Dodaj do ulubionych

Kolobos!! :|

10.04.05, 10:48
Ej sluchaj szefie a napisz jak uruchomic system z cd i czy musze jakas
dyskiete startowa robic? Czy aby uruchomic z cd trzeba cos w biosie robic
albo gdzies? Powiedz gdzie ja jestem ciemny jak noc!..:[
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Kolobos!! :| IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 10:56
      Nie zakladaj ciagle nowego tematu!
      Juz Ci wszystko napisalem, ustawiasz w biosie bootowanie z cdromu, jak nie
      wiesz gdzie to poszukaj w instrukcji do plyty i uruchamiasz komputer z plyty
      instalacyjnej XP i tyle.
      • mansonek16 Re: Kolobos!! :| 10.04.05, 11:13
        ok sory ale jeszcze jedna bo ja tu o biosie nawijam a patrze i ja nie mam biosa
        tylko amibios megatrenda i teraz nie wiem juz sam jak to zrobic.wszystko tak
        samo jak w biosie ?
        • Gość: Kolobos Re: Kolobos!! :| IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 11:18
          Nie wazne jaki masz bios, masz ustawic opcje dotyczac bootowania na cdrom i
          tyle.I nawet nie probuj napisac, ze nie mozesz znalezc bo w biosie nie ma az
          tylu opcji zeby miec problem z odszukaniem.
          • mansonek16 Re: Kolobos!! :| 10.04.05, 11:22
            no no ja wiem tam jest bodajze 4 zakladka booti tam jest ustawione pierwsze
            floop. mam ustawic pierwsze cd drogie hdd ?
            • mansonek16 Re: Kolobos!! :| 10.04.05, 11:23
              bo ja tak robie ale pozniej przy uruchamianiu mi wyskakuje komunikat z floopy
              czy cos
              • Gość: Kolobos Re: Kolobos!! :| IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 11:26
                Masz ustawic, zeby pierwszy byl cdrom, co bedzie dalej to nie wazne.
                Czy masz w ogole bootowalna plyte z XP? A moze jakiegos zle przegranego pirata?
                Nie masz jakiegos kolegi czy cos, ktory by Ci to zainstalowal?
                • mansonek16 Re: Kolobos!! :| 10.04.05, 11:28
                  mam pirata... ale dziala a sa takie cd z ktorych nie da sie systemu
                  zainsatalowac? i dysku sformatowac?
                  • mansonek16 Re: Kolobos!! :| 10.04.05, 11:30
                    na tym cd sa jesce inne programy to nie jest czyst xp jest tu jesce 98 totalcmd
                    i jakies duperele moze dlatego. jak tak to jakis inny sposobj est czytalem na
                    kompen.friko.pl z dyskietki ms dos formatowanie czy to moze pomoc?
                    • Gość: Kolobos Re: Kolobos!! :| IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 11:36
                      No to pewnie nie jest bootowalny i nie uruchomisz z tej plyty komputera ale
                      wszystko zalezy od tego jak ktos to nagral, a skoro nie wiesz to mozesz
                      probowac jak po ustawieniu bootowania z cdromu plyta sie nie uruchamia to
                      znaczy, ze nie jest bootowalna i tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka