Gość: wścibski IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.05, 17:33 heh ciekawi mnie czy Kolobos lubi tak pomagac czy moze po prostu jest na etacie w gazecie...? pozdro;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neder Re: Kim jest KOLOBOS?? 27.07.05, 17:34 taaa... na etacie... a swoje biuro ma w Apartamencie Królewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podejrzliwy Re: Kim jest KOLOBOS?? IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.05, 17:40 o jeeshhu to wcale nie jest takie nieprawdopodobne zeby kazali jakiemus informatykowi obsługiwać forum..dzieki temu coraz wiecej wpisów. ruchu..itd. Poza tym Kolobos jak na sympatycznego altruistę/fajnego goscia. m.zd. zbyt czesto sobie dosc niemilo kpi z niewiedzy petentów... Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Kim jest KOLOBOS?? 27.07.05, 17:47 ja się oczywiście w sprawach forumowych tak dobrze nie orientuję ale od takich spraw jak mówisz sa fora eksperckie - i tam pewnie tym ludziom płacą. Tak poza tym to chyba strasznie dużo osób ma tu obsesję na temat ukrytych praktyk mających na celu zwiekszyć ruch na forum.. PS. nie wiem ile musieliby mu płacić, żeby odpowiadał na posty w środku nocy (a czasem mu się to zdarza). Ja w każdym razie nie znam osób które aż tak kochają swoją pracę. PS1. moim zdaniem powinni go zatrudnić ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogarnięty_obsesją Re: Kim jest KOLOBOS?? IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.05, 17:54 z tym ze powinni to sie zdecydowanie zgadzam...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kbkaK Re: Kim jest KOLOBOS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 21:24 W czym tkwi problem? Nasz bohater sam niedawno napisał, że sprawdzenie loga trwa chwilę, więc jak ma chwilę to sprawdza (cytat z pamięci). Oho... ktoś tu staje się klasykiem - jest cytowany z pamięci. Ale swoją drogą zasługuje na to, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Kim jest KOLOBOS?? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.07.05, 00:04 Informatyk na ogol uczy w szkole pisac w wordzie wiec nie wiem co mialby robic na forum ;-) Chyba jedyny + z takiego rozwiazania to wiecej odslon banera na gorze strony :P heh, niewiedzy? raczej maksymalnego lenistwa i nie uzywania mozgu... oczywiscie osoby takie zaslaniaja sie czesto niewiedza itp rzeczami. Sympatyczny nie jestem i nigdy nie bylem ale jak ktos potrafi sam myslec i uzywa google to ma + Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gello Re: Kim jest KOLOBOS?? IP: *.chello.pl 11.08.05, 19:28 Jak wiesz skąd pobrac napisy do KOLOBOSA to pomóż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolobos Re: Kim jest KOLOBOS?? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.07.05, 00:00 Lubi pomagac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamajka79 Re: Kim jest KOLOBOS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 16:59 pisze te wirusy a potem pomaga je wywalać hehe sam kiedyś pisał ze na jego kompie sa same wirusy trojany wiec z jakiegos powodu je choduje:) ale niech nam żyje jak najdłużej dzieki niemu moj komp chodzi jak ta lala :) KOLOBOS mam nadzieje ze bedziesz dalej tak pomagal :) :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romano Re: Kim jest KOLOBOS?? IP: *.UNUSED.EPIX.NET 03.08.05, 03:23 On się tam bardzo nie spieszy z odkryciem się, ale coś z tym musi być. Z drugiej strony biorąc, zastanawiam się, czy w miejsce tych zalecanych przez niego płatnych programów nie można znależć relatywnie dobrych-bezpłatnych? Bez względu na wszystko, cieszyć się trzeba i dziękować mu za pomoc. Kiedyś on się sam odkryje, albo..... pomogą mu inni. W każdym bądz razie życzę mu dalszej dobrej współpracy z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Kim jest KOLOBOS?? 03.08.05, 07:10 Gość portalu: romano napisał(a): > Z drugiej strony biorąc, zastanawiam się, czy w miejsce tych zalecanych przez > niego płatnych programów nie można znależć relatywnie dobrych-bezpłatnych? A kiedy Kolobos polecał płatne programy ? Oj szukacie dziury w całym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romano Re: Kim jest KOLOBOS?? IP: *.UNUSED.EPIX.NET 13.08.05, 21:55 Może się mylę, ale jestem prawie pewny, że: www.mrgregor.republika.pl jest jego propozycją. Tam znalazłem płatny. Jeżeli to nie jest jego, no to oczywiście moja obawa z jest niesłuszna. Na wszelki wypadek chyba to sprawdzę. Poza tym jestem zaniepokojony stylem, a raczej kulturą pomocy. Ty jesteś przyjacielu wolny od manifestowania ryzykownej postawy, jaką nie trudno doświadczyć właściwie tylko w polskim środowisku, a przede wszystkim na tym forum. Chodzi mi o bulwersującą etykę, uczestników Forum. Ta etyka w ich edukacji jest wypierana modelem socjalistycznej reakcji. Zobacz sam. Niedoświadczony w zakresie komputerów prosi o podstawową pomoc, jak np. podyktowanie podstawowych czynności niezbędnych do wykonania operacji, przy czym czyni to taktownie, bez żadnych pobudek dyskredytowania kogoś. No i właśnie. Na źle zinterpretowane zawolanie posypuje się grad rozjuszonych cwaniaków. Tu już na ten temat należało by pisać o potrzebie reformy edukacji i wyeliminowaniu chamickiego stylu paraliżującego edukację. Cały świat, za wyjątkiem tych źle wyedukowanych w Polsce, uważnie slucha pytania i na nie odpowiada. Jeżeli nie jest przygotowany do wydania treściwej i uznanej przez formy etyczne za stosowną, to milczy. Współpracuję z przedstawicielami przeróżnych narodowości, i tylko w środowisku żydowskim i dużej mierze polskim zauważam kataklizm. Już Rosjanie (ale nie jewro-rosjanie) wykazują w tej materii wyższość. Można by bylo zarzucać Italianom, czy Chindusom, ale nas interesuje nasze środowisko. Gdyby chociaż z pod strzechy udało się gdzieś wyciągnąć Kamyczka, to już by był sukces. Polskie środowisko, nie wyłączając absolwentów humanistycznych uczelni, jak i ich habilitowanych wykładowców, wymaga poważnej kontroli, czy etycznego szlifu. Sprawdż sam. Ilu takich jest w stanie prawidłowo i z godnością odpowiedzieć na proste pytanie? Jednak współpracuję z polską inteligencją techniczną lub artystyczną, która oprócz swoich bardzo wysokich kwalifikacji, żyje też wysokimi wartościami etycznymi. Niestety, to jest to generalnie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Kim jest KOLOBOS?? 14.08.05, 09:51 Gość portalu: romano napisał(a): > Może się mylę, ale jestem prawie pewny, że: www.mrgregor.republika.pl jest jego > propozycją. No to się mylisz Mgregor i Kolobos to dwie różne osoby ... > Tam znalazłem płatny. Co znalazłeś tam płatnego ? > Niedoświadczony w zakresie komputerów prosi o podstawową pomoc, Uwaga: zanim zapytasz - przejrzyj wątek z FAQ i przeszukaj forum. Odpowiedź zapewne już tu jest. Gdy pytasz wpisz treść pytania w tytule wątku! Pozdrowienia z Gdańska :) Odpowiedz Link Zgłoś
mbucz Re: Kim jest KOLOBOS?? 03.08.05, 09:46 > strony biorąc, zastanawiam się, czy w miejsce tych zalecanych przez niego > płatnych programów nie można znależć relatywnie dobrych-bezpłatnych? Konkrety chłopcze, bo śmieszny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Primo555 Re: Kim jest KOLOBOS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:46 Kolobos to swietny fachowiec ktory zna sie na "rzeczy", gdyby nie on to byloby kiepsko na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Kim jest KOLOBOS?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:18 wścibski! ty nie byłeś chyba nigdy w tarapatach.Kolobos zawsze mi pomógł i nie wymondrzał się tak jak ty to robisz.Prrzemyśl to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gello Re: Kim jest KOLOBOS?? IP: *.chello.pl 09.08.05, 17:01 Hej Kolobos!!! Nie wiesz skąd mogę pobrać napisy do filmu KOLOBOS??? Odpowiedz Link Zgłoś
mala20033 Re: Kim jest KOLOBOS?? 09.08.05, 17:33 Czy to wazne??wazne ze pomaga roznym sierotom informatycznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Kim jest KOLOBOS?? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 09.08.05, 23:55 KOLOBOS JEST - WIELKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1- i BASTA Odpowiedz Link Zgłoś