Dodaj do ulubionych

Microsoft AntiSpyware

IP: *.terminus.pl / *.terminus.pl 08.02.05, 23:57
Jeśli korzystam z Nortona i jest on aktualizowany to mogę korzystać jeszcze
Microsoft AntiSpyware. Czy oba program się nie wykluczają. Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • netsec Re: Microsoft AntiSpyware 09.02.05, 09:16
      Microsoft AntiSpyware stanowić doskonałe uzupełnienie zabezpieczeń systemu.
      MA spokojnie może działać wspólnie z Nortonem.
    • netsec Re: Microsoft AntiSpyware 09.02.05, 09:17
      W poprzednim poście coś wcieło część treści :)
      Microsoft AntiSpyware może stanowić doskonałe uzupełnienie zabezpieczeń systemu.
      MA spokojnie może działać wspólnie z Nortonem.
    • Gość: iwona Re: Microsoft AntiSpyware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 09:30
      Ale on mi ciągle wyżera Flashgeta!!!
      • netsec Re: Microsoft AntiSpyware 09.02.05, 11:03
        Zgadza się Flashget zawiera shit :)
      • netsec Re: FlashGet, spyware ? YES! 09.02.05, 11:07
        download.chip.pl/download_112474.html?cm_cmd=3&cm_id=37594&cm_thread=37594
        • Gość: iwona Re: FlashGet, spyware ? YES! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:12
          no rzeczywiście, cholerny szpieg. I co, on patrzy, co ja robię, co nim ściągam
          i po co flashgetowi to wiedzieć?
          • netsec Re: Co to spyware 09.02.05, 11:59
            www.microsoft.com/poland/security/articles/spyware.mspx
            • Gość: iwona Re: Co to spyware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:18
              Dziękuję za linka, netsec. Przeczytalam. Nie mam dużo wstrętnych okienek, a FG
              sie jednak przydaje, jest bystry i sprawny, wiec niech mnie dalej szpiegują:))
              SP2 jakoś sie boje zainstalowac, bo naczytalam sie, że to nie chodzi, tamto nie
              chodzi przy tej poprawce........
              Poza tym jest strasznie duża, a ja juz nie mam miejsca. I chyba nawet jej nie
              lubię.
              Ciebie podziwiam za kompetencję i życzliwośc. Pozdrawiam, Iwona.
              • netsec Re: Co to spyware 09.02.05, 12:41
                Czytasz czytasz.... ech wniosków i tak nie wyciągasz a szkoda :(

Powodzenia
                • Gość: iwona Re: Co to spyware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:46
                  Netsec, to tylko komputer, i chyba aż tak bardzo nie należy sie nim przejmowac.
                  Jakby co, to przyjdę do Ciebie z pokulonym ogonem, wkleję log z hijacka
                  i będziemy leczyć, dobra:)) (?)
                  • kalinowski11 Re: Co to spyware 09.02.05, 12:51
                    Taniej i wygodniej jest zapobiegać niż leczyć , wystarczy odrobinę chęci .
                    • Gość: iwona Re: Co to spyware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:10
                      A i tak mam juz straszny balagan w komputerze, to ja - od Pożeracza Konia
                      Trojańskiego:)), sami widzieliście, co tam się dzieje, wiec póki to wszystko
                      jeszcze nie najgorzej chodzi, to ja i tak jestem zadowolona.
                      Zresztą gdzies tu na forum przeczytalam, że bez SP2 też można żyć,
                      więc to jest dla mnie takie male rozgrzeszenie.
                      Pan Kalinowski oczywiście ma rację, ale z babami to tak jest.......
                      • m.gregor Re: Co to spyware 09.02.05, 13:37
                        Bez butów i cieplej kurtki w zimie tez mozna zyc...Tylko jak sie przyplacze
                        zapalenie pluc i kojfniesz w szpitalu to sie żałuje ;-) Popieram Kalinowskiego:
                        lepiej zapobiegac niz leczyc. Wszyscy sie tak boicie tego SP2 i poprawek z
                        Windows Update jakby to bylo conajmniej przyznanie sie do zabójstwa...
                        • Gość: iwona Re: Co to spyware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:54
                          No ale popatrz - tu facet jest na bieżaco z aktualizacją windows i mimo
                          to "..........dziś miałem następującą sytuacje. Nic przez pewien czas nie
                          robiłem na
                          kompie a kursor SAM!!!! przesunął się na x i wyłączył Excela. Czy to ktoś po
                          nim łazi? czy to jest możliwe? Proszę poradźcie coś. Dodam że mam na bieżąco
                          aktualizowanego XP-ka, do tego ad-aware + firewall mks_vir 2005 również
                          ciągle aktualizowane. na bieżąco skanuje nimi cały system..."
                          Tak, że co byś nie robil, to i tak źle. I co Ty na to?
                          • kalinowski11 Re: Co to spyware 09.02.05, 14:42
                            Iwonko ...

Chciałbym Ci przedstawić "moje zabezpieczenia" :)

1. AntiVirenKit 2004
                            2. Kerio Personal Firewall 2.1.5
                            3. Spywareblaster 3.2 (uruchomione wszystkie blokady)
                            4. Spybot 1.3 (uruchomione wszystkie blokady i rezydent)
                            5. Uruchomiona zapora systemowa XP . Nie powoduje żadnych konfliktów z Kerio ,
                            wszystko śmiga , aż miło .
                            6. Profilaktycznie mam jeszcze Ad-Aware SE i w 90 % posługuję się Firfoxem .
                            7. Do znajdowania i usuwania zbędnych plików , oraz zbędnych wpisów w rejestrze
                            posługuję się "automatem" . Ashampoo WinOptimizer 2002 . Polecam .
                            8. Czyszczenie rejestru bardzo skutecznie można wykonać posługując się jv16
                            PowerTools 1.3
                            9. W swoich "podróżach" po internecie trafiam niekiedy w najczarniejsze jego
                            rejony . Ale wszysko jest ok , bo system jest zabezpieczony . Pozdrawiam .

P.s. Może system wydaje się zbyt "ufortyfikowany" , ale nie przeszkadza to w
                            codziennym użytkowaniu i w najmniejszym stopniu nie spowalnia pracy komputera :)
                            • Gość: iwona Re: Co to spyware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:04
                              Ale żeś się obudowal, mily panie!!!
                              A firefox to są takie pomarańczowe lisy, chyba........
                              co do jv16......to już raz probowalam i się trochę boję to powtorzyć.
                              Jestem lamerem. To widac.............i nie należy się mną
                              przejmować.......chlip - chlip, tak netsec rzekł, a on się przecież zna!
                              To ja tez Cię pozdrawiam przecież.
                  • netsec Re: iwona napisała: 09.02.05, 14:36
                    > Netsec, to tylko komputer, i chyba aż tak bardzo nie należy sie nim
                    > przejmowac.

A Ty jesteś tylko kobietą ;)
                    • Gość: iwona Re: iwona napisała: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 14:42
                      Nooooooooo iiiiiiiiii????
                      Wreszcieśmy się dogadali. Ani komputer, ani kobieta nie zaslugują na nadmiar
                      uwagi;))
                      Ale przyjdę tu jeszcze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka