Gość: Jubek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 13:42 Mój typ: www.klikplej.pl/film,3018 ;) nie chodzi o samą muzyke a tekst :) Śpiewają tam o... dupie ;/ tragedia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zzz Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.ztpnet.pl 27.11.07, 14:04 Kiedyś (dawno) słyszałem taką piosenkę: "Jestem listonoszem listy ludziom noszę. Oj noszę..." I to był cały tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajus głąbus Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:24 mi najbardziej utkwiła w pamięci piosenka o małej chince cziku-cziku-lince... jest niesamowita, wsłuchajcie sie w tekst :) pl.youtube.com/watch?v=rp6Ohp-l3fw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blackforever Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.chello.pl 28.11.07, 17:05 Gość portalu: kajus głąbus napisał(a): > mi najbardziej utkwiła w pamięci piosenka o małej chince cziku- cziku-lince... > jest niesamowita, wsłuchajcie sie w tekst :) > > pl.youtube.com/watch?v=rp6Ohp-l3fw O własnie o tym chciałam wspomnieć. Ta piosenka jest głupsza od niejednego disco polo. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 17:13 A tak w ogóle to jest z Wietnamu. Piosenkę (?) można by jeszcze obronić jako nieudany pastisz, ale jej tfurcy uparcie twierdzili, że poruszają nią problem nietolerancji :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 00:50 hehe, tragedia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan z Czarnolasku Wszystkie piosenki Edyty Górniak IP: *.toya.net.pl 09.03.08, 21:55 I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donosiciel Re: "Jestem listonoszem" IP: *.icpnet.pl 29.11.07, 05:54 Grała grupa Krzak; w warstwie tekstowej był to lekko absurdalny żart i nawiązanie do "Medytacji wiejskiego listonosza" Skaldów ("Ludzie, zejdźcie z drogi...") Słowem - nie załapałeś dowcipu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 01:49 Radio d00pa - twór powstały w roku 2003. Próbka twórczości: Srał Srał - coś na melodię "To już jest koniec" i "Łódki Bols" Daukszewicza. Tekst leciał tak: Cykające cycusie falujące fallusy wirujące wymiona świrujące świrusy Parujące parówy miętolące miętusy pikające pipsztaki świrujące świrusy Srał srał d..y nie miał bum tra-ra-ra bum bum bum (kilka razy) kilka zwrotek: Ale pech, no to pech, kupkę swą strzelałem długo lecz szybko skończyła się - czas już na kanapkę drugą ale kazdy u nas wie, kto choć raz zakłócił spokój że gdy kupę strzela się, chlebek jest nam solą w oku (...) Srałą baba w garnek, ucha się trzymała, ucho się urwało, baba się usr..ła!! (...) Orzechy mają takie przeczyszczenie nosić szable za ludnośc takie przeznaczenie i powstał ten potwór rypiące skarpety strzelili prysnęli z batonów rakiety I koń w mych zapałkach i rurka w nogawce kastety w rozporku i dresiarz na ławce I końskość jest wielka, ja mam końskość w d..ie tylko czemu to jest tak śmiertelnie głupie? (...) Gdy kiedyś miałem zabawek komplety dziś męczę Krysickiego Reznika niestety Wczoraj forsę ja miałem dziś kupiłem kastety nie chodzę przy kościele obrobią niestety i temu podobne. Kto ma płytę wie, a z resztą kilka piosenek jest na mp3.wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
j.xyz Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 18.12.08, 17:18 W życiu nie słyszałam czegoś takiego:)...! Odpowiedz Link Zgłoś
jakas_kobietka Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 16.03.08, 21:36 pl.youtube.com/watch?v=d61gbsPTEqc to jest tak głupie i zajebiste zarazem że idzie się popłakać!!! przesłuchajcie sobie to padniecie!!!! xD xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 16:52 Protest song "Nie przenoście nam stolicy do Krakowa". Odpowiedz Link Zgłoś
gangrenarytytyty Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 27.11.07, 16:56 pl.youtube.com/watch?v=uEp-lnpVkls nie wiem czy głupia, ale śmieszna na pewno:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.aster.pl 28.11.07, 12:52 90% piosenek jest głupich :( Pozdrawiam www.wypady.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.13, 20:07 Było tam jeszcze "Byłem listonoszem..". A który zespół to śpiewał? Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 27.11.07, 16:58 Kiedyś myślałem, że słynna piosenka Zespołi Ich Truje "Wstań, zobacz, nie jesteś sam..." (to ta z "sępem miłości") jest w tej kategorii bezkonkurencyjna. Myliłem się - w tym roku usłyszałem piosenkę zespołu Feel pt. "Jest już ciemno". Durny, pseudopoetycki bełkot, logika na poziomie jamochłona, fatalna polszczyzna... A fraza "Mam nadzieję póki jestem, że ją mam" - to po prostu mistrzostwo świata. :-) Niesamowity gniot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.11.07, 17:46 Hę? Ale on tam śpiewa: "Mam nadzieję. Głupi jestem, że ją mam." Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 27.11.07, 18:44 Gość portalu: anonim napisał(a): > Ale on tam śpiewa: > "Mam nadzieję. Głupi jestem, że ją mam." A rety, to jeszcze lepiej :-) Mało, że bez sensu, to jeszcze nędzne językowo, a w dodatku ten Wybitny Wokalista - jak się okazuje - ma dykcję jak bezzębny zółw... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
partyboi Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 14:16 Puuchatku, a słyszałeś przysłowie o nadziei i o tym, czyją jest matką? Może o to chodziło autorowi? Usprawiedliwiasz swoją wpadkę z nie dosłyszeniem tekstu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.chello.pl 29.11.07, 22:15 Autorowi może i to chodziło w tym fragmencie, ale tekstu to nie ratuje, tak czy inaczej to gniot. Odpowiedz Link Zgłoś
lunaglass Dokładnie - Fil to jedna wielka kupicha! 17.12.08, 22:44 Nie wiem kto tego szajsu słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po kropelce Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 22:30 bezębny żółw? ahaha to dobre, juz sobie wyobrazam, jaka moze miec dykcj etakie stworzonko!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meta Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.fastres.net 14.06.08, 18:07 > w dodatku ten Wybitny Wokalista - jak się okazuje - ma dykcję jak bezzębny zół > w... :-) Albo ty nie myjesz uszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.e-wro.net.pl 28.11.07, 15:01 zgadzam się, "jest już ciemno" wygrywa zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 17:13 "Znak Pokoju" za: "Nie przypomną twarze sie Które przez Was oczy ich nie zaśmiały sie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosterkm Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.man.olsztyn.pl 28.11.07, 17:15 > A fraza "Mam nadzieję póki jestem, że ją mam" - to po prostu mistrzostwo > świata. :-) Niesamowity gniot. sam jestes gniot, tam jest "Mam nadzieję,ale głupi jestem, że ją mam." z reszta wypowiedzi sie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JURIJ Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 09:58 Potwierdzam przedmówcę, jak tylko pierwszy raz usłyszałem do w radio- to mnie wk...a ten metaliczny głos. Odpowiedz Link Zgłoś
drugiplaskacz Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 29.11.07, 10:54 "już jest ciemno", tak mi też się ciemno robi przed oczami, kiedy słyszę tego gniota. słabooooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feeeeeeeeeeeeel Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 00:02 jest juz ciemno ale! wszystko jeeeeeedno.... mój idol Odpowiedz Link Zgłoś
