nasycona 03.09.07, 18:30 witam!Czy ktoś ma info na temat rzetelności firmy WorkToday? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rabg Re: worktoday 24.03.08, 17:44 pracowalem przez work today co prawda to nie tacy oszusci jak wiele innych firm posredniczacych,ale i tu niestety wiele rzeczy nie jest tak work today to tylko firma posredniczaca w polsce,gdy dojezdzasz do biura w holandii dostajesz do podpisania kontrakt po holendersku :), i na nic sie nie zdadza twoje tlumaczenia ze powinien byc tez po polsku albo chociaz angielsku, powiedza ci ze to tylko dla urzedu..i jesli nie podpiszesz mozesz wracac do polski,i podpisujesz nie wiedzac co..,a podpisujesz kontrakt z firma euflex tempo team,tempo team to holenderskie biuro posredniczace ,natomiast euflex to polski oddzial utworzony zeby sciagac pracownikow z polski,oni zalatwiaja mieszkanie, daja koordynatora,oczywiscie wszelkie reklamy ze stronek netowych to jedna wielka bajka,nasza pani koordynatoor niejaka blondynka Ilona juz na poczatku oswiadczyla ze ona do nikogo nie dzwoni,ze mozna dzwonic tylko do niej( nie wiem na co zuzywa wiec komorke firmowa) nie pracuje w weekendy i wtedy nie odbiera tel,jak rowniez wieczorami,potem caly czas sie tlumaczy ze ma pod opieka ponad 100 osob i w ten sposob zdarzalo sie ze jej nie widzialem z miesiac,chate zalezy na jaka trafisz,mozesz miec szczescie jak ja i trafic na fajnej jakosci normalny domek,ale mieszka w nim 8 osob, podwyzka po nowym roku z 52 euro do 67 za tydzien, i wytlumaczenie ze cos tam po prostu zdrozalo,jak masz pecha mozesz trafic do syfu typu domki campingowe gdzie pokoik to poltora metra na poltora,a teraz od wiosny otwieraja domki bungalow wiec bardzo prawdopodobne ze raczej wyladujesz gorzej niz dobrze,choc gwoli prawdy moge dodac ze wiele domkow bungalow jest bardzo przyjemnych,ale jesli dla zysku firma upycha tam jak najwiecej ludzi no to kiepsko,wiele domkow to grzyb i syf niestety ja w domku mieszkalem w pokoju z drugim kolega,ale nie mielismy klucza do pokoju a w innych pokojach zupelnie obcy ludzie,a musisz wziac pod uwage ze wyjezdza niestety duzo kryminalistow,zlodziei,ktorzy w polsce sa juz spaleni a tam maja raj,w cholere prostych ludzi,dresiarzy, chleja alkohol,syf na domku,podjadaja jedzenie,ja na szczescie mialem w porzadku ludzi na domku wiec zylo sie okej..ale..np pod koniec listopada,gdy byly bardzo zimne dni,przestalo dzialac ogrzewanie w domku,myslelismy ze to awaria,dzwonilismy do koordynator bo zyc sie nie dalo,zimno w nocy, dzien,nie ma cieplej wody,a po pracy to konieczne, i co? nic,byla na tyle bezczelna ze gdy wkoncu poskarzylismy w zakladzie gdzie pracujemy to powiedziala szefowi zakladu gdy do niej zadzwonil ze otwieramy za szeroko okna i cieplo ucieka...mozesz sobie wyobrazic takie cos? podejrzewamy ze firma odciela nam gaz zeby wiecej zarobic na domku,teraz wiemy ze koszt wynajecia takiego domku to okolo 800 euro,8 osob placi po 268 euro na miesiac czyli razem okolo 2000 euro,firma zarabia 1200 euro na miesiac na 8 pracownikach... polityka pani koordynator to ciagla dezinformacja,klamstwa nic nigdy nie wiesz,musisz sie wyklocac i sam szukac,gdyby nie to ze pracowalem w fajnym zakladzie holenderskim,poznalem super znajomych i to oni pomogli nam rozwiazac wiele problemow,od stycznia natomiast w domku nawiedzal nas pan z firmy euflex ze swoim kluczem do domku,wchodzil gdy my spimy,robil zdjecia,czy niby posprzatane,szukaja kazdej oyazji zeby wlepic kare za niby nieporzadek,mimo ze sprzatamu ale wiadomo nie zawsze masz w domu porzadek 24 h na dobe,a oni wtedy groza ze wejdzie ich firma sprzatajaca ,oczywiscie za wielka kase..od lutego pan wszedl bez naszej wiedzy i ustawil dzialanie temperatury w domku na 17 stopni,dla oszczednosci...w ten sposb zime przezylismy w klimacie lekko zimnym co do pracy,wielokrotnie mylili sie z przelewami,czyli dostawalismy pieniedzy oczywiscie za malo:) bo nigdy w druga strone,nie mowiac o tym ze tak naprawde nie mozesz sie dowiedziec ile naprawde zarabiasz bo tlumacza to ze ciezko obliczac podatek,( dopiero po interwencjach dostalismy korekty,ale to dzieki temu ze znalismy swoje przelewy poprzez intenet,wielu ludzi nie ma dostepu do swojego stanu konta a wten sposob nie wie czy ma dobry przelew..)dopiero po miesiacu ,dwoch sam mozesz wykapowac ile pieniedzy mniej wiecej ci sie nalezy,jest to po odjeciu kasy na chate i ubezpieczenie okolo 205 euro za 40 godzin pracy, mimo ze podpisujesz kontrakt w polsce na 40h wcale tak naprawde nie jest to zagwarantowane,my mielismy wiele tygodni po 32 h,to juz zalezy od specyfiki zakladu w ktorym pracujesz juz w pierwszy dzien pani koordynator z zaskoczenia kazala mi zmienic prace, na inna niz podpisalem w work today w Polsce,bo potrzebowali kierowcy, ktory bedzie wozil pozostalych 3 chlopakow,ktorzy nie mieli prawa jazdy,na moje zdanie, ze podpisalem umowe na inna firme,powiedziala, ze w takim razie moge wracac do Polski... jaki jest final pracy dla work today euflex? z 8 osob z mojego domku 5 zrezygnowalo wczesniej,zostal jeden kolega w jednym zakladzie holenderskim i ja z drugim w innym, i mimo ze bylismy jedynymi wiernymi pracownkami,ktorzy nie zrobili zadnego walka firmie,nie zjechali wczesniej do domku,przelkneli wszelkie klamstwa, to firma oczywiscie w tajemnicy nie informujac wczesniej o takiej mozliwosci, nagle zawiadomila naszego kolege, ze musi wracac do Polski bo im sie nie oplaca jego praca...nawiasem mowiac kolega mial swietnych znajomych w zakładzie holenderskim,byl bardzo lubiany,chwalono go za prace,mial plany zostac tam na nastepny rok, a tu firma w jeden dzien informuje go, ze na drugi dzien moze wracac...jak tu mozna planowac przyszlosc? czlowiek jest dla nich smieciem,pionkiem nic nie znaczacym,bo oni juz na prace sezonowe maja 1000 chetnych na ktorych beda mogli zdzierac kase..podobnie ze mna i moim kolega w drugim zakladzie..na szczescie pomogli nam Holendrzy i teraz mamy wlasna chate,pracujemy tylko przez holenderskie biuro posredniczace i po swietach nie mamy juz nic wspolnego z euflex i wyjatkowo klamliwa osoba jaka jest pani Ilona i na koniec jeszcze o firmie przewozowej kowalski,wspolpracuje z euflex zeby dowozic ludzi,podroz z przewaznie nieuprzejmymi kierowcami,disco polo na caly regulator,postoje tylko tam gdzie oni chca,oczywiscie nawet nigdy nie wiesz gdzie,nie wiesz kiedy zajedziesz,nic,jezdza bez zmiany ponad 14 godzin( choc np na swieta Bozego Narodzenia wracalem 18 godzin z 3 przesiadkami,dzwigasz bagaze w zimnie,brak kontroli na walizkami ,ktore sa wrzucone z dala od Ciebie,a ze polowa autokaru przemycala konopie inyjskie to latwo bylo w razie kontroli podrzucic ja do twojej torby),pracodawca goni ich z miejsca na miejsce ,ledwo zajada juz musza wracac,przemeczeni,lamia predkosc zeby zdazyc,w Holandii jezdza 140,150 tam gdzie mozna 90,niektorzy aby przezwyciezyc zmeczenie wciagaja amfetamine,sam bylem swiadkiem jak jeden wciagal, zero lacznosci miedzy work today a euflex ,jedni zwalaja wine na innych,po swietach bylismy w Opolu w work today zeby zglosic, ze wracamy w to samo miejsce do pracy, na drugi dzien dzwoni pani z work today z pytaniem czy wracamy....czyli nawet w samym work today pani od jednego komputera nie ma lacznosci z druga cale szczescie pieniadze w Holandii przelewa holenderskie biuro i my dostalismy wszystkie najgorsze jest to, ze z tego co porownalem z innymi firmami work today jest jedna z najbardziej w porzadku haha dla firm sie nie liczysz, reklamy netowe to totalna sciema,licza ze przyjada same ciemniaki,i tak w wiekszosci niestety jest,malo studentow,w wiekszosci ludzie o ktorych myslales ze tylko istnieja w komediach z prlu,albo kawalow amerykanskich o Polakach..a to prawda niestety zycze powodzenia Odpowiedz Link
emma_4 Re: worktoday 19.04.08, 17:17 a co w tym dziwnego, ze koordynator nie pracuje w weekendy? oraz w nocy? zapewne ma kontrakt na 40 godzin w tygodniu jak wiekszosc pracownikow w tym kraju... dziwny argument.... laska ma pewnie pod opieka kilkudziesieciu idiotow ktorzy truja jej przez caly tydzien to i z ulga wylacza telefon w weeked Odpowiedz Link
rabg Re: worktoday 15.09.08, 15:26 taka dziewczyno, ze po pierwsze ta firma gwarantuje na stronie kontakt 24 h z koordynatorem,moga miec dyzury,czasem przyjedzasz na miejsce zamieszkania o 3 w nocy,wtedy koordynator jak nabardziej jest potrzebny,poza tym ja nie wymagam pracy wnocy,ale jesli pani koordynator nie odbiera telefonow w dzien,albo przez caly tydzien gdy zakreca Ci cieplo wmieszkaniu,wiedz nie pisz glupot bo albo sama jestes taka sama zla kobieta oszukujaca innych i teraz wprowadzasz chaos, albo nie znas zjeszcze zycia utrzymywana przez rodzicow ja tu dla dobra ludzi opisalem to co widzialem wwork today,euflex Odpowiedz Link