Dodaj do ulubionych

Tak się nie da żyć

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 14:01
Dzieciaki kochane do cholery nie bójcie się wszyscy.Komuś chyba możecie zaufać.Siła tych drani jest oparta na Waszym strachu.Może bredzę,ale nie chce mi się wierzyć zeby nikogo nie interesował Wasz los. Rodzice,szkoła,policja,ksiądz,jakies telefony zaufania .. Jezu nie dajcieę zastraszyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Niech Twoja Koleżanka się przełamie !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.06, 23:32
      Droga Uczennico, zrobiłaś już dużo, napisałaś do gazety. Zrób krok dalej,
      przekonaj koleżankę, żeby upubliczniła to co się stało. Niech ci sku..e**
      odpowiedzą za to, co zrobili. Co tam nagranie z telefonu komórkowego, ma nędzą
      jakość, poza tym jak policja wejdzie gnojom do domu o 5 rano i zajmie
      telefony / komputery, to nigdzie nie zdążą tego wysłać. A nawet, gdyby wysłali
      wcześniej, to niech weźmie dobrego adwokata i zażąda astronomicznego
      odszkodowania, a co, niech płacą zafajdane maminsynki. Naprawdę cholera mnie
      bierze, jak czytam takie historie i widzę taką bezczynność, to nie prawda, że
      nic nie można zrobić. Można tylko trzeba trochę chęci, no i przełamania wstydu
      jeśli chodzi o ofiarę. Ale to jedyna droga, żeby coś takiego się nie
      powtarzało. Jak kolesi zapuszkują, jak im zrobią w więzieniu z dupy jesień
      średniowiecza, to może zrozumieją jak dobrze mieli na wolności. Być może za
      dobrze. Niektórzy niestety potrzebują dobitniejszej argumentacji do zrozumienia
      zasad wzajemnego współżycia w społeczeństwie i poszanowania innych. Czasami
      wystarczy kilka "strzałów w ryj" i po sprawie, niekiedy trzeba takich
      zapuszkować. Niech ona to zrobi, trzymam kciuki, i czekam na rozwój wydarzeń.
      • Gość: Uczennica Bardzo przepraszam... IP: *.chello.pl 01.11.06, 12:40
        ... jako byla uczennican liceum (skonczylam je 3 lata temu) wiem cos o wrunkach
        tam panujacych (dwa razy zmienialam szkole) ale mimo wszystko jestem pewna że
        mail który dostaliście jest zmyślony, ktoś poprostu żeruje na atmosferze
        sensacji która się wytworzyła wokół tego tematu. Nie neguje potrzeby dyskusji
        społecznej na temat przemocy w szkolach, uważam że jest potrzebna ale nie
        wyolbrzymialabym problemu do tak gigantycznych rozmiarów jak opisała żekoma
        uczennica w mailu do was. Pozdrawiam.
    • ppo Przykro mi, ale ta dziewczyna jest głupia. 01.11.06, 15:20
      "znaleźć sobie jakiegoś starszego faceta, najlepiej bezwzględnego, który będzie
      nas bronił."- albo wywiezie was do burdelu w Niemczech, wciągnie was w
      narkotyki, zabije w napadzie szału (nie tak dawno był o tym artykuł w GW),
      zrobi dziecko i zostawi, wyda na pastwę swoich bezwzglednych kolesi (znacznie
      bardziej pomysłowych w TYCH SPRAWACH niż gimnazjaliści!) itd. Starszy facet to
      NAJGORSZA OPCJA dla nastolatki! A starszy i bezwzględny to prawie samobójstwo.
      Od bronienia nastoletniej pannicy jest jej OJCIEC albo starszy brat, a nie
      jakiś BANDZIOR. No, ale jak ktos bardziej ufa obcemu facetowi niż swojej
      rodzinie, to niech się nie dziwi, że dostaje od życia w dupę.
    • Gość: normal Re: Tak się nie da żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 18:28
      Dużo bzdetów, zero konkretów! Wiekszość szkół, to szkoły normalne i takie
      zdarzenia nie mają w nich miejsca. Izolowanie degeneratów jest jedynym sposobem
      zwiększenia poczucia bezpieczeństwa ofiar.
    • Gość: rea Re: Tak się nie da żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 18:57
      www.polonica.net/Magdalenka.htm
    • Gość: Dominika Re: Tak się nie da żyć IP: *.cosmoweb.net 01.11.06, 20:01
      Sęk w tym że to jest tolerowane , od zawsze, ja mam teraz 36 lat ale jak byłam
      w wieku szkolnym tez byłam "przedmiotem" takich zachowań ze względu na mój duży
      biust. Ale dziewczyna ma rację trzeba o tym pisac, mówic. Kobiety POWINNY
      ZACZĄĆ mówic, ze to jest wstrętne, ze tego nie lubią, ze nie chcą byc tak
      traktowane.
      To jest jedyny sposób na zmianę tego. GRATULUJĘ LISTU I ODWAGI .
    • Gość: MackZ Re: Tak się nie da żyć IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.06, 22:49
      Tak z własnych obserwacji, to poczęści winna każdej osoby która ubiera się jak
      dziwka i udaje osobe dorosłą od gimnazjum. Skoro pociąga to facetów to dlaczego
      nie osoby bez pohamowań. Dziewczyny sa winne same sobie. Co do facetów to
      niestety walka o terytorium i kobiety. Z domysłow wynika że rozumują:" słabi nie
      mają prawa istnienia". A wszytsko to co sie dzieje w szkolach to wina braku
      rozmowy i zaufania. Ci którzy dopuszczają się gwałtów i pobić muszą być czymś do
      tego kierowane. Bez przyczyny sie nic nie dzieje " akcja i reakcja" z fizyki,
      dobrze że jeszcze nikt samobójstwa przez nauczyciela nie popełnia bo kolejna by
      była afera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka