Gość: Kasia ale jak my to wyslemy??? IP: *.sm-rozstaje.pl 09.05.05, 19:28 ale jak my to wyslemy????????? ja jestem zrozpaczona ;((((( rok przerwy ; (((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: 213.199.252.* 09.05.05, 19:39 stanowczo za malo czasu, nie bylo go na sprawdzenie rozwiazan a wiadomo ze w stresie robi sie bledy, ktore pozniej wyaja sie smieszne, niestety te smieszne bledy beda decydowaly o naszej przyszlosci!!poza tym CKE dalo nam inne wyobrazenie o maturze przeprowadzajac egzaminy probne, ktore byly o niebo latwiejsze...te zadania nie byly szczegolnie trudne, ale wymagaly myslenia, a nie automatycznego odtwarzanie, a na to niestety brakowalo czasu..to ze my sie teraz buntujemy duzo nie zdziala, na tym skorzystaja tylko przyszle roczniki a my jak to szczury, czy tez kroliki<doswiadczalne:D> na tym cierpimy!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem za Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:42 eyślijcie to błagam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Długi Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:43 Musicie coś z tym zrobić. proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.05, 19:43 Zgadzam sie.To było dziwne:(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 19:52 W zupełności zgadzam sie z treśćią tego podania i pragnę dodać że w mojej szkole pisaliśmy w ekstremalnych warunkach ponieważ na sali na której odbywał sie egzamin było zimniej niż na dworze. Pomimo tego że siedzieliśmy w kurtkach temperatura był nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: 212.244.84.* 09.05.05, 19:54 Aj...to aż nawet szkoda jest cokolwiek pisać :( przez trzy lata myślałam, że umiem i rozumiem matme, no ale dzisiaj się przekonałam, że chyba jest inaczej, albo to inaczej rozumieją osoby w komisji !! Wydaje mi się, że nauczyciele mieliby problemy z rozwiązaniem tych zadań w przeciągu 120 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:55 Niestety , ale muszę sie zgodzić z tą wypowiedziął. Jestem za powtórzeniem egzaminu , przynajmniej dla tych co nie zdali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haaa Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:58 Zgadzam sie, matura była o wiele za trudna,zwłaszcza poziom rozszerzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XZ !!! IP: *.tvgawex.pl 09.05.05, 20:11 hmmm... czy wam totalnie juz odbilo?? najpierw "poprawiajmy mature z angielskiego" teraz "poprawiajmy mature z matematyki" a moze poprawiajmy wogole z polskiego i wszystkie trzy lata najlepiej? jak wam sie nie podobala matura to zawsze macie szanse na poprawe przez 5 lat co pol roku!! a szczerze to do matematyki czy tez nagielskiego jesli ktos ma na tyle duzo "oleju" w glowie i troche inteligencji (bez urazy) to dal sobie rade naprawde! a z reszta jak sie nie pdobalo to zawsze mogliscie wybrac inny przedmiot! i dajcie w koncu spokoj z glupimy pomyslami o powtorke matury i nie denerwujcie lepiej ludzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xlo poznan Re: !!! IP: *.193.31.murka.net 09.05.05, 23:04 ja bede mial okolo 60% z podstawowej i 20% z rozsz. niby zdalem ale wydaje mi sie ze przegieli z ta matura nasza szkola podobno miala jedne z najlepszych wynikow matur probnych (podobno najlepsze w wiekopolsce) ale i tak w calym wojewodztwie zdalo ja 50%, ateraz ja i moi koledzy bylismy zalamani tymi zadaniami, kazdy bal sie ze obleje (nie wiem jeszcze jak inni ale mi troche ulzylo). Jednak jesli my mamy wrazenie ze wiele osob u nas obleje to co powiecie o tych ktorym nie udalo sie na maturze probnej, watpie by wszystcy ci ktorzy ja oblali zdali teraz. Jestem przekonany ze wiekszosc z nich obleje ja po raz drugi, a wtedy okaze sie ze zdawalnosc matury w wielkopolsce z matmy wyniesie jakies 40% a moze i nizej. moim zdaniem matury powinny byc powtorzone, dla wszystkich albo chociaz jakas szybka poprawke w czerwcu najlepiej by w sierpniu zdawac na zaoczne. patrzac z innej strony majac okolo 70% z podst i 40% z rozszerzonej osoba chyba taka moze byc pewna przyjecia na studia, bo przeciez polowa osob nie zda, a pozostala polowa bedzie miala ledwo zdane, wiec 3/4 miejsc na studia sie zwolni (wyobrazacie sobie to pustki na wydzialach) mnie wlasnie najbardziej interesuje jak oni sobie wyobrazaja to ze wszyscy bedziemy poprawiac maturke :( w nastepnym roku. a jesli wszyscy z nas zdawali by w czerwcu to niezle kasy by sie wybulili znowu (ale to ich problem - kase ta moge przeznaczyc na czerwcowa poprawke) chcialbym zaznaczyc to ze z takimi wynikami jakie ja moge miec (z matmy z podst 60% z rozsz. 20% oraz z angielskiego 86% z podst i 50% z rozsz.) dostane sie na jakies studia chocby zaoczne. wiec powinno mnie to nie obchodzic co z innymi a jednak. czuje sie pokrzywdzony jak wiekszosc z was --- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:29 jak mozesz tak wogole mowic. Nie chcodzi juz nawet o to czy zdam czy nie zdam. Umialam roziwazac te zadania. Nie starczylo mi czasu, nic nie sprawdzilam, to moze nic nie znaczy, ale skladam papiery na dobry i oblegany kierunek nie chce zeby ta zasrana matura to przekreslila. Jestem dobra z matmy chodze do eliternego liceum, moi znajomi to prawdziwe mozgi a sami wychodzili zalamani. wiec nie mow mi ze to sa bzdury. Poza tym nie chce byc postrzegana przez spoleczenstwo jako tepak. Utarlo sie juz ze "matura to bzdura i kazdy ja zdaje" w tym roku cos sie zmienilo ale kto bedzie patrzyl kiedys na to jaki ja jestem rocznik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAMKNIJ jape Re: !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:33 ZAMKNIJ PAPE CFANIAKU TAKI BOHAHO jestes lepiej zebym cie k** nie spotkal je..***u ciekawy czy ty bedzies zmial matme wogole na te 60% chcoiaz pewnie nawet jej nie zdawales Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków_maturzystka Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.autocom.pl 09.05.05, 20:03 Ta matura (szczególnie dzisiejsza matematyka!) przekreśla plany na przyszłość - po otrzymaniu wyników okaże się , że prawie wszyscy, którzy jednak rozumieją matmę i ją lubią, interesują się nią i problemami związanymi z logicznym myśleniem itd. są za głupi, by dostać się na studia - bo tak wymyśliła Szanowna CKE ; skandal . Ja preferuję informatykę (i ją będę zdawać)ale matmę też zdawałam i mam wrażenie że nie dostanę się na studia dzienne na żadną uczelnię ;((( Już się boję tego co mnie czeka w najbliższą środę;((( Pozdrowienia dla wszystkich maturzystów. Prośba o rozsądek dla SZanownej Komisji Edukacji Narodowej... Odpowiedz Link Zgłoś
rokion Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C 09.05.05, 20:07 piszcie do nich!!!!!!!!: www.cke.edu.pl/index.php?option=com_contact&Itemid=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:08 Srutu drutu. Prezentujesz postawę roszczeniową. To były łatwe zadania. Trza się uczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrMaturzysta Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 09.05.05, 20:11 wlasnie! pierwsza rozsadna opinia... mnie Wanda(moja matematyczka) dobrze przygotowala... moze i rozszerzony nie byl bajecznie prosty ale dalo sie zrobic... moze i z bledami ale nikt nie jest wolny od pomylek... nie zalamujcie sie i przestancie zwalac cala wine na OKE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAcek Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:11 Piszcie jeszcze na www.cke.edu.pl wybierajcie kontakt wydział matur i pszcie co wam na sercu leży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilu Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:13 nie zdalem to jest pewne :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:14 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: non Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:18 Ten post wyraża w pełni moje odczucia po maturze z matematyki!! Podpisuje się pod nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDREEEE Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 09.05.05, 20:31 podpisuje sie ADRE Odpowiedz Link Zgłoś
peterrce Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C 09.05.05, 20:44 Popieram, proszę o łagodne sprawdzanie prac, czasu było bardzo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.05.05, 20:47 Zgadzam się!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ema ema jałłł l Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.no1.pl / 217.98.250.* 09.05.05, 20:47 jak przestakich kretnów beed miał pisac jeszcze raz to ten kraj jest smieszny raczej :/ wiadomo ze poszło jak poszło, ale pomyślacie ze srednia tych wyników bedzie tak samo niska w całym kraju tym samym wszystkie progi na studia itd beda odpowiednio nizsze bo inaczej zabrakło by studentów no bo jednak napisac to dobrze moze było peoblemem, i to duzym, ale zdac juz raczej nie, w koncu to tylko 15 punktów z podstawowego arkusza jałłł jałłłł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiekek Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 20:55 Nie rozumiem Twojego problemu. Wedlug mnie zadania z matematyki na poziomie podstawowym byly bardzo proste i chyba nikt z moich kolegow nie mial problemu z wiekszoscia zadan. Gdy czytalem te wszystkie komentarze o tym jak tragicznie wypadla matura wybuchlem smiechem. W pierwszym momencie myslalem ze ludzie sobie zartuja i wysmiewaja sie z prostoty tych zadan.(serio) Szczerze mowiac to przez 3 lata jak chodzilem do liceum nie spotkalem sie z tak prostymi zadaniami... Poza tym matematyka byla przedmiotem dodatkowym. Kto nie lubi majcy albo jej nie rozumie nie musi jej pisac. Dlatego byla moze troszke trudniejsza od angielskiego czy polskiego ale to naprawde nie byl poziom nie do przejscia. P.S. Czy w odpowiedziach na stronie gazety: serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,2697695.html?as=3&ias=4 w zad 5 nie powinno byc 150zł, a nie jak napisal redaktor: 140zl ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskra Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.chomont.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagunia Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:30 Ja także dołączam się do słów koleżanki bliższy termin byłby dla Nas Zbawieniem. Bardzo i przykro że tyle nauki, korepetycje i ciężo zapracowane pieniądze rodziców poszły na marne. Dajcie Nam szanse ta matura była naprawdę TRUDNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cronski Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:47 Także Jestem za ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAMILA WNUCZUK Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: 80.51.226.* 09.05.05, 21:58 podpisuję się pod tym moim imieniem i nazwiskiem popieram to w 100% powinna być powtórka w wakacje, nie dość że stres to warunki też nie były za dobre... myśle że to powinno w jakiś sposób być wysłane dio CKE POWAGA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaero Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.chello.pl 10.05.05, 11:41 także popieram :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 09.05.05, 21:46 Tak to prawda....:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: petycja, podpisujcie sie, wyślijmy to do do C IP: *.comel / *.unreg.comel-it.com 09.05.05, 22:04 Zgadzam sie w 100 & W mojej szkole po maturze byl placz i lament . A osoby z klas mat-fiz rowniez nie tryskały optymizmem ;((( Odpowiedz Link Zgłoś