      • Gość: zebra Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.magma-net.pl 10.11.05, 15:47
        Dynastia - największy hit tych lat, lalki Barbie (koleżanka miała ich chyba 10 + 2 Keny), koniki Pony, kolorowe reklamy, Bravo czytane ukradkiem (rodzice zabronili przynosić je do domu), zbieranie kolorowych karteczek oraz naklejek z gum do żucia, MTV - wszyscy znajomi oglądali, jamniki - manetofony 2-kasetowe, 386DX i Wolfenstein 3D...

Nigdy nie będzie takiego lata...
        • bitch.with.a.brain Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 15:56
          A już myslalam,że nikt nei pamieta karteczek:))))
          Ktory rocznik jestes??
        • komorka25 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 18:13
          Ach, czemu jestem taka stara? Sam początek 90. to dla mnie 286AT - całe 20 MB
          twardego dysku - po prostu szał! I piwo w puszkach. I ciągłe dziwienie się, że
          można chcieć jeszcze więcej.
      • Gość: jacobs Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.brda.net 10.11.05, 16:07
        Wydanie pierwszego, stabilnego jadra, a potem zawiazanie projektu GNU/Debian!
    • Gość: Zuzia Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.ydp.com.pl 10.11.05, 16:02
      dla mnie to przedewszystkim slynna i niezniszczalna "Moda na sukces"
    • nilgau Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 16:10
      Kurczę,
      zapomnieliście, że wtedy były najlepsze imprezy - w domach znajomych (kto teraz
      robi takie ?? zblazowane dzieciaki bawią się w klubach...
      pamiętam imprezę, gdzie zjeżdżaliśmy po schodach na drzwiach od łazienki z 9
      piętra. Było to chyba u kogoś za żelazną bramą. A na innej imprezie ktoś wbił
      szablę (tata był kolekcjonerem) w telewizor.
      u mnie kiedyś ktoś zasnął w wielkiej roli zwiniętej wykładziny i starzy odkryli
      go nast. dnia
      • Gość: imprezowiczka Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 16:25
        Taaak imprezki domowe, bylo ich troche, wychowalam sie w niewielkim miasteczku
        wiec tym bardziej bawilismy sie w domu. To jest moje glowne wspomnienie z tych
        lat, no i oczywiscie kaseciaki, przegrywane tysiace razy tasmy :)
        A z wczesniejszych czasow najbardziej kojazy mi sie Bravo z ktorego rodzice
        notorycznie wyrywali mi "nieprzyzwoite" strony :)))
      • Gość: ejo Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.bulldogdsl.com 10.11.05, 16:48
        *Lucja z Mtv,
        *rosyjskie gierki - jajeczka, z czterema przyciskami, trzeba bylo lapac w
        koszyk spadajace jajka
        *czerwone lub czarne bandamki (bandanki?), dziewczyny nosily je zamiast pasków
        do spodni
        *dlugie spodnice
        *grzywki na tzw Alfa (gó..e u dziewczyn)
        * golden life, ira , hey, kasie (nosowska i bartosiewicz), synu nie bluzgaj
        (wilki) i fistaszki na niebie (de mono)
        *prasowanki (kupowalo sie w drogerii nalepki,które za pomoca zelazka
        pzryprasowywalo sie do bialego t-shirtu
        *Pranie bluzek w farbach do tkanin po uprzednim obwiazaniu bluzki sznurkiem lub
        nitka (wychodzily takie pajeczynki lub esy -floresy)
        *rozcinakie jeansów na dole i wszywanie trójkatnego materialu, zeby byc
        wystylizowanym na lata 60.
    • max39 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 18:05
      pierwsze kluby nocne i agencje towarzyskie

ludzie noszacy radia samochodowe w reku

koszulki we wzorki

buty lakierki
      kurtki flayers

a co do muzyki to eurodance : Dj bobo , 2 unlimited, fun factory, masterboy, 2
      brothers on the 4 th floor
      a z techno: the progidy ( w szczegolnosci kawalek no god) , members of maydey
      ,scooter,moby
      • Gość: agnes Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.krak / *.crowley.pl 10.11.05, 18:29
        a co to sa te kurtki flayersy??
        • Gość: Tomek Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.246.jawnet.pl 10.11.05, 19:06
          Były jeszcze kasety z polskim rapem Kazika, "już umiera ta kraina", "spalam
          sie" itd oraz jego konkurenta Liroja "scyzoryk scyzoryk tak na mnie wołają".
          • mateszalka Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 19:37
            No, a dla mnie lata 90. to wlasnie pierwsze imprezy w knajpach, a nie w domu,
            kolorowe drinki z parasolkami :-) i irish-puby, wtedy sie poznalo takie pojecie.
            Zreszta byly calkiem fajne...
            • Gość: fan Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:18
              Dla mnie ciemną stroną lat 90 było powolne odwracanie sie TV od młodego widza.
              Nie było już niczego, zadnej kultowej audycji oprócz Kulfona i Moniki dla
              młodzieży - owszem- zwłaszcza wysyp "alternatywnych " programów w stylu DRGAWY,
              CZAD KOMANDO itp. W porządku była FRONDA I ALTERNA TI VI.

ale dla dzieci? porażka na całej linii.

A co do alkoholi, to przeciez wielkie uderzenie najtanszych na rynku wyrobów
              winopodobnych, tzw "siary". To własnie lata 90 urodziły legendarnego KOMANDOSA
              i wiele innych "napojów".
              • the_sleeper Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 10.11.05, 20:36
                Koniec PEWEX-ów, zachodnie auta na ulicach (dwudziestoletnie Audi - to był
                szpan ;), Cinquecento - samochód marzeń, Pegasus (Super Mario Bros - to była
                taka świetna gierka ;).
                Pierwsze reklamy i chęć posiadania reklamowanych produktów (szpanowałem
                mentosami - teraz mi wstyd).
                • Gość: fan Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:41
                  MARIO był zajebisty!

A co do gier, to raz zepsuł mi sie joystick i kupiłem sobie taki reklamowany w
                  TV - SCORPION się nazywał. Był czarny, można go był w bardzo dziwny sposób
                  składać-rozkładać i generalnie groźnie wyglądał.

Co z tego, skoro się rozpieprzył po paru tyg. uzytkowania.
              • Gość: zazu Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 20:44
                pan Tik-Tak, krasnal Hałabała
                obciachowe "adidasy" w kostkę i jeansy gumki, dresy ze stadionu, getry z lajkry
                kolekcja zabawek z kinder niespodzianek, historyjek z donaldówy, puszek po piwie...
                dynastia, cudowne lata, mac gyver, drużyna a, m.a.s.h., swiat wg. bundych... a w
                niedzielę rano "w starym kinie" z tym fajnym starszym panem
                kaskada, kuku-ruku, zapiekanki w przyczepach campingowych, a potem hamburgery

łooooo, fantastyczny temat, jak znajdę wenę to potem jeszcze coś dopiszę

• Gość: Tomek Ruscy handlarze IP: *.246.jawnet.pl 10.11.05, 22:23
                  Bazarowi biznesmeni z portfelami na paskach wypchanymi pieniedzmi.

Ruscy handlarze sprzedający: lornetki, wiertarki, szlifierki, talerze, zegarki,
                  gwoździe, wiertła, firanki, staniki, medale armii ZSRR.

• mateszalka Re: Ruscy handlarze 10.11.05, 23:00
                    I tanie ksiazki! Pelno ich bylo, fakt, ze niepiekne, ale mozna bylo duzo
                    kupowac. I nikt nie kupowal, ciekawe...
                  • Gość: Łukasz_Enko Re: Ruscy handlarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 13:38
                    ...również akcesoria wojskowe: lornetki, noktowizory, a dla "znajomych" nawet i
                    broń :)
        • max39 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 11.11.05, 10:41
          a co to sa te kurtki flayersy??

To sa kurtki bez kolnierza wystepujace najczesciej w kolorze czarnym od spodu
          czerwona podszewka .Teoretycznie mozna nosic taka kurtke na obie strony , ale i
          tak wszyscy je nosili na ta czarna strone .Obecnie nosza je przewaznie skini
          .Kurtki maja jedna podstawowa zalete sa lekkie i cieple i nie krepuja ruchow.
          • Gość: janko Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 11.11.05, 16:12
            a teraz się mówi tylko geje noszą fleje :D
          • Gość: agnes Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.krak / *.crowley.pl 12.11.05, 00:39
            aaa..., to juz wiem jakie! u nas na to sie mówiło szweda:)
    • Gość: pit Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.11.05, 01:30
      Grunge, flanelowe koszule, Nirvana, Faith No More

A CLIPOLA pamietacie?

komputer Amiga

i moja szkola srednia, ach...
      • ateista-onanista Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 11.11.05, 06:56
        ...HUYOWO !!!
    • Gość: ananaska Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:23
      PEWEKSY !!!
      guma do żucia Shock, Donald, Turbo
      białe soczki z pomarańczą nadrukowaną na kartoniku
      Chipsy chio sombrero, Ruffles kurczakowe - mniam :P
      miś Koralgol i Uszatek na dobranockę, poźniej : Brygada RR
      Yattaman, Banda Drombo, Czarodziejka z księżyca
      Dynastia , Matki żony i kochanki, Studio Fitness, W Labirynicie
      Koło Fortuny, Czar Par (pamiętacie?), Polskie ZOO
      kolonie letnie nad morzem trwające 3 tygodnie
      Dr.Alban !!! Kriss Kross Spice Girls Backstreet Boys (Kelly Family- haha)
      jakiś Fred : "I'm too sexy.... don't talk just kiss..."
      getry, bluzki z frędzelkami i nadrukami gwiazd muzyki i filmu, opaski na glowe
      z przyczepionym sztucznymi włosami <hahaha>
      gra w gumę, skakanie na skakance, gra w klasy
    • Gość: ananaska Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:24
      Aha i jeszcze Pollena 2000
      • Gość: labamba Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:39
        ojciec prać!
      • Gość: cynamonka Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:47
        -gry komputerowe sterowane niezawodnym joystickiem
        -program Halo-Gramy na polsacie z młodym Wojewódzkim i sexy Łucją
        -debiutujące Wilki, 1992- świetna płyta, szczególnie kawałki: son of the blue
        sky, beniamin, erol, rachela, aborygen...
        -fascynacja Metrem, Buffo i Januszem Józefowiczem
        -program Clipol, ktory nagrywałam na wideo w wakacje 1994r- debiutująca Kasia
        Kowalska z niskobudźetowym, wręcz garażowym, ale sugestywnym teledyskiem do
        piosenki Wyznanie, zresztą ta piosenka również była w innej, surowszej wersji,
        od której włosy stawały na rękach. potem już nigdzie tego nie było.
        -edyta bartosiewicz, angielskojęzyczna płyta Love, a potem Sen, hit lata 1994
        -varius manx i "zanim zrozumiesz"
        -poza rockiem oczywiście muzyka dyskotekowa typu Haddaway "what is love",
        FunFactory "I wanna be with you", DJ Bobo "that's a party" i inne wakacyjne hity
        - Prodigy, zwłaszcza "woodoo people" - 1996 r.
        -imprezy, osiemnastki w domach, na których normą była większa lub mniejsza
        demolka, liczyła się pomysłowość
    • Gość: piopal Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 11.11.05, 16:16
      no i jeszcze 'drużyna a' na polsacie...
    • ginalskie Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 11.11.05, 16:53
      TOP-ONE ! ! ! Od samego początku, do końca... a tak na marginesie - na dniach wydają płytę :D
    • max39 Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 11.11.05, 18:35
      Jeszcze w latach 90-tych popularne bylo puszczanie muzyki dance w mieszkaniu na
      caly regulator(o roznych porach dnia nawet jesli nie odbywala sie tam impreza)
      przy otwartych oknach .A jesli ktos mial mocny sprzet to muze bylo slychac kilka
      blokow dalej.Obecnie milosnicy tej szkodliwej dla sasiadow rozrywki przesiedli
      sie do samochodow i zalozyli car audio.
      • Gość: Tomek Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.246.jawnet.pl 11.11.05, 20:39
        Czesto w mieszkaniach miłośnicy disco mieli migajace oświetlenie
        dyskotekowe "kolorofony", kule dyskotekowe i koguty z pomocy drogowej. to
        wszystko w mieszkaniu razem ze sprzetem grającym. Całe osiedle misiało wiedzieć
        gdzie odbywa się impreza.
    • Gość: adam81w bardzo kiepski poziom polskiej pilki . ciagle prze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 19:28
      grane . ms me :(
      • Gość: KasiaW aj jeszcze dopisze: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 19:51
        jazda na disco do pobliskiej wsi w 8 osób maluchem
        "bliska moim myślom, chciałbym ci powiedzieć....."
        chio chips
        game boy
        wypożyczalnie kaset video z Top Gun
        killer i psy
        poznałam mojego męża :) :******
        love parade, westbam
      • totylkoja84 Re: bardzo kiepski poziom polskiej pilki . ciagle 11.11.05, 20:00
        up
    • Gość: przemeqq Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 23:36
      Tu jeszcze raz ja:)
      Nie wiem jak Wy,ale ja zawsze po powrocie do domu ze szkoły włączałem sobie
      MTV,zaś po południu wychodziło się na dwór,chodziło się z kolegami i koleżankami
      (np.zabawa w podchody,dziewczyny grały w gumę,czyli skakały przez nią:))Ja
      jeszcze miałem hula-hop:)No i to szaleństwo za piosenką "No limit"-to było coś!

• kot_z_cheshire Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 12.11.05, 01:04
      Łezka mi się w oku kręci, jak sobie przypomnę:
      lajkry, ciuchy z India Shopów, spódnice niby patchworkowe a do tego swetry
      robione na drutach: koniecznie czarne albo w innych maskujących kolorach. I
      buty: nazywaliśmy je ze znajomymi "szczurkami": zamszowe, na cienkiej
      podeszwie, do kostek.
      I nikt nie wspomniał o sandałkach "jezuskach":P: skórzane, na cieniutkiej
      podeszwie i zapinane w kostce.
      A tak poza tym, to już chyba wszystko było.
      • Gość: szpiglasowa Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 01:48
        "swiat wiedzy" :) kazdy mial swoja teczke w najbliszym kiosku, do ktorej raz w
        tygodniu odkladano mu kolejny zeszyt "swiata wiedzy" :)
    • mika_p Re: jak zapamiętamy lata 90-te??? 12.11.05, 02:23
      Mrowie małych, efemerycznych, lokalnych stacyjek radiowych.

Śmierc Ryska Riedla.

Wysyp rozmaitych czasopism, do wyboru, do koloru, tanszych, drozszych.

Ostatnie lata "Filipinki" jako pisma z klasą dla dziewczyn z klasą. Dziewcząt.

Akcja "Rodzić po ludzku"
      • Gość: Tomek Busiarze, Szczęki, Sex-shop IP: *.246.jawnet.pl 12.11.05, 11:54
        Wspomniano już o wysypie czasopism. Dla wędkarzy naliczyłem w kiosku chyba z 15
        miesięczników. Motoryzacyjnych nawet nie dało sie policzyć.

Poza tym każdy: wsyp, komórke, ogródek, garaż, kanciape, mieszkanie na parterze
        przerabiano na "firme". Były: mini-markety, mini-bary, mini-puby, mini-shopy
        oraz spożywcze abc.

Pojawiły się na ulicach SZCZĘKI czyli wyzsza forma łóżka polowego do handlu.

Pojawili się BUSIARZE. Włascicele Nysek i Żuków wozili tym ludzi za kase
        zbieraną do czapki. Podjeżdzali zawsze minute przed państwowymi autobusami.

W atmosferze skandalu powstawały sex-shopy. O wizytach w nich ludzie opowiadali
        z wypiekami na twarzy tak jakby nigdzy nie widzieli wcześniej majtek albo
        gazety pornograficznej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka