Dodaj do ulubionych

Stare filmy - hity VHS

• przemq84 Re: Stare filmy - hity VHS 15.03.10, 15:24
      w kwestii starych filmów to oglądałem kilkanaście lat temu film
      "Pan pułkownik ma bzika", vhs oczywiście zaginął z biegiem lat, film ostatnio
      znalazłam w sieci lecz jest bez tłumaczenia, jeśli miałby go ktoś i mógł
      przerobić na avi lub inny format i wrzucić na jakiś serwer lub miał napisy
      choćby w języku angielskim to byłbym bardzo wdzięczny... proszę o ewentualny
      kontakt na GG 10663020
    • trooskavka Re: Stare filmy - hity VHS 16.03.10, 18:06
      Mój absolutny hit VHS wczesnych lat dziewięćdziesiątych (a może
      późnych osiemdziesiątych?):) to był Gandahar :) Ktoś kojarzy?
      Francuski film animowany, wbrew pozorom raczej nie dla dzieci, który
      za każdym razem (a oglądałam go razy chyba ze sto)wzbudzał we mnie
      niemy zachwyt... napięcie dosłownie wmurowywało mnie w fotel -
      szczególnie wtedy, gdy maszerowały te czarne metalowe wojska :)
      Jakiś czas temu postanowiłam go odnaleźć i obejrzeć (wyjątkowo
      trudne zadanie - tak przy okazji) - no cóż... wrażenie okazało się
      tak samo piorunujące ;)
    • Gość: nelly Re: Stare filmy - hity VHS IP: *.146.149.184.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.03.10, 22:55
      ślepa furia(z hauerem) to był hicior
      • Gość: asia Re: Stare filmy - hity VHS IP: *.leed.cable.ntl.com 17.03.10, 15:49
        A Dirty dancing z Patrickiem Swayze i Jennifer Gray?
        1200 razy maglowane przed lekcjami i po, a potem mlodsza siostra
        kasete dobijala z kolezankami. No i latem skoki w jeziorze
        cwiczylysmy, a jakze!
    • Gość: Tris Re: Stare filmy - hity VHS IP: 188.33.178.* 18.03.10, 17:40
      Taki film, nie pamietam tytułu, może ktos pomoże: film o amerykńskich
      żołnierzach stacjonujących w bazie na Bliskim Wschodzie, ktorzy stają sie celem
      ataku muzułmańskich terrorystów, szkolonych przez dwoje konsultantów z
      niemieckich terrorystów, islamiści pod wodzą niejakiego Mustafy Abu- Dżihada,
      porywają pułkownika dowodzącego ta bazą i jego adiutanta, a jeden z jego
      podwładnych montuje akcje ratowniczą. Do legeny przeszedł między innymi dzięki
      scenie wwiercania wiertarki elektrycznej w kolano podczas tortur rzeczonego
      adiutanta :))
      • majaaleksandra Re: Stare filmy - hity VHS 23.03.10, 10:52
        Filmów na vhs obejrzało się multum a mi i tak utkwił w pamięci bezowocnie poszukiwany do tej pory "Ziemskie Dziewczyny Są Łatwe"
        www.filmweb.pl/f5335/Ziemskie+dziewczyny+są+łatwe,1988
    • al.1 Skok naiwniaka 23.03.10, 15:04
      Tu macie stary film. Hitem VHSianym nie jest, ale warto zobaczyc
      naiwnego skoczka, który wczesniej powinien byl odbyc serie próbnych
      skoków ze stodoly, o ile po pierwszym nie polamalby sobie gnatów w
      najlepszym przypadku.

www.youtube.com/watch?v=BepyTSzueno
    • Gość: Gość Re: Stare filmy - hity VHS IP: 46.186.7.* 11.01.11, 00:14
      Poszukuję tytułu starego filmu ok z lat 80-90 dobrze się nie orientuje ale jeszcze jako dzieciak oglądałem go na vhs'ie na video...
      Film mniemam amerykański...

Po krótce strzeszczę wydarzenia z filmu, które zapadły mi w pamięci:
      - na początku konkretna zbiorowa bijatyka w barze
      - dwóch osobników miedzy innymi zamknięto w jednej celi, udali że jeden dusi drugiego, policjant otwiera cele, a oni go napadają i kradną mu jego "czerwony samochód" sportowy ( nie wiem może mustang)
      - uciekają przed policją
      - zbliżając się do przejazdu kolejowego nadjechał pociąg ale udało im się przez niego przeskoczyć dzięki na wylot otwartemu jednego z wagonów towarowych korzystając z jakiegoś podjazdu tuż przy torach...
      - dalej wiejąc przed policją wjezdzają na derby (tłuczące się samochody) tam policja ugrzęzła na dobre...
      - odwiedzają staruszkę w jakimś domu i pożyczają jej auto
      - dalej pozostawiają samochód na poboczu i ida w las gdzie znajdują inne auto, rozdzielają się w obie strony i dochodzą do kanionu gdzie na końcu jest do skały przywiązana dziewczyna jednego z nich...

Więcej nie pamiętam...
      Troszkę chaotycznie streściłem ale to tylko wspomnienia z filmu który widziałem jakoś 24 lata temu...

Nie spodziewam się cudu ale może ktoś mógłby wiedzieć...?
      Szukałem w google ale nic nie znalazłem, później szukałem aktora jednego z głównych którego zapamiętałem lecz niestety nie kojarze go z innego filmu i też bez rezultatu...

Pozdrawiam
      • jarkoni Re: Stare filmy - hity VHS 16.01.11, 11:19
        "zbliżając się do przejazdu kolejowego nadjechał pociąg.."

To dopiero tekst na Forum Humorum..
        Idąc do szkoły złapał mnie deszcz.
        Hihihi

PS. Ja z filmów VHS pamiętam "Przesłuchanie", ogladane jakoś w 1985, niesamowite wrażenie
      • Gość: aaa Re: Stare filmy - hity VHS IP: *.ip.netia.com.pl 17.01.11, 13:22
        aaa
        • Gość: @now Re:Kaligula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 00:21
          byłem na oficjalnym nieoficjalnym pokazie tego filmu, nie w sali kinowej, ale na ekranie tv z kasety.Był też podobny pokaz kultowego filmu,kultowego głownie i także w Niemczech "Lody na patyku" = " Eis am stiel" niestety nie wszyscy dotrwali do końca filmu.Muzyka super wpadające mi w ucho rockandrolle.
      • Gość: Krolik Re: Stare filmy - hity VHS IP: 91.233.233.* 17.06.14, 22:43
        Poszukuję tytułu starego filmu ok z lat 80-90 dobrze się nie orientuje ale jeszcze jako dzieciak oglądałem go na vhs'ie na video...
        Film mniemam amerykański...

Po krótce strzeszczę wydarzenia z filmu, które zapadły mi w pamięci:
        - na poczatku kilku oprawcow zabija rodzicow malego dziecka, przy czym owe dziecko zchowane w szafie uniknelo smierci i widzialo przez szpare smierc wlasnych rodzicow.
        - po okolo 20 moze nawet 30 latach dzieciak wraca do wioski aby zemscic sie oprawcach swoich rodzicow. Zabija po kolei przestepcow (jesli dobrze pamietam to bylo ich dosc sporo)
        - do tej pory bylem przekonany ze film nazywa sie "dzieciak" ale pod tym tytulem nie moge tego znalesc...
        Jesli ktos kojarzy to prosilbym o jakakolwiek pomoc :)

• Gość: s. Re: Stare filmy - hity VHS IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.12.11, 07:24
      Widmo
      Cyborg
      Uwierz w ducha
      Wirujacy seks
      Czarnoksieznik
      Szkola pachnaca plutonem
      Ksiaze w Nowym Jorku
      Zaklad o jednego dolara
      Pogromcy duchow
      Edward Nozycoreki
      Obcy- Osmy pasazer Nostromo
      Moto Diably
      Most na rzece Kwai
      Indiana Jones i poszukiwacze zaginionej arki
      Powrot zywych trupow
      Blekitna Laguna
      Nic nie widzialem, nic nie slyszalem
      I nie moge skojarzyc tytulow - mlody chlopaczek ma problemy w szkole, jedzie na wycieczke z klasa do francji, na lotnisku myla jego nazwisko z tajnym agentem, leci pierwsza klasa, dostaje super bryke, nauczycielka wkurzona...
      -dwoch gosci zdaje egzamin na agentow, jeden ma sciagawke w gipsie na rece, drugi w przepasce na oku
      • Gość: s. Re: Stare filmy - hity VHS IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.12.11, 07:32
        A i :
        Trainspotting, Sid & Nancy, Romper Stomper, The Doors,
        Mlodzi Gniewni
        Duzo tego bylo, co zapadlo w pamiec :)
        • Gość: s. Re: Stare filmy - hity VHS IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.12.11, 07:47
          Ostatni raz :)
          Seria filmow z Bronsonem, Mcquineem, Eastwoodem z cyklu - jestem twardym gliniarzem, jestem twardym gliniarzem i zabili/zgwalcili mi zone/corke i musze sie zemscic.

Ech... te wymiany kastet we Wroclawiu pod Hala Ludowa, mozna bylo sie naciac na puste kasety z nowosciami na etykiecie a pozniej urban legend, ze na koncu filmu wymieniacze przyklejaja kawalek papieru sciernego zeby niszczyc magnetowidy. przy wymiance, klapke sie ochylalo, zeby zobaczyc czy tasma nie pognieciona :)
      • zooba Re: Stare filmy - hity VHS 06.12.11, 08:55
        dwoch gosci zdaje egzamin na agentow, jeden ma sciagawke w gipsie na rece, drugi w przepasce na oku

to byli "Szpiedzy tacy jak my" z Chevy Chase'm
      • amourpropre Re: Stare filmy - hity VHS 06.12.11, 13:16
        Gość portalu: s. napisał(a):

> Nic nie widzialem, nic nie slyszalem
        > I nie moge skojarzyc tytulow - mlody chlopaczek ma problemy w szkole, jedzie na
        > wycieczke z klasa do francji, na lotnisku myla jego nazwisko z tajnym agentem,
        > leci pierwsza klasa, dostaje super bryke, nauczycielka wkurzona...

Szpieg bez matury (If Looks Could Kill)

> Szkola pachnaca plutonem

Ten wytwór Tromy krążył też na pirackich VHS-ach jako "Napromieniowana klasa", zaś nieistniejąca już stacja Wizja 1 wyemitowała go pt. "Szkoła skażonych umysłów". Jak zwał tak zwał, dzieło było powalające :D.
    • Gość: jacek Re: żółte psisko stary kultowy film IP: *.multi-play.net.pl 10.02.14, 16:46
      witam serdecznie i zapraszam do pobrania tego filmiku jak w tytule żółte psisko jest on na moim chomiku ,chomik nazywa sie jacek2233 jest on w folderze filmy ,folder ten jest zabezpieczony haslem ,haslo to jacek. w folderze znajduje sie wiele innych wspanialych filmow polecam serdecznie.
    • Gość: lion71 Re: Stare filmy - hity VHS IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.20, 15:14
      szukam starego filmu kung fu na vhs nie pamiętam tytułu o koreańskim żołnierzu który walczy z najlepszymi japoń czykami o ocalenie wygrywa wszystkie walki i puszczony zostaje zabity przy bramie gdzie czekali na niego bliscy to jest film bodajże o wojnie japońsko koreańskiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka