Gość: hmmmm Re: w restauracji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 02:10 W każdej porządnej restauracji są ceny za gramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proroque Polska wieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 11:09 Zabrałem ostatnio znajomych do restauracji w podkrakowskim zameczku w Przegorzałach. Restauracja z pięknym widokiem, podobno na poziomie i z dobrym jedzeniem. Kiedy po 20 minutowym oczekiwaniu otrzymaliśmy menu wygłodniali zamówiliśmy dania. Ku naszemu zdziwieniu 5 minut po złożeniu zamówienia kelnerka powróciła do naszego stolika, i powiadomiła nas że niestety kuchnia jest już ZAMKNIĘTA!!! Ja byłem lekko mówiąc zawiedziony, a moim przyjaciołom (obcokrajowcom)miny zrzedły. Co wy na polski restauracyjny profesjonalizm?? Czy on istnieje? Nie wspomnę już o tym że dodatki trzeba było zamawiać osobno, co jest dla mnie pomyłką bo skąd ja mam wiedzieć z czym serwuje się egzotycznie brzmiące danie? Z ryżem, z ziemniakami a może z frytkiem?? Pozdrawiam zawiedzionych..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: w restauracji IP: *.skranetcan.pl 08.07.08, 21:35 Kretynofil ma rację. Ostatnio "Piekielna kuchnia Gordona Ramsaya" - zespoły dostały 2 wielkie halibuty i ich zadaniem było sprawić i sporządzić jak największą ilość jednakowych porcji po 170g każda. Dam sobie głowę uciąć, że w menu był halibut bez oznaczenia, że za 100g, hihihihi. Odpowiedz Link Zgłoś