Gość: ms Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.aster.pl 10.08.09, 15:40 podobno A. Tarski znał odpowiedź na wszystkie pytania, co teraz jest wykorzystywane w marketingu Odpowiedz Link Zgłoś
mili_vanili Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie 10.08.09, 15:44 czy Kubuś Puchatek to drapieżny zwierz? czy w naszej miejscowosci jest jakiś złodziej? czy teraz ktoś umiera? czy jak spróbuje łyka piwa to będę karłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: 194.42.116.* 10.08.09, 15:51 Córka mojej koleżanki koniecznie chciała żeby jej kupić: "mamija", trochę trwało zanim doszłyśmy do tego że jest reklama Mamby w której mówią "wszyscy maja mambę mam i ja. Mój syn natomiast po obejżeniu żywej szopki, na pytanie babci odpowiedział, że widział tam słonia, hipoptama, żyrafę. Nie ma co zwierzątka bardzo typowe dla szopki :) Odpowiedz Link Zgłoś
popmart0 Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie 10.08.09, 16:52 Jestem od trzech tygodni w Chicago i podczas jednej z rozmow telefonicznych z moim 5-letnim synkiem pada pytanie: -Tatuuuus, a czy Ty tam jestes czarny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savita Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: 79.139.60.* 10.08.09, 20:23 Karolcia ma 5 lat. pyt.1: A z czego jest kosmos (i jeszcze jak powstał)? pyt. 2 (powaliło mnie): Ile na świecie umarło ludzi, ale tak od początku? (!) I odpowiedz tu sensownie nie zbywając dziecka i nie mówiąc "nie wiem":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Editeur Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 03:06 Podobno 160 miliardów Odpowiedz Link Zgłoś
handzia55 Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie 10.08.09, 17:52 Rzecz działa się dawno. Moja córka wieku ok.4 lat poszła z babcią karmić kury. Babcia do niej mówi: "Uważaj, żeby cię kogut nie dziobnął" a mała na to: "Babciu dlaczego ty na niego mówisz kogut? Przecież mąż kury powinien nazywać się kuroń!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.126.228.82.dyn.user.ono.com 13.08.09, 15:07 Co to jest pogrzeb? - pytanie od Pięciolatki. Powiedziałam, że to pożegnanie kogoś kto umarł i to wystarczyło . Na szczęście.;) Odpowiedz Link Zgłoś
thana203 Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie 10.08.09, 18:40 Co to znaczy "zawsze"? Odpowiedz Link Zgłoś
o-kurde.pl Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie 10.08.09, 18:45 Kolejne z gatunku czarnego humoru. Córka koleżanki zapytała, czy ta zostawi jej w spadku fajną bluzkę. Ależ oczywiście córeczko, jak umrę, wszystko będzie twoje. A kiedy to nastapi ? - zapytało dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
veni23 Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie 10.08.09, 18:58 1.Mamooo, a wszystkie zwierzątka mają czaszkę? Tak, synku. A rekin też? Tak synku. A po co? 2. Mamooo, a osioł też ma czaszkę? Tak synku. A też ma kości w środku wszędzie? (chodziło o szkielet) Tak synku. I ja też mam? Tak synku. (synek w płacz) 3. Mamoo, a dzidzie się rodzą tą dziurką, z której wychodzi kupa? Synek lat 4.5 :) Odpowiedz Link Zgłoś
bytom6 nie przesadzajcie 10.08.09, 19:37 Ja rozumiem, ze nie kazdy potrafi oblicyć całkę podwójna po obszarze omega z funkcji trygonometrycznej, jakiejkolwiek... ale zeby nie wiedziec, czy rekin robi kupe, albo czy kura wymiotuje? gdzie wy się uchowalyscie/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: nie przesadzajcie IP: 91.123.169.* 10.08.09, 19:53 dzisiejsze młode mamy w główkach mają niewiele, ich dzieci po kolejnych reformach szkolnictwa będą miały jeszcze mniej i tym sposobem wyrownamy do usa w glupocie spoleczenstwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: nie przesadzajcie 11.08.09, 00:13 bytom6 napisała: > Ja rozumiem, ze nie kazdy potrafi oblicyć całkę podwójna Bytomciu, nie chodzi o to oblicanie, ani o licenie zadne tez. Chodzi o to, że niekiedy dzieci przeskakują z tematu na temat w zaskakujący sposób i zadają pytania wytrącające dorosłego z utartych kolein odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grenzoid Re: nie przesadzajcie IP: *.chello.pl 11.08.09, 03:54 "utarte koleiny odpowiedzi" Cudeńko ! Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: nie przesadzajcie 11.08.09, 10:01 To nie jest wątek o trudnych pytaniach, tylko o niezwykłych, zaskakujących. W moim odczuciu część przytaczanych pytań jest całkiem naturalna i wcale niezaskakująca, ale każdy ma inne odczucia. Czasami ważny jest kontekst - np. lista następujących po sobie pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: nie przesadzajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 23:16 No więc jak to jest z tą kurą? Nie każdy spec od całek/czesania/sprzedaży browarów/fizyki kwantowej/czy czegoś innego musi wiedzieć, czy kury mogą, czy nie mogą puszczać (sic!) pawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiniaDo Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.chello.pl 10.08.09, 20:26 Mój siostrzeniec - miał wtedy jakieś 3-4 lata. Nadszedł czas na pytanie ciężkiego kalibru: skąd się wziąłem. Siostra niegotowa na takie pytania próbowała zbyć małego, ale nie odpuścił. Zawstydzona powiedziała coś o ziarenku, które dał tata a mama połknęła i wtedy w brzuszku urósł on i się urodził. Na to siostrzeniec po chwili namysłu i z bardzo zdegustowaną miną: "To ja leżałem koło kupy?????" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.chello.pl 10.08.09, 23:32 taaa a potem dorastają i myślą że od połykania się w ciążę zachodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.113.31.212.plusnet.pte-ag1.dyn.plus.net 11.08.09, 16:20 To nie sa pytania ciezkiego kalibru, to sa akurat najlatwiejsze do wyjasnienia kwestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jl Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 21:04 Syn lat 6: Mamo a jak Ty już będziesz stara a ja dorosły, to gdzie ty będziesz mieszkać? W domyśle, przecież nie z nim w obecnym miejscu zamieszkania;) Córka 3 lata: .... a harcerz taki gapa, że aż pokrzywił las... Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie 10.08.09, 21:43 -Co to jest poprawica ojca? -a skąd to znasz? -w kościele mówi się-siedzie po prawicy ojca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;P Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.dialog.net.pl 10.08.09, 23:59 Marcinku Ty na szczęście jesteś jeszcze głupszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 01:50 - tata, masz siusiaka? - mam - a jakiego? - no...ładnego - ale jak nazwisko??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joana Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: 79.139.97.* 11.08.09, 03:49 W 'Było sobie życie' części dotyczącej rozmnażania się człowieka jest taka scenka, że stoi sobie babka, brzuszek jej się powiększa a póżniej postać robi się czarna i w brzuchu widać dzidziusia. Mój Bąbel całość wziął bardzo dosłownie i zasypał mnie pytaniami: - Mamo, a jak byłem mały, to byłem u ciebie w brzuchu? - Tak. - I potem urosłem? - Tak. - A później się zrobiłaś czarna? - ??? Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie 11.08.09, 08:47 Syn 5 l. siedzi czymś zatroskany, ze skrzywioną miną intensywnie nad czymś rozmyśla: - Mamo, mogo powiedzieć coś brzydkiego? - Skoro musisz, to możesz. - Dobra. O co chodzi z płucami to kumam, o co chodzi z sercem też kumam, ale do jasnej cholery do czego jest ta śledziona to k....a nie kumam! Odpowiedz Link Zgłoś
kadazan Legia 11.08.09, 09:38 Zasłyszane, podobno autentyk. W Poznaniu na przystanku autobusowym stoi mały chłopczyk z mamą. Po drugiej stronie ulicy na murze wielki napis sprayem "Legia ch*je". Chłopczyk myśli, myśli, w końcu pyta: "Mamusiu, co to jest Legia?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzi Re: Legia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 09:56 Na meczu piłkarskim sędzia swoją decyzją zdenerwował kibiców. Zaczęły się przyśpiewki: "J.... sędziego i całą rodzinę jego". Moje ok.6-7-letnie wówczas dziecko: "Mamo, a co oni chcą zrobić sędziemu i jego rodzinie?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 23:20 dziecko znajomych obserwując znaczne ilości os podczas grilla: a czy osy potrafią latać do góry nogami? No i kto z was wie? Jest tu jakiś spec od małych zwierzątek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.S Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 14:04 młody: mamo gdzie tata? ja, chciałam zażartować;) : po polu lata... młody: a co to jest popole? miał 3 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.s Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 14:05 acha i jeszcze jedno pytanie: czy w Turcji siedzą po turecku? do dzisiaj nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona_samotna Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.173.4.169.tesatnet.pl 15.08.09, 23:20 zasłyszane..duża kolejka w banku dziecko ok 5 lat bardzo sie nudziło i bardzo nalegało aby wyjsc z banku matka nie reagowała na prośby wrecz kazała sie chlopcu uspokoic się grożąc karą na to chlopiec mowi tak......Mamo jezeli nie wyjdziemy to ja powiem babci ze całowałas siusiaka Tay nastała cisza Kobieta wyszła jak zmyta...porazka Odpowiedz Link Zgłoś
jolkaaa2 Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie 17.08.09, 11:26 Mój syn pyta ojca: Tatusiu a co ty robiłeś w czasie II wojny światowej? Tatuś urodzony 20 lat po wojnie był w szoku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verso Re: Niezwykłe pytania dziecka do Ciebie IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.09, 01:21 - Mamusiu, a dlaczego ten piesek jest taki chudy ? - Pewnie mało je biedaczek. - Mamusiu, a co to jest daczek ? Odpowiedz Link Zgłoś