likeon19831 15.08.10, 17:13 Witam, svchost co jakiś czas zamula mi komputer. Poniżej log z OTL (2 wkleiłem bo coś takiego po skanie miałem). Proszę o pomoc. www.wklej.org/id/377151/ www.wklej.org/id/377152/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @ Re: svchost zamula kompa - log IP: *.chello.pl 15.08.10, 17:55 Log wygląda OK. Użyj Process Explorer i zobacz które usługi korzystają z tego procesu: www.howtogeek.com/howto/windows-vista/what-is-svchostexe-and-why-is-it-running/ Odpowiedz Link Zgłoś
likeon19831 Re: svchost zamula kompa - log 17.08.10, 08:40 Mam kilka svchostów i w każdym z nich w środku coś jest, w jednym nawet sporo. Niestety nie wiem co jest od czego i nie chcę na własną rękę coś wyłączać. Może screeny albo raport z tego da się wygenerować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: svchost zamula kompa - log IP: *.chello.pl 17.08.10, 10:22 Chodzi o jeden proces który podobno zamula, więc poczekaj aż zacznie zamulać i wtedy zrób screen żeby było widać usługi. Na początek wyłącz usługę aktualizacje automatyczne. Dodatkowo usługi od HP "podpinają" się pod ten proces i często powodują problemy, więc te usługi również wyłącz. Start -> Uruchom -> wpisz: services.msc Odpowiedz Link Zgłoś