Dodaj do ulubionych

to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZE

IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 10.05.05, 12:56
Dla tych co chodzili do najlepszych liceów w dużych miastach (głównie
Warszawa) matma poszła oczywiście świetnie, ci co mają pieniądze chodzili na
korepetycje i też im poszło świetnie - ALE 86 % ZDAJĄCYCH MATMĘ CHODZIŁO DO
KIEPSKICH SZKÓŁ W MAŁYCH MIASTACH GDZIE NAUCZYCIELOM NIE ZALEŻAŁO NA DOBRYCH
WYNIKACH MATURY SWYCH UCZNIÓW, POZA TYM NIE MIELI ONI PIENIĘDZY ŻEBY CHODZIĆ
NA KOREPETYCJĘ - JA WŁAŚNIE DO TAKICH OSÓB NALEŻĘ. TO NIESPRAWIEDLIWE !
Obserwuj wątek
    • Gość: HEY Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 10.05.05, 13:01
      zgadzam się, a potem takie osoby wchodzą na fora i piszą jaka to dla nich ta
      matma była łatwa żeby jeszcze bardziej dokopać tym, którym matma poszła
      tragicznie.
      • thurgrim Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ 10.05.05, 13:07
        Zgadzam się tak rzeczywiście jest ,niestety nie udało się nam zbudować klasycznej klasy średniej a Ci z Warszawskich lieców to będą w przyszłości tworzyć klasę pseudointeligencji zapatrzonej w pięniądzz!!

Niech żyją miasteczka i miasta (szczególnie tzw.POLSKI "B") :D!!!
        • Gość: TM WY jestescie niesprawiedliwi podsumowujac tak IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 10.05.05, 13:11
          ja jestem z wawy i nie jestem bogaczem, nie mialem zadnych platnych korepetycji
          z matmy ani fizyki! matura latwa nie byla ale nie byla tez zbyt przesadzona
          wzgledem programu LO.
        • Gość: xz Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.tvgawex.pl 10.05.05, 13:15
          moim zdanie nie wazne jest w jakicm liceum sie uczysz... sama nie chodze do
          renomowanego liceum a znalazl sie nauczyciel ktory potrafil doskonale
          przygotowac mnie do matury. sens w tym ze wszystko zalezy od nas samych jak
          chcemy zdobyc wiedze (nie koniecznie placac za to gruba kase) i nauczycieli w
          jaki sposob nam ja przekarza... bo moge smialo powiedziec ze w niektorych
          renomowanych liceach sa gorsi anuczyciele niz w malych miasteczkach i wtedy
          fakt ze uczniowie ktorzy chca sie czegos nauczyc musza chodzic na korepetycje.
          • Gość: Moniś Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:48
            wkurza mnie taka gadka.
            moze i to prawda, ale wydaje mi sie ze ludzie którym zle poszło BEDA ZGANIAC
            TERAZ WINE NA WSZYSTKICH WOKÓL TYLKO NIE NA SIEBIE.
            JA WIEM ZE MI ZLE POSZŁO, ale jednoczesnie wiem ze sama przymoczyłam i zachowam
            to dla siebie a nie bede najezdzac na innych.
            Ludzie ogarnijcie sie prosze.
            Bo ten swiat schodzi na zła droge :/
          • Gość: GRAMATIK Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:14
            ja jestem właśnie z takiego małego (20tys) miasteczka tylko z jednym LO -
            nauczycielka z matmy "starej szkoły" i całkeim niezła ale faktycznie
            najwyraźniej nie bardzo chciało się jej już uczyć (jedno dwa zad na lekcji). moi
            starzy wykosztowali sie całkiem nieźle na korepetycje z maty a i tak poszła mi
            beznadziejnie! ja calą wina za ten fakt obardzam jednak reforme i niezdolność
            przystosowania sie szkoly do ucznia - moim skromnym zdaniem 2,5 roku to za
            mało(tym bardziej na 5-6 h na tydzień) pozatym prze cały czas kazano się nam
            uczyć przedmiotów których większości z nas zupełnie sie nie przydadzą (ja np
            trzy tygodnie przed matura musiałem pisać sprawdzian z wosu bo "nie do
            wyobrażenia jest by ktos nie znał polskiej konstytucji") zadania maturalne były
            rozwiązalne (mimo całego tego stresu i braku czasu) lecz nasze przygotowanie
            było na nazbyt niskim poziomie! jak chcieli robic reforme to mogli zacząć ją od
            pierwszych klas podstawówki i utozsamiać ich z nia od początku (ja np w I kl LO
            dalej nie wiedziałem jak bedzie wyglądac matura)
      • Gość: olka Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:51
        Ja się nie zgadzam z tym co tu przeczytałam. Sama mieszkam w Warszawie i
        chodziłam do jednego z najlepszych liceów, miałam korki i 4 z matmy, a jednak
        ledwie zdam podstawową. Twoje oskarżenia są niesłuszne. Pozdrawiam
    • Gość: warszawiak Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:12
      ile tu zawiści...:( znacie ludzi z Warszawy?wiecie jacy oni są?jak nie to
      proszę opamiętajcie się z wyzwiskami,bo źle to o Was świadczy
    • Gość: agugu Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.05, 13:21
      Prosze bez pojazdow po ludziach ze szkol warszawskich! Ja chodzilam do dobrego
      liceum w Wawie i mialam tam naprawde dobre wyniki, ale tez uwazam, ze zadania,
      ktore nam zaserwowano, to bylo pewne przegiecie! Jasne, ja to zdam i pewnie nie
      najgorzej, ale wcale nie uwazam, ze takie zadania powinny byc!
      • Gość: Anne Claire Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:37
        Ludzie to jest jakaś totalna pomyłka!!! A co do zdania mtury ma miejsce
        zamieszkania?? Ja mieszkam na wsi niedaleko Krakowa, nie chodziłam na żadne
        korepetycje, a matura poszła mi bardzo dobrze. Poza tym co to za stereotyp o
        ludzoach z Warszawy??? Tam nie podrzędnych liceów??? Są jak wszędzie i całej
        Polsce ludzie chodzili na korepetycje i nic im to nie dało. U mnie w klasie
        prawie wszyscy uczęszczali, a chodziłam do mat-fizu.
        • Gość: GaTTa Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.sylwex.pl 10.05.05, 13:51
          A co mają powiedzieć te osoby które chodziły do Liceów Profilowanych :/ Bez
          komentarza oni to mieli okrojony program i jak mają sie takie osoby dostać na
          studia :/
          • Gość: fdjf Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: 81.15.246.* 10.05.05, 15:55
            przecież to jasne że duże miasto+korepetycje = wysoki wynik z egzaminu z matmy
      • Gość: kuba Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 21:26
        Warszawa? Nie słyszałem...
    • Gość: finka Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.05.05, 16:36
      Niesprawiedliwe to jest tak pisać o tych, którzy mieszkają w Warszawie.
      Naprawde bez sensu.
      Teraz wszyscy jesteśmy załamani, ale żeby takie wnioski wysnuwać, to już lekka
      przesada.
      Moim skromnym zdaniem, matura podstawowa wykraczała nieco poza zakres
      podstawowych wymagań. Paranoja jednym słowem.
      • Gość: Kuba Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 21:27
        Warszawa? Nie słyszałem....
        • Gość: Julia Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.05, 21:31
          TO USŁYSZ,PAJACU zamiast z siebie kretyna robić
    • Gość: Jolka Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 21:32
      Kzdy sadzi podlug siebie, moze Tobie nie zalezy na tym co robisz, ale sa ludzie
      którzy, wykonuja swój zawód z pasja. Nie obrazaj innych , nie osadzaj.
    • Gość: xyz Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:01
      dziecinko droga na tym polega kapitalizm :] nie jestem z wa-wy tylko wlasnie z
      malej miejscowosci.z tego co ich znam to warszawiaków nie cierpie-to wieśniaki
      z okolicznych dziur podrabiane na miastowych. ale faktem jest ze kase mam i
      stac mnie bylo na korepetycje.poszlo mi ok chociaz zadania byly moim zdaniem za
      trudne. a szczerze mowiac to matołom nie pomogą najlepsze korepetycje :] a poza
      tym mam gdzies czy was stac czy nie-przykro mi taka prawda.nie moja wina ze
      wasi rodzice slabo zarabiaja.darowalibyscie sobie wiec głupie, zawistne
      komentarze.
    • Gość: KROWA Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:45
      Swiat jest niesprawiedliwy. Ameryke odkryles\as? Tak btw to nie trzeba miec ani
      kasy ani swietnych nauczycieli. Biblioteka jest bezplatna. Wystarczy
      samozaparcie i chec zrobienia czegos. Nie zwalaj winy na byleco...
    • m_gol ?!? 10.05.05, 22:48
      Po pierwsze - nie jestem z Warszawy, tylko ze Stalowej Woli. Po drugie, nie
      jestem bogaczem i na ŻADNE korepetycje nie chodziłem. Znam dużo ludzi z
      zadupia, jak Chrzanów, którzy nawet laureatami Olimpiady Matematycznej zostają.
      Tylko że trzeba się uczyć. Ta matura nie jest po to, żeby zdał ją każdy, ale
      ludzie, którzy COKOLWIEK się uczyli - wystarczy nawet 15 minut dziennie, byle
      systematycznie.

Śmieszni jesteście...
    • Gość: Witek Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.chello.pl 13.05.05, 16:04
      wnerwiaja mnie ludzi ktorzy pisza o korepetycjach, ja nigdy nie brałem
      korepetycji z niczego i studiuje 2 dobre kierunki na UW, wiekszosc moich
      znajomych tez nigdy nie brała korepetycji z niczego.

moze wreszcie przyjmij do wiadomosci to ze sa lepsi od ciebie
    • Gość: maturzysta Re: to niesprawiedliwe - MATMA -WARSZAWA I BOGACZ IP: *.kabaty.2a.pl 13.05.05, 16:05
      Ludzie jesteście żenujący. Na wstępie zaznacze, że TAK JESTEM Z WARSZAWY. Macie
      pretensje o to, że ludzie są z Warszawy. Wy myślicie, że w Warszawie to za
      przeproszeniem srają kasą i każdy ma milion godzin korepetycji? Jak jedziemy
      stereotypami to ja powiem, że w małych miastach wszyscy ściągali i nauczyciele
      im pomagali (chociaż wiem, że to nieprawda). Tak wogóle to nie rozumiem o co Wam
      chodzi, jeżeli przyznajecie się, że jesteście gorsi z matmy od "miastowych" to
      tak czy siak nie macie żadnych szans w konkurowaniu z nimi na studiach. <-
    • Gość: tom TO PRZECIEZ LOGICZNE!!!! IP: *.acn.waw.pl 13.05.05, 16:35
      Przeciez tak bylo jest i bedzie. Musze cie rozczarowac ale napotkasz sie z tym
      nie raz! Czego sie spodziewales? Zabronia brania korepetycji. Nie mozesz sie
      skarzyc na los i wszystko zganiac na to ze nie jestes przy kasie. Jesli naprawde
      sie starales i duzo pracowales to na pewno bedziesz lepszy od kogos
      przeciatnego, ktory bral dodatkowe lekcje. Jesli cos otrafisz to na pewno to
      docenia i cie zauwaza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka