mansonek16 10.04.05, 10:48 Ej sluchaj szefie a napisz jak uruchomic system z cd i czy musze jakas dyskiete startowa robic? Czy aby uruchomic z cd trzeba cos w biosie robic albo gdzies? Powiedz gdzie ja jestem ciemny jak noc!..:[ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kolobos Re: Kolobos!! :| IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 10:56 Nie zakladaj ciagle nowego tematu! Juz Ci wszystko napisalem, ustawiasz w biosie bootowanie z cdromu, jak nie wiesz gdzie to poszukaj w instrukcji do plyty i uruchamiasz komputer z plyty instalacyjnej XP i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mansonek16 Re: Kolobos!! :| 10.04.05, 11:13 ok sory ale jeszcze jedna bo ja tu o biosie nawijam a patrze i ja nie mam biosa tylko amibios megatrenda i teraz nie wiem juz sam jak to zrobic.wszystko tak samo jak w biosie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Kolobos!! :| IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 11:18 Nie wazne jaki masz bios, masz ustawic opcje dotyczac bootowania na cdrom i tyle.I nawet nie probuj napisac, ze nie mozesz znalezc bo w biosie nie ma az tylu opcji zeby miec problem z odszukaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mansonek16 Re: Kolobos!! :| 10.04.05, 11:22 no no ja wiem tam jest bodajze 4 zakladka booti tam jest ustawione pierwsze floop. mam ustawic pierwsze cd drogie hdd ? Odpowiedz Link Zgłoś
mansonek16 Re: Kolobos!! :| 10.04.05, 11:23 bo ja tak robie ale pozniej przy uruchamianiu mi wyskakuje komunikat z floopy czy cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Kolobos!! :| IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 11:26 Masz ustawic, zeby pierwszy byl cdrom, co bedzie dalej to nie wazne. Czy masz w ogole bootowalna plyte z XP? A moze jakiegos zle przegranego pirata? Nie masz jakiegos kolegi czy cos, ktory by Ci to zainstalowal? Odpowiedz Link Zgłoś
mansonek16 Re: Kolobos!! :| 10.04.05, 11:28 mam pirata... ale dziala a sa takie cd z ktorych nie da sie systemu zainsatalowac? i dysku sformatowac? Odpowiedz Link Zgłoś
mansonek16 Re: Kolobos!! :| 10.04.05, 11:30 na tym cd sa jesce inne programy to nie jest czyst xp jest tu jesce 98 totalcmd i jakies duperele moze dlatego. jak tak to jakis inny sposobj est czytalem na kompen.friko.pl z dyskietki ms dos formatowanie czy to moze pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Kolobos!! :| IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 11:36 No to pewnie nie jest bootowalny i nie uruchomisz z tej plyty komputera ale wszystko zalezy od tego jak ktos to nagral, a skoro nie wiesz to mozesz probowac jak po ustawieniu bootowania z cdromu plyta sie nie uruchamia to znaczy, ze nie jest bootowalna i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś