Dodaj do ulubionych

Wpadki polskich seriali

• marzec7 Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 22:54
      A ja lubię "Modę na sukces". Ten serial jest totalnie pokręcony i jak się jest
      tego świadomym, to się super ogląda. Jak science fiction.
      • aallaa5 Re: Wpadki polskich seriali 11.01.06, 23:41
        to teraz o Magdzie M.

zauwazyliscie, ze pokazywali tam w kazdym odcinku ujecia pod haslem "warszawa -
        >city".
        magda i piotr jezdzili samochodem / na motorze trasami, ktore nijak sie nie
        mialy do topografii warszawy. chodzilo o pokazanie jak najwiekszej ilosci
        estakad, oswietonych uli i wiezowcow. no i nagminne wykorzystywanie mostu
        swietokrzyskiego...
        • absurdello Kiedyś w filmie "Poszukiwana, poszukiwany" była 12.01.06, 14:19
          taka scena jak Stanisław Maria Rochowicz (grany przez Wojciecha Pokorę), jedzie
          trasą łazienkowsą (budowaną w tym czasie), do domu na Powiśle a dojeżdża do
          starej rudery ... na osiedlu Za Zelazną Bramą (tego domu już nie ma).
          Robili ujęcie domu z zewnątrz (okno na poddaszu) a z prawej strony ekranu w
          kadrze był fragment bloku z tego osiedla.
          • absurdello W Misiu było podobnie ... 12.01.06, 14:24
            Ochódzki wchodzi do budynku na ul Grzybowskiej tuż przy Placu Grzybowskim (Tam
            gdzie wesoły Romek śpiewał,wtedy jeszcze była tam pętla tramwajowa), jest też
            scena pod tym budynkiem z leżącym inkasentem. Tyle, że wnętrze mieszkania było
            kręcone w blokach 15 piętrowych na osiedlu obok (Za Żelazną Bramą).
          • Gość: puk Re: Kiedyś w filmie "Poszukiwana, poszukiwany" by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 07:20
            To nie Trasa,dom stoi na Grzybowskiej jak stał
            • absurdello Nie byłbym taki pewny co do tego domu ... 13.01.06, 11:16
              on chyba stał na tyłach szkoły podstawowej nr. 220 prawie przy skrzyżowaniu
              Grzybowskiej i JPII (dawniej Juliana Marchlewskiego). Został wyburzony jeszcze
              przed 1980 rokiem.
              • kaprysia Re: Nie byłbym taki pewny co do tego domu ... 14.01.06, 11:51
                IMO stał Grzybowska rówg Waliców!
      • oliwka117 Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 11:00
        wiecie co jest fajnego w "modzie na sukces"? tam wszystkie kobiety są piękne a
        jak nie są to są tak zadbane, że są piękne; faceci zadbani, inny świat, tego
        brakuje naszym serialom-bida z nędzą
        • de_la_hoya Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 20:08
          oliwka117 napisała:

> wiecie co jest fajnego w "modzie na sukces"? tam wszystkie kobiety są piękne a
          > jak nie są to są tak zadbane, że są piękne; faceci zadbani, inny świat, tego
          > brakuje naszym serialom-bida z nędzą

u nas operacje plastyczne sa drozsze... i aktorzy mniej zarabiaja
    • oliwka117 Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 07:56
      1.M-Marysia w super mini fartuchu w szpitalu, pielęgniarki prosto od fryzjera i
      kosmetyczki, Kinga po porodzie od razu wymalowana, itp, itd
      • Gość: Toudek Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 10:32
        dorzucę tylko (może ktoś pisze o tym dalej, ale jeszcze nie doszłam do tego)
        poród Teresy w "Samym życiu" - super kobieta chyba, po naturalnym porodzie
        zaraz taka rześka i radosna - może ja mieszkam w dziwnej okolicy ale zaraz po
        porodzie ciężko tak bezstresowo usiąść... Sorki jeśli komuś obrzydziłam...
    • Gość: Justyna Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:44
      mister1 napisał:

> wyjatkowy smiec - kalka z serialu USA

No, ale ta aktorka Agnieszka Dygant fajnie gra:).
    • Gość: d. Re: Wpadki polskich seriali IP: *.netburg.pl 12.01.06, 12:47
      Z PL seriali ostatnich lat tylko mini-serie zrobiona z PittBulla dalo sie
      ogladac, swietne aktorstwo, Grabowski jako Gebels (pisownia zamierzona ;p) byl
      fenomenalny (to jego "ktory powiedzial ze sa ch...." jak synowi nie udalo sie
      nalepek rozdac mna wstrzasnelo ;D).
      • aniazm Re: Wpadki polskich seriali 12.01.06, 14:23
        a mnie wkurza w M jak... że Marta chodzi po domu w butach na obcasie. każda
        mama wie, że w ciąży to się marzy o kapciach, a nie o butach wyjściowych...
        • Gość: malgog Re: Wpadki polskich seriali IP: *.mofnet.gov.pl 12.01.06, 15:54
          W ostatnim odcinku MjM Marta wygląda przez okno i widać wyraźnie, że to wysoko
          jest 9,10 piętro
          a w następnej scenie,
          leży w łóżku z mężem (nie pamiętam jak mu) - inwalidą, wieczór a za oknami
          poruszają się na wietrze ... cienie gałęzi drzew
          jakieś wysokie te drzewa musiały być.....
    • lilith76 identyczny wątek 12.01.06, 13:39
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=433&w=25595678
      prawie identyczny wątek :)

też dobry
      • ibulka Re: co mnie denerwuje 12.01.06, 19:24
        1. 'M jak Miłość'
        - Łukasz pomimo swego wieku nie wychodzi do żadnych kolegów oprócz Damiana, nie
        pyskuje - chociaż ostatnio mu się to zdarza, daje mamusi buziaki i ciągle
        podkreśla, że ją kocha...
        - Małgosia to kur.wi.szon. Najpierw wyszła za Michała Łagodę, który okazał się
        homosem, potem kręciła z Napiórkowskim, potem z ee... no nie ważne, ale teraz
        tak załatwiła Stefana...
        - Simona macha cyc.kami, które wcale nie są atrakcyjne, i ma tragiczną cerę i
        uśmiech.
        2. 'Klan'
        - Pomijam już Ryśka i jego teksty. Chodzi mi o dzieci. Chodzące ideały, anioły.
        Bożenka w 6 klasie przestała oglądać dobranocki i zaczęła czytać 'Bravo' -
        Grażka i Ryszard wstrząśnięci! W dodatku śmie pomalować sobie paznokcie... Co
        to się nie dzieje!
        - Jaś i Małgosia (pomijając już te imiona...) są taaacyyy grzeczni i dobrzy -
        nie kłócą się itd. 'Tatusiu poczytasz mi?' - pyta Małgosia. 'Później' -
        odpowiada tatuś. Pozwala dzieciom iść się pobawić :D Jasio bierze siostrzyczke
        za plecki i anioły udają sięna zabawę... :/ Szkoda, że moje dzieci takie nie
        są :| Albo raczej nie szkoda... :|
        - Agnieszka Lubicz i jej młodsza siostrzyczka - Ż E N A D A =]
        - Ciocia Stasia Błożesztymój może ja czaju zaparzę? Jezu...
        - Kamila wygląda raczej na wnuczkę, niż młodszą siostrę Jerzego =]
        - Jerzy i Elżbieta po tylu latach małżeństwa robią skoki w bok, o Chrystusie...
        3. 'Na dobre i na złe'
        - Idealny szpital i idealni lekarze, którzy odwożą pacjentów do domu,. aby
        sprawdzili, czy z pieskiem wszystko w porządku.

Ogólnie oglądam tylko 'M jak Miłość' i 'Na dobre i na złe', i to nie zawsze -
        dzieci nie pozwalają często. Jednakże wylewa mi się czasami, jak widzę te
        przesadzone teksty, wspaniałe mieszkanka, szlachetność itd... =]
        Tyle.
        • alaskahuska Re: co mnie denerwuje 13.01.06, 14:46
          A te ich dzieci, to ideały wprost! Gdyby wszystkie takie były, lepiej
          przyczyniłabym sie do przyrostu naturalnego:) Wystarczy im raz coś kazać
          zrobić, jeszcze nie dokończy się zdania, a te aniołki już pędzą, żeby:
          - odrobić lekcje
          - umyć rączki
          - pobawić się klockami
          - posprzatać zabawki
          - pomóc dziadkowi wstać z fotela
          • donpedro72 Re: co mnie denerwuje 15.01.06, 17:47
            alaskahuska napisała:

> A te ich dzieci, to ideały wprost! Gdyby wszystkie takie były, lepiej
            > przyczyniłabym sie do przyrostu naturalnego:) Wystarczy im raz coś kazać
            > zrobić, jeszcze nie dokończy się zdania, a te aniołki już pędzą, żeby:
            > - odrobić lekcje
            > - umyć rączki
            > - pobawić się klockami
            > - posprzatać zabawki
            > - pomóc dziadkowi wstać z fotela

A ja tytlko czekam, kiedy te dzieci pobiegną, aby:
            - wypić piwo za śmietnikiem,
            - skopać kota w osiedlowych krzaczorach,
            - podprowadzić rower kolesiowi z drugiej klatki,
            - ewentualnie obmacać Gośkę z III piętra.
            Tudzież w szkole:
            - dostać pałę i zbluzgać panią od fizyki,
            - zapalić cokolwiek w bibule, no chociaż tytoń,
            - wyrzucić przez okno doniczkę (zwaną kwiatkiem) na niespłacone auto pani pedagog.
            No i kto mi powie, czy wtedy serial np KLAN nie byłby ciekawszy?
            Albo żeby chociaż Rysio bzyknął jakąś babę w tej swojej taxi. HEJ, po takich
            akcjach oficjalnie zapisuję się do klubu miłośników KLANU.
            • mika_p Re: co mnie denerwuje 23.04.06, 22:12
              Bożenka już i papierosy paliła, i z marihuaną ma doswiadczenie :P
        • Gość: misiu rysiu Re: co mnie denerwuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:57
          Te wszytkie sceny z dziecmi sa takie slodkie i dobre zeby "dzieci gamonie"
          przed TV braly przyklad dobrego wychowania.Te filmy ucza niektorych telewidzow
          jak sie zachowywac w towarzystwie,jak sie zwracac do dzieci,itd...
        • mycha70 Re: co mnie denerwuje 15.01.06, 01:05
          ibulka napisała:

> - Jerzy i Elżbieta po tylu latach małżeństwa robią skoki w bok, o Chrystusie...

Tak cytując z Waligórskiego:
          "mnie, gdy to słyszę wściekłość telepie,
          braku logiki bowiem nie lubię:
          Po tylu latach - to chyba lepiej
          A pan byś wolał zaraz po ślubie?"
    • Gość: ILONA Re: Wpadki polskich seriali IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:55
      TO JEST DOBRE HEHHEHE PODOBA MI SIE
    • Gość: nikt ważny Re: Wpadki polskich seriali IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.06, 19:59
      Najlepsze to było jak tych dwóch gnojków wykopało w górze na pustyni szkielet
      dinozaura i z niego jajo się wytoczyło i wykluł się dinuś.... ale ty chyba
      dawno było, od tamtej pory nie oglądam seriali
      • Gość: chmurka Re: Wpadki polskich seriali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:27
        a czego wy wymagacie od seriali... przypatrzcie sie dobrze... przeciez to nie
        sa prawdziwe mieszkania... wszystkie seriale nagrywane sa w studio... stoja
        tylko dwie sciany... dlatego nie ma sufitow... popatrzcie na okna... te same
        drzewa i niebo [namalowane ]... w klanie ladnie wyglada mieszkanie... a czy
        ktos widzial jak sie wchodzi po schodach na pietro... nie... bo schody to tylko
        atrapa itd itd
        • Gość: jagnak Re: Wpadki polskich seriali IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.06, 21:59
          może nie wszystkie to mieszkania ale raczej tak ostatnio oglądałam magazyn
          poświęcony wystrojowi wnętrz i była tam prezentacja mieszkanie młodego
          małżeństwa i była wzmianka że jest tak urzekająco zaranzowane że zagrało w
          kilku serialach np w MjM- to to mieszkania tego gościa u którego mieszkała
          Kinga jak uciekła od Piotrka, taki żółty pokój z aneksem kuchennym;
          a co do schodów to ujęcia z wchodzącymi postaciami częściej można spotkaćw
          trilerach a nie w telenowelach, takie ujęcia nie ma sensu...
          • Gość: buniaxx Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:40
            - perfekcyjny makijaz przed pojsciem spac i po przebudzeniu :D
            - "pierwsza milosc" - dlaczego Maryska ma krotszy fartuszek od innych?
            - "na wspolnej" - w tym momencie sa wakacje na wspolnej, a serialowi
            bohaterowie chodza w plaszach, kozakach i szalikach :P wyjatkowo mrozne lato
            musza miec :P

- "klan" czy widzieliscie stroj Olki jak pracowala w nocnym klubie? szok
            kroliczek playboja sie znalazl :D

- "mjakm" u kazdego ten sam dzwiek tel :P

• Gość: wowo Re: Wpadki polskich seriali IP: 212.87.16.* 13.01.06, 08:16
          W Klanie mozna bylo kilka razy zobaczyc dom Lubiczow w zewnatrz, z reguly gdy
          ktos z rodziny wychodzil na ulice i mial tam cos do powiedzenia. Mozna
          zauwazyc, ze drzwi w tym domku otwieraja sie w druga strone niz by to wynikalo
          z ujec z wnetrza, ktore krecone sa juz w studiu.

Przy czym mowiac, ze otwieraja sie w druga strone mam na mysli to, ze zawiasy
          w tych drzwiach sa po roznych stronach, a scislej, bez wzgledu na to z ktorej
          strony patrzymy na drzwi, zawiasy sa zawsze po lewej stronie.
          • iluminacja256 Re: Wpadki polskich seriali 13.01.06, 12:00
            Jest taki film, którego tytułu nie kojarzę , imion bohaterw też, ale to się
            dzieje we Wrocławiu chyba, bo ciagle jakieś wstawki są z Wrocławia.

Jakaś laska w liceum , z fryzura, jakby ja pan bóg opuścił , została zgwałcona i
            w ogóle nic jej to nie ruszyło. Okazało sie, że jest w ciązy i zaczała być z
            tego powodu zajebiscie szczęsliwa( o kużwa, kto to wymyslił- licealistka,
            szczęsliwa z dzieciaka z gwałtu!)Potem przyszedł jakiś kolo podobny do konia ,
            lat 20-ścia i oswiadczył, że to on zgwałcił, i że chce to dziecko wychowywać.
            Ona sie w nim zakochała, a okazałosię, ż eon jest bezpłodny i dobzre o tym
            wiedzial, bo choć ma 20 lat to już zdązył zbadać się na bezpłodnośc, bo już się
            z kimś wcześniej ożenił i rozwiódł, a to była katoliczka i od razu chciała mieć
            dzieci...Kurde, jak mnie mało rusza, to ta HISTORIA przeszła już wszelkie
            możliwe granice mamałygi w mózgu scenarzysty. Facet wytrzezwiej kiedyś!
            • Gość: mądra Re: Wpadki polskich seriali IP: *.lodz.msk.pl 13.01.06, 14:11
              zgadzam sie z tobą. Nikt normalny nie mógł tego wymyślić.
            • Gość: bambi7 Re: Wpadki polskich seriali IP: *.csk.pl 16.01.06, 17:41
              bardziej pokręcona jest już tylko rzeczywistość......
    • Gość: Elle29 a Boża Podszewka IP: *.porta.pl 13.01.06, 15:09
      Pomijając cale szmbo jakie zostawilismy na polskich serialach to czy nikt nie
      pamięta " Bozej Podszewki" cz. 1 z Krukówną ?
      To był serial który oglądał się wyśmienicie. I obsada znakomita.
      Teraz chyba nadają 2 cz. ... ale to już nie to samo .... :-(
    • Gość: blumenki Re: Wpadki polskich seriali IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 13.01.06, 15:22
      Żenujące... ostatni odcinek MjM - paradująca w gaciach madzia otwiera drzwi ojcu
      Kamila, po czym zasłaniając dekold i zapinając sie pod szyje paraduje w tychże
      gaciach dalej, sprzątając podłogę i robiąc gosiowi herbatę. Później dopiero
      idzie sie przebrać - zakładając od niechcenia spódnicę i czarne szpilki
      (!!!!).... dzizas...

"Na wspólnej" - denerwuje mnie strasznie takie dziwne "nieokreślenie"
      pomieszczeń w mieszkaniach - zazwyczaj kuchnia i duży pokój z których aktorzy
      udając sie do swojego pokoju wychodza gdzies w nicość...

Ale najbardziej mnie dziwią TOTALNE NIEDPATRZENIA w realizowaniu scen
      dialogowych (w wiekszości seriali) - np. MjM - Marta z perfekcyjna fryzurą, za
      chwile włosy rozprostowane, przechodzi do nastepnego pomieszczenia i znowu fryz
      jak z salonu, ALBO "na wspólnej" - Roman rozmawia z tą... no swoja blonyną,
      stojąc przy lodówce, jak raz cos jej odpowiada na lodówce wisi (obok jego głowy
      zupełnie) jakaś pocztówka z wakacji, nastepna odpowiedź pocztówku brak, znowu
      jest i nie ma .... CYRK.
      • Gość: madra Re: Wpadki polskich seriali IP: *.lodz.msk.pl 13.01.06, 15:44
        jak kończą się niektóre z tych seriali to podawana jest strona internetowa
        serialu, nigdy na takie nie zaglądałam, ale pewnie jest do nich jakis kontakt,
        może by im podesłać link do tego wątku. Tak mi teraz przyszło do głowy.
        • Gość: xxl Re: Wpadki polskich seriali IP: *.Zabrze.Net.pl 13.01.06, 17:42
          nagminnie powtarzane błędy scenografów:
          - 99% grających aktorów chodzi we własnych mieszkaniach w butach i to czasem
          wysokich kozakach na szpilce (Samo Życie - Marysia)
          - nalewanie do połowy kubka albo filiżanki - kawy lub herbaty
          - 90 % mieszkań "odpicowanych", a ich mieszkańcy pracują na zwykłych
          stanowiskach - wyjatkami jest tu Plebania i Złotopolscy

• horpyna4 Re: Wpadki polskich seriali 13.01.06, 19:33
            He, he, a ja dziś pogapiłam się na ostatni odcinek "Bednarskiego" i
            zastanawiałam się, co mi tu nie pasuje. I zaskoczyłam. Po pierwsze kretyńsko
            nieprawdopodobna tablica z nazwą stacji Praust (Pruszcz). Zamiast czarnych,
            grubych liter na białym tle, być może jeszcze szwabachą, zaserwowano nam napis
            zrobiony delikatną, cieniutką antykwą o niezbyt ciemnym kolorze. A w dodatku
            odstępy między literami były niezgodne z podstawowymi zasadami liternictwa.
            Przed wojną nie robiono takich fuszerek.
            I druga sprawa, na zakończenie. Jeżeli dobrze zrozumiałam, było ono 1-go
            września o 4.45. A słońce było na niebie od dłuższego czasu i to dość wysoko.
            • Gość: Karimata Re: Wpadki polskich seriali Klan IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 13.01.06, 20:26
              Przede wszystkim zwróćcie uwagę,że Grażynka(nie Grażyna)zwraca się do męża
              zawsze - Ryśku.Kretyństwo.
              Wkurza mnie postać Agi Lubicz(czy jak ona po tych wszystkich mężach się nazywa).
              A rewelacją jest Monika grana przez Izę Trojanowską.Baaaaardzo sztuczna.Zresztą
              jak wszystkie role w jej dorobku.Czasami zastanawiam się czy ona nie śpiewała
              lepiej niż gra w filmach.Chociaż do "śpiewania"też mam zastrzeżenia.I ta
              wspaniała "przemiana " aktorów.Aktor grajżący dotychczas Michała Chojnickiego
              przemienia się w całkiem innego człowieka.Żenujące.
              • Gość: Gość Re: Wpadki polskich seriali Klan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 20:33
                Zgadzam się z przedmówcą, że pani Iza Trojanowska jest tak sztuczna, że aż się
                żygać chce
                • ibulka Re: Wpadki polskich seriali Klan 14.01.06, 18:42
                  I do tego w każdym serialu wszyscy mają takie same dzwonki w telefonach, i
                  takie same telefony :D :D :D I zasłaniają marki tych telefonów, jakby ktoś nie
                  poznał <lol2>
                  • Gość: Elwira Re: Wpadki polskich seriali Klan IP: *.bredband.comhem.se 14.01.06, 20:01
                    Jedno mnie zastanawia? Czy mezczyzna z bezwladem nog po wypadku Norbert z MjM
                    moze zrobic dziecko? O ile wiem gdy kregoslup nie funkcjonuje nie funkcjonuje
                    pewna czesc meskiej dumy? Czy nie mam racji?
                    Jak Marta wzieta prawniczka moze byc taka glupia?? Nigdy nic nie wie, nie moze
                    sie na nic zdecydowac ...wyglada na nieco infantylna koze.
                    Aga z Klanu to stara baba ubrana w mlodziezowe ciuszki jakies takie przyciasne,
                    chyba obnoszone po Oli? I wogole z rodziny niby na poziomie a tu ten jej
                    kompletny brak gustu w wyborze strojow, te kolorki, moj ty Boze!!!
                    • slimaczek1 Re: Wpadki polskich seriali Klan 14.01.06, 22:55
                      Co do Agi z klanu, mamusia pani dziekan, tatus wzięty lekarz a ona jakaś taka
                      mało zdolna do nauki mało ambitna, w tym wieku juz powinna byc po studiach, Oli
                      jakoś tez w tej kwestii się nie wiedzie, wyleciała po pierwszym roku.
                      Zauwazyłyscie jak one są sztucznie wychowywane, rozpieszczone, rozkapryszone
                      dziewczyny, które uważaja że wszystko się im należy i są najpiękniejsze. Jakby
                      miały jakieś obowiązki w domu to skończyły by studia o czasie i nie myślały o
                      głupotach.
                      • kosheen4 Re: Wpadki polskich seriali Klan 15.01.06, 22:41
                        > Zauwazyłyscie jak one są sztucznie wychowywane, rozpieszczone, rozkapryszone
                        > dziewczyny, które uważaja że wszystko się im należy i są najpiękniejsze. Jakby
                        > miały jakieś obowiązki w domu to skończyły by studia o czasie i nie myślały o
                        > głupotach.

generalnie lubicze z ulicy truskawieckiej to burżuje :D ktoś ich widział w
                        kuchni ostatnio? ;) pani stenia przygotuje zapoznawczom kolacyjkie dla majrona,
                        pani stenia posprząta, pani stenia śniadanie lubiczównie przyniesie do wyra...
                        czynność parakulinarna do jakiej ograniczają się doktorostwo to nalewanie sobie
                        po koniaczku :DDD
                        a córy idą w ich ślady. agniecha wypichciła jakieś nędzne spaghetti i jeszcze
                        asekuruje się wobec narzyczonego ;) żenu się przypadkiem NIE PRZYZWYCZAJAŁ :))))
                  • Gość: madzia Re: Wpadki polskich seriali Klan IP: *.dobranet.pl 13.02.06, 16:08
                    masz rację z tymi telefonami, na dodatek widzę wyraznie np. telefon sony
                    erricson czy jakis inny a dzwięk smsa od Nokii :// no zero skapy
      • Gość: bambi7 Re: Wpadki polskich seriali IP: *.csk.pl 16.01.06, 17:48
        A nie zauważyliście że w 95% wpadki z fryzurą i ubraniem dotyczą kobiet?? Powód
        prosty - pojedyncza scena jest często kręcona w kilku etapach (różnych dniach)
        i kto jest w stanie przekonac kobietę żeby np. za 2 dni nałożyła to samo
        ubranie?! NIE MA SZANS (przeciez baba musi codziennie nałożyć co innego, bo
        inaczej "to jest nie do pomyślenia" buhaha)- faceci wiedzą o tym najlepiej.....
    • mycha70 Re: Wpadki polskich seriali 15.01.06, 01:02
      Większość mebli i rekwizytów w wieeelu serialach jest z Ikei.
      • Gość: bricks Re: Wpadki polskich seriali IP: *.trustnet.pl 15.01.06, 04:17
        zwróccie uwage że w każdym z tych knotów
        ktoś musi jezdzić na wózku inwalidzkim
        ot taki synonim nieszcześcia
        • maatti Re: Wpadki polskich seriali 15.01.06, 12:19
          Mało było postów nt. "Pitbulla", więc dodam dwa słowa. Rewelacyjny serial oddaje
          rzeczywistość polskiej policji, bardzo dobra muzyka Radosława Łuki, doskonałe
          kreacje Gajosa, Stroińskiego, Grabowskiego, nie pamiętam tego czwartego
          obciętego na sarmatę ;-) ale też w porządku no i Mohr. Jedyny minus, z resztą
          też już wspomniany, to dźwięk :-/ Czasami totalnie niewiadomo było o czym mówią.
          • Gość: kinia1987 Re: Wpadki polskich seriali IP: *.lodz.mm.pl 15.01.06, 13:34
            a mnie zastanawia, dlaczego wszystkie telefony u Lubiczow, Choijnickich,
            Boreckich itp maja takie same dzwonki
          • Gość: niki Re: Wpadki polskich seriali IP: 80.51.222.* 17.01.06, 15:09
            to Marcin Dorocińśki
    • macius55 Re: Wpadki polskich seriali 15.01.06, 16:16
      Sztuczniejszego serialu jak MjM nie ma, nie było ichyba nie będzie. Gdzie dawne
      czasy dobrego, polskiego kina?
    • vandikia właśnie leci wpadka w Na dobre i Na zle 15.01.06, 16:31
      Latoszek wszedl ogolony na gladziutko do sali, chwile pozniej pojechal na
      zgloszenie i badal pacjenta w jakiejs hurtowni. Niezle ma chlop hormony , bo
      tym razem mial kilkudniowy zarost ;)
    • Gość: vela na wpolnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 19:07
      "podoba mi sie" jak Ewa, fryzjerka przychodzi do swojego salonu i pyta ile jest klientek. Zaneta odpowiada ze pierwsza umuwiona jest na 11 a ostatnia na 14 :):) to juz jest komiczne ale odpowiedz Ewy tez smieszna - "to dobrze bo mam dzis tyle do zalatwiania" :):) jak ona zarabia na 3 klientkach dziennie? widzieliscie salon otwarty do drugiej?
      tak samo smieszna praca Izabeli - w domu popijajac kawke a co druga rozmoa jest o tym jaka to orka i trzeba szybciutko wyjechac na wakacje :)
      Aha no i zawsze mnie smieszy ze tyle postaci juz pracuje w barze :) i jedni zatrudniaja drugich zeby nie poszerzac obsady :)_:):)
    • Gość: Irma Re: Wpadki polskich seriali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 19:19
      We wczorajszym odcinku "Kryminalnych ": mama mówi do synka: Już wszystko w
      porządku, w nagrodę zabiorę Cię na karuzelę! Pominięto fakt, że za oknem 1.5 m
      śniegu, więc pytam gdzie ta karuzela ?
      • wowo10 Re: Wpadki polskich seriali 16.01.06, 08:04
        A pamiętacie odcinek kryminalnych z pościgiem tramwajów na Moście Gdańskim.
        Wynikało z tej sceny, że most ma ze trzy kilomnetry długości bo scena trwała ze
        trzy minuty a tramwaje jechały dosyc szybko.
    • Gość: EwA Re: Wpadki polskich seriali IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.01.06, 21:27
      A'propos wnetrz i "Pierwszej Milosci", najwiekszy lol z tym lokalem komunalnym,
      w ktorym mieszka Marysia?Majka? i jej chlopak. Mieszkanie duze, ladne,
      przestronne, pieknie urzadzone, wlasciciele zagranica, a mimo wszystko wszystcy
      probuja nam wmowic,ze to socjal:) Rewelka!
      • Gość: Bu!!!hahahaha Re: Wpadki polskich seriali IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 18.01.06, 12:26
        Poniedziałkowy odcinek MjM: Madzia kłóci się z Kamilem w kuchni, wkitując
        rozmowę stwiedzeniem "Ja nigdy sie nie sprzedałam!!!!"

BuuuuuuuuuuHaHaHaHa, dzizas, myśłałam że z krzesła spadnę... to po co przez pół
        roku mielili wątek ślubu za pieniądzie wyżej wymienionej Madzi i niejakiego Saszy.
        Jeśli nawet nagle zmienił się scenarzysta to powinien sie chyba zapoznać z
        wczesniejszymi losami bohaterów...
        • moherowybereciaz W LABITYNCIE !!!!!! ktoś pamięta? 18.01.06, 19:41
          a czy ktoś pamięta w Labiryncie? i co sądzicie o nim na przestrzeni paru lat...
          pozdrawiam.

a jaki był pierwszy serial tzw. komercyjny klan?
    • makaluu Re: Wpadki polskich seriali 18.01.06, 19:50
      Dzisiaj Kamilka w Klanie dwa razy buty wkładała!
      Najpiewr włożyła jednego (pokazali Michała) a potem znowu ja i wkładała tego
      samego buta spowrotem ;)
      • horpyna4 Re: Wpadki polskich seriali 19.01.06, 11:27
        Nie czepiaj się, to nie żadna wpadka, tylko oszczędność. Po prostu dali dwa razy
        tę samą scenę. Jak dojdzie do pięciu razy, to dopiero będzie fajnie.
        • Gość: goscinny Re: Wpadki polskich seriali IP: *.aster.pl 19.01.06, 13:32
          w Kryminalnych ja chłopaki ganiali za Marcinem Turskim kierowca rajdowym
          ktory uciekał im po lesie stara beta,
          pomine fakt ze kierowca i pasazerka auta zgineli po wypadku gdzie otworzyła sie
          tylko maska zadnych wgniecen blachy nie było widac(szkoda niszczyc fury)
          i to ze Adam i Marek sa swietnymi kierowcami (poprostu rajdowcy)
          no ale jak oni poruszali sie po lesie
          takiej znajomosc lesnych duktow mogłby pozazdroscic im niejeden lesniczy
          chyba ze maja cotygodniowe zajecia z topografi podwarszawskich lasow he he
          ogolnie serial w porzo
    • Gość: nicki obraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 12:13
      raczej ciekawostki niż wpadka: zauważyłam jeszcze w czasach, kiedy mieliśmy TV:
      obraz wczesnoikeowski, przedstawiający trzy czy cztery szklane flakony z
      gerberami. Scenografowie upodobali go sobie do tego stopnia, że "występował" w
      kilku serialach i w jakimś pełnometrazowcu. Ale to było jeszcze w czasach, gdy
      Weronika i z bliźniętami mieszkała w czyjejś kawalerce.

"Matki, żony i kochanki"- bohaterki nawet w oślepiajacym świetle nie wyglądały
      na dwudziestolatki, ratunku! Nie można było inaczej pokazać, że znają się
      jeszcze ze szkoły?
      N.
      • Gość: alaska "na wspolnej" IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 24.01.06, 13:01
        jak to mozliwe ze wczoraj na slubie Romana i Ewy byli Andrzej i Basia?-podobno
        wyjechali do Stanow do corki?
        a tu nagle sa na slubie hmm...........
        • Gość: żaba Z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:12
          Czy mogę dorzucić wpadkę z serialu zggranicznego? W moim "Lost" ukochanym
          niejaka Kate (na wyspie już od ho ho ho!) w retrospekcji była blondyną i
          ufarbowała sobie włosy na ciemny kasztan. Od przybycia na wyspę kolor włosów
          nie zjechał jej wraz odrostami ani o cal. Jest szatynką... naturalną.
        • Gość: basia Re: "na wspolnej" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 00:06
          no i co robiła tam córka oskara?!?
      • Gość: martusia Re: obraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:48
        w dzisiejszym odcinku MjM , jak do domu Zduńskich przyszedł Filarski zapytać
        sie jak się czuje Maryja , to Paweł zamknął mu drzwi pod nosem i przekręcił dwa
        razy zamek .W tej samej minucie z pokoju wychodzi lekarz ten z przychodni ,
        Paweł podaje mu płaszcz i otwiera drzwi bez owierania zamka typu Yale.
    • saracen1608 fala zbrodni 24.01.06, 13:13
      mnie sie podobało txt :
      "zastrzeleni trzema precyzyjnymi seriami z kałasznikowa"

hehe- no comments :P
      • zja2 KLAN !!!!!!!!!! 10.02.06, 22:47
        Aga Lubicz jest oczywiście "dziennikarką" i wszyscy jej udzielają
        informacji dosłownie bez żadnych ale ....
        dzwoni z telefonu słuzbowego wszędzie i bez żenady
        wychodzi z pracy kiedy chce , jak chce zawsze luzik
        Pani doktorowa jak przychodzi do chaty to nie wita sie od razu
        ze swoim synkiem tylko jakies gadki i bzdety
        dopiero za 6 min idzie do dziecka
        a dziecko też wcale a wcale do mamy nie podchodzi jak
        ona przyjdzie z pracy
        żene :)))))
    • bejbe_bejbe20 Re: Wpadki polskich seriali 13.02.06, 16:21
      na dobre i na złe. zosia była po chemii i z tego co wiem, po tym wypadają włosy,
      więc powinna być łysa. wiadomo, specjalnie się nie ogoli dla potrzeb serialu,
      ale mogliby jakoś ukryć te włosy bardziej, a nie, że wyłażą z pod chustki, czy
      czepka podczas operacji;]
      plebania. ja nie wiem, ale tam tacy zakręceni są ludzie jakby nie wiedzieli co
      się dzieje. ciągle do kościoła chodzą, po za którym świata nie widzą. do
      największego szału doporwadza mnie ten rudy mami synek i to jego "oj mamcia";]
      klan. świat wyższych sfer;] też bekowe motywy są. aktorzy tak sztucznie grają,
      że makabra. a serialowa monika... żenada!
      m jak miłość. kilka motywów też mnie wkurza. niby taki życiowy serial, ale dużo
      spraw jest za badzo nie życiowych;]
      pierwszej miłości nie oglądam, bo aż mnie razi w oczy od tych kolorwych
      mieszkanek. w sumie są fajne, ale każdy takie kolorowe mieszkanko ma- dziwne;]
      no, i będzie na tyle, bo więcej seriali nie kojarzę:)
      pozdro;)
    • wampuka Re: Wpadki polskich seriali 15.02.06, 03:49
      Nie wiem, czy było - ale "Dzieci, umyjcie rączki" Grażynki i Rysia. Gdyby je
      tak rzeczywiście myły często, już by ich nie miały...
    • marcin_rz Re: Wpadki polskich seriali- MagdaM 22.03.06, 13:38
      Wszyscy którzy na filmie rozmawiają przez telefon - robią to przy wyłączonym aparacie. A są to najczęściej Motorole
    • Gość: teściowa Chucka N. Re: Wpadki polskich seriali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 20:10
      Seriale,seriale... a nie lepiej to Agrobiznes oglądać? Przynajmniej ciekawszy.
      • zja2 Re: Wpadki polskich seriali 23.04.06, 20:24
        mieliście okazję oglądać wczoraj KRYMINALNYCH .
        O bosze a le żene ;)
        Ostatnia scena jak kolo siedział w pakamerce z zapalniczką w ręce kole butli z propanem butanem i jak już sie zwalił na podłogę to co zrobił komisarz Zawada ?
        Naparzał w drzwi z buta aby je otworzyć tylko ,że one otwierały się na zewnątrz . Dosłownie jak w filmie SNATCH .pozdr
        • yasmin_ch Re: Wpadki polskich seriali 24.04.06, 02:11
          no i dlaczego nie wybijal szyby tylko kopal w ten zamek
    • Gość: DJ abeł wpadka w "M jak miłość" IP: *.e-wro.net.pl 24.04.06, 14:02
      wdowa po Krzysztofie sprzedaje niedokończony dom.

Robi to sama, w tajemnicy, bez zgody swoich synów. Wedle prawa może ona
      sprzedać jedynie *swoją* część domu. Cześć po Krzysztofie, z chwilą jego
      śmierci, wchodzi do masy spadkowej. A spadkobierców może być więcej...

Na przyjkład, nieślubne dziecko Krzyszofa. I juz jest pole do popisu dla
      scenarzysty, na nowy wątek :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka