Dodaj do ulubionych

Wybory na Warniji 2006

10.11.06, 20:05
To łuż niydługo, jidziem na wybory. Psianknie w radio poziedzieli. Namalujmy
sami swój region i jidzmy na wybory, coby potam z ciystym sumnieniem
krytykować. Bo jakie mamy prawo krytykować jeśli nie bierzem łudziału w
wyborach. To wybzieramy tero Samorządowców co bandó noma posłuszni i bandó ło
noju walcyć i bandó mondrzy i rozważni w swoich decyzjach i bandó tyż strzec
naszygo dziedzictwa i dbać ło to, jek ło swoje.
Wybzierz Warnijo szlachetnych i gospodarnych gburów !
Szczajść Woma Boże.
Obserwuj wątek
    • tralala33 Re: Wybory na Warniji 2006 10.11.06, 20:58
      Adyć tam pójda na te wybory no ziecie, ze szczyrnego serca Woma poziem - nie
      lejduje ma sia to blokowanie. To jek kedajś 'Głosowali jak chcieli, a wybrali
      kogo mieli'.
      • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 10.11.06, 21:08
        A jo mom kłopot, bo ni mam kandydata takiego swojego , prawego. Kraków to
        łogromne mniasto, a każdy kandydat ma cosik na karku. Ciajzko wybrać, bo jek to
        ma dobre , to tamto szpetne. Nie jestem przekonana do tych ludzi.
        Do łostatniej sili trzymam głos.
        • tralala33 Re: Wybory na Warniji 2006 10.11.06, 22:36
          Nie zaboczta ło ciszy przedwyborczej smile No forum noma na te dwa dni nie zamnkó
          abo?
          • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 11.11.06, 21:11
            No cisza, cisza
            Ale namawiać na wybory trza. Jutro jidziem z kuzynecką , a potam fajrujem przy
            zinku.
            • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 16:49
              Gajowy, tak trzymam kciuki.
              • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 18:06
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3730821.html
                • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 19:07
                  już wiemy 33 % ludności glosowało.
                  Czytaliście , glosy kosztowały i 10 zł i 20 zł i nawet 100zł.
                  Jeszcze godzinka i bedziemy wiedzieć.
                  • tralala33 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 19:39
                    W Łostynie noziency ludzi głosowało
                    miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,3730664.html
                    • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 19:51
                      Wydaje mi się , ze własnie wsie i małe miasteczka pilnuja głosowań, bo to oni
                      czują ich władzę najbardziej. W dużych miastach mniej. Tak w Kolobrzegu ,
                      wszyscy glosowali rodzinnie, bo się wszyscy tam znają.
                      Czytałam , ze jest w Polsce taka wieś na lubelszczyźnie co 80% ludności glosuje
                      i to w wielkich emocjach. Cała wieś jest zaangażowana wspólnie.
                      • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 19:53
                        Ja byłam i zaglosowałam na poprzedniego prezydenta i na swoją znaną radną.
                        Oj , bardzo duże wzięcie mieli dziś pijaczki z dowodem , oni za jaboleczka
                        zagłosują i paczkę papierosów. Zawsze się cieszą z takich wyborów.
                        • bpkw Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 19:57
                          Glosowalismy z Pania malzonka po godz.16.00; w lokalu bylo duzo glosujacych. Mam
                          nadzieje, ze frekwencja do 10.00 znacznie "podskoczy".
                          Oddalismy glosy na tego samego kandydata na prezydenta i do sejmiku, ale na rozne
                          listy kandydatow na radnych.
                          W domu panuje jednak zgoda... smile))
                          • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:08
                            Bpkw - tez głosowałam na poprzedników
                        • tralala33 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 19:58
                          m poszła łobaczyć bez łokno - eszcze ludzie jido głosować. Psiańć mninut
                          majó smile
                          A pamiętacie drugą turę wyborów prezydenckich Wałęsy z Kwaśniewskim? No jó tego
                          nigdy nie zabocza. Łuż prazie ósma buła tak siedzimy, w tylewizor ślypsia
                          wpatrujemy, naroz łomot łokrutny za dźwierzy słychać. To noju stojśiad, co do
                          łostatniej mninutki bził sia z myślami, wyleciół z doma, po schodach łubu dubu
                          i do ty komisji bez podworko pobieg. Zdążył no do dziś nie ziam czy łon na
                          Wałęsę czy na Kwaśniewskiego zagłosował smile))
                        • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:02
                          Komisje zamykamy
                          • tralala33 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:03
                            Tu mowam kandydatów
                            wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/geoWojewodztwo.html?id=280000
                            wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/geoWojewodztwo.html?id=120000
                            wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/geoWojewodztwo.html?id=140000
                            wybory2006.pkw.gov.pl/
                            a jutro abo dzień potam bando wyniki. Tak łuciekam smile
                          • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:04
                            Mamy wyniki Warszawy
                            druga tura będzie między Marcinkowskim a Hanią GRONKIEWICZ Walc
                            • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:06
                              Jacek Majchrowski 43% w Krakowie
                              • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:07
                                Olsztyn - no kto ?
