wojkam5 29.03.05, 11:49 Widzę że sporo osób prosi o sprawdzenie loga. Ja też chętnie bym sprawdziła ale (proszę sie nie śmiać) skąd go wziąć??? kamila Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neder Re: sprawdzenie loga 29.03.05, 11:52 ściągnij HijackThis spywareinfo.globalservers.com/~merijn/files/HijackThis.exe - uruchamiasz - wybierasz "do a system scan and save a log", program wygeneruje plik tekstowy (log) - wklejasz loga w tym wątku pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wojkam5 Re: sprawdzenie loga 29.03.05, 12:21 dzięki wklejam Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 12:22:36, on 05-03-29 Platform: Windows 98 SE (Win9x 4.10.2222A) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106) Running processes: C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\MSTASK.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\ATI2EVAE.EXE C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\RPCSS.EXE C:\WINDOWS\TASKMON.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\INTERNAT.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\SYSTRAY.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\ATIPTAXX.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\ATI2CWXX.EXE C:\PROGRAM FILES\HEWLETT-PACKARD\TOOLBOX2.0\APACHE TOMCAT 4.0 \WEBAPPS\TOOLBOX\STATUSCLIENT\STATUSCLIENT.EXE C:\PROGRAM FILES\G DATA\AVKCLIENT\AVKAGENT.EXE C:\PROGRAM FILES\G DATA\AVKCLIENT\AVKWCTL9.EXE C:\WINDOWS\RunDLL.exe C:\PROGRAM FILES\HEWLETT-PACKARD\TOOLBOX2.0\JAVASOFT\JRE\1.3.1\BIN\JAVAW.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\SPOOL32.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\WMIEXE.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\PSTORES.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\DDHELP.EXE C:\PROGRAM FILES\OUTLOOK EXPRESS\MSIMN.EXE C:\PROGRAM FILES\MICROSOFT OFFICE\OFFICE\WINWORD.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\ZSPOOL32.EXE C:\PROGRAM FILES\INTERNET EXPLORER\IEXPLORE.EXE C:\WINDOWS\PULPIT\HIJACKTHIS.EXE R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = www.gazeta.pl/ R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\PROGRAM FILES\ADOBE\ACROBAT 5.0\READER\ACTIVEX\ACROIEHELPER.OCX O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\SYSTEM\MSDXM.OCX O4 - HKLM\..\Run: [ScanRegistry] C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun O4 - HKLM\..\Run: [TaskMonitor] C:\WINDOWS\taskmon.exe O4 - HKLM\..\Run: [internat.exe] internat.exe O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe O4 - HKLM\..\Run: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme O4 - HKLM\..\Run: [AtiPTA] Atiptaxx.exe O4 - HKLM\..\Run: [Ati2cwxx] Ati2cwxx.exe O4 - HKLM\..\Run: [StatusClient] C:\Program Files\Hewlett-Packard\Toolbox2.0 \Apache Tomcat 4.0\webapps\Toolbox\StatusClient\StatusClient.exe /auto O4 - HKLM\..\Run: [TomcatStartup] C:\Program Files\Hewlett-Packard\Toolbox2.0 \hpbpsttp.exe O4 - HKLM\..\Run: [AvkAgent] C:\Program Files\G DATA\AVKClient\AvkAgent.exe /systemstart O4 - HKLM\..\Run: [AVKWCtl] C:\PROGRA~1\GDATA~1\AVKCLI~1\AVKWCTL9.EXE O4 - HKLM\..\RunServices: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme O4 - HKLM\..\RunServices: [SchedulingAgent] mstask.exe O4 - HKLM\..\RunServices: [ATIPOLAB] ati2evae.exe O4 - HKLM\..\RunServices: [HP Port Resolver] C:\WINDOWS\SYSTEM\hpbpro.exe O4 - HKLM\..\RunServices: [HP Status Server] C:\WINDOWS\SYSTEM\hpboid.exe O4 - HKCU\..\Run: [Taskbar Display Controls] RunDLL deskcp16.dll,QUICKRES_RUNDLLENTRY O4 - Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE O12 - Plugin for .spop: C:\PROGRA~1\INTERN~1\Plugins\NPDocBox.dll O17 - HKLM\System\CCS\Services\VxD\MSTCP: Domain = xxx O17 - HKLM\System\CCS\Services\VxD\MSTCP: NameServer = 194.204.159.1,194.204.152.34 Odpowiedz Link Zgłoś
wojkam5 Re: sprawdzenie loga 29.03.05, 12:33 a i jeszcze jedno pytanie. zapisałam na pulpicie a on chce gdzie indziej jak to przenieść? koniecznie trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: sprawdzenie loga 29.03.05, 12:54 coś się dzieje złego z komputerem, że chciałas wkleić loga? uruchamisz HijackThis, wybierasz "do a system scan only" i zaznaczasz wpis > O17 - HKLM\System\CCS\Services\VxD\MSTCP: Domain = xxx klikasz FIX CHECKED to jedyne co masz nie tak w logu (przynajmniej ja nie znajduję nic innego:() a co do zapisywania loga - to możesz go sobie zapisać gdzie chcesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojkam5 Re: sprawdzenie loga 29.03.05, 13:30 no w zasadzie nic bardzo niepokojącego to się nie dzieje ale to słuzbowy komp, wiem że zabezpieczenia ma kiepskie a ja trochę czasu w internecie spędzam. mam tylko kłopot z dziwnymi wiadomościami w skrzynce ale je po prostu będę wywalać bez czytania i już.Zastanawia mnie skąd ktoś kto mi je wysyła ma adres, bo uzywam jej właściwie w ograniczonym gronie "poważnych osób". Dobrze że log w miarę w porządku. dziekuje bardzo za pomoc!!! Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
wojkam5 Re: sprawdzenie loga 29.03.05, 13:32 skleroza... czy to sprawdzanie loga trzeba powtarzać? Jak często??? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: sprawdzenie loga 29.03.05, 14:11 jak masz jakieś kłopoty z komputerem - dzieje się coś dziwnego, programy spyware wykrywają Ci śmieci a nie chcą usuwać itepe itede... kontrolnie też można - ale oczywiście nie codziennie:) Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: sprawdzenie loga 29.03.05, 14:13 pisałaś, że wiesz, że komp jest słabo zabezpieczony - nie masz firewalla, prawda? albo ja go nie widzę...jak nie to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=15679891&a=15680234 -> powinnaś zainstalować, zwłaszcza, że masz starego windowsa pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: sprawdzenie loga IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.03.05, 14:19 Tylko że na firmowym komputerze będzie to nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
wojkam5 Re: sprawdzenie loga 29.03.05, 14:22 no właśnie a poza tym jest podłączony do sieci i nie bardzo mogę sama to robić ale pogadam z tym kto może bo chyba przydałoby się. Odpowiedz Link Zgłoś