Gość: N-Cute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:03 An, jesteś wywalona w kosmodrom :] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krymolog Re: 50. urodziny Bajkonuru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:46 > Rosja jest przeciwna militaryzacji kosmosu, czyli umieszczaniu jakiejkolwiek > broni na orbitach i będzie sprzeciwiać się każdemu takiego pomysłowi innych > państw. Powinno być "jakiejkolwiek broni z wyjątkiem własnej" Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 ILE NAPRAWDĘ TRUPÓW 02.06.05, 16:19 kosztowały CCCP wycieczki w kosmos, może to powiecie, a broni w kosmosie zakazują bo własnej do tego nie mają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza1000 Re: ILE NAPRAWDĘ TRUPÓW IP: *.motorola.com 02.06.05, 19:28 Przepraszam, ze to zabrzmi jak nieslawne "a w Ameryce to murzynow bija", ale wydaje mi sie, ze jest cos w tym, iz generalnie nie mysli sie o "ILOSCI TRUPOW" generowanych przez zwykly ruch samochodowy. W USA jest to cos pomiedzy 40 a 50 tysiecy rocznie a jednak napada sie na inne kraje, powieksza dlug narodowy o grube miliardy (w perspektywie czasu biliony) dolarow i straszy caly narod uzywajac do tego jako pretekstu 3 tysiecy trupow. Podobnie z tymi ofiarami podoju kosmosu. Ile ich bylo? Setki? Czy nawet tysiace? Tzn. ekwiwalent jednego "swiatecznego tygodnia" w Polsce? I nikt jakos nie pozbywa sie samochodow ani nie widze postow rozpaczajacych z powodu TYSIECY ofiar wypadkow drogowych. A moze jakies panstwo napadlo na Niemcy z powodu wypadkow Volkswagenow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubu5000 Miejcie szacunek dla Programu Kosmicznego ZSRR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 22:58 The Soyuz system is often considered to be less reliable than the Shuttle, but paradoxically the overall safety appears to be higher. Although there have been some lucky escapes, no deaths have occurred since 1971, and none with the current design of the Soyuz. Including the early Soyuz design, the average deaths per launched crew member on Soyuz are currently under 2%. Oto cala prawda i jak sobie poczytacie wiecej to sie dowiecie, ze ludzie ktorzy pracowali przy radzieckim programie kosmicznym, majac skrodki o rzad wielkosci mniejsze od ich kolegow z USA, osiagneli rzeczy nieslychanych. Badzcie ponad glupie wasnie i docencie naszych slowianskich braci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Miejcie szacunek dla Programu Kosmicznego ZSR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:43 Zgadzam się. Poza tym popieram każdy wydatek związany z lotami w kosmos. Może być chiński, rosyjski, czy nawet stanozjednoczoniański. Odpowiedz Link Zgłoś
ikesan Re: ILE NAPRAWDĘ TRUPÓW 03.06.05, 08:24 a ile amerykani poświęcili - kiedyś czytałem ciekawe opracowanie na ten temat - wyścig o podbój kosmosu - jedną i druga stronę wg. autora kosztował obie strony kilkaset istnień - jedni drugich warci:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoskiMiszcz WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 19:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: 50. urodziny Bajkonuru IP: 212.87.241.* 02.06.05, 19:48 Co jak co, ale gdyby nie Bajkonur nie byloby tego co jest teraz - satelit, programow kosmicznych, patelni teflonowych ;) itp. To wyscig zbrojen miedzy USA a ZSRR byl motorem napendowym odkrywania kosmicznych technologi i rozwoju nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: 50. urodziny Bajkonuru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:15 a gdyby nie było obozów koncentracyjnych nie dowiedzieno by sie tyle o blizniakach i o produkcji mydla. Gratuluje ci z tym wyscigiem zbrojen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: 50. urodziny Bajkonuru IP: 212.87.241.* 03.06.05, 00:21 Chyba przesadziles z tym porowaniem, chocby ze wzgledu na szacunek dla ludzi co zgineli w obozach. Ja mowie o rywalizacji dwoch krajow, a ty o masowej zagladzie - to Tobie gratuluje pomyslu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baj konur Re: 50. urodziny Bajkonuru IP: *.21.pl / 213.199.204.* 02.06.05, 22:17 trzeba to uczcić jutro pijemy. Bajkonur żyj 100 lat <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
zazen Re: 50. urodziny Bajkonuru 02.06.05, 23:29 Przy całej mej niechęci do tego narodu żałuję, że Rosjanie nie mają takich środków jak NASA. Bardzo mnie ciekawi co osiągnęliby wtedy, poza tym, że mają nalepsze rakiety nośne i najlepszy - zardzewiały z braku kasy prom kosmiczny :) Tym szybciej ludzkość wydostanie się z Ziemi tym lepiej..., - dla Ziemi -... i dla ludzkości Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_k13 Re: 50. urodziny Bajkonuru 03.06.05, 03:12 A ja się cieszę, że Ruscy nie mają tyle kasy co NASA. I w ogóle się cieszę, że nie mają tyle kasy co Amerykanie. Naród czczący Lenina, stawiający pomniki Stalinowi i z prezydentem z KGB który na oczach świata pluje na mój kraj i na mnie... Wolę nawet nie myśleć co mogliby osiągnąć. Chyba że wsiedliby wszyscy w rakietę i polecieli w diabły... Władimir - take it personally Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: 50. urodziny Bajkonuru 03.06.05, 07:10 gratulacje :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meleme HURA HURA HURA IP: 213.17.170.* 03.06.05, 07:52 Najleprze życznia dla całego rosyjskiego kosmodromu. Tak trzymać dalej. Może nadejdzie taki dzień że wszystkie ruskie z tamtąd wystartuja i polecą sobie w piz..du. Odpowiedz Link Zgłoś