                                • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:10
                                  jeje, jak pomalutku idzie internet.
                                  • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:14
                                    Tylko Warszawe pokazują, i wywiady i debaty, a my ta inna Polska to chyba
                                    zapomniani.
                                    • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:15
                                      wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/geoKraj.html
                                      Ta stronka cięzko się otwiera, prawie wogóle

No tak znamy wybory Warszawiaków, co dalej z nami ?
                                      • tralala33 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:17
                                        Tero pewnie siuła ludzi tamoj chce wleźć. Poczkamy do jutra.
                                      • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:20
                                        Myślicie , że pokażą wyniki w innych miastach ?
                                        Nic tylko Warszawa, Warszawa da sie lubić wink
                                        • tralala33 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:21
                                          Pokażo - o punocy wink
                                          • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:23
                                            To nie ładnie ze strony mediów , że tylko Warszawe pokazują i komentują.
                                            Nie ładnie , że nie myślą o innych miastach Polski.
                                            • tralala33 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:25
                                              Jo, jenygo dnia mogó sią gwołt zdziwić. Łoni tamoj siedzo jek w wieży z kości
                                              słoniowej.
                                              • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:27
                                                To mnie jadozi, bo tylko sibzie zidzó - Zielgachna Warsawka !
                                            • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:25
                                              No łobacz Tralala jek nas traktują. Komu łóni tó audycje podają tlo Warszawie ,
                                              no jek ich lejdować ?
                                              Godajó , godajó bez sensu.... czkam na wyniki , a na ich godke.
                                              Jek jo nie lubia tych godek i komentarzy.
                                              • tralala33 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:27
                                                Trza radyjo załończyć.
                                              • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:28
                                                Ciagle powtarzają to samo, ciagle ło Warsawie , nowet przewidują wyniki za dwa
                                                tygodnie , kiedy mym nie wiemy nic ło swoich wyborach.
                                                No łobaczmy tera na wyborców Marka Borowskiego.....
                                                • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:29
                                                  No i zakónczyli na jedynce , tero poziedzieli co musim przejść na jinny kanał
                                                  tvp3
                                                  To sia przenosze
                                                  • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:30
                                                    eszcze sto tysiency reklam i łuż bandzie program
                                                  • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:31
                                                    Na FO cytołam co wygroł Małkowski, coby znoczyło , że następne cztyry lata
                                                    bandzie i Majchrowski i Małkowski , cyli wsystko po staremu
                                                  • tralala33 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:32
                                                    rita100 napisała:

> Na FO cytołam co wygroł Małkowski, coby znoczyło , że następne cztyry lata
                                                    > bandzie i Majchrowski i Małkowski , cyli wsystko po staremu
                                                    Niech żywi nie tracą nadziei - ja poczekam na oficjalne wyniki smile))
                                                  • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:35
                                                    Nie lejduje Ci sia Majchrowski ?
                                                    W Krakowie mimo grzechów Majchrowskiego nie było godniejszego. Ziysz co
                                                    przeważyło szale na Majchrowskiego - to co walczy ło ziemie, które chca noma
                                                    zabrać różne zakony.
                                                  • tralala33 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:31
                                                    To i jó łuciekam - może tamoj coś ło Polsce prowincjonalnej poziedzo wink
                                                  • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:32
                                                    Tak , tyz licze na tyn prowincjonalny kanał - tlo nie ziem cy mym tu w Krakowie
                                                    badzie ło Krakowie , a łu woju ło Łolstynie.
                                                  • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 20:39
                                                    No tak , Białystok ma preferwncje przez jednego kandydata.
                                                    Nie trzeba bylo takiego wystawić w Olsztynie , byloby glośno , a oto chodziło.
                                                    Białystok jest w mediach smile
                                                  • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 12.11.06, 21:08
                                                    Może Gajowy co zięcej pozie ?
                                                  • gajowy555 Re: Wybory na Warniji 2006 13.11.06, 13:49
                                                    No jó. Łuż poniedziałek i we radyju mało co godajó, tak ziency ogólnie. Waidomo
                                                    co łu noju Małkowski wygroł i Platforma do Sejmiku, tlo nie zim jek poszczególni
                                                    kandydaci. Jano moze do ziecora poziedzó.
                                                    Tak bandziewa czkoć...
                                                  • gajowy555 Re: Wybory na Warniji 2006 13.11.06, 14:04
                                                    Wyniki z godz. 14:00
                                                    Prezydent- Olsztyn, Małkowski 51,7 %
                                                    Elbląg, Słonina ponad 58%
                                                    Sejmik - PO : 10 radnych , PIS: 6 ,Po prostu Olsztyn: 5, Lewica i Demokraci 4
                                                    radnych.
                                                  • tralala33 Re: Wybory na Warniji 2006 13.11.06, 21:35
                                                    No ta stronka to sia cołkiem zbiesiła. Eszcze rachujo te głosy?
                                                    wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/geoWojewodztwo.html?id=280000
                                                  • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 13.11.06, 21:37
                                                    Joj, tak sia rozspsiewałam co zaboczyłam ło wyborach.
                                                    No tak łu noju bandó ci sami, choć bandzie druga tura prezydencka.
                                                    Łu woju cytała co Małkowski dalyj bandzie cy chceta cy nie chceta.
                                                    Jek Tralala mózi wszyski po staremu łod nowa.
                                                    Tak tlo nie ziemy cy Gajowy je zadowolony ?
                                                  • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 14.11.06, 20:18
                                                    To znamy łuż wyniki. Łolstyn całkowicie po wyborach, tlo w Krakowie bandzie
                                                    druga tura. I tu zaszła zmniana. Weno dzisioj rano podjeżdza afto i wychodzi
                                                    moja dawna radna. Patrze ksiójżka w rence i na mnie naciera.
                                                    - Dziankuje, dziankuje, dostałam sie wszędzie, ciajżko buło, ale jestem.
                                                    - Moje gratulacje - łodpoziadam
                                                    I tu naczeły sia łuściski, radość i gratulacje. Tero dopsiero zaczeła gadać co
                                                    mi leży na syrcu. A to że Rynek Krakowski rozkopany, a to , że drogi ciągle
                                                    nieprzejezdne. A tak w ogole to poziedziałam co mym tu som łod krytyki, a łona
                                                    poziedział co je od roboty, a nie łod politykowania.
                                                    No ale nojważniejsze to łona przyniosła mi ksiójżke z dedykacją i łuż woma
                                                    pokazuje na łobrazecku.
                                                    schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=94&pos=110
                                                    Mniło znać swoją radnó. No jó. Rychtycznie mniło.
                                                    Ale to ni wsystko, bo godała Woma co zaszła zmniana.
                                                    A to z tej przyczyny, co sia łokazało, że szpetnie głosowałam na
                                                    Majchrowskiego. Łokazało sia co Terlecki z PiS je z mojej dzielnicy, i nie
                                                    tylo, bo łon mnieszka pare ulic dalej. Tak musi być nasz prezydent z
                                                    dzielinicy - goda radna. Tak zienc radykalnie zmnieniam poglądy na pisowskie i
                                                    do szturmu przystępujemy z hasłem Prezydent z Prokocimia. Tak jek cztyry lata
                                                    tymu Rokita był prezydentyem z Nowej Huty. No jó, to ci zabazia smile
                                                  • rita100 Re: Wybory na Warniji 2006 14.11.06, 20:19
                                                    Eszcze Tralala doziedziałam sia co bandzie market pod płytó Rynku i to
                                                    łogromny. Ryzykowne prace zostały zrobione i odwrotu ni ma. Tam wszystko pod
                                                    ziamnó wybetonowane. To bandzie łogromne podziemne mniasto.
                                                    Może nie takie jakie Wieliczka, ale łobaczym. Może jednak nie bandzie tak
                                                    szpetnie, przy takiej dzisiejszej technicznej nowoczesności. Pamnientasz jeki
                                                    szum był kiedy budowali galerie pod samym Dworcem Głównym, przy zabytku ? A
                                                    dzisioj fejn to ziglónda i wszyscy chwalą.
                                                    Tak Tralala, niech Łolstyn nie bandzie taki bojaźliwy i wystraszony. Można
                                                    wszystko psianknie skomponować.
                                                    Krytykować je najłatwiej.
                                                    Pamnientasz, jó łuż godałam, co pewnien malarz namolawał akt i jek familija
                                                    zaczeła krytykowąć, to łoddali łobraz do poprawki malarzowi i po psianknym
                                                    łobrazie łostała tlo pamnieńć ło łobrazie, chto jinny kupsił łod ranki. Tak se
                                                    debatujcie ło kinie Kopernik , a wybzierzecie nagorszy wariant. Tak to zawdy
                                                    je.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka