Dodaj do ulubionych

Trojan na www.gadu-gadu.pl

IP: *.acn.waw.pl 04.11.06, 15:13
Witam.
Chciałem ostrzec uzytkownikow GG ze dzisiaj na stronie www.gadu-gadu.pl przy
sciaganiu najnowszej wersji GG pojawil sie kon trojanski.
img147.imageshack.us/img147/8168/kontrojanski20061104g13er8.jpg
Obserwuj wątek
    • kropka357 Re: Trojan na www.gadu-gadu.pl 04.11.06, 17:23
      No właśnie. A u mnie na dwóch komputerach, gdzie mam zainstalowanego kupionego
      legalnie ! kasperskiego niestety sie ściągnał - a Kasperski nic mi nie pokazał
      !!!! No i mam formata jak w banku - bo niestety komputery albo sie restartują,
      albo wcale nie uruchamiają :(((
      • Gość: Kolobos Re: Trojan na www.gadu-gadu.pl IP: *.escom.net.pl 04.11.06, 21:29
        Przeciez to blad antyvirusa wiec nie pisz bzdur.
    • Gość: Leszek G Re: Trojan na www.gadu-gadu.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 08:14
      Witam!

Prawdopodobnie program antywirusowy błędnie interpretuje kod programu.
      Proszę się tym nie przejmować, Gadu-Gadu nie stwarza zagrożenia dla systemu.

Pozdrawiam
    • Gość: laik Re: Trojan na www.gadu-gadu.pl IP: *.toya.net.pl 05.11.06, 11:19
      ...hmmm. u mnie tez pojawily sie problemy po instalacji nowego gg...
      • kropka357 Re: Trojan na www.gadu-gadu.pl 05.11.06, 12:06

No właśnie - a Kolobos pisze:"Przeciez to blad antyvirusa wiec nie pisz bzdur".
        Tzn. gdzie tu jest bzdura ?? Polecane wszędzie 1.Kasperski, 2.Ad-aware, 3.Avast
        po skanowaniu komputera wykazuja mi , że mam trojana w folderze Gadu Gadu ?? Na
        trzech komputerach nie połączonych ze sobą ??? I w żadnym z nich ostatnio nawet
        Windows się nie ładuje. A komputer chodzi w tempie starego Atari.
        • Gość: Kolobos Re: Trojan na www.gadu-gadu.pl IP: *.escom.net.pl 05.11.06, 12:19
          Jedno nie ma zwiazku z drugim, antyvirusy blednie wykrywaja w gg trojana wiec nie jest to żadne zagrozenie ani tez powod Twoich problemow.

Wklej log z hijackthis na forum, zobacz tez w menadzerze zadan czy jakis proces nie obciaza procesora lub nie wykorzystuje duzej ilosci pamieci.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka