Gość: Zamoj Re: co się pamięta przez całe życie? IP: 151.193.120.* 10.01.08, 12:02 "PAMIETAMY ZAWSZE TO CZEGO NIE MOZEMY ZAPOMNIEC" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: co się pamięta przez całe życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 12:30 jak pierwszy raz jadłam kukułki, poł kilo, miałam niezłego szmera jako sześciolatka, eksperymenty seksualne z koleżankami, naukę pływania w morzu, i jak sie topiłam z siostrą w jeziorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urok_sąsiada Moich sąsiadów którzy IP: *.bj.uj.edu.pl 10.01.08, 15:20 przez 18-lat zatruwają nam z żoną życie, piętro wyżej w bloku. TEGO NIGDY NIE ZAPOMNĘ, co tam jakieś pocałunki, ech ! , Ja jestem romantyczny, ale jakoś o tym nie myślę, ani na codzień nie rozmyślam.... Odpowiedz Link Zgłoś
mandryk Re: Moich sąsiadów którzy 10.01.08, 16:11 Związek Radziecki. Zachód słońca 8 km od Wołgi. Malowniczy pejzaż pagórków, lasków i pól, chyba nigdy nie tkniętych pługiem. Pod lasem (obóz pionierski, jestem wychowawcą grupy polskich dzieci w ramach wymiany polsko-radzieckiej) siedzi dwóch mocno już narąbanych Rosjan - palaczy z kotłowni. Piją bimber z buraków cukrowych. W zadumie patrzą w bezkresną dal, wreszcie jeden mówi: - I skąd to wzięło się w naszym języku takie piękne słowo - блядь? Tej filozoficznej rozmowy nie zapomnę do końca życia... Odpowiedz Link Zgłoś
allisek Re: co się pamięta przez całe życie? 10.01.08, 19:25 Wspaniałych ludzi!:) Zapraszam do Klubu Ludzi Sukcesu do Krakowa. Więcej informacji na: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ | www.alicjalisowska.blogspot.com | ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zukra Re: co się pamięta przez całe życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 22:53 wzór na deltę - obudzona w środku nocy jestem w stanie po latach podać że to "be kwadrat minus cztery a ce" :D oczywiście dla wielomianu postaci a iks kwadrat plus be iks plus ce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermenegilda Re: co się pamięta przez całe życie? IP: *.chello.pl 10.01.08, 23:37 Pamiętam...Kiedy byłam licealistką, wybrałam się raz na feriach z psiapsiółami do technikum wybitnie męskiego na lekcje siatkówki. Przy okazji popsociłyśmy w szatni- ja przywiązałam czyjeś trampki do siatki. Po 7 latach właściciel trampek został moim mężem, ojcem moich dzieci i prześladowcą mojego kota. Odpowiedz Link Zgłoś
dorisja Re: co się pamięta przez całe życie? 10.01.08, 23:44 Samak truskawek polozonych na listku chrzanowym, przynoszonych o swicie przez moja ciocie Przysiege mojego brata i jak wracalismy pociagiem i mialam wtedy ogrodniczki w groszki Pierwszy pocalunek lipa totalna ale nic Papieros w 1 klasie liceum, na ktorym przylapala mnie facetka od wf List ktory napisalam do chlopaka jak byl w wojsku ze z nim zrywam(wiem wiem zla kobieta ze mnie) Zapach jaki pachnial moj maz jak go poznalam Pierwszy orgazm Pierwszy lot samolotem Moj slub Narodziny mojego syna ....i jeszcze wiele wiele innych mam dobra pamiec Odpowiedz Link Zgłoś
emae Re: co się pamięta przez całe życie? 11.01.08, 11:55 Piękny wątek... Nigdy nie zapomnę bajek i zabaw z dzieciństwa, pierwszych odwiedzin u bliskich mi ludzi (następne też były miłe, ale ten pierwszy raz, kiedy widzisz czyjeś mieszkanie i poznajesz jego domowników, to ma swoją magię), smaku czekolady, gry w "Mafię", widoku tęczy o zachodzie słońca, ukochanych piosenek, chwil radości po udanych koncertach, pierwszego roku z moim ukochanym, dnia, w którym ktoś zniszczył pieczołowicie budowany przeze mnie i moje koleżanki zamek, pielgrzymki do Częstochowy, niestety także pewnych strasznych rzeczy, które widziałam (przeważnie w TV) i przez ktore nie mogłam spać, pierwszego zwycięstwa w konkursie poetyckim, chwili, kiedy doświadczona poetka pięknie recytowała mój wiersz, chwili, kiedy usłyszałam nagranie swojego śpiewu... Aaach... Przez chwilę główkowałam, jak ten związek ma się do ForumHumorum. Teraz widzę: niesamowicie poprawia humor :) Odpowiedz Link Zgłoś
36krzysiek Re: co się pamięta przez całe życie? 11.01.08, 15:49 A idźcie w diabły. Prwaie się poryczałem :( 1. Mamy, której już nie ma 2. Przyjaciela z lat młodzieńczych, którego juz nie ma 3. Zachodu słońca nad pustynią w Egipcie 4. Wejścia Madonny na scenę na koncercie w Berlinie Odpowiedz Link Zgłoś
aramisek cudny watek! 11.01.08, 19:34 -Babci,ktora codziennie przynosila nam do przedszkola cukierki trzymane w kieszeni,( przedszkole bylo 10m od mojego domu, wiec Babcia wychodzila z psami na spacer, zawsze wtedy, kiedy my biegalismy na podworku przedszkolnym), -wakacji u mojej drugiej Babci na Mazurach, dwoch przyjaciol z tamtych lat i kupe razem spedzonego czasu, -bawarki- herbaty z mlekiem- Mama codziennie budzila mnie nia, -mojego Taty, chociaz juz nie ma go od 12 lat, ciagla nie moge w to uwieyc, dla mnie wyjechal gdzies na drugi koniec swiata, ale zyje i jest szczesliwy, -pierwsza milosc, nigdy nie zapomne jak cala paczka siedzielismy przy ognisku w wakacje, a on w pewnym momencie zaczal calowac moje palce...ech..., - corocznych kolonii, kupe szczesliwosci z nasza paczka, rozesmianych gebuli i biegania na bosaka po plazy, lesie , lace:))) -Amika, mojego psa, ktory byl mi przyjacielem i ukochanym powiernikiem, -pierwszego seksu, -kiedy pierwszy raz spotkalam moja przyjacioke, to bylo w jakiejs knajpie, znalysmy sie tylko z maili i czata, ale kiedy chwile pogadalysly ze soba, poszlysmy tam, gdzie dziewczyny chodza razem i sie wysciskalysmy, pierwszy raz cos takiego przyzylam, to jest pokrewienstwo dusz:) -przeprowadzki i pierwszego snu na "swoim" -Kluski(mojej suni) kiedy zabralismy ja ze schroniska, od razu usnela na rekach mojego meza - Bezy, mojej kotki, kiedy kupilam ja w Lazienkach i wracajac(maz nie chcal kota) maz trzymal ja na rekach wsciekly, ja objuczona kuweta, karmami miskami, i tak szlismy do samochodu a przechodnie sie nia zachwycali (duma meza rosla w oczach) -szczurow, ktore musialam oddac, chomika, ktorego w dziwnych okolicznosciach dostalam, dwoch pekinczykow mojej Babci -wizyty u wrozki, ktora przepowiedziala mi wszystko, co teraz dizeje sie w moim zyciu, niech to szlag! ale w sumie jestem szczesliwym czlowiekeiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom884 Re: cudny watek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 22:01 Pierwszą jazdę rowerem, pierwszy dzień w szkole,"palenie" słomy gdzieś w ruinach :D mature, ale najbardziej zapamiętam "ekipę" z dzieciństwa,granie w noge,łażenie po drzewach, nigdy się nie nudziliśmy i zawsze mieliśmy czas na wszystko...szkoda że te czasy już mineły :( Odpowiedz Link Zgłoś
alex11bs Re: co się pamięta przez całe życie? 12.01.08, 05:38 Pierwsza flaszke,kaca nie bo niedopuscilem do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anabel Re: co się pamięta przez całe życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.08, 15:42 Zazdroszcze co niektórym ja pamietam brutalny gwałt na mojej osobie bedac jeszcze dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
koto.podobna Re: co się pamięta przez całe życie? 12.01.08, 15:55 Nigdy chyba nie zapomne: hustawki z ogrodka rodzicow z dziecinstwa, zabawy w dom u babci, studni na jej podworku i zabaw z woda, psow Muszki i Lalki, 2 kolezanek z dziecinstwa o dlugich falowanych blond wlosach jak z Boticellego, Plastusia w piorniku, pierwszych samodzielnie namalowanych obrazow, samotnych wypraw na bagna, chodzenia/jazdy rowerem na religie do odleglej o 3 km miejscowosci, tamtejszego kosciola, zabaw w teatrzyk, wycinanek, "klamotow" czyli pudla z rozmaitymi moimi zabawkami, filodendrona na szafie, zapachu pierwszych perfum jakie dostalam od Taty jako dziewczynka - nazywaly sie Rose, stolowki w zakladzie pracy mego ojca, poznania Kuby, poznania Kasi, niektorych snow, gdy znalazlam miejsce w ktorym chcialam i nadal chce mieszkac, arii "Lascia ch'io pianga mia cruda sorte" z Rinalda - od czego zaczela sie ma milosc do opery, pierwszego wrazenia z Nowego Jorku, momentu gdy dowiedzialam sie o smierci Kuby, powrotu do kraju i jazdy taxowka z lotniska a w radio news ze zamordowano tej nocy Beksinskiego.... ech wiele by tego jeszcze wyliczac... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Zapytaj mnie tuż przed śmiercią. 12.01.08, 15:56 Moją, ofkorz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia a ja pamiętam: IP: *.as.kn.pl 15.01.08, 12:19 miejsce,w którym się wychowywałam,zachód słońca, zabawy z dzieciństwa, mamę czekającą z obiadem, wycieczki do lasu, taty samochody i wyjazdy nad jezioro, imprezy urodzinowe, zawody sportowe w których brałam udział,gotowanie obiadów przez babcię, egzamin do LO, pierwsze rozczarowanie mężczyzną, wakacje nad morzem, rower na Iwsza Komunie:) Odpowiedz Link Zgłoś
groszek_jan Re: co się pamięta przez całe życie? 12.01.08, 15:56 zielony groszek i po nim sraczke Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: co się pamięta przez całe życie? 12.01.08, 16:07 pierwszego spotkania z istotką, którą kocham prawie 10 lat... obłożenie niweyjętego szlema bez trzech pytań z polskiego na maturze pierwszego dotyku ukochanej osoby (z seksem to już różnie, ja np. nie pamiętam za dobrze i w ogóle trudno ustalić co rozumiemy przez pierwszy seks) Bramkę Muellera w meczu przeciw Polakom w 1974... Miałem 10 lat i myślałem że świat się skończył przegraną PiS w wyborach i reakcję Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: co się pamięta przez całe życie? IP: *.lei3.cable.ntl.com 12.01.08, 20:42 1 wyeliminowany cel-u mnie wyjatkowo byla to kobieta,a w zasadzie to skupienie i celebracja zeby oddac dobry strzal(potem to rutyna)- "zatrudnionmy"w Rosji 1 skok na spadochronie 1 pobyt w szpitalu(poza dziecinstwem ktorego niepamietam)-jak mialem 24lata 1 wejscie na Rysy 1 (i jedyne)rozbicie samochodu-mialem 10lat i staremu duzego fiata o slup rozwalilem lekko-potem mega lanie 1 zlapany gapowicz w autobusie-jako kanar dorabialem do podstawowej roboty-kierowcy autobusu-olalem po roku i do rosji na emigracje(mam 2obywatelstwa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: co się pamięta przez całe życie? IP: *.2-0.pl 14.01.08, 09:11 u mnie niestety to jak byłam bita przez mamę :( Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiunia Re: co się pamięta przez całe życie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 19:44 zapachy. Zapach pewexu, zapach domu kumpeli z dzieciństwa, zapach gabinetów dentystycznych, zapach pasty do podłóg... Dużo tego. staram się myśleć o tych względnie miłych, no chociaż ten dentystyczny bym polemizowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: co się pamięta przez całe życie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 20:01 -pierwszy dzień w szkole ;) -jedzenie w przedszkolu -narodziny mojej siostry (ponad 10 lat młodszej) -pierwszego pocałunku, -pierwszy orgazm ;) -faceta z którym przeżyłam pierwszy orgazm -pewnego faceta, na wspomnienie którego się uśmiecham -pierwszy samochód, pierwszy wypadek samochodowy -pierwszą samotną podróż pociągiem -babcie, za życia nie przepadałam za nią, teraz choć od jej śmierci minął ponad rok, nie mogę uwierzyć że jej niema... Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: co się pamięta przez całe życie? 15.01.08, 00:18 mam 4 lata, leżę z ospą w łóżku i nagle zdaję sobie sprawę że wszyscy umrą i zaczynam płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondi Re: co się pamięta przez całe życie? IP: *.082.c82.petrotel.pl 15.01.08, 11:22 z tych dobrych: - studiówke i to ,że ze swoja szkolna miloscią dorwalismy sie wtedy do siebie jak szaleni i spedzilismy razem calą nac (chociaz kazde z nas przyszlo z kim innym) - taki jeden pocalunek i to wcale nie pierwszy - ezamin na studia i slowa egzaminujacego ' pani wypowiedz byla dla mnie przejemnoscia" - seks na zabytkowej sofie z 19 wieku - narodziny moich dzieci z tych zlych ; - wspomnienia ojca - niestety - moment przed wypadkiem samochodowym i mysl - zaraz sie rozwale - moment , gdy swiat mi sie zawalil na glowe w roku 1999. w ogole ten rok byl koszmarny i przez to niezapomniany - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kibur Re: co się pamięta przez całe życie? 17.02.08, 02:48 z dobrych nie zapomnę -pierwszej dziecięcej miłości:Sławek:) -jazdy samodzielnej rowerem...pod ramą -potężnego dębu koło domu, kilkoro dzieci musiało łączyć upaprane łapska:) aby go przytulić należycie -smaku lodów waniliowych z dzieciństwa -grzybobrania z ojcem -smaku porzeczek obsypanych na zabój cukrem -dzikich ucieczek przed gęsiami sąsiada -bajek opowiadanych przez ojca przy świetle świeczki -jako podlotka już,pierwszego pocałunku i nie mycia ust do dnia kolejnego pod zadnym pozorem!!!hehe -jako dorosła, doświadczenie wybaczenia komuś, tak bardzo,że łzy pociekły. -spotkanie miłości życia -Generalnie: miłości Mamy Z tych złych -pijany ojciec -pobita Mama -wstyd i płacz gdy oczekując aż mama wróci do samochodu, musiałam zrobić siku(miałam 5 lat,obca miejscowość) dzieci okrążyły mnie,a ja już nie mogłam zatrzymać i pośród tego wyszydzania kończyłam to nieszczęsne sikanie. -pamiętam do dziś twarz ojca i jego czarny golf(sweter) gdy odchodziłam z domu -pamiętam go,kilka lat póżniej...ale już w trumnie -pamiętam złość,gdy jako dorosła dopuściłam w końcu myśl, że ojciec był zwykłym sadystycznym draniem i pamiętam jak wymiotło to ze mnie uczucie miłości do niego,przerodziło sie natomiast w bezgraniczny szacunek do Mamy -zawsze będę pamiętała również chwilę w której utraciłam miłość mojego życia Odpowiedz Link Zgłoś
nurse_manager Re: co się pamięta przez całe życie? 17.02.08, 10:26 10 dni po rozpoczeciu pierwszej pracy (w zawodzie) - samodzielne umycie sie do perforowanego wrzodu zoladka (teraz to kaszka na mleczku, wtedy przez cala noc nie spalem z wrazenia). Moj historyk w Liceum i Jego niezapomniane powiedzonka. Jak (chyba) jako 6-7 latek zepsulem sprzeglo w samochodzie znajomych (przesuwalem dzwignie zmiany biegow, nie wiedzac, ze istnieje sprzeglo). Do tej chwili nie wiem, czy zepsulem, a minelo, hmmm, "kilka... latek"). pierwszej fajki (prawdziwej), potem zdradzilem ja dla papierosow, ale od 1979 nie pale. Kilka momentow zbyt osobistych, aby o nich pisac, bardzo gleboko przezytych. Smierci mojej Szefowej (chyba nie mialem nigdy lepszej). Duzo by bylo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: co się pamięta przez całe życie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.08, 12:37 zapach czystej pościeli... zapach wiatru na wiosne... i te pociągi które razem z dziadkiem oglądałem siedząc na trwaie gdzieś na obrzeżach miasta... Są miejsca - bardzo zwyczajne których klimat czujesz co rok i tak do końca życia Pozdrowienia dla marzycieli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozin.z.bazin Re: co się pamięta przez całe życie? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.03.08, 12:12 up Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: co się pamięta przez całe życie? 13.03.08, 16:04 ja pamietam te no... jak im tam... yyyy........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankh Re: co się pamięta przez całe życie? IP: *.chello.pl 13.03.08, 21:45 -pierwszej miłości i tych młodzieńczych emocji -przeprowadzkiw dzieciństwie i zdziwienia że w zimie może być tyyyyle sniegu / wyprowadzilismy sie z miasta/ -łez mojego męza -narodzin syna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiziamizia Re: co się pamięta przez całe życie? IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.08, 22:11 jak wracalismy z sanek w osmej klasie podstawowki, mialam przemoczona kurtke i mokry sweter szlismy tak sobie cala grupa, nagle ja sie odwrocilam i zobaczylam sz po horyzont biel i nic wiecej i jakos pomyslalam, ze mi sie w tym momencie konczy dziecinstwo i to byla prawda Odpowiedz Link Zgłoś