Dodaj do ulubionych

dlaczego kupa jest brązowa?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:44
pytam poważnie
Obserwuj wątek
    • lenchen Re: dlaczego kupa jest brązowa? 28.10.06, 17:46
      Nie zawsze jest brązowa, ale zazwyczaj. Tak samo jak mocz nie zawsze jest
      żółty.
      • Gość: ? Re: dlaczego kupa jest brązowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:49
        ale skąd ten brązik...
        • lenchen Re: dlaczego kupa jest brązowa? 28.10.06, 17:49
          z dupy :-)))
      • Gość: xx33 Re: dlaczego kupa jest brązowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:49
        Dlatego że jest brzydka. Gdyby była np. zielona, albo niebieska to była, by ładna.
        Nikt wtedy by się jej nie brzydził i nie jest wykluczone, że ludzie by ją jedli.
        • Gość: ? Re: dlaczego kupa jest brązowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 17:51
          wątpie czy by ją jedli. brązowa, zielona czy nawet różowa zawsze by śmierdziała
          tak samo.
          • kszo.pany Re: dlaczego kupa jest brązowa? 28.10.06, 22:23

"W czasach, gdy gó.. będzie miało jakąkolwiek wartość, biedni się bedą rodzić
            bez dupy"

Nie pamiętam autora tej myśli, ale niesie w sobie mądre przesłanie:)
            • Gość: . Re: dlaczego kupa jest brązowa? IP: *.icm.edu.pl 30.10.06, 18:43
              kszo.pany napisał:

>
              > "W czasach, gdy gó.. będzie miało jakąkolwiek wartość, biedni się bedą rodzić
              > bez dupy"
              >
              > Nie pamiętam autora tej myśli, ale niesie w sobie mądre przesłanie:)

A mnie sie przypomina film bodaj "48h", gdzie E. Murphy o Afroamerykanach
              mowil, ze gdyby gowno bylo cos warte to czarni rodziliby sie bez zwieraczy:)
      • Gość: Mycha Re: dlaczego kupa jest brązowa? IP: *.chello.pl 29.10.06, 18:52
        ja jak chodziłam na przyjęcie do mojej pewnej cioci, to nie wiem czemu zawsze
        po nim robiłam zielone kupy :-P
    • feminasapiens Re: dlaczego kupa jest brązowa? 28.10.06, 23:19
      Na barwę kału ma wpływ żółć produkowana przez (... no właśnie - przez co?
      sorki, ale nie douczyłam się)
      • agulha Re: dlaczego kupa jest brązowa? 28.10.06, 23:35
        O ile pamiętam, przez wątrobę. Żółć przedostaje się do jelit, gdzie pomaga w
        trawieniu, miesza się z treścią jelitową i ulega przemianom do substancji, które
        mają brązowy kolor. Odbarwienie kału jest objawem, o którym uczą się lekarze. O
        ile pamiętam, dochodzi do niego w przebiegu żółtaczki mechanicznej.
        • Gość: jaija Re: dlaczego kupa jest brązowa? IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.10.06, 00:09
          Ha, zależy wszystko od tego, co się jadło - najedzcie się buraczków, hi, hi.
      • carwszechrusi Ja odpowiem. 29.10.06, 00:20
        Kupa jest brązowa z powodu zabarwienia żółcią produkowanej w wątrobie (żółć
        emulguje tłuszcze w dwunastnicy) przechowywana jest w woreczku żółciowym.
        Produkowana jest ona z katabolitów zupełnie niepotrzebnych organizmowi do celów
        odżywczych.
    • Gość: Czy to ty ? Re: dlaczego kupa jest brązowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 00:10
      hej hej czy to ty ??
      • Gość: GUGAS Re: dlaczego kupa jest brązowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 00:12
        dlatego ze dziewczyny lubia braz

a Rysio o tym wie
        • Gość: verso Re: dlaczego kupa jest brązowa? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.10.06, 00:14
          O kurcze! Ale zasrany wątek!
          • kochanica-francuza Re: dlaczego kupa jest brązowa? 29.10.06, 00:17
            a jak się organizm oczyszcza to jest czarna jak noc ;-)
            • carwszechrusi Ja odpowiem! JA! ja! 29.10.06, 00:21
              Kupa jest brązowa z powodu zabarwienia żółcią produkowanej w wątrobie (żółć
              emulguje tłuszcze w dwunastnicy) przechowywana jest w woreczku żółciowym.
              Produkowana jest ona z katabolitów zupełnie niepotrzebnych organizmowi do celów
              odżywczych.
              • Gość: nolwen58 Re: Ja odpowiem! JA! ja! IP: *.w90-3.abo.wanadoo.fr 29.10.06, 01:56
                Przez BILIRUBINE- ta barwi kal
                • speer Re: Ja odpowiem! JA! ja! 29.10.06, 08:41
                  a dlaczego kupa smierdzi? Mogalby pachnac fiolkami przeciez, a nie pachnie ;-/
                  • Gość: GUGAS Re: Ja odpowiem! JA! ja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 09:44
                    bo rysio nie umyl zebow
            • Gość: ? Re: dlaczego kupa jest brązowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 18:19
              czy to ma zwiazek z tym ze watroba produkuje wtedy mniej zółci?
    • corazon.espinado Re: dlaczego kupa jest brązowa? 29.10.06, 10:38
      Ten wątek śmierdzi mi g.ó.w.n.e.m, wiecie co mam na myśli?
    • mary_elx doświadczenie 29.10.06, 15:13
      Włóż do malaksera: kotlet mielony, 100 gram tłuczonych kartofli, 50 g
      zasmażanych buraczków, dwie szklanki coli, 4 kromki pieczywa, 4 plasterki
      szynki, jajko na twardo, 2 pomidory, filiżankę kawy, dwa jabłka, pół tabliczki
      czekolady i wymieszaj na wysokich obrotach do uzyskania jednolitej
      konsystencji. Kolor i wygląd powinien idealnie naśladować kupę.
    • Gość: Albert Einstein Stolec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:51
      Kał

Kał (inaczej stolec, ekskrementy, odchody, fekalia, łac. faeces) – odpadowe
      produkty procesu trawienia. Kał powstaje w jelicie grubym. Resztki pokarmowe,
      które zostają przesunięte z jelita cienkiego do jelita grubego mają konsystencję
      stosunkowo płynną. Dopiero w jelicie grubym dochodzi do końcowej fazy resorpcji
      wody i zagęszczenia kału. W skład kału wchodzą: resztki pokarmowe, śluz,
      bakterie, resztki nabłonka, woda itp. Kał przesuwa się w jelicie dzięki jego
      ruchom perystaltycznym. Ostateczne jego formowanie zachodzi w odbytnicy;
      wydalany jest w czasie defekacji przez odbyt dzięki skurczom ścian odbytnicy.
      Kał człowieka i innych ssaków charakteryzuje się dość znaczną gęstością.

• Gość: konjak Re: dlaczego kupa jest brązowa? IP: *.244.156.69.ip4.tnp.pl 31.10.06, 04:37
      Nie masz kupy nad kackupę. Kolor nie ma tu znaczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka