no_nick 01.03.07, 12:13 moje ulubione: DEUBEKIZACJA.Aż mi się niedobrze robi - co za koszmarek! Macie swoich ulubieńców we współczesnej nowomowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: Słowa Czwartej RP ;) 01.03.07, 12:32 UKŁAD. Kojarzy mi się jednoznacznie z wydalniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inecita Re: Słowa Czwartej RP ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:39 OBSTRUKCJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Słowa Czwartej RP ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 16:19 samo sformułowanie VI RP jest nadużyciem i nieporozumieniem co do reszty to "uwielbiam" wypowiedzi" Ziobry Dorna Leppera Cymańskiego Edgara Gosiewskiego Kuchcińskiego z jego "ryjkiem jak mówi Fotygi aż głowa mała jak ludzie pod czas jednej wypowiedzi-konferencji potrafią natworzyć nowych słów, zwrotów, określeń Ale czy to świadczy o bogactwie języka? Wątpię. Wątpią nawet znawcy języka polskiego jak prof. Bralczyk czy Miodek. Ręce opadają i uszy więdną od takich głupot. Z Czego to wynika? Z tego, że nie mają tak naprawdę nic do powiedzenia i silą się na takie idiotyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Słowa Czwartej RP ;) IP: 82.160.243.* 02.03.07, 16:33 Nie strasz szóstą RP! Dosyć mamy czwartej:) Niszowo, informatycznie, kolejne wybory w Polsce można określić tak: rp++ Odpowiedz Link Zgłoś