Dodaj do ulubionych

Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 13:42
Mój typ: www.klikplej.pl/film,3018 ;) nie chodzi o samą
muzyke a tekst :) Śpiewają tam o... dupie ;/ tragedia
Obserwuj wątek
    • Gość: zzz Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.ztpnet.pl 27.11.07, 14:04
      Kiedyś (dawno) słyszałem taką piosenkę:
      "Jestem listonoszem
      listy ludziom noszę.
      Oj noszę..."
      I to był cały tekst.
      • Gość: kajus głąbus Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:24
        mi najbardziej utkwiła w pamięci piosenka o małej chince cziku-cziku-lince...
        jest niesamowita, wsłuchajcie sie w tekst :)

pl.youtube.com/watch?v=rp6Ohp-l3fw
        • Gość: Blackforever Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.chello.pl 28.11.07, 17:05
          Gość portalu: kajus głąbus napisał(a):

> mi najbardziej utkwiła w pamięci piosenka o małej chince cziku-
          cziku-lince...
          > jest niesamowita, wsłuchajcie sie w tekst :)
          >
          > pl.youtube.com/watch?v=rp6Ohp-l3fw

O własnie o tym chciałam wspomnieć. Ta piosenka jest głupsza od
          niejednego disco polo.
        • adas313 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 17:13
          A tak w ogóle to jest z Wietnamu.

Piosenkę (?) można by jeszcze obronić jako nieudany pastisz, ale jej tfurcy
          uparcie twierdzili, że poruszają nią problem nietolerancji :o)
        • Gość: omg Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 00:50
          hehe, tragedia :)
        • Gość: Jan z Czarnolasku Wszystkie piosenki Edyty Górniak IP: *.toya.net.pl 09.03.08, 21:55
          I tyle
      • Gość: donosiciel Re: "Jestem listonoszem" IP: *.icpnet.pl 29.11.07, 05:54
        Grała grupa Krzak; w warstwie tekstowej był to lekko absurdalny
        żart i nawiązanie do "Medytacji wiejskiego listonosza" Skaldów
        ("Ludzie, zejdźcie z drogi...")

Słowem - nie załapałeś dowcipu ;)
      • Gość: zz Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 01:49
        Radio d00pa - twór powstały w roku 2003. Próbka twórczości:
        Srał Srał - coś na melodię "To już jest koniec" i "Łódki Bols" Daukszewicza.
        Tekst leciał tak:
        Cykające cycusie falujące fallusy
        wirujące wymiona świrujące świrusy
        Parujące parówy miętolące miętusy
        pikające pipsztaki świrujące świrusy

Srał srał d..y nie miał bum tra-ra-ra bum bum bum (kilka razy)

kilka zwrotek:

Ale pech, no to pech, kupkę swą strzelałem długo
        lecz szybko skończyła się - czas już na kanapkę drugą
        ale kazdy u nas wie, kto choć raz zakłócił spokój
        że gdy kupę strzela się, chlebek jest nam solą w oku

(...)

Srałą baba w garnek, ucha się trzymała, ucho się urwało, baba się usr..ła!!

(...)

Orzechy mają takie przeczyszczenie
        nosić szable za ludnośc takie przeznaczenie
        i powstał ten potwór rypiące skarpety
        strzelili prysnęli z batonów rakiety
        I koń w mych zapałkach i rurka w nogawce
        kastety w rozporku i dresiarz na ławce
        I końskość jest wielka, ja mam końskość w d..ie
        tylko czemu to jest tak śmiertelnie głupie?

(...)

Gdy kiedyś miałem zabawek komplety
        dziś męczę Krysickiego Reznika niestety
        Wczoraj forsę ja miałem dziś kupiłem kastety
        nie chodzę przy kościele obrobią niestety

i temu podobne. Kto ma płytę wie, a z resztą kilka piosenek jest na mp3.wp.pl
        • j.xyz Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 18.12.08, 17:18
          W życiu nie słyszałam czegoś takiego:)...!
      • jakas_kobietka Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 16.03.08, 21:36
        pl.youtube.com/watch?v=d61gbsPTEqc

to jest tak głupie i zajebiste zarazem że idzie się popłakać!!! przesłuchajcie
        sobie to padniecie!!!! xD xD
    • Gość: T-800 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 16:52
      Protest song "Nie przenoście nam stolicy do Krakowa".
      • gangrenarytytyty Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 27.11.07, 16:56
        pl.youtube.com/watch?v=uEp-lnpVkls
        nie wiem czy głupia, ale śmieszna na pewno:)
        • Gość: jasio Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.aster.pl 28.11.07, 12:52
          90% piosenek jest głupich :(

Pozdrawiam
          www.wypady.pl
      • Gość: ja Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.13, 20:07
        Było tam jeszcze "Byłem listonoszem..". A który zespół to śpiewał?
    • puuchatek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 27.11.07, 16:58
      Kiedyś myślałem, że słynna piosenka Zespołi Ich Truje "Wstań, zobacz, nie jesteś sam..." (to ta z "sępem miłości") jest w tej kategorii bezkonkurencyjna.

Myliłem się - w tym roku usłyszałem piosenkę zespołu Feel pt. "Jest już ciemno". Durny, pseudopoetycki bełkot, logika na poziomie jamochłona, fatalna polszczyzna... A fraza "Mam nadzieję póki jestem, że ją mam" - to po prostu mistrzostwo świata. :-) Niesamowity gniot.
      • Gość: anonim Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.11.07, 17:46
        Hę?

Ale on tam śpiewa:
        "Mam nadzieję. Głupi jestem, że ją mam."

Pozdrawiam.
        • puuchatek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 27.11.07, 18:44
          Gość portalu: anonim napisał(a):

> Ale on tam śpiewa:
          > "Mam nadzieję. Głupi jestem, że ją mam."

A rety, to jeszcze lepiej :-) Mało, że bez sensu, to jeszcze nędzne językowo, a w dodatku ten Wybitny Wokalista - jak się okazuje - ma dykcję jak bezzębny zółw... :-)
          • partyboi Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 14:16
            Puuchatku, a słyszałeś przysłowie o nadziei i o tym, czyją jest matką? Może o to
            chodziło autorowi? Usprawiedliwiasz swoją wpadkę z nie dosłyszeniem tekstu.

Pozdrawiam!
            • Gość: qwerty Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.chello.pl 29.11.07, 22:15
              Autorowi może i to chodziło w tym fragmencie, ale tekstu to nie ratuje, tak czy
              inaczej to gniot.
              • lunaglass Dokładnie - Fil to jedna wielka kupicha! 17.12.08, 22:44
                Nie wiem kto tego szajsu słucha.
              • Gość: po kropelce Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 22:30
                bezębny żółw? ahaha to dobre, juz sobie wyobrazam, jaka moze miec
                dykcj etakie stworzonko!!
          • Gość: meta Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.fastres.net 14.06.08, 18:07
            > w dodatku ten Wybitny Wokalista - jak się okazuje - ma dykcję jak
            bezzębny zół
            > w... :-)

Albo ty nie myjesz uszu
      • Gość: marta Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.e-wro.net.pl 28.11.07, 15:01
        zgadzam się, "jest już ciemno" wygrywa zdecydowanie.
      • adas313 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 17:13
        "Znak Pokoju" za:

"Nie przypomną twarze sie Które przez Was oczy ich nie zaśmiały sie"
      • Gość: tosterkm Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.man.olsztyn.pl 28.11.07, 17:15
        > A fraza "Mam nadzieję póki jestem, że ją mam" - to po prostu mistrzostwo
        > świata. :-) Niesamowity gniot.

sam jestes gniot, tam jest "Mam nadzieję,ale głupi jestem, że ją mam."

z reszta wypowiedzi sie zgadzam
      • Gość: JURIJ Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 09:58
        Potwierdzam przedmówcę, jak tylko pierwszy raz usłyszałem do w radio- to mnie
        wk...a ten metaliczny głos.
      • drugiplaskacz Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 29.11.07, 10:54
        "już jest ciemno", tak mi też się ciemno robi przed oczami, kiedy
        słyszę tego gniota. słabooooo
        • Gość: feeeeeeeeeeeeel Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 00:02
          jest juz ciemno ale! wszystko jeeeeeedno....
          mój idol
          • markytka Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 16.03.08, 23:04
            Mnie do furii doprowadza to, że wokalista tej nędznej grupy zaczyna każde zdanie
            od takiego yeah, A, kurde, nie wiem co to ma być, ale okropnie drażni ucho.
      • Gość: Krzyś;) Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.chello.pl 19.01.08, 14:03
        Tam nie ma póki jestem, że ją mam tylko głupi jestem, że ją mam... wsłuchaj sią
        najpierw w tekst a dopiero potem oceniaj piosenki. cYa
      • Gość: zezóje Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 90.156.61.* 07.02.08, 20:13
        lubiła tańczyć, pełna radości tak, ciągle goniła wiatr,
        spragniona zycia wciąż ciągle gubiła coś,
        nie chciaaaaała niiic!!!

za kazdym razem nachodzi mnię chęć mordu!
      • Gość: andrzejek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.sta.asta-net.com.pl 28.09.08, 23:09
        chyba twoja stara ...
    • waniliowa1977 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 27.11.07, 18:48
      pl.youtube.com/watch?v=z43wQIbgYhY
      • Gość: qronix Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.acn.waw.pl 27.11.07, 22:28
        Rihana Umbrella
        Po prostu porażka, a najgorsze że prawie wszędzie to leci.
        Ewentualna pomyłka w nazwie wykonawcy nie specjalnie.
        • Gość: fanTASTYk Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.07, 14:26
          Gość portalu: qronix napisał(a):

> Rihana Umbrella

Wersja alternatywna:
          pl.youtube.com/watch?v=m1jZ2UJI3uc
    • zuzanna1981 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 27.11.07, 23:33
      Ostatnio w radiu Bis
      "kaśka jest w ciąży i nie wiem co robić"
      • Gość: cubek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:14
        eee to akurat fajne jest ;) i ma przynajmniej i tresc i sens i przyciaga uwage
        a nie te wszystkie "ksieeeciem z bajkiii mialammmm bycccc"
    • Gość: jk Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 217.153.76.* 28.11.07, 09:14
      Wszystkie Gosi Andrzejewicz..
      • kowaliska I pulsujący mocno wulkan mój to tyyyyy 28.11.07, 12:26
        Jak motyl fruniesz tak przez całe życie.... miiiiii!

Ta piosenka z reklamy wnerwia mnie od kilku lat.
        Czy tylko ja słyszę debilizm tych słów?
        Kto to napisał do cholery?
        • Gość: jowita771 Re: I pulsujący mocno wulkan mój to tyyyyy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 15:25
          też mnie kiedyś poraził ten tekst o wulkanie.
      • Gość: Amis Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:16
        Masz rację: Andrzejewicz, no i Dody. A w ogóle większość jest bez sensu.
        • Gość: qpa Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:26
          ostatnio słyszę ciągle kawałek wydry bodajże, o potrzebie wiedzenia życia
          towarzyskiego... już dawno nie słyszałem tak nędznego tekstu :/ a na marginesie,
          przetłumaczcie sobie większość amerykańskich hiciorów ;)
          • Gość: 6765 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.acn.waw.pl 28.11.07, 13:39
            Większość najnowszych piosenek polskich... andzrzejewicz, doda, flinta, wydra,
            taka jedna co śpiewała m.in. "charlie, charlie on zaczarował mnie" czy jakoś tak.
            Z zagranicznych to większość ma przy głupawe teksty, z czego ich ratuje fajna
            muzyka.
            • Gość: jeanranoo Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:48
              Akurat "Charlie Charlie" to znakomity utwor o kokainie. Wsluchajcie
              sie w tekst biorac pod uwage, ze na kokaine mowi sie charlie...
              • Gość: ania Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.nokia.com 28.11.07, 13:54
                A do tego tekst jest tez w zamiarze kopia oryginalu piosenki "Charlie Charlie",
                wykonywanej przez Nine Persson z Cardigans.
                • Gość: ania Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.nokia.com 28.11.07, 13:56
                  Ale mi zdanie-pokraka wyszlo. Przepraszam. ;)
                  • Gość: jk Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 217.153.76.* 29.11.07, 08:26
                    Myślicie, że subtelna Ania Dąbrowska śpiewałaby o kokainie?
                    • Gość: asterwr Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 10:42
                      a owszem sama kiedys o tym powiedziala w wywiadzie dla jednego z
                      portali chyba na stronie neostrady ale reki nie dam sobie uciac
                      dawno to bylo
    • fever18 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 14:02
      chinki czikulinki (co najlepsza ta chinka okazuje sie być z wietnamu) nie
      przebije nic, kaja paschalska jest po prostu żałosna
      • partyboi Szymon Wydra - cała twórczość 28.11.07, 14:20
        Czikulinka to mega dno, ale nie sądzę (mam nadzieję), że Kaja nie myśli o sobie
        jak o artystce.
        Za to Szymon Wydra - teksty jego zespołu Carpe Diem są tak napuszone i
        grafomańskie, że nawet złoty głos Szymka nic nie pomoże. Zmarnowany talent. Ale
        tylko wokalny, bo nie literacki (chyba, że ktoś mu pisze).
        • adas313 Re: Szymon Wydra - cała twórczość 28.11.07, 17:21
          Nie można przy tak podniosłej okazji pominąć ambitnych religijnych tekstów
          znanego (komu?) poety Zbigniewa Książka powstałych do oratoriów Piotra Rubika.

Przykłady:
          "Tęcza wstążki, kiedy deszcz"

"Gdzieście się skryli Aniołowie
          Że goniąc was po mieście krążę
          Ponoć fruwacie po Krakowie
          Lecz taksiarz Fordem nie nadąża "
          • partyboi Re: Szymon Wydra - cała twórczość 28.11.07, 19:07
            Niektórzy mówią o Rubiku jako twórcy nurtu sacro polo :-)
            Polecam wszystkim małe przypomnienie jak Pan Piotr wyglądał i co robił onegdaj
            :-))) :
            pl.youtube.com/watch?v=zdF23bHFwrU
            • Gość: Malina Re: Szymon Wydra - cała twórczość IP: 217.153.76.* 29.11.07, 08:34
              Wyglądał jak normalny chłopak po prostu..
              • partyboi Re: Szymon Wydra - cała twórczość 29.11.07, 12:21
                No właśnie. Teraz też wygląda normalnie, poza tym, że ma anielską czuprynę :-D
                • blinski Re: Szymon Wydra - cała twórczość 02.01.08, 18:33
                  moim zdaniem wygląda z tą grzywą i batutą jak kopia kroloppa.. mam nadzieję, że tylko ten specyficzny wizerunek z nim dzieli.
          • Gość: gość Re: Szymon Wydra - cała twórczość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 15:32
            Rubik i slowa: 'nie masz oczu tak pieknych jak tamta miala....' -
            jakby chpak m powiedzia ze jesgo byla jest ladniejsza odemnie to by
            dostal w twarz ..... a dalej chyba jest - 'nie weim dlaczego cie
            wybralem......'
    • Gość: sonia Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.torun.mm.pl 28.11.07, 14:48
      zaraz po chince - Ala Janosz "i jajecznica" ;))
    • yabol428 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 16:14
      Dziś w radiu usłyszałem i rozwaliło mnie totalnie. "Plastikowa biedronko, zostań moją żonką...". Nawet nie wiem kto śpiewa. Strasznie głupi tekst, ale przypuszczam że to efekt zamierzony.
    • Gość: EO 13303 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.chello.pl 28.11.07, 16:45
      "poddaje się, nie mówię więcej już"

i tak w kółko, 30 razy, arghhhhhhhhhhh, ludzie jak to wk*urwia

jak już nie mówisz, to nie mów (i broń boże nie śpiewaj). Raz wystarczy.
    • Gość: maryna Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.agora.pl 28.11.07, 17:14
      lecę bo chce, lecę bo zycie jest złe...
      • Gość: aaaauuuuuuuu!!! Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 149.55.30.* 19.06.08, 12:59
        WLASNIE!!! Wilki i ich wszystkie texty napisane jak w narkotycznym
        widzie...masakraaa! a to cos co leci to juz w ogole rozwalajace...
    • aniaporaj Imagine - Johna Lennona 28.11.07, 17:20
      Nie, żeby była źle napisana, bo jest napisana świetnie. Ale wizja jaką
      przedstawia przywołuje mi w pamięci niedoszłego prezydenta Białegostoku
      (Krzysztofa Kononowicza, bodajże), który
      zasłynął na całą Polskę złożoną wyborcom obietnicą, że pod jego rządami "...nie
      będzie niczego". Jasiu Lennon każe nam sobie w pieśni wyobrażać sobie jak to
      będzie pięknie kiedy nie będzie wszystkiego tego co w rozwoju ludzkości powstało
      jako projekcja rzeczywitych potrzeb: np. własność. Każe wierzyć, że będzie
      pięknie jeśli wszyscy będą żyli dniem dzisiejszym (znaczy nie myśląc o jutrze,
      jak mniemam, albo najlepiej nie myśląc o niczym). Natchnionym głosem wyśpiewuje
      stek pięknoduchowskich bzdur i zaprasza żebyśma do niego dołączyli w jego
      zajebistym śnie. Na szczęście na jawie nic sobie z tych mrzonek nie robił a w
      kwestii "Imagine no possession" najlepiej będzie przypomnieć małostkową
      szarpaninę z ex-przyjacielem McCartneyem i innymi Bitlesami o prawa autorskie do
      wspólnych piosenek. Jest to
      więc pieśń - choć przyznam bardzo piękna - nie tylko głupia ale i skrajnie
      nieszczera.
      • yabol428 Re: Imagine - Johna Lennona 28.11.07, 17:29
        Wreszcie ktoś się to odważył napisać! Odkąd przeczytałem polskie tłumaczenie tego tekstu, dokładnie to samo przyszło mi na myśl, tylko bałem się to napisać, żeby nie "szargać świętości". Ale myślę dokładnie tak samo.
        • Gość: Yoko Re: Imagine - Johna Lennona IP: *.net128.okay.pl 28.11.07, 17:44
          ale on się nie ustosunkowuje do swojego marzenia, chce tylko
          spróbowac sobie to wyobrazić. Nie mówi, że wtedy będzie lepiej albo
          piękniej, ani nawet że chce, żeby tak było. mówi tylko wyobraź
          sobie...
          • aniaporaj Re: Imagine - Johna Lennona 28.11.07, 18:02
            oko napisał(a):

> ale on się nie ustosunkowuje do swojego marzenia, chce tylko
            > spróbowac sobie to wyobrazić. Nie mówi, że wtedy będzie lepiej albo
            > piękniej, ani nawet że chce, żeby tak było. mówi tylko wyobraź
            > sobie...

Z tekstu wynika, że to nie tylko marzenie. Owszem autor ustosunkowuje się: You
            may say I'm a dreamer (...) czyli wy możecie sobie myśleć że ja jestem jakimś
            tam marzycielem (w domyśle: ale naprawdę bym tak chciał). I dalej: "I hope some
            day you will join us and the world will live as one" czyli że chciałby aby ta
            wizja (po zebraniu się większej grupy podobnych mu wizjonerów) zrealizowała się
            w rzeczywistym świecie, który od wówczas będzie "jednością", cokolwiek to
            miałoby oznaczać, ale generalnie wynika, że coś bardzo dobrego (no bo nie będzie
            wojen i nie będzie za co umierać, nie będzie chciwości głodu i ogólne braterstwo)
            • sigrid.storrada Re: Imagine - Johna Lennona 29.11.07, 11:44
              oj, tak, ja też nie lubię tej piosenki. Od pierwszych słów robi mi się smutno -
              "imagine there's no heaven.." - to ma niby być takie piękne?
              A "nothing to kill or die for"... - przywodzi mi na myśl świat w którym nikomu
              na niczym nie zależy.. raczej jestem taką romantyczką, która myśli, że umrzeć za
              ideę albo za kogoś to coś pięknego..
              już nie mówiąc o tym teledysku w wielkim domu - kontrastuje idealnie z "imagine
              no possesion"...
              • Gość: naiwna Re: Imagine - Johna Lennona IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.08, 01:44
                sigrid.storrada napisała:

raczej jestem taką romantyczką, która myśli, że umrzeć z
                > a
                > ideę albo za kogoś to coś pięknego.."

Chryste, dziecko, uważaj z tymi swoimi romantycznymi
                wyobrażeniami... :\
      • yabol428 Re: Imagine - Johna Lennona 10.08.24, 21:30
        aniaporaj napisała:

Jasiu Lennon każe nam sobie w pieśni wyobrażać sobie jak to
        > będzie pięknie kiedy nie będzie wszystkiego tego co w rozwoju ludzkości powstał
        > o
        > jako projekcja rzeczywitych potrzeb: np. własność. Każe wierzyć, że będzie
        > pięknie jeśli wszyscy będą żyli dniem dzisiejszym (znaczy nie myśląc o jutrze,
        > jak mniemam, albo najlepiej nie myśląc o niczym). Natchnionym głosem wyśpiewuje
        > stek pięknoduchowskich bzdur i zaprasza żebyśma do niego dołączyli w jego
        > zajebistym śnie. Na szczęście na jawie nic sobie z tych mrzonek nie robił a w
        > kwestii "Imagine no possession" najlepiej będzie przypomnieć małostkową
        > szarpaninę z ex-przyjacielem McCartneyem i innymi Bitlesami o prawa autorskie d
        > o
        > wspólnych piosenek. Jest to
        > więc pieśń - choć przyznam bardzo piękna - nie tylko głupia ale i skrajnie
        > nieszczera.

W związku z "aferą" Babiarza podnoszę wątek, aby przypomnieć wypowiedź, w której już 17 lat temu ktoś dokładnie wyjaśnił to, co P. Babiarz trafnie podsumował słowem "niestety".
    • Gość: Amy Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.it-net.pl 28.11.07, 17:50
      Angielska wersja "hitów" Tokio Hotel. Niemiecką wersję ledwo dało
      sie przeżyć, angielska wersja zdecydowanie nie nadaje sie do
      słuchania.Wszystko co jest podpisane Justin Timberlake...dostaję
      szału jak te jego wypociny słucham. W okresie świątecznym :
      kilkanaście wersji "Jingle Bells", "Last Christmas i gaved you my
      heart..." "all i want for christmas" wyjątkowo irytująca
      piosenka "Christmas time" której słucham przez tydzień po czym
      dostaję szału jak ją gdzieś słyszę (www.youtube.com/watch?v=W-
      eslNwGXrI), wszelkie możliwe kolędy...jedyna piosenka świąteczna
      której mogę słuchać przez całe święta i mi nie przeszkadza to "Do
      they know it's christmas time?" ale tylko "stara" wersja. Nowej nie
      mogę słuchać...

Ale to i tak nie przebije najgłupszej, najdurniejszej piosenki na
      świecie :
      www.youtube.com/watch?v=BgU_m3SuYPE

• kosciotrupek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 18:35
        Jest taka piosenka...
        Idzie wiosna, dłuższe dnie,
        Kwiatki rosną, głupie, nie?

Idzie sobie wiosna, słychać świergot ptaka,
        Fajna to piosenka, tylko głupia taka.

Znów przyleciał bociek i w kałuży dłubie,
        Dalej nie pamiętam, dalej będzie głupie.

Po zimie jest wiosna w myśl ludowych przysłów
        Ja już nie mam głowy do tych idiotyzmów...

... reszte pamietam urywkami. Ale to moja ulubiona piosenka, głównie dlatego, że
        taka głupia :-)

a tak serio - to podpisuje sie pod zdaniem tych, którzy wyliczyli cały peleton
        polskich i nie tylko piosenkarek (za przeproszeniem prawdziwych piosenkarek):
        Gosia A., Ewelinka F., Kasia Cz., Kaja P., Rihanna, Britney S. i jeszcze parę
        innych.
        • Gość: asd Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 23:41
          kosciotrupek napisała:

> a tak serio - to podpisuje sie pod zdaniem tych, którzy wyliczyli cały peleton
          > polskich i nie tylko piosenkarek (za przeproszeniem prawdziwych piosenkarek):
          > Gosia A., Ewelinka F., Kasia Cz., Kaja P., Rihanna, Britney S. i jeszcze parę
          > innych.

To nie piosenkarki, to tzw "śpiewające majtki"
        • maheda Popieram :-) 29.11.07, 09:39
          Też zamierzałam wystąpić z tą kandydaturą :-)
          A poniżej całość piosenki:

Idzie sobie wiosna, słychać świergot ptaka
          Ładna to piosenka, tylko głupia taka.
          Już przyleciał bociek i w kałuży dłubie
          Mnie to nie przeszkadza, dalej będzie głupiej.

Ref.
          Oooooo idzie wiosna (już jest wiosna)
          Oooooo dłuższe dnie (dłuższe dnie)
          Oooooo kwiatki rosną (kwiatki rosną)
          Oooooo głupie nie!?

Słońce mroźno świeci, dym się w polu snuje
          Zupełnie bez sensu, ale się rymuje.
          Budzi się przyroda, już zielono wszędzie
          Bać się nie ma czego, refrenu nie będzie.

Oooo...

Rozmarzają rzeki, płynie kra do morza
          Zwrotka nie najgorsza, tylko rymu nie ma.
          Stokrotki na polach, już się cieszą dzieci
          Bo dla nich jest wiosna, dla nas refren trzeci.

Oooo...

Wiosna jest po zimie, w myśl ludowych przysłów
          Ja już nie mam głowy do tych idiotyzmów.
          Kończy się piosenka, nie ma śniegu prawie
          Pisać głupie teksty, nawet ja potrafię.

Ooooo....

(koniec)

Z tego, co pamiętam z podań ludowych (nie wiem, na ile to są legendy), to był
          kiedyś zorganizowany festiwal głupiej piosenki i w/w piosenka wygrała :D
          • maheda YouTube 29.11.07, 09:44
            www.youtube.com/watch?v=h-iIyXvlvJI

Łoj, pomylałam tekst. :) Ale fajnie się tego słucha.
    • Gość: ulinka Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.autocom.pl 28.11.07, 19:30
      a teraz klasyka;)
      www.radiostacja.pl/lipaklip.php?action=pokaz&film_id=24
      • Gość: croyance Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 86.29.152.* 30.11.07, 21:26
        O matko! :-D
      • Gość: heniek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 195.90.102.* 27.12.07, 16:44
        boshe... nie znalem tego... poryczalem sie ze smiechu.
    • yanca1 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 19:34
      "Galanteria, pasmanteria, papeteria, sztukateria, boazeria......"
      podobno genialna płyta genialnego zespołu Muchy
      www.muchy.net/
      • Gość: lene my boobs! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 20:08
        my boobs, my boobs, my boobs r ok!

pl.youtube.com/watch?v=9zB7fJb_PPQ

masakra...
      • Gość: Szach Masud Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 08:05
        Matko z córką....O co tym kolesiom chodzi???
    • Gość: Paula Johnnyyyyyyyyyyyy, woła cię świat, wołam cię ja!!! IP: *.chello.pl 28.11.07, 20:35
      Był w latach 80-tych polski zespół, duet, nazywał się Universe.
      Popełnili oni kilka piosenek, które nawet często grano, ale tak
      głupiego i grafomańskiego tekstu, jak w piosence "Mr Lennon" nie
      słyszałam nigdy... "Dosięgło cię aż pięć kul, by zadać śmiertelny
      ból..." Z perspektywy czasu - potworna żenada.
      • Gość: Rangheros You can't touch this. IP: 65.197.200.* 28.11.07, 21:15
        I to wszystko....
      • Gość: asd Żenadę to masz we łbie pusta blondyneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 21:38
        Doda pewnie jest twoją ulubioną "piosenkareczką" cio?
      • the_dzidka Re: Johnnyyyyyyyyyyyy, woła cię świat, wołam cię 17.06.08, 12:23
        Matko, wreszcie ktoś zauważył, jak nieprawdopodobnie głupi,
        kiczowaty i grafomański jest "Mr Lennon". Ale wokalista już nie
        żyje, i teraz wolno tylko mówić, jakim on wielkim artystą był. A
        ludzie obdarzeni nieco większym od przecietnego smakiem literackim
        zaraz muszą być fanami Dody...
    • Gość: wesoly Romek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.bredband.comhem.se 29.11.07, 00:38
      ta w ktorej facet sie zzyma "do nieba nie chodze, bo mi nie po
      drodze" A druga, gdzie pusci film (???) i bedzie leczyl chore
      sasiadow sny. Nie wiem kto te "dziela" popelnil....
      • Gość: zenotka Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 01:24
        jest taka piosenka ,kurcze wylecial mi autor i tytul z glowy ,w
        kazdym razie piosenka dosc swieza ,niedawno przypadkiem zobaczylam
        teledysk z polskim tłumaczeniem na dole i .zwątpilam:
        leci tak:
        powiedz mi kochanie skad masz swoje cialo?
        - cialo mam po mamie
        i tak przez kilka minut ,nastepnie autor dochodzi do konkluzji:
        jesli mama byla brzydka to dziewczyna tez jest brzydka ,jesli mama
        byla sexy to dziewczyna jest sexy itd.
        koszmarrr
        a z innych ,niesmietlene juz cos z plamą na ścianie Kozidrak
        i ..Lionel Richie "Helloooo "
        • Gość: Gość Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.lekkerland.pl 29.11.07, 11:08
          Wykonawca: Will.I.Am. (były członek zespołu Black Eyed Peas)
          Tytuł: "I Got It From My Mama"
          Fakt: żenuła... :-)))
          • Gość: zenotka Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 12:27
            dzieki;),wlasnie sie zastanawialam ;)
      • Gość: Gość Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.lekkerland.pl 29.11.07, 11:10
        To drugie to Myslowitz, a pierwsze zdaje się, że Szymuś Wydra i
        zespół "Karpia zjem" ;-)
    • Gość: szadoka Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 212.160.172.* 29.11.07, 08:35
      Wykonawcy nie pamietam ale tekst z piosenki na zawsze (obawiam sie) pozostanie w
      pamieci : "ukośne sny Konrada"...
      • Gość: Kaśkada Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 81.15.156.* 29.11.07, 09:19
        Coś co ma refren "kochaj mnieeeeee nieprzytomnie" - dno infantylnego
        debilizmu.No i nic nie przebije głupoty zespołu Carpe Diem.
        Rynkowski " za późno na grzech" i tak na oko - większość naszych
        śpiewających chłopaków wyspiewuje solidną tonę kitu i szitu.
        Oni też piszą słowa do piosenek Dodzie i innym piosenkarkom.
        Właściwie nie ma wyjścia, jeśli dziewczyna nie potrafi sama sklecić
        tekst, zdana jest na genialnych chłopaków.
        Najlepiej ma Kozidrak, bo sama pisze.Czasem jej coś nie wyjdzie, ale
        teksty mają sens i sa trzy poziomy wyżej od typowego gniotu.
      • ibelin26 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 29.11.07, 09:23
        Świat się pomylił Markowskiej
      • Gość: croyance Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 86.29.152.* 30.11.07, 21:40
        To byla piosenka Magdy Femme. Do tej pory nie jarze, o czym, ten
        Konrad mnie tak zmieszal :-D
    • ponury_drwiacy_szyderca Kombi-Pokolenie 29.11.07, 09:37
      stary dziad robiący za błazna
      • Gość: Kunio Re: Kombi-Pokolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 17:34
        bardzo dobry kawałek
    • Gość: myśliwy Wilki: coś o tym, że leci bo chce... IP: 206.19.210.* 29.11.07, 09:44
      bo są pieniędze, i że kogoś kocha.
      Głupszego kawałka chyba próżno szukać, tekst się kupy nie trzyma.
      Poza tym więksozść ich utworów to liryczne dna. Coś mi się wydaje,
      że Wilki odcinają kupony, nic więcej.
    • Gość: Kajak Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 10:29
      a ja pamietam taki głupi tekst "jestem głupi mam pie..a w uchu kolczyk w dupie stolca, je je je je jestem pie..ny leń"
      i co wy na to?
      • Gość: Gość Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.lekkerland.pl 29.11.07, 12:54
        do Kajak: czy to nie coś punkowego? Pamiętam też w tych
        klimatach: "Szewc zabija szewca! Szewc zabija szewca! Bumtarara!",
        albo: "Kibel, kibel - roznosi zarazki! Kibel, kibel - wylęgarnia
        muszek!". No i jeszcze: "Idą kaleki do dyskoteki" usłyszanie
        pewnikiem na którymś z "Jarocinów". Generalnie schiza ;-)))
        • Gość: croyance Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 86.29.152.* 30.11.07, 21:42
          No, o tych szewcach to z Gombrowicza.
          • Gość: kapelusz Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.07, 21:01
            'szewc zabija szewca' to hicior siekiery. ale jest całe multum durnych piosenek z tych klimatów, taki na przykład znany tylko w niektórych kręgach TPN25 i cała jego twórczość. Niestety, to nie jest komercja jak przecudowna 'czikulinka', ale i tak fajne
            • transport-szczecin Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 19.09.13, 20:48
              Tragedia - luna parapapapapapa
      • Gość: j wstydu IP: *.chello.pl 06.02.08, 14:49
        to dezerter.. wstyd.
    • the_cause Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 29.11.07, 10:46
      Einsturzende Neubauten
      • Gość: Karina Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.pol.vectranet.pl 29.11.07, 11:25
        Gdyby nie było tych pozal się Boże piosenek, może ludzie nie potrafiliby
        naprawdę docenić wartościowych utworów :)
        Kwestia gustu- częśc osób lubi lekkie, proste (prostackie?) utwory, bo je się
        nuci przy smażeniu kotletów gdy wyją w radiu i nie trzeba myślec o czym
        konkkretnie są... ;)
      • Gość: Fanka Janerki Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 22:58
        To być może tekst Janerki nie najwyższych lotów, ale wcale głupi nie jest!
        Któż nie marzy:
        "Patrzcie jak się lata
        Gdy dupsko jest wolne od bata
        Oto jak się lata
        Kiedy stać cię na sny"
        To w klimatach "Jezu jak się cieszę" (tylko na odwrót) :)
        "Kiedy mija
        Tak jak wszystko
        Ta euforia
        Kilkudniowa
        Wstawać i pra-
        cować i mieć
        Nie bardzo mogę
        Nie bardzo chcesz" :)
    • Gość: Mortis Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 195.47.201.* 29.11.07, 11:43
      Wydra the best of kupa!
      "...Zycie jest jak poemat, trzeba tylko znaleść dobry temet..."
      • partyboi Wkurza mnie pieśń Varius Manx - "Małe Szczęścia" 29.11.07, 12:26
        "Póki radość jest w nas, póki wciąż śpiewa ptak..."
        itd itp., do tego drętwa melodia.
    • Gość: Thoring Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 12:42
      Moim faworytem jest zdecydowanie Lubelski Full
      pl.youtube.com/watch?v=QUFoDTwr7Ko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka