IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 21:50
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: ? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 21:55
      Pardon. Wysłała mi się pusta wiadomość. Chciałem się zapytać jakim cudem w
      tramwaju 2354/2355, który wyjecham z remontu 15 czerwca 2001 znalazł się stary
      schemat lini tramwajowych (tzn sprzed 1 stycznia 2001)?

A i jeszcze jedna rzecz, równie ciekawa. Byłem niedawno w Częstochowie. Po
      dokładnym przyjrzeniu się tamtejszemu biletowi zobaczyłem na hologramie... herb
      Warszawy i napis ZTM Warszawa. Jakieś teorie?
      • Gość: geograf Re: ? IP: 10.0.219.* 04.01.02, 22:17
        co do pierwszego: jechałeś pierwszym czy drugim wagonem? dalej. Pewnie nowy schemat był zerwany przez kogoś w potrzebie a nowego jeszcze nie nakleili. Dalej. gdzie w Cityrunnerze będzie naklejony schemat linii tramwajowych???!!!

co do drugiego: brak teori, Polak wszystko potrafi, napewno to ze skapstwa..
        masz moze skaner? wysłałbyś mi to COŚ???
      • Gość: geograf Re: ? IP: 10.0.219.* 04.01.02, 22:20
        co do pierwszego: jechałeś pierwszym czy drugim wagonem? dalej. Pewnie nowy schemat był zerwany przez kogoś w potrzebie a nowego jeszcze nie nakleili. Dalej. gdzie w Cityrunnerze będzie naklejony schemat linii tramwajowych???!!!

• Gość: geograf Re: ? IP: 10.0.219.* 04.01.02, 22:24

• geograf Re: ?-sorry 05.01.02, 10:00
          sorry serwer gazety byl wtedy przeladowywany i wyslalo sie 3 razy...
        • Gość: Ja Re: ? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 16:36
          To był drugi wagon. Schemat wyglądał na nowy (a nie zaklejony i ponownie
          odsłonięty), ale chodziło mi o to, że ten wagon był malowany i widnieje na nim
          data remontu 15.06.01. Oszczędzają farbę i nie malują pod schematem?
      • m..m Re: ? 05.01.02, 08:02
        Gość portalu: Ja napisał(a):

> A i jeszcze jedna rzecz, równie ciekawa. Byłem niedawno w Częstochowie. Po
        > dokładnym przyjrzeniu się tamtejszemu biletowi zobaczyłem na hologramie... herb
        > Warszawy i napis ZTM Warszawa. Jakieś teorie?

Dokladne taka sama sytuacja byla w Poznaniu. Wrzalo wtedy w prasie lokalnej . Gazeta Poznanska
        opublikowala nawet karykature syrenki z lbem kozla. Cale zamieszanie wyniknelo dlatego, ze poznanski
        MZK nie dostarczyl na czas do drukarni hologramow do wklejenia w bilety. Aby nie zawalic terminow
        drukarze wzieli takie, ktorych mieli najwiecej liczac na to ze nikt sie takiej drobnostki nie dopatrzy.
        Widocznie w Czestochowie bylo podobnie.
        Pozdrawiam
        M..M
        • michal.ch Re: ? 05.01.02, 11:19
          Na szczęście u nas nie ma tekiego problemu.

A tak właściwie, to co byście powiedzieli na stołeczną syrenkę płynącą
          łódką? :-)
          • geograf Re: ? 05.01.02, 11:29
            nie!! nigdy ;) jak Łódź to Łódź i tyle!! a czy znasz moze mch odpowiedź na pytanie dot. Cityrunnera, które jest gdzieś wyżej???
            • michal.ch Re: ? 05.01.02, 12:01
              Jaki tytuł?
              • geograf Re: ? 05.01.02, 12:59
                to pytanie jest we wszystkich trzech postaw wyslanych przeze mnie przez przypadek- chcialem jeden ale czkawka mnie złapała...
                Chodzi konkretnie o to czy i w ogóle gdzie w Cityrunnerze będzie schemat linii tramwajowych- tak jak w starych osiemsetpiatkach...
                • Gość: mch Re: ? IP: *.pai.net.pl 05.01.02, 13:23
                  Takich szczegółów nie wiem, ale sądzę że plany będą naklejane tak jak teraz,
                  czyli na tylną ścianę przedziału sterowniczego.
                  • Gość: geograf Re: ? IP: 10.0.219.* 05.01.02, 13:27
                    byłęm ciekawy, teraz już wiem, chociaż myślę, że powinni nakleic conajmniej dwa takie schematy bo w koncu ten tramwaj jest dłuuugi....
                    • michal.ch Re: ? 05.01.02, 14:12
                      Ale sport to zdrowie i można z jednego końca na drogi się przebiec, no nie? :-)
                      • Gość: geograf Re: ? IP: 10.0.219.* 05.01.02, 15:47
                        o ile się wcześniej nie zabijesz op wystajaca czyjaś nogę w tym waskim przejściu...
                        albo spróbuj z tym bieganiem powiedziec to jakiejś babci- na pewno się ucieszy...
                        albo innomiastowy z pewnościa będzie wiedzxiał, że to coś białego z kolorowymi kreskami na przodzie to schemat tramwajów.... (zakładajac, że on wsiadł tylnymi drzwiami...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka