Dodaj do ulubionych

do piecyka gazowego pytanie o Windows Update

IP: *.Kuso.osi.pl 22.01.05, 19:15
Napisałes - po sprawdzeniu Loga , że nie mam żadnych poprawek do Windowsa .
Ja je na pewno instalowałam - instalacja każdej zakonczona została gotowe. W
Programach - mam chyba 22 poprawki , no właśnie - tylko że obok nich nie ma
żadnej ich wielkości ( MB czy KB )- czy to znaczy że ich nie ma ? Nie
rozumiem .Ale kiedy przedchwilą chciałam znowu ściągnąc Update - i
oczekiwałam że Windows znajdzie do instalacji 22 poprawki - okazało się że
powinnam zainstalować - tylko 1 - no i już nic nie rozumiem .
Obserwuj wątek
    • netsec Re: do piecyka gazowego pytanie o Windows Update 22.01.05, 19:38
      Nie jestem piecykiem ale ..
      Twój system nie jest zaktualizowany na 100%.
      Prawdopodobnie Twój klucz produktu jest na czarnej liście w MS.
      Tu masz program, którym można odczytać ten klucz
      www.michaelstevenstech.com/keyfinder.exe
      Po uruchomieniu wyświetli klucz produktu. Jeśli zaczyna się od FCKGW to nie jest
      dobrze. Po połączeniu, z WindowsUpdate nie są pokazywane dostępne aktualizacje
      dla Twojego komputera. Keyfinder to program, który umożliwia wyświetlenie
      product key, ale również w menu Options jego zmianę. Podobno są jakieś key w
      sieci, wybór należy do Ciebie :)
      Poczytaj ten wątek nowe.pl/modules/mydownloads/singlefile.php?cid=85&lid=405
      Jeśli chcesz mieć spokój to 350 PLN XP OEM Home PL.
      • Gość: na pewno ? pytanie o Windows Update IP: *.Kuso.osi.pl 22.01.05, 19:59
        Dzięki - rozumiem - ale jesteś na 100 % pewny - że te 22 poprawki - które widzę
        w Dodaj/Usuń programy - to nie jest to ???Kiedy łączyłąm się z Update- to mi
        znalazł poprawki ! i potem instalował - ( tak to wyglądało ). Nawet teraz -
        kiedy weszłam - to znalazł jedną poprawkę - ale ponieważ czas isntalacji
        wynosił 1 h- dałam sobie spokój . Bo gdyby nic się nie działo po wejściu na
        Update Windowsa -, i gdybym nie widziała tych poprawek i akualzacji -nie
        zawracałabym ci głowy .
        • Gość: piecyk gazowy Re: pytanie o Windows Update IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.01.05, 20:44
          Gość portalu: na pewno ? napisał(a):

> Dzięki - rozumiem - ale jesteś na 100 % pewny - że te 22 poprawki - które
          widzę
          >
          > w Dodaj/Usuń programy - to nie jest to ???

To jest to, ale to nie są wszystkie poprawki.

> Kiedy łączyłąm się z Update- to mi
          > znalazł poprawki ! i potem instalował - ( tak to wyglądało ). Nawet teraz -
          > kiedy weszłam - to znalazł jedną poprawkę - ale ponieważ czas isntalacji
          > wynosił 1 h- dałam sobie spokój . Bo gdyby nic się nie działo po wejściu na
          > Update Windowsa -, i gdybym nie widziała tych poprawek i akualzacji -nie
          > zawracałabym ci głowy

Systematyczna aktualizacja systemu to jeden z najważniejszych elementów
          bezpieczeństwa.
          • Gość: piecyk gazowy Re: pytanie o Windows Update IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.01.05, 20:48
            Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> Systematyczna aktualizacja systemu to jeden z najważniejszych elementów
            > bezpieczeństwa.

Kurcze! To brzmi jak jakieś komunistyczne hasło! :-DDD Brakuje jeszcze tylko
            czerwonego sztandaru z białym napisem! :-D
            • netsec Re: pytanie o Windows Update 22.01.05, 21:10
              Widocznie ma legalny system ;D i wszystko jest git :)
              Tylko my się nie znamy :)
        • netsec Re: pytanie o Windows Update 22.01.05, 21:19
          Jeśli masz legalny Windows to zainstaluj wszystkie krytyczne poprawki z
          WindowsUpdate, zobaczymy jak będzie.
          Skoro wiesz lepiej to po co pytasz?
          • Gość: zalamana Re: pytanie o Windows Update IP: *.Kuso.osi.pl 23.01.05, 15:55
            No cos Ty - wlasnie o to chodzi - ze nie wiem i nie znam sie - i dlatego pytam
            madrzejszych zeby sie dowiedziec . Sp2 - nie chce instalowac - bo nawet na tej
            stronce , adres ktorej mi podales - opinie sa rozne . Bo jesli cos - moze nie
            chodzic u kogos - to mam takie "szczescie" - ze i u mnie cos nie bedzie
            dzialalo- a ja nie bede wiedziala co z tym zrobic :)Dzieki za pomoc !!( i
            nauke ) :)A po SP2 - nie ma byc juz zadnych poprawek ?
            • netsec Re: pytanie o Windows Update 25.01.05, 10:55
              Zacząć trzeba od tego czy masz klucz zaczynający się od FCKGW :)

Przed instalacją SP2 trzeba mieć pewność, że nie ma w systemie SPYWARE i ADWARE.
              Najlepiej zainstalować Microsoft Windows AntiSpyware i nim przeskanować system.
              Przed pobranie i instalacją SP2 warto zapoznać się z informacjami zawartymi na
              tej stronie
              www.centrumxp.pl/windows/sp2/przed_instalacja.php

Po instalacji SP2 należy wykonać aktualizację systemu (około siedem małych
              poprawek) lub poczekać na automatyczną aktualizację systemu.

Dodatkowo należy posiadać zainstalowany aktualizujący się program antywirusowy
              np. AVAST lub inny komercyjny.

Nie instalować programów zawierających śmieci
              www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=16318
              Korzystać z alternatywnej przeglądarki Firefox www.firefox.pl oraz z
              Javy Sun www.java.com/en/img/download/download_manual_button.gif

Dodatkowo można zainstalować i okresowo skanować system opisanymi tu programami:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23618&w=16148176
              • Gość: z Re: pytanie o Windows Update IP: *.Kuso.osi.pl 26.01.05, 23:21
                Ogrome dzięki !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka