Gość: Frodo 12:12 o 12.12 IP: *.bsk.vectranet.pl 12.12.07, 12:12 To jeszcze ciekawsze. Szkoda, że nie wpis 1212 w roku 2012 ;) Ciekawe, czy Edi też wpadnie na to... Ech, doczekałam i znikam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spamer Re: ostatni wpis wygrywa cz. III IP: *.chello.pl 13.12.07, 00:56 Spam spam spam, wygrywam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 13 grudnia IP: *.bsk.vectranet.pl 13.12.07, 16:46 13 grudnia jest 347. (w latach przestępnych 348.) dniem w kalendarzu gregoriańskim. Do końca roku pozostaje 18 dni. Urodzili się: - 1983 - Otylia Jędrzejczak, polska pływaczka Wydarzenia w Polsce - 1981 - Wprowadzono stan wojenny w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: 13 grudnia IP: 77.223.200.* 13.12.07, 21:21 1981 roku była piekna mroźna zima ,śniegu było po kolana, drzewa pokrywała duża czapa śniegu, tego pięknego niedzielnego poranka dzieci nie obejrzały teleranka, w radiu i telewizji na okrągło powtarzali przemówienie gen.Jaruzelskiego o konieczności i słusznej decyzji wprowadzenia stanu wojennego. To już 26 lat minęło ,jak ten czas leci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Re: 13 grudnia IP: *.bsk.vectranet.pl 13.12.07, 21:59 Ech, mimo, że byłam na świecie - nie pamiętam tego dnia. Może za mała byłam, żeby pamiętać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: 13 grudnia -755 wpis o 22:22 IP: 77.223.200.* 13.12.07, 22:22 dwie ulubione piątki Frodo, i mój symetryczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo żegnam IP: *.bsk.vectranet.pl 13.12.07, 22:41 znikam na dziś, jutro wieczorkiem studia podyplomowe, a raniutko trzeba na rekolekcje iść (przez ten zjazd nie moge pospać ;( , więc w tym tygodniu raczej o północy mnie nie będzie. Może jutro cudem doczekam, choć sobota cała zawalona... Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik Re: 13 grudnia 13.12.07, 23:32 a ja pamiętam tylko czołgi i to, że ku mojemu zdziwieniu żołnierze mówili po polsku a nie po rusku:) ja wygrywam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI 14 grudnia IP: 77.223.200.* 14.12.07, 10:01 za oknami biało i nadal pada śnieg , może utrzyma się do świąt choć bardzo wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI 760 IP: 77.223.200.* 14.12.07, 10:30 jeszcze tylko dyszę zaznaczę i znikam do wieczora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 21:21 IP: *.bsk.vectranet.pl 13.12.07, 21:21 Udało się, czy tez delektowanie się rozkoszną kąpielą uniemozliwiło wysłanie posta?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 757 IP: *.bsk.vectranet.pl 13.12.07, 22:45 Jeszcze sobie symetrii nie odmówię... 757 - Boeing 757 – wąskokadłubowy samolot pasażerski firmy Boeing wprowadzony do eksploatacji w 1983. Wykorzystywany przede wszystkim na trasach kontynentalnych, rzadziej na północnoatlantyckich. W modelu 757 zostawiono mechaniczne układy sterowania, wprowadzono jednak klika monitorów, prezentujących najważniejsze dane. Model 757 zabiera na pokład od 170 do 210 pasażerów na odległość od 4 700 do 7 240 km. Został on opracowany prawie równocześnie z modelem Boeing 767, dlatego szkolenie pilotów latających na tych maszynach jest prawie takie samo. Boeing 757 jest uważany za jeden z najbezpieczniejszych samolotów pasażerskich na świecie. Wydarzenia: Azja ------ - 9 marca - wielkie trzęsienie ziemi nawiedza Palestynę i Syrię Europa - 20 lipca - Za panowania Karolingów z dynastii frankijskiej, do ustawodawstwa wprowadzono prawo, że trąd jednego z małżonków jest wystarczającym powodem do udzielenia rozwodu. początek rządów króla Offa w Mercji Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik 15.12 15.12.07, 20:36 kupiłem dziś choinkę, na razie stoi na balkonie i wygrywam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI 21:21 IP: 77.223.200.* 15.12.07, 21:21 oczko ciekawe czy ktoś jeszcze jest??? (\/) (*;*) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI 23:59 IP: 77.223.200.* 15.12.07, 23:59 EDI niestety dzisiaj czuwa, i to ja wygrywam >:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo oczko znowu IP: *.bsk.vectranet.pl 15.12.07, 21:21 :D Mam towarzystwo, czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
najodleglejszy teraz ja 16.12.07, 17:26 Jestem ostatni? Jestem ostatni? Ciekawe na jak długo... A btw, jak długo zabawa trwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: teraz ja IP: 77.223.200.* 16.12.07, 18:07 a kto by to spamietał, ważne ,że trwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo III niediela Adwentu IP: *.bsk.vectranet.pl 16.12.07, 14:13 I tradycyjnie opowiadanko. Dzisiaj Niedziela Gaudete, więc bardziej radosne.... Dlaczego dzwony dzwoniły ---------------------------------- W pewnym mieście był wspaniały, ogromny kościół. Stojąc przy głównym wejściu z trudem dostrzegało się kamienny ołtarz. Tuż przy kościele wznosiła się dzwonnica podobna do wieży, tak wysoka, że jej czubek można było jedynie dostrzec przy pięknej pogodzie. Tam w górze, na wieży znajdowały się dzwony, o których mówiono, że mają najpiękniejsze i najwspanialsze brzmienie na świecie, ale nikt z żyjących ich nie słyszał. Były to wspaniałe dzwony Bożonarodzeniowe: można je było usłyszeć jedynie w noc Bożego Narodzenia, gdy na ołtarzu składano Dzieciątku Jezus największy i najwspanialszy dar. Niestety, już od wielu lat nie znaleziono widocznie tak wspaniałego daru, by zasłużyć na rozkołysanie tych wielkich dzwonów. Jednak co roku w wigilię Bożego Narodzenia ludzie tłoczyli się przed ołtarzem, przynosząc swój dar, starając się prześcignąć jeden drugiego, rywalizując między sobą w wymyślaniu między sobą darów coraz to najzwyczajniejszych. Pomimo, że kościół był zatłoczony, a nabożeństwa wspaniałe, tam w górze słychać było jedynie świst wiatru. -------------------------------------- Pedro i jego braciszek ---------------------------------------- We wsi położonej daleko od miasta mieszkał chłopiec o imieniu Pedro razem ze swoim braciszkiem. Słyszeli oni o słynnych darach składanych w wigilię Bożego Narodzenia, i przez cały rok już szykowali się, by uczestniczyć w wielkiej i okazałej ceremonii w czasie Pasterki. W dzień poprzedzający Boże Narodzenie już o świcie, gdy zaczynały padać pierwsze płatki śniegu, Pedro z braciszkiem wybrali się w drogę. O zmierzchu docierali do bram miasta i wtedy ujrzeli leżącą na ziemi biedną kobietę. Upadła na śniegu i była zbyt zmęczona i chora, aby poszukać sobie schronienia. Pedro ukląkł i starał się ją podnieść, ale nie udało mu się. - :Nie dam rady braciszku – powiedział Pedro. Jest zbyt ciężka. Musisz iść dalej sam. - Ja sam? – zawołał braciszek a więc ty nie będziesz na Pasterce? - Nie mogę postąpić inaczej – powiedział Pedro. – Spójrz na tę biedną kobietę. Jej twarz podobna jest do twarzy Madonny w oknie kaplicy. Umrze tutaj z zimna, jeżeli ją opuścimy. Wszyscy poszli do kościoła, ale ja zostanę i zaopiekuję się ją aż do końca Mszy św. Wówczas ty będziesz mógł przyprowadzić tu kogoś, kto jej pomoże. Braciszku, weź ten srebrny pieniążek i połóż go na ołtarzu. To jest mój dar dla Dzieciątka Jezus. A teraz biegnij. Gdy dziecko posłusznie podążyło do kościoła, Pedro zaciskał powieki, by powstrzymać łzy żalu, które jednak popłynęły mu po policzkach. Potem podłożył swą rękę pod głowę biednej kobiety, która skarżyła się cicho i starał się do niej uśmiechnąć. - Odwagi proszę pani, niedługo ktoś tu przyjdzie. ------------------------------------------- Jako ostatni przybył król -------------------------- W ogromnym kościele uroczystości z okazji wigilii Bożego Narodzenia były w tym roku jeszcze wspanialsze, niż zazwyczaj. Organy grały wspaniale, wierni śpiewali, a na koniec i biedni i bogaci przystępowali z godnością do ołtarza, aby złożyć swoje dary. Na ołtarzu znalazły się również wspaniałe wyroby ze złota, srebra, kości słoniowej, słodycze wykonane w najrozmaitszy sposób, malowane tkaniny i brokaty. Jako ostatni, szeleszczący jedwabiem i brzdękając mieczem, kroczył główną nawą król tego kraju. Niósł w ręku królewską koronę, wysadzaną cennymi kamieniami, które rzucały wokoło oślepiające błyski. Przez tłum przebiegł dreszcz podniecenia. - Bez wątpliwości teraz usłyszymy bicie dzwonów – szeptali wszyscy. Król złożył na ołtarzu wspaniałą koronę. Kościół pogrążył się w głębokim milczeniu. Wszyscy wstrzymali oddech, nasłuchując, czy nie zadzwonią dzwony. Ale tylko zimny wiatr gwizdał wokół dzwonnicy. Wierni niedowierzając kiwali głowami. Niektórzy zaczęli powątpiewać o tym, czy te dziwne dzwony kiedykolwiek będą mogli zadzwonić. - Może zamilkły już na zawsze!- zmartwił się ktoś. Organista przestał grać Procesja skończyła się i chór zaczynał śpiewać końcowy hymn, gdy organista przestał grać, jakby sparaliżowany. Oto z wierzchołka wieży rozległ się wspaniały dźwięk dzwonów. Dźwięk raz wysoki, raz niski, który jak gdyby falował w powietrzu, napełniając go świąteczną radością. Był to dźwięk najbardziej anielski i miły, jaki można było usłyszeć. Tłum przez chwilę stał oszołomiony, milczący. Potem wszyscy wstali, kierując wzrok ku ołtarzowi, aby zobaczyć, jaki wspaniały dar obudził wreszcie dzwony z ich długiego milczenia. Ale nie zobaczyli nic poza małym chłopcem, który cichutko przemykał się przez nawę główną, aby złożyć na ołtarzu srebrny pieniążek swojego brata – Pedra. Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik Re: III niediela Adwentu 16.12.07, 19:10 nawet III nd adwentu ci nie pomoże ja wygrywam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: III niediela Adwentu IP: 77.223.200.* 16.12.07, 19:29 nie prawda bo ja wygrywam!!!! >:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: III niediela Adwentu IP: 77.223.200.* 16.12.07, 19:30 a ja dzisiaj jestem trollem!!! >:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI 777 IP: 77.223.200.* 16.12.07, 19:31 trzy siódemki moje czy Frodo wskoczyła?????????? (*_*) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo oczko znowu... IP: *.bsk.vectranet.pl 16.12.07, 21:21 Nie śpię, ale już znikam. Muszę odpocząć po męczącym tygodniu. Ciekawe, czy dyszka będzie moja, czy Edi się wstrzeli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaus Re: ostatni wpis wygrywa cz. III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 23:32 Moja kumpela założyła forum pomocy dla ludzi szukających pomysłu na prezent. Dla osób bez wybujałej wyobraźni i czasu - zwłaszcza przed świętami - bezcenne:) Zapraszam: www.gieldaprezentow.pl !!! Polecajcie - odradzajcie, odwiedzajcie i piszcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI kamilu - wioskowy... IP: 77.223.200.* 16.12.07, 23:44 ...głupku ,już taki komunikat tu nadałeś, znikaj stąd ,trolli twojego typu tu nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI 23:59 IP: 77.223.200.* 16.12.07, 23:59 koniec kolejnego dnia, czy będzie należeć do mnie? czy ktoś inny laury dziś zbierze !!!! (oczko i dyszkę odpuściłam,trzy 7 wystarczyły mi na dziś ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 17 grudnia - Dzień bez przeklinania IP: *.bsk.vectranet.pl 17.12.07, 12:59 17 grudnia jest 351. (w latach przestępnych 352.) dniem w kalendarzu gregoriańskim. Do końca roku pozostaje 14 dni. Wschód słońca: 06:52 Zachód słońca: 14:58 Dzień będzie trwał 8 godzin i 6 minut. Będzie on krótszy od najdłuższego o 7 godzin i 41 minut Dzisiaj jest Dzień bez przeklinania. Warto o tym pamiętać.... Oprócz tego mamy: - ONZ - Międzynarodowy Dzień Walki z Przemocą wobec Kobiet. - Polska - Ogólnopolski Dzień Rozmów TWARZĄ W TWARZ. Odbywa się od 2006 roku. Porozmawiaj z kimś, kogo kochasz :D Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik Re: 17 grudnia - Dzień bez przeklinania 17.12.07, 20:52 no to ja się załapałem:) chyba nie przeklinałem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Re: 17 grudnia - Dzień bez przeklinania IP: 77.223.200.* 17.12.07, 21:32 niestety nie załapałam się, puściłam siarczystą wiązankę jak nie umiałam otworzyć drzwi wejściowych do bloku ,bo ktoś grzebał w zamku gwoździem i jak na złosc na 40 mieszkań nikogo nie było w domu że by otworzyć drzwi z domofonu i przez ładnych pare minut się męczyłam zanim udało się otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Re: 17 grudnia - Dzień bez przeklinania IP: *.bsk.vectranet.pl 18.12.07, 19:54 Staram się nie przeklinać. Niestety, nie zawsze sie udaje. Czasem wiązanka działa jak hasło do windy w filmie "Seksmisja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo wieczór IP: *.bsk.vectranet.pl 17.12.07, 21:32 A ja znów oczko przegapiłam. Edi, Ty też przyuważyłaś trolla?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Północ IP: *.bsk.vectranet.pl 17.12.07, 23:59 Coraz bliżej Wigilia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI 790 IP: 77.223.200.* 18.12.07, 09:00 kolejna dyszka, bo o stówie jak zwykle nie mam co liczyć, chyba że zabawie sie w trolla??? Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik Re: 790 18.12.07, 09:31 zawsze trzeba mieć nadzieję;) a nóż się uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI nadzieja.. IP: 77.223.200.* 18.12.07, 13:13 ...matka głupich i nieszczęśliwych, ale dlatego warto dla niej ŻYĆ (*_*) Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik Re: nadzieja.. 18.12.07, 19:43 nieszczęśliwych? jam pełen nadziei i szczęśliwy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Jestem IP: *.bsk.vectranet.pl 18.12.07, 20:13 W ten pracowity dzionek.... Czy jestem sama?? Wszyscy przygotowują się do świąt, sprzątają domy... Zewnetrzny ład też jest ważny, choć oczywiście należy też sprzątnąć serce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Coraz bliżej święta IP: *.bsk.vectranet.pl 18.12.07, 21:06 Wszyscy są zajęci. Przedświąteczna gorączka nas dopada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Czas IP: *.bsk.vectranet.pl 18.12.07, 21:21 Aby poznać wartość jednego roku, zapytaj studenta, który odpadł w egzaminach końcowych. Aby poznać wartość jednego miesiąca, porozmawiaj z matką, która za wcześnie urodziła dziecko. Aby poznać wartość jednego tygodnia, porozmawiaj z wydawcą tygodnika. Aby poznać wartość jednej godziny, spytaj zakochanych, którzy czekają na to, aby się zobaczyć. Aby poznać wartość jednej minuty zapytaj kogoś, kto spóźnił się na swój pociąg, autobus lub samolot. Aby poznać wartość jednej sekundy, porozmawiaj z kimś, kto przeżył wypadek. Aby poznać wartość jednej milisekundy, zapytaj kogoś, kto podczas igrzysk olimpijskich zdobył srebrny medal Czas na nikogo nie czeka. Zbieraj wszystkie chwile, które pozostają, ponieważ są tego warte. Dziel je z wyjątkowym człowiekiem, a one będą jeszcze bardziej warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Kolejna setka zbliża się IP: *.bsk.vectranet.pl 18.12.07, 21:43 Wielu na nią się łasi, lecz tylko jeden ją zdobywa. Kto to będzie tym razem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Kolejna setka zbliża się IP: *.bsk.vectranet.pl 18.12.07, 21:43 Wielu na nią się łasi, lecz tylko jeden ją zdobywa. Kto to będzie tym razem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 800 jest moje?? IP: *.bsk.vectranet.pl 18.12.07, 21:44 zaraz zobaczymy, czy się udało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI Frodo IP: 77.223.200.* 18.12.07, 22:48 800 twoje ,niestety cały dzień poza domem , a gdy bylam już wolna, nie chcieli mnie puścić ,może to mnie by się udało, ano cóż mówi się trudno i kocha się dalej (*_*) Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik Re: Frodo 18.12.07, 22:57 o wy trolle:) ja tu się do świąt przygotowuję, a wy co...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI 23:59 IP: 77.223.200.* 18.12.07, 23:59 bozy_wojownik napisał: > o wy trolle:) > ja tu się do świąt przygotowuję, a wy co...:) a my już dawno przygotowani, teraz tylko prace kosmetyczne, i oczekiwanie na święta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo Zastanawiałam się IP: *.bsk.vectranet.pl 18.12.07, 23:50 Czy komp może Ci siadł. Ale dziś los mi sprzyjał, i jeden post 2 razy puściło. Nie wiem, czy jesteś jeszcze tu, ale jak tak - to na osłodę 23:59 odstąpię... Starałam się czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 19 grudnia IP: *.bsk.vectranet.pl 19.12.07, 08:30 Wschód słońca: 06:53 19 grudnia jest 353. (w latach przestępnych 354.) dniem w kalendarzu gregoriańskim. Do końca roku pozostaje 12 dni. Zachód słońca: 14:58 Dzień będzie trwał 8 godzin i 5 minut. Będzie on krótszy od najdłuższego o 7 godzin i 40 minut. Wydarzenia: - 1989 - Padł rekord ciepła w grudniu. Termometry w Tarnowie pokazały 19 stopni Celsjusza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI 23:59 IP: 77.223.200.* 19.12.07, 23:59 i znowu minął kolejny dzień , przybliżając nas do radosnej chwili Bożego Narodzenia (*_*) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo 21:21 IP: *.bsk.vectranet.pl 19.12.07, 21:21 Jak co dzień :D Ciekawe, czy jestem sama. Z Edim jest zawsze milej ;D Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik 23:59 20.12.07, 00:00 jestem tutaj śpiewam tańczę i wygrywam pomarańcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI 813 IP: 77.223.200.* 20.12.07, 11:13 już nie , EDI prowadzi,i to na długo (*_*) Odpowiedz Link Zgłoś
bozy_wojownik Re: 813 20.12.07, 20:35 przyznaję, że trochę to trwało, ale cóż znów ja na czele, choinkę kiedy ubierasz? ja chyba w sobotę, frodo pewnie swoja norkę sprząta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frodo oczko IP: *.bsk.vectranet.pl 20.12.07, 21:22 wprawdzie pojedyńcze, ale... miałam dzis nie zaglądać, ale okoliczności zmusiły. Na dziś papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI 23:59 IP: 77.223.200.* 20.12.07, 23:59 coraz bliżej święta, choinkę tradycyjnie ubierają dzieci z mężem w wigilię, ja mam wtedy święty spokuj w kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDI 21-12 godz 12:21 IP: 77.223.200.* 21.12.07, 12:21 symetryczna data i godzinina (*_*) Odpowiedz Link Zgłoś