markytka Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 16.03.08, 23:04 Mnie do furii doprowadza to, że wokalista tej nędznej grupy zaczyna każde zdanie od takiego yeah, A, kurde, nie wiem co to ma być, ale okropnie drażni ucho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś;) Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.chello.pl 19.01.08, 14:03 Tam nie ma póki jestem, że ją mam tylko głupi jestem, że ją mam... wsłuchaj sią najpierw w tekst a dopiero potem oceniaj piosenki. cYa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezóje Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 90.156.61.* 07.02.08, 20:13 lubiła tańczyć, pełna radości tak, ciągle goniła wiatr, spragniona zycia wciąż ciągle gubiła coś, nie chciaaaaała niiic!!! za kazdym razem nachodzi mnię chęć mordu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzejek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.sta.asta-net.com.pl 28.09.08, 23:09 chyba twoja stara ... Odpowiedz Link Zgłoś
waniliowa1977 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 27.11.07, 18:48 pl.youtube.com/watch?v=z43wQIbgYhY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qronix Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.acn.waw.pl 27.11.07, 22:28 Rihana Umbrella Po prostu porażka, a najgorsze że prawie wszędzie to leci. Ewentualna pomyłka w nazwie wykonawcy nie specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanTASTYk Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.07, 14:26 Gość portalu: qronix napisał(a): > Rihana Umbrella Wersja alternatywna: pl.youtube.com/watch?v=m1jZ2UJI3uc Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna1981 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 27.11.07, 23:33 Ostatnio w radiu Bis "kaśka jest w ciąży i nie wiem co robić" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:14 eee to akurat fajne jest ;) i ma przynajmniej i tresc i sens i przyciaga uwage a nie te wszystkie "ksieeeciem z bajkiii mialammmm bycccc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 217.153.76.* 28.11.07, 09:14 Wszystkie Gosi Andrzejewicz.. Odpowiedz Link Zgłoś
kowaliska I pulsujący mocno wulkan mój to tyyyyy 28.11.07, 12:26 Jak motyl fruniesz tak przez całe życie.... miiiiii! Ta piosenka z reklamy wnerwia mnie od kilku lat. Czy tylko ja słyszę debilizm tych słów? Kto to napisał do cholery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowita771 Re: I pulsujący mocno wulkan mój to tyyyyy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 15:25 też mnie kiedyś poraził ten tekst o wulkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amis Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:16 Masz rację: Andrzejewicz, no i Dody. A w ogóle większość jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qpa Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:26 ostatnio słyszę ciągle kawałek wydry bodajże, o potrzebie wiedzenia życia towarzyskiego... już dawno nie słyszałem tak nędznego tekstu :/ a na marginesie, przetłumaczcie sobie większość amerykańskich hiciorów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6765 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.acn.waw.pl 28.11.07, 13:39 Większość najnowszych piosenek polskich... andzrzejewicz, doda, flinta, wydra, taka jedna co śpiewała m.in. "charlie, charlie on zaczarował mnie" czy jakoś tak. Z zagranicznych to większość ma przy głupawe teksty, z czego ich ratuje fajna muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeanranoo Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:48 Akurat "Charlie Charlie" to znakomity utwor o kokainie. Wsluchajcie sie w tekst biorac pod uwage, ze na kokaine mowi sie charlie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.nokia.com 28.11.07, 13:54 A do tego tekst jest tez w zamiarze kopia oryginalu piosenki "Charlie Charlie", wykonywanej przez Nine Persson z Cardigans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.nokia.com 28.11.07, 13:56 Ale mi zdanie-pokraka wyszlo. Przepraszam. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 217.153.76.* 29.11.07, 08:26 Myślicie, że subtelna Ania Dąbrowska śpiewałaby o kokainie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asterwr Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 10:42 a owszem sama kiedys o tym powiedziala w wywiadzie dla jednego z portali chyba na stronie neostrady ale reki nie dam sobie uciac dawno to bylo Odpowiedz Link Zgłoś
fever18 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 14:02 chinki czikulinki (co najlepsza ta chinka okazuje sie być z wietnamu) nie przebije nic, kaja paschalska jest po prostu żałosna Odpowiedz Link Zgłoś
partyboi Szymon Wydra - cała twórczość 28.11.07, 14:20 Czikulinka to mega dno, ale nie sądzę (mam nadzieję), że Kaja nie myśli o sobie jak o artystce. Za to Szymon Wydra - teksty jego zespołu Carpe Diem są tak napuszone i grafomańskie, że nawet złoty głos Szymka nic nie pomoże. Zmarnowany talent. Ale tylko wokalny, bo nie literacki (chyba, że ktoś mu pisze). Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Szymon Wydra - cała twórczość 28.11.07, 17:21 Nie można przy tak podniosłej okazji pominąć ambitnych religijnych tekstów znanego (komu?) poety Zbigniewa Książka powstałych do oratoriów Piotra Rubika. Przykłady: "Tęcza wstążki, kiedy deszcz" "Gdzieście się skryli Aniołowie Że goniąc was po mieście krążę Ponoć fruwacie po Krakowie Lecz taksiarz Fordem nie nadąża " Odpowiedz Link Zgłoś
partyboi Re: Szymon Wydra - cała twórczość 28.11.07, 19:07 Niektórzy mówią o Rubiku jako twórcy nurtu sacro polo :-) Polecam wszystkim małe przypomnienie jak Pan Piotr wyglądał i co robił onegdaj :-))) : pl.youtube.com/watch?v=zdF23bHFwrU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: Szymon Wydra - cała twórczość IP: 217.153.76.* 29.11.07, 08:34 Wyglądał jak normalny chłopak po prostu.. Odpowiedz Link Zgłoś
partyboi Re: Szymon Wydra - cała twórczość 29.11.07, 12:21 No właśnie. Teraz też wygląda normalnie, poza tym, że ma anielską czuprynę :-D Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Szymon Wydra - cała twórczość 02.01.08, 18:33 moim zdaniem wygląda z tą grzywą i batutą jak kopia kroloppa.. mam nadzieję, że tylko ten specyficzny wizerunek z nim dzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szymon Wydra - cała twórczość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 15:32 Rubik i slowa: 'nie masz oczu tak pieknych jak tamta miala....' - jakby chpak m powiedzia ze jesgo byla jest ladniejsza odemnie to by dostal w twarz ..... a dalej chyba jest - 'nie weim dlaczego cie wybralem......' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.torun.mm.pl 28.11.07, 14:48 zaraz po chince - Ala Janosz "i jajecznica" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 16:14 Dziś w radiu usłyszałem i rozwaliło mnie totalnie. "Plastikowa biedronko, zostań moją żonką...". Nawet nie wiem kto śpiewa. Strasznie głupi tekst, ale przypuszczam że to efekt zamierzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EO 13303 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.chello.pl 28.11.07, 16:45 "poddaje się, nie mówię więcej już" i tak w kółko, 30 razy, arghhhhhhhhhhh, ludzie jak to wk*urwia jak już nie mówisz, to nie mów (i broń boże nie śpiewaj). Raz wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryna Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.agora.pl 28.11.07, 17:14 lecę bo chce, lecę bo zycie jest złe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaauuuuuuuu!!! Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 149.55.30.* 19.06.08, 12:59 WLASNIE!!! Wilki i ich wszystkie texty napisane jak w narkotycznym widzie...masakraaa! a to cos co leci to juz w ogole rozwalajace... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaporaj Imagine - Johna Lennona 28.11.07, 17:20 Nie, żeby była źle napisana, bo jest napisana świetnie. Ale wizja jaką przedstawia przywołuje mi w pamięci niedoszłego prezydenta Białegostoku (Krzysztofa Kononowicza, bodajże), który zasłynął na całą Polskę złożoną wyborcom obietnicą, że pod jego rządami "...nie będzie niczego". Jasiu Lennon każe nam sobie w pieśni wyobrażać sobie jak to będzie pięknie kiedy nie będzie wszystkiego tego co w rozwoju ludzkości powstało jako projekcja rzeczywitych potrzeb: np. własność. Każe wierzyć, że będzie pięknie jeśli wszyscy będą żyli dniem dzisiejszym (znaczy nie myśląc o jutrze, jak mniemam, albo najlepiej nie myśląc o niczym). Natchnionym głosem wyśpiewuje stek pięknoduchowskich bzdur i zaprasza żebyśma do niego dołączyli w jego zajebistym śnie. Na szczęście na jawie nic sobie z tych mrzonek nie robił a w kwestii "Imagine no possession" najlepiej będzie przypomnieć małostkową szarpaninę z ex-przyjacielem McCartneyem i innymi Bitlesami o prawa autorskie do wspólnych piosenek. Jest to więc pieśń - choć przyznam bardzo piękna - nie tylko głupia ale i skrajnie nieszczera. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Imagine - Johna Lennona 28.11.07, 17:29 Wreszcie ktoś się to odważył napisać! Odkąd przeczytałem polskie tłumaczenie tego tekstu, dokładnie to samo przyszło mi na myśl, tylko bałem się to napisać, żeby nie "szargać świętości". Ale myślę dokładnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoko Re: Imagine - Johna Lennona IP: *.net128.okay.pl 28.11.07, 17:44 ale on się nie ustosunkowuje do swojego marzenia, chce tylko spróbowac sobie to wyobrazić. Nie mówi, że wtedy będzie lepiej albo piękniej, ani nawet że chce, żeby tak było. mówi tylko wyobraź sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaporaj Re: Imagine - Johna Lennona 28.11.07, 18:02 oko napisał(a): > ale on się nie ustosunkowuje do swojego marzenia, chce tylko > spróbowac sobie to wyobrazić. Nie mówi, że wtedy będzie lepiej albo > piękniej, ani nawet że chce, żeby tak było. mówi tylko wyobraź > sobie... Z tekstu wynika, że to nie tylko marzenie. Owszem autor ustosunkowuje się: You may say I'm a dreamer (...) czyli wy możecie sobie myśleć że ja jestem jakimś tam marzycielem (w domyśle: ale naprawdę bym tak chciał). I dalej: "I hope some day you will join us and the world will live as one" czyli że chciałby aby ta wizja (po zebraniu się większej grupy podobnych mu wizjonerów) zrealizowała się w rzeczywistym świecie, który od wówczas będzie "jednością", cokolwiek to miałoby oznaczać, ale generalnie wynika, że coś bardzo dobrego (no bo nie będzie wojen i nie będzie za co umierać, nie będzie chciwości głodu i ogólne braterstwo) Odpowiedz Link Zgłoś
sigrid.storrada Re: Imagine - Johna Lennona 29.11.07, 11:44 oj, tak, ja też nie lubię tej piosenki. Od pierwszych słów robi mi się smutno - "imagine there's no heaven.." - to ma niby być takie piękne? A "nothing to kill or die for"... - przywodzi mi na myśl świat w którym nikomu na niczym nie zależy.. raczej jestem taką romantyczką, która myśli, że umrzeć za ideę albo za kogoś to coś pięknego.. już nie mówiąc o tym teledysku w wielkim domu - kontrastuje idealnie z "imagine no possesion"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Imagine - Johna Lennona IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.08, 01:44 sigrid.storrada napisała: raczej jestem taką romantyczką, która myśli, że umrzeć z > a > ideę albo za kogoś to coś pięknego.." Chryste, dziecko, uważaj z tymi swoimi romantycznymi wyobrażeniami... :\ Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Imagine - Johna Lennona 10.08.24, 21:30 aniaporaj napisała: Jasiu Lennon każe nam sobie w pieśni wyobrażać sobie jak to > będzie pięknie kiedy nie będzie wszystkiego tego co w rozwoju ludzkości powstał > o > jako projekcja rzeczywitych potrzeb: np. własność. Każe wierzyć, że będzie > pięknie jeśli wszyscy będą żyli dniem dzisiejszym (znaczy nie myśląc o jutrze, > jak mniemam, albo najlepiej nie myśląc o niczym). Natchnionym głosem wyśpiewuje > stek pięknoduchowskich bzdur i zaprasza żebyśma do niego dołączyli w jego > zajebistym śnie. Na szczęście na jawie nic sobie z tych mrzonek nie robił a w > kwestii "Imagine no possession" najlepiej będzie przypomnieć małostkową > szarpaninę z ex-przyjacielem McCartneyem i innymi Bitlesami o prawa autorskie d > o > wspólnych piosenek. Jest to > więc pieśń - choć przyznam bardzo piękna - nie tylko głupia ale i skrajnie > nieszczera. W związku z "aferą" Babiarza podnoszę wątek, aby przypomnieć wypowiedź, w której już 17 lat temu ktoś dokładnie wyjaśnił to, co P. Babiarz trafnie podsumował słowem "niestety". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.it-net.pl 28.11.07, 17:50 Angielska wersja "hitów" Tokio Hotel. Niemiecką wersję ledwo dało sie przeżyć, angielska wersja zdecydowanie nie nadaje sie do słuchania.Wszystko co jest podpisane Justin Timberlake...dostaję szału jak te jego wypociny słucham. W okresie świątecznym : kilkanaście wersji "Jingle Bells", "Last Christmas i gaved you my heart..." "all i want for christmas" wyjątkowo irytująca piosenka "Christmas time" której słucham przez tydzień po czym dostaję szału jak ją gdzieś słyszę (www.youtube.com/watch?v=W- eslNwGXrI), wszelkie możliwe kolędy...jedyna piosenka świąteczna której mogę słuchać przez całe święta i mi nie przeszkadza to "Do they know it's christmas time?" ale tylko "stara" wersja. Nowej nie mogę słuchać... Ale to i tak nie przebije najgłupszej, najdurniejszej piosenki na świecie : www.youtube.com/watch?v=BgU_m3SuYPE Odpowiedz Link Zgłoś
kosciotrupek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 18:35 Jest taka piosenka... Idzie wiosna, dłuższe dnie, Kwiatki rosną, głupie, nie? Idzie sobie wiosna, słychać świergot ptaka, Fajna to piosenka, tylko głupia taka. Znów przyleciał bociek i w kałuży dłubie, Dalej nie pamiętam, dalej będzie głupie. Po zimie jest wiosna w myśl ludowych przysłów Ja już nie mam głowy do tych idiotyzmów... ... reszte pamietam urywkami. Ale to moja ulubiona piosenka, głównie dlatego, że taka głupia :-) a tak serio - to podpisuje sie pod zdaniem tych, którzy wyliczyli cały peleton polskich i nie tylko piosenkarek (za przeproszeniem prawdziwych piosenkarek): Gosia A., Ewelinka F., Kasia Cz., Kaja P., Rihanna, Britney S. i jeszcze parę innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 23:41 kosciotrupek napisała: > a tak serio - to podpisuje sie pod zdaniem tych, którzy wyliczyli cały peleton > polskich i nie tylko piosenkarek (za przeproszeniem prawdziwych piosenkarek): > Gosia A., Ewelinka F., Kasia Cz., Kaja P., Rihanna, Britney S. i jeszcze parę > innych. To nie piosenkarki, to tzw "śpiewające majtki" Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Popieram :-) 29.11.07, 09:39 Też zamierzałam wystąpić z tą kandydaturą :-) A poniżej całość piosenki: Idzie sobie wiosna, słychać świergot ptaka Ładna to piosenka, tylko głupia taka. Już przyleciał bociek i w kałuży dłubie Mnie to nie przeszkadza, dalej będzie głupiej. Ref. Oooooo idzie wiosna (już jest wiosna) Oooooo dłuższe dnie (dłuższe dnie) Oooooo kwiatki rosną (kwiatki rosną) Oooooo głupie nie!? Słońce mroźno świeci, dym się w polu snuje Zupełnie bez sensu, ale się rymuje. Budzi się przyroda, już zielono wszędzie Bać się nie ma czego, refrenu nie będzie. Oooo... Rozmarzają rzeki, płynie kra do morza Zwrotka nie najgorsza, tylko rymu nie ma. Stokrotki na polach, już się cieszą dzieci Bo dla nich jest wiosna, dla nas refren trzeci. Oooo... Wiosna jest po zimie, w myśl ludowych przysłów Ja już nie mam głowy do tych idiotyzmów. Kończy się piosenka, nie ma śniegu prawie Pisać głupie teksty, nawet ja potrafię. Ooooo.... (koniec) Z tego, co pamiętam z podań ludowych (nie wiem, na ile to są legendy), to był kiedyś zorganizowany festiwal głupiej piosenki i w/w piosenka wygrała :D Odpowiedz Link Zgłoś
maheda YouTube 29.11.07, 09:44 www.youtube.com/watch?v=h-iIyXvlvJI Łoj, pomylałam tekst. :) Ale fajnie się tego słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulinka Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.autocom.pl 28.11.07, 19:30 a teraz klasyka;) www.radiostacja.pl/lipaklip.php?action=pokaz&film_id=24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 86.29.152.* 30.11.07, 21:26 O matko! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 195.90.102.* 27.12.07, 16:44 boshe... nie znalem tego... poryczalem sie ze smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
yanca1 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 28.11.07, 19:34 "Galanteria, pasmanteria, papeteria, sztukateria, boazeria......" podobno genialna płyta genialnego zespołu Muchy www.muchy.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lene my boobs! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 20:08 my boobs, my boobs, my boobs r ok! pl.youtube.com/watch?v=9zB7fJb_PPQ masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szach Masud Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 08:05 Matko z córką....O co tym kolesiom chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Johnnyyyyyyyyyyyy, woła cię świat, wołam cię ja!!! IP: *.chello.pl 28.11.07, 20:35 Był w latach 80-tych polski zespół, duet, nazywał się Universe. Popełnili oni kilka piosenek, które nawet często grano, ale tak głupiego i grafomańskiego tekstu, jak w piosence "Mr Lennon" nie słyszałam nigdy... "Dosięgło cię aż pięć kul, by zadać śmiertelny ból..." Z perspektywy czasu - potworna żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rangheros You can't touch this. IP: 65.197.200.* 28.11.07, 21:15 I to wszystko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Żenadę to masz we łbie pusta blondyneczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 21:38 Doda pewnie jest twoją ulubioną "piosenkareczką" cio? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Johnnyyyyyyyyyyyy, woła cię świat, wołam cię 17.06.08, 12:23 Matko, wreszcie ktoś zauważył, jak nieprawdopodobnie głupi, kiczowaty i grafomański jest "Mr Lennon". Ale wokalista już nie żyje, i teraz wolno tylko mówić, jakim on wielkim artystą był. A ludzie obdarzeni nieco większym od przecietnego smakiem literackim zaraz muszą być fanami Dody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Romek Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.bredband.comhem.se 29.11.07, 00:38 ta w ktorej facet sie zzyma "do nieba nie chodze, bo mi nie po drodze" A druga, gdzie pusci film (???) i bedzie leczyl chore sasiadow sny. Nie wiem kto te "dziela" popelnil.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 01:24 jest taka piosenka ,kurcze wylecial mi autor i tytul z glowy ,w kazdym razie piosenka dosc swieza ,niedawno przypadkiem zobaczylam teledysk z polskim tłumaczeniem na dole i .zwątpilam: leci tak: powiedz mi kochanie skad masz swoje cialo? - cialo mam po mamie i tak przez kilka minut ,nastepnie autor dochodzi do konkluzji: jesli mama byla brzydka to dziewczyna tez jest brzydka ,jesli mama byla sexy to dziewczyna jest sexy itd. koszmarrr a z innych ,niesmietlene juz cos z plamą na ścianie Kozidrak i ..Lionel Richie "Helloooo " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.lekkerland.pl 29.11.07, 11:08 Wykonawca: Will.I.Am. (były członek zespołu Black Eyed Peas) Tytuł: "I Got It From My Mama" Fakt: żenuła... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 12:27 dzieki;),wlasnie sie zastanawialam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.lekkerland.pl 29.11.07, 11:10 To drugie to Myslowitz, a pierwsze zdaje się, że Szymuś Wydra i zespół "Karpia zjem" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 212.160.172.* 29.11.07, 08:35 Wykonawcy nie pamietam ale tekst z piosenki na zawsze (obawiam sie) pozostanie w pamieci : "ukośne sny Konrada"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśkada Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 81.15.156.* 29.11.07, 09:19 Coś co ma refren "kochaj mnieeeeee nieprzytomnie" - dno infantylnego debilizmu.No i nic nie przebije głupoty zespołu Carpe Diem. Rynkowski " za późno na grzech" i tak na oko - większość naszych śpiewających chłopaków wyspiewuje solidną tonę kitu i szitu. Oni też piszą słowa do piosenek Dodzie i innym piosenkarkom. Właściwie nie ma wyjścia, jeśli dziewczyna nie potrafi sama sklecić tekst, zdana jest na genialnych chłopaków. Najlepiej ma Kozidrak, bo sama pisze.Czasem jej coś nie wyjdzie, ale teksty mają sens i sa trzy poziomy wyżej od typowego gniotu. Odpowiedz Link Zgłoś
ibelin26 Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 29.11.07, 09:23 Świat się pomylił Markowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 86.29.152.* 30.11.07, 21:40 To byla piosenka Magdy Femme. Do tej pory nie jarze, o czym, ten Konrad mnie tak zmieszal :-D Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Kombi-Pokolenie 29.11.07, 09:37 stary dziad robiący za błazna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kunio Re: Kombi-Pokolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 17:34 bardzo dobry kawałek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśliwy Wilki: coś o tym, że leci bo chce... IP: 206.19.210.* 29.11.07, 09:44 bo są pieniędze, i że kogoś kocha. Głupszego kawałka chyba próżno szukać, tekst się kupy nie trzyma. Poza tym więksozść ich utworów to liryczne dna. Coś mi się wydaje, że Wilki odcinają kupony, nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajak Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 10:29 a ja pamietam taki głupi tekst "jestem głupi mam pie..a w uchu kolczyk w dupie stolca, je je je je jestem pie..ny leń" i co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.lekkerland.pl 29.11.07, 12:54 do Kajak: czy to nie coś punkowego? Pamiętam też w tych klimatach: "Szewc zabija szewca! Szewc zabija szewca! Bumtarara!", albo: "Kibel, kibel - roznosi zarazki! Kibel, kibel - wylęgarnia muszek!". No i jeszcze: "Idą kaleki do dyskoteki" usłyszanie pewnikiem na którymś z "Jarocinów". Generalnie schiza ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 86.29.152.* 30.11.07, 21:42 No, o tych szewcach to z Gombrowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapelusz Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.07, 21:01 'szewc zabija szewca' to hicior siekiery. ale jest całe multum durnych piosenek z tych klimatów, taki na przykład znany tylko w niektórych kręgach TPN25 i cała jego twórczość. Niestety, to nie jest komercja jak przecudowna 'czikulinka', ale i tak fajne Odpowiedz Link Zgłoś
transport-szczecin Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 19.09.13, 20:48 Tragedia - luna parapapapapapa Odpowiedz Link Zgłoś
the_cause Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? 29.11.07, 10:46 Einsturzende Neubauten Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.pol.vectranet.pl 29.11.07, 11:25 Gdyby nie było tych pozal się Boże piosenek, może ludzie nie potrafiliby naprawdę docenić wartościowych utworów :) Kwestia gustu- częśc osób lubi lekkie, proste (prostackie?) utwory, bo je się nuci przy smażeniu kotletów gdy wyją w radiu i nie trzeba myślec o czym konkkretnie są... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Janerki Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.07, 22:58 To być może tekst Janerki nie najwyższych lotów, ale wcale głupi nie jest! Któż nie marzy: "Patrzcie jak się lata Gdy dupsko jest wolne od bata Oto jak się lata Kiedy stać cię na sny" To w klimatach "Jezu jak się cieszę" (tylko na odwrót) :) "Kiedy mija Tak jak wszystko Ta euforia Kilkudniowa Wstawać i pra- cować i mieć Nie bardzo mogę Nie bardzo chcesz" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mortis Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: 195.47.201.* 29.11.07, 11:43 Wydra the best of kupa! "...Zycie jest jak poemat, trzeba tylko znaleść dobry temet..." Odpowiedz Link Zgłoś
partyboi Wkurza mnie pieśń Varius Manx - "Małe Szczęścia" 29.11.07, 12:26 "Póki radość jest w nas, póki wciąż śpiewa ptak..." itd itp., do tego drętwa melodia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thoring Re: Najgłupsze piosenki jakie słyszeliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 12:42 Moim faworytem jest zdecydowanie Lubelski Full pl.youtube.com/watch?v=QUFoDTwr7Ko Odpowiedz Link Zgłoś