Gość: ana Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.flashnet.pl 12.01.07, 18:23 Aby nie było tak po prosu Rudy, często wołam na kota Rudosław lub przy spełnieniu pewnych warunków Rudek-Smródek Odpowiedz Link Zgłoś
teresa50 Re: Smieszne imiona psow i kotow 12.01.07, 18:59 Moj pies - Kefir, kot-Mięczysław w zdrobnieniu Miętek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beel Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.toya.net.pl 19.01.07, 17:10 Mój pies też Kefir, kot był Azor, drugi kot - Policja, szczury: Marian, Wiesław, Padorigey, Rondel; biały królik - Ambrozja vel Sniezka Odpowiedz Link Zgłoś
grazia.eni Re: Smieszne imiona psow i kotow 12.01.07, 19:06 Jakbym moich kotków nie nazwała, i tak mój tato na każdego wołał: Kacunia :) Odpowiedz Link Zgłoś
ivva1 Re: Smieszne imiona psow i kotow 12.01.07, 23:04 Owczarek niemiecki,który wabił się Bimber. Mały kundelek z wysuniętą szczęką-Pirania. Maleńki piesek bez ogonka-Rolf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Busia Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.finemedia.pl 12.01.07, 23:38 Mój chomik -Hubert, zółw -Gabi, rybka bojownik -Carlos Hubert czasem kicha kurcze chyba sie przeziębił, ogólnie to jest grzeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Smieszne imiona psow i kotow 16.01.07, 19:16 Żółw Dziubdziuś Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Smieszne imiona psow i kotow 17.01.07, 12:24 obrobka_skrawaniem napisała: > Żółw Dziubdziuś Do tego Dziubdziuś była dziewczynką (co wiedziałam od początku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: 80.48.225.* 16.01.07, 21:23 jamnik sąsiadów- Paragon myszka- Brutus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.range81-152.btcentralplus.com 18.01.07, 21:58 koty: Magda i jej dzieci: Imka i Simba (to kocur jest),Adam,Leoncjo Bialowas (zwany Leunem) i Zuzanna. Kiedys mialam kota o imieniu Eureka. Pies nazywa sie Mala Biala Sunia (zgadnijcie dlaczego....) Swego nastepnego kota planuje nazwac Ptolomeusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: 80.54.172.* 18.01.07, 22:22 -kot trojga imion+ nazwisko- Pazurek , Blek , Dżony)Kociński -chomik- Spryciulek -kotka- Kicia Odpowiedz Link Zgłoś
ruszka77 Re: Smieszne imiona psow i kotow 19.01.07, 19:20 kociczki siostrzyczki - Krówka i Mrówka byly kot - Kotlet Kanarek - Pi Odpowiedz Link Zgłoś
kasi3k1 Re: Smieszne imiona psow i kotow 19.01.07, 20:07 u mojej kolezanki jest pies -łajza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 20:19 mój pies - Gruby ,czasem fajne sytuacje byly jak się darlam w parku kot znajomych - Homeini pies a wlaściwie suka kuzyna - Wacek i mialam sąsiada który dal na imię psu Uciekaj i to byly dopiero jaja Odpowiedz Link Zgłoś
alfa70 Re: Smieszne imiona psow i kotow 20.01.07, 17:30 a moj kocurek to Zwirek a swinka morska to Chrupcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klasyk Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: 148.122.35.* 20.01.07, 17:46 Psy w rodzinie: -jamniki Tyran i Puzon -posokowce Pewex i Baltona -wilczur Jabol -kundel Nabój -i moja ulubiona jamniczka Cifka (spróbujcie wymówić, bardzo fajnie brzmi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikumiku Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.233.32.193.static.cablesurf.de 20.01.07, 19:45 Chomiczek siostry wabil sie Hans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Sunia: TURSLA IP: *.range217-43.btcentralplus.com 21.01.07, 17:25 ehe, to z Andre Norton :P opowiadanie 'corka piasku' czy 'siostra piasku' w kazdym badz razie cos pokrewnego z piaskiem... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi1910 Re: Smieszne imiona psow i kotow 20.01.07, 21:46 myszy: Einstain, Newton i Maria Curie ( kaszana było jak newton zabił marie curie) psy - york gangster shih-tzu - tequila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trallalaalalaaa Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.tvgawex.pl 21.01.07, 01:57 moj pies, czarny skundlony lekko pudel -PIKADOR, ewenement na skalę kraju podejrzewam.Charakter ma odpowiedni do imienia, nie jest bojazliwy.czasem ktoś znajomy zapomnial jego imienia i mowiono na niego wtedy : KAPIDOR lub POMIDOR. pies jeden kolezanki był HUGO, nastepny CYNGIEL, a obecny - SUMMER (wszytkie 3 kundle). mialam świnke morskią, angorkę - KIZIA-MIZIA Odpowiedz Link Zgłoś
carwszechrusi Pelype i Baron 21.01.07, 17:48 Pelype mój kolega tak nazwał ratlerka a drugiego Baron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Pelype i Baron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:03 Moja ulubiona rasa psow jest -Bokser,i tak kolejne wcielenia:Tayson,Boks,a obe- cny to Mamlok. Odpowiedz Link Zgłoś
la-perla Re: Smieszne imiona psow i kotow 24.01.07, 11:10 a mój kot rudzielec nazywa się DŻERRY, a innych wersjach dżeruś, dżerito a nawet dżerownik (to pomysł sąsiada). Odpowiedz Link Zgłoś
jerrykot1 Re: Smieszne imiona psow i kotow 26.01.07, 16:18 Mój też Jerry (wymawia się tak samo, jak twojego), ale jest rosyjski niebieski... Rudy był Amos, czarnobiałe Czarli Czaplin i Dandys, jamnisio Markiz/Kizior/Markizeta/ i iele, wiele innych...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venla Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.godula.net 25.01.07, 22:44 znajomi mają 2 pitbule: Torpeda i Tajfun ja jezdząc konno poznalam koniki o imionach: Banderola Drops Krzewina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kay Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: 195.28.182.* 26.01.07, 11:07 pies kolegi - Kapsel pies znajomego (bydle wielkie) - Copacabana ratlerek sasiadki - Kiler moj jamnik - Kubuś pies dziwnego faceta z mojego bloku - Piesek (!?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midnight Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:16 suczki znajomej: Heca i Draka zaprzyjaźnione koty: Mraus i Miau Odpowiedz Link Zgłoś
wogrodrycha Re: Smieszne imiona psow i kotow 26.01.07, 13:23 ostatnio znajomy kupował psa basseta no i zastanawiał się jakiego koloru są najładniejsze, no i podesłał mi kilka stron o bassetach typu hodowle, galerie championów itp. Oto kilka przykładów (choć pewnie część członu nazwy ma jakiś związek z nazwą hodowli): - ALEX Koński Ogon - BAŁAMUT z Gangu Długich - DONNA E MOBILE Podkołdernik Jadowity - FILOMENA ORLENA Unita - INKWIZYCJA Stary Koń - ZOLTAN Z Klanu Piegowatych no a co do innych psiaków to 2 kumpel miał miał takiego szarego kundla o krótkim tułowiu i paskudnie długich łapach - zwierzak zwał się Kaszlak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocikoci Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:32 Mamrot - superkoci gaduła, wagi superciężkiej, niestety już R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia261 Re: Smieszne imiona psow i kotow 26.01.07, 15:14 mój pies - Lestat (wołam go Lesio) do tej poty rozwala mnie: pikuś, miki mol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 16:12 Ziazia - urodziwa inaczej psina...Naprawdę mała zmora. Pasztet - umaszczenie w takim kolorku... Imion moich zwirzów nie zdradzę, bo one zaraz będą protestować (ochrona danych osobowych!), ale koty podwórkowe też mają swoje imiona: -Lutek -Tunio -Klapsa -Mroczek -Pantarejka -Jogurt (biały, oczywista) -Glizdka (Dłuuuuga) -Monia Mój kot kiedyś też należał do tych podwórkowych, parę lat był bezdomnym kocurem. Nazywał się Jeżyn (ma przedziwną maść, jakby fioletową, oberżyna taka), myślałam, ze jest kotką i był Jeżyna...Kiedy wzięłam go bardzo pokiereszowanego po wypadku, zmieniliśmy mu imię, żeby miał całe nowe, lepsze życie. Nowe imię kupił od razu i jakoś nie pamięta tego Jeżyna. Odpowiedz Link Zgłoś
kr-edka Re: Smieszne imiona psow i kotow 07.05.15, 01:26 Nie wiem czemu ale niechcący zainspirowałaś mnie do stworzenia imienia PRUKFARY lub PRUKwARY ;) Mój agresywny i o krępej budowie dziki kot domowy :] tak tak.. już domowy nazywa się Hipolit (w zdrobnieniu Hipcio, bo proporcjami faktycznie przypomina hipopotama). Panicz Hipolit doczekał się też innych przydomków po swoich spokrewnionych, jak np. Hiponon (od Conan Barbarzyńca). Drugie oficjalne imię to Skandal. W skrajnych przypadkach, kiedy płacze w nocy bo mu smutno i zmienia swe oblicze popiskując jak zagubione kociątko dostał nie oficjalnie Hipi-Pipi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
adasia33 Re: Smieszne imiona psow i kotow 26.01.07, 16:24 suczki: Myszka (mniejsza) i Szynka (większa) koty: Byczek i Sadaś (od Saddama:)) Odpowiedz Link Zgłoś
brykant Re: Smieszne imiona psow i kotow 26.01.07, 17:28 Swego czasu po Parku Krakowskim uganiał się p. Jerzy Stuhr za swoim niesfornym pieskiem krzycząc: "Pilot, do nogi" ☺ Mój kot wabi się Funker (niem.) Suczka siostry: Kara (boska) Odpowiedz Link Zgłoś
obrobka_skrawaniem Re: Smieszne imiona psow i kotow 26.01.07, 17:35 "Puzon" Jerzego Waldorfa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brookie Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: 203.190.200.* 28.01.07, 09:17 Fifi i Romeo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysia Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.promax.media.pl 28.01.07, 11:31 pies - Pierdoła kot - Klamot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.tpnet.pl 29.01.07, 00:50 Kiedyś dawno temu nasza domowa kotka nazywała się "Misiaszkowa Żona", miałam tez kota o imieniu Ogórek i do niedawna suczkę o imieniu Papsiuka Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: Smieszne imiona psow i kotow 29.01.07, 01:33 Miniaturowa kociczka imieniem Filomena w skrocie Fifi; pierwszy kot Monsieur Chatek - zbitka francuskiego chat z polskim kotkiem; drugi kot to Cookies w skrocie Kuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 18:36 Koty: -Darmozjad -Bezdomna -Śrubek -Kulkowa-ciastkowa -Wampir -Diabeł Rokita Psy: -Groszek(owczarek podhalański), -Łajdak -Józek -Pepsi -Cola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neiwawefa Re: Smieszne imiona psow i kotow IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.07, 21:25 pies - gryzzlie, wola sie gryzli.-) kot kaliber krolik miniaturka marian Odpowiedz Link Zgłoś