Gość: mamoniowa Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: 62.69.202.* 26.10.06, 19:49 Mala Mi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała WI Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 19:59 Mnie w szkole przezywają mała wi bo jestem wojtek od małej mi:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezzary Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.ar.wroc.pl 26.10.06, 19:59 BOBEK!!! kawal skurczybyka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paszczonka Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.elartnet.pl 26.10.06, 20:16 Ale, ale! A o jakich muminkach mowa? Prawdziwych Tove Jansson czy o serialu? Ponieważ nie chcę nikogo urazic oględnie powiem, że serialowe muminki nie są po prostu prawdziwe :( Cały urok Muminków książkowych oparty jest na wieloznaczności, na przekonaniu, że nic nie jest czarno - białe. A tego właśnie nie ma w TV... Jestem więc, podobnie jak ktoś tu już wypowiadający się, Filifionką piorącą dywanik. Ale Filifionką w ukryciu - nie zobaczycie mnie więc podczas prania dywanika, kamuflaż powoduje, że wszyscy myślą, że jestem Paszczakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mia2006 Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? 26.10.06, 21:49 > Ale, ale! A o jakich muminkach mowa? > Prawdziwych Tove Jansson czy o serialu? > Ponieważ nie chcę nikogo urazic oględnie powiem, > że serialowe muminki nie są po prostu prawdziwe :( > Cały urok Muminków książkowych oparty jest na wieloznaczności, > na przekonaniu, że nic nie jest czarno - białe. A tego właśnie nie ma w TV... > > Jestem więc, podobnie jak ktoś tu już wypowiadający się, Filifionką piorącą dyw > anik. > Ale Filifionką w ukryciu - nie zobaczycie mnie więc podczas prania dywanika, > kamuflaż powoduje, że wszyscy myślą, że jestem Paszczakiem. cudne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mia2006 Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? 26.10.06, 21:57 ja to jestem raczej Mimblą, a za przyjaciółkę chciałabym mieć Too-tiki, wogóle tomy o jesieni i zimie uważam za najlepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
xigreg Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? 26.10.06, 20:25 Chyba Mimbla powiedziała to do Małej Mi kiedy dryfowały podczas powodzi - (przytaczam z pamięci bo książeczki dawno mi się rozleciały) Mimbla - Jak nie będziesz cicho to umrzemy i nie pójdziemy do nieba ! Mała Mi - Do nieba ??? A jak się można stamtąd wydostać ? Za tę odpowiedź pokochałem Małą Mi na całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helvetti Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 20:47 Tak na pierwszy rzut oka, to można mnie porównać do Paszczaka (oczywiście z charakteru :P). Tak naprawdę, to niezły ze mnie Bobek. Co do Małej Mi, to wredna małpa z kompleksami. Wogóle cała rodzina Muminków jest dziwna, ale uwielbiam Muminki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipka Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: 82.160.224.* 26.10.06, 20:46 Włoczykij-ale czy on był Muminkiem?? Ta powaga, rozsadność Ach!! Jednak sama uważam ze czasami przypominam Mała Mi-nie potrafie usiedziec w miejscu i wszystko komentuje czarnym humorem:) Odpowiedz Link Zgłoś
anik227 Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? 26.10.06, 20:47 mała Mi :) jak jeszcze chodziłam do szkoły to wszyscy wołali zamną mała mi:) dlaczego:) hehe bo byłam podobno taka jak ona pyskata i wszedzie byłam :) chyba już troche mi przeszło:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.net128.okay.pl 26.10.06, 21:07 Włóczykij. Jestem przywiązany do paru osób, miejsc czy rzeczy... Ale to tylko mała cząstka świata. Resztę traktuję tak jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tola Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:12 E... nie lubię Muminków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek włoczykij IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 21:12 włoczykij !!! outsider, postac nadajaca muminkom dusze. THE BEST !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.speed.planet.nl 26.10.06, 21:46 BUKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konjad Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.os1.kn.pl 26.10.06, 22:34 dla mnie mala mi jest no 1! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Paszczak Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.tvk.torun.pl 26.10.06, 23:49 A dlaczego nikt nie wspomniał o szalonym doktorze Paszczaku!? Hę!!! No!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
