Gość: Kuba IP: *.terminus.pl / *.terminus.pl 08.02.05, 23:57 Jeśli korzystam z Nortona i jest on aktualizowany to mogę korzystać jeszcze Microsoft AntiSpyware. Czy oba program się nie wykluczają. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netsec Re: Microsoft AntiSpyware 09.02.05, 09:16 Microsoft AntiSpyware stanowić doskonałe uzupełnienie zabezpieczeń systemu. MA spokojnie może działać wspólnie z Nortonem. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Microsoft AntiSpyware 09.02.05, 09:17 W poprzednim poście coś wcieło część treści :) Microsoft AntiSpyware może stanowić doskonałe uzupełnienie zabezpieczeń systemu. MA spokojnie może działać wspólnie z Nortonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Microsoft AntiSpyware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 09:30 Ale on mi ciągle wyżera Flashgeta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Microsoft AntiSpyware 09.02.05, 11:03 Zgadza się Flashget zawiera shit :) Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: FlashGet, spyware ? YES! 09.02.05, 11:07 download.chip.pl/download_112474.html?cm_cmd=3&cm_id=37594&cm_thread=37594 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: FlashGet, spyware ? YES! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:12 no rzeczywiście, cholerny szpieg. I co, on patrzy, co ja robię, co nim ściągam i po co flashgetowi to wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Co to spyware 09.02.05, 11:59 www.microsoft.com/poland/security/articles/spyware.mspx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Co to spyware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:18 Dziękuję za linka, netsec. Przeczytalam. Nie mam dużo wstrętnych okienek, a FG sie jednak przydaje, jest bystry i sprawny, wiec niech mnie dalej szpiegują:)) SP2 jakoś sie boje zainstalowac, bo naczytalam sie, że to nie chodzi, tamto nie chodzi przy tej poprawce........ Poza tym jest strasznie duża, a ja juz nie mam miejsca. I chyba nawet jej nie lubię. Ciebie podziwiam za kompetencję i życzliwośc. Pozdrawiam, Iwona. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Co to spyware 09.02.05, 12:41 Czytasz czytasz.... ech wniosków i tak nie wyciągasz a szkoda :( Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Co to spyware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 12:46 Netsec, to tylko komputer, i chyba aż tak bardzo nie należy sie nim przejmowac. Jakby co, to przyjdę do Ciebie z pokulonym ogonem, wkleję log z hijacka i będziemy leczyć, dobra:)) (?) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Co to spyware 09.02.05, 12:51 Taniej i wygodniej jest zapobiegać niż leczyć , wystarczy odrobinę chęci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Co to spyware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:10 A i tak mam juz straszny balagan w komputerze, to ja - od Pożeracza Konia Trojańskiego:)), sami widzieliście, co tam się dzieje, wiec póki to wszystko jeszcze nie najgorzej chodzi, to ja i tak jestem zadowolona. Zresztą gdzies tu na forum przeczytalam, że bez SP2 też można żyć, więc to jest dla mnie takie male rozgrzeszenie. Pan Kalinowski oczywiście ma rację, ale z babami to tak jest....... Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: Co to spyware 09.02.05, 13:37 Bez butów i cieplej kurtki w zimie tez mozna zyc...Tylko jak sie przyplacze zapalenie pluc i kojfniesz w szpitalu to sie żałuje ;-) Popieram Kalinowskiego: lepiej zapobiegac niz leczyc. Wszyscy sie tak boicie tego SP2 i poprawek z Windows Update jakby to bylo conajmniej przyznanie sie do zabójstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Co to spyware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:54 No ale popatrz - tu facet jest na bieżaco z aktualizacją windows i mimo to "..........dziś miałem następującą sytuacje. Nic przez pewien czas nie robiłem na kompie a kursor SAM!!!! przesunął się na x i wyłączył Excela. Czy to ktoś po nim łazi? czy to jest możliwe? Proszę poradźcie coś. Dodam że mam na bieżąco aktualizowanego XP-ka, do tego ad-aware + firewall mks_vir 2005 również ciągle aktualizowane. na bieżąco skanuje nimi cały system..." Tak, że co byś nie robil, to i tak źle. I co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Co to spyware 09.02.05, 14:42 Iwonko ... Chciałbym Ci przedstawić "moje zabezpieczenia" :) 1. AntiVirenKit 2004 2. Kerio Personal Firewall 2.1.5 3. Spywareblaster 3.2 (uruchomione wszystkie blokady) 4. Spybot 1.3 (uruchomione wszystkie blokady i rezydent) 5. Uruchomiona zapora systemowa XP . Nie powoduje żadnych konfliktów z Kerio , wszystko śmiga , aż miło . 6. Profilaktycznie mam jeszcze Ad-Aware SE i w 90 % posługuję się Firfoxem . 7. Do znajdowania i usuwania zbędnych plików , oraz zbędnych wpisów w rejestrze posługuję się "automatem" . Ashampoo WinOptimizer 2002 . Polecam . 8. Czyszczenie rejestru bardzo skutecznie można wykonać posługując się jv16 PowerTools 1.3 9. W swoich "podróżach" po internecie trafiam niekiedy w najczarniejsze jego rejony . Ale wszysko jest ok , bo system jest zabezpieczony . Pozdrawiam . P.s. Może system wydaje się zbyt "ufortyfikowany" , ale nie przeszkadza to w codziennym użytkowaniu i w najmniejszym stopniu nie spowalnia pracy komputera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Co to spyware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:04 Ale żeś się obudowal, mily panie!!! A firefox to są takie pomarańczowe lisy, chyba........ co do jv16......to już raz probowalam i się trochę boję to powtorzyć. Jestem lamerem. To widac.............i nie należy się mną przejmować.......chlip - chlip, tak netsec rzekł, a on się przecież zna! To ja tez Cię pozdrawiam przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: iwona napisała: 09.02.05, 14:36 > Netsec, to tylko komputer, i chyba aż tak bardzo nie należy sie nim > przejmowac. A Ty jesteś tylko kobietą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: iwona napisała: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 14:42 Nooooooooo iiiiiiiiii???? Wreszcieśmy się dogadali. Ani komputer, ani kobieta nie zaslugują na nadmiar uwagi;)) Ale przyjdę tu jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś