Dodaj do ulubionych

czego/kogo sluchamy - part 4

07.10.06, 17:58
Steve Lacy "Brion Gysin Songs".
Slucham tej plyty od kilku dni. Czy ktos ja zna?
Obserwuj wątek
    • miles9 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 07.10.06, 19:05
      Przyszła ochota na
      Grateful Dead - Blues for Allah
      • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 07.10.06, 19:23
        Grant Green "Feelin' the spirit", z młodziutkim Hancockiem (płyta z roku 1962).
        Na bębnach Billy Higgins. Pięć standardów muzyki gospel (plus bonus).
        Smakowite, rzeczywiście czują!

Pozdrawiam!
        • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 07.10.06, 23:24
          Grant Green "Grantstand", 1961. Grant Green na gitarze, "Brother" Jack McDuff na
          org. Hammonda, Yusef Lateff na saks. tenorowym, Al Harewood na bębnach. Nr 3,
          "Blues in Maud's flat", to soczysty blues, idealny na tę godzinę. Oj, dużo
          bluesa dzis będzie!

Pozdrawiam!

• winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 08.10.06, 14:16
            McCoy Tyner "The real McCoy" z roku 1967. Joe Henderson na tenorze, Ron Carter
            i Elvin Jones w sekcji. Dynamit!

Pozdrawiam!
            • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 08.10.06, 17:33
              John Coltrane "The Prestige Recordings" na 8 plytach.
              • libl Re: czego/kogo sluchamy - part 4 08.10.06, 17:56
                John Coltrane "Heavyweight Champion. The Complete Atlantic Recordings" na 7
                płytach smile
                • pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 08.10.06, 21:15
                  last exit "iron path"
                  • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 08.10.06, 22:59
                    zachecony przez winomana siegnalem po Granta Greena-Feelin'the Spirit...smile
                    • jan.kran Re: czego/kogo sluchamy - part 4 08.10.06, 23:50
                      Ja słucham uspakajającego szumu zmywarki...
                      Pochorobowy ból głowy nie daje mi posłuchać muzyczkisad
                      • ewce1 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 09.10.06, 16:12
                        Kazumi Watanabe - 2004 - Mo Bop II,
                        a zaraz potem Kazumi Watanabe - 2006 - Mo Bop III,
                        Taki japoński Mike Stern. Bardzo przyjemne.
                        • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 09.10.06, 21:16
                          "Korowodu" Grechutysad ['] ['] [']...
                          • miles9 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 09.10.06, 21:49
                            U mnie też Marek Grechuta - Magia obłoków.
                            Bardzo smutna wiadomość.
                            [*]
                            • jan.kran Re: czego/kogo sluchamy - part 4 09.10.06, 22:51
                              Ja też Grechuty... Cały dzień.
                              • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 00:13
                                "Savane" -ostatniego lp wielkiego ALI FARKA TOURE...dopiero przed chwila dotarla
                                do mnie kolejna smutna wiadomoscsad Ali Farka zmarl 07.03.2006... (!!!) ...az do
                                dzisiaj nie mialem o tym pojecia...zegnam ten nie najlepszy dzien sluchajac
                                genialnego desert bluesa "Beto"...Zegnaj,Ali Farka...['] ['] [']
                                • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 19:51
                                  Nie mam nic Grechuty, choc lubie jego piosenki.
                                  U mnie smutna, przepiekna muza Andersona
                                  i moj ukochany utwor "By Many Names".
                                  • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 20:41
                                    dzis slucham jednej z najpiekniejszych plyt nagranych dla Tzadika...SHMUTSIGE
                                    MAGNATEN-ANTHONY COLEMAN PLAYS GEBIRTIG...solo piano...plyta nagrana na zywo w
                                    Krakowie podczas Festiwalu Kultury Zydowskiej...w Synagodze Kupa...koncert
                                    rozpoczal sie o polnocy...5 lipca tego roku...przy ulicy Miodowej na krakowskim
                                    Kazimierzu...niedaleko miejsca,w ktorym przyszedl na swiat Mordechaj
                                    Gebirtig-znakomity zydowski kompozytor,ktory nie przezyl Holocaustu...slucham
                                    tej plyty,zachwycony i nie moge odzalowac,ze pojawilem sie na Festiwalu dopiero
                                    3 dni pozniej...na koncercie Szalom na Szerokiej...znakomita plyta-polecam
                                    wszystkim!!!
                                    • pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 20:49
                                      wspominając z opóźnieniem marka grechutę z braku jego nagrań słucham "księgi
                                      deszczu" ossiana. w tamtym składzie grało dwóch muzyków grających wcześniej w
                                      anawie. [*]
                                      • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 20:57
                                        Leon Thomas "Blues and the Soulful Truth".
                                        To jest blues!
                                • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 21:26
                                  pharoah napisał:

> "Savane" -ostatniego lp wielkiego ALI FARKA TOURE...dopiero przed chwila
                                  dotarl
                                  > a
                                  > do mnie kolejna smutna wiadomoscsad Ali Farka zmarl 07.03.2006... (!!!) ...az
                                  do
                                  > dzisiaj nie mialem o tym pojecia...zegnam ten nie najlepszy dzien sluchajac
                                  > genialnego desert bluesa "Beto"...Zegnaj,Ali Farka...['] ['] [']

Ja do dzisiaj nie mialam pojecia o tym muzyku, a teraz prosze,
                                  tez slucham tej plyty smile
                                  • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 21:47
                                    szybko kupilas te plytesmilepozdr.Faraon
                                    • ewce1 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 22:03
                                      Jorgos Skolias i Bogdan Holownia "...tales".
                                      • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 22:05
                                        ewce1 napisała:

> Jorgos Skolias i Bogdan Holownia "...tales".
                                        Zazdroszcze Ci...z checia bym posluchal...
                                        • ewce1 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 22:07
                                          pharoah napisał:

> ewce1 napisała:
                                          >
                                          > > Jorgos Skolias i Bogdan Holownia "...tales".
                                          > Zazdroszcze Ci...z checia bym posluchal...

Tez sobie zazdroszcze, nielatwo bylo zdobyc. "Little Wing" wysmienite! Inne "hity" tez.
                                        • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 22:23
                                          Klezmorim "Variety stomp".

A potem, zainspirowany przez foxy, Leon Thomas smile)

Pozdrawiam!
                                          • ewce1 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 22:27
                                            Nie wiem czy to zbieg okolicznosci, ale u mnie tez dzis goscil Leon Thomas z tej samej plyty. A kawalek "Gypsy Queen" wysluchalam chyba z piec razy! Rewelacyjny!
                                            • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 22:28
                                              LEON THOMAS RULES!!!
                                              • libl Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 22:32
                                                Max Roach Archie Sheep "The Long March"
                                                • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 22:35
                                                  libl napisał:

> Max Roach Archie Sheep "The Long March"
                                                  >
                                                  o libl sie przebudzil... widze,ze ta plyta cieszy sie ostatnio duza
                                                  popularnoscia...smile
                                                  • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 22:51
                                                    ja sobie slucham Eugene'a Chadbourne'a i jego plyty "Boogie with the
                                                    Hook"...Eugene gra tej jesieni koncert w Polsce,ale nie pamietam juz gdzie...
                                                  • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 10.10.06, 23:47
                                                    a teraz slucham Franka Andersona z Hamidem Drake'm i Adamem Rudolphem...utwor
                                                    sie nazywa"By Many Names"... jest takze moim ulubionymsmile
                                                  • pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 11.10.06, 21:21
                                                    osjan "koncert w trójce"
                                                    dawno ich nie słuchałem, a teraz mnie wzięło smile
                                                  • ewce1 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 11.10.06, 21:28
                                                    A mnie tez dzis wzielo na starocie. Rok 1972 - Carlos Santana z Buddy Milesem "Live!", a potem na dokladke "Caravanserai" - to jedna z czesciej sluchanych przeze mnie plyt za mlodu. Czuje sie jakby mi lat ubylo.
                                                  • kossace Re: czego/kogo sluchamy - part 4 12.10.06, 00:31
                                                    Cuong Vu - Come Play With Me
                                                    wykonawca ten chodzi za mną z paroma płytami cały czas i muszę powiedzieć, że
                                                    cholera coraz bardziej mi sie podoba smile
    • sztuka.latania Re: czego/kogo sluchamy - part 4 12.10.06, 20:16
      Dyskutowałam ostatnio z moim nauczycielem saksofonu (A. Wendtem) o Janie
      Garbarku i polecił mi, żebym posłuchała jakichś jego początkowych płyt -
      zwłaszcza polecił mi "My song" i "Belonging" - i tego słucham smile

pozdrawiam serdecznie smile
    • kod_kreskowy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 12.10.06, 20:35
      The Cinematic Orchestra @ Montreux Jazz Festival 2001
      • miles9 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 12.10.06, 20:38
        Miles Davis - Sketches of Spain
        • ewce1 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 13.10.06, 20:11
          OREGON - Live At Yoshi's 2002. Bardzo pieknie i nastrojowo zaczyna mi sie ten weekend.
          • libl Re: czego/kogo sluchamy - part 4 13.10.06, 21:05
            Mal Waldron, Jeanne Lee, Toru Tenda "Travellin' in Soul-Time. Live from Tokyo,
            Nagasaki and Kobuchizawa." Boże, jaka piękna płyta! Jesienny wieczór i głos
            Jeanne Lee. Cudowne, piękne, smutne.
            • libl Re: czego/kogo sluchamy - part 4 13.10.06, 21:39
              libl napisał:

> Mal Waldron, Jeanne Lee, Toru Tenda "Travellin' in Soul-Time. Live from Tokyo,
              > Nagasaki and Kobuchizawa." Boże, jaka piękna płyta! Jesienny wieczór i głos
              > Jeanne Lee. Cudowne, piękne, smutne.

Jeszcze raz to samo, nie uwolnię się od tej muzyki przez najbliższą jesień.
              Teraz najpiękniejszy z całej płyty "White Road", z którym siłą rażenia może się
              równać chyba tylko "Doll of the Bride."
              • ewce1 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 13.10.06, 21:49
                Libl, tak pieknie piszesz o tej plycie, ze nie sposob sie skusic. Natychmiat mobilizuje wszystkie sily, zeby tego posluchac smile

U mnie ta czesc wieczoru z bluesem w wykonaniu Steviego Ray Vaughana - Blues At Sunrise.
                • ewce1 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 13.10.06, 21:51
                  Chcialam powiedziec, ze nie sposob sie NIE skusic, oczywiscie.
                  • kossace Re: czego/kogo sluchamy - part 4 13.10.06, 22:39
                    a ja cały czas... Cuong Vu..., rewelacja!!! i polecam...
                    • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 13.10.06, 23:26
                      ORNETTE LIVES!!!!!!Sound Grammar!!!!
                      • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 14.10.06, 00:01
                        A ja jechałem samochodem i słuchałem Wielkiej Mszy c-moll Mozarta. Wybaczycie?

Pozdrawiam!
                        • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 14.10.06, 00:11
                          winoman napisał:

> A ja jechałem samochodem i słuchałem Wielkiej Mszy c-moll Mozarta. Wybaczycie?
                          >
                          > Pozdrawiam!
                          Ja Ci nie wybacze!!!sprawiles wlasnie,ze wylaczylem Ornette'a i siegam na polke
                          po Mozarta...przy takiej muzyce bede dzis zasypial...smile Pozdrawiam!!!
                      • patjopek Re: czego/kogo sluchamy - part 4 14.10.06, 00:04
                        Wrocilam wlasnie wczoraj z zagranicy.Jak dobrze byc znowu wkraju.Jak dobrze byc
                        znowu na tym foru .Slucham aktualnie Pata Metheny.Kogo mialabym sluchac.Bardzo
                        fajowo byc znowu z Wami.Mam nadzieje,ze mnie tu ktos pamieta.Chcialabym byc
                        czesciej teraz z wami.
                        • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 14.10.06, 00:14
                          patjopek napisała:

> Wrocilam wlasnie wczoraj z zagranicy.Jak dobrze byc znowu wkraju.Jak dobrze byc
                          > znowu na tym foru .Slucham aktualnie Pata Metheny.Kogo mialabym sluchac.Bardzo
                          > fajowo byc znowu z Wami.Mam nadzieje,ze mnie tu ktos pamieta.Chcialabym byc
                          > czesciej teraz z wami.
                          Ja Cie pamietam...smile Mysle,ze znajdzie sie ktos jeszczesmileCzekam na Twoje
                          postysmile"Fajowo",ze znow jestes z nami...smilez dzezowym pozdrowieniem(idacy wlasnie
                          spac)Faraonsmile
                          • patjopek Re: czego/kogo sluchamy - part 4 14.10.06, 00:22
                            Dzieki.Nawt nie wiesz jak mnie to cieszy.Bede pisac tu z wielka
                            przyjemniscia.Tez pozdrawiem.Dobranocsmile
                            • patjopek Re: czego/kogo sluchamy - part 4 14.10.06, 00:27
                              Ale na razie nie pisze juz nic,bo czytm wasze posty.Jak ciekawe jest to
                              wszystko.A ja mam troche zaleglosci.
                              • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 14.10.06, 01:10
                                A ja właśnie z wielką przyjemnością słucham ... ciszy. Nie ma mnie u siebie,
                                nie ma tu moich płyt, tak naprawdę to żadnych płyt tu nie ma. Mogę posłuchać
                                ciszy, a zasypiając (tak, idę już spać, pora dla mnie nienormalna, ale raz na
                                miesiąc chyba mogę?) posłucham sobie w myślach Modern Jazz Quartetu, który z
                                Beaux Arts Quartetem gra "Sketch" Johna Lewisa. To jeden z tych utworów, które
                                znam na pamięć. Nie tylko każdą nutę, ale każdy dźwięk, każde skrzypnięcie,
                                każdy oddech muzyka! Bas Percy Heatha brzmi mi w środku głowy, fortepian Lewisa
                                jest tuż przy uchu, wibrafon Milta przy drugim, perkusja Conniego jest wszędzie,
                                a kwartet smyczkowy gra prosto z nieba. Pewnie nie uwierzycie, ale tego kawałka
                                słucham już blisko 40 lat i wciąż mną wstrząsa. Rano też mną wstrząśnie, bo tak
                                gra mi też budzik w mojej komórce smile)

Dobranocnie pozdrawiam, pozdrawiacko dobranoczę!
                        • kossace Re: czego/kogo sluchamy - part 4 14.10.06, 21:35
                          patjopek napisała:

> Wrocilam wlasnie wczoraj z zagranicy.Jak dobrze byc znowu wkraju.Jak dobrze
                          byc
                          > znowu na tym foru .Slucham aktualnie Pata Metheny.Kogo mialabym sluchac.Bardzo
                          > fajowo byc znowu z Wami.Mam nadzieje,ze mnie tu ktos pamieta.Chcialabym byc
                          > czesciej teraz z wami.

patjopek, ja Cię też pamiętam, jak miło..., welcome back!!!
                    • ewce1 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 14.10.06, 12:27
                      kossace napisał:

> a ja cały czas... Cuong Vu..., rewelacja!!! i polecam...

Dzieki kossace, swietna muza, bardzo swieze brzmienia. Wysluchalam "Come Play With Me", "Bound" i "It's Mostly Residual" i jestem pod wielkim wrazeniem.
                      • sztuka.latania Re: czego/kogo sluchamy - part 4 14.10.06, 15:12
                        Jak zawsze energetyzujący Frank Sinatra, wzięłam jego płytę do pracy, bo chodząc
                        po domu cały czas nuciłam "They can't take that away" (uwielbiam!) i "New York,
                        new York" wink
                        Poza tym wziełam jeszcze Maćka Sikały "Asaf" i Ptaszyna i Miśkiewicza
                        "Altissimonica".

Wyobrażcie sobie, że grałam wczoraj na koncercie (z okazji 60-lecia szkoły), a
                        obok mnie siedział i grał Maciek Sikała (absolwent mojej szkoły muzycznej) - od
                        razu trema mnie złapała wink Niesamowite wrażenie siedzieć tak blisko, gdy gra
                        solówkę ... mmm ....

pozdrawiam
                      • kossace Re: czego/kogo sluchamy - part 4 14.10.06, 21:33
                        ewce1 napisała:

> kossace napisał:
                        >
                        > > a ja cały czas... Cuong Vu..., rewelacja!!! i polecam...
                        >
                        > Dzieki kossace, swietna muza, bardzo swieze brzmienia. Wysluchalam "Come Play
                        W
                        > ith Me", "Bound" i "It's Mostly Residual" i jestem pod wielkim wrazeniem.

dzięki, Ewce, cieszę się, ze mogłem pomóc w eksploracji nowych jazzowych
                        brzmień..., no ale jakby Ci tu powiedzieć została Ci jeszcze jedna płyta "Cuong
                        Vu - Pure (2000)", z racji że czasu mało i czasu szkoda..., wiesz co masz
                        robić..wink
                        pozdr
    • jan.kran Re: czego/kogo sluchamy - part 4 14.10.06, 21:55
      Ja też patjopka pamętamsmile)) Witaj !
      • kossace Re: czego/kogo sluchamy - part 4 14.10.06, 23:05
        Schweizer-Anderson-Drake
        Jazzfestival Willisau, Switzerland
        August 29, 2004 (afternoon)
      • patjopek Re: czego/kogo sluchamy - part 4 15.10.06, 15:21
        O! Dzieki wielkie naprawde!Nie spodziewalam sie takiego odzewu!Jak bardzo sie
        ciesze!!!smileJa sobie wlasnie slucham takiej wokalistki India.Arie.Zna z Was ktos
        ja?Moze powiecie,ze to nie jest jazz,ale dla mnie to wykonawczyni smooth
        jazzowa,a taka muze lubie najbardziej.
        • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 15.10.06, 17:31
          Znam jej ostatnia plyte "Testimony". Lubie tez taka muzyke.
          Dlaczego nie?
          • patjopek Re: czego/kogo sluchamy - part 4 16.10.06, 18:58
            Stinga sluchamsmile
            • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 16.10.06, 21:48
              KABALABA 1974-koncert Art Ensemble Of Chicago i Muhala Richarda Abramsa z
              festiwalu w Montreaux...masakrasmile
              • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 16.10.06, 22:04
                a traz wizyta w Leverkusen 1999r-gra Pharoah Sanders!!!
    • fnoll Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.10.06, 02:47
      Enrico Rava "Full of life" - bez wiadra kawy o tej porze świetny motyw do
      usypiania, a tak ogólnie to sympatycznie, na luzie
      • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.10.06, 10:36
        Wieki nie sluchana plyta - "Head Hunters" H.H.
        • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.10.06, 17:37
          slucham Faraonowego klasyka "Upper Egypt" w wykonaniu dzialajacej na przelomie
          lat 60-tych i 70-tych grupy MC 5...o tym zespole mowi sie,ze oprocz Iggy Pop&
          The Stooges byli jednym z najwazniejszych protoplastow punk rocka...z "Upper
          Egypt" nawet sobie niezle radza smiletaka ciekawostkasmile
          • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.10.06, 17:43
            a teraz The Dirty Dozen Brass Band-w sam raz do spania-tez sobie
            wybrales,Faraon... najlatwiej jest zasnac przy muzyce Ornette'asmile juz siegam po
            "Sound Grammar."...a moze lepiej po "Free Jazz"?
    • jan.kran Re: czego/kogo sluchamy - part 4 19.10.06, 01:01
      Relaxin' with the Miles Davis Quintet
      Steamin' with the Miles Davis Quintet
      Workin' with the Miles Davis Quintet
      Cookin' with the Miles Davis Quintet

Mimo niemiłych wspomnień związanych z tymi płytami słucham z przyjemnościąsmile
      • koss.ania Re: czego/kogo sluchamy - part 4 19.10.06, 01:06
        A to ciekawe i poniekad chyba paradoksalne.. z tymi wspomnieniami Kraniku..
        u mnie snuje sie cisza....ludzie śpia jak susly..zastanwiam sie jaka nute
        zapuscisc sobie do snu..
        pozdr.
        • pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 19.10.06, 13:24
          był nawet taki wątek "czego słuchamy do snu" smile
          a ja słucham (nie do snu) płyty "jitte" tymański yass ensemble. po dłuższym
          niesłuchaniu smakuje pysznie, a tye szykuje drugą płytę, tym razem z korkiem na
          saksofonie - yes, yes, yes smile
    • jazzpunk Re: czego/kogo sluchamy - part 4 19.10.06, 15:25
      Hank Mobley "Soul Station"
      "Workout"
      • sztuka.latania Re: czego/kogo sluchamy - part 4 19.10.06, 17:32
        Nie wzięłam ze sobą płyt wychodząc, ale na szczęście mam internet, więc słucham
        audycji w Jazz Radiosmile miło się słucha trzeba przyznać!

pozdrawiam
    • miles9 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 19.10.06, 18:32
      Fela Kuti- Open & Close
      • kossace Re: czego/kogo sluchamy - part 4 19.10.06, 22:27
        John Coltrane - Expression (1967)
        • pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 19.10.06, 22:35
          w związku z awarią karty dźwiękowej w komputerku słucham trochę zapomnianych
          (niesłusznie) płyt. aktualnie: james ashen "live in cafe kulturalna", a
          wcześniej: wiosna "prima aprilis"
    • fnoll nowa płyta Dhafer'a Youssef'a !!!! 20.10.06, 02:53
      "Divine Shadows"

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo mama!
      • jan.kran Re: nowa płyta Dhafer'a Youssef'a !!!! 20.10.06, 11:10
        Davisa , You're Under Arrest.

A co do niemiłych wspomnien... mój ex w ramach podziału majątku zabrał całą
        płytotekę , dobrze ponad tysiąc CD , niektóre dość rzadkie i trudne do
        odzyskania.
        M.in. takie które dostałam od Niego w prezencietongue_outPPP . Taki lajf smile))
        Kran
        • fnoll Re: nowa płyta Dhafer'a Youssef'a !!!! 21.10.06, 16:04
          a kto daje i odbiera ten się w piekle poniewiera

howgh
    • masaladosa Re: czego/kogo sluchamy - part 4 20.10.06, 21:24
      'unreachable station' davisa z petem cosey'em
      koncert z tokyo z 73 roku
      daje jakies pojecie o tym jak moglaby wygladac wspolpraca davisa z hendrixem
      bo cosey gral troche w stylu mistrza
      poza tym foster na bebnach i michael henderson na basie
      james mtume forman perkusjonalia
      a w ogole koncert wspanialy-wariacki choc publicznosc dosc malo ekspresyjna

mdosa
      • jasiek_natolin Re: czego/kogo sluchamy - part 4 20.10.06, 22:25
        Mike Patton śpiewa sobie na Dylanowskiej płycie Jamie'ego Safta - "Ballad of a
        thin man"... Ojej...Przypominają się odległe czasy,kiedy słuchałem Faith No
        More. Łza się w oku kręci...
        • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 21.10.06, 02:44
          Marek Grechuta "Pełna dyskografia", 15 płyt, około 19 godzin muzyki, za jedyne
          229 zł w Empikach. Chyba po raz pierwszy pochwalę Pomaton.

Pozdrawiam!
        • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 21.10.06, 19:11
          jasiek_natolin napisał:

> Mike Patton śpiewa sobie na Dylanowskiej płycie Jamie'ego Safta - "Ballad of a
          > thin man"... Ojej...Przypominają się odległe czasy,kiedy słuchałem Faith No
          > More. Łza się w oku kręci...
          Tez tego slucham...Swietna plyta,genialny utwor...Przypominaja sie odlegle
          czasy.kiedy sluchalem Dylana...smile
          • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 21.10.06, 19:53
            pharoah napisał:

> jasiek_natolin napisał:
            >
            > > Mike Patton śpiewa sobie na Dylanowskiej płycie Jamie'ego Safta - "Ballad
            > of a
            > > thin man"... Ojej...Przypominają się odległe czasy,kiedy słuchałem Faith
            > No
            > > More. Łza się w oku kręci...
            > Tez tego slucham...Swietna plyta,genialny utwor...Przypominaja sie odlegle
            > czasy.kiedy sluchalem Dylana...smile

Tez sluchalam kiedys namietnie Dylana, teraz rzadko smile
            Utwor piekny, zreszta "Highway 61 Revisited" to byla dobra plyta.
            Safta bede szukac.
            • jasiek_natolin Re: czego/kogo sluchamy - part 4 22.10.06, 09:46
              Cała płyta jest taka sobie,ale w t6ym utworze interpretacja Pattona ma w sobie
              wulkaniczną moc.
            • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 22.10.06, 10:15
              Światosław Richter gra sonatę fortepianową "Wielką" G-dur Piotra Czajkowskiego.

Pozdrawiam!
    • koss.ania Re: czego/kogo sluchamy - part 4 21.10.06, 13:23
      Wczesniej Bill Laswell - Trojan Dub Massive, a teraz The Cracow Klezmer Band -
      Sanatorium Under The Sign Of The Hourglass (tzadik)
    • koss.ania Re: czego/kogo sluchamy - part 4 21.10.06, 15:46
      a teraz Vandermark- Six for Rollinssmile
    • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 22.10.06, 13:18
      Światosław Richter gra "Obrazki z wystawy" Modesta Musorgskiego.

A w kolejce już rozgrzewa palce Oscar Peterson: płyty 4-6 z boxu wydanego przez
      Pablo. Dziś dzień pianistów!

Pozdrawiam!
      • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 23.10.06, 22:11
        Augustus Pablo...krol instrumentu o nazwie melodyka...malo to ma wspolmego z
        jazzem,ale slucha sie wspaniale...smile
        • jan.kran Re: czego/kogo sluchamy - part 4 23.10.06, 23:56
          Ja też mało jazzowo... Theodore Bikel. Kolega mi podrzucił.
          Do dziś nie wiedziałam o Jego istnieniu . Austriak , pochodzenia żydowskiego.
          Głównie śpiewa ale też grał w kilku filmach i seriach m.in. Star Trek smile
          Śpiewa w jidisz , po hebrajsku , pięknie po francusku.

en.wikipedia.org/wiki/Theodore_Bikel

de.wikipedia.org/wiki/Theodore_Bikel
          • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 24.10.06, 00:29
            A u mnie wciąż Grechuta, jednak 15 płyt, każda po kilka razy, to jest sporo
            muzyki ... A przed snem (czyli za jakieś 2 godziny) puszczę sobie Parkera,
            dawno go nie słuchalem.

A jeśli już pojawił się temat Parkera ... Jakoś tak mam, że gdy go słucham, to
            cała reszta staje się mało istotna, równie dobrze mogłoby ich wszystkich nie być
            (nie będę wymieniał, bo dożywotniego bana dostanę smile) ). Przecież w jego
            szesnastotaktowej solówce jest więcej muzyki niż w godzinie grania większości
            innych muzyków.

Spytacie, dlaczego w takim razie dawno go nie słuchałem? Ano dlatego, że
            słuchając go mam ochotę wywalić wszystkie (no dobrze, niemal wszystkie) płyty
            innych muzyków ...

I jeszcze jedno. Od dobrych 20 lat szukam nagrania Parkera, prawdopodobnie z
            wczesnych lat 40-tych, z jakimś większym zespołem. Jest to blues, trzy minuty,
            z wokalistą śpiewającym coś w rodzaju "Hello little girl, do you remember me?" i
            z absolutnie genialnym, króciutkim solem Parkera. Miałem to kiedyś na taśmie,
            bez żadnego opisu. Ma ktoś z Was jakieś skojarzenia?

Swoją drogą to były czasy. Jedna strona płyty trwała trzy minuty i trzeba było
            zmieścić tam wszystko, co się miało do zagrania. Nie ma dziś tak
            skoncentrowanej, tak esencjonalnej muzyki ...

Pozdrawiam!
    • lan.kwai.fong Ciepły Wieczór feat. Honorata Kożuchowska 24.10.06, 03:06
      Właśnie słucham od kilku dni i nie mogę wyjść z podziwu, że są tak mało znani.
      Lubię wiele wokalistek, ale głos Honoraty jest po prostu czymś więcej niż tylko
      głosem, płynącym melanholijnie ponad spokojnymi, wieczornymi harmoniami zespołu
      Ciepły Wieczór...

Info:
      www.niezla-agentka.pl/?dzial=koncerty&fun=pokaz_kategorie&id_kategorii=77
      Niesamowite!

LKF

• jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 24.10.06, 10:15
        Dave Douglas "Meaning and mystery".
    • miles9 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 27.10.06, 12:32
      Słucham Rona Cartera,
      muzyki z jego oficjalnej strony
      w necie,ciekawa strona i do tego
      piękna muza !
      • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 27.10.06, 20:46
        Faraon nie jazzowy: "Nothing comparess 2U"Sinead O'Connor...swietny
        kawalek,napisany przez Prince'a...sorry,ale mam dzis ochote na tzw.pop
        music...za chwile poleci Terence Trent D'Arby i jego niesmiertelne"Sign Your
        Name Across My Heart"i "Delicate"...(uwielbiam!)potem Tanita Tikaram"Twist in my
        Sobriety",a potem Beyonce & Sean Paul,India.Arie,Outkast,Sade,Dire Straits...co
        tam jeszcze...Foreigner,Simply Red i ...nie boje sie tego napisac...zespol
        Europe"The Final Countdown"-rozpracowalem ten numer ostatnio na
        klarnecie...masakra!!!swietnie sie to gra...taka muzyke tez lubie...smile ale
        "okolo polnocy" obiecuje siegnac po Monka,a potem Trane,Sun
        Ra,Ornette,Brotzmann,Pharoah...Free Jazz w natarciu!!!!a tymczasem Emanuelle
        Beart spiewa piosenke z filmu "8 kobiet" Francoisa Ozona...pozdr.\faraon
        • jan.kran Re: czego/kogo sluchamy - part 4 27.10.06, 23:47
          Zappy słucham smile))))
        • jan.kran Re: czego/kogo sluchamy - part 4 27.10.06, 23:48
          Faraon podziwiam za odwagętongue_outPP Jak następnym razem będę słuchać ABBY to się
          przyznamsmile
          Słuchałam niedawno ale się krępowałam napisaćsmile)))
          Kran
    • jan.kran Re: czego/kogo sluchamy - part 4 28.10.06, 12:27
      Ja słucham Kronos Quartet, Black Angels. Junior mi podrzucił. Grają bez ładu i
      składu ale mnie się podobasmile))
      • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 28.10.06, 16:41
        Barbara Dennerlein "Hot stuff". Świetne organy Hammonda i "foot pedal bass",
        zwłaszcza w "Killer Joe". Faraon pewnie powiedziałby, że masakra, dla mnie
        raczej dynamit.

Pozdrawiam!
        • tes555 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 28.10.06, 23:17
          desafinado - w 3 wersjach... poezja
          • patjopek Re: czego/kogo sluchamy - part 4 29.10.06, 09:51
            Slucham sobie Brada i Pata.Spotkalo sie dwoch geniuszy.
            • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 29.10.06, 14:38
              Momo Wandel Soumah-muzyk,ktorego pewnie bym nie poznal,gdyby nie to forum...ktos
              go kiedys polecal...grozny sukinsynsmileniesamowity jest...
              • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 29.10.06, 21:29
                Barbary Dennerlein ciąg dalszy, tym razem "Junkanoo", z Donem Aliasem, Randy
                Breckerem, Davidem Murrayem, Lonnie Plaxico, Davidem Sanchezem i Mitchem
                Watkinsem. Hammond rulez!!!

Pozdrawiam!
                • jazzpunk Re: czego/kogo sluchamy - part 4 30.10.06, 13:40
                  Lou Donaldson "Hot Dog"
                  • pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 30.10.06, 19:59
                    mikołaj trzaska "cześć, cześć, cześć"
                    bardzo groźny chłam smile
    • jan.kran Re: czego/kogo sluchamy - part 4 01.11.06, 15:52
      Trójka , dziś wspomnieniowo / zaduszkowo.
      • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 01.11.06, 22:06
        Eric Dolphy,"The Illinois concert".

Pozdrawiam!
        • pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 01.11.06, 22:14
          abdullah ibrahim "african magic"
          • kossace Re: czego/kogo sluchamy - part 4 01.11.06, 22:45
            John Coltrane - First Meditations (1965)
            • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 02.11.06, 21:09
              kossace napisał:

> John Coltrane - First Meditations (1965)

Wlasnie slucham tej plyty. U mnie zaduszki jazzowe i nie tylko jazzowe.
              • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 03.11.06, 22:49
                TERAZ POLSKA!!!!! slucham zespolu Jahiar Group...z Lublina...MAsakra!!!! POLECAM
                WSZYSTKIM...PLYTA NAZYWA SIE "TEHERAN"...COS PIEKNEGO...smile
                • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 15:36
                  U mnie znow Sanders z Gurtu i Hussainem. Ta plyta rozbrzmiewa co dzien
                  "Save our children".
                  • pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 17:32
                    łoskot "sun"
                  • miles9 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 18:57
                    Scofield, Lovano, Holland, Foster - oh !
                    ,przyjemny jazz na jesienny wieczór.
                    • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 20:40
                      Tom Waits. Slucham i zasmiewam sie czytajac po raz 200 jego biografie smile
                      • libl Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 20:46
                        Louis Armstrong "The Complete RCA Victor Recordings". 4 CD, lubię takie dawki smile
                        • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 21:47
                          libl napisał:

> Louis Armstrong "The Complete RCA Victor Recordings". 4 CD, lubię takie dawki :
                          > )
                          >
                          4cd-konska dawka!!!wiadomo juz kto dzis(a raczej juz jutro...)pojdzie spac
                          ostatni...pozdr.faraonsmile
                          • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 22:06
                            ja slucham sobie piosenek w wykonaniu pan z zespolu "The I-Threes"...Judy Mowatt
                            spiewa "Mellow Mood"...w kolejce czekaja Marcia Griffiths i Rita Marley...
                          • libl Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 22:15
                            pharoah napisał:
                            > 4cd-konska dawka!!!wiadomo juz kto dzis(a raczej juz jutro...)pojdzie spac
                            > ostatni...pozdr.faraonsmile

Końska dawka, ale jak iść, to na całość smile Jestem już po większej połowie
                            drugiej płyty smile 14. utwór, "I Hate To Leave You Now". Ładny tytuł, nieprawdaż?
                            • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 22:18
                              idz na calosc!!!libl...smilea tytul ladny...owszemsmile
                              • libl Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 22:27
                                pharoah napisał:
                                > idz na calosc!!!libl...smilea tytul ladny...owszemsmile

Dzisiaj nie będę sobie żałował. Teraz leci "St. James Infirmary", całkiem niezły
                                kawałek. Na pewno potwierdzisz Faraonie smile
                                • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 22:56
                                  Potwierdzam!!!Uwielbiam ten kawalek!Faraonsmile
                                  • libl Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 23:01
                                    pharoah napisał:
                                    > Potwierdzam!!!Uwielbiam ten kawalek!Faraonsmile

Byłem pewien, że potwierdzisz. Piękny jest zaiste.
                    • miles9 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 23:03
                      Abdel Gadir Salim-
                      Blues in Khartoum.
                      • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 04.11.06, 23:08
                        miles9 napisał:

> Abdel Gadir Salim-
                        > Blues in Khartoum.
                        Grozny chlamsmileTez lubiesmilePozdr. F
                        • jazzpunk Re: czego/kogo sluchamy - part 4 05.11.06, 23:01
                          John Coltrane "Living Space"
                          • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 06.11.06, 12:03
                            John Lee Hooker...masakrasmile
                            • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 06.11.06, 12:09
                              Świetlików smile
                              • miles9 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 06.11.06, 12:36
                                streamer p2p radio- można wybrać jedną z wielu (ponad 100 ))
                                stacji, oczywiście są jazzowe.
                                • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 06.11.06, 18:20
                                  Sześciopłytowy box "Fearless leader", pierwszy z trzech ze wszystkimi nagraniami
                                  Coltrane'a dla Prestige. Sześć CD, koło 400 minut muzyki, 129,90 w Media Markt
                                  w Toruniu. Większość muzyki znam i mam, ale nie mogłem sobie odmówić tej
                                  radości. W tej chwili płyta nr 1, "Trane's slo blues".

Pozdrawiam!
                                  • pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 06.11.06, 21:54
                                    oleś-trzaska-oleś & jean luc capozzo "suite for trio+"
                                    • kossace Re: czego/kogo sluchamy - part 4 09.11.06, 22:36
                                      Maleem Mahmoud Ghania with Pharoah Sanders - Trance of Seven Colors (1994)
                                      MASAKRA! Płyta wydana w wytwórni Axiom, producent B.Laswell. Cała płyta bardzo
                                      w tradycyjnym, rdzennie korzennym wymiarze.
                                      W szczególności pozostał mi w pamięci utwór nr 3 - Hamdouchi. Usłyszycie tutaj
                                      rytmiczne , niemal transowe uderzenia rąk w bębny, którym wtórują piszczałki i
                                      przeplatające się w zawodzącym stylu dźwieki saxa Pharoha. Nie wiem dlaczego,
                                      ale cała ta muza przypomina mi tradycjonalną muzykę sakralną Felaschów z
                                      Abisynii.
                                      pozdr
                                      • masaladosa Re: czego/kogo sluchamy - part 4 09.11.06, 23:01
                                        'get up with it' moim zdaniem szczytowe osiagniecie dopiero co odkrytego przeze
                                        mnie okresu z niewiarygodnej kariery milesa-jego genialny flirt z funky i
                                        rockiem-plyta po wydaniu ktorej zamilkl na 5 lat-rzecz nagrana podczas kilku
                                        calkowicie jammowych sesji pomiedzy rokiem 1970 a 74-mniej wiecej w tym samym
                                        czasie i z tym samym skladem pod tytulem 'unreachable station' wydano material z
                                        koncertu w tokio
                                        no i nie rozumiem jak ktos tak niewiarygodnie wymiatajacy na gitarze jak pete
                                        cosey jest tak niedoceniany
                                        do dzis nie moge uwierzyc ze ze dwa lata temu bylem na koncercie ala
                                        fostera-czlowieka grajacego na obydwu fantastycznych wyzej wymienionych plytach

mdosa
                                        ps-tu bardzo wedlug mnie trafna recenzja 'get up with it':
                                        www.inkblotmagazine.com/rev-archive/Miles_Davis_Get_Up.htm
                                        • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 11.11.06, 22:16
                                          czego mam sluchac? Abdullah Ibrahim...smile
                                          • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 12.11.06, 15:06
                                            Mulatu Astatke-jazz z Etiopii...odkryty dzieki Jimowi Jarmuschowismile
                                            • pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 12.11.06, 17:08
                                              pharoah napisał:
                                              > Mulatu Astatke-jazz z Etiopii...odkryty dzieki Jimowi Jarmuschowismile

pozazdrościłem Ci i też go słuchamsmile mam tylko jedną płytę - "afro-latin soul",
                                              bardzo przyjemna, pogodna muzyka. w sam raz na ponury listopadowy dzień - o ile
                                              ktoś chce sobie poprawić samopoczucie, a nie wpaść w jeszcze większego dołasmile
                                              • pjetrek29 Re: czego/kogo sluchamy - part 4 12.11.06, 18:30
                                                a teraz meshell ndegeocello "dance of the infidel".
                                                chyba patjopek zapraszała na jego (jej?) koncert, dzięki temu dowiedziałem się,
                                                że ktoś taki istnieje. mam nadzieję, że kiedyś zapamiętam pisownię nazwiskasmile
                                                • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 12.11.06, 18:39
                                                  pjetrek29 napisał:

> a teraz meshell ndegeocello "dance of the infidel".

Nawet nie znam tego nazwiska. U mnie teraz Stańko i "Litania".
                                                  Stańko z racji obecnosci w moim kolejnym, dziwnym snie.
                                                  • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 12.11.06, 20:24
                                                    tak...meshell ma niezle nazwiskosmile...ciekawe jaki byl jej koncert?
                                                    Patjopku,podziel sie z nami wrazeniami(jesli bylas...) smilepozdr.Faraon
                                                  • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 13.11.06, 22:53
                                                    World Saxophone Quartet!!! Tym razem graja Duke'a... i to jak!!!
                      • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 19.11.06, 18:08
                        miles9 napisał:

> Abdel Gadir Salim-
                        > Blues in Khartoum.

Mam jeden, jedyny utwor Salima "Bassama" i zakochalam sie w nim smile
                        Poleccie cos w takich klimatach.
    • koss.ania Re: czego/kogo sluchamy - part 4 15.11.06, 00:02
      Pharoah Sanders/Bill Laswell/Graham Haynes: With a heartbeat
    • lan.kwai.fong Wojciech Majewski Quintet - Grechuta 15.11.06, 05:27
      Nie ma nic lepszego dla pracującego... "na 3. zmianę" - pomijam "night shift"
      commodores'ów, choć semantycznie pasuje, jakoś nie nastraja tak dobrze mojej
      duszy jak kwintet Majewskiego. Dalekie to dźwięki od grechuciej frazy, do której
      przyzwyczajeni od dziesiątków lat ufaliśmy znaleźć na tej płycie... jednak to
      muzyka dobra. kojąca. zmuszająca bez przemocy do przemyśleń.

Dobrze, że Grechuta był. Że trwał w tej naszej dziwnej polskiej kulturze.
      Zaznaczył siebie. To ewenement. I dobrze teraz, że Majewski zagrał tak jak
      zagrał mając w głowie muzykę swojego przyjaciela. Wyśmienicie.

Polecam!

LKF
      • ewce1 Re: Kenny Garrett 15.11.06, 22:31
        Kenny Garrett 'Beyond The Wall', jak dla mnie rewelacja (mimo krytykowanego na tym forum i określanego jako "debilny" wokalu w nr.3, który dla moich uszu wcale debilnie nie brzmismile), następnie Kenny Garrett 'Happy People', a w planach na dziś jeszcze 'Songbook', a jak dam radę to może i
        'Standard of Language' też SE posłucham. A co? Jak szaleć to szaleć!
        • pharoah Re: Kenny Garrett 16.11.06, 01:02
          "Take Five"- genialny standard jazzowy,na ktorym lamia sobie zeby perkusisci...(
          i nie tylko...) Uwielbiam ten kawalek skomponowany przez genialnego Paula
          Desmonda...tym razem gra go Tito Puente & His Latin Ensemble...rewelacjasmile
          • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 16.11.06, 14:15
            Billy Bang - "Vietnam: The Aftermath".
            Cudowna, piekna, smutna muzyka. Podobno opowiada o sluzbie Bang'a w Wietnamie.
            • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 16.11.06, 21:15
              Teraz Polska: slucham Marysi Sadowskiej-Tribute to Komeda...naprawde podoba mi
              sie ta plyta...polecamsmile
    • koss.ania Re: czego/kogo sluchamy - part 4 16.11.06, 22:49
      Niesamowity Dijvan Gasparyan - "I will not be sad in this world"
      Chcialoby sie powiedziec ze tytul plyty przeczy faktycznemu stanowi rzeczy, ale
      mimo wszystko plyta piekna!
      • winoman Re: czego/kogo sluchamy - part 4 16.11.06, 23:59
        "Kenny Drew Trio with Paul Chambers and Philly Joe Jones", a wcześniej kilka
        płyt z 13-płytowego boxu ze studyjnymi nagraniami Marii Callas, wszystko nabyte
        wczoraj w Wawie w Hali Koszyki (Drew 29 PLN, Callas 99 !). Stare jest piękne!!!

Pozdrawiam!
        • jazzfoxy Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.11.06, 14:05
          Eric Dolphy/Little Booker. Stare jest piekne smile
    • koss.ania Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.11.06, 19:04
      Korzystajac ze sposobnosci ze nie ma w domu nikogo procz mnie, zapuscilam Johna
      Zorna - plyta "Moonchild". Niezła rzeźniasmile))
      pozdr.
    • koss.ania Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.11.06, 20:43
      A teraz Jon Madof - "Rashanim"(tzadik 2003)
    • koss.ania Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.11.06, 21:26
      Nadszedl czas na odrobine orientu - Keiji Haino & Satoh Michihirowink
      Tytulu plyty nie podaje, bo jest nie do wymowieniawink
      • kossace Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.11.06, 22:02
        no widzę, ze klan kossu dzisiaj prym wiódł będzie...;D
        u mnie tym razem znakomita płyta....
        John Coltrane - Coltrane [Impulse!] (1962)
        Kwartet Trane'a w pełnej okazałości i jakości, bo warto tu wspomnieć o McCoy
        Tynerze (p),Jimmim Garrisononie (b) i oczywiście Elvinie Jonesie (d).
        Płyta akuratna na dzisiejszy wieczór. Polecam!
    • koss.ania Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.11.06, 22:26
      Knead feat. Tatsuya Yoshida, - tez niezla masakarasmile))
      • jan.kran Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.11.06, 22:28
        Zappa.
        • kossace Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.11.06, 22:46
          Ornette Coleman Double Quartet - Free Jazz (A Collective Improvisation) (1960) -
          freejazzowy freak! ale oczywiśćie nie za głośno...
          • pharoah Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.11.06, 23:09
            kossace napisał:

> Ornette Coleman Double Quartet - Free Jazz (A Collective Improvisation) (1960)
            > -
            > freejazzowy freak! ale oczywiśćie nie za głośno...
            >
            moja rada: zgas wszystkie swiatla,daj Ornette'a na full i udawaj,ze Cie nie ma w
            domu...smile ja po koncercie derwiszow,ktory sie nie odbyl...(jasna cholera
            mac!!!!)chcialem posluchac Omara Faruka Takbileka...ale po namysle siegnalem po
            skladanke "American Hardcore-the history of punk rock"...Black Flag,Minor
            Threat,Bad Brains,D.O.A.,Circle Jerks,7 Seconds...teraz leci kawalek zespolu
            Untouchables-"Nic Fit" masakra!!!!znam go w wykonaniu Sonic Youth...prawdziwa
            rzezniamusze jakos odreagowac...Faraon-freejazzowy freak!ale oczywiscie nie za
            glosno...smile
            • kossace Re: czego/kogo sluchamy - part 4 17.11.06, 23:16
              stary, gdybym to zrobił od razu jak tylko wstałyby moje 3 dziewczyny ,
              przyszłyby do mnie we trójkę, stuknęły mi w czoło i wywiozły taczką na
              śmietnik, jak tą jagnę nieszczęsną kiedyś, hehe, ale dzięki za radę i pozdro..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka