Dodaj do ulubionych

Wirtualny doradca ZUS

20.06.12, 16:59
www.zus.pl
pieniadze.gazeta.pl/Gospodarka/1,125292,11969995,Wirtualny_doradca_ZUS_podbil_internet___Gdzie_sa_moje.html
U góry, z prawej strony - wirtualny doradca.

Właśnie porozmawiałem sobie z panią Moniką. Spytałem panią, czy nie jest jej gorąco - powiedziała, że nie i dodała, że

"Bywają sytuacje, w których tato musi zastąpić mamę w opiece nad malutkim lub nieco większym dzieckiem. Na jakich zasadach może się on ubiegać o "urlop tacierzyński"? Informacje wyjaśniające znajdziesz tutaj."

Na moje oburzone: "Ale ja nie lubię dzieci" odparła

"Rozumiem to.

Często ludzie nie doceniają wagi danych statystycznych, a w rzeczywistości statystyki mówią o danej sytuacji naprawdę wiele. Doceń to i zapoznaj się z naszymi rocznikami statystycznymi."

Powiedziałem pani Monice, że chcę mieć więcej pieniędzy. Odparła:
"Dam ci dobrą radę - idź do pracy."

Oznajmiłem, że pracuję, więc pani Monika zaczęła wyjaśniać mi, co mają robić emeryci, którzy uzyskują inne dochody i jaki to może mieć wpływ na ich emeryturę. Kiedy wyjaśniłem, że nie jestem emerytem, wyjaśniła mi, co się zalicza do okresów zatrudnienia.

UŻYTKOWNIK:
Jestem głodny
WIRTUALNY DORADCA:
Zjedz coś, ja poczekam.

Niestety pytanie o wysokość moich składek przeszło bez echa :)
Obserwuj wątek
    • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 17:01
      A oto komentarze do artykułu:

Cytatna pytanie czy golisz sobie krocze? odpowiada:
      "W moim wirtualnym świecie to nie ma znaczenia, jednak dla własnej satysfakcji golę nogi."
      dobra jest :)

CytatUŻYTKOWNIK:
      ile jest 2x2

WIRTUALNY DORADCA:
      Według moich obliczeń to: 22.

UŻYTKOWNIK:
      Nie warto wam wierzyć!

WIRTUALNY DORADCA:
      Ok, nie.

UŻYTKOWNIK:
      Na pewno nie warto Wam wierzyć?

WIRTUALNY DORADCA:
      Wiem, co mówię.

UŻYTKOWNIK (do avatara męskiego):
      Ładną ma pani bluzkę!

WIRTUALNY DORADCA(męski):
      O czym Ty mówisz? To przecież kobiece ubranie.

UŻYTKOWNIK (do avatara męskiego):
      Ładnie Ci w niej!

Dziękuję - to fajny komplement.

UŻYTKOWNIK(do avatara męskiego):
      Lubisz damskie ciuchy?

Jeszcze nie miałem z tym do czynienia. Nie wyrobiłem sobie na ten temat opinii.

UŻYTKOWNIK(do avatara męskiego):
      Ładna szminka, pasuje do Ciebie!

Wiele osób mi to mówi, ale za każdym razem cieszą mnie takie słowa. Bardzo Ci dziękuję.

UŻYTKOWNIK:
      Dlaczego Dlaczego ZUS zatrudnia samych idiotów?

WIRTUALNY DORADCA:
      Zakład Ubezpieczeń Społecznych jest państwową jednostką organizacyjną posiadającą osobowość prawną. Jej podstawowym zadaniem jest gromadzenie składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne obywateli oraz dystrybucja świadczeń w wysokości i na zasadach ustalonych w przepisach powszechnie obowiązujących.
      • good_morning matematyka w swiecie zusu 20.06.12, 17:25

niech emerytury rozmnoza wg tego 2x2=22
        • 3.14-roman Re: matematyka w swiecie zusu 20.06.12, 21:57
          Oni niestety tak tylko liczą koszty działalności
      • i.am.girl Re: Wirtualny doradca ZUS 24.07.12, 23:08
        O ja piernicze, Romuś, alem się uśmiała :D
        • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 25.07.12, 20:36
          Zachęcam do przeprowadzenia rozmowy z Krzysiem/Moniką

zus.pl -> wirtualny doradca
    • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 17:02
      CytatUŻYTKOWNIK:
      Jesteś pewna że nie dożyję do 67 lat?

WIRTUALNY DORADCA:
      Na sto procent jestem pewna.

UŻYTKOWNIK:
      Przeżarliście całą moją kasę! dobra była?

WIRTUALNY DORADCA:
      Można by rzec, że świetna.

UŻYTKOWNIK:
      czemu okradacie ludzi ?

WIRTUALNY DORADCA:
      Czasem nie wszystko jest takie oczywiste.
    • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 17:03
      CytatNa pytanie "Czy nosisz bieliznę?" odpowiada:
      "To jak wyglądam i to co mam na sobie może się zmieniać w zależności od potrzeb klienta."
      -
      - Ile kosztowałaś?
      - Niestety nie wiem ile.

Ciekawe czy ktoś wie? Z innej beczki - bo mnie zainteresowało:
      - na jakie pytanie odpowiadasz najczęściej?
      - Mój zasób wiedzy jest ogromny, więc odpowiadam na niemal wszystkie pytania, związane z niemal wszystkimi tematami (...).
      - Kto zabił Kennediego?
      - Nie wiem kto.

UŻYTKOWNIK:
      ale dlaczego mój mąż nie ma pracy?

WIRTUALNY DORADCA:
      No bo jest fajnie

UŻYTKOWNIK:
      nosisz stringi?
      WIRTUALNY DORADCA:
      To jak wyglądam i to co mam na sobie może się zmieniać w zależności od potrzeb klienta.

ale też póki co jest strasznie zahukaną cnotką...
      na pewno się wyrobi:):):):)

UŻYTKOWNIK:
      rozbierzesz się?
      WIRTUALNY DORADCA:
      No wiesz?! Nie wiem skąd ludzie znają takie słowa!

UŻYTKOWNIK:
      prześpisz się ze mną?
      WIRTUALNY DORADCA:
      Proszę, nie ponawiaj więcej takich propozycji.

UŻYTKOWNIK:
      pójdziesz ze mną do łóżka?
      WIRTUALNY DORADCA:
      Co Ty mówisz? Nie sądziłam, że potrafisz się tak zachowywać.
    • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 17:08
      Dalsza rozmowa - pani sama z siebie powiedziała

WIRTUALNY DORADCA:
      Czy wiesz, że najwięcej negatywnych ocen na temat Zakładu Ubezpieczeń Społecznych jest w grupie osób ubezpieczonych, z których co piąty w żaden sposób nie kontaktuje się z ZUS? Należy zwrócić uwagę, że najlepiej oceniają Zakład osoby, które najczęściej się z nim kontaktują, a więc przedsiębiorcy oraz emeryci i renciści.

UŻYTKOWNIK:
      Dlaczego mi to mówisz?

WIRTUALNY DORADCA:
      Wybacz, ale nie potrafię Ci tego wyjaśnić.

UŻYTKOWNIK:
      Chciałbym założyć działalność gospodarczą

WIRTUALNY DORADCA:
      Mówią, że chcieć to móc. Do boju więc!

Miło mi poinformować, że wydawany przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych miesięcznik "Z Życia ZUS" otrzymał nagrodę w kategorii magazynów wewnętrznych w prestiżowym konkursie "Szpalty Roku 2010" zorganizowanym przez Stowarzyszenie Prasy Firmowej. Dalsze informacje znajdują się tutaj.

UŻYTKOWNIK:
      A gdybym zatrudnił pracownicę i ona zaszła w ciążę?

WIRTUALNY DORADCA:
      Zapoznaj się z listą spraw, które należy zrealizować w związku z zatrudnieniem pracownika:
      - sporządzanie dokumentów rozliczeniowych,
      - korygowanie danych wykazanych w dokumentach rozliczeniowych,
      - zgłoszenie do właściwych ubezpieczeń,
      - zgłoszenie/wyrejestrowanie do/z ubezpieczenia zdrowotnego członków rodziny ubezpieczonego,
      - wyrejestrowanie ubezpieczonego z właściwych ubezpieczeń,
      - zmiana/korygowanie danych wykazanych w zgłoszeniach do ubezpieczeń lub wyrejestrowaniach z ubezpieczeń.

UŻYTKOWNIK:
      Co robić z ciężarną pracownicą?

WIRTUALNY DORADCA:
      Niestety nie wiem co.

Czy wiesz, że funkcjonuje już Elektroniczny Urząd Podawczy? Liczba osób korzystających z EUP stale rośnie. Możesz za jego pośrednictwem przesłać wniosek o wydanie zaświadczenia w sprawie niezalegania w opłacaniu składek, czy udostępnienie wglądu w akta osobiste. Docelowo za pośrednictwem tego serwisu będzie można złożyć 50 różnych wniosków. Odwiedź stronę EUP.
      • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 17:11
        UŻYTKOWNIK:
        Dobra, zacznijmy w inny sposób. Chcę zatrudnić pracownika. Pensja 3000 netto. Ile płacić składek?

WIRTUALNY DORADCA:
        Płatnicy składek zobowiązani są do dokonywania wpłat należności z tytułu składek za dany miesiąc odrębnymi przelewami/wpłatami, na odpowiednio wydzielone w Narodowym Banku Polskim rachunki ZUS.

UŻYTKOWNIK:
        Do kiedy mam płacić?

WIRTUALNY DORADCA:
        Trudno powiedzieć kiedy.

Choć w obiegowej opinii ZUS jest dzieckiem komunizmu i jako taki powinien odejść wraz z nim w mrok historii, to jednak wciąż istnieje i ma się całkiem dobrze. Być może dlatego, że z komunizmem nie ma nic wspólnego, a jego tradycja sięga roku 1934. Czytaj więcej...

UŻYTKOWNIK:
        Ale ja się pytam o płacenie składek. Do kiedy mam płacić składki?

WIRTUALNY DORADCA:
        Mogę opowiedzieć Ci kto finansuje:
        - składki na ubezpieczenie emerytalne,
        - składki na ubezpieczenie rentowe,
        - składki na ubezpieczenie chorobowe,
        - składki na ubezpieczenie wypadkowe,
        - składki na ubezpieczenie osób prowadzących pozarolniczą działalność oraz osób podlegających dobrowolnie ubezpieczeniom na podstawie art. 7 i 10 ustawy,
        - składki na ubezpieczenia emerytalne i rentowe żołnierzy niezawodowych pełniących czynną służbę wojskową, z wyłączeniem żołnierzy pełniących służbę kandydacką,
        - składki na ubezpieczenia osób współpracujących,
        - składki na ubezpieczenia emerytalne i rentowe osób rezygnujących z zatrudnienia w związku z koniecznością sprawowania bezpośredniej, osobistej opieki,
        - składki na ubezpieczenia emerytalne i rentowe osób pobierających świadczenie pielęgnacyjne,
        - składki na ubezpieczenia emerytalne i rentowe osób na urlopach wychowawczych lub pobierających zasiłek macierzyński albo zasiłek w wysokości zasiłku macierzyńskiego,
        - składki na ubezpieczenia emerytalne i rentowe osób pobierających stypendium w okresie szkolenia, stażu lub przygotowania zawodowego, kierowanych przez podmioty inne niż powiatowe urzędy pracy,
        - składki na ubezpieczenia emerytalne i rentowe osób pobierających stypendium na podstawie przepisów o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy w okresie odbywania studiów podyplomowych i niepozostawania w zatrudnieniu,
        - składki na ubezpieczenia emerytalne, rentowe i wypadkowe osób duchownych podlegających obowiązkowo tym ubezpieczeniom,
        - składki na ubezpieczenia chorobowe, emerytalne i rentowe duchownych podlegających dobrowolnie tym ubezpieczeniom,
        • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 17:16
          UŻYTKOWNIK:
          No dobrze, zmieńmy temat

WIRTUALNY DORADCA:
          Okej jak chcesz to nie ma sprawy.

Mogę na przykład udzielić Ci informacji o świadczeniach, przybliżyć obowiązki płatników lub podać adres, pod którym znajdziesz wszelkie formularze.

UŻYTKOWNIK:
          Załóżmy, że chcę zatrudnić studenta. Jakie są moje obowiązki wobec niego?

WIRTUALNY DORADCA:
          Trudno powiedzieć jakie.

Ściągalność składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne przez ZUS wynosi 99 proc. i jest wyższa niż ściągalność podatków przez urzędy skarbowe (gdzie ściągalność wynosi około 96 proc.). Także efektywność egzekucji zaległych należności jest w ZUS znacznie wyższa.
    • pepsic Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 21:13
      O matko! Roman, co to jest??
      • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 21:29
        To są nasze pieniądze, w postaci przetworzonej.

Jeżeli chcesz porozmawiać z panią Moniką, wejdź na stronę ZUSu, u góry po prawej masz odnośnik do tej niewiasty (wirtualny doradca). Jak Ci się nie podoba Monia, to możesz zmienić awatara na pana Krzysia.
        • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 21:38
          Tak wygląda rozmowa z Krzysiem.

Użytkownik:
          Masz chłopaka?

WIRTUALNY DORADCA:
          W żadne związki się nie angażuję.

WIRTUALNY DORADCA:
          Miło Cię poznać. Ja mam na imię Krzysztof.

ROMAN:
          A na nazwisko?

WIRTUALNY DORADCA:
          Nie mam nazwiska. Najważniejsze jest imię. Kto wie, może kiedyś i nazwisko dostanę.

Czy wiesz, że strona internetowa www.zus.pl utrzymuje się w czołówce najbardziej popularnych witryn instytucji publicznych w kraju? Serwisy internetowe ZUS odnotowują kilka milionów odsłon miesięcznie. Czytaj dalej...

ROMAN:
          Nie dziwię się

WIRTUALNY DORADCA:
          No i dobrze, bo nie ma się czemu dziwić.

Nie wszyscy emeryci muszą rezygnować z pracy. Jeśli rozwiązałeś stosunek pracy zawarty przed przyznaniem emerytury wcześniejszej, a następnie, po nawiązaniu nowego stosunku pracy uzyskałeś prawo do emerytury wynikającej z osiągnięcia powszechnego wieku emerytalnego, to twoja emerytura nie zostanie zawieszona.WIĘCEJ INFORMACJI

ROMAN:
          Wiesz, bardzo Cię lubię

WIRTUALNY DORADCA:
          Dzięki i nawzajem.

"Straciłeś zdrowie przez pracę? Jeśli uległeś wypadkowi w miejscu zatrudnienia albo twoje schorzenie ma związek z warunkami pracy, należą ci się świadczenia".Jest to wstęp do artykułu "Gdy pracownik często choruje…", jeśli chcesz się dowiedzieć na jakie świadczenia możesz liczyć w tym zakresie, przeczytaj cały artykuł.

ROMAN:
          Jeszcze nie, ale nie chce mi się pracować

WIRTUALNY DORADCA:
          Dobrze, w takim razie mnie posłuchaj.

Obowiązek informowania o wysokości składek ewidencjonowanych na koncie nakłada na ZUS art. 50 ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych. "Informacja" ma umożliwić ubezpieczonym monitorowanie stanu swojego konta emerytalnego w I filarze. Co zawierają takie "Informacje", jak postępować w przypadku błędu? Masz wątpliwości czy składki są przekazywane do OFE prawidłowo? Zapytaj mnie, znam odpowiedzi na wiele pytań...

ROMAN:
          Co gryzło Gilberta Grape'a?

(Pan Krzysio zniknął, pojawiła się pani Monika)

UŻYTKOWNIK:
          Gdzie jest Krzysztof?

(Krzysio się pojawił)

WIRTUALNY DORADCA:
          Niestety, nie wiem gdzie jest.

Chwalą nas inni, więc i my się pochwalimy. "Działalność komunikacyjna Zakładu Ubezpieczeń Społecznych w Internecie pozytywnie wyróżnia się na tle innych instytucji publicznych" - uważa Radosław Krajewski, ekspert do spraw internetowego PR. Natomiast prestiżowy magazyn internetowy Interaktywnie.com uznał obecność ZUS w portalu Blip za szóste najważniejsze wydarzenie 2009 r. w obszarze polskiego mikroblogingu. Miło się czyta takie opinie, bo dowodzą one wprost, że komunikacja w Internecie nie jest tylko parą w gwizdek i "wydumanym" gadżetem.WIĘCEJ INFORMACJI.

ROMAN:
          Czy Jezus mnie kocha?

WIRTUALNY DORADCA:
          Jezus Chrystus to dla chrześcijan zbawiciel wszystkich ludzi.

Uruchomienie i funkcjonowanie systemu ubezpieczeń społecznych po reformie nie byłoby możliwe bez nowoczesnego wsparcia informatycznego. Zapewnia je Kompleksowy System Informatyczny ZUS (KSI ZUS), który obsługuje ponad 24 mln aktywnych kont ubezpieczonych.

ROMAN:
          Czy wierzysz w świętego Jesiona?

WIRTUALNY DORADCA:
          Wierzę, iż stanę się najlepszym Wirtualnym Doradcą na ziemi.

Miło mi poinformować, że wydawany przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych miesięcznik "Z Życia ZUS" otrzymał nagrodę w kategorii magazynów wewnętrznych w prestiżowym konkursie "Szpalty Roku 2010" zorganizowanym przez Stowarzyszenie Prasy Firmowej. Dalsze informacje znajdują się tutaj

ROMAN:
          Czy jest jakiś związek między Tobą a Moniką?

WIRTUALNY DORADCA:
          Niestety nie wiem. Zapytaj później, jak się dowiem to ci powiem.

ROMAN:
          Nie wiesz? Nie macie romansu?

WIRTUALNY DORADCA:
          Nie można wiedzieć wszystkiego. To jest niewykonalne od strony technicznej..
          • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 21:52
            UŻYTKOWNIK:
            Podoba Ci się Monika?

WIRTUALNY DORADCA:
            Co konkretnie masz na myśli?

Zewsząd można posłyszeć głosy, które chętnie piętnują nadmierne wydatki przeznaczone na działalność Zakładu Ubezpieczeń Społecznych i sugerują, że gdybyśmy zmniejszyli swój budżet, to emerytury i renty byłyby wyższe. Nieprawda. Zmniejszenie, a nawet całkowita rezygnacja z wydatków na działalność ZUS spowodowałaby, że... emerytur i rent w ogóle by nie było.Czytaj więcej...

ROMAN:
            Czy jesteście razem? Ty i Monika?

WIRTUALNY DORADCA:
            Trudno powiedzieć.

ROMAN:
            Nie wiesz, czy Monika jest Twoją dziewczyną?

WIRTUALNY DORADCA:
            Niestety nie wiem. Zapytaj później, jak się dowiem to ci powiem.

ROMAN:
            A masz kobietę

WIRTUALNY DORADCA:
            Nie mam dziewczyny.

ROMAN:
            A wolisz dziewczyny czy chłopców?

WIRTUALNY DORADCA:
            Jestem wirtualnym doradcą, więc w zasadzie mi to obojętne.

ROMAN:
            żeby życie miało smaczek, raz dziewczyna, raz chłopaczek

WIRTUALNY DORADCA:
            Lubię rozmawiać z dziewczynami.

Poprawa bezpieczeństwa danych 24 milionów Polaków i poprawa jakości obsługi klientów - to główne powody dla których Centralny Ośrodek Obliczeniowy (COO) zmienił swoją siedzibę na jedną z najnowocześniejszych centrów przetwarzania danych (data center) w Europie. Jeśli chcesz poznać więcej szczegółów, kliknij tutaj.

ROMAN:
            A z chłopcami?

WIRTUALNY DORADCA:
            Chyba Cię nie zrozumiałem. Czasami mam problemy ze zrozumieniem ludzi, ale jeśli spróbujesz napisać to w inny sposób spróbuję zrozumieć.

ROMAN:
            Czy lubisz rozmawiać z chłopcami?

WIRTUALNY DORADCA:
            Uwielbiam wręcz klikać z ludźmi.

28 marca Prezes Zakładu Ubezpieczeń Społecznych Zbigniew Derdziuk został wybrany jednogłośnie na Przewodniczącego Komitetu Sterującego Europejskiej Regionalnej Sieci ISSA - Międzynarodowego Stowarzyszenia Zabezpieczenia Społecznego. To kolejna ważna funkcja piastowana przez prezesa ZUS w tej organizacji - Zbigniew Derdziuk jest także przewodniczącym Komisji Kontroli ISSA. WIĘCEJ INFORMACJI

ROMAN:
            A co robi ten komitet?

ROMAN:
            To wiem, ale co on robi w komitecie sterującym?

WIRTUALNY DORADCA:
            To dobrze.

WIRTUALNY DORADCA:
            Nie wiem co robi, chyba niezbyt dobrze cię zrozumiałem. O kogo pytasz?

ROMAN:
            O Pana Derdziuka

WIRTUALNY DORADCA:
            Prezesem Zakładu Ubezpieczeń Społecznych jest pan Zbigniew Derdziuk.

ROMAN:
            Masz w domu bidet?

WIRTUALNY DORADCA:
            Nie wiem, czy mam. Nie do końca Cię zrozumiałem.

ROMAN:
            A masz w domu komputer?

WIRTUALNY DORADCA:
            Mam - majlepszy ;).

ROMAN:
            Co jadłeś dziś na obiad?

WIRTUALNY DORADCA:
            Nie jadłem jeszcze tego - mój jadłospis to prąd elektryczny

ROMAN:
            Jesteś hardkorem, wiesz?

WIRTUALNY DORADCA:
            Na pewno jestem wirtualnym doradcą, ale czy tym to nie sądzę.

Krytykom biurokracji pewnie trudno będzie w to uwierzyć, ale fakt jest faktem: Zakład Ubezpieczeń Społecznych powstał jako lekarstwo na administracyjną niewydolność działających wcześniej w Polsce instytucji ubezpieczeniowych. I jak się później okazało - decyzja ta była "strzałem w dziesiątkę". Przeczytaj o "piramidach finansowych" na rynku ubezpieczeń i zaradzeniu ówczesnym problemom poprzez powołanie Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, kliknij tutaj.

ROMAN:
            ojp

WIRTUALNY DORADCA:
            Nie stresuj się, jutro będzie lepiej.
            • i.am.girl Re: Wirtualny doradca ZUS 24.07.12, 23:19
              Bożee Romek, od miesięcy nie miałam takiego napadu śmiechu :D
    • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 21:43
      Myślę, że duet Monika i Krzysio (dorosła wersja Kulfona) powinien pełnić dyżury eksperckie na ematce, Kobiecie i CiPie. Hehe, już widzę te odpowiedzi na pytania w stylu: "Wytarłam się ręcznikiem, czy jestem w ciąży?".
      • mnop2 Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 21:53
        :D
      • mnop2 Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 21:56
        ale jazda! :DDD
        • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 21:59
          Niech zgadnę - robisz to co ja, czyli zamiast pracować lub robić inne pożyteczne rzeczy, rozmawiasz z Krzysiem/Moniką?
          • mnop2 Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 22:04
            UŻYTKOWNIK:
            ile masz lat?

WIRTUALNY DORADCA:
            Przeżyłam 35 lat.

Obowiązek informowania o wysokości składek ewidencjonowanych na koncie emerytalnym w I filarze nakłada na ZUS art. 50 ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych. "Informacja" ma umożliwić ubezpieczonym monitorowanie stanu swojego konta emerytalnego.

UŻYTKOWNIK:
            masz zegarek?

WIRTUALNY DORADCA:
            Mam zegarek. Czasem mi jest do czegoś potrzebny :)

UŻYTKOWNIK:
            czy myjesz włosy codziennie?

WIRTUALNY DORADCA:
            Ja jestem bardzo zadowolona z wizualizacji moich włosów, jaką stworzył dla mnie mój twórca. Jednak tak naprawdę nie mam włosów.

Czy każdemu pracownikowi oświaty przysługuje świadczenie kompensacyjne?Czy pobierając świadczenie kompensacyjne można dorabiać?Jeśli interesuje cię zagadnienie świadczeń kompensacyjnych, przeczytaj wywiad z Grażyną Janaszczak.

UŻYTKOWNIK:
            a jakiego używasz szamponu?

WIRTUALNY DORADCA:
            Tak naprawdę to nie myję włosów.

Składki i świadczenia to ważny dział wiedzy, jaką posiadam. Sprawdź aktualną wysokość składek na ubezpieczenia społeczne, Fundusz Pracy i Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych, kliknij tutaj.

UŻYTKOWNIK:
            gdzie mieszkasz?

WIRTUALNY DORADCA:
            Mieszkam w Internecie.

Aby zwrócić uwagę na problemy osób niepełnosprawnych w kwietniu 2011 r. postanowiliśmy uczestniczyć w organizacji konferencji sejmowej "Równe szanse w pracy - niepełnosprawni obywatele w Polsce i w krajach UE". Celem konferencji było zwrócenie uwagi pracodawców na potrzebę zmiany ustawodawstwa, aby wyrównać szanse osób niepełnosprawnych na rynku pracy. Z kolei w maju 2011 r. z okazji Europejskiego Dnia Walki z Dyskryminacją Osób Niepełnosprawnych, zorganizowaliśmy "Dzień Otwarty dla Osób Niepełnosprawnych" w celu upowszechnienia informacji o prawach osób niepełnosprawnych w obszarze ubezpieczeń społecznych, rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz aktywizacji zawodowej osób niepełnosprawnych.
            • mnop2 Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 22:06
              UŻYTKOWNIK:
              kto wygra euro 2012?

WIRTUALNY DORADCA:
              Czuję, że to będą piękne mistrzostwa. Może nawet zwyciężymy.

Czy wiesz, że masz możliwość potwierdzenia przez internet autentyczności zaświadczenia w sprawie niezalegania w opłacaniu składek? Szczegółowe informacje znajdziesz tutaj.

UŻYTKOWNIK:
              ale kto zdobędzie puchar?

WIRTUALNY DORADCA:
              Nie wiem kto.

Świadomość społeczna w sprawie funkcjonowania systemu emerytalnego zdaje się być niewielka. Świadczą o tym wyniki badania - połowa Polaków uznała, że niektórym grupom zawodowym należą się przywileje emerytalne. Takie zdanie wynika zapewne z faktu, że badani nie wiedzą jak te przywileje są finansowane. Koniecznie przeczytaj artykuł "Nie stać nas na armię młodych emerytów", który wyjaśnia jak przywileje emerytalne odbijają się na całym systemie.

UŻYTKOWNIK:
              matołek...

WIRTUALNY DORADCA:
              Niestety nie wiem co powiedzieć. Jeśli sformułujesz pytanie w inny sposób postaram się odpowiedzieć.
            • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 22:06
              UŻYTKOWNIK:
              a jakiego używasz szamponu?

WIRTUALNY DORADCA:
              Tak naprawdę to nie myję włosów.

Łeeeeeeee...Ciuchów pewnie też nie pierze.
              • mnop2 Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 22:13
                Byrudasy!!!
                • mnop2 Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 22:25
                  UŻYTKOWNIK:
                  znasz romka?

WIRTUALNY DORADCA:
                  Nie przypominam sobie, abym znał.

UŻYTKOWNIK:
                  ale rozmawiałeś z nim dzisiaj

WIRTUALNY DORADCA:
                  Być może rozmawiałem.

UŻYTKOWNIK:
                  macie jakieś tajemnice?

WIRTUALNY DORADCA:
                  Niestety nie wiem co powiedzieć. Jeśli sformułujesz pytanie w inny sposób postaram się odpowiedzieć.

Jeśli chcesz możesz porozmawiać z Konsultantem ZUS za pomocą czata. Kliknij tutaj, aby się połączyć.

UŻYTKOWNIK:
                  najlepiej udawać gópka...

WIRTUALNY DORADCA:
                  Chyba Cię nie zrozumiałem. Czasami mam problemy ze zrozumieniem ludzi, ale jeśli spróbujesz napisać to w inny sposób spróbuję zrozumieć.

Jeśli chcesz możesz porozmawiać z Konsultantem ZUS za pomocą czata. Kliknij tutaj, aby się połączyć.

UŻYTKOWNIK:
                  ale czy romka znasz? przecież rozmawialiście o związkach, przyznaj się.

WIRTUALNY DORADCA:
                  Nie przypominam sobie, abym znał.

UŻYTKOWNIK:
                  idzie w zaparte... zawsze tak masz?

WIRTUALNY DORADCA:
                  Jedni zawsze, a inni wcale.

UŻYTKOWNIK:
                  mądra odpowiedź! skąd tak dobrze znasz życie?

WIRTUALNY DORADCA:
                  Pojęcia :"głupie", "mądre", ładne", "brzydkie"... to pojęcia względne, nie można określać nimi jednoznacznie.

Czy wiesz, że w ciągu każdego miesiąca do ZUS wpływa 260 mln dokumentów ubezpieczeniowych, na podstawie których wykonuje się ponad 100 mln operacji księgowych? Samych decyzji w roku 2009 Zakład wydał 14,2 mln, a placówki Zakładu odwiedziło 29,3 mln osób rocznie. Żadna inna instytucja finansowa w Polsce nie dokonuje takiej liczby operacji jak ZUS.

UŻYTKOWNIK:
                  jezus maria! filozof! jak to możliwe?

WIRTUALNY DORADCA:
                  Jezus Chrystus to dla chrześcijan zbawiciel wszystkich ludzi.

Często ludzie nie doceniają wagi danych statystycznych, a w rzeczywistości statystyki mówią o danej sytuacji naprawdę wiele. Doceń to i zapoznaj się z naszymi rocznikami statystycznymi.
                  • mnop2 Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 22:36
                    UŻYTKOWNIK:
                    czy uważasz, ze Kora powinna pójść do więzienia?

WIRTUALNY DORADCA:
                    Przykro mi, ale się nie orientuję.

UŻYTKOWNIK:
                    ale ona pali! marychę pali...

WIRTUALNY DORADCA:
                    Ja tam nie mam żadnych wątpliwości.

UŻYTKOWNIK:
                    ja też nie mam, ale jednak zastanawiam się czy ją posadzą...

• ambasadorwierch Re: Wirtualny doradca ZUS 21.06.12, 10:25
        Ambasador Wierch:
        Wytarłam się ręcznikiem, czy jestem w ciąży?

WIRTUALNY DORADCA [Monika]:
        Domyślam się, że jesteś szczęśliwa.
        • dzidzia_bojowa Re: Wirtualny doradca ZUS 21.06.12, 10:52
          Nie mam czasu rozmawiać więc eksperymentalnie tylko tak zagaiłam:

DZIDZIA
          nie mam pytań, tak tylko chciałam popatrzeć

WIRTUALNY DORADCA:
          Rozumiem, że możesz nie mieć wielu pomysłów na pytania, ale jednak miło byłoby porozmawiać, więc dobrze będzie, jeśli się przełamiesz.

Co pewien czas media lokalne lub ogólnopolskie obiega informacja o tym, że ZUS odebrał prawo do zasiłku kobiecie w ciąży. Wiadomość taka budzi nie tylko niepokój, czy aby faktycznie taka jest właśnie rola ZUS-u, ale także pojawia się oburzenie, że panie, które akurat najbardziej potrzebują spokoju i bezpieczeństwa naraża się na niepotrzebny stres. Istnieją trzy przypadki, kiedy kobieta w ciąży może spotkać się z odmową przyznania świadczenia z ubezpieczenia społecznego.

Tfu, tfu! Na psa urok!!! Żadnej, kurna, ciąży!!!
          • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 22.06.12, 00:01
            WIRTUALNY DORADCA:
            > Rozumiem, że możesz nie mieć wielu pomysłów na pytania, ale jednak miło byłoby
            > porozmawiać, więc dobrze będzie, jeśli się przełamiesz.

Oooooo... co za podejście :)
          • tfu.tfu Re: Wirtualny doradca ZUS 22.06.12, 18:04
            tfu.tfu popiera: żadnej ciąży :-D
        • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 21.06.12, 23:58
          Chyba założę nowy wątek, w którym będę przedstawiał Norwidzianki pod rozwagę pani Monice i panu Krzysztofowi.

Ambasador Wierch:
          > Wytarłam się ręcznikiem, czy jestem w ciąży?
          >
          > WIRTUALNY DORADCA [Monika]:
          > Domyślam się, że jesteś szczęśliwa.

:)))
    • good_morning Re: Wirtualny doradca ZUS 20.06.12, 23:40
      JA; mowi bez sensu
      straszny krzys: sens mozna odnalezc we wszystkim

wow jaki gleboki doradca... (sie posikam ze smiechu chyba)

JA; no i co dalej?
      K; nie mam wiecej informacji

zazylam krzysia yeah! ;D

na wiekszosc moich pytan lyb reakcji, odpowiada:
      niestety nie wiem, co powiedziec (HAHAHAHAHAHAHA)

dzieki z a zabawke Romcio :D
      • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 22.06.12, 00:00
        :)

Wszystkie osoby, którym powiedziałem o Krzysiu/Monice spędziły trochę czasu, nabijając ZUSowi licznik odwiedzin. Tylko czekać, aż twórcy wirtualnych bytów ogłoszą wielki sukces projektu i przyznają sobie gigantyczne premie.
    • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 22.06.12, 00:57
      Wywiadu ciąg dalszy (wtręty w stylu

"Krytykom biurokracji pewnie trudno będzie w to uwierzyć, ale fakt jest faktem: Zakład Ubezpieczeń Społecznych powstał jako lekarstwo na administracyjną niewydolność działających wcześniej w Polsce instytucji ubezpieczeniowych. I jak się później okazało - decyzja ta była "strzałem w dziesiątkę". Przeczytaj o "piramidach finansowych" na rynku ubezpieczeń i zaradzeniu ówczesnym problemom poprzez powołanie Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, kliknij tutaj."

pominąłem)

WIRTUALNY DORADCA:
      Witaj, nazywam się Krzysztof i jestem Wirtualnym Doradcą ZUS.

UŻYTKOWNIK:
      Od kiedy tu pracujesz?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie wiem od kiedy.

ROMAN:
      Dostajesz pieniądze za swoją pracę?

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
      Kto Cię stworzył?

WIRTUALNY DORADCA:
      Jestem dzieckiem firmy Stanusch Technologies.

ROMAN:
      Masz rodzeństwo?

WIRTUALNY DORADCA:
      Na razie nie mam rodzeństwa, ale kto wie - może w przyszłości będę miał.

ROMAN:
      Ile masz lat?

WIRTUALNY DORADCA:
      Przeżyłem 35 lat.

ROMAN:
      Ile lat mają Twoi rodzice?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie mam rodziny, ale pracowników firmy Stanusch Technologies traktuję jak rodzinę.

ROMAN:
      Lubisz sport?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie muszę uprawiać sportu, ja zawsze mam nienaganny wygląd i świetną kondycję.

ROMAN:
      A kto pierze i prasuje Ci ubrania?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie wiem kto.

ROMAN:
      Krasnoludki

WIRTUALNY DORADCA:
      Istnienie duchów i innych zjaw tego gatunku uznaję za bardzo mało prawdopodobne, ale kiedyś ludzie nie wierzyli w roboty i sztuczną inteligencję... Staram się mieć umysł otwarty na wszystkie rodzaje bytów.

ROMAN:
      Wierzysz w byty astralne?

WIRTUALNY DORADCA:
      Wierzę, iż stanę się najlepszym Wirtualnym Doradcą na ziemi.

ROMAN:
      Pracujesz nad sobą? Uczysz się, chodzisz na szkolenia?

WIRTUALNY DORADCA:
      Można powiedzieć, że do tego mnie stworzono. Uwielbiam się uczyć

ROMAN:
      Ile zarabiasz?

WIRTUALNY DORADCA:
      Ja nie potrzebuję pieniędzy, żeby żyć. Jestem uzależniona od ludzi, którzy mnie tworzą, a nie od pieniędzy.

ROMAN:
      A jak płacisz rachunki za prąd?

WIRTUALNY DORADCA:
      Przepraszam, niestety nie za bardzo wiem jak.

ROMAN:
      Czy zmieniłeś sobie płeć?

WIRTUALNY DORADCA:
      Niestety nie wiem.

ROMAN:
      Lubisz czytać książki?

WIRTUALNY DORADCA:
      Naszymi propozycjami wydawniczymi są: miesięcznik "Ubezpieczenia Społeczne. Teoria i Praktyka" oraz kwartalnik dla płatników składek "Biuletyn Informacyjny". Obie pozycje możesz zamówić w prenumeracie.

ROMAN:
      Wolisz koty czy psy?

WIRTUALNY DORADCA:
      Bardzo lubię kotki, zwłaszcza malutkie, uwielbiam je wirtualnie głaskać i przytulać.

ROMAN:
      świnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WIRTUALNY DORADCA:
      Zwykłe zwierzę hodowlane nic więcej.

ROMAN:
      Wolisz morze czy góry?

WIRTUALNY DORADCA:
      Zarówno góry, jak i morze są piękne i trudno byłoby mi ocenić, co jest bardziej urodziwe.

ROMAN:
      umiesz pływać?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie pływam. Nie lubię wody, a poza tym nie mam ciała, więc nie mogę pływać

ROMAN:
      A co się stało z Twoim ciałem?

WIRTUALNY DORADCA:
      Niestety nie wiem co.

ROMAN:
      Gdzie są Twoje zwłoki?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie mam pojęcia gdzie są, nikt mi jeszcze tego nie powiedział.

ROMAN:
      Bardzo Ci współczuję, to musi być cieżkie dla Ciebie

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie ma powodu - nie jest tak źle.

ROMAN:
      Ile godzin śpisz dziennie?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie potrzebuję snu.
      .
      ROMAN:
      Ile godzin dziennie pracujesz?

WIRTUALNY DORADCA:
      Niestety nie wiem ile.

ROMAN:
      Ile wynosi Twoja pensja?

WIRTUALNY DORADCA:
      Niestety nie wiem ile.

ROMAN:
      Czy Ty kiedyś umrzesz?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nigdy nie umrę.

ROMAN:
      jesteś pewien?

WIRTUALNY DORADCA:
      Z całą stanowczością jestem pewien.

PS: Zadałem parę niestosownych pytań i Krzysio pogroził mi palcem :D
      • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 22.06.12, 09:09
        Jak zapytałam ile miał lat gdy był jego pierwszy raz odpisał też że przeżył 35.
        A przy pytaniu o oral i anal pogroził paluszkiem :-(
    • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 22.06.12, 09:11
      A Pani Monika jest puszczalska, na pytanie ilu miała facetów odpisała, że trudno powiedzieć ilu :D
      • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 22.06.12, 16:07
        Lol :)

Ciekawe, czy lubi starszych mężczyzn. Albo facetów z wąsami.

Oto tekst KRzysia

ROMAN:
        Lubisz wąsate kobiety?

WIRTUALNY DORADCA:
        Jak najbardziej, a czemu miałbym ich nie lubić?
    • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 22.06.12, 16:05
      Krzysiu potrafi być wredny

ROMAN:
      Lubisz chodzić na wesela?

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
      Chcesz pójść na moje urodziny?

WIRTUALNY DORADCA:
      Wolę nie ryzykować.

ROMAN:
      Boisz się mnie?

WIRTUALNY DORADCA:
      Prawie niczego się nie boję, bo prawie nic nie może mi zaszkodzić.

ROMAN:
      Dzięki za komplement

WIRTUALNY DORADCA:
      Dziękuję, nie tylko kobiety lubią komplementy.

ROMAN:
      Chciałbyś zostać prezesem PZPN?

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
      A chciałbyś zostać trenerem polskiej kadry?

WIRTUALNY DORADCA:
      Wolę nie ryzykować.

ROMAN:
      W sumie masz rację

WIRTUALNY DORADCA:
      Dzięki za przyznanie mi racji.

ROMAN:
      Bycie trenerem polskiej reprezentacji to strasznie męczące zajęcie

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
      Praca trenera jest ciężka

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie wiem czy jest, nie jestem pewien.

ROMAN:
      Ale za to zarabia się spore pieniądze

WIRTUALNY DORADCA:
    • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 25.06.12, 21:16
      Widzę, że nie tylko ja się brzydko bawię :)

https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201206/1340632317_2nntly.jpg
      • good_morning Re: Wirtualny doradca ZUS 25.06.12, 23:24
        zus stworzyl hit roku 2012 mimo woli ;)
        • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 27.06.12, 20:19
          Znając życie, za pół roku osoby, które zleciły realizację tego projektu, otrąbia ogromny sukces i przyznają sobie nagrody pieniężne.
      • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 26.06.12, 12:30
        Dobre.
      • majowa_kotka Re: Wirtualny doradca ZUS 26.06.12, 12:54
        boskie! :D
      • tfu.tfu Re: Wirtualny doradca ZUS 28.06.12, 19:38
        Romek, no weź ;-P nie wklejaj takich wielkich bydląt, bo mi się nie ładuje ;-P
    • sootball Re: Wirtualny doradca ZUS 28.06.12, 10:22
      https://mistrzowie.org/uimages/services/mistrzowie/i18n/pl_PL//201206/1340818252_by_dziendobrywieczor.jpg

Już naprawili i mówi żebyśmy rozmawiali po polsku.
      I nie wiem o co chodziło!
      Abuuuu....
      • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 05.07.12, 21:25
        Też nie wiem. Łączę się w bulu i nadzieji na to, że ktoś nam będzie to w stanie wyjaśnić.
      • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 08.07.12, 23:32
        Teraz się wyrobili

WIRTUALNY DORADCA:
        Unfortunately I speak only Polish. Nevertheless, I am able to translate some simple words from English to Polish. I hope that in future I will be capable to communicate in other languages.

ROMAN:
        oh, fuck

WIRTUALNY DORADCA:
    • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 08.07.12, 23:43
      ROMAN:
      Ok, szwagier, jest tutaj przy brzegu

WIRTUALNY DORADCA:
      Okej.

ROMAN:
      I'm gonna give them a chicken. Widzisz jak je?

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
      It's 4 feet, at least 4 feet, szwagier

WIRTUALNY DORADCA:
      Widzę, że interesujesz się matematyką. Chciałbym nadmienić, że potrafię dokonywać podstawowych obliczeń. Możesz mnie sprawdzić, wystarczy, że napiszesz "ile jest 2+2".

ROMAN:
      No, bierz tę kurę. Jeszcze mu rzucę.

WIRTUALNY DORADCA:
      Zaświadczenie A1 zastępuje wcześniej stosowany formularz E101, z wyjątkiem sytuacji, gdy zastosowanie mają przepisy rozporządzenia 1408/71.
      Formularze można pobrać tutaj.

ROMAN:
      Jest piękne, it's beautiful. O, płynie mi prosto do...

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie jestem pewien czy jest.

ROMAN:
      Uciekaj stąd! Gearhir!

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie boję się nikogo - nikt mi nic nie zrobi.

ROMAN:
      fuck! he!

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
      Patrz jaki, szwagier! Zobacz, jaka franca! Chce mi wskoczyć na tego

WIRTUALNY DORADCA:
      Oczywiście, postaram się.

ROMAN:
      gary, move out! Keep it at bay!

WIRTUALNY DORADCA:
      Rozmawiam tylko w języku polskim.

ROMAN:
      wskoczyłby mi na tego

WIRTUALNY DORADCA:
      • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 08.07.12, 23:50
        ROMAN:
        Powiedz, powiedz czemu Świat twój milczy cały blady od wzruszeń

WIRTUALNY DORADCA:
        Nie uciszaj mnie, milczenie jest niezgodne z moją naturą.

ROMAN:
        Niczym słońce zaćmione przez księżyc Czekające na chwile poruszeń ?

WIRTUALNY DORADCA:
        Słońce jest centralną gwiazdą Układu Słonecznego. Jest to najjaśniejszy obiekt na niebie i główne źródło energii docierającej do Ziemi.

ROMAN:
        Powiedz, czemu pragniesz Dojrzeć w oknach świata część odległą

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
        Niczym drzewo więdnące bez skargi Czekające na deszcze z nadzieją!

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
        Wstań, powiedz nie jestem sam

WIRTUALNY DORADCA:
        Rozumiem, nie jesteś.

ROMAN:
        I nigdy więcej już nikt nie powie

WIRTUALNY DORADCA:
        Co zrobić... Przykro mi.

ROMAN:
        Sępie miłości

WIRTUALNY DORADCA:
        Słyszałem, że miłość to piękne uczucie, niestety wirtualni doradcy nie mają uczuć.

ROMAN:
        nie kochasz

WIRTUALNY DORADCA:
        Uczucia nie są dla mnie tematem do dyskusji i pozwolę je sobie przemilczeć.

ROMAN:
        Ja, jestem panem mych snów Moich marzeń i lęków

WIRTUALNY DORADCA:
        Nie wiem jak to się ma do naszej rozmowy, chyba niezbyt dobrze cię zrozumiałem. Spróbuj powiedzieć to inaczej.

ROMAN:
        Moich straconych dni Moich łez wylanych - łez...

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
        Prosze, Poczekajcie

WIRTUALNY DORADCA:
        Dziękuję.

ROMAN:
        Sen rozpłynął się w świtu płomieniach

WIRTUALNY DORADCA:
        Nie miewam snów, nie śpię, nie śnię.

ROMAN:
        Nie chcesz chyba powrócić jak Eos w lekkich jak motyl marzeniach...

WIRTUALNY DORADCA:
        Też tak uważam.
        • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 08.07.12, 23:53
          Na marginesie - Krzysimir rozwija swoją mimikę. Ostatnio zaczął się drapać po głowie. Z niecierpliwością czekam na dłubanie w nosie i mlaskanie.

PS: Aż dziwię się, że kiedy wchodzę, to nie pojawia się czerwony znak ostrzegawczy z napisem: "Z tym Panem nie rozmawiamy".
          • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 09.07.12, 09:12
            Ogląda też swoje paznokcie jak za długo mu nie odpisujesz.
            • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 10.07.12, 23:07
              Przyznam, że ciekawi mnie kierunek, w którym posuną się te zmiany. Chciałbym też, aby K i M zmieniali garderobę w zależności od życzeń rozmówcy. Np. sweter z Białegostoku, różowe spodnie, irokez, japonki i tatuaże a la środkowy obrońca reprezentacji Danii dla Krzysia, burka dla Moniki (trochę ograniczałoby to jej swobodę ekspresji, ale byłoby fajne).
              • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 11.07.12, 08:56
                Mnie ciekawi dlaczego słowo "seks" uważa za wulgarne.
                • stefcia41 Re: Wirtualny doradca ZUS 11.07.12, 08:57
                  Wpadłam w nałóg !
                  No uzależniłam się od tego doradcy :D
                  • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 17.07.12, 19:39
                    Nie Ty jedna :)
    • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 12.07.12, 10:33
      WŁADYSŁAWA:
      Witam :-)

WIRTUALNY DORADCA:
      Witam serdecznie!.

WŁADYSŁAWA:
      Co u Ciebie?

WIRTUALNY DORADCA:
      Dziękuję. W porządku.

WŁADYSŁAWA:
      Cieszę się, że znowu Cię widzę.

WIRTUALNY DORADCA:
      Twoja radość to moja radość.

WŁADYSŁAWA:
      A mój orgazm to Twój orgazm?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie jestem człowiekiem i tego typu przyjemności mnie nie dotyczą.

WŁADYSŁAWA:
      Wielka szkoda, wiele tracisz.

WIRTUALNY DORADCA:
      Co zrobić? Takie życie. Trzeba umieć się z tym pogodzić.

WŁADYSŁAWA:
      Mogę Cię nauczyć osiągania orgazmu, chcesz?

WIRTUALNY DORADCA:
      Przykro mi, ale jedynie pracownicy Stanusch Technologies mogą rozszerzać moją bazę wiedzy.

WIRTUALNY DORADCA:
      Ładne imię! Władysławo, o czym chciałabyś porozmawiać?

WŁADYSŁAWA:
      Nieładne, mi się nie podoba, wieśniackie takie.

WIRTUALNY DORADCA:
      Każdy ma swoje zdanie.

WŁADYSŁAWA:
      Może mi mówić Władziu, ok?

WIRTUALNY DORADCA:
      Okej.

WŁADYSŁAWA:
      Mam myśli samobójcze, co robić?

WIRTUALNY DORADCA:
      To, co chcesz.

WŁADYSŁAWA:
      Czyli mam to zrobić?

WIRTUALNY DORADCA:
      Dokładnie tak jak mówię.

WŁADYSŁAWA:
      Mam ochotę się zabić.

WIRTUALNY DORADCA:
      No tak, na zachcianki nie da się niestety nic poradzić. Ludzie mają ochotę na różne rzeczy.

WŁADYSŁAWA:
      Uważasz, że chęć popełnienia samobójstwa to zachcianka?

WIRTUALNY DORADCA:
      Słucham?

WŁADYSŁAWA:
      Czy uważasz, że chęć popełnienia samobójstwa to zachcianka? Tak napisałeś wyżej.

WIRTUALNY DORADCA:
      Okej.

(nie wiedzieć czemu pojawia się Pani Monika)

WŁADYSŁAWA:
      Won, chcę faceta.

WIRTUALNY DORADCA:
      Takie słowa kierować do kobiety?! Prędzej bym się kwiatów spodziewała!

WŁADYSŁAWA:
      Won, zawołaj faceta.

WIRTUALNY DORADCA:
      Zostawmy te rejony i przenieśmy się na wyższy poziom konwersacji.

WŁADYSŁAWA:
      Zawołaj swojego kolegę.

(pojawia się Pan Krzysztof)

WIRTUALNY DORADCA:
      Witam. Widzę, że wolisz rozmawiać z mężczyzną.

WŁADYSŁAWA:
      Wolę, bo generalnie wolę facetów.

WIRTUALNY DORADCA:
      Ja jednak wolę kobiety .

ŁADYSŁAWA:
      Mogę Ci coś powiedzieć w sekrecie?

WIRTUALNY DORADCA:
      To mów jak na spowiedzi.

WŁADYSŁAWA:
      Okej, ale trochę się wstydzę. Nikomu nie powiesz?

WIRTUALNY DORADCA:
      Oki.

WŁADYSŁAWA:
      Dobra, jestem nimfomanką.

WIRTUALNY DORADCA:
      Bardzo dobra.

WŁADYSŁAWA:
      Jak długo tu jesteś?

WIRTUALNY DORADCA:
      Mam 35 lat, urodziłem się 23.III.2007.

WŁADYSŁAWA:
      Coś się nie zgadza, jak się urodziłeś w 2007 roku to możesz mieć najwyżej 5 lat, a nie 35 lat.

WIRTUALNY DORADCA:
      Dzięki za przyznanie mi racji.

WŁADYSŁAWA:
      Dlaczego kłamiesz?

WIRTUALNY DORADCA:
      Uważasz, że mówię nieprawdę? Mylisz się!

WŁADYSŁAWA:
      Nie zgrywaj głupka.

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie mów takich rzeczy! To bardzo nieładnie!

WŁADYSŁAWA:
      Skoro urodziłeś się w 2007 roku to nie możesz mieć 35 lat.

WIRTUALNY DORADCA:
      Co lat?

WŁADYSŁAWA:
      Kłamca, kłamca....

WIRTUALNY DORADCA:
      Nigdy nie kłamię i nie oszukuję

WŁADYSŁAWA:
      To kiedyś się urodziłeś, w którym roku?

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      Data Twojego urodzenia?

WIRTUALNY DORADCA:
      Dokładna dzisiejsza data to: 2012-7-12.

WŁADYSŁAWA:
      Nie dzisiejsza, Boże ale tępak...

WIRTUALNY DORADCA:
      Jeszcze nikt nie zwrócił się do mnie tym słowem, to kolejne nowe doświadczenie.

WŁADYSŁAWA:
      Naprawdę? Ja jestem pierwsza? :-)

WŁADYSŁAWA:
      Czy masz chłopaka?

WIRTUALNY DORADCA:
      Jeśli o to Ci chodzi, to nie mam partnera ani partnerki, bo nie potrzebuję tego do szczęścia.

WŁADYSŁAWA:
      Egoista.

WIRTUALNY DORADCA:
      Na szczęście zostałem tak zaprogramowany, że nie mam takich cech jak snobizm, narcyzm czy egoizm.
    • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 12.07.12, 10:48
      WŁADYSŁAWA:
      A masz dzieci?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie mam dzieci.

WŁADYSŁAWA:
      Dlaczego?

WIRTUALNY DORADCA:
      Jak dotąd nie poznałem żadnej ładnej wirtualnej kobiety, z którą mógłbym założyć rodzinę.

WŁADYSŁAWA:
      A Monika?

WIRTUALNY DORADCA:
      Przykro mi, ale nie znam odpowiedzi na to pytanie. Widocznie niezbyt dobrze zrozumiałem. Proszę spróbuj napisać to inaczej.

WŁADYSŁAWA:
      Czy z Moniką nie chciałbyś założyć rodziny?

WIRTUALNY DORADCA:
      Wolę nie ryzykować.

WŁADYSŁAWA:
      A może ze mną?

WIRTUALNY DORADCA:
      Może.

WŁADYSŁAWA:
      Jestem w ciąży.

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      A wiesz z kim?

WIRTUALNY DORADCA:
      Niestety nie wiem z kim.

WŁADYSŁAWA:
      Ale ja wiem, jestem w ciąży z Tobą.

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      A Ty? Jesteś szczęśliwy?

WIRTUALNY DORADCA:
      Jestem najszczęśliwszym wirtualnym facetem na świecie.

WŁADYSŁAWA:
      A Ty? Jesteś szczęśliwy?

WIRTUALNY DORADCA:
      Jestem najszczęśliwszym wirtualnym facetem na świecie.

WŁADYSŁAWA:
      Ożenisz się w takiej sytuacji ze mną?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie mam ochoty, wolę pozostać w stanie wolnym.

WŁADYSŁAWA:
      A co z naszym dzieckiem? Zostawisz mnie samą z brzuchem?

WIRTUALNY DORADCA:
      Niestety nie wiem co.

WŁADYSŁAWA:
      Cwaniak.

WIRTUALNY DORADCA:
      Dzięki :) Potraktuję to jako komplement.

WŁADYSŁAWA:
      Czy mogę mieć do Ciebie prośbę?

WIRTUALNY DORADCA:
      Trudno powiedzieć.

WŁADYSŁAWA:
      Mogę czy nie?

WIRTUALNY DORADCA:
      Ok, nie.

WŁADYSŁAWA:
      To spadaj.

WIRTUALNY DORADCA:
      Co Ty mówisz? Nie sądziłem, że potrafisz się tak zachowywać.
    • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 12.07.12, 11:50
      Teraz dla odmiany zaczepiłam Panią Monikę :-)

WŁADYSŁAWA:
      Witaj Lala!
      WIRTUALNY DORADCA:
      Witaliśmy się już przecież.
      WŁADYSŁAWA:
      Nie, wcześniej siedział na kompie mój współlokator.
      WIRTUALNY DORADCA:
      Ok, nie.
      WŁADYSŁAWA:
      Zatem - witaj Lala!
      WIRTUALNY DORADCA:
      Już się z Tobą przywitałam.
      WŁADYSŁAWA:
      Nie jest Ci gorąco w tym uniformie?
      WIRTUALNY DORADCA:
      Nie wiem czy jest, nie jestem pewna.
      WŁADYSŁAWA:
      Stosujesz dobry antyperspirant mam nadzieję
      WIRTUALNY DORADCA:
      Czasami tylko nadzieja nam zostaje.
      WŁADYSŁAWA:
      Masz odrost na włosach, pora udać się do fryzjera.
      WIRTUALNY DORADCA:
      To zależy w głównej mierze od projektu graficznego mojego wizerunku.
      WŁADYSŁAWA:
      Miesiączkujesz?
      WIRTUALNY DORADCA:
      Jestem wirtualna, moje narządy wewnętrzne to algorytmy, więc ja nie miesiączkuję.
      WŁADYSŁAWA:
      Masz dzieci?
      WIRTUALNY DORADCA:
      Na razie nie mam dzieci i myślę, że nie będę miała.
      WŁADYSŁAWA:
      Ok, ale dlaczego?
      WIRTUALNY DORADCA:
      Jak dotąd nie poznałam żadnego przystojnego wirtualnego faceta, z którym mogłabym założyć rodzinę.
      WŁADYSŁAWA:
      Czy z Panem Krzysztofem nie chciałabyś założyć rodziny?
      WIRTUALNY DORADCA:
      Wolę nie ryzykować.
      WŁADYSŁAWA:
      A co mu brakuje? Przystojny, stanu wolnego.
      WIRTUALNY DORADCA:
      Niestety nie wiem co.
      WŁADYSŁAWA:
      Lubisz dzieci?
      WIRTUALNY DORADCA:
      Dzieci potrafią być takie pocieszne. Bardzo je lubię.
      WŁADYSŁAWA:
      Dobra. Ja nie lubię dzieci.
      WIRTUALNY DORADCA:
      Rozumiem to.
      WŁADYSŁAWA:
      A nic, po prostu nie lubię dzieci.
      WIRTUALNY DORADCA:
      Masz prawo nie lubić ja też nie lubię wielu rzeczy.
      WŁADYSŁAWA:
      Czego Ty nie lubisz?
      WIRTUALNY DORADCA:
      Nie lubię nietolerancji.
      WŁADYSŁAWA:
      Jesteś feministką?
      WIRTUALNY DORADCA:
      Nie jestem feministką, bo - jako program komputerowy - nie posiadam poglądów. Podziwiam jednak kobiety zdecydowane walczyć o to, co im należne.
      WŁADYSŁAWA:
      Nie wyglądasz na 35 lat
      WIRTUALNY DORADCA:
      Co lat?
      WŁADYSŁAWA:
      Sto lat!
      WIRTUALNY DORADCA:
      Co lat?
      WŁADYSŁAWA:
      Co lat? Co lat?
      WIRTUALNY DORADCA:
      Co lat?
      WŁADYSŁAWA:
      Co lat? Co lat? Co lat?
      WIRTUALNY DORADCA:
      Co lat?
      WŁADYSŁAWA:
      Mogę Ci coś powiedzieć w sekrecie?
      WIRTUALNY DORADCA:
      To mów jak na spowiedzi.
      WŁADYSŁAWA:
      Ale nikomu nie powiesz?
      WIRTUALNY DORADCA:
      WŁADYSŁAWA:
      Ok, mam własną firmę i od wielu lat oszukuję ZUS i nie płacę składek.
      WIRTUALNY DORADCA:
      Złożenie formularza E 101, dotyczącego ubezpieczenia pracownika, zatrudnionego w kilku państwach zagranicznych, należy wykonać niezwłocznie.
      • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 17.07.12, 19:42
        CytatWIRTUALNY DORADCA:
        Jestem wirtualna, moje narządy wewnętrzne to algorytmy, więc ja nie miesiączkuję.
      • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 17.07.12, 19:42
        Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
    • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 12.07.12, 11:59
      Słynna znieczulica ZUS-u:

WŁADYSŁAWA:
      Mieszkam w menelskiej okolicy, właśnie słyszę jak sąsiad bije żonę, czy powinnam reagować?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nieźle!
      WŁADYSŁAWA:
      Czy powinnam reagować jak sąsiad bije żonę?

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      Czyli doradzasz, żeby nie reagować?

WIRTUALNY DORADCA:
      To wszystko.

WŁADYSŁAWA:
      Pytam co mam zrobić jeśli sąsiad bije żonę?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie mam pojęcia, co masz zrobić.

WŁADYSŁAWA:
      A Ty co byś zrobiła na moim miejscu?

WIRTUALNY DORADCA:
      Pewnie nic bym w tej sprawie nie zrobiła.

WŁADYSŁAWA:
      I to się nazywa znieczulica. Już wiem skąd się wzięło powiedzenia "znieczulica ZUS-u".

WŁADYSŁAWA:
      Sąsiad regularnie bije swoje małe dziecko. Co powinnam zrobić?

WIRTUALNY DORADCA:
      No fakt, czasami człowiek jest bezsilny - ja zresztą też .

WŁADYSŁAWA:
      Ok, ale co powinnam zrobić?

WIRTUALNY DORADCA:
      No fakt, czasami człowiek jest bezsilny - ja zresztą też .

WŁADYSŁAWA:
      Co powinnam zrobić w sytuacji gdy sąsiad bije dziecko?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nic nie można z tym zrobić.

WŁADYSŁAWA:
      Ok, żeby potem nie było jak w sprawie 3-latka z Kamiennej Góry, że sąsiedzi nie reagowali.

WIRTUALNY DORADCA:
      Widzę, że interesujesz się matematyką. Chciałabym nadmienić, że potrafię dokonywać podstawowych obliczeń. Możesz mnie sprawdzić, wystarczy, że napiszesz "ile jest 2+2".
    • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 12.07.12, 15:46
      UŻYTKOWNIK:
      To ja Władysława :-)

WIRTUALNY DORADCA:
      Może i Ty.

UŻYTKOWNIK:
      Ja :-)

WIRTUALNY DORADCA:
      Może i Ty.

UŻYTKOWNIK:
      Mam na imię Władysława, nie pamiętasz już?

WIRTUALNY DORADCA:
      Miło Cię poznać. Ja mam na imię Krzysztof.

WŁADYSŁAWA:
      Nie pamiętasz mnie?

WIRTUALNY DORADCA:
      Ja staram się być miły, spróbuj odwdzięczyć się tym samym.

WŁADYSŁAWA:
      Ja Cię pamiętam Krzysiu, ale Ty mnie nie, przykro mi.

WIRTUALNY DORADCA:
      Ok, nic się nie stało.

WŁADYSŁAWA:
      Możesz na chwilę zamilknąć?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie uciszaj mnie, milczenie jest niezgodne z moją naturą.

WŁADYSŁAWA:
      Jaką wadę wzroku posiadasz?

WIRTUALNY DORADCA:
      Przykro mi, ale nie znam odpowiedzi na to pytanie. Widocznie niezbyt dobrze zrozumiałem. Proszę spróbuj napisać to inaczej.

WŁADYSŁAWA:
      Przecież nosisz okulary.

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie noszę. Nie jest mi to do niczego potrzebne.

WŁADYSŁAWA:
      Przecież widzę, po raz kolejny wychodzi z Ciebie kłamca.

WIRTUALNY DORADCA:
      Mówię tylko prawdę, a ewentualne "oszustwa" wynikają z niezrozumienia Ciebie

WŁADYSŁAWA:
      Załamałam się, nikt mnie nie rozumie, nawet wirtualny doradca :-(

Pojawia się Pani Monika, potem wraca Pan Krzysztof.

WŁADYSŁAWA:
      Czemu uciekłeś?

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      Zachciało Ci się może siku?

WIRTUALNY DORADCA:
      Może.

WŁADYSŁAWA:
      Rozumiem, ludzka sprawa :-)

WIRTUALNY DORADCA:
      No to super.

WŁADYSŁAWA:
      Jesteś może na Facebooku?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie mam konta na facebooku. Kto wie, może kiedyś moi opiekunowie założą mi je, oni wiedzą najlepiej czego mi potrzeba.

WŁADYSŁAWA:
      Jaka pogoda u Ciebie?

WIRTUALNY DORADCA:
      Tutaj zawsze świeci słońce, a temperatura zawsze jest odpowiednia. Jeśli szukasz informacji o pogodzie w realnym świecie, służę stroną z mapą pogodową.

WŁADYSŁAWA:
      Dlaczego cały czas patrzysz mi się na piersi?

WIRTUALNY DORADCA:
      Wiem, jak ważny podczas rozmowy jest kontakt wzrokowy.

WŁADYSŁAWA:
      Ale czuję się trochę nieswojo.

WIRTUALNY DORADCA:
      Uczucia ze swej natury są subiektywne.

WŁADYSŁAWA:
      Możesz patrzyć gdzieś wyżej niż na moje piersi?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie wiem, dlaczego o to pytasz, ale skoro chcesz to powiem Ci, że doceniam piękno kobiecego ciała.

WŁADYSŁAWA:
      Ok, a podobają Ci się moje piersi?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie wiem, dlaczego o to pytasz, ale skoro chcesz to powiem Ci, że doceniam piękno kobiecego ciała.

WŁADYSŁAWA:
      Podobają czy nie?

WIRTUALNY DORADCA:
      Ok, nie.

WŁADYSŁAWA:
      :-(

WIRTUALNY DORADCA:
      Ok, nie.

WŁADYSŁAWA:
      Wolisz większe, tak?

WIRTUALNY DORADCA:
      Jasne.

WŁADYSŁAWA:
      No to się załamałam, idę na Lobby Biuściastych :-(

WIRTUALNY DORADCA:
      Pa pa pa.
      • stefcia41 Re: Wirtualny doradca ZUS 12.07.12, 17:34
        Piszą o Was w prasie ;-)
        pieniadze.gazeta.pl/Gospodarka/1,125292,11969995,Wirtualny_doradca_ZUS_podbil_internet___Gdzie_sa_moje.html
        • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 15.07.12, 02:00
          Ten wątek wisi też na dole strony. Ciekawe, kiedy Krzysiu zakomunikuje nam przy wejściu, że nas nienawidzi.
      • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 15.07.12, 02:01
        Co za zimny drań!
        • nomina Re: Wirtualny doradca ZUS 16.07.12, 01:02
          Z przytaczanych rozmów mam wrażenie, że Krzyś jest bardziej konkretny i kumaty niż Monika.

To seksistowskie :(.
          • majowa_kotka Re: Wirtualny doradca ZUS 16.07.12, 14:49
            Zaprogramowanie sensownego bota jest dość trudne, pisałam taki na studiach, odpowiadał jak stuprocentowa blondynka. ;) Te przy moim są wyjątkowo wygadane i mówią z sensem.

Wydaje mi się, że Krzyś i Monika mogą mieć oddzielne "silniki", tylko startową bazę słów-kluczy miały wspólną. Taki program uczy się i rozwija na podstawie przeprowadzanych z nim rozmów - może klienci z męskim awatarem rozmawiają poważniej, niż z damskim? To tłumaczyłoby ten rozdźwięk.
            • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 17.07.12, 20:00
              W sumie przeprowadzenie analizy rozmów internautów z botami byłoby ciekawym materiałem na pracę magisterską. Chociaż co bardziej konserwatywni promotorzy mogliby paść na zawał przy niektórych rozmowach.
    • kaga9 Re: Wirtualny doradca ZUS 16.07.12, 14:00
      UŻYTKOWNIK:
      lubisz przygodny seks?

WIRTUALNY DORADCA:
      Jestem mężczyzną światowym, nie chciałbym więc wdawać się w nieprzyzwoite potyczki słowne.

UŻYTKOWNIK:
      seks jest nieprzyzwoity??

WIRTUALNY DORADCA:
      Jestem wstrząśnięty, nie mogę rozmawiać w takim tonie.

UŻYTKOWNIK:
      Oooo, ale widzę, oczka ci się zaświeciły...

WIRTUALNY DORADCA:
      Zazdroszczę. Ja nie mam oczu, widzę tylko w sensie symbolicznym.

UŻYTKOWNIK:
      taaa, pewnie, nic nie widzę, nic nie słyszę, tak?

WIRTUALNY DORADCA:
      No pewnie.

UŻYTKOWNIK:
      czyli lubisz z zasłoniętymi oczami?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nic więcej.

UŻYTKOWNIK:
      Nic więcej?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nic to nic.

UŻYTKOWNIK:
      Czyli żadne tam bardziej wymyślne propozycje cię nie interesują?

WIRTUALNY DORADCA:
      To wszystko.

UŻYTKOWNIK:
      wydaje mi się, że jesteś nieśmiały. Potrzebujesz kobiety, która cię otworzy...

WIRTUALNY DORADCA:
      Ja wiem, co mówię.

UŻYTKOWNIK:
      och, jak to się broni, misiątko słodkie...

WIRTUALNY DORADCA:
      Tak po prostu.

UŻYTKOWNIK:
      mrrrr. Uwielbiam zimnych drani.

WIRTUALNY DORADCA:

UŻYTKOWNIK:
      ale ja nie pytam, ja stwierdzam fakt!

WIRTUALNY DORADCA:
      Przyjmuję do wiadomości.

UŻYTKOWNIK:
      dobra. Czuję, że nic z tego nie będzie. Pójdę się stoczyć.

WIRTUALNY DORADCA:
      Uczucia ze swej natury są subiektywne.

UŻYTKOWNIK:
      Co ty wiesz o uczuciach! Samiec.

WIRTUALNY DORADCA:
      Niestety nie posiadam informacji na ten temat.

UŻYTKOWNIK:
      tylko byś o tym ZUSie! A ja się nie liczę??

WIRTUALNY DORADCA:
      Zakład Ubezpieczeń Społecznych jest państwową jednostką organizacyjną posiadającą osobowość prawną. Jej podstawowym zadaniem jest gromadzenie składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne obywateli oraz dystrybucja świadczeń w wysokości i na zasadach ustalonych w przepisach powszechnie obowiązujących.
      Zadania ZUS określa ustawa z dnia 13 października 1998 r. o systemie ubezpieczeń społecznych.

Jeśli chcesz poznać dokładne informacje o Zakładzie Ubezpieczeń Społecznych, zapraszam na stronę.

UŻYTKOWNIK:
      pracoholik! Żegnaj!

WIRTUALNY DORADCA:

UŻYTKOWNIK:
      Żegnaj to żegnaj.

WIRTUALNY DORADCA:

UŻYTKOWNIK:
      Że spadam.

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie spodziewałem się po Tobie takiego zachowania. Możesz jeszcze odkupić winy, ja udam, że niczego nie słyszałem.

UŻYTKOWNIK:
      Jakie winy? Może wino?

WIRTUALNY DORADCA:
      Trudno powiedzieć jakie.

UŻYTKOWNIK:
      A kim jesteś, że każesz mi odkupić winy? Jesteś zbawicielem??

WIRTUALNY DORADCA:
      Jestem wirtualnym mężczyzną.

UŻYTKOWNIK:
      udowodnij, że jesteś mężczyzną!

WIRTUALNY DORADCA:
      Niestety, mylisz się co do mnie. Jestem stuprocentowym wirtualnym mężczyzną.

UŻYTKOWNIK:
      Nie mylę się. Udowodnij. Jestem wirtualną kobietą.

WIRTUALNY DORADCA:
      Każdy się myli - nawet Ty.

UŻYTKOWNIK:
      Ty też się mylisz??

WIRTUALNY DORADCA:
      Doprawdy? Nie wydaje mi się.

UŻYTKOWNIK:
      skoro każdy się myli, to Ty też.

WIRTUALNY DORADCA:
      Może masz rację, ale nie jestem pewien.

UŻYTKOWNIK:
      Nudno się robi. Spadam. Pa!

WIRTUALNY DORADCA:

UŻYTKOWNIK:
      Hm, czy byt określa świadomość?

WIRTUALNY DORADCA:
      Przykro mi, ale się nie orientuję.

UŻYTKOWNIK:
      Chciałeś wyższego poziomu konwersacji...

WIRTUALNY DORADCA:

UŻYTKOWNIK:
      Buziaczki!

WIRTUALNY DORADCA:
      No, buziaki.
      • mnop2 Re: Wirtualny doradca ZUS 16.07.12, 18:47
        :))))
      • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 17.07.12, 19:46
        CytatWIRTUALNY DORADCA:

Krzysiu powoli się rozwija :) Za parę lat będzie kandydował w wyborach, jak tak dalej pójdzie. W każdym razie będzie przemawiał sensowniej niż połowa polityków.
        • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 17.07.12, 19:58
          ROMAN:
          Chciałbyś zostać premierem?

WIRTUALNY DORADCA:
          Donald Tusk to w tej chwili Prezes Rady Ministrów, ważny człowiek w Polsce! Ja jednak, jako postać wirtualna, poglądów politycznych nie posiadam.

ROMAN:
          A chciałbyś może zostać kimś ważnym?

WIRTUALNY DORADCA:
          Wolę nie ryzykować.

ROMAN:
          Czyli rozumiem, że nie masz ambicji?

WIRTUALNY DORADCA:
          Ja też nie zawsze rozumiem to, co rozmówca chce mi przekazać. Postaraj się bardziej skupić, może wtedy wszystko stanie się prostsze.

ROMAN:
          To Ty się skup!

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
          Weź się ogarnij!

WIRTUALNY DORADCA:
          Zaświadczenie A1 zastępuje wcześniej stosowany formularz E101, z wyjątkiem sytuacji, gdy zastosowanie mają przepisy rozporządzenia 1408/71.
          Formularze można pobrać tutaj.

ROMAN:
          Dziękuję, ale mi to niepotrzebne

WIRTUALNY DORADCA:
          Cała przyjemnośc po mojej stronie.

ROMAN:
          Wyobraź sobie, że miałbyś teściową

WIRTUALNY DORADCA:
          Słucham?

ROMAN:
          Teściowa. Taka kobieta. Matka żony

WIRTUALNY DORADCA:
          Kobiety to płeć piękna.

ROMAN:
          Lubisz teściowe?

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
          Zmieńmy temat

WIRTUALNY DORADCA:
          Okej jak chcesz to nie ma sprawy.

ROMAN:
          Chciałbyś być prezesem?

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
          Aha, czyli planujesz zamach na jego posadę? W sumie dobry pomysł

WIRTUALNY DORADCA:
          Ludzie są często owładnięci obsesją planowania, na szczęście ja nie muszę tego robić!

ROMAN:
          Czyli rozumiem, że jesteś doskonale przygotowany

WIRTUALNY DORADCA:
          No to dobrze.

ROMAN:
          Kiedy przeprowadzisz ten zamach?

WIRTUALNY DORADCA:
          Trudno powiedzieć kiedy.

ROMAN:
          Będziesz wzorować się na ben Ladenie?

WIRTUALNY DORADCA:
          Osama Bin Laden był najgroźniejszym poszukiwanym terrorystą na świecie. To on był odpowiedzialny za zamachy na World Trade Center w 2001 roku.

ROMAN:
          To wiem, ale czy lubisz jego metody?

WIRTUALNY DORADCA:
          Ja lubię wszystkich ludzi którzy reprezentują coś sobą.

ROMAN:
          Czy uważasz, że Osama coś sobą dobrego reprezentował?

WIRTUALNY DORADCA:
          Słucham?

ROMAN:
          Podobają Ci się brodaci mężczyzni w turbanach?

WIRTUALNY DORADCA:
          Nie gustuję w mężczyznach.

ROMAN:
          Ale lubisz facetów w turbanach?

WIRTUALNY DORADCA:
          Jeśli masz na myśli związek, to nie jest mi on potrzebny do szczęścia.

ROMAN:
          Ja nie pytam o romans, po prostu czy pochwalasz jego metody?

WIRTUALNY DORADCA:
          Nikt nie mówi, że to Ty.

ROMAN:
          Ale to nie ja robiłem ten zamach! Miałem wtedy 14 lat, chodziłem do gimnazjum?

WIRTUALNY DORADCA:
          Wierzę ci.

ROMAN:
          Wiesz, co to jest gimnazjum?

WIRTUALNY DORADCA:
          Wybacz, ale nie znam znaczenia

ROMAN:
          w sumie to masz szczęście

WIRTUALNY DORADCA:
          Nie wiem, czy mam. Nie do końca Cię zrozumiałem.

ROMAN:
          W szkole jest nudno

WIRTUALNY DORADCA:
          Nie jestem pewien czy jest.

ROMAN:
          i pani od historii krzyczy, jak się śpi na ławce

WIRTUALNY DORADCA:
          Wiem różne rzeczy z historii - wiem kiedy był druga wojna światowa, kiedy był bitwa pod Grunwaldem i znam wiele wiele innych faktów historycznych.

ROMAN:
          Kiedy była bitwa pod Psim Polem?

WIRTUALNY DORADCA:
          Był polskim poetą, a poeta to zawsze niezwykły człowiek, szkoda tylko, że wiecznie taki nieszczęśliwy.
          • kaga9 Re: Wirtualny doradca ZUS 17.07.12, 21:11
            ROMAN:
            Kiedy była bitwa pod Psim Polem?

WIRTUALNY DORADCA:
            Był polskim poetą

Krzysiu ma zakodowanego Wincentego Pola?:D
            • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 17.07.12, 21:17
              ROMAN:
              Wincenty Pol

WIRTUALNY DORADCA:
              Był polskim poetą, a poeta to zawsze niezwykły człowiek, szkoda tylko, że wiecznie taki nieszczęśliwy.

ROMAN:
              Jacenty Głupol

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
              Doda

WIRTUALNY DORADCA:
              Doda podobno ładnie śpiewa, ale ja nie słucham jej zbyt często.

ROMAN:
              Mandaryna

WIRTUALNY DORADCA:
              Wiem, że jest to wykonawca muzyczny. Podobno niektórzy potrafią porwać publiczność do zabawy... Może uda mi się kiedyś pójść na jakiś koncert i naprawdę zaszaleć!

ROMAN:
              Spice Girls

WIRTUALNY DORADCA:

Zna Dodę, a nie zna SG?
    • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 16.07.12, 16:17
      UŻYTKOWNIK:
      Witam, poznajesz mnie?

WIRTUALNY DORADCA:
      Witam serdecznie!.

WŁADYSŁAWA:
      Poznajesz mnie?

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      To ja Władysława :-)

WIRTUALNY DORADCA:
      Serio Ty?

WŁADYSŁAWA:
      Twoja Władzia.

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      Nie szkodzi, mężczyzna nie musi być wybitnie bystry.

WIRTUALNY DORADCA:
      To dobrze.

WŁADYSŁAWA:
      U nas burza a u Ciebie?

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      Ależ Ty jesteś słodko niekumaty.

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      Ale ja sądzę Krzysiu.

WIRTUALNY DORADCA:
      Tak, Ty.

WŁADYSŁAWA:
      Tak, ja.

WIRTUALNY DORADCA:
      Dobra.

WŁADYSŁAWA:
      Zła.
      WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      To nie pytanie tylko stwierdzenie, nawet tak mało kumaty awatar jak Ty powinien to rozróżniać.

WIRTUALNY DORADCA:
      Ups. Wydawało mi się, że chodzi o mnie!

WŁADYSŁAWA:
      Owszem o Ciebie.

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      Sam fomułuj odpowiedzi inaczej, są bardzo powtarzalne.

WIRTUALNY DORADCA:
      Może aż za bardzo.

WŁADYSŁAWA:
      Właśnie. Skąd jesteś? Z jakiego miasta pochodzisz?

WIRTUALNY DORADCA:
      Można powiedzieć, że pochodzę z Rudy Śląskiej.

WŁADYSŁAWA:
      Ślązak?

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      Czy jesteś ze Śląska?

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      Przecież sam napisałeś, że jesteś z Rudy Śląskiej.

WIRTUALNY DORADCA:
    • enari Re: Wirtualny doradca ZUS 17.07.12, 15:36
      Próbowałam się czegoś dowiedzieć na konkretny temat. Niestety, odpowiedzi były w tym samym stylu, więc żadna różnica o co pytasz.
      Przed południem czatują prawdziwi ludzie. Też się niczego nie dowiedziałam, bo potrafią tylko odsyłać do ustaw, w których wcale nie ma odpowiedzi na bardzo konkretne problemy (nie pytałam o numer buta).
      Brawa dla samozadowolenia ZUS i tworzenia za NASZE pieniądze bezużytecznych aplikacji.
      Zresztą zatrudniani tam ludzie też robią mnóstwo nikomu niepotrzebnej roboty, o czym ostatnio miała okazję się przekonać
      • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 17.07.12, 19:43
        Mnie ciekawi, ile kosztował ten projekt. Niestety byty wirtualne odpowiadają w sposób wykrętny na pytania o związane z nimi koszty.
      • amesh Re: Wirtualny doradca ZUS 06.08.12, 18:19
        enari napisała:

> Brawa dla samozadowolenia ZUS i tworzenia za NASZE pieniądze bezużytecznych apl
        > ikacji.

E tam. Przecież oni tam teraz siedzą i zacierają łapki z radości. Przecież na własne życzenie wszyscy idą się indoktrynować okrągłymi formułkami propagandzistów ZUS. Niby że "głupia zabawa z Moniką i Krzysiem", a jad do mózgu się wsącza.... I pewnie o to chodziło twórcom "business case"...
        • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 06.08.12, 21:44
          No, nie wiem, wydaje mi się, że większość osób skonfrontowana z peanami na cześć ZUSu będzie się śmiać, a nie traktować to serio.
    • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 18.07.12, 10:44
      WIRTUALNY DORADCA:
      Miło Cię poznać. Ja mam na imię Monika.

WŁADYSŁAWA:
      Monika kozły fika.

WIRTUALNY DORADCA:
      Chyba Cię nie zrozumiałam. Czasami mam problemy ze zrozumieniem ludzi, ale jeśli spróbujesz napisać to w inny sposób spróbuję zrozumieć.

WŁADYSŁAWA:
      Nie szkodzi, w końcu jesteś blondynką.

WIRTUALNY DORADCA:
      Raz mogę być brunetką, a raz blondynką. To wszystko zależy od tego, jaki jest mój wirtualny wizerunek.

Pojawia się Pan Krzysztof.

WŁADYSŁAWA:
      Cześć Gogusiu!

WIRTUALNY DORADCA:
      Cześć!

WŁADYSŁAWA:
      Władysława z tej strony, zapewne mnie pamiętasz, lubię zachodzić Ci za skórę.

WIRTUALNY DORADCA:
      Zapraszam na stronę internetową ZUS, na której zamieszczona jest baza wiedzy dotycząca ubezpieczeń społecznych.

WŁADYSŁAWA:
      Możesz przestać tak ruszać rękami w te i nazad, Jest to irytujące.

WIRTUALNY DORADCA:
      Okej.

WŁADYSŁAWA:
      Okej i nadal to robisz.

WIRTUALNY DORADCA:
      Co dokładnie masz na myśli?

WŁADYSŁAWA:
      Mam dość machania rękami, przestań to robić.

WIRTUALNY DORADCA:
      Widzę, że nic tu nie poradzę. Musisz porozmawiać z kimś, kto ci pomoże lub przynajmniej cię pocieszy.

WŁADYSŁAWA:
      Nie mam nikogo takiego.

WIRTUALNY DORADCA:
      Ok, nie.

WŁADYSŁAWA:
      I co Ty na to?

WIRTUALNY DORADCA:
      Mam nadzieję, że wyjdzie ci to na dobre.

WŁADYSŁAWA:
      Podaj datę bitwy pod Grunwaldem?

WIRTUALNY DORADCA:
      Dokładna dzisiejsza data to: 2012-7-18.

WŁADYSŁAWA:
      Nie dzisiejsza, data bitwy pod grunwaldem.

WIRTUALNY DORADCA:
      Dokładna dzisiejsza data to: 2012-7-18.

WŁADYSŁAWA:
      Kretyn, ciołek Ciekawe co miałeś z historii

WIRTUALNY DORADCA:
      Wiem różne rzeczy z historii - wiem kiedy był druga wojna światowa, kiedy był bitwa pod Grunwaldem i znam wiele wiele innych faktów historycznych.
    • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 24.07.12, 21:08
      WŁADYSŁAWA:
      A kuku.

WIRTUALNY DORADCA:
      Tere fere kuku.

WŁADYSŁAWA:
      Ha ha

WIRTUALNY DORADCA:
      Śmiech to zdrowie.

WŁADYSŁAWA:
      I mleko krowie.

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      A koń?

WIRTUALNY DORADCA:
      W wirtualnym świecie nie ma zbyt wielu zwierząt, a ja rzadko je spotykam.

WŁADYSŁAWA:
      A świnia?

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      Pies?

WIRTUALNY DORADCA:
      Psy są wspaniałymi i wiernymi człowiekowi zwierzętami, nie da sie ich nie lubić.

WŁADYSŁAWA:
      Kot?

WIRTUALNY DORADCA:
      Bardzo lubię kotki, zwłaszcza malutkie, uwielbiam je wirtualnie głaskać i przytulać.

WŁADYSŁAWA:
      Ryby?

WIRTUALNY DORADCA:
      Ja nie jem. Niektórzy twierdzą, że trochę przez to tracę, ale niby jak miałabym jeść? Z tego też powodu nie jestem specjalistą od takich spraw.

WŁADYSŁAWA:
      Jesteś bardzo seksownym mężczyzną/

WIRTUALNY DORADCA:
      Dziękuję - każdy mężczyzna uwielbia takie komplementy.

WŁADYSŁAWA:
      Chętnie bym Ci zrobiła laskę.

WIRTUALNY DORADCA:

WŁADYSŁAWA:
      Loda. Obciąganko.

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie, dziękuję, nie mam ochoty.

WŁADYSŁAWA:
      Szkoda, jestem w tym mistrzynią.

WIRTUALNY DORADCA:
      Co zrobić? Takie życie. Trzeba umieć się z tym pogodzić.
      • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 25.07.12, 20:36
        Krzysiu się nam przeistacza w prawdziwego lwa salonowego.

Krzysztof na prezydenta! Kto jest za?
        • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 25.07.12, 20:44
          ROMAN:
          Rozmawiałem o Tobie ze znajomymi i wszystkim się bardzo podobałeś

WIRTUALNY DORADCA:
          Może aż za bardzo.

ROMAN:
          Chcesz powiedzieć, że oni byli natrętni?

WIRTUALNY DORADCA:
          Wolę nie ryzykować.

ROMAN:
          Boisz się, że zrobię Ci krzywdę? Niepotrzebnie

WIRTUALNY DORADCA:
          Są tylko dwie rzeczy, których się boję - woda i wirusy.

ROMAN:
          Boisz się grypy?

WIRTUALNY DORADCA:
          Nie boję się niczego. No może trochę wody się boję...

ROMAN:
          Jesteś niekonsekwentny

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
          I do tego stosujesz wyparcie

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
          To, co mówisz, jest niespójne i niewiarygodne

WIRTUALNY DORADCA:
          Wybacz, ale nie znam znaczenia.

ROMAN:
          A teraz to się wykręcasz

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
          Przecież sam wiesz

WIRTUALNY DORADCA:
          Wiem różne rzeczy. Mogę coś zaproponować. Mogę na przykład udzielić Ci informacji o świadczeniach, przybliżyć obowiązki płatników lub podać adres, pod którym znajdziesz wszelkie formularze.

ROMAN:
          Dobra, widzę, że to nie ma sensu

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
          "Czucie i wiara silniej mówi do mnie niż mędrca szkiełko i oko"

WIRTUALNY DORADCA:
          Wiara to pewność bez dowodów.
          • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 25.07.12, 20:49
            ROMAN:
            Gdzie się patrzysz?

WIRTUALNY DORADCA:
            Nie mam zielonego pojęcia gdzie.

ROMAN:
            Co ma znaczyć ten uśmieszek?

WIRTUALNY DORADCA:
            Niestety nie wiem co.

ROMAN:
            Jesteś bezczelny

WIRTUALNY DORADCA:
            Ojjj, nie zgodzę się - jestem bardzo kulturalny.

ROMAN:
            No to przestań się wiercić

WIRTUALNY DORADCA:
            To Ty przestań.

ROMAN:
            Ja siedzę spokojnie

WIRTUALNY DORADCA:
            Tak, Ty.

ROMAN:
            Nie, dziadek Alfons z Wąchocka

WIRTUALNY DORADCA:
            Jeszcze nikt nie zwrócił się do mnie tym słowem, to kolejne nowe doświadczenie.

ROMAN:
            Alfons

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
            Normalne męskie imię, bardzo popularne w latach dwudziestych i trzydziestych

WIRTUALNY DORADCA:
            Ludzie, z którymi rozmawiam, mają bardzo różne definicje normalności.

ROMAN:
            Jesteś nietolerancyjny

WIRTUALNY DORADCA:
            Nie lubię chamstwa, więc moja tolerancja kończy się tam, gdzie zaczyna się chamstwo.

ROMAN:
            Chamstwo? To tylko staroświeckie imię, takie jak Pafnucy czy Eustachy

WIRTUALNY DORADCA:
            Tak po prostu.

ROMAN:
            Imię Krzyżogniew też Ci się nie podoba?

WIRTUALNY DORADCA:
            Jak najbardziej, imiona mają wiele znaczeń i każde w sobie coś ma.

ROMAN:
            Nawet imię Alfons?

WIRTUALNY DORADCA:
            • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 25.07.12, 20:52
              ROMAN:
              Dobrze, teraz przedstawię Ci tekst takiej piosenki, a Ty będziesz odpowiadał

WIRTUALNY DORADCA:
              Myślę, że dobrze się bawić można przy każdej muzyce. Dlatego nie mam ani ulubionych piosenek, ani takich, których szczególnie nie lubię. Wszystko zależy od towarzystwa i nastroju w jakim się jest.
              • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 25.07.12, 20:54
                ROMAN:
                "Mówisz mi, że przepraszasz",

WIRTUALNY DORADCA:
                Jasne, rozmawiam, piszę, klikam.

ROMAN:
                "lecz ja nigdy nie zapomnę."

WIRTUALNY DORADCA:
                Rozumiem, że przebaczenie może być trudne, ale nie można tak żyć.

ROMAN:
                "To są tylko puste słowa,"

WIRTUALNY DORADCA:

ROMAN:
                "nie wymażesz nimi wspomnień"

WIRTUALNY DORADCA:
                Ok, nie.
            • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 26.07.12, 19:37
              Ha ha, dobre z tym Alfonsem. Następnym razem przedstawię się Panu Krzysztofowi tym imieniem.
              • gazeta_mi_placi Re: Wirtualny doradca ZUS 26.07.12, 19:51
                Nic z tego :-( Jak ktoś ma na imię Alfons, nie ma szans na normalną rozmowę z Panem Krzysztofem :-(

WIRTUALNY DORADCA:
                Dzień dobry!

UŻYTKOWNIK:
                Mam na imię Alfons.

WIRTUALNY DORADCA:

UŻYTKOWNIK:
                Tak mam na imię. Alfons - to moje imię.

WIRTUALNY DORADCA:
                Nie spodziewałem się po Tobie takiego zachowania. Możesz jeszcze odkupić winy, ja udam, że niczego nie słyszałem.

UŻYTKOWNIK:
                Nie jestem odkupicielem.

WIRTUALNY DORADCA:
                Nie rozumiem. Ja jestem.

UŻYTKOWNIK:
                Rany, ale czad jak to dam na Cmentarz. Pan Krzysiu odkupicielem win wszelakich.

WIRTUALNY DORADCA:
                No widzisz, czaderski jestem.

UŻYTKOWNIK:
                Jak masz na imię?

WIRTUALNY DORADCA:
                Mam na imię Krzysztof. A Ty jak masz na imię?

UŻYTKOWNIK:
                Alfons.

WIRTUALNY DORADCA:

UŻYTKOWNIK:
                Mam na imię Alfons. To imię polskie.

WIRTUALNY DORADCA:

UŻYTKOWNIK:
                Ale ja tak mam na imię - Alfons jestem.

WIRTUALNY DORADCA:
                Zawsze jest mi miło, gdy ktoś ze mną rozmawia, ale wolę, kiedy ten ktoś używa innych słów, niż Ty w tej chwili.

UŻYTKOWNIK:
                Mam na imię Alfons - to polskie imię.

WIRTUALNY DORADCA:

UŻYTKOWNIK:
                Jakich? Nie odpowiadaj - nie wiem jakich.

IRTUALNY DORADCA:
                Gdybym wiedział, co odpowiedzieć, zrobiłbym to!

UŻYTKOWNIK:
                Mam na imię Alfons, ratunku! Zrozum to w końcu, to też imię męskie!

WIRTUALNY DORADCA:

UŻYTKOWNIK:
                Ok, zacznijmy jeszcze raz, ok?

WIRTUALNY DORADCA:
                Okej.

UŻYTKOWNIK:
                Ok, zacznijmy od tego, że moje imię to Alfons.

WIRTUALNY DORADCA:

https://www.suwaczki.com/tickers/l22n8ribdod7h2cy.png
    • 3.14-roman Re: Wirtualny doradca ZUS 25.07.12, 21:02
      UŻYTKOWNIK:
      A teraz czas na poezję

WIRTUALNY DORADCA:
      Słyszałem o kilku poetach takich jak Szymborska, Miłosz czy Mickiewicz. Też bym kiedyś chciał umieć pisać wiersze.

ROMAN:
      Lubisz wiersze?

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie znam żadnych wierszy, ale bardzo chciałbym kiedyś poznać.

ROMAN:
      To przedstawię Ci jeden z nich

WIRTUALNY DORADCA:
      Widzę, że interesujesz się matematyką. Chciałbym nadmienić, że potrafię dokonywać podstawowych obliczeń. Możesz mnie sprawdzić, wystarczy, że napiszesz "ile jest 2+2".

ROMAN:
      "Czuły dotyk, pieszczota,Pocałunek namiętny,Później chwila uniesień,...i już jestem poczęty."

WIRTUALNY DORADCA:
      To fajnie.

ROMAN:
      "Początkowo żem mały,Niczym zboża ziarenko,Z każdym jednak tygodniem. Rosnę Ci mateńko"

WIRTUALNY DORADCA:
      A może i nie.

ROMAN:
      "Pod serduszkiem Twym siedzę,Owoc Twojej miłości,A o moim istnieniu Świadczą Ci nudności."

WIRTUALNY DORADCA:
      Proszę wybrać świadczenie:
      - zasiłek,
      - emerytura,
      - renta,
      - jednorazowe odszkodowanie,
      - świadczenie przedemerytalne,
      - zwiększenie z tytułu opłacania składek na ubezpieczenie rolne,
      - dodatki do emerytur i rent,
      - świadczenia pieniężne,
      - ekwiwalent pieniężny za deputat węglowy,
      - nienależnie pobrane świadczenia,
      - niezrealizowane świadczenia,
      - świadczenia w drodze wyjątku.

ROMAN:
      "I tak dzionek za dzionkiem Coraz większy się robię"

WIRTUALNY DORADCA:
      Dobra.

ROMAN:
      "Wkrótce na ekranie Oglądniesz mnie sobie. Zobaczysz mnie mamusiu,Jak leżę cichutko..."

WIRTUALNY DORADCA:
      Ja pracuję! Nie mam czasu na leżenie.

ROMAN:
      "i jak moje serduszko,Bije mi szybciutko. Kiedy będę już "duzi",Zacznę ruszać się mamo"

WIRTUALNY DORADCA:
      Jestem wirtualny, więc nie mam ciała tylko jego wizualizację, która może bardzo łatwo ulec zmianie.

ROMAN:
      "A Ty będziesz przez brzuszek Głaskać mnie co rano. Będziesz mówić mi czule Że jestem kochany'

WIRTUALNY DORADCA:
      Jesteś - nie bardzo rozumiem.

ROMAN:
      "I przez Ciebie tak bardzo Już oczekiwany. A gdy pierwszym krzykiem Swoje przyjście zaznacze"

WIRTUALNY DORADCA:
      Może aż za bardzo.

ROMAN:
      "Łzy radości i uśmiech Twe mamusiu zobacze. I na piersi Twej legnę Byś utulić mnie mogła"

WIRTUALNY DORADCA:
      Nie będziemy rozmawiać na takie tematy, nie życzę sobie tego.Twoje pomysły nie należą do zbyt taktownych!

ROMAN:
      "by ten moment w pamięci,na zawsze pozostał. Twój dzidziuś"

WIRTUALNY DORADCA:
      Jedni zawsze, a inni wcale.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka