Dodaj do ulubionych

pytanie informacja / opinia

IP: *.tosa.pl 05.05.05, 18:08
jesteście pewni, ze w tym pytaniu: informacja/ opinia - ostatnie zdanie jest
opinią? wydaje mi się, że autor przedstawia zaistniałe fakty, a więc
informacje. Nie pisze w tym zdaniu, to co jemu się wydaje, że jest, ani jak
on uważa. Przynajmniej na to wskazuje.
:(
Obserwuj wątek
    • Gość: OrtodoX Re: pytanie informacja / opinia IP: 62.29.154.* 05.05.05, 18:10
      dam sobie pewne członki mego ciała uciąć, że to jest opnia...przez cały rok
      chodziłem na korepetycje z wosu i histy, za które buliłem 80 złotych za dwie
      godziny...i na każdych zajęciach tego typu badziew robiłem...!
      • Gość: M Re: pytanie informacja / opinia IP: *.acn.waw.pl 05.05.05, 18:12
        Jako osoba ktora nie potrzebowala brac korkow i placic 80zeta za godzine jestem
        zdania ze to jest informacja.
        • Gość: Mika Re: pytanie informacja / opinia IP: *.aster.pl 05.05.05, 18:15
          ja myślę że to jednak jest opinia tak napisałam
          • Gość: OrtodoX Re: pytanie informacja / opinia IP: 62.29.154.* 05.05.05, 18:18
            za dwie godziny...no widzisz...jednak mi się opłaciło...mam 2ptk...
            • Gość: kim Re: pytanie informacja / opinia IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 18:23
              ->"w dzisiejszym swiecie ta fascynacja wcale sie nie zmniejszyla,a jej motywy
              sa po czesci poznawcze." i to ma byc opinia???? jak oke tak stwerdzi to sie
              chyba postrzele:\
              • Gość: OrtodoX Re: pytanie informacja / opinia IP: 62.29.154.* 05.05.05, 18:24
                laska...a początek?
                • Gość: ja Re: pytanie informacja / opinia IP: *.tosa.pl 05.05.05, 18:29
                  ortodox-> ale w tym konkretnym zadaniu dają tylko ten fragment, wiec nie pytaj
                  o początek, bo nie ma go w zadaniu

nie obraź się,ale mam nadzięję,że się mylisz i że za wcześnie się cieszysz tym
                  punktem
                  pozdrawiam
                  ;)
                • Gość: kim Re: pytanie informacja / opinia IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 18:32
                  jaki poczatek?? dokladnie to tak->"w dzisiejszcym racjonalistycznym swiecie
                  fascynacja tzw feralnymi dziecmi bynajmniej sie nie zmiejszyla lecz jej motywy
                  sa po czesci przynajmniej poznawcze."

czy to cos zmienia ze zmienilam bynajmniej na wcale nie??a nie zmienia to faktu
                  ze to info.chyba ze podacie konkretna przyczyne dlaczego to niby ma byc
                  opinia,a nie ta ze red gazety tak napisali i wiekszosc polski.
                  • Gość: OrtodoX Re: pytanie informacja / opinia IP: 62.29.154.* 05.05.05, 18:34
                    No okej...acz...czy to nie jest czasem prywatna opinia autora? Tzw. nota
                    odautorska, która jest opinią? A nuż się mylę...eksperci GW podzielają moje
                    zdanie...no dobrze, dobrze...nie mieszam już..."nie dziel skóry na niedźwiedziu"
                    • Gość: kim Re: pytanie informacja / opinia IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 18:39
                      wlasnie..ale i tak KLUCZ RZADZI;) na nic i tak nasze klotnie..
                  • Gość: aaaa Re: pytanie informacja / opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:37
                    jest to opinia,ponieważ ktoś może nie zgadzać się i polemizować ze
                    stwierdzeniem,że "w dzisiejszcym racjonalistycznym swiecie
                    fascynacja tzw feralnymi dziecmi bynajmniej sie nie zmiejszyla lecz jej motywy
                    sa po czesci przynajmniej poznawcze.".....z informacjami nie da się
                    polemizować!!!!czy możesz nie zgadzać się,że dzisiaj sejm nie rozwiązał się?

• Gość: kim Re: pytanie informacja / opinia IP: *.mielec.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 18:42
                      napisalas/es "polemizować ze
                      stwierdzeniem"-widzisz-stwierdzenie=informacja.aaaaaaaa ide stad.denerwuje mnie
                      to juz.ide sie uczyc angola.
                      • Gość: pati Re: pytanie informacja / opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:06
                        moim zdaniem jest to INFORMACJA, wahalam sie ale wydaje mi sie ze to musi byc
                        inf. bo autor nie wyraza wlasnych opinii ale moiw o faktach popartych badaniem
                        naukowym wiec to opinia nie moze byc...i nie jest!!!!
                        • Gość: gabi Re: pytanie informacja / opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:54
                          Ja tez zaznaczylam,ze to jest informacja.
                          • Gość: Kordianka :( Re: pytanie informacja / opinia IP: *.icpnet.pl 09.05.05, 17:41
                            tez sie wahalam długo, wkońcu dosżłam do wniosku, ze to informacja (mam
                            nadzieje, ze tak tez bedzei 'twierdził' klucz OKE :D)
                  • Gość: she Re: pytanie informacja / opinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:01
                    oczywiscie ze to jest opinia. Przeciez nie cytuje tutaj zadnego uczonego
                    filozofa czy nie opiera sie na czymkolwiek innym.
                    To w koncu JEGO tekst popularno naukowy. On go napisal wiec we wszystkich
                    momentach w ktorych nie powoluje sie na cos to jest jego wlasna opinia.
    • Gość: tuśka Re: pytanie informacja / opinia IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.05.05, 11:57
      TO JEST INFORMACJA!!!
      z informacja tez mozna polemizowac, ze wszystkim mozna polemizowac, tylko z
      pie..nym modelem nie mozna polemizowac
      ku.., oni nas zniszczyc chca normalnie
      przeciez to jest narodowa choroba psychiczna a nie matura!!!!!!!
      • Gość: CKE Re: pytanie informacja / opinia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.05, 15:29
        Jest to informacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka