Dodaj do ulubionych

jak Wam poszło?

• Gość: gosiAngel -rz-ow- Straszzzne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 15:45
      Nie bylo trudne ale jak zwykle po fakcie przypominaja sie rzeczy potrzebne w
      trakcie egzaminu... no coz juz chyba zawsze tak bedzie ;) Pozdrawiam
      • Gość: MifczyN Re: Straszzzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 15:47
        No co wy wszyscy, "Chłopów" czytaliście? Co za młodzież :D
    • Gość: Smok Re: jak Wam poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 15:51
      mozeby być... 16/20 z pierwszej części będzie... a z wypracowaniem
      zobaczymy..zależy kto będzie sprawdzać-ale mam nadzieję,że zdam:]
    • Gość: OLGA Re: jak Wam poszło? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.06, 15:52
      Chyba stres poszedł gorą,no zobaczymy jak bedzie za miesiąc:)
    • r3x Re: jak Wam poszło? 04.05.06, 15:53
      heh tez pisalem makbeta. chlopow nie czytalem nawet wiecf jak zobaczylem "na
      podstawie fragmentu i I czesci chlopow" to od razu wspisalem temat nr 1;) chyba
      niezle mi poszlo;)
    • Gość: Kubecki umc umc umc pa ra ra ra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 15:57
      Ano muszę przyznać, mam przeczucie, że nieźle...
      temat na ustną mam akurat o patriotyźmie pytania też nie były w sumie takie trudne
      Ten Makbet i starożytność trochę mnie przeraziły, ale mimo, że chłopi to nudy na
      pudy w gruncie rzeczy łatwiej napisać, bo starożytności w ogóle ne pamiętałem...
    • Gość: Marcin Czy zdam maturę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 15:57
      Opisałem Makbeta zachowanie i opisałem zamieszczone fragmenty . Opisałem jako
      tragedię antyczną antygone - dobrze . I w podsumowaniu napisałem że obie
      postaci łączy tragizm . Makbet dla tego że albo przeciwstawi się Lady Makbet i
      sumieniu , albo zabije króla , a Antygona dlaczego to dobrze napisałem . Czy
      dostane punkty i ew. za co nie dostane punktów ? Z pierwszej części mam 14 pkt.
      • Gość: Trojan Re: Czy zdam maturę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:00
        napisalem b. podobnie tylko ze z Edypem
        pewno ze cu uznają - nie powinno byc takiego zcegos ze za niezrozumienie tematu
        masz 0 punktow. Zrozumiales temat i zinterpretowales - TYLKO po swojemu i po
        prostu nie rtafiles w jakies tam punkty z klucza - zobacz moje posty "jak to się
        rożnia ?!?!?" tam zobaczysz więcej.

bdw: dostaniesz pkt za język, kompozycję, styylistykę, rozwinięcie tematu,
        charakterystykę makbeta i inne duperele także się nie martw.
    • Gość: Halina Re: jak Wam poszło? IP: *.igloonet.pl 04.05.06, 16:01
      Moim zdaniem ta matura była w miarę prosta. Pisałam oba poziomy i poszło mi
      bardzo dobrze. Cieszę się że tematy mi podeszły. Pozdrawiam i życzę wszystkim
      Maturzystom z maja 2006 powodzenia na pozostałych egzaminach
    • Gość: M Re: jak Wam poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:02
      Poszło mi dobrze, choć się bardzo bałam polskiego ("Nie taki diabeł straszny,
      jak go malują":)), jedyne na co narzekam, to, że zabrako mi kartek do napisania
      wypracowania. Jeżeli chciało się dobrze zanalizować fragnent, to nie było
      miejsca do odwołania się do innej ksiązki, a pisałam na I temat. Pozdrawiam
    • Gość: Ruda. Re: jak Wam poszło? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:03
      Ja nie wiem jak i skąd mam wiedzieć jak mi poszlo. Z czytania 70% - niedużo, a
      Makbeta nie umiem ocenic tak sama, nic a nic. Nawet wg klucza sobie z oceną nie
      poradzę pewnie... Smutno mi.
    • Gość: diouf Re: jak Wam poszło? IP: *.areanet.pl / *.areanet.pl 04.05.06, 16:06
      nie ciekawie, pisałem o Chłopach, ale ich nie pamietałem ani nie powtarzałem i
      mam dwa błędy rzeczowe, ile moge na tych błedach stracic punktów.??
    • Gość: BCN Re: jak Wam poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:07
      ja powiem tak 3xCHlopy :D
      pierwszy raz w szkole przed probna , potem probna i normalna :D
      bulka z maslem
    • Gość: Shayla Re: jak Wam poszło? IP: *.std.tsi.tychy.pl 04.05.06, 16:08
      Myślę, że nieźle. Trudno tak ocenić bez klucza, ale zwykle miałam dobrą
      trafialność ;)
      Test był w miarę prosty, choć z nimi to nigdy nic nie wiadomo ;)
      Pisałam temat drugi. Obawiam się jedynie, że trochę źle rozłożyłam proporcję w
      pracy. O Borynie napisałam bardzo duzo, o jego dzieciach juz mniej, a o
      przyczynie kłotni dosc zarysowo, choc starałam się wetknąć kilka detali ;)
      Trochę mnie zaskoczyło to, ze w temacie była przyczyna kłotni i źródlo
      dramatycznosci. Dla mnie trochę się to pokrywa...
      No zobaczymy...
      Szkoda tylko, ze klucze oficjalne będą dopiero w przysłym tygodniu. Ale to ponoc
      dla naszego dobra :)
    • Gość: gość Re: jak Wam poszło? IP: *.agumo.k.pl / *.ip.WRO.Korbank.PL 04.05.06, 16:08
      To sie zobaczy jak podadza wyniki...
    • Gość: Sylvija Lajcik :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:12
      Nie bylo sie czego bac..taki kolejny sprawdzian z polskiego..;Dtekst do
      czytania byl duzo latwiejszy niz na probnej..zaskoczyli nas tylko tematami do
      wypracowan..."Chlopi" 3 raz:// przegiecie..
      • Gość: l Re: a pytania z rozszerzonej cześci? IP: *.forward.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:13
        napiszcie co bylo na poziomie rozsz.;)
        • Gość: Petra Re: a pytania z rozszerzonej cześci? IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.05.06, 16:29
          Na rozszerzonym był obraz powstania Warszawaskiego na podstawie wierszza i
          fragmentu, a drugi temat to "Wiewiórka" Iwaszkiewicza- relacje między śiwtem
          przedstawionym a narratorem. Pozdrawiam!
    • Gość: Maciek Re: jak Wam poszło? IP: *.tomaszow.mm.pl 04.05.06, 16:17
      Ano WITAM JAK POSZŁO PYTACIE :) WŁĄSNIE WRÓCIŁEM Z ROZSZERZONEGO :) ...
      PODSTAWOWY... DLA MNIE .. HMM NIE CIEKAWY...ALE BYŁO OKEY :) PISAŁEM O MAKBECIE
      + ANTYGONA :) CAŁKIEMN DOBRZE MI POSZŁO ... MIEJSCA MI PRAWIE BRAKŁO :) A
      ROZSZERZONY... DUUUUŻO ŁATWIEJSZY !! ANALIZA I INTERPRETACJA " WIEWIÓRKA"
      IWASZKIEWICZA !! SUPER TEMAT STRASZNIE SIE WCZÓŁEM... NAPISAŁEM MAX POZDRAWIAM
      MATURZYSTÓW... JUTRO ANGIELSKI ... WE CAN DO IT !! ENGLISH IS EASY !! ___MACIEK
      Z TOMASZOWA MAZOWIECKIEGO__
      • Gość: MACIEK Rozszerzony!! IP: *.tomaszow.mm.pl 04.05.06, 16:21
        .1) WIEWIÓRKA - IWASZKIEWICZA- ANALIZA I INTERPRETACJA I NAPISAC CO GO LACZYLO
        Z OPISANYM OTOCZENIEM...DRUGIEGO NIE PAMIĘTAM ... ALE BYŁ WIERSZ... I JAKIES
        COS JESZCZE.. NAWET NIE CZYTAŁEM DOKŁADNIE...
    • Gość: Tragedia Re: jak Wam poszło? IP: *.76.classcom.pl 04.05.06, 16:18
      Wypracowanie bardzo proste,ale praca z tekstem to zupelny absurd.pttanie o mysl
      przewodnią bulo zupelnie nie namiejscu.W przypadku czlowieka zajmujacego sie
      jezykiem mysla przewodnia napewno nie bedzie"matka zla",ale "znaczenie
      pejoratywne"Gratuluje z calego serca komisji ukladającej klucz.Proponuje im
      zajecie sie edykacja przedszolakow
    • Gość: BÓG!!!!! jestem bogiem IP: *.aster.pl 04.05.06, 16:20
      hahahaha jestem bogiem
    • Gość: Miśka Re: jak Wam poszło? IP: *.jowisz.cyberbajt.pl 04.05.06, 16:26
      Matura w mąkę piernąć... Łatwizna
    • Gość: kubek Re: jak Wam poszło? IP: 62.141.226.* 04.05.06, 16:26
      hej :) Nie było tak źle , test był w miarę łatwy , wypracowania jeżeli ktoś
      dokładnie przemyslał temat pracy , to też nie powinno być problemów. a jak Wam
      poszło ?
    • Gość: kubek Re: jak Wam poszło? IP: 62.141.226.* 04.05.06, 16:26
      hej :) Nie było tak źle , test był w miarę łatwy , wypracowania jeżeli ktoś
      dokładnie przemyslał temat pracy , to też nie powinno być problemów. a jak Wam
      poszło ?
    • Gość: Petra Re: jak Wam poszło? IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.05.06, 16:27
      Pisałam Chłopów, a wyniki? Zobaczymy w lipcu :) Przeciez to parodia czekać na
      wyniki maturalne do 11 lipca! Prędzej oszaleję! Nie było aż tak źle, ale mogłam
      się lepiej postarać. Pozdrawiam!
    • Gość: kitka Re: jak Wam poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:31
      jestem zadowolona miałam nadzieję że będą chłopi bo to jest tematem mojrj
      matury ustnej a rozszerzona jakoś ujdzie
    • Gość: *** Re: jak Wam poszło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:31
      ludzie was pogielo wszystkich wiecie co te przykladowe odpowiedzi to i tak nie
      patrzcie na to:D:D:D
      wszyscy trąbią, jak to wspaniale nie napisali tej maturki...ja zdawałam rok temu
      i wszyscy znajomi dla których matura byla pryszczem, na świadectwie mieli
      maxymalnie 40%!!! tak to zawsze jest a jakie będą schizy was łapać z
      czasem:D:D:D niezazdroszcze, ale jak czytam te wasze wywody to az mnie skręca
      fuck :/
    • Gość: JaAaAaAaAa...... NiEpOsZłO :|:|:| IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 04.05.06, 16:34
      beznadziejny;/ nikt sie niespodziewał ze bedą chłopi :| tymbardziej ze były na
      próbnej ;/ ;/
    • Gość: Ilonka Re: jak Wam poszło? IP: *.parczew.pl / 80.51.226.* 04.05.06, 16:37
      Nawet spoko. nie było tak źle :))
      Sprawdząlam odpowiedzi to zdac powinnam :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka