erba-mala-presto-cresce [...] 17.08.06, 00:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomo Re: Dziwne pytania IP: *.gizycko.mm.pl 17.08.06, 01:08 - dlaczego, nawet gdy w rodzinie nie ma takiego przypadku, niektore dzieci maja tzw. francuskie R ? - dlaczego w epoce podrozy w kosmos, Internetu, multimediów, telefonii komórkowej i innych takich, jeszcze nikt nie wymyslil takich rajstop/ponczoch, co by sie nie rwaly tak szybko? (moja teoria - kasa, kasa, kasa) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:45 > - dlaczego w epoce podrozy w kosmos, Internetu, multimediów, telefonii > komórkowej i innych takich, jeszcze nikt nie wymyslil takich rajstop/ponczoch, > co by sie nie rwaly tak szybko? (moja teoria - kasa, kasa, kasa) kiedyś Polacy eksportowali guziki do Azji po roku czy dwóch Azjaci zerwali kontrakt powód? guziki są za dobrej jakości i się nie niszczą - klienci nie przychodzą po nowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artoo Re: Dziwne pytania IP: *.icpnet.pl 17.08.06, 22:16 Pewna australijka czy też nowozelandka wkuta na "czarną dzurę" w pralce w której znikała częśc skarpet od pary, wymyśliła skarpety z zatrzaskami, tak że przed włożeniem do kosza z brudami czy też do pralki mozna było je spiąc razem. Żaden z producentów skarpet nie wykazał zainteresowania - oczywiście chodziło o kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turzyca Re: Dziwne pytania IP: *.83.171.185.69.ip-pool.NEFkom.net 18.08.06, 00:23 bo R to strasznie trudna gloska, jak jej sie czlowiek nie nauczy we wlasciwym momencie to pozniej potrzeba logopedy. A francuskie R jest latwiejsze (leniwsze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrrrrrrrrrr Re: Dziwne pytania IP: *.merinet.pl 26.08.06, 08:23 Albo sie rodza z wadliwym układem żuchwy lub zębów i wtedy nawet logopeda nie pomoze (JA tak mam) Dlaczego tostery nie maja zazwyczaj pstryczka, tylko trzeba je po kazdej kanapce wywalac z kontaktu??? Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Dziwne pytania 06.09.06, 21:13 Gość portalu: rrrrrrrrrrrrr napisał(a): > Albo sie rodza z wadliwym układem żuchwy lub zębów i wtedy nawet logopeda nie > pomoze (JA tak mam) > > Dlaczego tostery nie maja zazwyczaj pstryczka, tylko trzeba je po kazdej > kanapce wywalac z kontaktu??? Ciekawe... same się powinny wyłączać, albo należy podnieść dźwignię (jak są zepsute, jak mój ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Dziwne pytania IP: *.net132.okay.pl 17.08.06, 01:42 Skąd się biorą tacy ludzie, którzy zadają dziwne pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Dziwne pytania IP: *.e-wro.net.pl 17.08.06, 02:34 co by sie stalo z boeingiem ktorego pilot zapragnalby poleciec w kosmos (znaczy sie drazek w dol i lecimy w gore do oporu ;) prosze o odpowiedz ;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Dziwne pytania IP: 80.68.236.* 17.08.06, 09:07 To akurat proste: Boeing ma ciąg silników (czyli siłę z jaką pchają go do przodu) mniejszy niż jego ciężar (czyli siłę z jaką ziemia przyciąga go do siebie) oraz opór powietrza stawiany przez niego, więc po chwili (i to dość krótkiej, kilka do kilkudzisięciu sekund) siła przyciągania (oraz opór powietrza) wychamowałaby jego predkość do 0 (zera) i zacząłby opadać na ogon - czyli w kierunku przeciwnym do kierunku lotu. W efekcie albo wpdałby w korkociąg albo wszedłby w nurkowanie (w zależnosci od umiejętności pilota i od ... szczęścia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 737ng Re: Dziwne pytania IP: *.va.shawcable.net 23.08.06, 08:54 Drazek (wolant) do siebie - lecimy w gore. Od siebie - w dol. Drazka w dol sie nie da. Opor w postaci przerciagniecia pojawilby sie raczej szybko. Najpierw ow drazek (wolant) zaczalby wibrowac (stick shaker) a potem samolot zwalilby sie na ogon. W sumie, niestety, fizyka wygrywa z romantyzmem... K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opus Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 10:03 z masturbacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
inessta Re: Dziwne pytania 17.08.06, 04:17 Dlaczego na strażaka pożarnego mówi się strażak a na strażnika miejskiego strażnik miejski.Przecież i to straż i to straż?? Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: Dziwne pytania 17.08.06, 16:56 O kurde, nigdy o tym nie pomyślałam...ciekawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolt-r Re: Dziwne pytania IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.08.06, 02:22 A dlaczego mówi sie o straży pożarna a nie pożarowa? Niektórzy mówią inaczej: ogniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
enlightened Re: Dziwne pytania 17.08.06, 05:46 Skad biora sie "uzyteczni idioci" (odnosnie Islamofaszystow i komuchow)? Odpowiedz Link Zgłoś
uwolnic_cyce Re: Dziwne pytania 17.08.06, 07:56 Co ma piernik do wiatraka? Gdzie (albo dokąd)przechodzi ludzkie pojęcie? Co by było, gdyby? Dlaczego gacie, są suche na dnie morza? Dlaczego na firanie wiszą tajemnicze smarki? Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: Dziwne pytania 17.08.06, 16:59 uwolnic_cyce napisał: > Co ma piernik do wiatraka? Ktoś mi kiedyś odpowiedział: chodzi o mąke ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehhehh Re: Dziwne pytania IP: *.energomontaz.pl / *.energomontaz.pl 17.08.06, 08:13 Co było pierwsze: Jarosław czy Lech? Dlaczego młodzi ludzie tak licznie wyjeżdżają z kraju? I czemu zamiast pracować czytam forum ?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Dziwne pytania 17.08.06, 11:42 Gość portalu: hehhehh napisał(a): > Co było pierwsze: Jarosław czy Lech? Lech był pierwszy, na stołek. > Dlaczego młodzi ludzie tak licznie wyjeżdżają z kraju? Bo w tym kraju trzyma ich tylko grawitacja. > I czemu zamiast pracować czytam forum ?? :D No właśnie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Dziwne pytania 17.08.06, 08:49 czy jesli spotkaloby sie dwoje ludzi obdarzonych taką samą siłą i ważacych tyle samo, to czy jeśli zaczęliby jeden drugiego jednocześnie podnosić do góry z taką samą siłą (większą od siły przyciągania ziemskiego) to czy obydwoje unieśliby się do góry ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: Dziwne pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 10:03 <Co ma piernik do wiatraka?> tyle samo liter ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz Re: Dziwne pytania IP: *.ahold.net / 213.134.133.* 17.08.06, 10:03 czy jak posmaruje kromke chleba maslem z obu stron to powstanie perpetum mobile?? Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Dziwne pytania 17.08.06, 11:43 Gość portalu: bzzz napisał(a): > czy jak posmaruje kromke chleba maslem z obu stron to powstanie perpetum > mobile?? Jeśli posmarujesz kromke z jednej strony masłem, a z drugiej przymocujesz kota, to powstanie 'napęd anty grawitacyjny'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spray Re: Dziwne pytania IP: *.27.rev.vline.pl 22.08.06, 22:20 dlaczego zegary na zdjęciach zawsze pokazują 10.10? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kth Re: Dziwne pytania IP: *.ostrow61.ptc.pl 17.08.06, 12:35 perprtum mobile powstaloby, gdyby z jednej stony posmarowac kromke maslem, a z drugiej strony przyczepic kota kromka zawsze spada na maslana strone kot zawsze na lapy :) Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Dziwne pytania 17.08.06, 20:38 Prosciej nie smarować kromki, efekt ten sam, a masło się nie zuzywa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Dziwne pytania IP: *.botany.gu.se 17.08.06, 16:15 Niestety na przeszkodzie stanie 3 zasada dynamiki Newtona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnoludek Dlaczego w lodówce a nie w zamrażarce IP: *.c31.msk.pl 17.08.06, 10:18 Dlaczego w lodówce jest zamontowana lampka (żeby nas i żarcie oświecało przy otwieraniu), a w zamrażarce nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka.x Re: Dlaczego w lodówce a nie w zamrażarce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 10:54 gdzie jest Nemo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielka_stopa Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 10:57 Ile jest pieniędzy na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
malanov kto jest najmądrzejszy na świecie? 17.08.06, 11:02 jeśli żałożyć, że osoba A, może być mądrzejsza od osoby B, np. profesor od studenta, to trzeba sie zgodzić ze stwierdzeniem, że gdzieś jest na świecie najmądrzejszy człowiek. ale gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: kto jest najmądrzejszy na świecie? 17.08.06, 11:44 malanov napisał: > jeśli żałożyć, że osoba A, może być mądrzejsza od osoby B, np. profesor od > studenta, to trzeba sie zgodzić ze stwierdzeniem, że gdzieś jest na świecie > najmądrzejszy człowiek. > ale gdzie? Poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Re: kto jest najmądrzejszy na świecie? 17.08.06, 16:46 Nie można tak prosto założyć :) W pewnym drobnym wycinku ktos moze być lepszy od innego - i wtedy tak, pewnie mozna ząłożyć ze w jakims tam super specjalistycznym kawałku wiedzy jest ktoś najlepszy na świecie, tyle że problemem byłoby to zmierzyć bo w czołówce różnice bylyby tak minimalne ze niedostrzegalne. Np. weź szachy - czy Mistrz Swiata jest najlepszy na swiecie? Niby tak, bo zdobyl mistrzostwo swiata. Ale czy to oznacza ze wygrywa wszystkie partie? Oczywiscie nie - przegrywa także. Wiec czy jest najlepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plasav Re: Dziwne pytania IP: 213.25.91.* 17.08.06, 11:11 A co to ma wspólnego z mamutami, które żyły w norach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:45 pytanie na które nie możesz odpowiedzieć TAK - czy śpisz? pytanie na które nie możesz odpowiedzieć NIE - czy żyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 12:12 co gryzie Gilberta Grape? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłamczuszka Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:30 Gość portalu: jo napisał(a): > pytanie na które nie możesz odpowiedzieć TAK - czy śpisz? > pytanie na które nie możesz odpowiedzieć NIE - czy żyjesz? Mogę tak ODPOWIEDZIEĆ, tylko nie mogę tak odpowiedzieć ZGODNIE Z PRAWDĄ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Tez niezupełnie IP: *.dip.t-dialin.net 23.08.06, 15:45 ...bo jezeli mowisz przez sen, mozesz na pytanie "czy śpisz?" zgodnie z prawda odpowiedziec "TAK". Odpowiedz Link Zgłoś
kiku.san Re: Dziwne pytania 18.08.06, 14:29 Dlaczego muchy znajdujące się w pokoju zawsze latają pod lampą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Amper Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 13:27 Jakie jest prawdopodobieństwo rozbicia głowy o mięciutką gąbkę grubości 1 m ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: Dziwne pytania IP: *.ztpnet.pl 17.08.06, 12:15 czy mucha w samochodzie leci z predkoscia 80km/h? Odpowiedz Link Zgłoś
alexsandra9 Re: Dziwne pytania 17.08.06, 12:54 Pytanie za które dostałam zje...kę na religii: Bóg jest Wszechmogący więc czy może stworzyć tak wielki głaz, którego sam nie podniesie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolt-r Re: Dziwne pytania IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.08.06, 02:32 Słońce, to jeden ze słynnych paradoksów ateistycznych. A Tyś księdzu z tym wyjechała... Paradoks pokazuje tylko 2 możliwości: - boga nie ma wcale; - bóg nie jest WSZECHmocny, być może potrafi baaardzo dużo, lecz nie wszystko. Obie tez możliwości podważają katolickie dogmaty, więc zje...a Ci się nalezała. Poczytaj: www.racjonalista.pl/index.php/s,4 Odpowiedz Link Zgłoś
lilimeye Re: Dziwne pytania 17.08.06, 12:55 Jeżeli bóg jest wszechmogący to czy może stworzyć głaz tak ciężki, którego sam nie mógłby podnieść? Odpowiedz Link Zgłoś
lilimeye Re: Dziwne pytania 17.08.06, 12:58 co nas natchnęło do napisania tego samego w tym samym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilimeye Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 17:20 no właśnie!!! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobi Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 00:21 Pytanie bezsensowne z punktu widzenia logiki. Zakłada ono bowiem możliwość wykonania wszystkiego przy jednoczesnym założeniu, że nie można wszystkiego wykonać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:49 Gość portalu: just napisał(a): > czy mucha w samochodzie leci z predkoscia 80km/h? fizyka - klasa 6 podstawówki ;) zależy od przyjętego układu współrzędnych. Dla osoby siedzącej w aucie mucha leci ze swoją własną prędkością. Dla osoby stojącej przy drodze może i 120 km/h ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMC Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 13:01 Czyli jakby pociąg jechał niemal z pręd. światła to bym je przekroczył idąc wzdłuż kierunku ruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolt-r Re: Dziwne pytania IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.08.06, 01:12 Nie łapiesz. Dla takich prędkości czasoprzestrzeń się zakrzywia, zmienia właściwości. Dla obserwatora z zewnątrz nie wyprzedzałbyś pociągu a tobie wydałoby się inaczej. Albo jeszcze inaczej, żebyś może tak zrozumiał... Aby osiągnąć prędkość światła każde ciało musi stać się światłem (E=mc2) Czy będąc światłem miałbyś świadomość, chęć i nogi, by iść po "podłodze pociągu", który przy tej prędkości już sam jest światłem? Czy światło może lecieć "na grzbiecie" innego światła i jeszcze je wyprzedzić?! Nonsens. W zasadzie osiągając coraz większą prędkość coraz bardziej przypominałbyś swymi właściwościami fizykochemicznymi falę elektromagnetyczną a coraz mniej materię. Zatem odpowiedź na pytnie czy wyprzedziłbyś światło brzmi: nie, leciałbyś też z prędkością światła, bo sam byłbyś już światłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva351 Re: Dziwne pytania IP: 217.169.52.* 17.08.06, 13:40 gdzie sie konczy kosmos? co by bylo jakby ziemia nie byla zamieszkana przez ludzi?czy mozna sobie wyobrazic wlasne nieistnienie? Odpowiedz Link Zgłoś
ricofederico Za dinozaurow nie bylo ludzi ale Ziemia byla.... 17.08.06, 14:02 ..tak wlasnie wyglada ludzkie nieistnienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzdecikkk Re: Za dinozaurow nie bylo ludzi ale Ziemia byla. 17.08.06, 14:20 1.Dlaczego chleb posmarowany maslem spada zwykle maslem do dolu? skoro na poczatku byli adam i ewa i mieli dwoch synow Kaina i Abla, to skąd się wzieli inni ludzie?’ kaczor donald zawsze chodzi bez dolnej części garderoby, dlaczego wiec jeśli wychodzi spod prysznica to jest zakryty ręcznikiem? Co ma piernik do wiatraka? Dlaczego w lodówce jest zamontowana lampka (żeby nas i żarcie oświecało przy otwieraniu), a w zamrażarce nie? Jeżeli bóg jest wszechmogący to czy może stworzyć głaz tak ciężki, którego sam nie mógłby podnieść? co by bylo jakby ziemia nie byla zamieszkana przez ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bzdecikkk Re: Za dinozaurow nie bylo ludzi ale Ziemia byla. 17.08.06, 14:27 1.Dlaczego chleb posmarowany maslem spada zwykle maslem do dolu? Bo odległość od blatu do podłogi jest wystarczająca, by kromka zrobiła pół obrotu. 2.Skoro na poczatku byli adam i ewa i mieli dwoch synow Kaina i Abla, to skąd się wzieli inni ludzie? Zadałem to pytanie siostrze zakonnej i odpowiedziała, że to jest właśnie tajemnica boska :) 3.Kaczor donald zawsze chodzi bez dolnej części garderoby, dlaczego wiec jeśli wychodzi spod prysznica to jest zakryty ręcznikiem? Może żeby dzieci nie zawstydzać? Wcześniej nie zauważyły tego szczegółu. 4.Co ma piernik do wiatraka? Mają tyle samo liter, sylab, samogłosek, spółgłosek. Oby dwie te rzeczy są związane też z mąką :) 5.Dlaczego w lodówce jest zamontowana lampka (żeby nas i żarcie oświecało przy otwieraniu), a w zamrażarce nie? Jeśli masz zamrażarkę w lodówce, to nie ma potrzeby osobnego oświetlenia, a jak masz osobno zamrażarkę to w niej na pewno jest lampka. 6.Jeżeli bóg jest wszechmogący to czy może stworzyć głaz tak ciężki, którego sam nie mógłby podnieść? Mógłby, ale nie robi tego, ponieważ sam by siebie ograniczał. 7.Co by bylo jakby ziemia nie byla zamieszkana przez ludzi? Jakiś inny gatunek byłby dominujący, np. małpy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szafir Re: Za dinozaurow nie bylo ludzi ale Ziemia byla. IP: *.stacje.agora.pl 17.08.06, 14:48 Czy gdybym miał laserową latareczkę o dostatecznej mocy, i świecącym punkcikiem wodziłbym po niesamowicie odległej białej tablicy, to czy w pewnym momencie ta kropka poruszałaby się szybciej niż światło? A może promień lasera by się wykrzywił w łuk??? Męczy mnie to. A to z podobnej beczki ale nie moje: co by się stało, gdybym siedział na dziobie rakiety pędzącej z prędkością światła i zaświeciłbym latarką do przodu? Co się stanie z jej światłem? Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: Za dinozaurow nie bylo ludzi ale Ziemia byla. 17.08.06, 15:22 Wydaje mi się, że: - promień lasera wykrzywi się w łuk - machając taką latarką, której promień będzie poruszał się z prędkością światła, zakrzywi się nim dotrze do tablicy. ale może i nie...bo ma i własności fali i cząsteczki. Polecam Hawkinga "Krótką historię czasu". - czemu od razu nie wyskoczysz z czubka rakiety do przodu zamiast świecić latarką? nie zrobisz tego, bo rakieta potrzebowałaby nieskończonej energii do osiągnięcia prędkości światła i osiągnęłaby nieskończoną masę. Ty pewnie też. Gość portalu: Szafir napisał(a): > Czy gdybym miał laserową latareczkę o dostatecznej mocy, i świecącym punkcikiem > wodziłbym po niesamowicie odległej białej tablicy, to czy w pewnym momencie ta > kropka poruszałaby się szybciej niż światło? A może promień lasera by się > wykrzywił w łuk??? Męczy mnie to. > > A to z podobnej beczki ale nie moje: co by się stało, gdybym siedział na dziobi > e > rakiety pędzącej z prędkością światła i zaświeciłbym latarką do przodu? Co się > stanie z jej światłem? Odpowiedz Link Zgłoś
chrismargo Re: Za dinozaurow nie bylo ludzi ale Ziemia byla. 18.08.06, 01:05 R-20 do mojej latarki kosztowały masę kasy,a nie były nieskończone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Za dinozaurow nie bylo ludzi ale Ziemia byla. IP: *.botany.gu.se 17.08.06, 17:25 Jedziesz samochodem powiedzmy z pretkoscia 50 km/h. Wlaczasz swiatla. I teraz czy swiatlo z twoich reflektorow podrozuje z pretkoscia swiatla + 50 km/h czyli szybciej niz predkosc swiatla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja Re: Za dinozaurow nie bylo ludzi ale Ziemia byla. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:52 ;) nie - nadal leci tylko z prędkością światła :) Odpowiedz Link Zgłoś
chrismargo Re: Za dinozaurow nie bylo ludzi ale Ziemia byla. 18.08.06, 01:10 Dlaczego światło nie płaci mandatów,a a my płacimy za prąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Za dinozaurow nie bylo ludzi ale Ziemia byla. IP: *.botany.gu.se 17.08.06, 16:22 Co do Kaina i Abla i Seta (bo po smierci Abla to on przeja "paleczke") za zony mogli wziasc po prostu swoje siostry. To zreszta bylo dosc popularne nawet w czasach bardziej historycznych, np. Abraham. Odpowiedz Link Zgłoś
dvl Re: Za dinozaurow nie bylo ludzi ale Ziemia byla. 17.08.06, 15:30 1.Dlaczego chleb posmarowany maslem spada zwykle maslem do dolu? Bo ma przesunięty środek ciężkości i obraca się cięższą stroną w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Hmm? 18.08.06, 18:56 Załóżmy że chce mi się pić. Idę do baru na piwo. Wracając z baru wsiadam w wechikół czasu. Wracam do momentu w którym wychodzę do baru. Pytanie: Czy to zajście istnieje, skoro już mi się nie chce pić, i nigdzie nie muszę iść się napić. Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: Dziwne pytania 17.08.06, 15:03 1. Czemu zając staje w miejscu jak mu zaświecić w oko latarką? 2. Czy skoro wszechświat się rozszerza to za 1000 lat ludzie też będą szersi? 3. Czy pies czasem się nudzi? 4. Jak to jest, że ciało trzyma się kości tak mocno i np. po podskoczeniu nie spada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whizzz Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 15:56 1) Bo mu się zdaje, ze to światło to jakieś potencjalne zagrożenie chyba i mysli, że jak stanie w miejscu to przeczeka.Ale może to bardziej złozone zagadnienie :) 2) Te, chyba bedzie ich wiecej po prostu. 3) Jak mój kot się nudzi czasem to chyba i pies może. 4) A to proste, bo okostna (otacza kość)jest ścisle polączona z omiesną, ta z powięziami a te ze skóra i ta całą konstrukcja przeciwstawia się przyciąganiu, ziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Dziwne pytania IP: *.botany.gu.se 17.08.06, 16:08 wysoki-brunet napisał: > 1. Czemu zając staje w miejscu jak mu zaświecić w oko latarką? Jesli by ktos ci zaswiecil w oko latarka w ciemnej ulicy to tez raczej staniesz. > 2. Czy skoro wszechświat się rozszerza to za 1000 lat ludzie też będą szersi? Rozszerza sie czasoprzeszczen - czyli to "nic" pomiedzy gwiazdami. > 3. Czy pies czasem się nudzi? Czasem bardzo. Bezpostednim tego efektem sa obgryzione buty i noga od krzesla. > 4. Jak to jest, że ciało trzyma się kości tak mocno i np. po podskoczeniu nie > spada? Gdyby sie nie trzymalo to bys nie mogl podskoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Dziwne pytania IP: *.botany.gu.se 17.08.06, 16:24 Dlaczego po 7 godz snu boli mnie glowa i jestem zneczana, a po 6 jest w miare ok? (Optimum 8-9 h) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolt-r Re: Dziwne pytania IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.08.06, 02:41 Bo sen składa się z kilku cykli, każdy zazwyczaj po OKOŁO 90 minut. Dość wyspana jesteś, gdy wstajesz na granicy cykli, natomiast gdy przerywasz cykl to jesteś rozbita. Dlatego czasem naprawdę położyć się później (lub wstać wczesniej) i spać 6 godzin niż 7. Ale trzeba znać długość swego cyklu. Ty masz widocznie książkowe 90 minut (6h/90'=4 czyli pełne cykle). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Dziwne pytania IP: *.botany.gu.se 17.08.06, 16:25 Dlaczeho jak czlowiek sie nie wyspi to ma cienie pod oczami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Amper Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 13:17 Ja to mam przez całe życie i też się nad tym zastanawiam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wysoki-brunet Re: Dziwne pytania 17.08.06, 16:55 Czemu natura jest prawoskrętna? (galaktyki, DNA, włosy na czubku głowy?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o90 Re: Dziwne pytania IP: 82.112.144.* 17.08.06, 22:47 bo serce medrca jest po prawej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
chrismargo Re: Dziwne pytania 18.08.06, 01:13 Mam to od dziecka: 1.Czy wir na antypodach jest lewoskrętny? Odpowiedz Link Zgłoś
aamg Re: Dziwne pytania 18.08.06, 12:58 chrismargo napisał: > Mam to od dziecka: > > 1.Czy wir na antypodach jest lewoskrętny? TAK. Chyba że nadasz mu inny kierunek. (do sprawdzenia w wannach na obu półkulach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijaczek Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 17:00 a jak smakuje gazowana wódka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 17:05 A gdzie są moje okulary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jfk102 Czy tata czyta cytaty Tacyta? IP: *.isb.com.pl 17.08.06, 17:28 <font size="+10">☻ Odpowiedz Link Zgłoś
x_rex Re: Dziwne pytania 17.08.06, 17:26 Czy czesc roku od czerwca do wrzesnia na polkuli poludniowej jest nazywana latem czy zima? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnoludek Re: Dziwne pytania IP: *.c31.msk.pl 17.08.06, 20:44 Mówi się w odniesieniu do własnego położenia, czyli jeżeli u nas jest zima, to w AUSTRALII JEST LATO. I odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
martinez_mtz Dziwne pytania 17.08.06, 20:31 Czy jeżeli dwoje identycznych braci bliźniaków ożeni się z dwiema identycznymi siostrami bliźniaczkami to będą mieli takie same dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dziwne pytania IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.08.06, 21:12 Czy Irasiad to jeszcze suka czy już pies ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Do kszynki! IP: 85.219.140.* 17.08.06, 21:28 Słuchaj no kszynko! Rzygam już Twoimi wypocinami. Twój wkład w rozwój tego forum jest żaden, powtarzam: żaden. Leczysz jakieś swoje kompleksy, pojawiasz się w każdym wątku, a Twoje wypowiedzi są banalne niczym oratorskie popisy Kaczora. Skończ to, proszę Cię, bo coraz mniej osób przez Ciebie zaczyna odwiedzać forum - wiem to od swoich znajomych. Albo zacznij myśleć - albo zamilknij na wieki. Pozdrawiam, RP PS. Ty nie masz nic innego do roboty tylko w necie siedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Dziwne pytania IP: 82.139.27.* 17.08.06, 21:31 Jeżeli żona prezydenta to pierwsza dama to jak w takim razie w wypadku gdyby to kobieta była prezydentem nazywało by się jej męża?? Pierwszy mężczyzna ?? A i jeszcze co by było gdyby prezydent był kawalerem??? Akurat w przypadku brata ,,szanownego prezydenta kaczki" Jarosława zawsze dziewicy pierwszą damą byłby jego kot jeśli on a nie lechu byłby prezydentem <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sy sy Re: Dziwne pytania IP: *.dabnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:40 czy życie ma sens???Chyba nie ma sensu o to pytać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:54 martinez_mtz napisał: > Czy jeżeli dwoje identycznych braci bliźniaków ożeni się z dwiema identycznymi > siostrami bliźniaczkami to będą mieli takie same dzieci? na pewno nie - jeśli masz rodzeństwo to zauważasz chyba różnice :) a pochodzicie od tej samej kobiety i tego samego mężczyzny (chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bti Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 18:36 martinez_mtz napisał: > Czy jeżeli dwoje identycznych braci bliźniaków ożeni się z dwiema identycznymi > siostrami bliźniaczkami to będą mieli takie same dzieci? zdecydowanie nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnowidzący ktoś Re: Dziwne pytania IP: *.icpnet.pl 22.08.06, 19:00 Co za bezsensowne pytanie. Przecież nawet rodzeństwo różni się między sobą. Nowe życie rodzi się z mieszanki genów ojca i matki, nigdzie nie jest napisane, że zawsze są to te same chromosomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: męczydusza Re: Dziwne pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:42 Co by było, gdyby nie było nicości? Gdzie kończy się świat, a gdzie zaczyna? Co by było gdyby nas nie było? Ile jest mrówek na świecie? Jakie IQ ma L.Dorn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjakkrzysztof dlaczego Polska jako jedyna IP: 82.112.144.* 17.08.06, 22:38 z krajow bylego obozu nie przeprowadzila - lustracji - dekomunizacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2001 Re: Dziwne pytania 17.08.06, 23:14 Ostatnio robiłam zakupy w sklepie z drobiem, wchodzi facet i pyta: "Czy zastałem udka z kurczaka?" Pomyslałam "właśnie wyszły":)) Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Dziwne pytania 18.08.06, 18:13 katarzyna2001 napisała: > Ostatnio robiłam zakupy w sklepie z drobiem, wchodzi facet i pyta: "Czy > zastałem udka z kurczaka?" Pomyslałam "właśnie wyszły":)) W sklepie: -Dzień dobry! jest piorek? -Chyba szczypiorek... -A to ja zaczekam. Odpowiedz Link Zgłoś