metalwrona Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? 27.10.06, 07:56 Zdecydowanie Włóczykij... Taki outsider o miękkim, seksownym głosie ;]! Odpowiedz Link Zgłoś
szmajser FORZA RYJEK!!! 26.10.06, 23:52 RYJEK RULEZ! Oczywiście, że wymiata Ryjek - numer z ugryzieniem Paszczaka w palec (z nerwów!), ponieważ się myślało, że to własny- świadczy o wyjątkowo neurotycznej osobowości bohatera. No i to uwielbienie piękna...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: FORZA RYJEK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 23:57 ja za to lubilem gargamela to byl zajebisty gosc ale zawsze mial przesrane Odpowiedz Link Zgłoś
niewaski_stefan Re: Niech zyje Miś Uszatek 26.10.06, 23:59 Robię krecią robotę muminkom Odpowiedz Link Zgłoś
m3m8 Re: Niech zyje Miś Uszatek 27.10.06, 07:11 Zdecydowanie MAMA MUMINKA - za ciepło i mądrość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juu oczywiście że Ryjek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 08:47 oczywiście że Ryjek, puszczał pawia w nerwowych dla niego momentach czyli dośc często;); no i jeszcze neurotyczna Filifionka i jej spacer po parapecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Mała Mi 27.10.06, 09:13 Mała Mi bo do złudzenia przypomina mi Marię K p[[[[[[[[[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarma_gra Re: Mała Mi IP: *.itelekom.pl 27.10.06, 09:41 Zewnętrznie Buka lub Mała Mi ale w środku zdecydowanie Filifionka w wielkim domu - ale ciiiii bo nikt nie wie;) Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? 27.10.06, 09:40 Hatifnat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayen Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.polkomtel.com.pl 27.10.06, 09:50 Mimbla zdecydowanie, nawet mialam podobne włosy :) No i Włóczykij, i Hatifnatowie :) Tak BTW, dla mnie Muminki, to te z książek, te z seriali, to nieee, ale pamiętam, że oglądałam ten stary animowany nie rysunkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
uwolnic_cyce Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? 27.10.06, 10:06 Nie lubię Muminków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vifxen Włóczykij ;P IP: *.wroclaw.mm.pl 27.10.06, 10:47 Włoczykij to dla mnie ideał faceta :) od zawsze szukam w ludziach tego, co miał Włóczykij-ciepła, inteligencji i tajemniczości... no, i może kapelusza :P Hatifnatowie też byli cudowni, jak tak płyneli na tych swoich lódeczkach... jak jest tu jakis Włóczykij- prosze sie zgłosic :P Odpowiedz Link Zgłoś
emeralda Włóczykij! 27.10.06, 10:59 No nie! Nie wierzę w to, co czytam! Chciałam właśnie napisać to samo, dokładnie to samo - o Włóczykiju. Nie będę się więc powtarzać, tylko podpiszę się pod tym, co napisała moja Przedmówczyni. Dodam tylko, że z tajemniczością Włóczykija świetnie współgra jego głos... aksamitny... Do Przedmówczyni: Trzymam za Ciebie kciuki, abyś znalazła swojego Włóczykija, a Ty trzymaj kciuki za mnie - nie traćmy nadziei, na pewno chodzą tacy po świecie, ale są tak tajemniczy i skryci, że trudno ich wypatrzeć. Och, żeby tylko nie byli rysunkowi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? 27.10.06, 11:30 Z Małą MI. Ale najbardziej podobała mi sie postac Włóczykija... Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Tylko test Ci prawdę powie! :) 27.10.06, 11:34 O taki jak ten: tinyurl.com/y24vec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 11:50 No mama muminka oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eluch_a Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 11:57 We Włóczykiju się zakochałam, to była moja pierwsza miłość. Ale utożsamiam się raczej z jego ojcem (kto czytał książkę, a nie tylko oglądał bajkę, ten wie o co chodzi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Bobek rzadi !!!!! IP: *.zak.com.pl 27.10.06, 12:14 nie to zebym sie z nim utozsamial, ale widze ze zostal pominiety w calej "dyskusji" wiec jako pierwszy wstawiam sie za nim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fundango emma IP: *.aster.pl 27.10.06, 12:58 Niezła była Emma, która mieszkała w pływającym teatrze (Lato Muminków). Taka typowa stara panna, śmieszna, ale i wzruszająca. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: emma 27.10.06, 14:00 Emma była wdową po inspicjencie Filifionku, nie starą panną:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi II Ja niestety z MałąMi..... IP: *.zbp.pl 27.10.06, 14:21 No cóż, to straszne ale jestem podobna do MAłej Mi...wiecznie spięta (po drinku niee, hihi),oczy tak samo czujne...to mnie męczy, ale co mam robić? acha, i jestem tez drobnniutka..., bystra i bywam pyskata..., co za los!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ja niestety z MałąMi..... IP: 212.2.99.* 28.10.06, 22:42 Nie porównuj się z WIELKĄ MAŁĄ MI/podobno jest to jakaś znana prezydentowa,ja tam nie wiem/i nie masz prawa!!!!Osobiście utożsamiam się z/może niewidoczną i mało istotną,ale jakże WAŻNĄ / torebką Mamusi Muminka.Taka też jestem.POZDRAWIAM WSZYSTKIE TOREBKI!!! /ZŁOŚLIWYCH PROSZĘ NIE MYLIĆ Z TORBĄ!!!!/POZDR.EWA. KOCHAM NA STAROŚĆ MUMINKI!!!1! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Ma ktos moze sluchowisko na kasecie/cd/winylu? IP: *.chello.pl 27.10.06, 14:32 Zdecydowanie: Ynk (gdy marzyl o wilkach), Paszczak (ten na nartach), Too-tiki, Muminek (gdy walczyl z zawieja zimowa), Mama Muminka (caloksztalt), Tata Muminka (gdy sondowal Czarne Jeziorko)... :) Ma ktos moze sluchowisko "Lato Muminkow"? Wyszlo na winylu w latach 80-tych, potem na kasecie i ponoc na CD, ale jest nie do dostania... kontakt priv grzes(at)miller.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tilda1 Re: Ma ktos moze sluchowisko na kasecie/cd/winylu 28.10.06, 16:24 Mala mi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobek Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 14:42 Bobek tylko Bobek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEDZIA Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 14:55 ja najbardziej lubilam te szparagi co paszczak im barometr zarąbał :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ufff Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.de.ibm.com 27.10.06, 14:57 Tak, tak Ryjek i Filifionka Uwielbiam Muminki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir a czy pamiętacie polski serial o Muminkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 18:50 POlskie Muminki w dzieciństwie mnie z lekka przerażały, ale też pociągały. Teraz oglądam je z córką i oszalałam na ich punkcie. Surrealizm, ciepło, nostalgia i groza w jednym! Są zdecydowanie bliższe książkowemu oryginałowi, niż te przesłodzone Muminy z kreskówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: a czy pamiętacie polski serial o Muminkach? IP: *.chello.pl 29.10.06, 18:37 Ja zdecydowanie wolałam polskie Muminki. Ter rysunkowe japońskie to już tylko substytut, którym pocieszam się co wtrorek z braku laku. A na którym programie i kiedy można zobaczyć polskie? Gość portalu: mir napisał(a): > POlskie Muminki w dzieciństwie mnie z lekka przerażały, ale też pociągały. > Teraz oglądam je z córką i oszalałam na ich punkcie. Surrealizm, ciepło, > nostalgia i groza w jednym! Są zdecydowanie bliższe książkowemu oryginałowi, > niż te przesłodzone Muminy z kreskówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? IP: *.mofnet.gov.pl 27.10.06, 15:12 buka Odpowiedz Link Zgłoś
anias67 Re: która postać z Muminków jest Ci najbliższa? 27.10.06, 16:17 Topik i Topcia. Sa slodcy, slicznie seplenia. I maja dobre serce. Odpowiedz Link Zgłoś