Gość: Ja IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 21:50 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: ? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 21:55 Pardon. Wysłała mi się pusta wiadomość. Chciałem się zapytać jakim cudem w tramwaju 2354/2355, który wyjecham z remontu 15 czerwca 2001 znalazł się stary schemat lini tramwajowych (tzn sprzed 1 stycznia 2001)? A i jeszcze jedna rzecz, równie ciekawa. Byłem niedawno w Częstochowie. Po dokładnym przyjrzeniu się tamtejszemu biletowi zobaczyłem na hologramie... herb Warszawy i napis ZTM Warszawa. Jakieś teorie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: ? IP: 10.0.219.* 04.01.02, 22:17 co do pierwszego: jechałeś pierwszym czy drugim wagonem? dalej. Pewnie nowy schemat był zerwany przez kogoś w potrzebie a nowego jeszcze nie nakleili. Dalej. gdzie w Cityrunnerze będzie naklejony schemat linii tramwajowych???!!! co do drugiego: brak teori, Polak wszystko potrafi, napewno to ze skapstwa.. masz moze skaner? wysłałbyś mi to COŚ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: ? IP: 10.0.219.* 04.01.02, 22:20 co do pierwszego: jechałeś pierwszym czy drugim wagonem? dalej. Pewnie nowy schemat był zerwany przez kogoś w potrzebie a nowego jeszcze nie nakleili. Dalej. gdzie w Cityrunnerze będzie naklejony schemat linii tramwajowych???!!! co do drugiego: brak teori, Polak wszystko potrafi, napewno to ze skapstwa.. masz moze skaner? wysłałbyś mi to COŚ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: ? IP: 10.0.219.* 04.01.02, 22:24 co do pierwszego: jechałeś pierwszym czy drugim wagonem? dalej. Pewnie nowy schemat był zerwany przez kogoś w potrzebie a nowego jeszcze nie nakleili. Dalej. gdzie w Cityrunnerze będzie naklejony schemat linii tramwajowych???!!! co do drugiego: brak teori, Polak wszystko potrafi, napewno to ze skapstwa.. masz moze skaner? wysłałbyś mi to COŚ??? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: ?-sorry 05.01.02, 10:00 sorry serwer gazety byl wtedy przeladowywany i wyslalo sie 3 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: ? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 16:36 To był drugi wagon. Schemat wyglądał na nowy (a nie zaklejony i ponownie odsłonięty), ale chodziło mi o to, że ten wagon był malowany i widnieje na nim data remontu 15.06.01. Oszczędzają farbę i nie malują pod schematem? Odpowiedz Link Zgłoś
m..m Re: ? 05.01.02, 08:02 Gość portalu: Ja napisał(a): > A i jeszcze jedna rzecz, równie ciekawa. Byłem niedawno w Częstochowie. Po > dokładnym przyjrzeniu się tamtejszemu biletowi zobaczyłem na hologramie... herb > Warszawy i napis ZTM Warszawa. Jakieś teorie? Dokladne taka sama sytuacja byla w Poznaniu. Wrzalo wtedy w prasie lokalnej . Gazeta Poznanska opublikowala nawet karykature syrenki z lbem kozla. Cale zamieszanie wyniknelo dlatego, ze poznanski MZK nie dostarczyl na czas do drukarni hologramow do wklejenia w bilety. Aby nie zawalic terminow drukarze wzieli takie, ktorych mieli najwiecej liczac na to ze nikt sie takiej drobnostki nie dopatrzy. Widocznie w Czestochowie bylo podobnie. Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: ? 05.01.02, 11:19 Na szczęście u nas nie ma tekiego problemu. A tak właściwie, to co byście powiedzieli na stołeczną syrenkę płynącą łódką? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: ? 05.01.02, 11:29 nie!! nigdy ;) jak Łódź to Łódź i tyle!! a czy znasz moze mch odpowiedź na pytanie dot. Cityrunnera, które jest gdzieś wyżej??? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: ? 05.01.02, 12:59 to pytanie jest we wszystkich trzech postaw wyslanych przeze mnie przez przypadek- chcialem jeden ale czkawka mnie złapała... Chodzi konkretnie o to czy i w ogóle gdzie w Cityrunnerze będzie schemat linii tramwajowych- tak jak w starych osiemsetpiatkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: ? IP: *.pai.net.pl 05.01.02, 13:23 Takich szczegółów nie wiem, ale sądzę że plany będą naklejane tak jak teraz, czyli na tylną ścianę przedziału sterowniczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: ? IP: 10.0.219.* 05.01.02, 13:27 byłęm ciekawy, teraz już wiem, chociaż myślę, że powinni nakleic conajmniej dwa takie schematy bo w koncu ten tramwaj jest dłuuugi.... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: ? 05.01.02, 14:12 Ale sport to zdrowie i można z jednego końca na drogi się przebiec, no nie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: ? IP: 10.0.219.* 05.01.02, 15:47 o ile się wcześniej nie zabijesz op wystajaca czyjaś nogę w tym waskim przejściu... albo spróbuj z tym bieganiem powiedziec to jakiejś babci- na pewno się ucieszy... albo innomiastowy z pewnościa będzie wiedzxiał, że to coś białego z kolorowymi kreskami na przodzie to schemat tramwajów.... (zakładajac, że on wsiadł tylnymi drzwiami...) Odpowiedz Link Zgłoś