Dodaj do ulubionych

UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!!

24.10.08, 13:51
witam

to, co sie czyta na tym forum nie nastraja pozytywnie.
wniosek nasuwa sie jeden, ze praca w Holandii za posrednictwem agencji pracy
to jedne wielkie bagno. nie znalazlem tu jeszcze jakiegos przychylnego
komentarza. zastanawiam sie na ile w tym jest prawdy, jaki to jest procent w
calej skali, a moze jest to celowe zniechecanie, aby miec mniejsza
konkurencje? czy naprawde wyglada to tak zle? ale skoro jest tak zle, to
dlaczego tak wiele osob nadal tam wyjezdza? nie maja swiadomosci, sa naiwni,
czy moze dobrze wiedza, ze te negatywne opinie sa przesadzone?
mowi sie tu tylko o tych nieuczciwych agencjach, i z tego co sie czyta mozna
wysnuc wniosek, ze nie istnieja te uczciwe.
czy naprawde nikt tu nie mial doczynienia z agencjami wartymi polecenia, z
ktorych uslug jest czy byl zadowolony, gdzie wszystko od poczatku do konca
bylo w przadku?
mam nadzieje ze jednak istnieja takowe i dlatego proponuje zebysmy sie w tym
temacie nimi podzielili.

pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • tnsgroup Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 28.03.14, 11:14
      Dzień dobry. Może problem leży w oczekiwaniach? Młodzi ludzie wyjeżdżający za granicę myślą, że od razu będą zarabiać duże pieniądze, a tak niestety nie ma nigdzie. Nawet po dobrych studiach, gdziekolwiek na świecie, trzeba zacząć od gorszego stanowiska, by z czasem piąć się w górę. Na to jednak potrzeba troszkę czasu i cierpliwości. Ponadto agencje pracy tymczasowej oferują...pracę TYMCZASOWĄ:) Zwykle to zajęcie dobre na strat kariery. Można nabrać doświadczenia zawodowego i poznać ciekawych ludzi, zebrać wartościowe kontakty. Warto zauważyć, że po zakończeniu umowy holenderski pracodawca nierzadko - gdy pracownik przykładał się do zajęć - proponuje jej przedłużenie co często wiąże się z podwyżką. Jeśli na pracę za granicą spojrzymy z tej strony, okazuje się nieco bardziej pogodna, prawda?:)
      • formerstudent20 Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 03.04.14, 13:24
        Należy uświadomić sobie fakt, że komentarze które można znaleźć w sieci są tam zamieszczane przede wszystkim przez tych których "przygoda" z zagranicą skończyła się dla nich niekorzystnie. Osoby które wyjechały za granicą aby pracować a nie bawić się zazwyczaj odnajdują się w zagranicznych realiach. Ja od ponad roku pracuję wraz z narzeczoną przez Covebo. Początkowo też byłem sceptyczny ale agencję polecił mi kolega i jak dotąd nie mam co narzekać. Wypłata na czas, z koordynatorem można się dogadać a po jakimś czasie udało mi się załapać na nowy kontrakt i podwyżkę. Polecam!
        • ewa.mach Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 24.04.14, 10:34
          A słyszał ktoś może o agencji profi-akademia? Mam możliwość z nimi wyjechać do opieki do Niemiec, ale nie wiem co to za firma.
    • niemamgazety Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 26.01.15, 13:39
      Koniecznie chcecie wyjeżdżać za granicę? Może jednak warto dać sobie szanse i zostać w kraju. Ja znalazłem pracę w www.lsj.pl/ i dosyć dobrze zarabiam ale początkowo też zastanawiałem się nad Anglią. Na tej stronie również są oferty pracy z za granicy.
    • derrauber Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 20.07.15, 16:02
      dzień dobry,

- szukam pracy na wakacje w Holandii, i zadzwonił upragniony telefon, z informacją, że jest praca, wręcz do 3 dni, ale nie chcą mi jednocześnie przesłać umowy do wglądu mailem, którą miałbym podpisać już jutro, czy to nie dziwne, przecież nie chcę jechać w ciemno, a chciałbym się na spokojnie zapoznać z taką umową...?

- jakie należy załatwić formalności przy pierwszej pracy w Holandii?
      - jak powinna wyglądać poprawnie napisana Umowa?
      - czego się wystrzegać, jakie czyhają na mnie niebezpieczeństwa przy podpisaniu (pierwszej) umowy?
      - kiedy powinna mi się zapalić tzw. "czerwona lampka",
      - itd, itp.

-
      będę wdzięczny za wszelkie sugestie, dzięki którym nie stracę swojego czasu, tylko rzeczywiście uczciwie zarobię jakieś pieniądze...
    • hrinvestment Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 10.02.17, 14:37
      Poszukujemy Opiekunek osób starszych gotowych podjąć pracę na terenie Holandii. Wymagana dobra znajomość niemieckiego lub angielskiego bądź komunikatywna holenderskiego

Oferujemy:
      • Legalne zatrudnienie (odprowadzanie składek na ubezpieczenie społeczne)
      • Wynagrodzenie od 1350 euro (wynagrodzenie wypłacane w PLN lub EUR)
      • Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego, formularz A-1
      • Dodatkowy pakiet ubezpieczeń wyjazdów zagranicznych
      • Zwrot kosztów dojazdu
      • Opiekę koordynatora

Wymagamy:
      • Doświadczenia w pracy związane z opieką nad osobami starszymi
      • Pogodnego usposobienia, cierpliwości i życzliwości
      • Dobrego stanu zdrowia
      • Chęci do podjęcia opieki nad starszą osobą
      • Mile widziane prawo jazdy

Zainteresowała Cię nasza oferta? Zgłoś się do nas! Więcej szczegółów uzyskasz pod adresem sylwia.zareba@hrigroup.pl lub pod numerem telefonu 71 338 55 85, 71 363 45 14, 71 735 13 93

Agencja Pośrednictwa Pracy

HR Investment Sp. z o.o.
      ul. Stalowa 9
      41-214 Sosnowiec

Adres korespondencyjny:
      ul. Wagonowa 5-7
      53-609 Wrocław
      Tel.71 338 55 85
      Certyfikat Krajowego Rejestru Zatrudnienia nr 4755
    • kamila.czyk Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 23.04.18, 12:33
      Z uczciwą agencją pracy spotkałam się tylko raz, i od 5 lat wspólpracuję - VKVE Praca w Holandii (dawniej beetsma). Pracuję przy ogórkach i różach w sezonie. Korzystałam z innych wynalazków, zrezygnowałam.
    • restauratorkass Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 05.07.18, 12:36
      ja ze swojej strony mogę powiedzieć ze mam dobre doświadczenia z agencją pracy, bardzo przyjemni i nili ludzie. ale moze nie zdarza się to często więc polecam Market Access.
    • oliwiamasa Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 30.05.19, 18:42
      Otto work force - całkiem niezła opcja dla wyjazdu
    • magda.saw78 Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 14.07.19, 08:39
      To wszystko zalezy. nie demonizowalabym agencji pracy, np z Dobra Sztela jezdzi mi sie calkiem niezle od roku jako opiekunk. ok, potracaja czesc kasy to wiadomo ale ja glupia nie jestem i wiem na co sie decydwoalam, przynajmniej prace mam pewna i opieke agencji.
    • magda.saw78 Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 21.07.19, 11:13
      Ja od poczatku tylko z dobra sztela bylam zadowolona, jako opiekunka pojechalam. Narazie raz ale mysle o kolejnym wyjezdzie. Agencja zapewnila dkurzenie niemieckiego, ok warunki, placa spoko. Poprzednie doswiadczenia z agencjami byly srednie...
    • magda.saw78 Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 26.08.19, 11:12
      Uwaga na niezweryfikowane agencje...ja sie raz nacielam. Od tamtej pory tylko na dobrej szteli szukam ofert i 3razy bez pudla!
    • marcin9919 Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 21.09.19, 12:34
      To przede wszystkim sprawdzone agencje, ja nigdy nie pojechałbym gdzieś, gdzie nie byli znajomi, czy rodzina.
    • nietuzinkowy Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 06.03.20, 15:09
      Uczciwy wyjazd za granicę to tylko z agencją Pollux do Holandii. Dają fajne możliwości zarobku i spoko zakwaterowanie
    • ogarjanek Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 12.03.20, 13:18
      Ja to zawsze znajduje fajne oferty na work4you global, jeszcze nigdy nie mialem problemow, takze jak ktos szuka niech sprawdzi stronke.
    • markowiczolga Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 30.03.20, 09:12
      Jeździłam przez Humanus - nie mam totalnie na co narzekać. Jeżeli prosisz powiedzieć o uczciwej agencji, to ta jest jak najbardziej
    • monika24l Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 31.03.20, 17:04
      Praca Zdalna dla Każdego - Nowy biznes 0nline, Zarobki ponad 20.000zł miesięcznie, hit roku 2020, wysokie i stałe dochody, praca zdalna wystarczy smartfon lub laptop, teraz każdy może tak zarabiać, zapisz się bezpłatnie tu: zarabianiezdalne.pl
      Od razu po zapisaniu otrzymasz system do zarabiania, który pozwoli Ci jeszcze dziś zarobić pierwsze pieniądze!,..,
    • kolodziej22 Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 13.03.21, 15:08
      Jeżeli chodzi o godne polecenia pośrednictwo pracy w Trójmieście to zdecydowanie warto skontaktować się z Viacore. Zajmują się tzw. outsourcingiem pracowniczym, czyli oddelegowywaniem pracowników jednego pracodawcy do innego. Warto zainteresować się takim rozwiązaniem, jeżeli chce się oszczędzić swój czas i nerwy - pośrednictwo zajmuje się wszystkimi dokumentami i mailami, co zdecydowanie ułatwia cały proces. Ofert jest naprawdę dużo: www.viacore.pl/praca Polecam przejrzeć i poczytać o nich więcej.
    • mona24m Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 07.08.21, 10:43
      Prosta praca przed komputerem dla każdego
      płaca około 300euro dziennie, możliwość rozwoju, awansu
      zapisz się bezpłatnie na stronie xmg.pl
      Oddzwonimy!
    • innym_razem Re: UCZCIWE AGENCJE PRACY???!!!! 10.12.21, 15:48
      dla mnie dalej agencja otto jest ok.zawsze kasa na czas, nie ma co się martwić jakl się z nimi jedzie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka