majeczka_82 Re: Ulubiona reklama z "jajem" 24.05.08, 09:57 "Ruchy kluchy, leniwe" - i choć nie lubie Biedronki to ta reklama mnie rozbraja i kocham ją :). "Raz, raz... Pierogi do garnka na przód marsz! Pierogi... czy pierogi mnie słyszą?!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.cable.ubr03.hawk.blueyonder.co.uk 24.05.08, 09:57 trzeba przyznac ze angole z rzeczy ktore jeszcze potrafia robic to sa wlasnie reklamy. dla mnie spoty wickesa to jest po prostu moc. sprawdzcie na youtube Odpowiedz Link Zgłoś
makubata Re: Ulubiona reklama z "jajem" 24.05.08, 11:59 Pierwsze reklamy Mumio ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraz_marcelina Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 12:19 Cleese dla WBK, Mumio dla Plusa, Mastercard z trzema chłopcami z podkładem Funkadelica "We want the funk", a teraz chyba nowy VW Turan...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.ksknet.pl 25.05.08, 01:04 wbk z John'em Cleese'm - gutten morgen wymiata heheh nałeczowianka:D - ta muzyczka, ktora się od razu nucić no i turlające się jeże! zawsze mi sie wesolo robi jak ja widzę. żubr - od lat "do czech to ja mam za darmo" hehe vw turan - spoko muzyka i mina tego kolesia w samochodzie:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tes Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 14:33 Zelmer, absolutely the best i pierwsze Mumio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 13:14 "kupiłeś marchewke" superowa jest:) do tego jeszcze xeroxa reklama w biurze jak koledze kupili drukarkę bo się za głośno śmiał;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaga Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.icpnet.pl 24.05.08, 15:28 Jedna z moich ulubionych to reklama Allianz "weźcie się przelećcie" www.youtube.com/watch?v=G5KnIDmz-L8 Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Ulubiona reklama z "jajem" 24.05.08, 22:04 Gość portalu: zaga napisał(a): > Jedna z moich ulubionych to reklama Allianz "weźcie się przelećcie" > www.youtube.com/watch?v=G5KnIDmz-L8 No mocarna jest, w kategorii ubezpieczenia samochodowe zdecydowanie nr 1. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 01:54 Gość portalu: zaga napisał(a): > Jedna z moich ulubionych to reklama Allianz "weźcie się przelećcie" > www.youtube.com/watch?v=G5KnIDmz-L8 Cudne :D Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Kompendium z l. 80 24.05.08, 23:25 www.youtube.com/watch?v=0aJMUnngecA&feature=related Ja przy tym nie wyrabiam momentami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Kompendium z l. 80 25.05.08, 00:13 kurcze piekne - zwlaszcz uniwersal Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Kompendium z l. 80 25.05.08, 20:53 badjuk napisał: > kurcze piekne - zwlaszcz uniwersal Były jeszcze anteny satelitarne ale nie mogę znaleźć chyba jeszcze lepsze niż universal. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Kompendium z l. 80 IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 02:00 qqazz napisał: > www.youtube.com/watch?v=0aJMUnngecA&feature=related > Ja przy tym nie wyrabiam momentami. Padłam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 02:09 A tu parę linków do moich ulubionych reklam. Najpierw czeskie. Słynne prasatko: chodzi o to, że tatuś idzie z córeczką ściąć choinkę na święta, i opowiada jej przy tym taką ichnią bajkę o złotym prosiaku, którego zobaczy, jeśli do wieczora będzie pościć... potem tata ścina drzewko a córeczka wypytuje o prosiaczka: a czy będzie mieć zagięte do góry duże zęby?.. Ojciec na to, że musi być cierpliwa, to sama zobaczy. Na to mała: nie, nie muszę, ja już je widzę... :P A jest to reklama napoju colopodobnego, którego hasło brzmi: "jeśli ich (je) kochasz, to nie ma się nad czym zastanawiać". www.youtube.com/watch?v=PJivC81pRDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 02:16 Reklama Vodafone, operatora telefonii komórkowej, o ile się nie mylę. Głos zza kadru mówi, że z okazji świąt wszyscy klienci dostają jakieś tam bonusy... "a pozostałym wyczyścimy chociaż ekran od środka" :P www.youtube.com/watch?v=j29kWWs55Eg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 02:21 Jest jeszcze świetna reklama taka hmm. społeczna, promująca zatrudnianie osób niepełnosprawnych... usiłuję znaleźć na YouTube, bo opowiedzieć tego się dobrze nie da... Jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
nowabozena Re: Ulubiona reklama z "jajem" 26.05.08, 21:13 Mnie także bawi Tymbark z wiadrem na głowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia A łyżka na to : Niemożliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 01:12 Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: A łyżka na to : Niemożliwe 26.05.08, 16:16 Moje typy: 1. do czech to ja mam za darmo ;] 2. łowicz i sztućce 3. biedronka 4. bez "jaja" ale uwielbiam: SONY z piłeczkami i na dzień matki Mc Donalds - ach, ta muzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3nity Re: marchewkę się pytam czy kupiłeś ;)) IP: *.eranet.pl 27.05.08, 22:42 1. marchewka 2. do czech 3.. a co powiecie o reklamach Heyah? Moim zdaniem - pościel żrąca antyśpiąca też była całkiem całkiem i coś tam jeszcze z przenośnym sąsiadem czy jakoś tak.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: marchewkę się pytam czy kupiłeś ;)) 28.05.08, 01:37 Reklamy żubra, reklama Allegro z grzejnijkiem no i niezapomniany świstak który zawija ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalenne Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.chello.pl 29.05.08, 21:21 Zdecydowanie mój no. 1 to reklamy Zelmera Najlepsze jest to, że gra w nich taki rudzielec co to w latach 80/90 grał w filmach dla dzieciaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_do_bicia Re: Ulubiona reklama z "jajem" 29.05.08, 21:43 John Cleese i bank BZWBK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bio Kto by niechcial pracować w biedronce ? IP: *.pke.pl 02.06.08, 12:12 ta reklama dziś rządzi Odpowiedz Link Zgłoś
narma Fajne reklamy 02.06.08, 14:16 Jak nie lubie Biedronki jako sklepu, to reklamy teraz maja genialne. No i Tesco :D Hehehe. A przy okazji, wie kto o co chodzi z billboardami z zawijaskami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szoop Re: Fajne reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 21:30 to chyba jakas gra jest. ale nie wiem. Poszukaj w necie! Zreszta mowia, ze to plusa, ale ja wątpie, bo to nie ich styl. i ten RÓŻ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukabuu Re: Fajne reklamy IP: *.chello.pl 02.06.08, 21:33 ten róż i zawijaski akurat najfajniejsze:) ciekawe o co kaman? bo jak dla mnie to o coś wakacyjnego. jak wpadne na pomysł co to, to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zby-chcio Re: Fajne reklamy IP: *.chello.pl 02.06.08, 22:28 spoko gierka tam na tej stronce niemamusu.pl. może się jakieś nowe pojawią? fajne, jak się komuś w pracy nudzi... Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_nocny Re: Fajne reklamy 03.06.08, 14:16 Mi to wygląda na jakiś teaser. Jestem przy piątek gierce. Wracając do reklam, to Danio! Głodek jest wyczepisty. Był ktoś na nocy reklamożerców? W zeszłym roku umieścili reklamy Żubra :) Odpowiedz Link Zgłoś
zzdano Re: Fajne reklamy 03.06.08, 14:25 Gdzieś z 17 lat temu (mam 21) leciała w TV reklama tygodnika z programem telewizyjnym. Jakaś skoczna muzyczka i taki tekst: " Szukałeś i traciłeś czas tututu, tu wszystkie informacje masz tututu...". Pamiętam też jakieś trąbki i facecika skaczącego przez płot, czy jakoś tak. Jak tylko słyszałam tę reklame, to odrazu leciałam przed TV i kręciłam pupą =) pamięta ją ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igrega Re: Fajne reklamy IP: *.stat.gov.pl 06.06.08, 13:31 kupiłes marchewkę (mojedzieci też ja uwielbiają) powalaja mnie reklamy żubra wszystkie "mumio" - nim sie zaczną ja się śmieję :D Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Fajne reklamy 10.06.08, 10:38 "Kto poprowadzi cię przez świat, kto ci najlepszą radę da, ty wiesz, że zawsze z tobą jest - ANTEEENA!" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelner Re: Fajne reklamy IP: *.aster.pl 03.06.08, 16:40 Widze ten billboard mojego okna i mnie cos śmierdzi moze biurem podróży , przeciez teraz taki okres wyjazdów...no sam nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mglica Re: Fajne reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 19:12 Żubr i Nałęczowianka (ałimbołe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikkopka Re: Fajne reklamy IP: *.chello.pl 03.06.08, 20:52 a jak dla mnie to chodzi o coś kosmetycznego - jakieś podkłady albo błyszczyki w musie, może jakieś cienie do powiek.no jak mus to mus, mus kojarzy mi się tylko z musem do makijażu. Odpowiedz Link Zgłoś
kylie-0 Re: Fajne reklamy 03.06.08, 19:57 Mi wyskoczyła dziś ta reklama z zawijaskami/labiryntem na gg. Bardzo mi sie podoba, co prawda na poczatku troche tam błądziłam, ale póżniej sie ostro rozkrecilam:) Ciekawe czy na koncu labiryntu pokaże sie co w ten sposób reklamuja, przeszedł ktos do konca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nylon11 Re: Fajne reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 20:25 Zgaduję, że niemamusu.pl ? To chyba jednak nie jest do końca gra. Moim zdaniem z tego może wyrosnąć jeszcze jakiś serwis społecznościowy albo co. Podchodzi pod coś 'dziwnego' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julie1789 Re: Fajne reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 01:34 A ja uwielbiam reklamę jakiejś farby (w kobiecej gamie barw :D) Kolor łososiowo-morski jest genialny, ale ja i tak najbardziej lubię burgundowe kombi z antracytowym czymś tam :)) Fajne są reklamy Biedronki Reklama Łowicza z łyżką zdradzającą widelec Reklamy Zelmera z testowaniem odkurzaczy, mikserów itd I wreszcie reklama jakiegos napoju - chyba Jupi (owoce są jupiiii) - fajna muzyka, reklama nie jest namolna, drażniąca, przejaskrawiona, po prostu zwyczajna - dawno takiej nie widziałam, a po fali debilnych reklam typu Irning Tea czy Ariva Ice Tea taka zwyczajność jest mile widziana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fajne reklamy IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.08, 00:20 A pamietacie babcie na motorze tankujaca na stacji Statoil??? Straasznie ja (babcie) lubilam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stardust Re: Fajne reklamy IP: 78.8.142.* 26.06.08, 21:56 niemamusu.pl - to dotyczy tej nowej oferty plusa 36.6 Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Przypomniało mi się:) 05.06.08, 18:14 Królewskie "trzy strzeliłem" pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
amy4 Re: Przypomniało mi się:) 05.06.08, 18:48 ehhh, jakoś nikt nie wspomniał o upiorno-fantastycznych maskotkach z reklamy Opla :) fajnie sie wydzierają na końcu. Biedronka oczywiście - ale ten z krakersami rulez :)))) pamiętam też kiedyś taką reklamę samochodu - (chyba renault) - tłum ludzi na ulicy i w środku wolna przestrzeń w kształcie samochodu. no i do tego podkład muzyczny - Hendrix i all along the watchtower.... piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
od_dawna_inaczej Re: Ulubiona reklama z "jajem" 06.06.08, 23:29 Uwielbiam te farby w kobiecej gamie barw i tekst: " - Miałam szmaragdową bluzkę, turkusową spódnicę i te oliwkowe buty (na co facet) Jak była ubrana? - ..... na zielono?;/ Odpowiedz Link Zgłoś
1katarynka Re: Ulubiona reklama z "jajem" 10.06.08, 09:45 ja tę polecam pl.youtube.com/watch?v=DpajwXFax5Y Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Re: Ulubiona reklama z "jajem" 10.06.08, 09:49 Nie chce mi sie czytać wszystkiego więc mogę sie powtórzyć. Wg mnie wymiatająca jest reklama Tymbark z kapslami odwracającymi się napisem w naszą stronę, a na nich: ŁYK ŁYK ŁYK ŁYK END! hi hi hi, dobreeeee na weekend Odpowiedz Link Zgłoś
malutka_kropka82 Re: Ulubiona reklama z "jajem" 13.06.08, 16:21 Najnowsza reklama Play, kolejna po "do czech to ja mam za darmo". Kobitka czeka na faceta z kolacją, a w następnej scenie widzimy gościa z makaronem na głowie. I ten komentarz: lepiej nie kłam, że nie było zasięgu :))) I druga reklama fajnie pomyślana to Zumi. Widzimy chałupę rodem z amerykańskiego koszmaru. Pada pytanie: "Najbliższa ekipa remontowa?". Odp. na zumi.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marfa Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 17:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.media4.pl 13.06.08, 17:38 A ja pamiętam jak rok temu, na wakacjach, siedziałam przed tv. Zadzwonił telefon i dowiedziałam się że umarł mój pies. Strasznie płakałam... I tu nagle na ekranie pojawiła się reklama biedronki. Pół grejpfruta mówi do drugiej połówki: lażdy ma swoją drugą połowę. Na to w kadr wchodzi czereśnia z tym "sznureczkiem u góry", bliźniaczym sznureczkiem, ale przy drugim sznureczku niebyło drugiej czeresienki. Ona tam tak patrzy i nagle w płacz.... Za to ja na chwilę zdębiałam, przestałam płakać i zaczełam płakać ze śmiechu.. Widziałam to wtedy pierwszy i ostatni raz. Jak ktoś ma link do tej reklamy to bardzo proszę:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.skranetcan.pl 26.06.08, 17:50 Proszę, Aniu :) pl.youtube.com/watch?v=zEie_- Z9sZg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Ulubiona reklama z "jajem" 18.06.08, 20:35 A teraz to mi się Heja podoba (w ogóle fajan seria) z tą piosenka diskopolową, fajna by była na dzwonek do komórki dla żony:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malutka_kropka82 Re: Ulubiona reklama z "jajem" 24.06.08, 13:21 Od jakiegoś czasu leci reklama jakiejś gry liczbowe. Lalusiowaty facecik podchodzi do baru i do blondyny, wyglądającej trochę na pankówę i próbuję ją poderwać tekstem: "a ten, a my się przypadkiem nie znamy z kursu języka francuskiego?" Na co ona mu: "chyba raczej ze spływu...". Jak dla mnie boskie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poodel Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: 195.212.79.* 26.06.08, 14:12 A ja lubię reklamę Gingersa, panie śpiewają i jedna pyta - A nie wydaje wam się, że my śpiewamy "imbir, imbir"? To jedna z tych reklam, które się po prostu miło ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Ulubiona reklama z "jajem" 26.06.08, 20:06 malutka_kropka82 napisała: > Od jakiegoś czasu leci reklama jakiejś gry liczbowe. Lalusiowaty facecik podchodzi do baru i do blondyny, wyglądającej trochę na pankówę i próbuję ją poderwać tekstem: "a ten, a my się przypadkiem nie znamy z kursu języka francuskiego?" Na co ona mu: "chyba raczej ze spływu...". Jak dla mnie boskie : D No to tez niezłe:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia880 Re: Ulubiona reklama z "jajem" 28.06.08, 14:08 ja lubie reklamę red bula gdzie pana osikał ptak na co pan wypił red bulla i osikał ptaka;p podoba mi się również reklama gdzie na faceta czekającego na babkę skoczył pies i go pocałował hehe oczywiiście do czech mam za darmo, moja koleżanka nie widziała tej reklamy i kolega jej powiedział co do czech to Ty pewnie masz za darmo a ona na to nie do danii;D, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: 195.245.213.* 28.06.08, 16:24 Szpenio skończył klientowi instalować wykładziny. Jak to po robocie, chciał zapalić sobie na fajrant. Sięga do kieszeni po fajki - nie ma fajek, sięga do drugiej - nie ma. Sprawdził gdzie się da, akcja liść dębu. Patrzy - pod wykładziną, na środku pokoju wybrzuszenie. Bierze młotek i jak nie zacznie wklepywać fajek w podłogę. Wyprostował co nierówne i wychodzi. Na to klient: zostawił pan na lodówce swoje papierosy, a tak przy okazji, nie wie pan gdzie jest mój chomik? I na koniec hasło: wykładziny xxx, niezniszczalne i nieprzepuszczalne... widziałem to tylko raz, podczas jakiejś nocy reklamożerców. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz To jest niezłe:) 28.06.08, 21:47 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,69806,5405255,Marketingowcy_udaja_feministki.html Dwa przykłady z ostatniego miesiąca: 1. Na stacjach benzynowych pojawiły się alkomaty do prywatnego użytku. Z pudełka uśmiecha się idiotycznie biuściasta, wypięta blond-lala, a nad nią roztacza swe wdzięki Gulczas - maczobohater pierwszej edycji programu Big Brother. Hasło: "Gulczas już dmuchał, a ty?". 2. Firma produkująca tabletki musujące, które wzmagają koncentrację, uruchomiła w czasie sesji egzaminacyjnej stronę internetową dla studentów. To interaktywna gra pt. "Pobudź Faustynę". Polega na wydawaniu komend młodej studentce, która siedzi przy biurku otoczona książkami, ale nie uczy się, tylko przysypia albo maluje usta błyszczykiem. Te komendy to np.: "Idź do garów" albo "Czochraj bobra". Najmocniejsza brzmi: "Ciągnij druta", choć oczywiście, kiedy Faustyna wynurza się spod kołdry, skąd przez kilka chwil dochodziły sugestywne jęki, z radosnym uśmiechem pokazuje prawdziwy drut. Cały suspens tkwi bowiem w prostackiej grze słów. Kiedy Faustyna odrabia "matmę", z działania 6 + 9 wychodzi jej 69, a podręcznik do chemii trzyma między nogami, marząc o Davidzie Beckhamie. " A tutaj linki: www.pobudz-faustyne.pl/ pobudzfaustyne.blox.pl/html wielkipan.moblog.pl/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teasing Re: Ulubiona reklama z "jajem" IP: *.icpnet.pl 29.06.08, 14:02 Większosc moich ulubionych reklam, to te ktore maja ciekawy podklad muzyczny, ktory zapada w pamiec i tak np: Bravia, Mastercard (z ta muzyczka, spiewana po wlosku cos tam Americano, choc sam pomysl na wszystkie reklamy mastercard byl genialny)coca-coli z muzyka "When you're smiling" z dziewczyna, ktora ma na zebach aparat ortodontyczny i otwiera wlasnie zebami butelke coca-coli;)reklama Pepsi z Jennifer Anistone (fajny podkład) albo reklama chipsow w ktorej jest wielki korek uliczny, koles wysiada, mija rzucajaca sie na samochodzie panne mloda i biegnie z chiopami do porzodu:)takie reklamy nie musza wg mnie buc super smieszne czy ciekawe bo juz muzyka robi tutaj niezla robote i to wlasnie ona zapada w pamiec (choc zdarza sie ze czasami kojarzymy jakas melodie z reklamy a nie potrafimy powiedziec z jakiej:)takie reklamy przynajmniej nie sprawiaja ze od razu chce siegnac po pilota zeby wyciszyc tv..=) Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch Re: Ulubiona reklama z "jajem" 11.07.08, 16:06 ja uwazam ze w polskiej telewizji ciezko o reklamy z jajem i dopiero wygrzebujac z netu pomysly zagraniczne mozna cos dobrego zobaczyc. www.polifreshya.pl/video,pokaz,u-59268,id-9386 niech sluzy za przyklad to chociazby Odpowiedz Link Zgłoś