ser_zamojski 14.07.10, 16:27 "circa" znaczy około, to jasne. mam jednak problem z wyrażeniem, które, wnioskując z kontekstu, ma podobne znaczenie, a brzmi mniej więcej tak: cirkebał/circabał. jak to zapisać i co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
billy.the.kid Re: circa 22.07.10, 20:53 circa, about, w blizi, około. łojezuniu-jak wy chceta te matury zdawać.?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ser_zamosjki @billy.the.kid IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.10, 23:07 z Pańską interpunkcją dawniej matury by nie zaliczono :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: circa 24.07.10, 23:39 ser_zamojski napisała: > "circa" znaczy około, to jasne. > mam jednak problem z wyrażeniem, które, wnioskując z kontekstu, ma > podobne znaczenie, a brzmi mniej więcej tak: cirkebał/circabał. > jak to zapisać i co to znaczy? Cirka ebałt (wiem, wiem, pa anglijski about) to za moich młodych lat, czyli dawno, dawno temu było wyrażeniem żartobliwym i rzeczywiscie znaczyło tyle co około, mniej więcej. Odpowiedz Link Zgłoś