Gość: janek wedrowniczek I dziekuj Bogu ze nie jestes oglupiany IP: *.131.6.226.Dial1.Chicago1.Level3.net 22.09.06, 16:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bera Re: Nie mam telewizora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 16:39 ja tez nie mam i ciesze sie ze nie zyje taka szmira, głupimi serialamai i tańcem z gwiazdami, interent mi wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
grasshopper Ja tez nie miałem 22.09.06, 16:44 I nie miałem z tym żadnego problemu! Teraz co prawda mam, bo wynająłem mieszkanie, gdzie już jest i go już nie wyrzucałem ;) ... ale mógłbym bez niego żyć i pewnie bym tego nie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Nie mam telewizora IP: *.ztpnet.pl 22.09.06, 18:04 ja tez nie mam telewizora... ale mam internet!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvmaniak Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 18:26 a ja mam telewizor i się tego nie wstydzę, oglądam go - czasami warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hal9000 Re: Nie mam telewizora IP: *.barwik.com 22.09.06, 18:42 ja tez nie mam i sie nie chwale ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 18:57 Ja też nie mam i nie będę jescze długo miał.Mam za to czas.I jestem zdrowszy bo nie oglądam polityków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ous Re: Nie mam telewizora IP: *.acn.waw.pl 22.09.06, 19:18 klasfikować kogoś jako tępaka oglądającego TV, jest głęboko krzywdzące, równie jak błogosławić tego, który TV nie posiada. Rozsądek! liczy się rozsądek i wolność wyboru: albo TV, albo książki, albo spacer...ci, którzy nie mają TV, mająo jedną możliwość mniej i już, i pewnie mają coś w zamian. Ja mam TV, nie mam czasu na oglądanie, a gdy mam czas, to robię coś innego. Mogę równie dobrze wyrzucić TV, ale po co? ono mnie nie ogranicza... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Nie rozumiem calej tej wrzawy 22.09.06, 19:37 "co za snobizm, glupia moda, wydaje sie wam ze jestescie lepsi". Wydawalo mi sie ze tematem watku powinny byc zabawne reakcje ludzi na wiesc o tym, ze ktos nie ma TV, a tu dorabia sie ideologie do "mania" lub "niemania" kolejnego mebla. Jesli ktos z powodu telewizora chce sie czuc lepszy i gorszy, to smiac mi sie chce. Ja nie mam TV, nigdy nie mialam wideo. Nie mam tez mebloscianki, samochodu i kuchenki mikrofalowej. Nie jadam miesa ani czosnku i nie pije piwa. Ciekawe, ze tylko brak telewizora i awersja do piwa wzbudza zdziwienie moich rozmowcow :P Aha, brak powyzszych wynagradzam sobie posiadaniem kota. Oglaszam, ze od dzis posiadanie kota jest super au courrant, top i trendy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adobrzyn Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 19:43 Ja też nie mam...na początku nie było mnie na niego stać a teraz jest ostatni na liście rzeczy do kupienia, bo wolę wydawać kasę na sport i książki niż TV. I nie twierdzę, że będzie tak zawsze, ale to pozytywne doświadczenie nie mieć nic do czego można by było od siebie samego uciec. Po roku życia bez telewizora zamieszkałam z dziewczyną, która włączała go na okrągło i o ile na początku bolała mnie od tego głowa, to kiedy zabrała "sprzęt" nie wiedziałam co ze sobą zrobić. TV bardzo łatwo uzależnia... Widzę, że jak to bywa w naszym kraju zawsze muszą być Ci co są za i co są przeciw. Moi rodzice i przyjaciele mają telewizory i wcale nie uważamy się nawzajem za gorszych. I tego też wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leeloo2002 Re: Nie mam telewizora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:51 Ja tez nie mam telewizora od ponad 5 lat, tv ogladam sporadycznie u mamy i znajomych i tylko utwierdzam sie w przekonaniu , ze dobrze zrobilam rezgnujac. Moja corka wychowuje sie bez tv ( urodzila sie, gdy juz nie mielismy odbiornika) i zauwazylam, ze jak oglada TV u babci jest po prostu rozdrazniona i rozbita. Nic dziwnego: w niedziele widzialam , jak teraz wyglada teleranek - program jest rozciagniety na jakies 2,5 h i poszatkowany na krotkie fragmenty 12-15 kawalkow poprzedzielenych reklamami - skierowanymi do dzieci. I to wszystko TV publiczna, w majestacie prawa ok - program nie jest przerywany tylko sklada sie z wielu krotkich kilkuminutowych blokow. To jest obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie mam telewizora IP: *.chello.pl 22.09.06, 20:20 Ja też nie mam. Moja rodzina już od 14 lat nie ogląda TV (tylko czasem u kogoś, u babci w czasie ferii lub tp.) Dzieci wychowałam bez telewizora: uczą się świetnie, piszą książki (tak jest), mają wyobraźnię... Oglądamy razem (lub osobno) filmy na DVD lub idziemy do kina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Nie mam telewizora IP: 199.67.140.* 22.09.06, 20:28 www.cnn.com/2006/TECH/ptech/09/22/tvs.everywhere.ap/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
inmyeyes Re: Nie mam telewizora 22.09.06, 20:40 O jezuuuu, to jak ty żyjesz? ;P ja mam, ale oglądam bardzo rzadko. z oferty kanałów telewizyjnych wybieram co ciekawsze filmy (podobno dzisiaj szeregowiec ryan), no i gdzie miałbym oglądać mecze piłkarskie? resztę znajduję w interenecie, którego wzrastająca popularność oznacza dla tradycyjnej tv powolną agonię. Odpowiedz Link Zgłoś