Dodaj do ulubionych

Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 21:15
W ub. tygodniu próbowałam usunąć z kosza pliki, dostałam ostrzeżenie, że w koszu znajduje się system operacyjny, który przed usunięciem jest zabezpieczony, przeskanowałam wtedy programami: spy-bot, ad-aware, avast, oraz on-line mk-vir, nic te skanery nie wskazały, poszukałam i spróbowałam program a-squared, który znalazł i usunął trojana Win.32. Problem polega na tym, że po tygodniu /dzisiaj/ znów przeskanowałam komputer tym programem i znów znalazł ten sam trojan, nie wiem czy wtedy i teraz usunął mi go skutecznie, proszę o pomoc.
Link do logów: wklej.org/id/d10f9fb565
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.escom.net.pl 23.11.07, 21:29
      W jakim pliku znajduje sie ten trojan i gdzie na dysku znajduje sie ten plik?
      • Gość: Basia Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 21:38
        :-))) jak zawsze zero litości dla zwykłych użytkowników, którzy rozbrajają Ciebie niefachowymi sformułowaniami, ok sformułuję inaczej pytanie: proszę o sprawdzenie loga
        • Gość: Kolobos Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.escom.net.pl 23.11.07, 22:20
          Dlaczego myslisz, ze go nie sprawdzilem?
          • Gość: Basia Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 22:27
            bo nie stwierdziłeś czy jest prawidłowy czy nie
            • Gość: Kolobos Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.escom.net.pl 23.11.07, 23:13
              Ty za to nie podalas nazwy zainfekowanego pliku i jego lokalizacji.
              • Gość: Basia Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.07, 23:38
                ok, nie podałam, bo po skanowaniu dałam opcję usuń trojana i to wsio, teraz poprostu nie wiem gdzie jest /był/ zlokalizowany. Ale wiesz co? Za parę dni jeszcze raz przeskanuję i jeżeli jeszcze raz go wyłapie, wtedy podniosę ten wątek i podam więcej szczegółów, zgadzasz się?
                Kolobus jedna mała uwaga, jako zwykły użytkownik dopiero zaczynam się uczyć na co zwracać uwagę, za jakieś 10-15 lat rzucę Ci log na forum i sama za Ciebie odpowiem :-)) Teraz na tym etapie nie wymagaj ode mnie. Pozdrawiam i odezwę się.
    • Gość: Basia Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.07, 17:44
      Nie wiem co się dzieje, wczoraj późnym wieczorem znów dziwnie zapełnił mi się kosz /choć nie było tam wyrzuconych zbędnych plików/, komunikat dosłownie brzmiał: "Czy napewno chcesz usunąć "WINDOWS"?". Późną porą przeskanowałam programem a-squarad free /ten co wcześniej 2x znalazł mi trojana win.32 i usunął/, wczoraj tylko trybem szybkim potem inteligentnym /nic nie znalazły/, dzisiaj włączyłam komputer kosz był pusty, więc próbowałam z tego skanera trybem dokładnym - nic nie znalazł. Proszę, powiedz czy dane wcześniej logi są prawidłowe i czym mogę przeskosnować komputer skutecznie, bo te skanery co mam nic nie znajdują. Faktem jest, że powinnam zapisywać raporty skanerów, ale niestety tego wcześniej nie robiłam /mój błąd/. Proszę o pomoc!
      • Gość: Kolobos Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.escom.net.pl 26.11.07, 18:10
        Logi sa ok, napisz lepiej gdzie byl ten trojan.
        Co do zepsutego kosza to wpisz w Start->Uruchom: RD /S /Q C:\RECYCLER
        • Gość: Basia Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 21:32
          Czy ta komenda jest prawidłowa? Wyskakuje mi komunikat "System Widnows nie może znaleźć pliku "RD". Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie.(...)".
          • Gość: Kolobos Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.escom.net.pl 28.11.07, 21:35
            Jak masz XP to polecenie powinno dzialac.
            Mozesz tez recznie usunac katalog C:\RECYCLER lub uzyc do tego celu np. programu killbox z zaznaczona opcja delete on reboot.
            • Gość: Basia Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 21:45
              To polecenie autentycznie mi nie działało, usunęłam programem killbox, dziękuję za pomoc :-))
    • Gość: Basia Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 21:45
      Kolobos jednak mam dodatkowe pytanie, bo w sumie w tym wątku spanikowałam, że może to być ten tytułowy trojan /tak to jest jak niewielka wiedza w tym temacie/. W sumie system Windows w koszu pojawia mi się w sytuacji gdy wyrzucam tam filmy formatu avi, które przerabiam sobie na rmvb programem Easy RealMedia Producer, czy możliwe jest przez to uszkadzanie kosza?
      • Gość: Kolobos Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.escom.net.pl 19.12.07, 10:44
        Czy usunelas katalog kosza tak jak pisalem wczesniej? Usuwaj z przytrzymanym shift'em wtedy bede sie usuwac bez przenoszenia do kosza.
        • Gość: Basia Re: Trojan - Downloader.Win32.Agent.bzh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 21:04
          usunęłam ten katalog, dzięki bardzo za pomoc :-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka