Gość: Skiba Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 28.02.06, 20:10 a to mnie rozbawilo do lez.. dom pogrzebowy "dobra nowina" Odpowiedz Link Zgłoś
ingrid.bera Re: Fantazyjne nazwy firm 02.03.06, 12:55 Widziałam wczoraj w drodze do pracy: "Jądrex" hurtownia jaj. I jeszcze "Drutex" - coś z metalami :) Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka3 Re: Fantazyjne nazwy firm 02.03.06, 13:56 Firma z która jest klientem firmy w której pracuję nazywa się Długpol - o dziwno są wiarygodnym płatnikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 18.03.06, 01:37 HENZAGO - przewoźnik autobusowy na Górnym Śląsku. Brzmi nieco z japońska, prawda? A to tylko skrót od imienia i nazwiska (Henryk Zagozda). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojojoj Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.eranet.pl 31.03.08, 18:30 Na Śląsku była kiedyś firma Yoshimura (nie pamiętam dokładnej pisowni), któryś z właścicieli miał na nazwisko Szymura (Jo,Szymura!) Odpowiedz Link Zgłoś
wrzood Re: Fantazyjne nazwy firm 18.03.06, 02:09 Stacja Unasienniania Zwierząt w Zimnej Wodzie :) We wsi Zimna Woda : trasa Katowice- Krosno Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 22.03.06, 18:23 JABOL MARMI (Kraków, ul. Zakopiańska). Wbrew pozorom nie jest to sklep monopolowy, tylko firma handlująca elementami marmurowymi (kominkami, parapetami itp). PS. Podobieństwo do mojego nicka przypadkowe :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mroberto Re: Fantazyjne nazwy firm IP: 87.207.159.* 22.03.06, 20:09 Jest fajna firma nazywa się Kupsko i zajmuje się garmażerią i żywnością Odpowiedz Link Zgłoś
brunchild_a Re: Fantazyjne nazwy firm 29.03.06, 09:14 ul. romka strzałkowskiego w poznaniu, sklep z odzieżą męską, napis na szyldzie: Moda Męska ZUZANNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.internet.v.pl 01.04.06, 13:11 Mam dwa. Zacznę od weselszego. W Bukowinie Tatrzańskiej byłem kiedyś w knajpie o nazwie "Witojcie".Ciekawe czy jeszcze jest ? I drugie: w Płoni pod Szczecinem fabryka kontenerów nosiła dumną nazwę "Fakon". Zdaje się że potem zmienili na jakąś inną. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 05.04.06, 19:29 Dziś w radiu słyszałem reklamę "autoryzowanego przedstawiciela firmy RUKCUK" (nie wiem jak to się pisze ani czym się zajmują, ale brzmi oryginalnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydromanekin Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.28.104.181.coditel.net 06.04.06, 21:27 A co powiecie na "Bartex Wino System"???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.net-serwis.pl 06.04.06, 23:17 Firma kurierska z Warszawy - "Szybki Lopez" wystawiałam facetowi fakturę, jak podał mi nazwę firmy ze śmiechu oplułam monitor... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 09.04.06, 03:15 Z nieśmiertelnej serii polsko-angielskiej: Lakiernia samochodowa AUTO-LACK czyli "auto-brak" w dosłownym tłumaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.softlab.gda.pl 18.04.06, 18:03 Gdansk- sklep z odzieza uzywana Kup Ciuszek :) Odpowiedz Link Zgłoś
chamae Re: Fantazyjne nazwy firm 18.04.06, 18:43 krakżal - żaluzje z kak, a brzmi tak sentymentalnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Bo to z niemieckiego IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.06, 01:47 w angielskim samochod to nie "auto" tylko "car". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek to z niemieckiego IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.06, 01:49 po angielsku samochod to nie "auto" tylko "car" Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: to z niemieckiego 02.06.06, 17:48 Gość portalu: Marek napisał(a): > po angielsku samochod to nie "auto" tylko "car" Napisy CAR-LACK też widywałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: to z niemieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 03:55 ale mimo wszystko np. słowo auto występuje w angielskim w takich złożeniach jak auto body, czyli karoseria... w USA można sobie też wykupić ubezpieczenie dla kierowców "Safe Auto". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan dobre! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:45 Ja znalazłem: Kulitex (Czeladź) - mnie sie wydaje smieszne Ziemisław Chebzie (Ruda Śl.) Medaliko-Druk (Częstochowa) --- Stefan miniurl.pl/9568 Odpowiedz Link Zgłoś
spark Re: Fantazyjne nazwy firm 10.05.06, 10:31 W Kętach kiedyś natknąłem się na szambiarkę z wymalowanym potężnym logo firmy - SZAMBELAN, niezłe He, He Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: May Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.05.06, 12:53 BEXA - ubranka dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
zocha1979 Re: Fantazyjne nazwy firm 11.05.06, 13:00 RAJ-zakład pogrzebowy HADES-również zakład pogrzebowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 12:47 "zbychpol" i "witex" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoLLa Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.echostar.pl 25.05.06, 15:44 A kto rozszyfruje nazwę firmy Nawmozar? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k_19 Re: Fantazyjne nazwy firm 28.05.06, 10:22 TANIA ANIA wieelkimi czerwonymi literami w okolicy hmmm...rozrywkowej... Poniżej maleńkimi literkami "odzież używana" Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 31.05.06, 01:39 Sklep monopolowy "POD NOSEM" - Kraków, ul. Juliusza Lea Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b FISIU 01.06.06, 22:53 A co na to powiecie?? Wiem, że niezbyt sprawiedliwie, bo taką firmę założył mój mąż: F.H.U. "FISIU" Obsługa serwisowa pojazdów samochodowych mgr inż K. ..... B. ..... Jak myślicie, skąd nazwa "Fisiu" mogła się wziąść ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: FISIU IP: *.cela.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 01:31 Koło mnie jest hurtownia zniczy o miłej nazwie: DYMEX :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinacolada Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.polanet.pl 04.06.06, 11:52 Kiesy przeglądajac ogłszenia widniała firma Cipex;)) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 04.06.06, 12:38 Zakład Przetwórstwa Rolno-Spożywczego "BRACIA RUDZIKS". Domyślam się, że "Bracia Rudzikowie" byłoby zbyt swojskie, a ta angielska końcówka dodaje światowości? :) Odpowiedz Link Zgłoś
berdyczow Rudziks 14.05.08, 17:03 Właściciele firmy (mrożone żarcie) tak się właśnie nazywają- Rudziks. Chodziłem z młodymi Rudziksami do ogólniaka i też wszyscy myśleli, że to ksywa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa - qacja Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.celestynow.com.pl 04.06.06, 15:07 bar - "Wyżerka" "pierogolandia" - popieram! PH "Głąb" - facet ma na nazwisko Głąb firma czyszczaca ulice - "Broodway" Nie nazwa, ale reklama - z wizerunkiem rzeźby Dawida i napis "odkryj piękno w betonie" - nie na temat ale często mijam tę reklamę Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 07.06.06, 10:47 > firma czyszczaca ulice - "Broodway" BROADWAY to także jest nazwa knajpy w miejscowości Brodła (przy drodze Kraków - Oświęcim). Trzeba przyznać, że dopasowana do nazwy miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 12.07.06, 23:16 BROADWAY to także jest nazwa knajpy w miejscowości Brodła (przy drodze Kraków - > Oświęcim). Trzeba przyznać, że dopasowana do nazwy miejscowości. W tej samej wiosce jest również sklep spożywczy Brodłej. Trzeba przyznać, że nazwa jest eksploatowana do granic możliwości :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 06.06.06, 17:44 Bar "KURIZZA" - Kraków, Borek Fałęcki. Takie połączenie włoskiej pizzy ze swojską kurą, a może nawet i rosyjską "kuricą" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 19:21 sklep monopolowy "META" kurczak z rożna: kurka - grill:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.chello.pl 08.06.06, 11:36 AbsurdStudioReklamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.chello.pl 08.06.06, 11:40 Absurd Studio Reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Fantazyjne nazwy firm 09.06.06, 08:59 Bar PROCENT w podkrakowskim Zabierzowie. Jak to się mówi - konkretnie i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manka Re: Fantazyjne nazwy firm IP: *.netcontrol.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:46 na Śląsku jest firma produkująca odzież, nazywają się "Summer-Cha" Nazwa mnie intrygowała od dawna, no i dowiedziałam się, skąd ta fantazja... właściciel ma na nazwisko Latocha... Odpowiedz Link Zgłoś
debeo Re: Fantazyjne nazwy firm 13.06.06, 12:06 Grupy montażowe zajmujące sie montazem drzwi: Warszawa - RUK-CUK Warszawa - DECHA Wieliczka - Graffiti Stop (ciekawe dlaczego nie Start :) Deszczno - JA-GO (?) Oborniki WLK. - GUMA WICHEREK i moja ulubiona firma handlowa - HIPER-GLAZUR ze Szczecina :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Przedsiębiorstwo Inżynierii Lądowej mgr... IP: *.futuro.pl 19.06.06, 14:39 Brzmi poważnie i wiecie czym się zajmują? Jest to ciuchland w Lublinie :) Mam nadzieję, że nie było jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Przedsiębiorstwo Inżynierii Lądowej mgr... 20.06.06, 16:26 W podobnym klimacie jest firma Usługi Sekretarsko-Biurowe, czyli... solarium! Wynika z tego, że sekretarka powinna być przede wszystkim opalona :) Odpowiedz Link Zgłoś