Dodaj do ulubionych

MAM JUŻ TEGO DOSĆ!!!

IP: *.warsoft.pl / 212.244.70.* 11.02.04, 20:00
Ludzie pomóżcie, gdy skanuję kompa antivirusem(robię to co trzy dni) to zawsze
znajdę wirusa lub trojana.Jak się przed tym zabezpieczyć żeby te wirusy nie
przychodziły do mnie. z góry dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: mgregor Re: MAM JUŻ TEGO DOSĆ!!! IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 11.02.04, 20:23
      Poprawnie skonfigurowac program antywirusowy...i zainstalowac cos lepszego niz
      MKS-VIR...
      • Gość: aas Re: MAM JUŻ TEGO DOSĆ!!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.04, 01:08
        Jezeli po skanowaniu wykazuje te same wirusy to skanuj na awaryjnym windowsie
        bo one po restarcie kopiuja sie. Zresta skanuj zawsze na awaryjnym.
        • netsec Re: MAM JUŻ TEGO DOSĆ!!! 12.02.04, 11:28
          Jeśli masz system XP lub ME to na czas skanowania i usuwania wirusów wyłącz przywracanie systemu. Jak to zrobić jest tu support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;310405 Generalnie jest wskzane usuwanie wszelkiego rodzaju "robactwa" w trybie awaryjnym.
          Dla tych którzy nie wiedzą jak to się robi, małe info w załączeniu:
          Naciśnij i trzymaj wciśnięty klawisz F8 w czasie uruchamiania komputera do czasu pojawienia się menu Uruchamianie. Następnie użyj
          klawiszy STRZAŁKA W GÓRĘ i STRZAŁKA W DÓŁ, aby wybrać opcję Tryb awaryjny, a następnie naciśnij klawisz ENTER, aby uruchomić
          system Windows w trybie awaryjnym.

Net
    • elektron_staly_nick Re: MAM JUŻ TEGO DOSĆ!!! 12.02.04, 19:38
      Gość portalu: Michał napisał(a):

> Ludzie pomóżcie, gdy skanuję kompa antivirusem(robię to co trzy dni) to zawsze
      > znajdę wirusa lub trojana.Jak się przed tym zabezpieczyć żeby te wirusy nie
      > przychodziły do mnie. z góry dziekuje

zobacz gdzie są - jeżeli w katalogach temp internetu - to norma
      wystarczy wejść na strone która jest po to stworzona, żeby rozsyłać trojany...

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka