Dodaj do ulubionych

WAŻNE!!! petycja do cke

06.05.06, 22:06
witam
po tym jak moja koleżanka(bardzo dobra z angielskiego) rozwiązała sama całą
mature , ale pod koniec zobaczyła u kolegi - geniusza , ze ma wszystko
innaczej niz ona , spanikowała i odpisała od niego . Nie mówie ze to nie jej
wina, ale CKE , powinno wszystkich uprzedzić o podziale na grupy , a tak w
niektórych szkołach było to wiadome , a w niektórych nie. Taka sytuacja jest
niedopuszczalna !!! poniżej jest link w którym można napisać własne petycje
do CKE , wpisujmy sie niech zobaczą ilu ludzi skrzywdzili , przez nie podanie
informacji .

cke.edu.pl/index.php?option=com_contact&Itemid=3&contact_id=4
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:11
      a ja zapraszam tu
      www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=352&Itemid=2
      Gdzie pisze wołami :

Uprzejmie informujemy, że w roku 2006 Centralna Komisja Egzaminacyjna
      zdecydowała się na wprowadzenie w niektórych przedmiotach maturalnych wersji
      równoległych testu, podobnie jak ma to miejsce na egzaminie gimnazjalnym.
      Wprowadzenie wersji równoległych arkuszy nie powoduje żadnych zmian w
      procedurach przeprowadzania egzaminu.
      Karta odpowiedzi jest dostosowana do danej wersji arkusza.

WIęc darujcie sobie petycje bo CKE ostrzegała ;) Info widnieje z datą 4.05 więc
      PRZED maturami z anglika
      • streat1 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 22:16
        OSTRZEGALI , ALE NIE W OFICJALNYCH KOMUMINKATACH PRZED MATURĄ , TAK JAK
        POWINNI , A POZA TYM W NIEKTÓRYCH WRESJACH TESTU SĄ NIE TYLKO POMIESZANE
        ODPOWIEDZI ALE TEŻ ZUPEŁNIE INNE , W RADIU PODAWALI ZE CKE ROZWAŻA PODJĘCIE Z
        TEGO POWODU DECYZJI O UNIEWAZNIENIU MATURY GDYZ WERSJE MUSZĄ BYĆ TAKEI
        SAME !!!!!!!
        • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 22:22
          I po rozważeniu i unieważnieniu będzie nowa wersja egzaminu, a w niej list:
          "Podczas pobytu w Wielkiej Brytanii kupiles ciagnikowy kultywator sprezynowy z
          zapasowym kompletem lemieszy pólsztywnych i skaryfikatorem. Zauwazyles, ze
          uszkodzone bylo lozysko toczne barylkowe wachliwe w mimosrodzie oraz brakowalo
          polaczen gwintowych sruba pasowana o trzpieniu stozkowym. Chcesz zglosic jego
          reklamacje. Napisz na czym polega problem oraz gdzie i kiedy nabyles urzadzenie
          i zaproponuj rozwiazanie problemu. Podpisz sie jako XYZ."
          (Skopiowane z innego wątku, nie pamiętam którego, autora przepraszam.;))
          • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:33
            cytat z wątku o adresie : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
            f=157&w=40992868&a=41214245
            • Gość: hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:34
              podane forum jest niedostepne.
        • Gość: egzaminator Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:41
          petycja do cke ze skargą ze sie nie dało zżynac? dobre,ja to popre
        • Gość: mhm Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.futuro.kielce.msk.pl 07.05.06, 11:20
          w jakim radiu tak mowili???
        • Gość: marta Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 21:54
          wie ktos czy uniewaznia czy nie ??? odp plis pozdrawiam
        • Gość: grzechu1m Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 22:56
          Nieznajomość prawa nie usprawiedliwia, a wręcz szkodzi!!! Ja nie wyobrażam sobie
          jak mozna bezmyslnie spisywac nie patrząc nawet na to co się spisuje, to po
          prostuy bezmyślność!!!
      • asiool Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 22:17
        Przecież nie każdy ma internet!
      • Gość: aaaaa Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:19
        ludzie, oni maja prawo nawet bez powiadamiania takie cos zrobic, a my nie mamy
        prawa sciagac to jest matura i to jest nie dopuszczalne zeby sciagac. Jak beda
        szly petycje itp. to tylko na siebie bata zakrecicie, bo grupy nie byly
        zroznicowane w trudnosci, tylko odpowiedzi byly wymieszane, a petycje
        potwierdza ze sciagaliscie, a to juz nie ich sprawa tylko glupota bo trzeba
        liczyc tylko na siebie! tez jestem maturzystka i zalamuje mnie to co czytam,
        czepiacie sie, ze nie dali mozliwosci sciaganie, zastanowcie sie nad tym, bo to
        jest nielogiczne.
      • Gość: 111 Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:30
        wyobraź sobie ze nie wszyscy mają dostęp do internetu głąbie!!!!
        • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:37
          > wyobraź sobie ze nie wszyscy mają dostęp do internetu głąbie!!!!

Czy to wina CKE ? A może mieli do Ciebie zadzwonić i przeprosić za to, że nie
          zadzwonili w czwartkowy wieczór ostrzec Cię że będzie podział na grupy ? :)
          • Gość: js Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.68.88.74.ustrzyki88.tnp.pl 06.05.06, 22:39
            jestes skończonym idiotą jak sądzisz ze cke tym ze ogłosiło info w internecie ,
            wybrneło z obowiązku poinforowania nas o tym ze będą grupy. Jaki procent ludzi
            w polsce ma dostęp do internetu?? 50 ? żal mi was
            • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 22:41
              A gdzie jest napisane, że CKE miała taki OBOWIĄZEK? Procedury egzaminu
              pozostały nienaruszone i wszystko jest zgodne z prawem.
              • Gość: mc Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.06, 23:56
                chrzanisz. jest prawo że muszą nas poinformować o WARUNKACH przeprowadzonego
                egzaminu. oczywiście informowali. magiczny tekst: ilość IDENTYCZNYCH nie
                naruszonych arkuszy taka i taka. przystąpujemy do egzaminu.

oszukali.

wystarczy ?!
                • Gość: re Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 00:00
                  A w informatorze masz od zawsze:"niesamodzielne rozwiązywanie powoduje
                  unieważnienie egzaminu".
                  Największa akcja autodonosów? Cudo! Podświadomie uczciwi,jednak.
                • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:02
                  Niestety tu sa same idealne osoby, ktore nie maja absolutnie zadnych wad...ja
                  staram sie to zrozumiec.
            • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:43
              Pragnę zauważyć , że to że poinformowali w jakikolwiek sposób to był tylko miły
              gest z ich strony bo NIE mieli obowiązku informować was o tym, bo to nie zmienia
              procedur z którymi powinniście być poinformowani długo przed maturą :)
            • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:41
              a mi zal tych debili, ktorzy sciagali a teraz pozostal tylko placz i zgrzytanie
              zębow.
              Zrozumcie, zgapianie nie jest wina CKE, tylko waszą idioci!
              • Gość: ja Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 62.87.223.* 10.07.06, 23:10
                debil to Ty jestes
          • Gość: kretyni i tyle !!! Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.05.06, 17:25
            wy jestescie ku.. popie..ni !!! jednych zal dupe sciska ze nie mieli
            mozliwosci sciagania, a teraz sie ciesza i uwazaja za wyzszych, a drugich
            oburza ze cke mialo zadzwonic!!! nie mialo ku.. zadzwonic tylko dac znac np. w
            jednyh wiadomosciach!!! i ku.. tyle na ten temat !!! je..y kraj ... a jeszcze
            gorsi ludzie ...
            • Gość: kretyni i tyle!!! Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.05.06, 17:27
              jednych* (i'm sorry - literówka )
            • Gość: Hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 17:48
              Niestety stało sie inaczej, mysle ze nic nie zrobicie, mozna jedynie sprawe
              nagłosnic, ale czy to cos da?Wg mnie CKE powinno poniformowac o grupach i tyle.
            • Gość: pgosia Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 87.207.158.* 07.05.06, 18:55
              to wypie..j, skoro ci sie nie podoba. jak najszybciej.
      • Gość: ewa Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 09:40
        no ale to ze zamiescili to na stronie internetowej to nic nie znaczy, powinno
        sie uprzedzic o tym przed egzaminem ustnie, lub powinno byc sie powidomionym na
        arkuszu. Ja takze nie jestem kiepska z angielskiego, ale zobaczylam ze mam
        wszystko inaczej od lepszej kumpeli i spanikowalam i pozmienialm. Uwazam ze to
        wielka nie sparwiedliwosc ze jesli ktos mial przecieki to wiedzial ze sa grupy
        a inni nie, bo jak wszyscy to wszyscy.
        • Gość: Agnieszka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:42
          Hehe a było napisane na arkuszu, że jeżeli masz wszytskie inne odpowiedzi niż
          kolega to masz od niego ściągnąc??
        • Gość: mia Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:26
          Jaką by Ci to zrobiło różnicę jakbyś nie oszukiwała???
      • Gość: Damian Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 11.07.06, 07:33
        Gwoli ścisłości- ta informacja została opublikowana po maturze z języka
        angielskiego. CKE zmieniła datę na wcześniejszą- jest to dość często stosowana
        taktyka, ale jakże nieuczciwa, nieprawdaż?
    • grauko Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 22:11
      Ja tam wiem. Pisać można, ale i tak "oleją to gorącym moczem" bo w końcu
      wprowadzenie różnych wersji arkusza ma (miało) zminimalizować ściąganie. U nas
      dopiero po poziomie podstawowym się ludzie skapneli, że są różne wersje.
      • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 22:16
        "Wysoka Komisjo.
        Stanowczo protestuję przeciw sposobowi, w jaki uniemożliwiliście mi ściąganie
        na maturze. Ponieważ nie pofatygowałem się czytać Waszych durnych komunikatów,
        podział na grupy całkowicie mnie zaskoczył. To nie fair. Ściągam uczciwie od
        lat i z taką bezczelnością egzaminatora jeszcze się nie spotkałem..."

Czy coś takiego mamy pisać?
        • angels_dont_kill Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 18:40
          Dobre:)))) Ja podpisuję:]
        • Gość: Uczciwy złodziej Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 12:40
          Ciekawe sformułowanie "ściągam uczciwie" a ja "kradnę uczciwie"
      • Gość: Kaja Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:17
        Petycja to oczywiście bzdura, bo i tak nawet na to "szanowne" cke nie spojrzy,
        ale podanie informacji o egzaminie, do tej poty najważniejszym w naszym zyciu,
        na dzień przed jest totalnym absurdem.
        Miałam ciekawsze zajęcia, niż siedzenie przed komputerem na dzień przed matura,
        tym bardziej, że wróciłam do domu po maturze z języka polskiego.
        Ogólnie, paranoja z tym cke.
    • Gość: baq Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.multicon.pl 06.05.06, 22:17
      sory ale to jest tak, jakbys pozwala policje do sadu, ze dostalas mandat za przekroczenie predkosci, bo nie wiedzialas ze tam bedzie kontrola radarowa...
      • Gość: ewa Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:08
        no dokładnie
      • Gość: ja Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 83.238.147.* 07.05.06, 14:07
        nie to nie jest tak!!!!!! to jest tak jabyś dostał mandat za zaparkowanie w
        miejscu w ktorym nei bylo znaku zakaz postoju
        • augora to znaczy, że koniecznie przed każdym egzaminem 07.05.06, 14:47
          należy powiedzieć: nie wolno sciągać? Inaczej można?
          Żałosne....
          • Gość: pawel Re: to znaczy, że koniecznie przed każdym egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 18:36
    • japan86 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 22:19
      też tak uważam powinni dużo wcześniej poinformowac o zamiarze wprowadzenia
      jakichs grup ;/ albo poinformowac wszystkich nauczycieli zeby przekazali na
      informacje o grupach, w tym roku moze byc skrzywdzonych wielu maturzystów, gdyby
      wszyscy wiedzieli o grupach to mało kto zdecydował by się na ściąganie, (a to
      był główny cel OKE) ciekawe czym nas jeszcze zaskoczy CKE, matury sie jeszcze
      nie skończyły, 3majcie się
      • Gość: SDSSDD Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:20
        --------------------------------------------------------------------------------
        ludzie, oni maja prawo nawet bez powiadamiania takie cos zrobic, a my nie mamy
        prawa sciagac to jest matura i to jest nie dopuszczalne zeby sciagac. Jak beda
        szly petycje itp. to tylko na siebie bata zakrecicie, bo grupy nie byly
        zroznicowane w trudnosci, tylko odpowiedzi byly wymieszane, a petycje
        potwierdza ze sciagaliscie, a to juz nie ich sprawa tylko glupota bo trzeba
        liczyc tylko na siebie! tez jestem maturzystka i zalamuje mnie to co czytam,
        czepiacie sie, ze nie dali mozliwosci sciaganie, zastanowcie sie nad tym, bo to
        jest nielogiczne.
        • Gość: SASZA Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.68.88.74.ustrzyki88.tnp.pl 06.05.06, 22:22
          w niektórych wersjach nie tylko były pomieszane odpowiedzi ale tez zupełnie
          inne , w jednej grupie był august a w innej noember, czy jakos tak
          • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:25
            i uważasz, że maturzysta musi wiedzieć jak jest sierpień po angielsku a już jak
            jest listopad nie ?
            • Gość: sass Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.68.88.74.ustrzyki88.tnp.pl 06.05.06, 22:28
              to nie oto chodziło idioto!!! w jednej grupie był august a w drugiej november
              ale to zmieniało sens bo jak dałes w august prawda , to w november powiennienes
              dać fałsz , czy jakos tak - a to zmienia kolejnośc itd ,co powoduje mieszanie w
              głowie
              • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:29
                no i widać, że Ci się pomieszało <lol>
            • Gość: baq Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.multicon.pl 06.05.06, 22:30
              pewnie chodzi o to, ze listopad to dluzsze slowo, wiec teoretycznie trudniejsze ^^
        • Gość: alalala oszukali nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:21
          oszukali mnie, banda decydentow polskich, ja bym te wszystkie słózby...
      • Gość: Kaja Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:21
        Może tym, że przedłużą czas sprawdzania matur do końca września.
      • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:52
        skrzywdzonych maturzystow?chyba ich wlasna glupota ze sciagali.
    • Gość: ADAM Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.68.88.74.ustrzyki88.tnp.pl 06.05.06, 22:20
      POPIERAM WIELU , NIE TYLKO CI ŚCIĄGACZE ALE TEZ DOBRZY UCZNIOWIE NA TYM SIE
      PRZEJECHALI , TO BYŁO NEI FAIR!!!
      • Gość: baq Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.multicon.pl 06.05.06, 22:29
        Bo to bylo przeciw sciagajacym a nie sciagaczom (bo dla Ciebie jest to chyba ogromna roznica)!
        • Gość: gg Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.dolsat.pl 06.05.06, 22:39
          bardzo dobrze ze tak zrobili przynajmniej ci co sciagali maja nauczke i tyle
          • Gość: sens Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.68.88.74.ustrzyki88.tnp.pl 06.05.06, 22:43
            ty pewnie nie sciągałes nigdy co? nagle w polsce znalazło sie multum osób które
            nigdy nie sciągały ... dziwne ... a mnnie się poprostu wydaje ze nioe udało ci
            sie sciągnąć i miałęs fuksa ze nie , a teraz piszesz tu jaki to nie jestes
            uczciwy , podobnie jak setki osób które zawsze sćiągały a nagle piszą o
            uczciwosći , zrozum ze wiele osób [rzez cke i siebie , zawaliło i uszanuj ich
            zdanie bo mimo wsztsko powinni byc poinformowani
            • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:44
              Kiedy do was dotrze, że NIKT NIE MUSIAŁ was o tym informować ??!!
              • Gość: adas Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.68.88.74.ustrzyki88.tnp.pl 06.05.06, 22:47
                a kiedy dotrze do ciebie ze w niektórych szkołach było to powiedziane a w
                niektórych nie... czy to jest uczciwe??? na pewno nie bez wzgdlędu na to ze
                sciągani jest złe...
                • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:50
                  A kiedy do Ciebie dotrze , że było powiedziane z dobrego serca osób będących w
                  komisji a nie dlatego, że CKE kazała wszystkim powiedzieć a tylko niektórym
                  komisjom się "zapomniało powiedzieć" ? Nie wpadłeś na to, że np komisje mogły
                  się kapnąć same, że są grupy bo zauważyły różnice w oznaczeniach arkuszy a nie
                  miały tej informacji podanej "z góry" ??!!
                • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 22:50
                  Ale jakos ja wyczuwam pretensję tylko o to, że w jakichś szkołach NIE
                  powiedziano. Dlaczego nikt ze szkół, w których powiedziano o grupach, nie ma
                  pretensji? Dlaczego nie ma też poczucia winy tych co wiedzieli wobec tych, co
                  nie wiedzieli? Najwięcej wrzasku jest o to, że ktoś nie wiedział (choć mógł). A
                  jak wiedział, to cicho siedzi i niech się martwią ci, co nie wiedzieli. To
                  takie polskie.
                  • Gość: nikt Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.68.88.74.ustrzyki88.tnp.pl 06.05.06, 22:55
                    u mnie powiedziano ze są inne wersje , i ja solidaryzuje sie z tymi co nie
                    wiedzieli TO JEST NIEUCZCIWE !!!! JEDNI WIEDZA INNI NIE , NIE KAŻDY MIAŁ
                    TAKIE SZCZĘCIE JAK JA , I ZDAJE SOBIE Z TEGO SPRAWE , WIĘC WSZYSCY POWIEDZMY
                    CH\KE , NIECH SPIE..JĄ Z TAKIM ŻARTEM
                    • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 22:58
                      I co? I w ramach tej solidarności wpisałeś odpowiedzi innej grupy? Zaczynacie
                      mnie rozśmieszać i to porządnie. CKE zrobiła to, co powinna. A pretensje, że
                      nie ogłoszono wystarczająco donośnie tych grup tylko Was kompromitują. Nie
                      wiedziałam o grupach, więc wyszedłem na idiotę, tak? Wyszedłem, bo ściągałem.
          • Gość: mama Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 80.51.198.* 06.05.06, 22:48
            ja sobie sprawdzałem i mam 40% bez listu i notatki

pewnie nie mam szans iść nigdzie na studia ??

co otym sądzicie ??
      • Gość: lola Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:38
        dobry uczeń odpisujący od kogoś innego to też ŚCIĄGACZ!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:57
        nie nazwalabym zadnej osoby ktora sciaga na maturze "dobrym uczniem"
        • Gość: hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 13:00
          a ja nazwałabym...
    • Gość: frejka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:45
      pfff.. nie trzeba bylo sciagac.! haha dobrze wam tak!
      • Gość: sssss Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:47
        ja nie sciagalam!!! i juz nie moge tego sluchac!!! czy wy nie rozumiecie, ze
        was nie skrzywdzili, ze wy nie jestescie biedni BO WY NIE MIELISCIE PRAWA
        SCIAGAC a oni mieli jak najwieksze prawo was o tym nie informowac, ze robia
        grupy!
      • Gość: mis Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.68.88.74.ustrzyki88.tnp.pl 06.05.06, 22:48
        widomo frejka ze ty nigdy nie sciągałas ...i dlatego tak cięzko ci zrozumiec
        tysiąće osób co sciągnęły z innej grupy...
      • Gość: ewa Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 09:55
        bo u Ciebie sie nie dalo, i teraz wielki cfaniak.
    • Gość: pt Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:48
      I bardzo dobrze, że wreszcie tacy "bardzo dobrzy z angielskiego" a przy tym
      kretyni i oszuści dostali nauczkę. Brawo CKE!!!
      • Gość: adas Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.68.88.74.ustrzyki88.tnp.pl 06.05.06, 22:50
        założe sie ze jestes z cke ciotunio
        • Gość: pt Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:00
          Z CKE nie. Niestety.
          Ale z Ustrzyk też nie.
          A poza tym nie cierpię kretynów i oszustów.
          • Gość: ser Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:54
            i dlatego siebie nie cierpisz ? Co ty nigdy nie sciągałeś ? U nas w szkole ie było inforacji o tym że są grupy. Ja miałem szczęście że nie sciągałem i licze na bardzo dobry wynik, ale osoba która siedziała koło mnie zapytała jak mam i jej podałem odpowiedzi. Spanikowała i zmieniła sobie i teraz mam cholerne wyżuty. Wrrr Je**** CKE
            • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:56
              To po pii jej podawałeś? Trzeba było siedzieć cicho :)
    • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 22:53
      Ja tez uwazam ze dobrze iz tak wyszło, aczkolwiek z drugiej strony wspołczuje
      tym ktorzy ściagali...teraz surowo za to zapłaca.
      • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:04
        a ja nie wspolczuje. To ich wina,nie mozna cale zycie oszukiwac i nie ponosic
        za to kary.
    • Gość: adasbghmskka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:06
      jak sie sciaga to si placi za swoje! HA HA HA dobrze wam tak :)
    • newday18 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:11
      a wyobrazcie sobie kogos slabiutkiego z angielskiego, komu zalezalo tylko zeby
      ZDAC te mature i kto pisal samodzielnie, az do momentu gdy przez przypadek
      ujrzal ze olimpijczyk siedzacy obok niego ma zupelnie inny uklad kropek. I w
      panice zeby ZDAC, przepisal odpowiedzi olimpijczyka. I to mogl byc super
      uczciwy uczen. W stresie robi sie wiele glupich rzeczy. I teraz porownajcie
      sobie takiego ucznia z typowym kombinatorem, ktory normalnie zjechalby
      wszystkie odpowiedzi, ale dyrektor poinformowal go ze sa grupy, wiec nie
      zjechal do pierwszego lepszego geniusza, ale najpierw zorientowal sie, kto z
      jego otoczenia ma identyczna grupe, i wtedy sciagnal.... to jest sprawiedliwe?
      Powinni poinformowac wszystkich. I to nie na stronie cke. Nie jest powiedziane,
      że kazdy maturzysta MUSI zajrzec na strone cke... paranoja. juz widze ile osob
      obleje przez to angielski.
      • Gość: aaaaaa Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:13
        nic nie tlumaczy sciagania na tak waznym egzaminie! i cke bardzo dobrze zrobilo
        ze dalo grupy!
      • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:13
        Superuczciwy, ale do olimpijczyka zajrzał...
        • Gość: aaaaa Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:14
          dokladnie! albo uczciwy albo nie! uczciwy nie zajrzy a nieuczciwemu dobrze tak!
      • Gość: juzek Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:15
        "I to mogl byc super uczciwy uczen"

Pfff. Gdyby był super uczciwy, to by mu do głowy nie przyszło, żeby ściągać.
        Niektóre argumenty naprawde są śmieszne...

ale współczuje tym, którzy przez ściąganie nie zdadzą. mimo wszystko :|
      • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:17
        Ale zajrzenie do kartki kolegi przez słabą osobę jest taką samą nieuczciwością
        co zajrzenie przez dobrą w celu "upewnienia się". Od kiedy słabszym wolno
        oszukiwać tylko dlatego, że są słabsi ??!!
        • Gość: aaaa Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:19
          juz coraz glupsze argumenty sie tu pojawia. sciagania nic ale to nic nie
          usprawiedliwaia a jeszcze uwazaja, ze to im krzywde zrbiono! PHI!
          • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:21
            Przyznam szczerze, ze dziwi mnie taka Wasza reakcja...Jestem pewna ze nie raz
            ściagaliscie, a teraz wyrzywacie sie na biednych maturzystach...
          • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:23
            Odnoszę wrażenie, że niektórym wydaje się , że ściąganie z
            niewiedzy/niechęci/lenistwa/braku zdolności językowych to inny rodzaj ściągania
            niż "ściągnięcie" odp przez dobrą osobę która tylko się "upewniała" Otóż
            szanowni maturzyści to jest JEDNO i TO SAMO ściąganie bez względu w jakim celu
            poczynione !!!!
        • newday18 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:23
          Ja podalam tylko przyklad zeby zobrazowac dramat niektorych ludzi... Postawcie
          sie na ich miejscu. Ja potrafie. Cke popelnila blad...ale szkoda gadac.
          • Gość: gieniu Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:30
            I co z tego ze poinformowali dzien wczesniej! Napisali jakąs zagadkę, jakbym nie
            miał co robić przed maturą tylko ją rozwiązywać. Gdybyscie to przeczytali
            rzeczywiscie po 11:20,4.05 to jestem pewien zebyscie i tak sciągali, bo nie
            byłaby to dla was istotna informacja.
          • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:09
            to nie CKE,tylko kretyni bedacy na tyle glupi zeby sciagac popelnili blad.
      • Gość: ewa Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 09:45
        no dokładnie, nie wolno sciagac, ale te karty sa odpowiedzi sa tak zrobione ze
        nie trzeba zapuszczac zadnego zurawia, tylko poatrzyc przed siebie i wszytsko
        widac jak ma kto inny. uwazam ze nawet najuczciwszy by z ciekowasci zobaczyl co
        ma ktos przed nim. Ale pol Polski obleje to ci gorsi a co nie sciagneli maja
        szanse sie dostac na studia.
        • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:24
          To zamiast patrzeć przed siebie patrz w dół na swoją kartkę :)
        • Gość: baq Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.multicon.pl 07.05.06, 13:33
          fajnie by bylo, gdyby uczciwosc zaczela poplacac :)
          • Gość: hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 13:36
            Niestety ale nieuczciwi wygrywaja...i co mozna z tym zrobic?Nic.
      • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:07
        oszustwo jest zawsze oszustwem,niezaleznie jak czesto i po co sie je popelnia.
        Do matury zeby ja zdac trzeba sie uczyc, a nie liczyc tylko na to zeby zdać
        cudem.Super uczciwy uczen nie ściąga.Zżynanie nie jest usprawiedliwione ze robi
        sie tak pod wplywem stresu. Kazdy bierze odpowiedzialnosc za swoje czyny. Ja w
        takiej sytuacji bylabym zla tylko i wylacznie na swoją glupotę.
      • Gość: pgosia Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 87.207.158.* 07.05.06, 19:17
        Skoro wiedzial, ze jest na tyle slaby zeby nie zdac, to mogl sie wiecej uczyc.
        Proste. Co to znaczy - sciagac byleby zdac? Jak ktos nie umie na te 30% to
        sorry, kopala w dupala - nie umiesz, nie zdajesz. Proste. To jest jeszcze
        wieksze oszustwo niz zerzniecie od kogos dla poprawienia sobie wyniku.
        Przeklamanie calego egzaminu. Sciagac to sobie mozna na minikartkowce w
        pierwszej klasie, bo i tak kazdy ma w dupie twoja ocene czastkowa i oszukujesz
        tu glownie samego siebie - twoje sprawa. Ale na tak waznym egzaminie?
        Glupio wam teraz, co? I o to caly ten halas. Trzeba w koncu spojrzec prawdzie w
        oczy. OSZUSCI.
        • Gość: Hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 19:23
          "Sciagac to sobie mozna na minikartkowce w pierwszej klasie"? tzn w pierwszej
          klasie liceum , gimnazjum, czy podstawowki...Ja mam inne zdanie, tzn jak
          ponownie napisze, nie popieram ale nie nieguje...Jestes przeciwna sciaganiu na
          maturze czy w ogole? Bo jeszcze sie okaze ze jestes tak na poł uczciwa.
          • Gość: pgosia Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 87.207.158.* 07.05.06, 19:49
            > "Sciagac to sobie mozna na minikartkowce w pierwszej klasie"? tzn w pierwszej
            > klasie liceum , gimnazjum, czy podstawowki...Ja mam inne zdanie, tzn jak
            > ponownie napisze, nie popieram ale nie nieguje...

Wiekszosc ludzi sciagala co najmniej raz. Nie wiem, czy sa tacy ludzie, ktorzy
            sa swietym przykladem uczciwosci w kazdym aspekcie zycia. Chodzi mi kontrast
            (czego chyba nie zauwazylas) miedzy takim a takim sciaganiem, bo tu jest duza
            roznica w tzw. szkodliwosci spolecznej. Co nie zmienia faktu, ze jedno i drugie
            jest nieuczciwe.

>Jestes przeciwna sciaganiu na
            > maturze czy w ogole? Bo jeszcze sie okaze ze jestes tak na poł uczciwa.
            Jestem przeciwna sciaganiu w ogole. Idealem, jak pisalam wyzej, nikt nie jest,
            ale juz od dluzszego czasu nie sciagam, bo a)glupio mi potem w stosunku do
            znajomych z klasy, ktorzy nie sciagali; b)ogolnie to od razu po mnie widac, ze
            cos krece :>

• Gość: pt Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:23
      Ale to przecież jest proste.
      Ci słabi po prostu nie powinni zdać matury.
      W końcu mieli trzy lata aby swoją "słabość" wycenić przynajmniej na 30%
      I mam nadzieję, że takie szkoły gdzie jeden "bardzo dobry" z angielskiego
      wyciągał grupę na przyzwoity poziom zobaczą, że nie tędy droga.
    • aga_ta85 Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:25
      Nie wierzy ze Wy byliscie tacy świeci i nigdy nie ściagaliscie, kazdy walczy w
      jakis sposob o swoje...czasami ściagajac.
      • Gość: xyz Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:27
        Czyli nie wierzysz, że można żyć bez ściągania ? :) Oj jak ja Ci współczuje
        jeśli to prawda ;)
        • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:29
          Nie musisz mi wspołczuc, ale nie uwierzy ze choc raz nie probowaliscie
          ściagnac...ja zyje bez ściagania, ale staram sie zrozumiec tych ktorzy to
          zrobili na NM...nie obrzucam ich błotem.
          • Gość: xyz Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:31
            A czy ja kogoś obrzucam ? ja tylko stwierdzam fakt, że ściąganie nie jest
            rzeczą pozytywną i godną pochwalania ,ale widzę, że dla niektórych tutaj jest
            wręcz jak powietrze niezbędne do życia ;)

Cieszę się , że nie ściągałaś i szanuje Cię za to - nieściągający łączmy się ;)
            • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:32
              Tak, ale nalezy zrozumiec tych ktorzy to robia. Robia to w jakims celu...nie
              mozna tak sie na nich rzucac...
              • Gość: xyz Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:33
                Nawet nie jakimś a konkretnym .. żeby być "lepszymi" na papierku od tych co
                piszą uczciwie i jeszcze się tym chwalić....
      • gagatka_gagatka Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:27
        A dlaczego nie wierzysz, ze nigdy nie ściągałam? Bo "wszyscy to robią"? Nie
        znasz mnie, nic o mnie nie wiesz, więc nie zakładaj, że ściagałam. Bo to mnie
        obraża i tyle.
        • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:30
          Wiec sama przestan odnosci sie w taki sposob do tych ktorzy ściagaja. Ja nie
          sciagam, ale staram sie to zrozumiec. Ty ich tez obrazasz .
          • gagatka_gagatka Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:33
            Rozumiem, ze starasz się też zrozumieć złodziei i innych łamiących prawo, tak?
            • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:34
              Sorry, ale tutaj przesadzasz.
            • Gość: xyz Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:34
              Nie stać mnie na rzecz x to ją sobie ukradne bo jestem w "potrzebie wyższej" ;)
              • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:35
                Przesadzasz, poza tym o ile wiem, ściaganie nie jest karane, natomiast
                kradziez, tak...mylicie pewne pojecia.
                • gagatka_gagatka Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:37
                  Ściąganie nie jest jarane, bo całe społeczeństwo daje na nie przyzwolenie. Bo
                  nie przyjdzie Wam do f=głów, ze to kradzież cudzej wiedzy. Może jak to zapisza
                  w paragrafach, to zrozumiecie. Złodziejstwo i tyle, potępiam tak samo, jak
                  kradzieże materialne.
                  • gagatka_gagatka Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:38
                    karane* :P
                  • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:40
                    Masz prawo sdo takiej opinii:), ja nie sciagam, ale jesli ktos to robi to
                    trudno.
                    • Gość: d Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.tvkdiana.pl 07.05.06, 17:28
                      bylo nie zwalac, a liczyc na siebie. :-)
                • Gość: xyz Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:37
                  ściąganie/plagiat jest KRADZIEŻĄ czyjejś własności intelektualnej - czyjaś
                  wiedza a za nią idąca poprawnie napisana matura jest zasługą (własnością) tej
                  osoby i niby z jakiej racji osoba X ma sobie przywłaszczać własnośc takiej osoby ?
                • Gość: xyz Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:40
                  >poza tym o ile wiem, ściaganie nie jest karane,

Liczysz, że jak w KK zapiszą , że za ściąganie grozi to i to to ludzie przestaną
                  ściągać ??!!
                  • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:41
                    Nie mysle tak. A Ty co myslisz ze jak bedziesz w taki sposob wypowiadał sie na
                    forum o tych ktorzy sciagaja to cos zmieni?
                    • Gość: xyz Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:45
                      To po co był ten tekst o karaniu ? :) No właśnie zdaje sobie sprawę, że to
                      niestety nic nie zmieni..a szkoda
                • Gość: quistiska Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:13
                  i sciaganie i kradziez jest grzechem i nieuczciwoscia.Pozatym w innym panstwie
                  osoba sciagajaca,ktora zostala przylapana wylatuje ze szkoly. To ze w Polsce
                  tak nie ma swiatczy tylko o fakcie, ze mlodych uczy sie sciagac i postepowac
                  niezgodnie z zasadami zamiast polegac na wlasnej ciezkiej pracy i wiedzy.
              • Gość: xyz Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:35
                czyli inaczej "nie nauczyłem się to sobie zerżne od kolegi bo przecież jestem w
                potrzebie wyższej uzyskania tych 30%
                • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:39
                  Słuchaj osoba słaba np z angieslkiego, ktora nie ma zdolnosci jezykowych,nawet
                  jeslliby chciała to bedzie miała trudnosci z jezykiem...i to czesto nie jest
                  oznaka lenistwa czy czegokolwiek podobnego...trzeba rowniez uwzglednic
                  dysleksje, ktora w pewnym stopniu uniemozliwia nauke jezyka...trzeba wiele
                  rzeczy uwzglednic, aby cokolwiek wyrokowac.
                  • gagatka_gagatka Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:40
                    Może zdawać inny przedmiot. Albo nie musi wcale zdawać matury. Przecież nie
                    jest obowiązkowa.
                    • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:43
                      Inny przedmiot?Przeciez jezyk jest obowiazkowy?A dlaczego nie ma zdawac matury,
                      tylko dlatego ze jest np dyslektykiem?Wez wybacz.
                      • Gość: baq Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.multicon.pl 07.05.06, 00:04
                        a dlaczego jak mnie nie stac to nie moge sciagnac sobie gry za darmo, albo na przyklad "pozyczyc" samochodu. prawda jest taka, ze nic nie usprawiedliwia oszustwa.

a i ciekawe co takie osoby zrobia na studiach, gdzie takie mieszanie pytan (nieraz tresc rozni sie jednym wyrazem np, ktory wszystko zmienia) to normalka i nikt nikogo nie uprzedza, nikt tez nie ma pretensji. A poza tym dlaczego ja, czyli osoba srednio matura w tym roku wiedzialem juz o tym, ze beda rozne wersji gdzies tydzien wczesniej...
                  • Gość: xyz Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:43
                    Jak jest zła z anglika to może podchodzić do innego języka..sorry ale, żeby zdać
                    tą maturke trzeba mieć 30% czyli albo napisć bezbłędnie oba "wypracowanka" albo
                    rozwiązać dobrze zadanie 5 i 6 i jakiś punkcik dodatkowy gdzieś złapać. Jeśli
                    chce się tylko uzyskać te 30% naprawde nie trzeba być och i ach uzdolnionym
                    • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:44
                      Ja mowie o dysleksji, taka osoba ma trudnosci z opanowaniem jezyka obcego, ale
                      dlaczego mamy takie osoby pozbawiac prawa do pisania matury?
                      • Gość: re Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:48
                        Po 1. : ktoś z głęboka dysleksja uczy się tylko jednego języka - to mu ułatwia.
                        Po 2. : zupełnie inaczej ocenia się u niego ortografię (zauważ, że w angielksim
                        to mu usprawiedliwia równiez błędy w czasach na przykład - to mu ułatwia.
                        Po 3. : dyskleksja utrudnia, ale nie uniemozliwia nauczenia sie takich podstaw,
                        jakie sa wymagane na podstawowym.
                      • Gość: xyz Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:48
                        Niedługo matma ma być obowiązkowa, czy wtedy napiszesz "czemu ktoś kto nie ma
                        talentu do liczenia całki ma nie mieć matury?" ?? Poza tym dyslektycy mają inne
                        kryteria oceniania - łagodniejsze
                        • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:53
                          Ja nie potrafie obliczyc całki, i co z tego to czyni ze jestem gorszym
                          człowiekiem?
                          • Gość: xyz Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:55
                            No widzisz a za kilka lat osoby przystępujące do matury niemające pojęcia o
                            matmie jej nie zdadzą bo będzie tak samo obowiązkowa jak j. obcy ... i co wtedy
                            ? Zdawalność matury 20% ?
                            • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:56
                              Mozliwe, ale to rowniez bedzie swiadczyc o tym jak nauczyciele przygotowuja w
                              szkołach.Niestety.
                              • Gość: xyz Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 00:01
                                oo no właśnie czekałem aż ktoś napisze, że to wszystko wina nauczycieli. Pragnę
                                zauważyć , że podobnie jak matura tak samo jakakolwiek szkoła ponadgimnazjalna
                                jest Twoim dobrowolnym wyborem - jeśli nauczyciele są "be" możesz uczyć się sama
                                :) Albo zmienić szkołę.. ;)
                                • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 07.05.06, 00:07
                                  Słuchaj ja wiem jak to jest miec słaba matematyczke,ktora nie potrafi nauczyc
                                  wiec nie wciskaj mi bzdur...i dlatego nie odwazyłabuym sie zdawac matury z
                                  matematyki, logiczne. A dlaczego mam zmieniac szkole z powodu jednego
                                  nauczyciela?
                                  • Gość: czuk Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 01:29
                                    ale tu nie chodzi o zmiane szkoly, a o uczenie sie samemu - dla chcacego nic
                                    trudnego... ale jak niektorzy oczekuja ze wystarczy raz na jakis czas sie na
                                    lekcji pojawic a nauczyciel magicznym sposobem nalozy wiedzy do glowy to to itak
                                    bedzie jalowa dyskusja...
                                    • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 07.05.06, 01:33
                                      Nie mowie o takich przypadkach...czasami nauczyciel nie jest po prostu
                                      stworzony do tego zawodu i tyle...tak jak nie kazdy ma predyspozycje do bycia
                                      lekarzem, tak nie kazdy moze byc nauczycielem.
                                      • Gość: techik Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:26
                                        I tak samo nie kazdy jest stworzony do matury i studiów.
                                        • Gość: hanka Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:35
                                          No wlasnie Wy np nie jestescie stworzeni do zycia w społeczenstwie...i co?
                                          przestaniecie zyc, bo tak jest? pier...bzdury.
                                          • Gość: pgosia Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: 87.207.158.* 07.05.06, 19:26
                                            Jak ktoś jest razaco nieprzystosowany do życia w spoleczenstwie (jakis
                                            psychopatyczny morderca na ten przyklad) to sie go zamyka. Jak ktos jest rownie
                                            razacym glabem, nieumiejacym napisac na te 30% newet, to oblewa. I tyle. Juz za
                                            rok matura...
                                            • Gość: Hanka Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 19:29
                                              "(jakis psychopatyczny morderca na ten przyklad) to sie go zamyka"
                                              albo i nie, na jakim Ty swiecie zyjesz?

"Jak ktos jest rownie razacym glabem, nieumiejacym napisac na te 30% newet, to
                                              oblewa"
                                              albo i sie nie oblewa.
                                              • Gość: pgosia Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: 87.207.158.* 07.05.06, 19:41
                                                >"(jakis psychopatyczny morderca na ten przyklad) to sie go zamyka"
                                                >albo i nie, na jakim Ty swiecie zyjesz?

A to zaden argument.
                                                Racja, albo i nie, z tym ze to nie zmianie faktu, ze zamykac sie powinno. Ale ty
                                                oczywiscie sie na to zgadzasz i uwazasz za wszystko jest ok. Albo masz to w
                                                dupie. Czekaj czekaj, napadnie ciebie taki psychopata, to juz nie bedzie tak rozowo.

>"Jak ktos jest rownie razacym glabem, nieumiejacym napisac na te 30% newet, to
                                                >oblewa"
                                                >albo i sie nie oblewa.
                                                Bo sie sciaga = jest sie pieprzonym leniwym oszustem.
                                                Albo sie ma cholerne szczescie, ale to juz inna inszosc ;]

• Gość: quistiska Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:27
                                    uczysz sie przedewszystkim sama.Nauczyciel moze Ci w tym pomoc, wytlumaczyc
                                    pewne sprawy.Po to jest szkola.Ale nie nauczy sie za Ciebie.
                                    To jest Twoj wybór, twoja praca i twoja sprawa jezeli sie czegos uczysz.
                                    Jak mam beznadziejnego nauczyciela,przygotowywuje sie sama do matury. Sama
                                    poszukuje wiedzy i wyjasnien.Nie po to są ksiązki zeby zalegaly stol,tylko po
                                    to zeby z nich skorzystac.
                        • Gość: quistiska Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:25
                          pozatym nie uwazam ze dyslektycy maja latwiej.Nie sa brane pod uwage wszystkie
                          nasze dysfunkcje w dyslekcji
                          Zainteresowanych zapraszam do wątku:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=41288887
                  • Gość: ktoś Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.eurologistik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 09:10
                    no właśnie, mnie matura z angielskiego poszła słabo, nie ściągałem nic ale i
                    tak będę miał słaby wynik, mam nadzieję że zdam, na próbnych szło mi dobrze a
                    teraz słabo i właśnie jestem dyslektykiem
                    • Gość: esnorquita Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:27
                      To jest śmieszne. Śmieszne, i tyle. Ja na szczęście nie musiałam zdawać matury z
                      angielskiego, bo jestem olimpijką, ale jak to czytam, to jestem przerażona.
                      Ludzie, piszecie, że jakaś "biedna, dobra z angielskiego osóbka zobaczyła, że
                      równie dobry kolega ma inaczej i spanikowała" - to ja się pytam, PO CO SIĘ TAM
                      PATRZYŁA? Przecież to jest niedozwolone! Zamiast płakać, że będzie mieć mniej
                      punktów, powinna się cieszyć, że egzaminator, który mógł to zobaczyć, nie
                      wyrzucił jej od razu z sali. Ludzie, gapicie się innym w kartki na własną
                      odpowiedzialność! Porównanie do kontroli radarowej było dobre, ja mam inne:
                      niechby włamywacze zaczęli masowo skarżyć np. włąścieieli sklepów, że się
                      pokaleczyli przy wyskakiwaniu przez szybę, albo że zostali (bez ostrzeżenia!)
                      pogryzieni przez rotweillery na prywatnej posesji. Jasne, że większość z tych,
                      którzy się ze mna zgadzają też kiedyś w życiu ściągała. Ale trzeba mieć
                      świadomość, że robi się to na własne ryryko i że można tego pożałować, a wtedy
                      nikt nie będzie WAS żałował - znam wiele osób, które cały okres edukacji
                      "przetrwały" uprawiając ten najpopularniejszy w Polsce sport i teraz są załamane
                      i czują się oszukane, ale może taka nauczka jet jedyna szansą, oni przestali
                      oszukiwać.
                  • Gość: quistiska Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:19
                    ja mam dyslekcje, ale nie taka na papierku jak maja niektorzy, tylko prawdziwą.
                    W 1wszej klasie liceum nie potrafilam sie nawet poprawnie przedstawic po
                    angielsku.
                    Ale przez 3 lata pracowalam nad sobą, uczylam się i dzieki tylko i wylacznie
                    swojej ciezkiej pracy zdam mature,nawet z dosc dobrym wynikiem.
                    Zwalanie na brak zdolnosci jezykowych jest tutaj bezsensem.Skoro jezyk jest
                    wymagany, to znaczy ze kazdy jest sie w stanie go nauczyc w minimalnym stopniu,
                    na 30% zeby zdać tą mature.Skoro ktos jest w liceum albo technikum i jest na
                    tyle inteligentny zeby przejsc przez 3 czy 4 lata nauki, to znaczy ze jest w
                    stanie zdać mature.
        • ostryw Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:36
          A ja sie moge założyć ze sciągałas!! Ten czasownik, tak sie składa ze ma wiele
          znaczeń i jak ktoś mówi ze nigdy nie ściągał to kłamie. Bo ściągać można
          spodnie, bluzkę i np. śmierdzące skarpetki. Wiec skończcie tą dyskusję że "wy
          nigdy".
      • newday18 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:31
        Popieram Cie AGata85. Gdyby kazali mi zdawac matme, z ktorej jestem kompletnym
        kiepem i dostalabym zadania, ktore w ogole by mi nie podeszly to zaloze sie,ze
        sciagnelabym od kogokolwiek, bardziej ufajac jemu niz sobie. Zeby tylko
        wyciagnac na 30%. Zaloze sie ze reszta zrobilaby tak samo.
        • aga_ta85 Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? 06.05.06, 23:34
          Dokładnie o tym mowie...ja zrobiłabym tak samo, choc kilka razy sie
          przejechałam na tym i postanowiłam ze koniec z "zapuszczaniem żurawia".
        • Gość: czuk Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 01:34
          jak ktos juz pisal... matura nie jest obowiazkowa, nikt Ci jej NIE KAZE pisac,
          przystepujesz dobrowolnie, i ma ona sprawdzic co osiagnelas przez 12 lat swojej
          edukacji... a nie edukacji kolegi obok
          jesli z jakiegos przedmiotu ejstes kiepem? to masz 5 lat na podszlifowanie i
          ponowne podejscie do matury...
      • Gość: quistiska Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:11
        walczy o swoje i ponosi tego konsekwencje.Nie mozna zwalac winy na CKE za to,
        ze komus nie udalo sie sciagnac porzadnie sprawdziwszy czy ktos ma taka sama
        grupe jak i osoba sciagajaca.
      • Gość: Krystian Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 20:46
        Dokladnie Aguniu - masz racje. Ciesze sie, ze chociaz Ty nie patrzysz egoistycznie jak pozostali tu wrednie piszacy uzytkownicy forum. Pozdrawiam
      • Gość: czarna Re: Dlaczego sie tak wyżywacie na Nich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 00:09
        wybacz, ale walka o swoje nie powinna objawiac się ściąganiem - bo to jest
        poleganie na kims innym, a w życiu jest tak, że liczyć powinnaś na siebie, a
        nie polegac na czyjejś pracy...a zresztą...mam to wszytsko gdzieś! mnie ten
        problem nie dotyczy!
    • Gość: pt Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:36
      A ja mam nadzieję, że wkrótce takim "maturzystom" którzy są kompletnymi nogami
      z matmy po prostu nie będzie dane zdać matury. Trudno, to przecież musi być
      jakiś próg. Ja już dawno mam maturę za sobą i jeszcze nie spotkałem człowieka,
      który prezentuje wysoki poziom w dowolnej dziedzinie, a jest nogą z matematyki.
      Matematyka jest wszędzie!
      • newday18 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:40
        alez wy jestescie wszyscy madrzy i nieomylni. normalnie czuje sie przy was
        glupia... chyba skoncze ten temat.
        • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:42
          Newday...nie przejmuj sie, przeciez to ludzie IDEALNI.;)
          • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:43
            Można nie kraść, nie mordować, można też nie ściągać. Teraz mi napiszcie,
            ze "okazja czyni złodzieja". Nie kradniecie, bo Was nie kusi, ale ściągacia, no
            bo az się prosi, nie?
            • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:45
              Sorry, ale takim gadaniem niczego nie zmienisz, ludzie ściagali, sciagaja i
              beda sciagac.
              • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:48
                A własnie, że im więcej ludzi pokaże, że to potępia, tym większa szansa, że
                innym bedzie wstyd ściągać. Bo na razie większośc społeczeństwa ma podejście
                takie jak Ty - "ściągali i beda ściągać" - dlatego to kraj oszustów, łapówkarzy
                i złodziei. Przykro to pisać. Więc gódx się z tym dalej, ja nie zamierzam.
                Życzę Ci, żebyś kiedyś trafiła na prawnika/ lekarza/ itp., co na ściągach
                konczył studia i od niego twoja przyszłośc będzie zależeć:)
                • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:51
                  Jestes niezwykle niesympatyczna:"Życzę Ci, żebyś kiedyś trafiła na prawnika/
                  lekarza/ itp., co na ściągach konczył studia i od niego twoja przyszłośc będzie
                  zależeć:)"--->coz jak juz wczesniej napisałam WY JESTESCIE IDEALNI...i co Wam
                  to da?
                  "A własnie, że im więcej ludzi pokaże, że to potępia, tym większa szansa, że
                  innym bedzie wstyd ściągać"--->watpie w to.
                  • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:59
                    nikt nie mowi tu o byciu idealnym.
                    A nieściąganie da nam to, ze dostaniemy taką ocenę,na jaką zasłużylismy. Nie
                    dostaniemy nieslusznych punktow za wiedze kolegi obok albo niezdanej matury
                    przez durnoctwo.Daje nam to w zyciu wiele.
                • Gość: ... Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.06, 14:48
                  "Życzę Ci, żebyś kiedyś trafiła na prawnika/ lekarza/ itp., co na ściągach
                  konczył studia i od niego twoja przyszłośc będzie zależeć"

ktoś bardzo mądry to powiedział! jeśli ktoś oszukuje to musi spotkać się z
                  konsekwencjami! to tylko i wyłącznie Wasza wina. mam nadzieję że nie
                  dostaniecie się na studia na które nie zapracowaliście.
                  wiwat CKE! oby więcej takich mądrych posunięć!
                • Gość: ... Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.06, 15:11
                  "Życzę Ci, żebyś kiedyś trafiła na prawnika/ lekarza/ itp., co na ściągach
                  konczył studia i od niego twoja przyszłośc będzie zależeć"

ktoś bardzo mądry to powiedział! jeśli ktoś oszukuje to musi spotkać się z
                  konsekwencjami! to tylko i wyłącznie Wasza wina. mam nadzieję że nie
                  dostaniecie się na studia na które nie zapracowaliście.
                  wiwat CKE! oby więcej takich mądrych posunięć!

PS. swoją drogą po co takiej biednej poszkodowanej osobie matura? przecież jak
                  przez 3 lata nie potrafi nauczyć się na 30% z angielskiego to na studiach i pół
                  dnia nie wytrzyma...
              • newday18 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:50
                errare humanum est i rzecza ludzka jest tez zdolnosc zwyklego wpolczucia.
                dobranoc
                • Gość: pgosia Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 87.207.158.* 07.05.06, 19:35
                  ja rozumiem, ze biednym mordercom, gwalcicielom i zlodziejom, ktorzy teraz
                  odsiaduja dozywocie tez wspolczujesz. Jacy oni biedni, zamkneli ich!
              • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:57
                ja tez nieraz sciagalam.Ale zawsze gdy cos nie poszlo po mojej mysli np zlapal
                mnie nauczyciel na sciaganiu-byla to tylko i wylacznie moja wina, moja glupota
                za ktora ponioslam konsekwencje.
                A paranoją byloby w tym momencie gdybym powiedziala ze to wina nauczyciela bo
                mnie zlapal albo kolegi, bo sie schylil i widac bylo mnie jak zżynam
                Taką samą paranoją jak stwierdzenie że to wina CKE ze sie przejechalam na
                ściąganiu.
            • Gość: medzix Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.isiedlce.pl 07.05.06, 00:21
              a mi sie poprostu wydaje...ze to jest tylko wina tych nauczycieli ktorzy nam
              nic o tym nie powiedzieli....bo na pewno mieli przecieki ze cos takiego
              bedzie....czy nie mam racjii?
              • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:24
                Ja mysle ze powinni Was poinformowac...a w ten sposob narazili Was na stres...
              • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:11
                alez oczywiscie. to ze sciagales i teraz ponosisz tego konsekwencje jest wina
                tylko i wylacznie nauczyciela.najlepiej by bylo gdyby on za ciebie zdal tą
                mature.
                Ludzie!nikt nie mial obowiazku powiadamiac ze w tym roku beda rozne
                grupy.Pzyzwyczajcie sie do tego, ze to wy macie w rekach swoje zycie i
                ponosicie konksekwencje wlasnych decyzji.Koniec w ze zganianiem ze to, ze wam
                cos nie wyszlo jest wina innych osob albo rzeczy, jak w tym wypadku oczywiscie
                jest winą
                1.CKE
                2.Nauczycieli,ktorzy zle was przygotowali
                3.Ponownie nauczycieli,ze wam nie powiedzieli
                4.Bog wie kogo jeszcze
                5.Pod zadnym pozorem nie jest to wasza wina!
      • Gość: vicki181 Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 217.153.162.* 07.05.06, 09:52
        A ja wam powiem tak:

nie sciagalam,pisalam wszystko sama.Pod koniec matury popatrzylam sie na
        kolezanke a ta zaczela mi dyktowac odp. w 1 zadaniu.Patrze do swoich odpowiedzi
        i widze ze sie kompletnie nie zgadzaja!...ale zamiast ufac jej<mimo ze jest na
        podobnym,dosc wysokim> poziomie znajomosci angielskiego nie zmienilam tych
        odpowiedzi bo mysle sobie...wole nie dostac sie na wymarzone studia przez swoje
        byc moze zle odpowiedzi niz te jej....
        Wyszlo mi to na dobre bo mam prawie maxa...
        Druga kwestia przed matura pojawila sie na tym forum taka informacja iz te
        arkusze beda rozne...sama zakladalam taki watek z zapytaniem czy to
        prawda...wiele osob odpowiedzialo ze TAK...ja tez o tym nie wiedzialam, w mojej
        szkole tez nam tego nie powiedziano,uslyszalam to po prostu od kolezanki z
        innego liceum, jednak do konca nie wierzylam jej.
        Przyznam ze zaluje tych co sciagali i szkoly powinny byly poinformowac uczniow
        o tym...ale nie robiac tego utwierdzaja mnie w przekonaniu ze nie musialy!
        Tak wiec petycja niczego nie zmieni, a oszustwa niektorych wyszly na wierzch...
        Nie toleruje sciagaczy moze z tego wzgledu ze zawsze mialam bardzo dobre wyniki
        z wszystkich przedmiotow i wiele osob w gimnazjum i pozniejliceum sciagalo ode
        mnie.W LIceum tez mase bylo takich przykladow ze ktos slabszy od tych co mieli
        z ang 5 sciagalo na sprawdzianach,na probnych maturach itd. i pozniej
        ten "ktos" mial 90% z rozszezr a aj np.75...to by bylo na tyle;)
    • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:49
      ps. Jesli przeszlkadza Ci sciaganie to wyprowadz sie z Polski...skoro ktos
      sciaga to Jego sprawa..
      • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:51
        Wyprowadzić się i ustąpic oszustom? Nigdy w życiu.
        • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:52
          No to masz problem...
          • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:53
            To raczej oszuści się powinni wynieść z Polski bo psują opinie o naszym kraju...
            nie sądzisz ?
            • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:54
              I co myslisz, ze jak oszusci wyniosą sie z Polski to nie beda psuc opinii?
              • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:57
                Wiesz z tym, że uczciwy ma się wynieśc to mi się przypominają od razu takie
                "kwiatki" pokazywane w TV gdzie to żona alkoholika musi zwiewać z domu z dziećmi
                a nie on... oczywiście, że nie zmieni z dnia na dzień ,ale w dłuższej
                perspektywie... od czegoś trzeba zacząć :)
                • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:00
                  Nie mieszaj w to takich sytuacji.
              • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:57
                Za granicą ich szybko wyprostują.
                "
                Iwona po zdanej świetnie w Polsce maturze międzynarodowej zaczęła studia w
                amerykańskiej uczelni: - Bardzo się denerwowałam na pierwszym teście z
                biologii. Trudne pytania, obcy język. Niczego nie byłam pewna. Zapytałam
                dziewczynę obok o to, jaką odpowiedź zakreśliła przy 34. pytaniu, bo ja "c".
                Popatrzyła na mnie z taką zgrozą, jakbym jej matkę zabiła. Potem poleciała na
                skargę do opiekuna roku. Zrobiła się z tego straszna afera, przed trzyosobową
                komisją zostałam napiętnowana za próbę ściągania. Zupełnie nie rozumiałam, o co
                im chodzi. - Chciałam się upewnić, a nie ściągać - powtarzałam jak zdarta
                płyta. Oni na to: każda niesamodzielna praca jest złamaniem podstawowych zasad
                regulaminu uczelni i etyki. Tym razem ci wybaczymy, bo wiemy, że jesteś z
                Polski, a tam na ściąganie patrzycie inaczej. Gdybyś była Amerykanką,
                wyleciałabyś. Iwona wie, że mówili serio. Ściąganie jest w Stanach uważane za
                kradzież. "
                • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:59
                  w Stanach, no wlasnie, ale nie w Polsce.
                  • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:00
                    Agata, mam prośbę - przeczytaj mój poprzedni komentarz jeszcze raz. I wróć,
                    kiedy zrozumiesz, o co mi chodziło.
                    • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:00
                      Nie musze:)
                      • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:02
                        Pewnie, że nie musisz. Musiałabyś przyznać, że polscy ściągacze się za granicą
                        kompromitują. ;) I szybciutko zaczynają inaczej śpiewać.
                        • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:03
                          No i co? Najlepiej obrzucac Polaka błotem, no i pozniej taka nasza opinia za
                          granicami kraju.
                          • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 00:05
                            Opinia taka na jaką sobie zapracowaliśmy ... jaki z tego morał : NIE ściągajmy
                            to sobie opinie poprawimy !
                            • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:07
                              Jasne, sam chyba w to nie wierzysz.
                          • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:05
                            Agata, Polacy, zachowując się w ten sposób, sami na siebie to błoto ściagają.
                            Zrozumiesz to wreszcie? Nikt im nie każe sciągać. Najwięcej krzywdy robią im
                            tacy kibice jak Ty, co się z tym godzą, bo "ściągali i będa ściągać"
                            • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:08
                              Staram sie ich zrozumiec, jakis cel maja w tym sciaganiu...a za kibica w tej
                              kwestii sie nie uwazam...
                      • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 00:04
                        To ja przełoże na prosty język słowa gagaty : W USA Polak który ściąga
                        (nawet jeśli się tylko upewnia a nie zżyna żywcem) jest traktowany jak
                        przestępca i nie wylatuje za pierwszym razem z uczelni tylko dlatego , że w USA
                        wiedzą , że polaczki "tak mają , że ściągaja" ale za 2-gim czy n-tym razem
                        żegnasz się ze studiami. Dotarło ?
                        • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:05
                          Nie musisz mi tłumaczyc, przeciez rozumiem to. DOTARŁO?
          • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:54
            Jak widać na połowie tego forum, to problem mają własnie oszuści-sciągacze. Nie
            ja.
            • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 06.05.06, 23:55
              Moze i maja ale oni za to beda płacic a nie Ty, wiec dziwi mnie takie
              zachowanie.
        • Gość: re Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 23:56
          Trzymaj się, gagatka:) Kiedyś świat się podzieli na nieszczęśliwych nieuczciwych
          (jak ładnie to widać przy tej okazji, no po prostu serce rośnie!) i resztę:))
    • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:11
      Niestety nie przekonaliscie mnie do swoich racji:(
      • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:14
        Podsumowując: nadal popierasz oszustwo=kradzież cudzej własności
        intelektualnej=ściaganie? Ja nie licze na to, że się przyznasz, że Cię
        przekonaliśmy. Bo to obciach. Ale dotarło to do Ciebie z pewnością.
        • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:18
          Z pewnoscia to sie mylisz, twierdzac ze do mnie to dotarło, bo tak sie nie
          stało. Nie sciagam, ale jesli ktos inny to robi to jego sprawa, robi to w
          jakims celu.

" Ja nie licze na to, że się przyznasz, że Cię przekonaliśmy. Bo to obciach" ---
          > wstydzisz sie tego ze nie popierasz sciagania?

• gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:19
            Nie, pisze o tym otawrcie i jestem za to piętnowana. Obciach - miałam na myśli,
            że to wstyd komuś przyznac rację, jak się wczesniej było upartym jak osioł. ;)
            • aga_ta85 Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 00:22
              No wlasnie jestes uparta jak osioł, w tym masz racje...nie przyznam racji
              dlatego iz uwazam inaczej niz Ty...
    • aga_ta85 Sciaganie 07.05.06, 00:28
      Nie rozumiem nadal tego Waszego oburzenia ściaganiem.
      • leiy_laa Re: Sciaganie 07.05.06, 00:36
        Ta petycja nie ma żadnych szans moim zdaniem.
        • Gość: E-86 Re: Sciaganie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 00:59
          Odnośnie petycji to nie sadze zeby przeszła, bo to jest smieszne, piszmy
          jeszcze raz mature bo ściagaliśmy?? Sami sie zastanówcie. ROk temu było głośno
          odnośnie powtórnego pisania matematyki, ludzie chcieli drugi raz piasć,
          podpisywali petycje bo była za trudna matura i co?? zadnej poprawki nie było,
          komu sie nie podobały wyniki to poprawia w tym roku. A dla ściagających
          nauczka, moze wreszcie będzie sprawiedliwość, i ludzie przestana oszukiwać.
          Mnie tam jakos nie korciło w ogóle zeby komukolwiek zagladac do arkusza na
          maturze. Pozdrawiam uczciwych!
          • aga_ta85 Re: Sciaganie 07.05.06, 01:00
            Sorry, ale w ten sposob obrazacie Nas mowiac ze jestesmy nieuczciwi...ja nie
            sciagam, choc nie mam nic przeciwko temu, wiec jestem nieuczciwa, tak?
            • Gość: E-86 Re: Sciaganie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 01:04
              Ja chyba nikogo nie obrazam, tylko stwierdzam fakt ze Ci którzy sciagaja sa
              nieuczciwi, a Ci którzy nie sciagaja sa w porzadku. Potem niewłasciwe osoby
              dostaja sie na studia i zajmuja miejsca tym którzy sie powinni dostac. A czy ty
              bronisz kogos i kogo to juz mnie nie interesuje, kazdy ma prawo do własnych
              pogladów. Pozdrawiam:)
              • aga_ta85 Re: Sciaganie 07.05.06, 01:10
                Nikogo nie bronie, ale Wy-->idealinie uczciwi ludzie, obrazacie tych ktorzy
                ściagaja nazywajac ich oszustami, złodziejami ludzkich mysli itp. Nie wierze, w
                tą wasza uczciwosc...Teraz sie nie przyznacie do tego ze kiedys sciagneliscie
                od kogoc cos, bo runełaby cała Wasza ideologia...niczego nie zmienicie
                wyzywajac tych co czasami nawet sciagna...
                • Gość: aaaa Re: Sciaganie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 09:17
                  moze nie jestesmy w 100% uczciwi i sciagalismy nieraz, ale my sie teraz nie
                  klocimy, ze nam ktos utrudnil sciaganie bo to jest nieznormalne, wy chyba sami
                  siebie nie slyszycie- klocic sie, bo ktos chcial uczciwosci!
            • Gość: quistiska Re: Sciaganie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:19
              skoro nie sciagasz,to znaczy ze jestes uczciwa,tylko masz swoje zdanie na temat
              sciagajacych.
    • Gość: karel17 Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 213.199.242.* 07.05.06, 09:19
      Ale tam podaje się tylko adres e-mail, a jest napisane że odpisza gdy poda się
      adres domowy....(na to nie ma miejsca)- ODPISZĄ?????
      • Gość: DOBRZE WAM TAK Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.05.06, 09:28
        trzeba bylo nie sciagac a nie teraz petycje pisac :D Smiech na sali, chcecie
        napisac petycje do CKE ze Was nie uprzedzila o grupach i przy sciaganiu Was to
        totalnie zdezorientowalo. I bardzo dobrze o to chodzilo. Wielki <<PLUS>> dla CKE
        z mojej strony. W koncu wszystko zaczyna byc sprawiedliwie na tych maturach.
        Gratuluje CKE pomyslu i Wam glupoty.
        • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:22
          no wlasnie,brawa dla CKE.Nareszcie wszelkie twierdzenia na temat ze sciagac sie
          nie oplaca zostaly udowodnione
          a przy okazji to, ze ktos oglasza swoja glupote publicznie i chce pisac petycje
          potwierdza tylko jeszcze bardziej swoj kretynizm
    • Gość: maturzystka05 Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 07.05.06, 09:36
      sciaganie na nowej maturze ktora jest banalna , z angielskiego kazdy glab ja zda
      na 75% jesli umie choc troche ten jezyk. jak nie wierzy ze umie sam i sciaga to
      nie powinien jej zdac.sciagac na maturze to debilizm , to za wazny egzamin.
      przeciez jak przeczytasz te zadania to stwierdzisz ze innych odpiwedzi nie
      mozesz dac bo te pytania sa banalne.jakby byly trudnijesze to moznaby sie wachac
      ale tak. ajk ktos tyle nie umei to do łopaty , nie kazdy musi miec ta mature
      wbrew opiniom.
      • Gość: aaaaa Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 09:42
        ktos wczesniej bardzo dobrze napisal, przepraszam co napisszecie w petycji, ze
        z ich winy zle sciagneliscie, ze utrudnili wam sciaganie, czy, ze przez
        sciaganie nie zdacie matury!!!! ludzie jestescie przedrani i to nie z ich tylko
        z WASZEJ winy!
      • Gość: DOBRZE WAM TAK Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.05.06, 09:45
        Zgadzam sie. To co tu wypisujecie i ten WAsz pomysl to jest jeden wielki A B S U
        R D. A petycja bedzie taka: prosze szanownej CKE uprzejmie zwracam sie z prosba
        o powtorzenie egzaminu maturalnego bo nie spodziewalismy sie podzialu na grupy i
        przy sciaganiu zostalismy wprowadzeni w blad. Fakt ten nas oburzyl ze nie
        zostalismy o tym wczesniej poinformowani i teraz mozemy nie zdac matury :(((
        Proosimmyyyy...
        • Gość: vicki181 Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 217.153.162.* 07.05.06, 09:57
          A ja wam powiem tak:

nie sciagalam,pisalam wszystko sama.Pod koniec matury popatrzylam sie na
          kolezanke a ta zaczela mi dyktowac odp. w 1 zadaniu.Patrze do swoich odpowiedzi
          i widze ze sie kompletnie nie zgadzaja!...ale zamiast ufac jej<mimo ze jest na
          podobnym,dosc wysokim> poziomie znajomosci angielskiego nie zmienilam tych
          odpowiedzi bo mysle sobie...wole nie dostac sie na wymarzone studia przez swoje
          byc moze zle odpowiedzi niz te jej....
          Wyszlo mi to na dobre bo mam prawie maxa...
          Druga kwestia przed matura pojawila sie na tym forum taka informacja iz te
          arkusze beda rozne...sama zakladalam taki watek z zapytaniem czy to
          prawda...wiele osob odpowiedzialo ze TAK...ja tez o tym nie wiedzialam, w mojej
          szkole tez nam tego nie powiedziano,uslyszalam to po prostu od kolezanki z
          innego liceum, jednak do konca nie wierzylam jej.
          Przyznam ze zaluje tych co sciagali i szkoly powinny byly poinformowac uczniow
          o tym...ale nie robiac tego utwierdzaja mnie w przekonaniu ze nie musialy!
          Tak wiec petycja niczego nie zmieni, a oszustwa niektorych wyszly na wierzch...
          Nie toleruje sciagaczy moze z tego wzgledu ze zawsze mialam bardzo dobre wyniki
          z wszystkich przedmiotow i wiele osob w gimnazjum i pozniejliceum sciagalo ode
          mnie.W LIceum tez mase bylo takich przykladow ze ktos slabszy od tych co mieli
          z ang 5 sciagalo na sprawdzianach,na probnych maturach itd. i pozniej
          ten "ktos" mial 90% z rozszezr a aj np.75 i w duchu bylam pewna ze wczesniej
          czy pozniej Ci sciagacze wpadna...i sie stalo na MATURZE...to by bylo na tyle
        • Gość: milka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:28
          Gdzie tu tolerancja?...Skoro chca to niech to napisza, a skoro nie piszesz
          tegorocznej matury to gdzie sie pchasz z buciorami...tego Was juz nie
          nauczyli..
          • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:24
            tolerancja nie polega na popieraniu kazdego pomyslu ktory tylko sie nawinie.
            Zreszta jak ktos chce-to i tak napisze, bez wzgledu czy ktos uwaza to za
            genialny czy za debilny pomysl.
    • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 09:58
      Odwołać się (bo rozumiem, że ta petycja miałaby charakter odwołania) można
      jedynie od procedur egzaminacyjnych. Przez wprowadzenie równoległych wersji
      tesu (czyli grup) CKE w niczym procedur egzaminacyjnych nie zmieniła. Zmieniło
      się tylko to, że nie warto / nie da się ściągać. Tylko że ściąganie nie jest
      procedurą egzaminacyjną.
      • Gość: hehehe Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 80.54.168.* 07.05.06, 10:01
        Ten kto założył ten wątek to niezły pajac!:) JA NAPISZE ZAMIAST PETYCJI
        PODZIĘKOWANIE ZA STWORZENIE SPRAWIEDLIWYCH I ELIMINUJĄCYCH ŚCIĄGANIE
        ARKUSZY!!!!:D GRATULUJE CKE NAPRAWDE SIĘ POSTARALIŚCIE!
      • Gość: realista1 Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.tvteletronik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:06
        Można chyba zaprotestować odwołując się do ustawy o nowej maturze, która mówi,
        że egzamin jest w całym kraju zdawany na jednakowych zasadach, a wszyscy piszą
        ten sam test, a o takim samym poziomie trudności.
        W obecnej sytuacji złamano te przepisy, gdyż:
        - odpowiedzi w poszczególnych wersjach różinły się od siebie róznież treścią,
        np. zamiast August był October przez co nie wszyscy mieli równe szanse (wiem,
        że to może wydać się banalne, ale jeżeli ktoś nie znał słowa October, a miał
        zestaw właśnie z nim zamiast ze słowem August, które rozumie, to może być to
        niesprawiedliwe (nie chodzi mi o poziom trudności, lecz o nierówne szanse))
        - po drugie, fakt, że nie wszyscy zostali poinformaowani przez komisje o
        zaistniałej sytuacji także można traktować jako zaprzeczenie ustawowej
        jednakowości procedur i poziomu egzaminu maturalnego

P.S. Nie piszę tego, dlatego, że ściągałem i dlatego chce powtórzenia matury
        (poszło mi zadowalająco), lecz dlatego, że uważam, że sytuacja jest
        niesprawiedliwa
        • Gość: honey Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 217.153.162.* 07.05.06, 10:10
          Czy wy NAPRAWDĘ uważacie że CKE złamało jakiekolwiek przepisy???

Przecież oni chyba wiedzą co im wolno a co nie

Po co mieliby ryzykować unieważnieniem matury...bez sensu

Skończcie te dyskusje i do nauki!

Matura się jeszcze nie skończyła :)

• Gość: milka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:27
            Głupi jestes!
            • Gość: pgosia Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 87.207.158.* 07.05.06, 20:05
              osz, ta glebia argumentow...
        • gagatka_gagatka Re: WAŻNE!!! petycja do cke 07.05.06, 10:30
          > - odpowiedzi w poszczególnych wersjach różinły się od siebie róznież treścią,
          > np. zamiast August był October przez co nie wszyscy mieli równe szanse (wiem,
          > że to może wydać się banalne, ale jeżeli ktoś nie znał słowa October, a miał
          > zestaw właśnie z nim zamiast ze słowem August, które rozumie, to może być to
          > niesprawiedliwe (nie chodzi mi o poziom trudności, lecz o nierówne szanse))

No wybacz, ale to śmieszne. Matura SPRAWDZA wiedzę i umiejętności na OKREŚLONYM
          poziomie. Miesiące przerabiane są w najgorszym wypadku w pierwszej klasie
          liceum. Są tacy, co ich nie znają do matury, ale trudno, żeby CKE dostosowywała
          wersję akrusza do indywidualnej znajomości nazw miesięcy, prawda? Bywa, że ktoś
          całe życie nie pamięta nazwy October. Ma zdawać jakąś specjalną maturę?

> - po drugie, fakt, że nie wszyscy zostali poinformaowani przez komisje o
          > zaistniałej sytuacji także można traktować jako zaprzeczenie ustawowej
          > jednakowości procedur i poziomu egzaminu maturalnego

Wszyscy dostali ten sam komunikat na stronie CKE. I nie pisz mi, że nie wszyscy
          mają internet, bo również nie wszyscy oglądają TV, słuchają radia i czytają
          gazety. Zawsze znalazłby się ktoś, kto by się upierał, że jego nie powiadomiono.
          Powtarzam - odwołać można się tylko od procedur, a te były znane dużo
          wcześniej i były JEDNAKOWE we wszystkich szkołach. Procedury to np. to, że
          zdający i członkowie Zespołu Nadzorującego (komisja) nie mogą wychodzić z sali
          w nieuzasadnionych przypadkach. Przypadek uzasadniony: ktoś ze zdających
          hałasuje, utrudnia pisanie innym, Przewodniczący ZN może wyjść z sali
          powiadomić Dyrektora. Właśnie od tego można się odwołać (nie mogłem pisać
          spokojnie, bo ktoś mi przeszkadzał). TO jest procedura, a nie równoległe
          wersje arkusza o tym samym poziomie trudności.

• Gość: hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:33
            Jakas ty prosta dziewczyno! Brak empatii u Ciebie, jestes "uczciwa" ale uczuc
            nie masz!
        • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:29
          jest sprawiedliwa dla tych,ktorzy sami byli wporzadku i polegali na swojej
          wiedzy a nie na cudzej.Kazdy mial mozliwosc dowiedzenia sie o zasadach
          rekrutacji.
          Pozatym August czy October byl chyba na listeningu,prawda? nawet jak ktos nie
          rozumie slowa,mogl je zaznaczyc,poniewaz go uslyszal.Pozatym kazdy powinien
          polegac na sobie i brac odpowiedzialnosc za swoje czyny.
          Zreszta kazdy w Polsce mial inne mozliwosci zdobycia wiedzy, to ze ktos mial
          innego nauczyciela do ang nie jest niesprawiedliwe dla tych ktorzy mieli
          gorszego?A to ze ktos jest z malej wsi nei oznacza ze mial gorsze dojscie do
          ksiazek bo nie ma u siebie porzadnej biblioteki?
          Nikt nie mowil ze ma byc sprawiedliwie.Ale bylo na pewno bardziej sprawiedliwie
          dla tych,ktorzy nieraz pierwszy raz poczuli ze ich wiedza wreszcie sie na cos
          przyda, bo sie uczyli, a nie sciagali bo np nie umieją. No wlasnie,
          nieumiejetnosc siagania tez jest tutaj niesprawiedliwa,poniewaz nie kazdy ma
          wrodzone predyspozycje do zżynania z kogoś, o!
    • Gość: aaaaa Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:05
      czy zauwazyliscie, ze ci co sciagali juz sie nie wymadrzaja! moze zauwazli jaka
      glupota swieca, ze sie burza, bo biedni nie mogli sciagac, a raczej sciagneli
      zle! moze nareczcie zamilkna i dostana nauczke, zeby licyc tylko na siebie.
    • Gość: aaaaa Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:09
      aha che dodac, ze jedyne co zrobilo niesprawiedliwie cke, to to, ze dali na
      swojej stronie odpowiedzi tylko do jednej grupy. i tak duzy PLUSIOR dla nich,
      ze wogole dali grupy na maturze :)
      • Gość: wiki Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:24
        Jestescie chamscy, czy Wy juz tak zawsze macie?
      • Gość: wiki Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:26
        Pokazujecie jedynie jakimi wielkimi głąbami jestescie Wy wielcy uczciwi!
    • Gość: gusia Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 07.05.06, 10:15
      popieram. jak ktos tu przed chwila napisal osoba ktora zalozyla ten watek to
      pajac!! chcesz napisac petycje bo nie zostalas poinformowana ze nie mozesz
      sciagac?? przeciez to oczywiscie ze sciaganie jest nielegalne. a moze w
      informatorze bylo o tym jak i od kogo sciagac na maturze?? przeciez taka petycje
      to debil musi napisac. az strach pomyslec jacy ludzie w Polsce zdajka mature.to
      cud ze was do niej dopuszczono. CKE powinna sie tym zajac.moze nie kazdy
      powinien do niej podejsc , matura to egzamin dojrzalosci przeciez.
      • Gość: microsoft Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: 80.51.198.* 07.05.06, 10:30
        to tak samo ak by Bill Gates powiedział możecie ściagać uaktualnienia za darmo :)

a w rezultacie okazałoby sie że zawierają malutki programik i zablokuję windowsa nieorginalnego (pirata)

i co też byście napisali petycjie do niego czemu tego nie powiedział ??
        • Gość: gabrielle Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:03
          Ten, kto pierwszy powiedział, że matura jest egzaminem dojrzałości, był
          strasznie naiwny.

Ludzie kochani! Wy się denerwujecie, że mieliście utrudnione warunki
          ściągania???? Biedactwa, CKE była szybsza i utrudniła wam łamanie zasad
          obowiązujących na egzaminie. Cóż wy poczniecie?!

A pomyślcie sobie teraz tak: wy napisaliście egzamin uczciwie, a ktoś ściągnął.
          Wy macie egzamin napisany na 80%, osoba ściągająca na 99%. CIESZYCIE SIĘ Z JEJ
          SZCZĘŚCIA? Nie! Wściekacie, że ściągała.

Nie będę czepiać się CKE za to, że nie podała wszem i wobec informacji o
          różnych arkuszach, które zresztą aż tak różne nie były. Czepiać będę się WAS,
          drodzy maturzyści (a raczej 'immaturzyści', od 'immature'), którzy przez
          przystąpieniem do egzaminu nie obejrzeli sobie dokładnie arkusza. Jak
          przypuszczam, na pierwszej stronie musiało być oznaczenie wersji. Jak na
          klasówce: rząd pierwszy, rząd drugi.

Rozumiem, że można spanikować. Nie rozumiem, jak można winić za to kogoś!
          • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:33
            nie bylo napisane na arkuszu ktora to grupa.I dobrze, bo kazdy by mogl sie z
            latwoscia spytac np czy masz wejsje "a" czy "b"?
    • Gość: technik Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:08
      A ja jestem całym sercem, uczuciowo i empatycznie po stronie tych, co uczciwie
      pisali na swoje 90-100 % i niekoniecznie marzyli o tym, żeby wszyscy wokół
      "zerkając niechcąco"i "tylko z powodu stresu, że lepszy ma dobrze" do nich też
      osiągnęli identyczny wynik.
      • Gość: hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:29
        Jasne, gadacie same bzdury...Wy wielcy uczciwi ludzie, jestescie najbardziej
        załosni z wszystkich tu ludzi...
        • Gość: esnorquita Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:30
          To jest śmieszne. Śmieszne, i tyle. Ja na szczęście nie musiałam zdawać matury z
          angielskiego, bo jestem olimpijką, ale jak to czytam, to jestem przerażona.
          Ludzie, piszecie, że jakaś "biedna, dobra z angielskiego osóbka zobaczyła, że
          równie dobry kolega ma inaczej i spanikowała" - to ja się pytam, PO CO SIĘ TAM
          PATRZYŁA? Przecież to jest niedozwolone! Zamiast płakać, że będzie mieć mniej
          punktów, powinna się cieszyć, że egzaminator, który mógł to zobaczyć, nie
          wyrzucił jej od razu z sali. Ludzie, gapicie się innym w kartki na własną
          odpowiedzialność! Porównanie do kontroli radarowej było dobre, ja mam inne:
          niechby włamywacze zaczęli masowo skarżyć np. włąścieieli sklepów, że się
          pokaleczyli przy wyskakiwaniu przez szybę, albo że zostali (bez ostrzeżenia!)
          pogryzieni przez rotweillery na prywatnej posesji. Jasne, że większość z tych,
          którzy się ze mna zgadzają też kiedyś w życiu ściągała. Ale trzeba mieć
          świadomość, że robi się to na własne ryryko i że można tego pożałować, a wtedy
          nikt nie będzie WAS żałował - znam wiele osób, które cały okres edukacji
          "przetrwały" uprawiając ten najpopularniejszy w Polsce sport i teraz są załamane
          i czują się oszukane, ale może taka nauczka jet jedyna szansą, oni przestali
          oszukiwać.
          • Gość: hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:32
            i co zrobicie, wielcy uczciwi ludzie...mi wstyd za takich jak Wy...za ludzie
            bez serca, uczuc ale "uczciwych".
            • Gość: aaaa Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:34
              Pokazujecie jedynie jakimi wielkimi głąbami jestescie Wy wielcy uczciwi!
              KTOS TAK NAPISAL WCZESNIEJ. O ILE MI WIADOMO TO GLABY SCIAGAJA, I TU
              POTWIERDZASZ JAKA JESTES INTELIGENTNA> NIE DZIWIE SIE, ZE MUSIALAS SCIAGAC ZEBY
              DOSTAC TE 30% NA PODSTAWIE Z TAKIM ILORAZEM INTELIGENCJI. A JAK CIE DO MATURY
              DOPUSCILI. DALAS W LAPE CZY CO?
              • Gość: hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:49
                Sorry dziecko ale mature mam juz za soba...a na dodatek SM, wiec aby zdac
                potrzebne było ponad 50%...wiec jestem bardziej inteligentna niz Ty:)...bo
                oceniasz nie majac pojecia co zdawałam, kiedy i czy w ogole sciagałam:)
            • Gość: technik Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:35
              Co zrobię? Nadal będe uczciwy i zadowolony.Równiez z budzenia uczuc negatywnych
              w niektórych;)
            • Gość: gusia Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 07.05.06, 14:10
              no bez przesady. nie mowie ze nigdy nie sciagalam , ale sciganie namaturze( tak
              banalnej0 bylo i jest dla mnie nie do pomsylenia.mi by wogole do glowy nie
              wpadlo zeby do kogos zerkac bo bym sie bala. jak ten wasz wielki stres nie
              powoduje ze nie boicie sie ze was wywala a za to powoduje ze nie umiecie
              rozwiazac sami tych zadan to nie powinniscie miec matury. nie uwazam sie za
              osobe bez serca. bez przesady- co sie komus stanie jak matury nie zda albo
              bedzie mial 60% zamist100 ktore chcial bezczelnie zerknac od kogos kto na nie
              zapracowal?? to tak jakbys powiedziala terapeucie w poradni dla narkmanow ze nie
              ma serca bo nie pozwala cpunom cpac.sorry ale tak to rozumiem.
              • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:38
                nie mow ze matura byla banalna,bo dla mnie np nie byla.
                To,ze ktos mial problemy przez uwazana za ciebie za banalna mature, oznacza ze
                jest debilem i nieukiem?
                Ja nie jestem debilką, a to co teraz osiagnelam jest wynikiem tylko i wylacznie
                mojej ciezkiej pracy.
                • Gość: Hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 17:57
                  "Ja nie jestem debilką(...)" to juz nie Tobie oceniac...na forum jak zauwazyłas
                  pewnie to inni Ciebie oceniaja i nazywaja "głupcem, kretynem, idiota"- to Oni
                  nadaja Tobie etykietke, ale wtedy gdy nie sciagasz...choc ja nie sciagam, a
                  taka etykiete otrzymałam...coz rozni ludzie sie rodza.
          • Gość: rybka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.res.pl / *.res.pl 07.05.06, 11:36
            ... Śmiech mnie ogrania, 11 przykazania- NIE ŚCIĄGAJ! Od momentu pójśćia do
            liceum tłuli nam do głowy że przez ściagnie można oblać maturę, więc po co WY to
            robicie, po jaką cholerę narażanie samych siebie??. Czytająć posty dostanę
            odpowiedź: Jaka święta nigdy nie ściągała. Sparwdzian to sprawdzian a matura to
            matura. i Tak jak za ściagnie na spr. dostniesz pałę i nie masz z tego
            konsekwencji tak maturę możesz w ten sposób oblać. Powodzenia życze! A CKE
            podjęło najsłuszniejszą decyzję.
        • Gość: technik Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:34
          Mozliwe, że według twoich kryteriów - żałośni. Ale zadowoleni:))
          I to się liczy w porównaniu z rzeszą frustratów wylewajacych łzy nad swoją
          nieżałosnością.
          • Gość: hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:50
            a ja nie jestem żałosna , no i zadowolona tez jestem:)
            • Gość: xyz Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:51
              Zadowolona z własnej głupoty - faktycznie masz powód do radości :)
              • Gość: hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:53
                Z jakiej wlasnej głupoty?
                • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:40
                  a no o tą glupote to chodzilo chyba o to , ze nie ściagalas.
                  Oj glupia bylam strasznie ze nie oszukiwalam, juz wiecej nie bede, przyzekam!
                  poprawie sie, od dzis gdzie moge licze na kogos wiedze,nie na swoja!
            • Gość: technik Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:52
              Hm,hm... to może ty, przyznaj się,tu nie wstyd, sami swoi - i uczciwa jesteś,
              tylko z logiką ciut na bakier?:))
              • Gość: hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:54
                ? do kogo to?
                • Gość: technik Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:56
                  Do ciebie hanka, do ciebie, z nadzieją i zaufaniem:)
                  • Gość: hanka Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:58
                    ciesze sie ze do mnie...
        • Gość: quistiska Re: WAŻNE!!! petycja do cke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:35
          moze dla ciebie czlowiek uczciwy jest i zalosny.
          Ale pracuje na swoje wyniki, nie oszukuje, i wszystkie jego sukcesy i porazki
          zaleza tylko od niego, a za zle decyzje ponosi konsekwencje.
          To ze ja jestem dla kogos zalosna, po nie przejechalam sie na swoim oszustwie
          akurat w tym momencie wogole mnie nie obchodzi.
    • Gość: zdegustowana chyba jaja sobie robicie... IP: *.aster.pl 07.05.06, 11:36
      po co ściągaliście? Na zachodzie wywalilby was za sciaganie na zwyklej klasówce.
      Ciesze się ze wreszcie CKE zaczeła walczyć z oszustami. Bedzie sprawiedliwej. A
      mieli ogłosić wszech i wobec "dzieci nie ściągajcie bo pozałujecie?". Chyba taka
      dobra z angielskiego Twoja kolezanka w takim razie nie jest skoro nie była pewna
      swoich odp.
      • Gość: aaaa Re: chyba jaja sobie robicie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:38
        nie dosc, ze sciagali, to jeszcze czuja sie pokszkodowani. Boki zrywac, mozna
        jakas komedie napisac OSCAR gwarantowany. HAHAHA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka