Dodaj do ulubionych

ComboFix-problemy..(...)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 20:52
Chcialem przeskanowac komputer programem ComboFix pomimo ze nie mialem chyba zadnego wirusa..po skanowaniu chcialem odinstalowac program poleceniem combofix /uinstall co zpowodowalo ze program tylko jeszcze raqz sie uruchomil.Nie mozna odinstalowac katalogu Qoobox po uzyciu programu.Combofix uzunol podczas skanowania jakies wazne pliki i po restarcie pojawil sie blad dll co kosztowalo mnie formata.Czyli nie mjialem prawdopodobnie wirusa a po uzyciu combofix system byl niesprawny...nawet do trybu awaryjnego nie wpuszczał...Proszę o nauczenie mnie korzystania z tego oprogramowania oraz nauczenia mnie poslugiwania sie logiem,zalezy mi na stabilnosci systemu i jezeli cos sie moze trafi to bede chcial sobie pomoc bez formata ale tez zeby nie bylo tak ze po uzyciu jakiegos programu sa katalogi ktorych nie mozna usunac z komputera a caly system sie psuje pomimo ze prawdopodobnie byl dobry....
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: ComboFix-problemy..(...) IP: *.zask.pl 29.10.12, 20:58
      Nie uzywaj wiecej combofix skoro nie dosc, ze nie wiesz kiedy nalezy go uzyc to jeszcze nie potrafisz naprawic tego co usunal/uszkodzil. O sprawdzeniu logow mozesz zapomniec albo uczysz sie sam i wiesz co robisz albo nie i koniec.
      • Gość: Laik30 Re: ComboFix-problemy..(...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 21:04
        prosze o nauczenie mnie korzystania z Combofix,oraz informacje jak poslugiwac sie logami..tzn ja nie chce ich umiec czytac ja chce sie nauczyc co mam zrobic jak sie znowu trafi jakis ukasch lub cos innego.......
        • Gość: Kolobos Re: ComboFix-problemy..(...) IP: *.zask.pl 29.10.12, 21:06
          To samo co reszta, dac oba logi z OTL.
          • Gość: Laik30 Re: ComboFix-problemy..(...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 21:13
            Kolobos,teraz nie mja sensu dawac tych logow bo jestem swierzo po formacie,prosze wytlumacz mi co zrobilem nie tak z combofixem ze usunal mi jakies systemowki i musialem robic format.tzn czytale ze jezeli combo usunie to co nie potrzebne to mozna to przywrucic tak ale jak to sie robi dlaczego komenta odinstalownia combofix tzn...combofix /uinstall powodowala ponowne uruchomienie programu?A komenzda tak jak pisza na stronie combofixa ze program zostal odinstaowany pomyslnie sie nie pojawiala?
            Wiec chyba nie prawda jest ze wystarczy usunac Qoobox ktorego sie nie da usunac i combofix exe mam racje?
            • Gość: Kolobos Re: ComboFix-problemy..(...) IP: *.zask.pl 29.10.12, 21:17
              Przeciez nie napisalem zebys teraz dal te logi, masz to zrobic dopiero jak znowu zainfekujesz system.

Uzyles combofix, to jedyne co zrobiles zle. Do tego nie wiem co dokladnie usunal, wiec nie bede zgadywal co sie stalo.

Do usuniecia pozostalosci po combofix mozna uzyc OTC.exe zamiast deinstalatora zawartego w combofix.
              • Gość: Laik30 Re: ComboFix-problemy..(...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 21:26
                Dlaczego combofix rozwalił system?...tam jakies cztery Wowx64 widzialem usuwal....
                Jak mozna przywrucic to co usunie i skad mam wiedziec czy powinien usunac to co usunie..
                Dlaczego combo fix po uruchomienu rozwalil dobry system i jak moglem temu zapobiec?
                • Gość: Laik30 Re: ComboFix-problemy..(...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 21:35
                  Chyle czola koledze...moze kiedys mi pomoze jakies oprogramowanie typu otl czy combofix tymczasem stary dobry format........
                  • wwwandal1 Re: ComboFix-problemy..(...) 30.10.12, 13:03
                    A ja chylę czoła przed ludźmi, którzy wpierw uczą się softu a potem go stosują w swoich Łindołsach...nigdy odwrotnie.
    • Gość: Laik30 Re: ComboFix-problemy..(...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 10:43
      Komenda odinstalownia combofix jest combofix /uninstall a ja zle wpisywalem cmobofix /uinstall dlatego pewnie program uruchamial sie jeszcze raz.Czy jezeli wpisze poprawnie komende odistalownia to wtedy program przywruci pliki ktore skasował spowrotem na swoje miejsce.?
      • bogol2012 Re: ComboFix-problemy..(...) 31.10.12, 12:46
        Nie ma takiej możliwości. Usunął je. Możesz spróbować je przywrócić tylko specjalnymi programami do przywracania danych.
    • Gość: Laik30 Re: ComboFix-problemy..(...) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 13:25
      Wiec jak mam uzyc programu combofix zeby nie popsuc systemu?
      • Gość: Kolobos Re: ComboFix-problemy..(...) IP: *.zask.pl 31.10.12, 14:18
        Masz nie uzywac combofix, czy tak ciezko to zrozumiec? W Twoim przypadku nie ma innej opcji.
        • Gość: Don Eladio Re: ComboFix-problemy..(...) IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.13, 22:30
          Wcześniej padło kwestia, że trzeba wiedzieć kiedy używać Combo. Bardzo proszę zatem o podanie w jakich sytuacjach należy go używać.
          • Gość: Kolobos Re: ComboFix-problemy..(...) IP: *.zask.pl 22.02.13, 22:55
            W przypadkach powaznych infekcji, jak ktos nie wie kiedy to znaczy, ze nie powinien uzywac combofix. To nie jest program dla zwyklego uzytkownika ktorego wiedza i mozliwosci koncza sie na uruchomieniu combofix.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka